Kasia Tusk została szafiarką- blog córki premiera - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 14:47   #31
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Kasia Tusk została szafiarką- blog córki premiera

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
ja z góry zakładam że cały ten PR Tuska mógł maczać w tym ręce ale nawet jeśli to co?
Ależ nic, po prostu chciałam zauważyć, że ten blog i ten temat już się na wizażu przewinął i to w konkretnym kontekście

I tak jak Ty, niezależnie od tego czy to PR Tuska czy nie, to oglądam ten blog z przyjemnością, bo na Kasię patrzę naprawdę chętnie.
Stary 2011-03-16, 14:48   #32
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pandulek Pokaż wiadomość
Co mnie nieco zaskoczyło- byłam pewna, że takie persony ubierają się u Prady czy Chanel A tu proszę- sieciówki, wyprzedaże. Ot zwykła dziewczyna jakich wiele.
Nie wiem, skąd takie przeświadczenie, że premier to miliony zarabia

Cytat:
Ujawniono zeznania podatkowe prezydenta i premiera. Wynika z nich, że w 2007 roku Lech Kaczyński zarobił miesięcznie średnio 20 tys. 76 zł, a Donald Tusk - 11 tys. 15 zł. Roczny dochód prezydenta wyniósł 240 tys. 917 zł 67 gr. A ponieważ prezydent rozliczył się wspólnie z żoną, dostanie 10,5 tys. zł zwrotu z podatku.

Roczny dochód premiera wyniósł natomiast 132 tys. 182 zł 78 gr. W 2007 roku Donald Tusk najpierw był posłem, a od listopada - premierem. Oznacza to, że w roku 2008 średni miesięczny dochód Tuska będzie wyższy, bo premierowska pensja to 16 tys. zł.
http://news.money.pl/artykul/kaczyns...,0,338579.html

No sorry, ale za takie pieniądze to w Diorach i Chanelach się nie polansują raczej

Co do bloga, zastanawiam się, na ile to autentyczna potrzeba pisania, a na ile zabieg PRowy.

Ale faktem jest, że blog przyjemny, a Kasia Tusk b.ładna.
Wolę to niż żenujące wynurzenia Marty Kaczyńskiej o pochwale konserwatywnego modelu rodziny... []
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 15:02   #33
Kayako
BAN stały

I ja jestem ta, której poglądy Nie zmieniły sie po obejrzeniu tego bloga (notabene bardzo na tak, jutro idę na shoping ;F)... Bo nadal jestem za tatusiem Kasi :P
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 15:08   #34
muszynianka
Zakorzenienie

Już niedługo Katarzyna Tusk i Jolana Kwaśniewska - lekcja stylu

haha

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Aaaa tę odżywkę Joanny serdecznie polecam! :P przez myśl mi przeszło czy przez przypadek nie mamy Kasi tutaj w naszym gronie wizażanek
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 15:13   #35
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kayako Pokaż wiadomość
I ja jestem ta, której poglądy Nie zmieniły sie po obejrzeniu tego bloga (notabene bardzo na tak, jutro idę na shoping ;F)... Bo nadal jestem za tatusiem Kasi :P
Ja chyba też zostałam zmuszona do przyszłego zagłosowania na tatusia Kasi, po lekturze wywiadu z panem Napieralskim, którego zamierzałam głosem wesprzeć
Miałkość intelektualna tego człowieka mnie jakoś odrzuciła.

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość

W sumie Jolę też mogliby wygasić, bo padłam z wrażenia, jak wystrojona z córką Olą gotowały jakieś makarony i nauczały o tym naród
Stary 2011-03-16, 15:21   #36
pandulek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Nie wiem, skąd takie przeświadczenie, że premier to miliony zarabia
Może z Chanelami czy Diorami przesadziłam, zresztą moja wypowiedź miała raczej żartobliwy charakter. Co nie zmienia faktu, że nie sądziłam iż córka premiera ubiera się głównie na wyprzedażach w najzwyklejszych, nisko-cenowych sieciówkach. Co w tym dziwnego? Pewnie nic To normalne, w końcu zwyczajna z niej dziewczyna, młoda, widać kocha shopping- więc czemu miałaby tego nie robić. Ale póki co z bloga wynika, że Kaśka tylko i wyłącznie na obniżkach się ubiera, a przecież od czasu do czasu mogłaby sobie pozwolić na jakiś lux.

