|
|
#511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXV
Cytat:
Jaki stosunek do spraw materialnych (rzeczy, pieniędzy) do stanu posiadania, mieli rodzice. jak oceniali innych pod tym katem , jak reagowali itp. Cytat:
Jakie zasady wpajali , jak tłumaczyli np. odmowy , czego odmawiali , sam fakt tłumaczenia o niczym nie mówi. Szczerze mówiąc , jak ktos okreśła swoja rodzinę jako idealną, to mi się zapala ostrzegawcze światełko ![]() Mam znajomą, uważała ,że ma rodzinę idealną, rodzice się nie kłócili i wszystkie decyzje jej tłumaczyli, nie krzyczało się w domu itp. Własna rodzina była dla niej wzorem. Ma czterdziestę i nie zerwała pepowiny. Podejmując dezyzje zastanawia się jakby ojciec w tej sytuacji postapił, co by jej doradził, nie przeszła ani cienia nastoletniego buntu, nie wyobraża sobie samodzielnego zamieszkania ( bez matki ) nawet po ewentulanym związaniu się z kimś, zazwyczaj postępuje tak aby byc w zgodzie z przyjętymi od rodziców zasadami, mimo ,że nie zawsze są to decyzje z ktorymi najlepiej się czuje, została jej z dzieciństwa potrzeba zadawalania rodziców swoimi wyborami . Jeżeli postepuje inaczej ( w sposób , który nie uzyskałby akceptacji rodziny ) to ukrywa to albo kłamie,czasem kłamie nawet jak nie ma powodu ( obiektywnego ) rzadko ukazuje faktyczne emocje , jest w niej tłumiona agresja. Ale jest postrzegana jako bardzo pogodna i radosna osoba. Ma tendencje do perfekcyjności we wszystkim, i spolegliwości ze wszystkimi, bo lubi by lubianą i nie radzi sobie z brakiem akceptacji. Jest samotna, ma stany depresyjne, płacze w poduchę, zajada stresy słodyczami. To tak tylko ogólnie. Oczywiscie jest to inna sytuacja jak twoja ale podobieństwo tkwi w zapamiętanym obrazie idealnej rodziny. Większośc uważa,ze ich rodziny były idealne bo nie działy się w domu rzeczy naganne ( agresja, nałogi , awantury ) bo cieszyły się dobrą opinia , a tego , że coś w ich życiu , postępowaniu czy odczuwaniu nie gra, nie wiążą z domem rodzinnym. soje postrzaganie uważają za prawidłowe i nie dostrzegają wprowadzonych kodów w swojej osobowości
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-03-16 o 21:02 |
||
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że na miesiąc przedślubny
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam w wieku 18 lat nie wiedziałam, co to są chłopcy
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Rozterko - a propo znajomej Twej zawsze mnie zastanawiało skąd sie takie jednostki biorą? tak uległe, tak poddające sie wpływom - to jest dla mnie niewyobrażalne wręcz - i podejrzewam ze te osoby nie widzą problemu toteż nie ma szans na leczenie, oesu masakiera
|
|
|
|
#515 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Sam zdążył przeczytać
ale no problemo,bo mąż wie o moim netowym nałogu
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Przez Pandę przypomniało mi się,że dawno w Toruniu nie byłam
Trza by se jakiś weekend zorganizować. Tylko jak nas znam, to byśmy krążyli między Bunkrem, a Manekinem ![]() To miasto mnie odstresowuje jak żadne inne
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma idealnych rodzin A wręcz wydaje mi się, że te "najbardziej idealne" są często idealne najmniej ![]() Yyyy
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to prawie tak, jak ja no chyba, że o jakimś w książce pisali ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
"trza by seks jakiś" ![]() a Turuń faaajny jest
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#521 |
|
grozi wypollizowaniem
|
rozterko- ja wiem co było nie tak...ale to juz w wieku nawet nie nastoletnim....no nie fiem...to by musiał fachowiec pogrzebac
|
|
#522 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Co Ty
Podświetlił mi się ekran to mi podał tel,bo myslał,że ktoś dzwoni
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Na razie
uzywke Stelli absolute Wczoraj dużą używkę Rush2 , mam nadzieję że oryginał. Cytat:
a koło 20-stki podrózowłam autostopem - lata 70-te.A wczęsniej jeżdziłam sama do rodziny na wieś. Z rodzicami tylko w dzieciństwie.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-03-16 o 21:13 |
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi chłopcami żartowałam oczywiście...
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#526 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ja mu nawet nie wspominałam,że z Play już do mnie od 2 tyg się dobijają w sprawie przedłużenia abonamentu
Zresztą wiem co mnie najbardziej interesuje-duuuuuużo bezpłatnych smsów
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A fachowiec tez może by się przydał.
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
|
#530 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
![]() a tak poważnie, ja też z tych niecieszliwych a jak już to cieszą mnie głupoty - 10groszy znalezione na ulicy ![]() i nawet kiedyś z ciekawości przez miesiąc brałam odpowiednik prozaca i g.... dał. Mam jeszcze go... może jeszcze by się nadał.
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
![]() rodzicom z✂✂✂ała się waga. Pokazuje,że ważę całe 32kg Pożyczyć komuś?
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Gryks to do żony nie zadzwoni
![]()
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
może już siedzi w pociągu i jedzie do żonki pokazać jej czym się różni chłopiec od dziewczynki?
|
#534 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
i były małe i duuuuże różnice, widziałyśmy
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
sprzedaj na allegru
był taki dowcip kumpel pyta kumpla: - rozmawiasz z żoną podczas seksu? - no, jeśli akurat zadzwoni ja preferuję opowiadać go jednakw wersji czy rozmawiasz z mężem ![]()
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-03-16 o 21:33 |
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#538 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Odpowiedź jest jedna-niech krąży po Polsce jak święty obraz
|
|
|
#539 | |
|
Nindżopesz
|
Och nie, ale nie wymagaj żżeby się entuzjazmowała Twoim np. ślubem
![]() Cytat:
Właśnie, to jest śmieszne, co za problem skończyć studia albo napisać mgr? Przecież przepisujesz z książek i na końcu troszkę refleksji od siebie. A na studiach wiadomo, trza kuć ale na prywatnych jakoś większość daje radę. I dlatego avek w torbie? ![]() Poproszę! A propos wagi, jestem na siebie zła, że przytyłam 12 kg Przecież niektórzy tyją po 5, po 7, po cholerę mi 12. Z drugiej str. w mondrych tabelkach zalecali przy mojej wadze wyjściowej przytyć właśnie 12-18.
|
|
|
|
|
#540 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

. Poza tym mam dziwną przypadłośc ze pieniądze lubie wydawac tylko na rzeczy kórych nie ma jak to kiedys mi ktos powiedział
, np kino, teatr, kurs jezyka....a nie cierpie wręcz nabywac przedmiotów
.
..ale co do reszty...no kurde nie mam sie do czego przyczepić (nawet jako nastolatka myslałam ze chciłabym kiedys wychowaac swoje dzieci tak jak rodzice wychowali mnie 

Za to Gryks puścił i mąż zauwazył

a jak już to cieszą mnie głupoty - 10groszy znalezione na ulicy
Przecież niektórzy tyją po 5, po 7, po cholerę mi 12. Z drugiej str. w mondrych tabelkach zalecali przy mojej wadze wyjściowej przytyć właśnie 12-18.