|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Poszukaj z Zarze albo Bershka,bardzo fajne widziałam w Zarze niedawno,zwykłe czarne spzilki zakryte
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
No może teraz kupie jakies albo koturny albo platformy, jak mówisz. Ja własnie z botkami a obcasie tak mam. Tragedia. Nie moge w nich uchodzić, dlatego tez nie chodzę.
|
|
|
|
#2103 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie lubię obwisłych piersi i masywnych łydek, niestety ich właścicielkom często trudno jest zmienić ich kształt bezoperacyjnie Sama mam przeciętny rozmiar stopy (38-39), a jestem dosyć wysoka (174) i nie podobam się sobie w butach z okrągłymi noskami, które optycznie zmniejszają wielkość stopy. Moim zdaniem, śmiesznie wyglądałaby dziewczyna o wzroście ponad 180 z małą stópką ![]() Mój facet jest fetyszystą damskich stóp, więc odpowiem trochę jego słowami - tak jak w przypadku piersi, w przypadku stóp ważniejszy od rozmiaru jest kształt ![]() Cytat:
problemy ze skórą głowy są bardzo widoczne przy takich króciutkich włosach. Mam nadzieję, że nie przyjdzie mu do głowy zapuszczać, już kiedyś miał długie i chyba mu wystarczy Cytat:
|
|||
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale sama dałabym dużo żeby mieć chociaż 42 i mieć ze 180 cm wzrostu. ![]() Zabiłabym za 180 cm ! ciesz się. Ja mam 163 cm, więc uwierz mi, że byłabym mega szczęśliwa jakbym była wyższa. |
|
|
|
|
#2105 |
|
Konto usunięte
|
pralinkax nine west polecam
haha a ja nie znosze lysych glow ![]() lubie miec co targać |
|
|
|
#2106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chętnie oddam kilka cm, dla mnie wymarzony wzrost to okolice 1,65 Każdy lubi co innego
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam niecałe 160 cm wzrostu i jestem zadowolona. Jakie znaczenie mają krótsze nogi jeśli w tym wypadku liczą się proporcje a nie długość w centymetrach?
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25765286]Ja mam niecałe 160 cm wzrostu i jestem zadowolona. Jakie znaczenie mają krótsze nogi jeśli w tym wypadku liczą się proporcje a nie długość w centymetrach?[/QUOTE]
Proporcje proporcjami, ale mi się podobają długie nogi i sama bym dużo za takie dała.
|
|
|
|
#2110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko jest ok do pewnego czasu, potem tak mi środstopie napieprza Niestety 11 cm obcas na takiej małej stópce jest dużo bardziej odczuwalny... 6 cm dla nas to pewnie jak 11 dla takiej stopy 39-40 Problem z rozmiarem to też jakaś masakra, w 36 z sieciówek to się często topię. Ale za to małe stópki są seksi![]() W pracy noszę laćki więc sobie obiecałam, że zacznę się na tych obcasach uczyć chodzić - na autobus, do pracy - w pracy przebieram i potem do domu znów. Tak się łudzę, że jak będę codziennie śmigać to stopy tak boleć nie będą
Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2011-03-16 o 19:54 |
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25760763]Ja nawet przy 37 mam takie odczucia.
Czasami mam wrażenie, że obcasy od 10cm zupełnie nie nadają się do małych rozmiarów :/[/QUOTE] Słyszałam kiedyś że kobietom o wielkich stopach jest łatwiej chodzić w wysokich obcasach (dobrze dla modelek )Cytat:
Cóż, po prostu jestem stworzona do chodzenia w obcasach
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Rozwala mnie też tzw. moda studniówkowa...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=515892 |
|
|
|
#2114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje niższe koleżanki, przez tydzień nie jedzą kolacji - kilogram im spadnie i już każdy komentuje, że schudła Nie mówiąc o tym, że niskie dziewczyny nawet z nadmiarem kilogramów wyglądają lepiej, niż wielgachne kobyły, jak to mawia moja mama 'kawał baby' Niewysokiej kobiecie nadwaga dodaje kobiecości, wysokiej odbiera cały urok ![]() A nogi ważniejsze żeby były zgrabne niż długie Moja znajoma ma 1,75 i długie nogi jak dwa pale drewna Poza tym długość nóg zależy w dużej mierze od budowy ciała, nie tylko od wzrostu ![]() Nie zgadzam się, że wszystko np. przy długich nogach, podwyższona talia i nie daj boże do tego obcasy, karykaturalnie skracają tułów, wygląda to śmiesznie. Nie wiedziałam, że wysokie lepiej zarabiają? Jako modelki czy jak? Skąd takie statystyki? Słyszałam tylko, że ładne kobiety rzadko awansują i mniej zarabiają od brzydkich koleżanek
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chodzi mi o to, że u wysokiej dziewczyny bardzo widać jak jest przy kości i nie dodaje jej to uroku niestety. wielgachna kobyła - ja się tak czasem czuję, kiedy mam dni 'nadkilogramowe' bo nie dość że wysoka to i pulchna, nie wygląda to wtedy dobrze. ale jak jest się wysokim i szczuplutkim - jak dla mnie super
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne !!A jednak ta sukienka (patrz załcznik) nie jest szczytem studniówkowego kiczu
|
|
|
|
|
#2117 |
|
... choć nie Westwood
|
Nie widzieliście cudów na mojej studniówce, te parę lat temu. Strasznie było