A zarobki premiera jakoś nigdy mnie nie interesowały, poważnie. Więc nigdy się nie zastanawiałam czy jego dochód to miliony czy tysiące. To, że zarabia kilka razy więcej niż przeciętny Polak to fakt oczywisty, a nie przeświadczenie . Więc to normalne, że większość osób myśli, że jego córka kupuje ubrania w nieco lepszych sklepach aniżeli dajmy na to reserved czy h&m i to jeszcze po obniżce cen. Więc zaskoczenie pozytywne.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Co do bloga, zastanawiam się, na ile to autentyczna potrzeba pisania, a na ile zabieg PRowy.

Ale faktem jest, że blog przyjemny, a Kasia Tusk b.ładna.
Wolę to niż żenujące wynurzenia Marty Kaczyńskiej o pochwale konserwatywnego modelu rodziny... []
Nad pierwszym także się zastanawiam

A co do drugiego zdecydowanie się z Tobą zgadzam

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Aaaa tę odżywkę Joanny serdecznie polecam! :P przez myśl mi przeszło czy przez przypadek nie mamy Kasi tutaj w naszym gronie wizażanek
O tym samym myślałam! Nie zdziwiłabym się
pandulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 15:22   #37
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
To, że zarabia kilka razy więcej niż przeciętny Polak to fakt oczywisty, a nie przeświadczenie .
ŚREDNIA krajowa wychodzi niemała więc to zależy o jakim przeciętnym polaku mówimy

A wiecie ile dostaje Lech Wałęsa?

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:

Może i PR pewnie i tak, ale strzał w dziesiątkę :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 15:38   #38
pandulek
Zadomowienie

Cytat:
ŚREDNIA krajowa wychodzi niemała więc to zależy o jakim przeciętnym polaku mówimy

[/I]
No racja- średnia krajowa niemała, ale nawet biorąc ją pod uwagę pensja premierowska jest około 4krotnie wyższa patrząc na dane, które podała vixen.
pandulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 15:39   #39
Pilar1899
keep calm and contour on

sympatyczna,ladna dziewczyna, podoba mi sie blog i jakos nie utozsamiam jej z corka premiera tzn wiem ,kim jest,ale nie patrze na nia ze tak powiem przez pryzmat 'pozycji'

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 15:42   #40
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pandulek Pokaż wiadomość
No racja- średnia krajowa niemała, ale nawet biorąc ją pod uwagę pensja premierowska jest około 4krotnie wyższa patrząc na dane, które podała vixen.
Co nie zmienia faktu, że za takie kwoty to poszaleć się nie da, zwłaszcza jak się ma rodzinę na utrzymaniu.

Na Diory i Chanele zwykle stać kapitalistów, a nie urzędników państwowych lub pracowników zatrudnionych na etacie.
Stary 2011-03-16, 15:55   #41
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Sympatyczny ten blog Tylko irytuje mnie kiedy ktoś pisze "ubieram (np) sweter"
mnie też to irytuje,
ogólnie Kasia na początku robiła trochę błędów, na szczęście już poprawiła (nadużywa przecinków, ale to pikuś)

blog bardzo przyjemny, Kasia śliczna, aż miło popatrzeć
nawet jeśli to zabieg PR-u, to jak wyżej, strzał w 10.

6roove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 16:13   #42
elisee15
Zadomowienie

odwiedzam jej bloga praktycznie od początku (czyli odkąd przeczytałam o nim na starym, dobrym pudelku ) i uważam, że jest całkiem dobrze i dość ciekawie prowadzony. i w sumie nie interesuje mnie czy to PR, czy nie (mimo, że bardzo razi usilne podkreślanie, że 99% ubrań Kasi to ciuchy z wyprzedaży)
elisee15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 17:45   #43
granatowo
Zadomowienie

Ale kto głosuje na jakąś partię, bo córka jednego z działaczy, czy nawet przywódcy, prowadzi fajny blog modowy?

