|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
A opłata za mszę dopiero na samym końcu. zdarza się że nawet po samej ceremonii. A widzę że jesteś z Lubina ( a może to tylko literówka ) bo jak nie to jak przyjdzie do wybierania sukni to o warte uwagi salony sukien w Lubinie namiary będą mi potrzebne a może i razem będziemy kiecek szukac![]()
|
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Dobra dziewczynki. Ja uciekam
buziaki
|
#3183 |
|
Raczkowanie
|
czyli załatwiam tylko termin i koniec
![]() a w przyszłym roku reszte ![]() coo do Wiosny to musimy na nią jeszcze troszku poczekać teraz pogoda podchodzi pod "jesienna" bleee ...
05.06.2010 - ![]() 04.08.2012 - g. 16:00
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko jest tak jak napisałam wcześniej. Pokazałam wczoraj foty mojej siostrze i stwierdziła że rewelacyjne i do tego na jakim sprzęcie pracują te obiektywy
|
|
|
|
|
#3185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aa co do opłaty to dobrze wiedzieć kiedy hehe :P aa no i oczywiście jestem z LUBINA to żadna literówka aa co do sukni to jak bede mogła to oczywiście Ci pomoge![]()
|
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta strona jest w tym układzie bardzo nieczytelna, bo ja oraz betterw zrozumiałyśmy to identycznie Nie zmienia to faktu ze uważam że ta cena jet podejrzanie za niska aczkolwiek jeśli taka faktycznie jest to zazdroszczę owocnych poszukiwań |
|
|
|
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja idę dzisiaj na rozmowę kwalifikacyjną- co ja mam ze sobą zabrać?
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ślub kiedy i chwal się pierścionkiem
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Raczkowanie
|
A ślub 04.08.2012
Chodzi mi dokładnie o przystrojenie samochodu i kościoła bo sale to wiadomo,że na pewno przystrajają :P
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że mogę na niej polegac. Ślub będzie w klubie nauczyciela ze względu na baaaardzo duże zapotrzebowanie na noclegi. Sala jest tam jakoś delikatnie udekorowana ale to nie to czego bym chciała. Dekoratorkę znalazłam u nas na Marsa bodajże. Kobietka bardzo sympatyczna. Z tego co pamiętam bo byłam u niej w styczniu to całkowite ubranie sali to koszt max. 1500 zł. Ale się zastanawiamy jeszcze z TŻ-tem nad tym. Wszak mamy masę znajomych którzy będą zaproszeni i wyrażają chęc pomocy - no a to sie wiąże z dobrą zabawą przy tym . Więc może byc tak że salą zajmiemy się sami. Klucze do sali dostaje się najczęściej w czwartek max. w piątek więc będzie dużo czasu na przyozdobienie sali no i tu do akcji także wkroczy koleżanka florystka której głowa to wręcz kopalnia pomysłów W sumie skoro mogę skorzystac z jej rad gdzie nie są wcale gorsze od pomysłów dekoratorki to dlaczego przepłacac girlandy z balonów itp. rzeczy potrafi zrobic. jednak u mnie będzie raczej zdecydowanie mniej balonów a więcej żywych kwiatówEdytowane przez beat@ Czas edycji: 2011-03-17 o 09:43 |
|
|
|
|
#3191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Buzioleeeee
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie to super wyglądać.... Już to widzę oczyma wyobraźni...![]() Cytat:
![]() proszę bardzo - definicja obrony: ![]() obrona - magiczny moment, podczas którego człowiek przemienia się ze studenciaka, o którym wszyscy myślą, że nic nie robi tylko się bawi, w magistra, o którym wszyscy myślą, że jest specjalistą w swej dziedzinie. jeszcze parę ciekawych definicji: indeks - jawny wyrzut sumienia. Na szczęście jego konstrukcja jest na tyle nieprzejrzysta, że zainteresowanym rodzicom można wytłumaczyć, iż wpis warunkowy oznacza pochwałę dziakana za szczególne osiągnięcia naukowe. nauka - są szczęśliwcy, którzy przez całe pięć lat (albo i więcej) nie zhańbili się tą niezwykle przykrą czynnością. Ogólnie jest to czynność wstydliwa i przeciętny student nie przyznaje się do niej, ale potem doskonale wie, jak miała na imię mamka szwagra wnuczka Bolesława Chrobrego. nieobecność - dobremu studentowi pojęcie to jest zupełnie obce. jest ona zawsze obecny, może nie tam, gdzie chciałby go widzieć wykładowca, ale jest. obecność - wynik skomplikowanego i trudnego do zgrania złożenia wielu czynników: budynek, numer sali, data, godzina i przedmiot. dziekanat - miejsce, w którym przy dużej dozie szczęścia i jeszcze większej dozie uporu , możliwe jest załatwianie wielu ważnych spraw. Siedziba Pani z dziekanatu, powszechnie uznanej za istotę drugą po Bogu. Bez szerokiego uśmiechu wstęp wzbroniony! Cytat:
![]() Cytat:
Buuu, ale u mnie brzydka pogoda Od rana pada deszcz... A zapowiadało się, że będzie już ładnie, ciepło i słonecznie...
Edytowane przez tusia_m Czas edycji: 2011-03-17 o 09:56 |
||||
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się wam pochwalę 7 dzień diety a ja nie miałam jeszcze załamania
czuje się tak jak bym jadła wszystko co do tej pory ;p 2 dni temu mi się w głowie kręciło i miałam mroczki ale już jest dobrze walczę dzielnie na wagę stanę dopiero w przyszłym tygodniu obiecałam sobie że będę się ważyć co 2tyg. żeby w jakąś obsesję nie popaść
|
#3194 |
|
Raczkowanie
|
witaj
Buuu, ale u mnie brzydka pogoda Od rana pada deszcz... A zapowiadało się, że będzie już ładnie, ciepło i słonecznie...[/QUOTE]Witam Cię również
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No własnie mam taki zamiar wybrać się w przyszłym tygodniu do parafii i wszystko sobie zaklepać zeby mieć z głowy
|
|
|
|
|
#3197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
chcę załatwić wszytko na raz
|
|
#3198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To mówisz,że sala i reszta zajmie się Twoja koleżanka no to fajnie i jeszcze jak ma kopalnie pomysłów to na pewno świetnie wszystko przygotuje ![]() noo a u mnie własnie bedzie troche balonów, żywe kwiaty też ale nie dużo
|
|
|
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiedz później jak na tych naukach było. Ja prawdopodobnie w kwietniu pójdę ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj mam 9 dzień diety, trochę w niedziele słodkiego podjadłam (ur mamy), ale raz w tygodniu sobie pozwolę na małe grzeszki, żeby nie zwariować![]() tylko ćwiczeń nie zaczęłam jeszcze bo mnie choróbsko razem z okresem dopadły
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli chodzi o podjadanie słodkiego to nie radzę. Organizm podczas wysiłku pierwsze co spala to cukry które się magazynują w mięśniach. Ja nie spożywam żadnych cukrów nic zero żadnej skrobi zero soli i powiem że czuję różnicę. Miałam zakwasy w nogach od zwykłego chodzenia więc to coś znaczy a nigdy tak nie miałam.
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2011-03-17 o 10:32 |
||
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za rade ![]() właściwie za totkiem jestem najmniej, najbardziej chciałabym książki, a znowu TŻ wino
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja będę chciała multi lotki bo planujemy z TŻ od razu wyjechać na ok 2-3lata a jak dostaniemy książki,wina to co my z tym zrobimy tak samo nie chcemy prezentów rzeczowych bo gdzie my to schowamy?? u rodziców nie ma gdzie. A ze sobą nie zabierzemy dlatego chcemy kasę. Wiem że to tak głupio prosić się o kasę no ale co mam zrobić jak inaczej sie nie da.
|
|
#3204 |
|
Wtajemniczenie
|
Beat@ fajne fotki, ale radze Ci poprosic fotografa o to, zeby pokazal Ci zdjecia np. dwoch par, z calego reportazu, bo wiaodmo ze na stronce sa najlepsze zdjecia... i nie zawsze wszystkie foty tak wygladaja, poza tym jak dla mnie malo zdjec z ceremonii jest i troszke za bardzo obrobione jak dla mnie niektore... ale ogolnie za taka cene to sie bardzo oplaca, ale koniecznie zobacz wszystkie fotki kilku par! Jesli fotograf nie bedzie mial nic do ukrycia to bez problemu Ci to pokaze!
![]() Ja sie wybieram w wakacje do kosciolka, zalatwic termi itd. ale i tak nie wiem czy to za szybko nie bedzie! Zabeiram sie do pisania mgr... |
|
|
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do prezentów, to zamiast kwiatków na pewno chcemy wina, uwielbiamy je. Żebyście czasem nie pomyślały sobie źle Ten pomysł z multilotkiem też dobry. No i wolimy dostać pieniądze w kopercie, niż prezenty rzeczowe ponieważ po weselu trzeba by było spłacić długi, chociaż część. Bądźmy realistami, uzbierać nam się wszystkiego nie uda, a rodziców też za bardzo nie chcemy naciągać. Mi aż tak głupio....
|
|
|
#3206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się też wydaje, że trochę mało sobie życzą, ale jeśli tak faktycznie jest to tylko na Twoją korzyść! Cytat:
![]() Cytat:
Hasła rozwalają!U mnie też okropnie za oknem, pada i pada inie wygląda, żeby miało skończyć... Cytat:
dla Ciebie i dla Niuto za trzymanie postanowień i dążenie do celu. Podziwiam waszą determinację!!!Ja od dzisiaj zaczynam wgłębiać się w tajniki diety o niskim indeksie glikemicznym.
|
|
#3207 |
|
Raczkowanie
|
Ewika, na rozmowę zabierz uśmiech, luz i pozytywne nastawienie
. Pamiętaj: będzie co ma być!Betterw, a strapless od Effuniaka nie odparza Ci skóry? Mi niestety tak - czuję, że pod tym silikonem ciało się poci, a on nie przepuszcza powietrza i czuję, że jest koszmarnie niewygodnie. Do tego wielkie czerwone pręgi po zdjęciu. Ja na ślub planuję straplessa Deco, nie wiem, czy go widziałaś? Jest nieprzyzwoicie wygodny , robi cudowny kształt (Effuniakowy strapless się nie umywa), moim zdaniem wybór idealny . My pewnie będziemy prosić o wina/książki. Jakiś wierszyk i już. Dotk, ja myślałam, że class to jakiś przyrząd do ćwiczeń . Dziś siłownia, ale się cieszę . Strasznie pozytywnie mnie nastraja. No i powolutku gubię. Póki co brzuch się wyszczuplił, teraz czas na pośladki i udka .
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż pewnie znajdą się takie osoby, które mimo wszystko kwiaty/prezent przyniosą- np babcie nie będę im miała tego na pewno za złe, parę bukietów będzie miło dostać, ale nie chciałabym skończyć z 30 i więcej...My też wolelibyśmy pieniądze (jako nazwijmy to "główne prezenty") i gdy ktoś wprost zapyta to powiemy, rodziców też uprzedzimy gdyby to ich ktoś pytał, ale żadnych wierszyków z tym związanych nie będziemy wkładać do zaproszeń. Po ślubie będziemy się dopiero urządzać, wolelibyśmy kasę, żeby urządzić się po swojemu, wiadomo, ale jak parę prezentów dostaniemy to świat się nie zawali, bo nie wyjeżdżamy. Jak się powtórzą to na Allegro sprzedamy ![]() Co do zakupów w Asosie - to nic trudnego, pierwszy raz się trochę stresowałam, ale poszło jak po maśle. Tylko trzeba mieć do tego odpowiednią kartę, nie wszystkie można użyć do takich zakupów. Tylko mam trochę problem z rozmiarem, jeżeli chodzi o sukienki bo górę mam w rozm 8, a dół 10. Upatrzyłam sobie u nich sukienkę na poprawiny ale to jeszcze wcześnie, może mi się wizja zmienić
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja leniuch jestem, pierwszy raz udało mi się z dietą wytrzymać. Najgorsze były pierwsze 2-3 dni, ale teraz czuje się z tym dobrze ![]() Wcześniej nic nie jadłam na uczelni, a jak wróciłam to się objadałam, teraz pilnuję 5 małych posiłków edit: ups,przepraszam za post pod postem, nie połączyło przez to, ze zdjęcie dałam w poprzednim
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Karinkaa88 z tą godziną to zależy od parafii. U mnie ksiądz zapisywal na kartce datę godzinę i numer telefonu. A w następnym roku pewnie przepisze do takiego segregatora. Nam ksiądz powiedział że najpóźniej w stczniu zacząć nauki. A kasę wpłaca się chyba jak się spisuje 3msc przed ślubem dokumetów.
Wy się odchudzacie a ja leżę w łużku u TŻ oglądam CSI i jem lody. TŻ gotuje obiad ale ja wygodna. Ale miałam tak ciężkie 3dni że nie mam na nic ochoty. Co do fotografa też myślę że 1500to raczej wątpliwa cena. Ja płace 2500zł a też mam dwie osoby. Podobny czas robienia zdjęć. Plener niby mówili że 4-5godzin ale myślę że w praktyce będzie dłużej i też kilka miejsc.
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-17 o 11:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

( a może to tylko literówka ) bo jak nie to jak przyjdzie do wybierania sukni to o warte uwagi salony sukien w Lubinie namiary będą mi potrzebne a może i razem będziemy kiecek szukac

teraz pogoda podchodzi pod "jesienna" bleee ...

(co mnie nie dziwi bo za 2 osoby cena 1500 za pełny pakiet przy takich ładnych zdjęciach to byłoby chyba niemożliwe, przynajmniej z moich doświadczeń poszukiwawczych) 
te obiektywy

Mój T. się wkurzył i przyznał mi rację że jak to ma tak wyglądac (kontakt) to my temu panu raczej podziękujemy. Teraz od 2 godzin grzebię w necie i szukam. Znalazłam dośc ciekawą ofertę. Małżeństwo z Wrocławia. Cena rewelacyjna. zdjęcia też mi się podobają
Żyję nadzieją, że dziecko do tego czasu już będzie na świecie i że ona zostanie szczęśliwą mamą. Chociaż gdy dziecko będzie maleńkie i przyjaciółka będzie karmić, to pewnie też nie będzie mogła się zająć świadkowaniem, ale przynajmniej będzie na weselu. A wtedy na świadkową wybiorę kogoś innego. Zawsze chciałam, żeby to była ona, ale macierzyństwo jest ważniejsze.
18.08.2010 - zaręczyny

(ur mamy), ale raz w tygodniu sobie pozwolę na małe grzeszki, żeby nie zwariować