|
|
#2118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że chociaż jest deichmann bo gdyby nie on to musialabym chodzic w jakis butach dla starej babci ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
tak napisalas jakby można było sobie wybrać rozmiar buta :p i ze ktoś taki lubi i taki sobie wybral ![]() no niestety nie można, ale da się przeżyć z taką nogą przed sobą i to calkiem normalnie jak wszyscy inni ludzie ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
bez przesady z tym wystawianiem nad tłum, masz 174, to nie jest jakiś wielce wysoki wzrost. chyba, że mieszkasz w mieście niskich ludzi albo coś :P |
|||
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie od dziś zaczęły rozwalać czerwone rurki. Teraz każda szanująca się 'fashionistka' musi takie mieć
![]() U jednej, czy dwóch bloggerek mi się bardzo podobały, ale przy dziesiątej w tej samej stylizacji już mi się zaczęło niedobrze robić na ten widok. |
|
|
|
#2120 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oj ja chce brzoskiwnione rurki, jak zobaczylam na mai , dobrze mowie? byla menedzerka dodzi i edyty, to musze takie mieć |
|
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem, czy to odpowiednie miejsce na ta opinie, ale mnie osobiscie 'rozwalaja' komentarze na all od dziewczyn, ktore kupily ciuchy japan style. kompletnie nie rozumiem ich logiki...
nabywaja rzeczy po 6, 7 zlotych, a pozniej maja ogromne pretensje jaki to slaby material, a ubrania nie sa takie jak na zdjeciach. glupota ludzka nie zna granic
|
|
#2122 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
duzo kupuje, sila rzeczy wpadki ubraniowe laduja na allegro, co ja za maile dostaje.. ze napewno oszukalam, a zamiast kurtki przujdzie podroba z rynku ... rece zalamuje nad niektorymi osobami policja strasza, bo paczki nie ma 2 dni po wplacie u nich w domu... wiesz co zauwazylam? jak sprzedaje kurtke za 1000zl - jest super i ekstra ale jak sprzedaje bluzeczke za 15zl to oczekują Versace... Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-16 o 23:37 |
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Poza tym jak nawet nie jest pewna -znaczy nie umie odróżnić to-po co jej skóra ![]() Trzeba mieć trochę wyobraźni i wiedziec że rzeczy JS na zdjęciach wyglądają lepiej ze względu np na oświetlenie,stylizacje czy nawet na to że są uprasowane ! |
|
|
|
|
#2124 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybyś była super chudzinką, to pewnie marzyłyby ci się większe piersi i biodra, bardziej kobieca sylwetka ![]() Cytat:
Też sądziłam, że 1,74 to nie wielkolud, dopóki nie trafiłam na dwa wesela pod rząd do wyjątkowo niskich rodzin. Najwyższe osobniki płci męskiej 1,70, a ja na szpilkach (i bez butów na zmianę), więc sięgali mi pod pachę Niemiłe wrażenia ani dla mnie, ani dla nich. Zazwyczaj mówię: 'nie moja wina, że inni nie urośli' , ale jakoś nie lubię być najwyższa i na najbliższe wesele przezornie spakuję baleriny do torebki
|
||
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
z rzeczami JS jest jeden problem: 99% sprzedajacych ma ciuchy szyte wzorujac sie na JS. te 'oryginaly' sa naprawde dobrej jakosci, tyle ze ich cena jest kilka razy wyzsza, dlatego sa prkatycznie niedostepne na Allegro czy jakimkolwiek polskim sklepie.
|
|
#2126 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dramat |
|
|
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 2 rzeczy z JS i jestem zadowolona,wiadomo jaka cena taka jakość ale ja nie mam dużych wymagań dla ciuchów za kilka zł
![]() Wszyscy narzekali na te słynne krótkie futerko a jak przyszło to aż sama się zdziwiła bo wygląda naprawde super a było dla mojej mamy i jest zadowolona.
|
|
#2128 |
|
Konto usunięte
|
ja kupowalam np takie krotkie topy marszczone, takie bandaze/staniki pod gleboko wycieta bokserke, wyszly mnie po 28zl sztuka i byly o niebo gorszej jakosci niz h&'owskie, ktore kosztowaly 19.90, a po przecenie 10zl
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przeciez to taka sama tandeta, jak rzeczy na allegro czy innych wholesale'ach. oryginalne ciuchy JS mozna dostac w japonskich sklepach, a ich ceny wahaja sie w granicach $100 +.
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam niedawno szpilki, ok 12cm, a wygodne jak baletki. (zazwyczaj w tak wysokich szpilkach udaje mi się wytrzymać godzinę). W tych przetańczyłam całą noc, naprawdę są fantastycznie wyprofilowane! Firma - Pepe Castell, cena - jedyne* 600zł (* w porównaniu do Louboutin). A tak przy okazji słyszałam, że Louboutiny wcale takie wygodne nie są, jakaś gwiazda kiedyś mówiła.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

Ja nie lubię obwisłych piersi i masywnych łydek, niestety ich właścicielkom często trudno jest zmienić ich kształt bezoperacyjnie

straszne !!

nabywaja rzeczy po 6, 7 zlotych, a pozniej maja ogromne pretensje jaki to slaby material, a ubrania nie sa takie jak na zdjeciach. glupota ludzka nie zna granic