Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 09:36   #4921
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

wiem że to nie na miejscu ale mnie Twój opis rozśmieszył (wredota ze mnie) bo bardzo obrazowo wszystko nazwałaś i myślę że każda z nas w jakimś stopniu by się dziś pod Tobą podpisała wielkimi literami

a co do mężula to mój od dwóch dni śpi na kanapie,
wczoraj go wygoniłam bo mnie ten brzuch bolał a on chrapał jak parowóz i spać nie mogłam i dodatkowo się nakręcałam no i dziś powtórka była
ale za to śniły mi się przyjemne rzeczy z meżulkiem mym
dobrze ze Cie wredoto rozśmieszyłąm:P
przynajmniej dobra jest świadomość że nie jestem sama z tym ochydnym samopoczuciem....

a co do torby do szpitala... hmmm
wiec mam :
1. torbę
2. podkłady poporodowe
3. majtki siatkowe
4. chusteczki nawilżające
5. szampon:P
6.staniki do karmienia
i chyba tyle
no mam jeszcze koszule ale śpie w nich wiec nie bede pakowac.
ale wczoraj zrobilam liste co jeszcze musze kupic

dzisiaj dostarczą moją komode
wiec sie pewnie wezmne za jej skręcanie:P

oby tylko przyszla w miare wczesnie a nie o 19 bo bede warczec cały dzien a tak to zajme sie czyms. i chce wreszcie ciuszki poukładac:P
Stary 2011-03-17, 09:37   #4922
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
nooo ja mam 34tc a nie mam nic do szpitala ...
te skurcze mnie przeraziły i dziś moria jeszcze , chyba czas wziąć się za zakupy !!!
ma ktoś jakąś mądrą listę torby do szpitala ???
może taka:
  1. Bepanten na sutki
  2. Ciuszki na maluszka
  3. Pieluchy pampers
  4. Pieluchy tetrowe
  5. Chusteczki nawilżające – 2 paczki
  6. Woda do picia
  7. Duże podpaski
  8. Rożek dla dziecka ?
  9. Smoczek?
  10. Kosmetyki dla nas, klapki do kąpieli, ręcznik
  11. koszula do porodu, do szpitala
  12. dokumenty
Andziot, ja też się wczoraj przeraziłam że nic nie mam i zrobiłam pierwsze dzieciowe zakupy na allegro (dopiero )

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
MoniaK; skoro o 6 wstałaś to o której poszłaś spac
ale zobaczysz jaki będziesz miała dłuuugi dzień Tylko nie szalej z porządkami
usnęłam ok. dwunastej (co na mnie jest dość późno) ale chciałam obejrzeć Oficera. Oczywiście na filmie już przysypiałam

Grazin, ja Cię przywołuję do porządku proszę się nie dołować
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:45   #4923
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

w ogole tż stwierdził ze w tygodniu bedzie spal w drugim pokoju bo sie nie wysypia. bo co sie poruszy to sie budzi bo sie boi ze mi cos zrobi albo małemu. no i faktycznie bardzo ostrożnie śpi. rozumiem go bo ciezko sie z takim wielorybem śpi. ale dla mnie to jak rozwod normalnie;(
niech mnie ktos przytuliiiiiiiiiiiii;-(
Mój mąż też się odgraża, że mnie opuści ( w sensie nasze łóżko), ale nie ma gdzie iść, chyba że na dywan do pokoju córeczki

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Weredka, trzymam kciuki za męża Jak Ci fajnie że masz kominek
Kominek się przydaje w takie dni, kiedy jest zimno i ponuro A kciuki się przydają, bo zanim on dziś wróci z pracy, to ja zwariuję. Mój przepis na dziś to meliska z cytryną i miodem - na stres i przeziębienie zarazem...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:46   #4924
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Moria, dziewczyny, które głosowały, DZIĘKI :wino: :striptizer:

Aliczko, że tak powiem, objaw nr 1, to pewnie od żelaza i nie jest to nic niepokojącego objaw nr 2 nie mam pomysłu, ale masakra jakaś. Nie spotkałam się z czymś takim

Anula, to dawaj znać, co u Mamy

GRAŻYNO! Przestań się mazgaić, jakoś dotrwamy w tym pasztetowym wyglądzie do końca

ja ostatnio coś marudziłam, że jestem chodzącym waleniem, ale TŻ obdarzył mnie osobliwym komplementem, że gdyby nie brzuch, to nie byłoby widać, że jestem w ciąży

Andziot, weź no nie miej żadnych wyrzutów sumienia, tylko siedź w domu, nogi w górę i tyle. Poczytaj co najwyżej książeczki, jeśli Zosiek lubi?

Torby do szpitala jeszcze nie pakuję, ale myślę, że pod koniec marca, to już tak. Mam do szpitala dwie koszule, ale chodzę w nich

MoniaK, ja trochę nie w temat, ale chciałam powiedzieć, że ten NailTek jest super. Widzę ogromną poprawę No i zaczęłam stosować Active C. BOSKI JEST

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:54   #4925
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

GRAŻYNO! Przestań się mazgaić, jakoś dotrwamy w tym pasztetowym wyglądzie do końca

ja ostatnio coś marudziłam, że jestem chodzącym waleniem, ale TŻ obdarzył mnie osobliwym komplementem, że gdyby nie brzuch, to nie byłoby widać, że jestem w ciąży
komplement tż bardzo milutki
moj mi dzisiaj powiedział ze dla niego jestem teraz mega apetyczna i załuje ze nie moze sie moim smakowitym ciałkiem cieszyć tak jakby chciał

ale sama ze soba sie zle czuje.
postaram sie (powtarzam POSTARAM się;P) przestać marudzic.
dzięki za wsparcie
Stary 2011-03-17, 09:55   #4926
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobry .

Mocne postanowienie poprawy: spróbuję zacząć dzień pracy od wizażu , mam sekundkę rano, zanim mnie zbombardują.

Byłam dzisiaj na pobraniu krwi - dwa razy mnie kuła i grzebała w poszukiwaniu żyły.... myślałam, że padnę...

daisuś
- ja pamiętam ciągle o Was... ciągle mi źle że tu nie mam czasu siedzieć, wierz mi Kochana.

anula - okrzycz mnie, może pomoże i pójdę do domku.

Grazin - ja mam to samo, może nie dół wielorybi, ale wczoraj aż się popłakałam że cokolwiek bym nie robiła to sapię, dysze, nie umiem sobie nóg po kąpieli wytrzeć bez wysiłku, w płaszczu się nie mieszczę a przecież nie kupię na miesiąc nowy, palce mi puchną, obrączka mnie ciśnie...

I ... strasznie drętwieją mi dłonie... mam zmasakrowany kark po wypadku samochodowym i zawsze miałam problem z nimi, ale teraz, w ciągu dnia nawet - nie mogę się dostać na rehabilitacje żeby mi nastawiła kręgosłup (kiedyś chodziłam i bardzo mi pomogło), bo się czeka... no masakra.

Ja też się wyżaliłam.

Nie nawidze swojej pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! Pisałam w klubie, że bardzo bym chciała mieć pracę gdzie mogłabym sobie spokojnie na L4 leżeć. Jeszcze max dwa tygodnie.... musze się sprężyć... jeszcze dwa tygodnie...

a jutro WIZYTA .

Komu się jeszcze wizyty zbliżają?

Miłego dnia (pomimo deszczu - u nas masakra pogoda).

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-03-17 o 09:56
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:56   #4927
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczynki Kochane,
ja dziś już po dwóch kłuciach. Na czczo miałam cukier ok ale po sniadaniu (owsianka plus kawa z mlekiem, bez cukru) wyszło mi 132 czyli z normami podanymi przez andziotke tragedii nie ma, choc podwyższone ale boję sie robić po obiedzie
Gadalam z kolegą z pracy który ma cukrzycę (oczywiście nie ciążową ) i on kłuje się insuliną przed każdym posiłkiem ! Nie chce tak Buuuu

andziot; to teraz tylko czekac na ładną i słoneczna pogodę i fru do piachu Podobno weekend ma być już ładny. Cieszyła się Zosia z taczki?
ja w poprzedniej ciąży kułam się przed każdym posiłkiem i 1h po więc też sporo ale idzie się pryzywczaić do tego

Cytat:
dobrze ze Cie wredoto rozśmieszyłąm:P
przynajmniej dobra jest świadomość że nie jestem sama z tym ochydnym samopoczuciem....

a co do torby do szpitala... hmmm
wiec mam :
1. torbę
2. podkłady poporodowe
3. majtki siatkowe
4. chusteczki nawilżające
5. szampon:P
6.staniki do karmienia
i chyba tyle
no mam jeszcze koszule ale śpie w nich wiec nie bede pakowac.
ale wczoraj zrobilam liste co jeszcze musze kupic

dzisiaj dostarczą moją komode
wiec sie pewnie wezmne za jej skręcanie:P
a którą w końcu kupiłaś ????
ja torbę też mam
no i zapomniałam że kiedyś kupiłam dwie mini wersję szamponu i żelu pod prysznic w rossmanie

Cytat:
może taka:
  1. Bepanten na sutki
  2. Ciuszki na maluszka
  3. Pieluchy pampers
  4. Pieluchy tetrowe
  6. Woda do picia
  7. Duże podpaski
  8. Rożek dla dziecka ?
  9. Smoczek?
  12. dokumenty
Andziot, ja też się wczoraj przeraziłam że nic nie mam i zrobiłam pierwsze dzieciowe zakupy na allegro (dopiero )

dzięki
kurcze masz rację przecież rzeczy dla dzidzi trezba spakować

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:57   #4928
migotka03
Zadomowienie

Witajcie! Udało mi się was nadrobić.

Byłam wczoraj u gina. Wyniki krwi się poprawiły, mam brać teraz tylko jedną tabletkę żelaza. Dzidzia przez trzy tygodnie urosła... kilogram Ostatnio ważyła 1139 a wczoraj 2100. Ale za to jeśli chodzi o nerkę, to pani doktor powiedziała ze nic się nie zmieniło. I kazała mi jechać do kliniki w Białymstoku (150km) żeby zobaczył to inny lekarz, a tam niby są bardziej doświadczeni lekarze. Weszłam wczoraj na ich stronę i dowiedziałam się że można dzwonić do godz. 22. Była 21 więc zadzwoniłam i umówiłam się na USG na jutro na 14.20. Zwykłe USG kosztuje 130zł więc jeszcze nie tak tragicznie. Mam nadzieję że dowiem sie czegoś wiecej i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Moja pani doktor powiedziała że możliwe że dzidzia sie jeszcze wysiusia i będzie dobrze. Ale jak nie to co? nawet nie zapytałam co może być potem jak się urodzi.
No i z lepszych wiadomości wczoraj po wizycie pojechaliśmy do brata TZa i wzieliśmy od nich wózek za 250zł. Zaraz pójdę zrobić zdjęcia to wam pokaże.
Najgorsze ze juz z kasą trochę krucho, a wydatków końca nie widać, a TZ na to nie patrzy. A ja przez to ciągle się zamartwiam. Ale co mam przestać jeść bo już nie wiem na czym zaoszczędzić.
Mówiłam mu żeby powiedział bratu że za wózek zapłacimy w maju (jeśli się zgodzi, a jak nie to byśmy na razie nie brali), bo w kwietniu mamy mnóstwo wydatków, ale on powiedział mu ze zapłacimy w kwietniu bo brat ma ciężką sytuacjęi i też potrzebuje pieniędzy. No tak zawsze zabiera mnie (i teraz dzidzi) a daje innym.

Wybaczcie za te smęty, ale mam dzień do i wybaczcie ze nic wam nie odpiszę ale nie mam siły ani głowy do tego, ale nadrobiłam wszystko

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:58   #4929
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
może taka:
  1. Bepanten na sutki
  2. Ciuszki na maluszka
  3. Pieluchy pampers
  4. Pieluchy tetrowe
  6. Woda do picia
  7. Duże podpaski
  8. Rożek dla dziecka ?
  9. Smoczek?
  12. dokumenty
a propos smoczka rozmiawalam wczoraj z moja siostra studiujaca poloznictwo i mowila, zeby nie kupowac smoczka jesli chce sie karmic piersia. Bo bedzie bardzo trudno mu sie nauczyc prawidlowo ssac piers i czesto w szpitalach nawet krzycza na kobiety, ktore maja smoczki, nie pozwalaja ich uzywac. Ale decyzja kazdej z nas ja nie bede kupowac ani butelki ani smoczka.

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:59   #4930
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

monia ja mam w poniedzałek wizyte
ale w zasadzie to chyab tylko po to zeby isc po l4 i zeby za nią apłacic:P
bo mialam dwa tyg temu nie sadze zeby tak czesto bylo to konieczne. ale orzynajmniej sie dowiem co z moja szyjka
mam nadzieje ze wszystko dobrze w dalszym ciagu
Stary 2011-03-17, 10:01   #4931
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

Grazin - ja mam to samo, może nie dół wielorybi, ale wczoraj aż się popłakałam że cokolwiek bym nie robiła to sapię, dysze, nie umiem sobie nóg po kąpieli wytrzeć bez wysiłku, w płaszczu się nie mieszczę a przecież nie kupię na miesiąc nowy, palce mi puchną, obrączka mnie ciśnie...
z tym wycieraniem nóg to też mam masakre

Stary 2011-03-17, 10:04   #4932
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

andziot kupiłam w koncu tą co wklejałam (szuflady po środku i szafki na zewnatrz) ale tż mi ją przerobi:P tak zebym miala trzy półeczki zamiast dwóch po bokach i zeby była praktyczniejsza

jak ją złoże i posegreguję ciuszki i wszystko bedzie git to wam obiecuje ze wkleje zdjęcie juz sie nie moge doczekac
mysle ze jak juz bede miala wszytsko w komodzie posegregowane to bede sie czuła prawie gotowa na poród:P

ide sobie namalowac twarz bo za chwile jade zawieźć mame na ŚWINIOBICIE :P

boże mojego biednego tz chcieli zaprzęgnąć do uwaga TRZYMANIA ŚWINI jak jej będą łeb obcinac i chyba dlatego dzis tż poszedł na nadgodziny

powiedział im ze on pająka przez trzy papcie zabija a co dopiero świnie trzymać
przecież oin by zemdlał choc pewnie nie wygląda na takiego co by mófgłzemdlec;P znacie go z mojego albumu

żart na dziś:

- jak zabić człowieka pająka??
- człowiekiem kapciem

haha

ide ide bede wkrótce
Stary 2011-03-17, 10:05   #4933
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj u gina. Wyniki krwi się poprawiły, mam brać teraz tylko jedną tabletkę żelaza. Dzidzia przez trzy tygodnie urosła... kilogram Ostatnio ważyła 1139 a wczoraj 2100. Ale za to jeśli chodzi o nerkę, to pani doktor powiedziała ze nic się nie zmieniło. I kazała mi jechać do kliniki w Białymstoku (150km) żeby zobaczył to inny lekarz, a tam niby są bardziej doświadczeni lekarze. Weszłam wczoraj na ich stronę i dowiedziałam się że można dzwonić do godz. 22. Była 21 więc zadzwoniłam i umówiłam się na USG na jutro na 14.20. Zwykłe USG kosztuje 130zł więc jeszcze nie tak tragicznie. Mam nadzieję że dowiem sie czegoś wiecej i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Moja pani doktor powiedziała że możliwe że dzidzia sie jeszcze wysiusia i będzie dobrze. Ale jak nie to co? nawet nie zapytałam co może być potem jak się urodzi.
No i z lepszych wiadomości wczoraj po wizycie pojechaliśmy do brata TZa i wzieliśmy od nich wózek za 250zł. Zaraz pójdę zrobić zdjęcia to wam pokaże.
Najgorsze ze juz z kasą trochę krucho, a wydatków końca nie widać, a TZ na to nie patrzy. A ja przez to ciągle się zamartwiam. Ale co mam przestać jeść bo już nie wiem na czym zaoszczędzić.
Mówiłam mu żeby powiedział bratu że za wózek zapłacimy w maju (jeśli się zgodzi, a jak nie to byśmy na razie nie brali), bo w kwietniu mamy mnóstwo wydatków, ale on powiedział mu ze zapłacimy w kwietniu bo brat ma ciężką sytuacjęi i też potrzebuje pieniędzy. No tak zawsze zabiera mnie (i teraz dzidzi) a daje innym.

Wybaczcie za te smęty, ale mam dzień do i wybaczcie ze nic wam nie odpiszę ale nie mam siły ani głowy do tego, ale nadrobiłam wszystko
dzidzia rośnie jak na drożdżach
no i powodzenia na usg, oby się wyjaśniło wszystko i dzieciątko pięknie się wysikało

Stary 2011-03-17, 10:08   #4934
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
monia ja mam w poniedzałek wizyte
ale w zasadzie to chyab tylko po to zeby isc po l4 i zeby za nią apłacic:P
bo mialam dwa tyg temu nie sadze zeby tak czesto bylo to konieczne. ale orzynajmniej sie dowiem co z moja szyjka
mam nadzieje ze wszystko dobrze w dalszym ciagu
będzie Kochana . wierzę .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:09   #4935
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziot kupiłam w koncu tą co wklejałam (szuflady po środku i szafki na zewnatrz) ale tż mi ją przerobi:P tak zebym miala trzy półeczki zamiast dwóch po bokach i zeby była praktyczniejsza

jak ją złoże i posegreguję ciuszki i wszystko bedzie git to wam obiecuje ze wkleje zdjęcie juz sie nie moge doczekac
mysle ze jak juz bede miala wszytsko w komodzie posegregowane to bede sie czuła prawie gotowa na poród:P

ide sobie namalowac twarz bo za chwile jade zawieźć mame na ŚWINIOBICIE :P

boże mojego biednego tz chcieli zaprzęgnąć do uwaga TRZYMANIA ŚWINI jak jej będą łeb obcinac i chyba dlatego dzis tż poszedł na nadgodziny

przecież oin by zemdlał choc pewnie nie wygląda na takiego co by mófgłzemdlec;P znacie go z mojego albumu
my ikeową kupujemy choć nie za bardzo mamy miejsce na nią bo strasznie głęboka jest ...
no i już wyobrażam sobie mojego mężula trzymającego świnie

Stary 2011-03-17, 10:11   #4936
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mary poziomkowa; a gdzie jest napisane ze do szpitala ma być koszula nówka nie smigana

A komplement Twojego TŻ całkiem na miejscu Mnie by na pewno poprawiła humor. Więc nie marudz
Ja od mojego co najwyzej usłysze, że wygladam np jak morświn, przedwczoraj jak gorylek...

migotka, rewelacyjne wieści !! ale Ci maleństwo smigneło A Ty ile przybyłaś na wadze przez ten czas ? Kciuki za USG !!
Szybko dawaj foty fury
My wsszystkie prawie mamy smętne dni Chyba pogoda działa tak dobijająco

andziotka, mam rozumieć, ze miałaś problem z cukrem w ciązy z Zosieńka ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:11   #4937
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Heloł!
O jaaaaa ale spałam! Ledwo się obudziłam!

Słuchajcie mam problem - otóż zmieniłam witaminy ostatnio na Prentalen?? takie dla ciążarnych popularne, cholerka nie pamiętam a nie chce mi sie isc na dół zobaczyć. Ale w każdym bądź razie jest tam w składzie duuuzo żelaza. I od przyjęcia pierwszej tabletki chodze raz dziennie tylko do wc i załatwiam się na twardo - czarno!Przepraszam za szczegóły! Nie martwiło mnie to póki nie wysypało mi na plecach i pod pachą takich bąbli jak po ugryzieniu bąka! Strasznie swędzą! Myślicie, że to z witamin? Może za dużo ich w organiźmie? help!

Moria
wklej choć jedną fotke wózka A co do tory do szpitala to z chęcią bym Ci potowarzyszyła i też spakowała ale opróćz torby nie mam nic moge jedynie wpakować kota, zdjęcie męża i małą poduszeczke
Więc ja raczej odpadam
kochana bierzesz PRENATAL
nie ma prentalenu :P
i ja tez robie taka kupke
wspomagaj sie kefirami, maslanka, owocami
ja jak chodze raz dziennie to cud
niestety, takie uroki
ale wczesniej chodzilam nawet dwa
wiec to juz zalezy
Cytat:
witam...
mam dziś dzień paszteta DO KWADRATU
obudziałam sie obrzydliwie szpetna i brzydka i taka juz zasnę.
ochyda.
nie moge na siebie patrzec juz
juz nie mam sie w co ubrac nie mam kurtki bluzy nic. wrrr nie moge nawet sie schylic zeby buty zawiązać, czuje sie jak ubezwłasnowolniona.
czuje ze moje okropne samopoczucie jest wynikiem tragicznej pogody.

w ogole tż stwierdził ze w tygodniu bedzie spal w drugim pokoju bo sie nie wysypia. bo co sie poruszy to sie budzi bo sie boi ze mi cos zrobi albo małemu. no i faktycznie bardzo ostrożnie śpi. rozumiem go bo ciezko sie z takim wielorybem śpi. ale dla mnie to jak rozwod normalnie;(
ja cie przytulam bo ja sie czuje tak samo

w nocy spac nie moglam, biodra mnie bolaly mega tragicznie
teraz ledwo chodze
ehhh

cisnienie dosc wysokie, puls znowu loto
Stary 2011-03-17, 10:12   #4938
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
my ikeową kupujemy choć nie za bardzo mamy miejsce na nią bo strasznie głęboka jest ...
no i już wyobrażam sobie mojego mężula trzymającego świnie
no ja też sobie mojego sobie wyobrażam
myśle ze bicia świni bałby się bardziej niż porodu ze mna

ale za to bedziemy miec pyszną szyneczkę i kiełbaskę mniam mniam
Stary 2011-03-17, 10:13   #4939
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mattal, zapomniałam Ci napisać że zaraziłaś mnie tymi żyrafami Zamówiłam sobie pieluchy w żyrafki a łóżeczko i przewijak też będą w żyrafy

Grazin My zainwestowaliśmy w większe łóżko, bo były problemy, żeby się wyspać
Ale myślę, że gdyby był drugi pokój, to mój tż też by wyemigrował. I tak już czuję się jak po rozwodzie, bo każde własna kołdra i odwróceni tyłkami do siebie

Moria Ja zamierzam pakować pod koniec miesiąca. Jeszcze mam rzeczy nie poprane... Nie poprasowane... I kompletnie nie mam czasu

moniqac A usg się liczy? Bo jeśli tak, to zostały już tylko 4 dni

Jakaś rozbita dziś jestem. Niby się wyspałam, ale śniło mi się, że żyjemy w świecie, gdzie wszystko się kończy (prąd, jedzenie, miejsce itp.) i całą noc się zamartwiałam, że w takim świecie Edzik będzie musiał żyć

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:13   #4940
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
cóż za uroczy komplement
Cieszę się że NT Ci podpasował; ja też go bardzo lubię tylko mam wrażenie że ciut dłużej schną mi paznokcie gdy najpierw nałożę tą bazę. Chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że od prawie dwóch tygodni używam Active C i nic mnie nie uczuliło Na razie spektakularnych efektów nie ma ale pewnie trzeba poczekać. Czy mi się wydaje, czy po tym kremie skóra jest taka odrobinę klejąca

Cytat:
Nie nawidze swojej pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
no kochana, jakoś Ci nie wierzę nawidzisz nawidzisz

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
a propos smoczka rozmiawalam wczoraj z moja siostra studiujaca poloznictwo i mowila, zeby nie kupowac smoczka jesli chce sie karmic piersia. Bo bedzie bardzo trudno mu sie nauczyc prawidlowo ssac piers i czesto w szpitalach nawet krzycza na kobiety, ktore maja smoczki, nie pozwalaja ich uzywac. Ale decyzja kazdej z nas ja nie bede kupowac ani butelki ani smoczka.
smoczek i butelkę kupiłam tak na zapas, w razie wroga Jasne, że na początku nie będę dawać dziecku smoczka, mam cichą nadzieję że wytrwamy bez.
Stary 2011-03-17, 10:17   #4941
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:

wagi dzidzi i trzymam za siki

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:18   #4942
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

andziotka, mam rozumieć, ze miałaś problem z cukrem w ciązy z Zosieńka ??

Cytat:
no ja też sobie mojego sobie wyobrażam
myśle ze bicia świni bałby się bardziej niż porodu ze mna

ale za to bedziemy miec pyszną szyneczkę i kiełbaskę mniam mniam
oj szyneczki zazdraszczam z całego serduszka mojego ,a nawet dwóch bo Gabrysia pewnie też by zjadła

Stary 2011-03-17, 10:18   #4943
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

matallewar; ja mysle ze takie głupie sny wzieły Ci sie z ogladania TV i sytuacji w Japonii

Grazin, ale "fucha" omineła Twojego TŻ !!
a na powaznie.. to chyba do końca zycia by mu sie koszmary sniły jak swinka traci głowę. Sama bym również wolała nadgodziny.
No a Ty na tym podwójnie skorzystasz Raz, ze pyszne swojskie miesko a dwa będziesz mogła być dłuzej z nami na wizazu hihi

Na marginesie - humanitarne metody stosują usmiercenia prosiaczków UE by im dała popalić

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-17, 10:22   #4944
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:

żart na dziś:

- człowiekiem kapciem

haha

ide ide bede wkrótce
Grazin, oplułam monitor Polepszyłaś mi humor w ten deszczowy dzień
Co do mdlenia TŻ to mój kiedyś padł, gdy byliśmy oddać krew dla pewnej dziewczynki Tak więc nie ciągnę go nawet do porodu

Migotka, na pewno wszystko będzie dobrze. Każde kłopoty się w końcu kończą

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-03-17 o 10:23
Stary 2011-03-17, 10:25   #4945
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
smoczek i butelkę kupiłam tak na zapas, w razie wroga Jasne, że na początku nie będę dawać dziecku smoczka, mam cichą nadzieję że wytrwamy bez.
ja nie kupuje bo pewnie majac i smoczek i butelke uleglabym dla "swietego spokoju", zeby np dziecko nie plakalo zycie zweryfikuje moje plany

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:26   #4946
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Moria, jak odpiszą z Dino to daj znać bo przecież musisz mieć sprawny wózek!
U mnie w łodzkiem nie wiało mocno ale jest bardzo pochmurno i trochę kropi
Dam znać, ofkors Sprawdzam maila co chwilę
U mnie też jednak nici z ładnej pogody, słonko się schowało, jest szaro i ciągle wieje.

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Moria
wklej choć jedną fotke wózka A co do tory do szpitala to z chęcią bym Ci potowarzyszyła i też spakowała ale opróćz torby nie mam nic moge jedynie wpakować kota, zdjęcie męża i małą poduszeczke Więc ja raczej odpadam
Wkleję, wkleję. Zaraz na drugie śniadanko się zwlekę z kanapy to ustrzelę jakieś fotki

Cytat:
Grazin don't worry, my też mamy takie dni Ja się czasem czuję uwięziona we własnym ciele a jak patrzę w lustro i widzę człapiącego kulawego wieloryba to aż mnie mdli

Cytat:
moria, słonko u Ciebie? Ale masz faaajnie. Zazdroszczę. W Krk leje, zimno, wilgotno i buro Paskudnie !!
Odzewali się sprzedawcy wózka ? Mąż już Twoje zdanie podziela, że dobrze zrobiłaś reklamując?
No u mnie też pogoda jednak nieciekawa. W domu jest cicho i słychać tylko jak wiatr dudni... idealny klimat na japoński horror i paczkę chipsów
A mężyk to się uśmiał wczoraj jak wrócił z basenu i mu powiedziałam, co o nim sądzicie i, że ze swoim autem to się cacka a furę Igi ma w to się zmieszał trochę i przyznał mi rację, tym bardziej, że w sobotę jedzie do Poznania jakąś tam pierdołę do samochodu zamontować. Kilkaset km bo autkooo a z wózkiem 15km mamy do Dino i już mu ciężko
Póki co czekam na odpowiedź z Dino, dziś testowała od rana po raz kolejny wózek i ewidentnie koło się zacina. Acha i wysłałam filmik im

Cytat:
Dzidzia przez trzy tygodnie urosła... kilogram Ostatnio ważyła 1139 a wczoraj 2100. Ale za to jeśli chodzi o nerkę, to pani doktor powiedziała ze nic się nie zmieniło.
migotko ale piękny przyrost wagi wooow! Trzymam kciuki aby nerka się jednak unormowała przed porodem, jeszcze trochę czasu jest

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:29   #4947
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

andziot sorrki, ze tak Cie męcze ale jak sie naczytałam to zaczęłam się nią martwic tzn cukrzycą Już widze u siebie na starość stopę cukrzycową i inne nieszczęścia tego swiata.
Proszę powiedz mi, czy po porodzie całkowicie się tego dziadostwa pozbyłas ? U mnie dziadzius chorował na cukrzycę i boję się, czy to nie genetyczne
Zosia się urodziła SN czy przez ceasrkę ? bo tez czytałam, ze czasem cukrzyca może "pretendować" rodzącą do cesarki z uwagi na wielkość dzidziusia.
Jak przez tyyyyyyyle msc nie miałam zadnych problemów, to w końcu się "doczekałam"

moria, hahaha popatrz jaką siłe przebicia ma wizaż Na pewno głupio się mu zrobiło Brawo

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-03-17 o 10:30
Stary 2011-03-17, 10:31   #4948
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moniquac, no ja mam dziś wizytę, ale wieczorem i na dodatek bez USG, tylko wyniki sprawdzi, szyje też i może umówimy się na zwiedzanie szpitala

Ddaaiissyy, no nowe nie, ale czyste z pewnością, a ja jedną mam na sobie, a druga w koszu na pranie

MoniaK, wg mnie są super te odżywki, mam podkładową i zwykłą, stosuję zamiennie. Ale efekty widzę. A Active C zostawia film, stosuję go na noc. Najpierw serum a na to krem [kończę Effectival Dermedic, a zaraz zaczynam Nuxe Nirvanesque]

PS bieeedna świnka

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:33   #4949
moria44
Wtajemniczenie

Haaa no i widzę, że niektórym tu niezłego stracha pakowaniem torby napędziłam Szykujcie się dziewczynki, szykujcie No bo tak sobie myślę, wiadomo urodzić można w 42tyg. ale i w 36 a nieraz i wcześniej. Poza tym gdyby się okazało, że muszę leżeć do końca ciąży czy to w domu czy szpitalu to ciężej by się wtedy torbę pakowało a tak, to co mogę włożyć to już włożę.

Nie mam łapci żadnych ale pomyślałam, że wezmę sobie moje japonki, takie z pianki co to można je i zamoczyć i łatwo się na nogę wsuwają

A i wiecie, z tym wózkiem takie problemy wynikły i tak sobie myślę, jak to dobrze że się wcześniej za to zabrałam Najpierw czekałam na kolor a tu jeszcze reklamacja będzie. Takie rzeczy trudno przewidzieć więc dobrze mieć wszystko jednak trochę wcześniej.

I nie wiem czy Wam pisałam, że za wózek zapłaciłam 1460zł a teraz kosztuje ponad 1700zł!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:34   #4950
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
dzisiaj wizyta u gin , już bym chciała żeby było po

Cytat:
witam...
mam dziś dzień paszteta DO KWADRATU
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
gusiagatko jak tylko dostaniesz dzieciowe prezenty daj znac i zdjeciaaaaaa!
Oczywiście

Cytat:
gusiagatko; czyli już jutro będzie dostawa dzidziusiowych gadzetów?? Suuuper

Jak uda mu się ze wszystkim zdążyć i dzisiaj wyjechać to tak

Cytat:

a jutro WIZYTA .
Kciuki już dzisiaj Moja dopiero 04.04

Cytat:

Ale dzidzia urosła
Trzymam kciuki za nereczki

Cytat:
żart na dziś:

- człowiekiem kapciem

haha
Nawet nie wiesz jak często poprawiasz mi humor

Udanego dnia Wszystkim życzę

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości