Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 15:10   #2671
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

___
Pies cala noc wymiotowal, nie ma trawy, nie mogl sie napasc to wyrzarl mi palme po czym to zwrocil...bidny dzis taki chodzi.

Wczoraj maz kupil Malvinie okulary sloneczne, takie malutkie. Pozniej wstawie fotke

Mój pies tez wymiotuje.
rzyga i na zmiane sika. I wypija kilka misek dziennie.

Pochwal się Malviii
Jak znajdę to tez kupię na lato Blance przeciwsłoneczne okulary

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:23   #2672
Silpe
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

WIADOMOśC DNIA

Mamy dolną lewą jedynke - potwierdzone przez pediatre

ufff.. to juz wszystko wiemy , dlaczego Gabi zachowuje sie ostatnio tak jak sie zachowuje i naprawde mi jej szkoda bo widac że cierpi . A wczoraj w nocy był własnie ten moment wyrzynania sie ząbka .
Boże dopiero jeden i to nie do konca , a gdzie reszta ...

Byłyśmy jednak u pediatry i mamy też zapalenie spojówek , co dodatkowo młodą drażni - trze ciągle te oczy i od jakiegoś czasu jej ropiały - zakrapiałam ale nie pomagało - dostaliśmy krople z antybiotykiem.
No i mamy skierowanie na jutro do laryngologa ponieważ w prawym uchu coś jest na rzeczy . Musimy to sprawdzic czy nie rozwija sie jakieś zapalenie .
wiec to wszystko razem do kupy i wiadomo co dziecko boli- masakra

araczki - zacznijmy od tego że ja sie dopiero ucze sadzenia i siewu
w zeszłym roku dopiero zjechałam do polandu na stałe i miałam swój pierwszy ogródek - zważywszy że byłam z wielkim brzuchem a pózniej z Gabi to ogródek był godzien pozazdroszczenia - było tam wszystko z czego do dziś jem przetwory
pomidory miałam z własnych sadzonek ale nie uchowały mi sie w gruncie bo początek lata był za bardzo deszczowy .
Zresztą pózniej też nimi poniewierało
Teraz zamarzyła mi sie szklarnia a w niej pomidory , ogórki itp. zobaczymy co z tego wyjdzie . Mąż ma kilka sadzonek w monachium z własnych nasion - wiecej pewnie kupie gotowych juz.
Ja sie dopiero rozkrecam w tym temacie .
A ambicje mam że ho ho..

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:38   #2673
kardashi
Zakorzenienie

Silpe noo to gratulacje dla Gabi

A zrobiłam w moim xlanderze że Blanka może siedziec tak w pionie, w sensie że oparcie

I piła pierwszy raz soczek z kartonika i super jej poszło

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:40   #2674
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ja teraz tylko na chwilę coś napisać...,wpadnę pózniej na dłużej i pocytuję...Wczoraj doszły do mnie rybki Led świecące do kąpieli dla Ali..o takie:
http://www.kdc.pl/rybki-led_p10822070.html
Patrzę a na opakowaniu jest taka oto informacja dużymi literami:

TO NIE JEST ZABAWKA!
CHRONIĆ PRZED DZIEĆMI!

co to za głupota?to co ja w końcu kupiłam?jak nie nadaje się dla dzieci do zabawy wodnej to do czego
Ja tez dostałam te rybki i tez byłam w szoku, że tak napisali... Tak czy siak, traktujemy je jak zabawki
Zamówiłam Paputki-brązowe z owieczką. 6-12mcy.
Stary 2011-03-16, 16:03   #2675
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Kurka, kurka.. podoba mi się kilka wozów
Espiro City, Baby Design Trip, Baby Design Bunny
Chyba małża zmuszę by walił nadgodziny bo wykraczają poza mój przedział cenowy
Bunny ODRADZAM. Widziałam jadące w nim dziecko i wysiłek matki - koszmar. Wózkiem telepało strasznie. No i widać, że nie stary, ale zniszczony - niby kolory intensywne, czyli niedługo wystawiany na słońce, a kółka zjechane bardzo i ogólnie miałam wrażenie, że zaraz się rozleci. No i mały jest, a Sebuś większy niż Agata, prawda? Niżej masz propozycje do 350zł:

Niezłe opinie czytałam o FOXY
TINY - widziałam ostatnio, fajny.
CARETERO - są na partyzantów, możesz sprawdzić namacalnie jakie.
DELTI DOT - ten z czystym sumieniem polecam, wiele ich u nas jeździ, w sklepie facet mi wszystko pokazał bo nad nim myślałam, ale ciut za duży dla mnie. 329zł na all, solidny wózek, który nie rozwali ci się po miesiącu. No i widziałam dzieci w różnym wieku w nim, nawet takie na oko 3latki i spokojnie się mieściły.

Cytat:
Witajcie!
Ja teraz tylko na chwilę coś napisać...,wpadnę pózniej na dłużej i pocytuję...Wczoraj doszły do mnie rybki Led świecące do kąpieli dla Ali..o takie:
http://www.kdc.pl/rybki-led_p10822070.html
Patrzę a na opakowaniu jest taka oto informacja dużymi literami:

TO NIE JEST ZABAWKA!
CHRONIĆ PRZED DZIEĆMI!

co to za głupota?to co ja w końcu kupiłam?jak nie nadaje się dla dzieci do zabawy wodnej to do czego
A może to zabawka jako element gry wstępnej w wannie?

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
WIADOMOśC DNIA

ufff.. to juz wszystko wiemy , dlaczego Gabi zachowuje sie ostatnio tak jak sie zachowuje i naprawde mi jej szkoda bo widac że cierpi . A wczoraj w nocy był własnie ten moment wyrzynania sie ząbka .

Byłyśmy jednak u pediatry i mamy też zapalenie spojówek , co dodatkowo młodą drażni - trze ciągle te oczy i od jakiegoś czasu jej ropiały - zakrapiałam ale nie pomagało - dostaliśmy krople z antybiotykiem.
No i mamy skierowanie na jutro do laryngologa ponieważ w prawym uchu coś jest na rzeczy . Musimy to sprawdzic czy nie rozwija sie jakieś zapalenie .

araczki - zacznijmy od tego że ja sie dopiero ucze sadzenia i siewu
w zeszłym roku dopiero zjechałam do polandu na stałe i miałam swój pierwszy ogródek - zważywszy że byłam z wielkim brzuchem a pózniej z Gabi to ogródek był godzien pozazdroszczenia - było tam wszystko z czego do dziś jem przetwory
pomidory miałam z własnych sadzonek ale nie uchowały mi sie w gruncie bo początek lata był za bardzo deszczowy .
Zresztą pózniej też nimi poniewierało
Teraz zamarzyła mi sie szklarnia a w niej pomidory , ogórki itp. zobaczymy co z tego wyjdzie . Mąż ma kilka sadzonek w monachium z własnych nasion - wiecej pewnie kupie gotowych juz.
Ja sie dopiero rozkrecam w tym temacie .
A ambicje mam że ho ho..
Gratuluję pierwszego zęba U nas dalej cisza....

I uściski dla chorowitki

A mnie chyba zimno wyłazi, fak mać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 17:10   #2676
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Fotki z Andory..
pieknie! też kiedyś tam byłam. miło wspominam.

Cytat:
Oto buciki , które uzywa teraz. Szukam teraz i ogladam sportowych typu adidaski i do sukieneczek biale, niebieskie i czerwone jak równiez sandalki.... widzialam juz kilka , które mi sie podobaja i mam juz zlokalizowane...ale zaczekam zkupnem jeszcze okolo miesiaca.
sliczne butki. mała modniara.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Kurka, kurka.. podoba mi się kilka wozów
Espiro City, Baby Design Trip, Baby Design Bunny
Chyba małża zmuszę by walił nadgodziny bo wykraczają poza mój przedział cenowy
grunt to kobiece zdecydowanie,.

Cytat:
WIADOMOśC DNIA

gratki za zębola!
oby z uszkami to nic poważnego.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25761306]
A może to zabawka jako element gry wstępnej w wannie?
[/QUOTE]

Tymek sie rozkręcił z dreptaniem na dwóch nóżkach! Już cały pokój umie przejść!- czyli jakieś 4 metry. ale uciesznie wygląda, taki mały krasnalek.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 18:08   #2677
Curly81
Wtajemniczenie

Edzia,fajne fotki.
Darianno masz super dziewczynki
Najlepsze życzenia dla Luizy i innych obchodzących miesięcznice

Cytat:
Zalaczam fotki z gór
Fajne fotki
Cytat:
U nas nie ma mowy o piciu mleka i kaszki z butli...jedziemy od poczatku lyzeczka , wszystko lyzeczka i mnie to narazie nie smuci ale co bedzie jak ja zostawie od cyca, w maju..nie wiem.... Z butelki to daje jej tylko wode , herbatke i sok ..aby wogóle cos pila, bo jak nie to o cyca prosi

U nas jest to samo.

Cytat:
WIADOMOśC DNIA

Gratulacje za zębolka.

Cytat:
Bidulka

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25762890]
Tymek sie rozkręcił z dreptaniem na dwóch nóżkach! Już cały pokój umie przejść!- czyli jakieś 4 metry. ale uciesznie wygląda, taki mały krasnalek. [/QUOTE]
Brawo dla krasnalka.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Któraś z Was pisała,ze zamawia kasze na All u faceta co ma sklep amarantus...Jak się nazywa użytkownik,ktory to sprzedaje?

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-03-16 o 18:03
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 19:36   #2678
ałła
Rozeznanie

Curly81 przypuszczam ze chodzi o tego: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1831609
Sama sie interesowalam tematem, ale jakos obawiam sie kupowac zywnosc na allegro

marhalczar widze ze wypoczynek udany a widoki przepiekne

kumkura daj znac jak juz do Ciebie dojda, tez je ogladalam ale wygladaja jakby byly raczej dla stopki z niskim podbiciem. Obawiam sie ze Maciek moze swojej nie wcisnac

U nas pogoda co prawda sloneczna ale jak musialam dzis wyjsc w pracy w teren to zmarzalam w uszy strasznie. Mama wyszla z Mackiem na spacer ale tak wialo ze po niecalej godzinie wrocili do domu. Ostatnio umawiamy sie tak ze wychodzi z Mackiem na spacer okolo 13, spaceruja i przychodza odebrac mnie z pracy o 14.30, wtedy przynajmniej mam czas zeby pochodzic z Mackiem.

Poza tym u nas bez zmian, Maciek probuje raczkowac ale jakos z marnym skutkiem. Ladnie sie ustawia, opiera na raczkach ale jakby bal podniesc sie pupke i ruszyc do przodu. Czasem siegnie po zabawke, maksymalnie sie wychyli ale wraca z powrotem na tylek. A jak juz sie zdecyduje wychylic do przodu to zaryje nosem o podloge i koniec raczkowania

Edytowane przez ałła
Czas edycji: 2011-03-16 o 19:37
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 20:04   #2679
Darianna25
Zakorzenienie

Dobry wieczór,
U mnie szpital.Mąż chory, Olcia ma katar po pas.

Dzis zakupiłam małej buciki i bolerko do chrztu.Jeszcze mi rajstopek brakuje.
O takie
http://www.bhs.co.uk/mall/productpag.../150299/235064
http://www.bhs.co.uk/mall/productpag.../504928/235071

Tymek sie rozkręcił z dreptaniem na dwóch nóżkach! Już cały pokój umie przejść!- czyli jakieś 4 metry. ale uciesznie wygląda, taki mały krasnalek. [/QUOTE]

Super

Jutro wracam do pracy.Do domu bede dzwonić pewnie co pół godziny.

marhalczar super zdjęcia i wy na nich

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 20:05   #2680
margo80
Zakorzenienie

gratuluję miesięcznic
i ząbka Gabi oby dalej już było łatwiej, niech choróbska się też odczepią.
i jeszcze brawa dla Tymka

Marhalczar - aleście się wywczasowali zazdraszczam.

u nas dziś dzień kamikadze, pierwszych poważnych siniaków i testu nowego fotelika.
1. poślizg na kaflach przy kominku, uderzenie brodą w marmurową półeczkę
2. złapałam ją w locie, w ostatniej chwili, inaczej spadłaby z kanapy. a tylko na moment obróciłam głowę w stronę małża wchodzącego do pokoju (siedziałam przy Ewci cały czas).
3. fotelik ok, zadowolona przyglądała się głównie lampce na suficie auta, czasem autom jadącym przed nami (siedziała na środkowym siedzeniu).
4. skoczek nam niepotrzebny, zresztą nie braliśmy go nigdy pod uwagę. od wczoraj Ewcia skacze w łóżeczku trzymając się górnej krawędzi. zaczęła się też wychylać.
5. pojawiła się sylaba "ta" i różne jej ciągi, np. tataty

czy Wasze dzieciaczki są mylone co do płci? już któryś raz z kolei ktoś wziął Ewcię za chłopca...

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2011-03-16 o 20:06
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 20:25   #2681
evean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Luiza kończy dzisiaj 11 miesięcy

Najlepszego dla Szymonka od basiak i Dania kropkowego

Wielkie gratki i uściski od nas jeju wierzyć sie nie chce że to już nie?

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Super

trzymam kciuki, łatwo nie jest, ale z drugiej strony to jakaś odmiana od domowej monotoni- dasz radę!

u nas hardcoru ciąg dalszy od antybiotyku jest mega biegunka - zasrał już chyba wszystko mnie nie wyłączając do tego hafty cudne normalnie masiakra
lekarka odstawiła lek ale pobraliśmy krew coby zobaczyć czy stanu zapalnego jakiegoś niet ale CRP zero więc całe szczęście nie, za to ustąpiła gorączka i pojawiła się wieczorem taka rozlana wysypka trochę jak przy różyczce co to może być? jutro znów dzwonię do lekarki no i niestety anemia nadal jest i chyba bez żelaza sie nie obejdzie

a tak poza tym wszystko ok

Marhalczar wyglądacie super a Twoja figurka śliczności

Slipe gratulujemy ząbalka i łączymy się w bólu z Gabi bo właśnie wiem o co kaman

Margo mój Olo notorycznie jest brany za dziewczynkę już zaczęłam go bardziej po "męsku" ubierać

Radość i szczęście są wyborem

Edytowane przez evean
Czas edycji: 2011-03-16 o 20:27
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 20:27   #2682
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Luiza kończy dzisiaj 11 miesięcy

Najlepszego dla Szymonka od basiak i Dania kropkowego
Dziękujemy i wieeeelki buziak dla Lusi
Ale nam się dzieciaki zestarzały....za miesiąc roczki świętujemy, a pamiętam jakby to wczoraj było jak będąc w szpitalu dostałam sms od Lea że Bydgoszczanka też urodziła

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25752185] gratki na 11 miesięcy Luziko!!!
Wow! zaraz będzie roczek.
przyłaczam się do pozostałych najlepszości. [/QUOTE]

dziękujemy

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
gratulacje dla wszystkich dzisiejszych solenizantów

Cytat:
my tez mamy okulary sloneczne, byly gratis do kremu z filtrem z Musteli, niby pisze, ze maja jakies tam filtry uv, ale nie wiem co one warte sa
i tez Natalka ma w nich fotke, jak byla takim maluchem jeszcze, do dzis zrywamy boki jak patrzymy na to zdjecie
my też mamy te z musteli, zapomniałam zupełnie muszę jutro przymiarkę zrobić

Cytat:
WIADOMOśC DNIA

gratulacje zębola i dużo zdrówka!

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A zrobiłam w moim xlanderze że Blanka może siedziec tak w pionie, w sensie że oparcie
czyli da się? a jak?

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Poza tym u nas bez zmian, Maciek probuje raczkowac ale jakos z marnym skutkiem. Ladnie sie ustawia, opiera na raczkach ale jakby bal podniesc sie pupke i ruszyc do przodu. Czasem siegnie po zabawke, maksymalnie sie wychyli ale wraca z powrotem na tylek. A jak juz sie zdecyduje wychylic do przodu to zaryje nosem o podloge i koniec raczkowania
Mój Szymek tak samo robił przez prawie 2 miechy zanim zaczął normalnie raczkować. Teraz dogonić go nie mogę
----------------------------------------------------------

Ja ostatnio nawet nie tyle, że w krzaczorach, ale mam w przeciwieństwie do niektórych nadmiar męża w domu... i jeszcze do tego cały czas okupuje komp (pracuje znaczy się).

Ale wpadam do Was co jakiś czas poczytać, tak spokojnie się zrobiło, aż miło no i z nadrabianiem w końcu problemów nie mam.

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 20:31   #2683
margo80
Zakorzenienie

no właśnie, Kardashi, jak to zrobiłaś?

ja z kolei zanabyłam folię na spacerówkę xlandera. tzn uniwersalną, ale super pasuje, szybko zakłada i nie ma miliona sznureczków, a zaledwie dwa. spróbuję znaleźć taką samą na all i wkleić Wam linka.

Ewcia
Przemek
Stary 2011-03-16, 20:32   #2684
Konto usunięte

Cytat:
Dzis zakupiłam małej buciki i bolerko do chrztu.Jeszcze mi rajstopek brakuje.
O takie
http://www.bhs.co.uk/mall/productpag.../150299/235064
http://www.bhs.co.uk/mall/productpag.../504928/235071

fajniste.
nie martw się na zapas, początek pewnie będzie trudny, ale jak już się wkręcisz, to będzie ok. nie wracasz na cały etat, z tego co pamiętam?

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
u nas dziś dzień kamikadze, pierwszych poważnych siniaków i testu nowego fotelika.
1. poślizg na kaflach przy kominku, uderzenie brodą w marmurową półeczkę
2. złapałam ją w locie, w ostatniej chwili, inaczej spadłaby z kanapy. a tylko na moment obróciłam głowę w stronę małża wchodzącego do pokoju (siedziałam przy Ewci cały czas).
3. fotelik ok, zadowolona przyglądała się głównie lampce na suficie auta, czasem autom jadącym przed nami (siedziała na środkowym siedzeniu).
4. skoczek nam niepotrzebny, zresztą nie braliśmy go nigdy pod uwagę. od wczoraj Ewcia skacze w łóżeczku trzymając się górnej krawędzi. zaczęła się też wychylać.
5. pojawiła się sylaba "ta" i różne jej ciągi, np. tataty

czy Wasze dzieciaczki są mylone co do płci? już któryś raz z kolei ktoś wziął Ewcię za chłopca...
Tymek w ten sposób kiedyś sobie zdarł dziąsełka, skakał, cieszył się, ujechał i otwartą buźką, górnymi dziąsłami po górnej krawędzi łzeczka przejechał. Kilka razy też brodą dobił, generalnie takie skakanie w łóżeczku to ekstremalny sport.

Tymka nie mylą, raczej zawsze typowo chłopięco jest ubrany, i urody dziewczynki to on nie ma.

Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość
u nas hardcoru ciąg dalszy od antybiotyku jest mega biegunka - zasrał już chyba wszystko mnie nie wyłączając do tego hafty cudne normalnie masiakra
lekarka odstawiła lek ale pobraliśmy krew coby zobaczyć czy stanu zapalnego jakiegoś niet ale CRP zero więc całe szczęście nie, za to ustąpiła gorączka i pojawiła się wieczorem taka rozlana wysypka trochę jak przy różyczce co to może być? jutro znów dzwonię do lekarki no i niestety anemia nadal jest i chyba bez żelaza sie nie obejdzie

a tak poza tym wszystko ok
a jest w ogóle jakieś poza tym?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 20:47   #2685
ałła
Rozeznanie

Cytat:

Dasz rade Tez sie martwilam a tu juz prawie 3 miesiace minely odkad wrocilam do pracy.

Cytat:

Teraz juz nie, chyba troche zmeznial, ale jeszcze kilka misiecy temu notorycznie mowiono o nim jak o dziewczynce

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość

Mój Szymek tak samo robił przez prawie 2 miechy zanim zaczął normalnie raczkować. Teraz dogonić go nie mogę
Ooo... Czyli dobrze rokuje

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
\

O rany, to rzeczywiscie nieciekawie Trzymajcie sie
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 20:53   #2686
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25768826]Tymek w ten sposób kiedyś sobie zdarł dziąsełka, skakał, cieszył się, ujechał i otwartą buźką, górnymi dziąsłami po górnej krawędzi łzeczka przejechał. Kilka razy też brodą dobił, generalnie takie skakanie w łóżeczku to ekstremalny sport.

Tymka nie mylą, raczej zawsze typowo chłopięco jest ubrany, i urody dziewczynki to on nie ma.
[/QUOTE]
Ewcia skacze w turystycznym, więc co najwyżej się stuknie, ale nie zedrze sobie nic, choć ja i tak drżę, że sobie powybija ząbki.

co do pomyłek jeszcze - zawsze mnie to dziwi, bo na przykład wczoraj ubrana na różowo, a i tak pomylona (która matka ubrałaby syna na różowo???). kilka razy ubrana w kombinezon w kwiatki - i to samo.

nie mogę znaleźć identycznej z moją folii - to jakiś tutejszy lokalny producent, w opakowaniu tylko mała karteczka z jego nazwą i napisane, że folia typ Mistral. kosztowała 19,50.

Evean - zdrówka dla Was.

Ewcia
Przemek
Stary 2011-03-16, 21:05   #2687
Curly81
Wtajemniczenie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25768826]Tymek w ten sposób kiedyś sobie zdarł dziąsełka, skakał, cieszył się, ujechał i otwartą buźką, górnymi dziąsłami po górnej krawędzi łzeczka przejechał. Kilka razy też brodą dobił, generalnie takie skakanie w łóżeczku to ekstremalny sport. [/QUOTE]
Ala dzisiaj rozwaliła sobie górną wargę i dziąsełko na górze w okolicach dwójki...Przez cały dzień miała spuchniętą wargę biedulka,nadal ma zasinione dziąsełko i chyba ją boli bo grymasiła mi dzisiaj bardzo.Dopiero niedawno zasnęła standardowo na cycku...miałam wdrażać nową metodę usypiania ale żal mi jej dzisiaj...Ala dzisiaj wykąpała się z rybkami,bardzo się jej spodobały,nie wypuszczała ich z rąk.Załączam fotki:
A w zestawie happy meal w Mc Donald's dostałam o taką zabawkę hello kitty i nadaje się idealnie do kąpieli,pływa po powierzchni ,Ala ją uwelbia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030649a.jpg (52,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030681a.jpg (49,7 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-03-17 o 08:29
Stary 2011-03-16, 21:06   #2688
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Witam po 4-tygodniowej nieobecnosci z powodu wizyty mamy i mojego wyjazdu na narty...

Fotki z Andory..
Widać, że wyjazd sie udał

Cytat:
WIADOMOśC DNIA

Oby szybko oczka sie wygoiły

Ogródka zazdroszczę.

Super!!!

Filmik nagraj

Cytat:

Tak, czasami Na Łukasza z kolei mówili, że ładna z niego dziewczynka

Luiza zaczęła skakać, jak się ją trzyma za rączki i idzie.

Cytat:
Dziękujemy i wieeeelki buziak dla Lusi
Ale nam się dzieciaki zestarzały....za miesiąc roczki świętujemy, a pamiętam jakby to wczoraj było jak będąc w szpitalu dostałam sms od Lea że Bydgoszczanka też urodziła

Dziękujemy wszystkim za gratulacje

Czy u Was też na topie jest oglądanie książeczek? Luiza pół dnia je ogląda, ja muszę jej czytać, albo mówic, co w nich jest. Najulubieńsza to ze zwierzętami z całego świata. Potrafi pokazać niektóre zwierzaki.

evean, zdrówka życzę.

Luiza obgryza mi stół od spodu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2011-03-16 o 21:17
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 21:25   #2689
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Czy u Was też na topie jest oglądanie książeczek? Luiza pół dnia je ogląda, ja muszę jej czytać, albo mówic, co w nich jest. Najulubieńsza to ze zwierzętami z całego świata. Potrafi pokazać niektóre zwierzaki.
tak. ma już swoje ulubione z serii "obrazki dla maluchów". najbardziej lubi "kolory" i gdy dochodzimy do różowej świnki, zawsze ją całuje. poza tym ma wybrane ulubione obrazki w innych książeczkach z tej serii. np. "gospodarstwo" - przygląda się dokładnie wszystkim zwierzątkom na tym jednym obrazku, a w "Lesie" najbardziej lubi strony granatowe - z sową i nietoperzem.
oglądamy te książeczki na okrągło, mamy ich już 10 sztuk.

Szaja - chyba znalazłam kogoś, kto mi zrobi czapę sowę dla Ewci. podpowiesz mniej więcej jak dziergałaś?

Ewcia
Przemek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 21:43   #2690
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojoj,współczuję.Oby się poprawiło szybko.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Ala gryzie wszystkie książeczki.Nie wiem czy połowa z nich dotrwa do roczku.Ona je pożera dosłownie.Jak jej czytam to się na nie rzuca i mi wyrywa a potem gryzie.

Stary 2011-03-16, 21:47   #2691
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Margoś pewnie

Ogólnie czapę zrobiłam wg wzoru, który opisałam na blogu: http://szajajaba.blogspot.com/2010/1...kowa-opis.html

Na oczy - 2 koła dwukolorowe, ale za chiny nie podam jak robiłam koła bo robiłam metodą prób i błędów i durna nie spisałam, ile słupków dodać... W każdym razie 2 lub 3 okrążenia jednym kolorem, na zewnątrz innym. Koła przyszyłam, na środku dałam guziki. Uszka - to takie mini-czapeczki robiłam i dowiązałam nitki, dzióbek to tylko trójkąt. Całość taka: http://lh3.ggpht.com/_A-v0hhMWmz8/TR...pa4%5B2%5D.jpg
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 22:02   #2692
Curly81
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25771100]to tylko trójkąt. Całość taka: http://lh3.ggpht.com/_A-v0hhMWmz8/TR...pa4%5B2%5D.jpg[/QUOTE]
Ile czasu robi się taką czapkę?

Stary 2011-03-16, 22:06   #2693
Konto usunięte

Cytat:
Ala dzisiaj rozwaliła sobie górną wargę i dziąsełko na górze w okolicach dwójki...Przez cały dzień miała spuchniętą wargę biedulka,nadal ma zasinione dziąsełko i chyba ją boli bo grymasiła mi dzisiaj bardzo.Dopiero niedawno zasnęła standardowo na cycku...miałam wdrażać nową metodę usypiania ale żal mi jej dzisiaj...Ala dzisiaj wykąpała się z rybkami,bardzo się jej spodobały,nie wypuszczała ich z rąk.Załanczam foty:
A w zestawie happy meal w Mc Donald's dostałam o taką zabawkę hello kitty i nadaje się idealnie do kąpieli,pływa po powierzchni ,Ala ją uwelbia(fota np.3 i 4):
ucałuj bidulkę.
Curly, nie dawaj gołych fotek na publiczne forum, wiesz, różni ludzie mogą tu wejść i różnie te foty wykorzystać... jestem przewrażliwiona na tym punkcie.

Cytat:
Super!!!

Filmik nagraj

Luiza obgryza mi stół od spodu
nagrałam, ale dzisiaj mi net zrywa co chwilę, już 3 razy próbowałam załadowac film na youtube, i za każdym razem dupa.

tak, książeczki sa fajne. Tymek ma dwie w łóżeczku- zmieniam codziennie na inne , jak się obudzi, to ogląda sobie sam. W ten sposób jak wstaje z południowej drzemki, to jeszcze 30-40 minut w łóżeczku książeczkami się zajmuje, zanim zacznie mnie "wołać".

dobrze, że od spodu, nie będzie widać.
Stary 2011-03-16, 23:54   #2694
panna migotka
Rozeznanie

dziękuję wszystkim za rady
udało się dziś podać w nocy (23.30)mm z 2 miarkami kaszki, wcześniej było trochę histerii to postanowiliśmy załatwić sprawę na "wesoło" najpierw go naprzytulaliśmy a potem udawaliśmy, że to my pijemy mleko z butli, wydając jak najgłośniejsze odgłosy i Wiktor zaczął wyrywać butlę i mimo, że na początku się wzdrygał to po chwili pociągnął

kumkura wiem, że akurat teraz był głodny ale ja na kolację dałam mu jeszcze swoje a na nim nie prześpi mi całej nocy ale jak zamienię i to karmienie to mam nadzieję, że będzie jak u ciebie

dla Lusi i Szymona

Silpe a szczepiłaś na pneumo? bo tak często się męczycie z tymi uszkami. i za ząbek

ałła u nas raczkowanie wygląda identycznie

a ja się chwalę bo mamy 2 nowe umiejętności: robimy papa i przypijamy piątkę
Stary 2011-03-17, 06:10   #2695
Darianna25
Zakorzenienie

Dzień dobry,
No teraz to jestem pierwsza.
Ide do pracy-na razie jestem pozytywnie nastawiona.

Cytat:

Sa mimo ubrania dziewczęcego, ale głównie u starszych osób sa takie pomyłki.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 07:15   #2696
annLee
Zakorzenienie

Margo-u nas też się zdarzają takie pomyłki najbardziej mnie dziwi kiedy T.jest w sukience,kurtce lila-róż,kapelusiku czy różowej czapie i ktoś pyta:dziewczynka czy chłopiec?

Lea-rozmowa-porażka,ale w sumie dobrze,że nie doszła do skutku z takim podejściem dyrekcji można się wszystkiego później spodziewać

Silpe-już zazdroszczę ogródka
współczuję chorób i ciężkiego wychodzenia zębisk

gratulacje miesięcznic!
zwłaszcza dla pionierów: Malvi,Lusi i Szymka!
o rety już zaraz roczki się posypią

my skończyłyśmy 13tego 9mcy i z tej okazji Tosiula postanowiła zacząć raczkować,co prawda niechętnie i rzadko,ale podpatrzyłam kilka razy,że jednak umie
nadal woli stać i chodzić,ale może wkrótce zrozumie,że szybciej dotrze na miejsce raczkując i zacznie to wykorzystywać
w każdym razie ćwiczy różne rzeczy

Niestety Zu ma anginę i pierwszy w jej 3,5letnim życiu antybiol
a Tosiak dzisiaj też ciepły,więc pewnie czeka ją to samo

moja cycowa a przesypia całą noc i zasypia w swoim łóżeczku
no,ale ja tak jak Lea konsekwentnie od początku ją tego uczyłam i obu nam jest wygodnie

z Zu mi nie wyszło niestety,dopiero w 5mcu ją spacyfikowałam po przeczytaniu tej książki
ale mamusia musi być zdesperowana i gotowa na to bo dziecko to szybko załapuje
to mamusia musi zmienić podejście-to,że dziecko płacze nie oznacza,że dzieje się mu krzywda tylko,że buntuje się przeciwko zmianom,bo nie wie co się dzieje
że nie każde dziecko umie samo zasypiać i trzeba go po prostu tego nauczyć tak jak każdej innej rzeczy
tylko tak jak Bratka pisze-jeśli już się zacznie to warto być konsekwentnym,bo po każdej próbie zakończonej niepowodzeniem będzie trudniej

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"

Edytowane przez annLee
Czas edycji: 2011-03-17 o 07:16
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 07:21   #2697
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Widze, ze poruszacie temat bucików......
czerwone buciki śliczne ale ja na pewno poprzestanę na 1 parze butów
Cytat:
WIADOMOśC DNIA

Mamy dolną lewą jedynke
gratulacje
gratulacje jeszcze troche i bedzie na rowerze jezdził za Maksiem
Cytat:

Któraś z Was pisała,ze zamawia kasze na All u faceta co ma sklep amarantus...Jak się nazywa użytkownik,ktory to sprzedaje?
Cytat:
Curly81 przypuszczam ze chodzi o tego: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1831609
Sama sie interesowalam tematem, ale jakos obawiam sie kupowac zywnosc na allegro

dokładnie to ten sprzedawca, którego wkleiła ałła
Ja kupuję tylko od sprzedawców, którzy maja legalnie działające sklepy, wystawaiaja faktury lub paragony. Wtedy takie zakupu niewiele roznia sie od takich zwyklych w sklepie.
Co do kupowania jedzenie, to skoro to nie jest cos, co mogłoby sie popsuć (np. wędliny) w czasie transportu lub ewentulanie uszkodzic/stłuc, to wg mnie nie ma powodu obawiac sie takich zakupów. Dodatkowo jeśli kupuje sie u legalnie dziłającego sprzedawcy, to wiadomo, że żywność pochodzi z pewnego źródła, a akurat w przypadku tych kaszek (sa szwajcarskie ) pochodzą od oficjalnego dystrybutora na rynek polski. Ja kupiłam, jestem zadowolona i mam zamiar kupić jeszcze
No i oczywiście nie zdecydowałam bym sie na zakupy od jakiegos niepewnego sprzedawcy, który biega z torba przez granice, robi tam zakupy, a potem sprzedaje to na allegro

Co do raczkowania to u nas jest tak samo Natalia bez problemu przyjmuje pozycje zarówno do raczkowania jak i czworakowania, potrafi wytrzymac w tej pozycji dosc długo, tylko ciągle nie moze załapać, że wystarczy ruszac naprzemiennie raczkami i nóżkami, żeby przemieścić sie do przodu
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 07:52   #2698
Curly81
Wtajemniczenie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25771546]Curly, nie dawaj gołych fotek na publiczne forum, wiesz, różni ludzie mogą tu wejść i różnie te foty wykorzystać... jestem przewrażliwiona na tym punkcie. [/QUOTE]
No o tym nie pomyślałam.Ale w sumie nie było na fotkach pewnych częsci ciała,zanurzona była w wodzie...Dziewczynyny wklejały zdjęcia z basenu i tym się zasugerowałam...Już robię Edit.Poucinałam jeszcze.Tyle to chyba może zostać?W sumie to myślę,że powinno się kasować zdj.dzieci np.po 1,2ch dniach by nie wisiały cały czas na forum...i tak będę robiła.

My dzisiaj kończymy 10mcy.
Dziecko mi się rozgadało,buzia jej się nie zamyka,oprócz sylab dada,gaga,tata,gugu,mama, daj daj,tej tej,
a tototo,a tatata i pokazuje palcem,pojawiają się jakieś dziwne ciągi sylab,których powtórzyć nie umiem.Taki smieszny ludek z niej się zrobił jak ufoludek,gada często coś po swojemu niezrozumiałym językiem i robi smieszne minki.Jak chce mi się przypododać bym zwróciła na nią swoją uwagę lub podeszła to spiewa aaaa....w górnych tonacjach lub podchodzi do pianina i pogrywa.Działa na mnie 100% i idę ją wyprzytulać.Już wyczaiła co na mnie działa.Widzi,ze krzykiem wiele nie zdziała bo jestem niewzruszona ale jak zaczyna spiewac lub grać i się smieje to powstrzymać się nie mogę by ją wyprzytulać taka jest wtedy słodziutka.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Dzięki.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
dokładnie to ten sprzedawca, którego wkleiła ałła
Ja kupuję tylko od sprzedawców, którzy maja legalnie działające sklepy, wystawaiaja faktury lub paragony. Wtedy takie zakupu niewiele roznia sie od takich zwyklych w sklepie.
Co do kupowania jedzenie, to skoro to nie jest cos, co mogłoby sie popsuć (np. wędliny) w czasie transportu lub ewentulanie uszkodzic/stłuc, to wg mnie nie ma powodu obawiac sie takich zakupów. Dodatkowo jeśli kupuje sie u legalnie dziłającego sprzedawcy, to wiadomo, że żywność pochodzi z pewnego źródła, a akurat w przypadku tych kaszek (sa szwajcarskie ) pochodzą od oficjalnego dystrybutora na rynek polski. Ja kupiłam, jestem zadowolona i mam zamiar kupić jeszcze
No i oczywiście nie zdecydowałam bym sie na zakupy od jakiegos niepewnego sprzedawcy, który biega z torba przez granice, robi tam zakupy, a potem sprzedaje to na allegro
No własnie chciałam zamówić z pewnego żródła.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-03-17 o 08:18
Stary 2011-03-17, 08:19   #2699
velluto
Zadomowienie

Cytat:
tak nie dziwę sie jak jest w niebieskim kombinezonie, ale jak jest typowo dziewczeco ubrana, to juz lekka przesada
Cytat:
ojej, duzo zdrówka dla Was
Cytat:
Ale wpadam do Was co jakiś czas poczytać, tak spokojnie się zrobiło, aż miło no i z nadrabianiem w końcu problemów nie mam.
tez tak uwazam, w końco można wsztsko łatwo ogarnąć
Cytat:
tak uwielbia ksiazeczki
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25771546]
Curly, nie dawaj gołych fotek na publiczne forum, wiesz, różni ludzie mogą tu wejść i różnie te foty wykorzystać... jestem przewrażliwiona na tym punkcie.
[/QUOTE]
POPIERAM! dziewczyny wiecej ostrożności i rozsądku!
Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Niestety Zu ma anginę i pierwszy w jej 3,5letnim życiu antybiol
a Tosiak dzisiaj też ciepły,więc pewnie czeka ją to samo

z Zu mi nie wyszło niestety,dopiero w 5mcu ją spacyfikowałam po przeczytaniu tej książki
o kurcze, jak Ci sie udało tak długo uchowac ja przed antybiotykami? zdrówka zycze
ksiazka nie wyswietla mi sie
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 08:22   #2700
margo80
Zakorzenienie

u nas trwa pierwsza drzemka, nie zostało mi już dużo czasu

zdrówka wszystkim chorowitkom!
my odpukać cały czas mamy się dobrze, ale w sumie to nie ma nas kto zarażać.

AnnLee - masz jakiś inny link do tej książki? ten jakoś u mnie nie działa. chętnie poczytam, żeby się przygotować na odstawianie od cyca i samodzielne zasypianie.

Ewcia
Przemek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości