|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
oooo super!
ja też miałam " inną"
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Ile ja byłam szczuplejsza
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne to drugie zdjęcie bianeczka. Takie radosne... śliczne, pamiętam kiedyś widziałam już inne zdjęcia, ale tu widać że ślub cię rozpromienił i Ci służy
![]() Ja ostatnio zamoczyłam usta w piwie- dla smaczku, ale pić łyka czy więcej nie mam odwagi.
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko gdzie kupić to piwko Bawaria, skusze się któregoś dnia na Lecha free bo nigdy nie piłam
|
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Ponieważ badania wyszły mi niejednoznacznie, a szłam "na pewniaka". Nic się nie potwierdziło, nic nie wykluczyło, ja mam skierowanie na dalsze testy i denerwuje się niepotrzebnie. Mam głębokie wewnętrzne poczucie że wszystko będzie dobrze, ale walczę gdzieś teraz z różnymi obawami.
Nie zamartwiaj się na zapas Cytat:
Może zrzucimy to na karb przesilenia wiosennego i burzy hormonalnej? a tak poważnie... czasami też jest mi masakrycznie źle..A jakie wtedy mam przemyślenia to szkoda gadać![]() Na wiosenną poprawę humoru kupiłam sobie dżinsy ciążowe w h&m,-śliczne błekitne rurki z miejscem na brzuszek. Chciałam wziąć rozmiar 36 , ale mamanastraszyła że na pewno dużo przytyję to lepiej 38. I efekt jest taki że na razie to podciągam je co chwile Nie zamierzam kupować zbyt wielu rzeczy, może z jakieś 2 sukienki i tyle. Tunik i legginsów mam sporo- więc będę je wykorzystywać. Nie wiem tylko co z kostiumem kąpielowym. Jeżdżę na basen regularnie, na razie mieszczę się bez problemu. Potem najwyżej będę musiała coś kupić, bo w 2częściowym nie za bardzo da się pływać
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ile Wy piszecie...
![]() Jakby ktoś pytał, żyję, mam się średnio, nie wiem co mogłabym tu napisać, właśnie pokłóciłam się z przyjaciółką, dzięki niej czuję się teraz jak śmieć...
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() Dołączam do was. Zrobiłam kilka testów i wszystkie pozytywne. Miałam nieregularne miesiączki więc nie myślałam że jakieś małe szczęście zapuka do mnie... Natchnęło mnie jednak aby zrobić test, gdy spojrzałam na mięso i musiałam uciekać jak najdalej bo skończyło by się nieciekawie. Obecnie czekam na usg, ale myślę że temin to pażdziernik
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#461 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
heja wróciłam po plotach
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ślicznie wygladałaś i sukienka tez piekna ![]() Cytat:
Cytat:
witaj
|
||||||
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
wszyscy piszą o leginsach i spodenkach... już tak szybko wam brzuszki urosły? u mnie nic nie widać jeszcze
|
|
#463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#464 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#467 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla mnie to katorga te 9 miesiecy bez piwa. ja juz dawno obczaiłam tego lecha free i pije. smakuje mi i jest ok. mysle ze nic złego sie nie stanie. poza tym na poczatku ciazy tez piłam i to normalne piwo ale nie wiedziałam ze jestem w ciazy. powiedziałam to lekarzowi wystraszona a on na to ze spokojem ze widocznie ten mały jest silny i zdrowy bo jak na poczatku takie dawki mu dawałam ( sylwester, swieta) a on nic ( w stylu poronienia nie było) to znaczy ze jest wszystko w porzadku no i tylko teraz nie mam pic wiadomo alkoholu. ale niby ze od czasu do czasu z mała zawartoscia alko mozna. taka jego opinia. Cytat:
Cytat:
![]() skus sie. nawet dobre jest |
|||
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie wierze i nikt mi nie wmówi że zaszkodzi w dzień kobiet sobie wypiłam karmi malinowe, do tego sączyłam je cały wieczór aż już potem wygazowane nawet było rozglądałam się za piwem które miałoby 0% alkoholu ale akurat w tym sklepie gdzie kupowałam to nie mieli, musze zobaczyć wmarketach ![]() Co do wina to też odrobinka nie zaszkodzi raczej ![]() mówie tu oczywiście już o II trymestrze, bo w I broń Boże jak się u maleństwa wszystko rozwija co najważniejsze ![]() bianeczko, super miałaś suknie ślubną to jedna z tych które mnie zachwycają, a w których sama wyglądam jak idź i nie wracaj u mnie dziś paskudna pogoda ale mi sie zmarznie dzisiaj wesoło
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
golgie (Ania, 30 lat), t.p. 29.09.11-przypominam o sobie
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Golgie mamy ten sam termin
ciekawe jak nam to wyjdzie w praktyce
|
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj miałam wizytę, dzidzia rośnie i ma się dobrze
i poznałam też płeć- będzie synek
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tak na szybko z pracy o wizycie wczorajszej, bo w domu net mi padł Wszystko jest ok, L4 będę miała od poniedziałku, potem do kontroli za 4 tygodnie Potem może ponadrabiam
|
#473 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
BAAARDZO dawno się nie odzywałam ale staram się nie siedzieć tyle na kompie, za wiele siedziałam i czytałam, zamartwiałam się na zapas - niepotrzebnie. Poza tym nie mam też aż tak wiele czasu... w końcu mój 2,5letni synek wymaga dużo uwagi... - robi ogromne postępy dorasta mi synuś ![]() Ciesze się że znalazłam nowy wątek W pon. byłam u gin. miałam badaną przezierność itp. itd. byłam w 11tyg. i 3dniu ciąży i gin. nie była pewna czy da już się odpowiednio pomierzyć moje maleństwo ale wg. usg wychodził 11tydz. i 5dzień. Wszystko jest OK!!! ma 4,5cm.Widziałam cudne rączki, nóżki... słyszałam bicie serduszka a między nogami sama "coś" dojrzałam i spytałam moją gin. czy to coś to pitulek???ale ona uśmiechnęła się i powiedziała, że widzi tam jakiś "ogonek" (ma naprawdę super sprzęt i jest w stanie po 12tc. określić płeć jednak u mnie nic nie zasugerowała, że to chłopczyk, powie mi na następnej wizycie o ile maluszek pokaże) Mężowi nagadałam już że będzie 2synek a on się pyta na ile % gin. mi to powiedziała a ja mówię, że na 0% no to on mówi, że ogonek zniknie i będzie Amelka - uparł się na córcie ![]() Wiecie jakoś do tej pory nie czułam się w ciąży... oczywiście mdłości mi o nie przypominały ale nie czułam tego macierzyństwa... Z pierwszą ciążą jakoś tak od razu poczułam wraz z radością miłość a teraz... może to przez to, że mam już 1dzieciątko i nie mam też tyle czasu na poświecenie czasu samej sobie... ale po poniedziałkowej wizycie poczułam prawdziwą i ogromną miłość do mojego maleństwa. Jeszcze nigdy się nie przedstawiałam choć jak wiadomo mam na imię Kasia, mam 24lata (skończone w lutym) tp. 30 września. Napiszę jeszcze do Agnyski na priv anytsuj a Ty w którym jesteś tc? też chcę już wiedzieć kto mieszka w moim brzuszku. A i wiecie przytyłam narazie 500g ale czuję się taaaka GRUBAAA!!! już w żadne spodnie sprzed ciąży się nie mieszczę |
|
|
|
#474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak widze to narazie sami chłopcy sie szykuja ja tez czuje ze to bedzie chłopak ale pewnoscinie mam![]() kasiuleczkakuleczka moze kolejny chłopaczek nam sie szykuje ![]() ja bede miała pierwsze dziecko ale na poczatku ciazy jakos tez tak nic nie czułam moze w szoku byłam jeszcze po tescie a moze dlatego ze nie meczyły mnie mdłosci ale z kazdym dniem kochałam moje malenstwo coraz bardziej a jak juz zobaczyłam je i jego serduszko na USG to sie zakochałam
|
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
A kiedy zaczniemy czuć ruchy... achhh będzie cudnie! Nawet ostatnio śniło mi się że ruchy dzidzi czułam, obudziłam się złapałam za brzuch i uświadomiłam sobie, że jeszcze za wcześnie. Powiem nawet, że po urodzeniu synka brakowało mi tych kopniaków w brzuchu
![]() Mi to już bez różnicy, z początku myślałam, że fajnie było by mieć parkę ale może być chłopczyk - oby zdrowe było!!! 11kwietnia mam znów wizytę i jak będę chciała to gin. mi usg zrobi i spróbuje płeć określić. Ja też mam jakieś przeczucie, że będzie synek chociaż z tym moim przeczuciem... W 1ciąży na początku miałam przeczucie, że będzie córeczka ale mój mąż mówił, że będzie synek, no i ja z czasem się do tego przekonałam ale na usg płec poznałam DOPIERO! w 9m-cu ciąży. Teraz mówię, że synek będzie a mąż że córeczka - czy będzie znów miał rację...
|
|
|
|
#476 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Karmi piłam jak karmiłam piersią Więc w ciąży też raczej nie szkodzi ![]() Cytat:
legginsów też mam ze 2 pary, kilka sukienek, dużo tunik, więc nie ma u mnie problemu... może jedne dresy nowe by się przydały ;pA co do basenu, to tylko 2 częściowy!!! chodziłam na basen i było ok ![]() Cytat:
nie martw się po porodzie schudniesz ja się mieściłam w spodnie sprzed ciąży a przytyłam 28 kg więc teraz wiem, że nie ma czym się martwić.Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!!! Ja na swoje usg czekam do 14 tygodnia czyli 13+coś ![]() Ale i tak nie mogę się doczekać ruchów , chodź tak jak napisała któraś z mam, co ma już 2,5 letniego synka, nie ma czasu na rozczulanie się nad tym najmniejszym w brzuszku, jak jest tyle do roboty w koło. I czas trochę szybciej leci. Zaraz 13 tydzień a jakby z bicza trzasną. Pierwsze ruchy czułam na samym początku 16 tygodnia, więc może teraz będzie trochę wcześniej, tym bardziej, ze teraz gdy się położę na plecach czuję napięcie w podbrzuszu, a gdy lekko nacisnę czuć taką małą kulkę, a raczej owal dość twardy i nauczona z 1 ciąży wiem, że to maluszek i często zmienia położenie
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
jak tak to moze mąż bedzie miał znowu racje
ja mam nadzieje ze jak najszybciej sie dowiem co mi w brzuchu siedzi narazie 10 tydzien wiec za wczesnie![]() ja juz mysle jak pokoj dla dziecka urzadzic tak sobie wymysliłam zeby i dla chłopaka i dla dziewczynki pasował juz nie moge sie doczekac az zaczne tworzyc
|
|
#478 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za kobietą w ciąży nie nadąży ![]() Cytat:
lekarz powiedział żebym absolutnie się nie martwiła Cytat:
Jedyne co wiem że dzidziuś będzie z nami w sypialni przez pierwsze X
|
|
|
#479 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że przynjamniej sprzedawca poczuł się do odpowiedzialności Cytat:
Cytat:
Bianeczko życie się nie skończy, będzie trochę inne, ale jakie piękne Cytat:
Ale ginka mi powiedziała, że jak wyjdą złe to od razu do szpitala, nawet dała mi skierowanie na wszelki wypadek To jesą objawy tzw cholestazy ciążowej http://pl.shvoong.com/medicine-and-h...4%85%C5%BCowa/ Cytat:
|
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
mam na imie Monika i wlasnie na 30.09 mam termin 3 juz porodu. widze ze na watku same kobitki o podobnych terminach,wiec chcialabym dolaczyc. moze troszke o sobie...mamy juz cortcie 7 letnia Klaudie,teraz w pazdzierniku urodzilam druga corcie Nikolke ma 5 miesiecy i znow nam bocian przyniosl niespodzianke alez bedzie wesolo w domu jak dorosna!u mnie jakos 13 tydzien,dzis mam wizyte po 14 ciekawe co tam slychac,robilam wyniki mam nadzieje ze zadna cukrzyca ciazowa mi sie nie przypaletala bo poprzednia ciaze lezalam na patologii miesiac, pozdrawiam Was brzuchatki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.

albo dlatego, że tak długo czekaliśmy na tego malucha to jakoś imprez mi nie żal
. To choroba nadmiernej krzepliwości krwii, do opanowania w normalnym życiu, ale niebezpieczna dla rozwijającego się dzidziusia.
... Od 4 miesięcy robię sobie zastrzyki w brzuch (i tak do końca ciąży!), mam już okropne zrosty... i jeszcze jak wyjdzie ta wątroba

jak widze to narazie sami chłopcy sie szykuja
55kg
"Jeśli czegoś naprawdę gorąco pragniesz,wszystko sprzyja potajemnie Twoim pragnieniom"