Kasia jest śliczna. Zawsze jak patrzę na jej szczuplutkie uda to mnie odpycha od lodówki i podjadania

Ma świetny gust i gdyby nie to, że mam inną figurę to pewnie już kilka takich samych ciuchów miałabym w swojej szafie
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 17:53   #44
kasiaen1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Ale kto głosuje na jakąś partię, bo córka jednego z działaczy, czy nawet przywódcy, prowadzi fajny blog modowy?
to tak samo jakby zapytać kto kupuje kostki rosołowe bo była reklama w tv?. Uwierz, że takie zabiegi mają ogromny wpływ na postrzeganie danej osoby, a odpowiedni "zestaw" prowskich chwytów może znacząco wpłynąć na decyzję wyborców, szczególnie wśród osób niezdecydowanych. Chyba nie myślisz, że np. analizy pod kątem najlepszego koloru krawata są prowadzone ot tak?
Stary 2011-03-16, 18:06   #45
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
A jak myślisz, co ludzi nie głosujących na PiS odrzuca głownie od tej partii? Program gospodarczy? Czy raczej to, że Kaczyński i jego świta (Kempa, Macierewicz, Błaszczak) są osobami antypatycznymi i zwyczajnie ciężko się na nich patrzy, na te zacięte twarze?
Albo, z innej opcji, ludzie, którzy widzą u Tuska wilcze oczy?

Takie pierdoły (lub nie pierdoły) mają wielkie znaczenie.
Stary 2011-03-16, 18:21   #46
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiaen1 Pokaż wiadomość
to tak samo jakby zapytać kto kupuje kostki rosołowe bo była reklama w tv?. Uwierz, że takie zabiegi mają ogromny wpływ na postrzeganie danej osoby, a odpowiedni "zestaw" prowskich chwytów może znacząco wpłynąć na decyzję wyborców, szczególnie wśród osób niezdecydowanych. Chyba nie myślisz, że np. analizy pod kątem najlepszego koloru krawata są prowadzone ot tak?
Oj tak, my nie mamy zielonego pojęcia, jak bardzo jesteśmy zmanipulowani w dzisiejszym świecie. Rok temu miałam spotkanie z pewnym znanym PR-owcem i powiem wam, że absolutnie wszystko jest możliwe.

na bloga zdarzy mi się zajrzeć czasem
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 18:41   #47
eyo
Zakorzenienie

Cytat:

haha

czemu nie
zacznijmy do tego która ze znanych blogerek nie ma konta na wizażu

(btw. córka państwa Kwaśniewskich też ma świetny styl, lubię sobie popatrzeć na jej fotki z różnych imprez bo naprawdę jej zestawy mi się bardzo podobają - szkoda pod tym względem, że tak mało jej w mediach)

a tak apropo tej dyskusji o funduszach - cóż, za te naście tysięcy utrzymać : siebie w w-wie, córkę na studiach w Sopocie (zwłaszcza z mieszkaniem a nie w akademiku) no to wcale nie tak różowo - jasne można żyć na dobrym poziomie ale raczej na szaleństwa sobie pozwolić nie bardzo można

Cytat:
Napisane przez kasiaen1 Pokaż wiadomość
pytanie ilu faktycznych wyborców takie blogi odwiedza
czytelnicy blogów modowych to raczej cienki target dla PR partii politycznych
głownie biorąc pod uwagę : wiek bo często to nawet nie wyborcy, często to studenci - a co za tym idzie często ludzie zdający sobie już sprawę z tego jak ten cały marketing działa bo na byle kierunkach o tym bredzą wiec już bardziej wyczuleni na takie akcje, których akurat nie wzrusza kto jest kogo ojcem albo córką... najbardziej podatnych na takie akcje zjadaczy chleba to raczej w statystykach blogowych nie uświadczysz
no jak dla mnie taki PRowiec który wydawałby kasę na coś takiego nadawałby się do zwolnienia fakt kreatywności nie można by mu odmówić ale target mocno słaby
ale to tylko moje zdanie

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 19:10   #48
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
mam podobne zdanie do eyo
Kasia wydaje się być fajną, zwyczajną dziewczyną a jej blog jest ok

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 19:13   #49
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość

a tak apropo tej dyskusji o funduszach - cóż, za te naście tysięcy utrzymać : siebie w w-wie, córkę na studiach w Sopocie (zwłaszcza z mieszkaniem a nie w akademiku) no to wcale nie tak różowo - jasne można żyć na dobrym poziomie ale raczej na szaleństwa sobie pozwolić nie bardzo można

Proponuje dać mu podwyżkę bidulkowi
Kto opłaca jego mieszkanie w wawie ?jego samochody?garnitury itp do tego politykiem nie jest od wczoraj ,zdążył sie dorobić.
Pewnie nie kupuje 10 kg cukru w promocji w biedronce.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 19:47   #50
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Proponuje dać mu podwyżkę bidulkowi
Kto opłaca jego mieszkanie w wawie ?jego samochody?garnitury itp do tego politykiem nie jest od wczoraj ,zdążył sie dorobić.
Pewnie nie kupuje 10 kg cukru w promocji w biedronce.
Ja wyczytałam w internecie, że nie 11, a 19 tyś zarabia.
Zaraz pokażę.
I oczywiście nie zapominajmy, że jest to pensja bez wszystkich premii itp, bo tego to się już nie liczy, a często robi wnet za drugą pensję
Bez przesady, to ja bym chciała mieć tak nie-różowo, jak pan premier i jego rodzina.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 19:49   #51
_vixen_
Zakorzenienie

Ja nie twierdzę, że premier biedę klepie, ale jakieś nieziemskie pieniądze to też nie są.
Stary 2011-03-16, 19:57   #52
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie twierdzę, że premier biedę klepie, ale jakieś nieziemskie pieniądze to też nie są.
No pensja prezesa banku to to nie jest ale miłoby było miec taką bidna pensje plus nagrody,premie i fundusz reprezentacyjny

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 20:05   #53
muszynianka
Zakorzenienie

O czym my tu mówimy, przestańcie premier jest na świeczniku a zarabia.... DUUUUUUUUUŻO mniej niż europoseł.

O tak tak też lubię styl Kwaśniewskiej. Tylko brukowce za często zwracają uwagę na jej panieństwo a ona zachowuje się jakby się tego wstydziła. Powinna powiedzieć raz a dobrze że to jej sprawa jest młoda i czerpie radości z życia a tak to zwodzi i zwodzi i nie wiem ;p
Stary 2011-03-16, 20:08   #54
annaboleyn
BAN stały

moim zdaniem Kasia i jej blog sa ok, fajny i dobry pomysl, zawsze mozna cos podpatrzec, nie podoba mi sie, ze ludzie tak na slepo w komentarzach ze wszystkim sie z Kasia zgadzaja i jej przytakuja jak kury, ludzie miejcie troche wlasnego zdania.

Edytowane przez annaboleyn
Czas edycji: 2011-03-16 o 20:11
annaboleyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 20:08   #55
Dzikun
Zakorzenienie

Zresztą, nieważne, bo widzę, że internet podaje różne dane. A jak wiadomo, pewnie i tak nie znamy ile tak naprawdę wynoszą wszystkie diety, premie itp.
Zresztą nie chcę nawet wiedzieć, ile im tam się tak naprawdę wraca za paliwo, mundurki, wyposażenie i te inne.
Narzekać na pewno nie powinien.
Zresztą, co mnie tam portfel Tuska. I tak będę bogatsza
Stary 2011-03-16, 20:14   #56
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Sympatyczny ten blog Tylko irytuje mnie kiedy ktoś pisze "ubieram (np) sweter"

Choć fakt, że zachodzi podejrzenie, że to PR Ja bym sobie nie zrobiła foty w dresie przed TV tylko po to, żeby ją wrzucić na bloga
Lexie, zostaniesz córką premiera i zaczniesz. (jeszcze zależy jaki dres)

Dziewczyna ładna, wydaje się być bardzo sympatyczna, ma dobre oko do ciuszków - lubię to.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 20:19   #57
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Lexie, zostaniesz córką premiera i zaczniesz. (jeszcze zależy jaki dres)

Dziewczyna ładna, wydaje się być bardzo sympatyczna, ma dobre oko do ciuszków - lubię to.
Kurczę no, bardzo rzadko to mówię , ale ona naprawdę jest ładna
Stary 2011-03-16, 20:22   #58
annaboleyn
BAN stały

ladna, ale za chuda, taki patyczak, bez kraglosci, faceci takich nie lubia, pewnie tez jest plaska, ale poczekamy az sie pokaże w bikini lub innym dekolcie. ma wielkie, wylupiaste oczy jak u anorektyczki i to mi sie u niej nie podoba. poza tym prezentuje tylko 1en typ ubran dla chudych jak ona, wiec ten jej blog nie jest uniwersalny w jakims stopniu jesli chodzi tylko o mode.
Stary 2011-03-16, 20:25   #59
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
ladna, ale za chuda, taki patyczak, bez kraglosci, faceci takich nie lubia, pewnie tez jest plaska, ale poczekamy az sie pokaże w bikini lub innym dekolcie. ma wielkie, wylupiaste oczy jak u anorektyczk
troll?
Stary 2011-03-16, 20:27   #60
annaboleyn
BAN stały

zaden troll, wypraszam sobie, kazdy moze miec swoje zdanie, ogolnie jest ladna, napewno ladniejsza od donalda. lol
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości