Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 13:28   #3121
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie wiem jak jej pozwolili na taką sukienkę (rodzice robili jej całe wesele, ona studiowała dziennie, więc tym bardziej mogli jej powiedzieć, że nie pozwolą jej na taką sukienkę). Cała moja rodzina jak ją zobaczyła to zrobiła ogromne oczy, bo przecież nie wypada z takim brzuchem tak się ubierać na własne wesele. Zazwyczaj dziewczyny w ciąży starają się ubrać jakąś luźną suknię, żeby tak tej ciąży nie było widać... To był największy niewypał jaki zauważyłam na weselu do tej pory.
Hah, mam co prawda zaufanie do moich rodziców i przyjaciółki, ale tak dla pewności im przypomne, że mają się starać, abym na własnym weselu się nie skompromitowała. Również jeśli chodzi o ślub
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:29   #3122
Chatka
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Strasznie pędzicie, wystosowałam takiego długiego posta i przez to umknęło mi parę wypowiedzi

Co do zapraszania i sadzania na weselu, to zapraszam wszystkich z osobami, więc i świadków oczywiście. Postaram się też tak ustawić stoły, żeby wszystkie te najbliższe nam młode osoby siedziały przy naszym wielkim stole
Natomiast Rodzice, Dziadkowie, Chrzestni... Porozstawiamy Ich tak, żeby mieli dostęp do jak największej ilości gości, tak, żeby każdy czuł się swojsko

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Chatka mogłabyś jeszcze raz wkleić adres do tych lilii, bo nie działa, a że i u nad jest oczko wodne, to może moglibyśmy i my coś takiego zrobić

Co do sukienek, które pokazałaś, to bardzo podoba mi się ten niebieski kolor. Bardziej intensywny niż ten zielony. Fajny, jestem na tak Jednak jesli o moją swiadkowa i 2 druhny chodzi to ja jednak wolałabym żeby miały na sobie sukienki w kolorze fuksji .. Cos takiego jak w załączniku, albo troszke jasniejszy
Niestety wizaż ma teraz najwyraźniej cięcia stron też. Więc strona to spryciarze. pl i tam są rożne takie domowe sposoby. Wklej sobie tam, gdzie jest wycięte i będziesz miała całą stronę

Śliczny kolor ta fuksja I oczywiście zrozumiałe jest, że przy trzech dziewczynach 1 kolor. Ja będę miała swoich Druhen 10, więc jeden kolor raz, że wyglądałby mdło, a 2, że jak wspominałam cała kolorystyka wesela jest w tych 2 kolorach, więc tak bardziej pasuje Nie chciałam wybierać spośród 2 moich ulubionych kolorów, więc zostały oba A dzięki temu też Laski mają większy wybór, bo każda może wybrać kolor dla siebie

Cytat:
Ja uważam, że warto zrobić sobie dziurki w uszach bo to ładnie wygląda. No chyba, że będziesz miała fryzurę która zakrywa uszy to wtedy w sumie nie widzę sensu się po raz kolejny "dziurawić" .
Nie no, właśnie włosy na pewno będę miała w górze, więc miałoby to sens

ibyza, wiem, że się dobrze komponują, czerpiemy wszak z natury Skoro w naturze się komponują, to i u nas będzie dobrze Dodatkowo będą pomarańczowe akcenty (ulubiony kolor TŻ) w postaci bukiecików nasturcji (moje ulubione kwiaty) na stołach

Namiary na lubelskie krawcowe jakieś mam, mogę wrzucić na priv jak chcesz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sky-and-flowers.jpg (144,3 KB, 12 załadowań)

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-03-16 o 13:47
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:56   #3123
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Uffff... przebrnęłam jakoś przez 5 ostatnich stron. Jeju jak tu już ponad 3000 postów, to za chwilę wątek zamkniemy

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znalazłam księgi gości weselnych które mi się jakoś tam spodobały. Powiedzcie co o nich sądzicie, bo mam dylemacik Ceny są troszkę zróżnocowane. Podpowiedzcie coś.

http://allegro.pl/cudna-ksiega-gosci...504411765.html zastanawiam się nad modelem KS6

http://allegro.pl/ksiega-gosci-100st...460253981.html tutaj wzór A46

http://allegro.pl/ksiega-gosci-wesel...492787592.html A86 lub A75

A wy będziecie miec takie księgi ?? Może macie jakieś już upatrzone??
Mi się podobają 1 lub 3. Sama zastanawiam się nad księgą gości jęśli będzie to sama zrobię, ale na dzień dziesiejszy skłaniam się bardziej ku opcji rysunków dzieci dla nas. A, że u nas będzie mnóstwo dzieciaków na weselu to myślę, że wyjdzie to całkiem ładnie. Rozdamy kartki i kredki, a później powieśimy sobie w przedpokoju na ścianach. Do dzisiaj trzymam rysunki mojej młodszej siostry i małej kuzyki.Niektóre oszkliłam i wiszą u mnie w pokoiku. Uwielbiam rysunki dzieciaczków!!!!

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
hello Dziewczyny a mam takie pytanko: czy po oczepinach przebieracie sie w inna, wygodniejsza sukienke?
Po oczepinach ubieram się w koszulę nocną

Cytat:
A ja mam dzisiaj bardzo dobry dzień . Po pierwsze moja kuzynka będzie miała ślub gdy ja już nie będę musiała martwić się o egzaminy i zaliczenia . Bałam się, że będzie to początkiem lipca a ja mam wtedy sesję, jednak 23.07 ma ślub więc powinno nie być już żadnych problemów
A po drugie moja mama natknęła się na mamę tej dziewczyny która ma ślub w ten sam dzień co ja. I okazało się, że są skłonni przesunąć godzinę ślubu, żebym miała na 14 a nie na 14:15, a do tego chcą tę samą dekoratorkę kościoła co ja . Normalnie nawet bym się tego nie spodziewała, że będzie tak pięknie !!
No to ekstra!!! Same dobre wiadomości. Oby więcej takich!

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
a ja właśnie wróciłam od sąsiadki, u której 5 marca byłam na weselu. Ojj jaką ma pyszną nalewkę podelektowałyśmy się troche młoda para już wyjechała do Norwegii to mogłysmy na spokojnie obejrzeć płytkę z wesela. No i padł temat naszego wesela i mówię, że ja będę kupować używaną. I sąsiadka zaproponowała, że założe sukienkę jej córki. I w sumie jeśli będzie pasować to czemu nie? Genialna opcja.
Super!!! Suknie bardzo ładna, ja lubię takie skromne. Mój wybór bedzie zalezał od tego jak będe wyglądała w danym typie sukienki, jeśli najkorzystniej będzie w księżniczce to taką wybjorę, ale z jak najmniejszą liczbą zdobień. Z resztą w maju wybieram sie na pierwsze przymiarki i TŻ się upiera żeby iść razem ze mną. szok!!! Nie chce odpuścić, a mni strasznie miło gdy takie coś słyszę.

Cytat:
Ja mam dziurkę w chrząstce i od 4 lat tam nie mam kolczyka i jak na razie nie zarasta a moja mama nie ma tydzień kolczyków i już ma problem z włożeniem. To chyba zależy od każdego indywidualnie
U mnie to jest tak, w uszkach mam więcej niż 2, kolczyki uwielbiam i noszę. Natomiast kiedyś w wakacyjnej pracy musiałam zdjąć wszystkie widoczne, miesiac nie nosiłam kolczyka w chrząstce i zarosło, ale koleżanka zrobiłam mi na nowo, mniej bolało niz w salonie kosmetycznym. W języku miałam 5 lat, moja stomatolog strasznie się czepiała, bo to ogromnie wpływa na zęby. Może nie od razu teraz, ale po latach można miec takie problemy, że jedynym wyjściem będzie proteza... Poszłam po rozum do głowy, wyciągnęłam i po roku zarosło. Ale nie rozpaczam, spróbowałam, fajnie było, ale się znudziło.

Cytat:
A ogólnie to rada mi potrzebna, a że na was zawsze można liczyc to oto jestem
Mam dylemat. Mam upatrzonego fotografa ( www.kiwus.pl to ten pan). Spotkaliśmy się z nim już jakiś czas temu. Jak już kiedyś pisałam zanim się do niego pierwszy raz dodzwoniła to prawie tydzień minął umówiłam się wtedy z nim że mam zadzwonic tydzień później to umówimy się na spotkanie i podpisanie umowy. Zadzwoniłam spotkaliśmy się 26 lutego. Padła mu drukarka więc nie miał wydrukowanej umowy i poprosił żebym zadzwoniła i umówimy się na podpisanie, ale tak po 6 marca bo wcześniej ma jakieś szkolenie w Rzeszowie. W ubiegłym tygodniu jakoś nie miałam czasu więc dzwonię do niego od ubiegłej soboty no i ciągle słyszę że abonent jest nieosiągalny. Zwariowac można. Boję się że w dniu ślubu będę się próbowała do niego dodzwonic a on nie będzie odbierał No i teraz nie wiem bo podobają mi się jego zdjęcia ale czy nie lepiej poszukac może kogoś innego z kim skontaktowanie się nie będzie tak skomplikowane Ten obecny bierze 2.000 zł a jeśli sesja będzie nie w dniu ślubu to 2400 zł.
Fotograf robi świetne zdjęcia, bardzo mi się podobają. Jeśli możesz poinformować sie kogoś, kto korzystał z jego usług, jak wyglądała praca na samym weselu i już po weselu, wtedy będziesz wiedziała czy mimo wszystko dobrze wykonuje swoja pracę i dobrze traktuje klientów. Szkoda rezygnować z kogos takiego, ale ten brak kontaktu niepokoi... Ja też płacę 2 tysiaki, wiec dla mnie ta cena to norma.

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Witam to dziewczyny zadaję moje pytanie.... jaki kolor planujecie sukni waszej świadkowej?? ja poprosiłam ją by miała długą i się zgodziłą bez problemu wstawiam na dolę fotkę tych które nam się bardzo spodobały. Myślimy o tej fioletowej coś ma w sobie Ale co z kolorem.
Hmmm, obie sukienki jakoś nie w moim guście. Pierwsza ma ładny krój, ale materiał nie bardzo mi sie widzi. Kolory ładne. MOżesz zasugerować świadkowej. Ładnie to wygląda, gdy ta ma długą suknię. Ja do tego wagi nie przywiązuję. U mnie świadkowa ubierze się jak jej będie wygodnie, byle nie na biało i byle nie będzie ładniejsza ode mnie Druhen też nie planuję. Podejrzewam, że na ślubie będę miała szpaler z osób z zespołu tanecznego, do którego należałam, więc oni za mną mogą stać. No ewentualnie strażacy z pochodniami moga być.

Cytat:
U mnie świadkowac będzie pewnie siostra chyba że nie będzie chciała to koleżanka. Akurat siostrze daję wolny wybór świadek bądź kiedyś w przyszłości chrzestna albo jedno i drugie Tak czy inaczej nie narzucam jaką ma miec sukienkę, choc napewno swoje zdanie wyrażę. Grunt aby nie była to biała kiecka. Jeśli będzie świadkowac moja siostra to powiedziała że nałoży pewnie sukienkę którą miała na weselu brata jej TŻ-ta. Zdjęcie poniżej.
Kiecka super Podoba mi się bardzo, kurcze a może cos takiego na poprawiny sobie fundnę.

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
U mnie też starostów nie będzie, świadkowie więc pełnią rolę dobrych duchów imprezy. A w moim wypadku także moje kochane Druhny
Kolory sukienek bardzo ładne, bardziej podoba mi sie jednak ten niebieski. Jeśli masz taką mozliwość i tak chcesz z tymi druhnami to bardzo ładnie rozwiązałaś problem sukienek. 2 kolory, każda sobie uszyje coś na miarę siebie, żadna nie będzie wyglądać jak sardynka w puszce, z oponkami na wierzchu, na prawdę fajnie!
Byłam kiedyś w delegacji na takim weselu, gdzie PMka zażyczyła sobie, żeby wszystkie młode damy (druhny) miały te same kiecki (kolor, fason), a dziewczyny wygladały różnie. Jedne pięknie, inne okropnie. No niestety długa, upięta łososiowa sukienka nie pasuje bardzo bladej blondynce w rozmiarze xl. Ogólnie sam fason kiecki nawet na szczuplutkich nie wygladał jakoś pięknie.

Wczoraj wieczorkiem chciałam spędzić z TŻ troche czasu. robiłam drinki owocowe, naleśniki wytrawne, udekorowałam stół świeczkami, a ten wpadł na chwilkę, zjadł 2 naleśniki, wypił koktajl i pobiegł do straży, bo zebranie awaryjne mieli
Ale później wrócił po mnie, przeprosił, niestety była to pilna sprawa i pojechaliśmy do niego dosłownie na chwilkę. No i w tą chwilke zasnęłam i rano obudziła nas jego mama, bo TŻ musiał do pracy wstawać.
I śnił mi się koszmar ślubny. Na 2 dni przed ślubem nie miałam kiecki i biegałam po salonach, komisach, koleżankach, aż w końcu dostałam suknię od koleżanki, która jest niższa odemnie i ma mniejszy biust. Jakoś sie wepchałam, suknia długością sięgała połowy łydek, krój miała ksężniczki, ale mi pod biustem zaczynal mi się już stan i wygladałam mega okropnie!!! Jakbym sie wepchała w dziecięcy strój księżniczki. Jeszcze koło tak dziwnie odstawało, że momentami majtki mi było widać. Na nogach miałam dziecięce różowe lakierki, tylko w moim rozmarze, a włosy spęta w kucyk na czubku głowy. No okropieństwo!!!!
Ceremonii ślubnej nie pamiętam wcale, za to na pierwszym tańcu wszyscy goście sie ze mnieśmiali, po czym wściekłam sie i wybiegłam z sali. Obudziłam się zlana potem
Ja tak nie chcem!!!!!

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

D0tk4 za kolorkiem fuksji jestem jak najbardziej na tak

A jeszcze co do usadzania gości. Mamy do wyboru stoły okrągłe lub standardowe ustawienia. Póki co zdecydowaliśmy sie na okrącłe, Para Młoda też przy takowaych może siedzieć, ale tutaj chyba weźmiemy podłużny stół, co by i nas było lepiej widać i żebyśmy mogli mieć oko na wszystkich gości. A u nas przy stole zasiądą rodzice, świadkowie i ew. rodzeństwo. TŻta babcia też, a mój dziadzio (daj Panie Boże, żeby mu zdrowie dopisało) woli z innymi ciotkami i jego koleżanką przy stole siedzieć.
Tylko z tymi okrągłymi stołami może być problem jak to podzielić, więc cały czas się zastanawiam. Wyglada to pięknie, ale czy goście będą zadowoleni

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:58   #3124
D0tk4
Zadomowienie

Chatka- dzieki za adres strony Zaraz sobie oblukam
Co do koniecznosci przebijania uszu, to sadze, ze jesli chcesz miec cos wiszacego :P tylko na slub/wesele, to lepiej zainwestowac w jakies ładne klipsy. teraz jest tego masa, a przynajmniej nie bedziesz musiała sobie uczu dziurawic!
A 10 druhen to strasznie duzo! Faktycznie od razu na mysl przychodza amerykanskie filmy

gosza_m - sen faktycznie okropny, ale na pewno nie bedzie tak w zyciu! Na pewno nie dopuscic do sytuacji, kiedy na 2 dni przed slubem nie bedziesz miała sukni! Ja tam 2 dni przed mam zamiar lezec plackiem i ladnie wygladac oraz rozkoszowac sie ostatnimi chwilami panienstwa :P
Natomiast w kwestii stołów, to my bedziemy mieli okragle, z tym, ze my bedziemy siedziec przy podluznym. Kwestia gustu. W naszym wypadku przesadzila kwestia praktyczna. Wlasciciela hotelu powiedziala, ze kelnerom latwiej to wszystko ogarnac, a jako ze nie mielismy nic przeciwko, to sie zgodzilismy

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2011-03-16 o 14:00
Stary 2011-03-16, 13:59   #3125
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
dziewczyny doradzcie czy brać to małżenstwo (ona kameruje on fotografuje)
http://www.foto-kamera.pl/pl/portfolio/pokaz/id/3/
im dłuzej ogladam, tym wieksze mam dylematy czy brac czy nie
zdjęcia śliczne
plener mi się bardzo podoba, jakie ceny u nich są?

Co do tatuażu, kiedyś chciałam mieć. Teraz już chyba raczej nie.

Księgę gości będziemy mieć, ale jeszcze nie rozglądałam się za tym za bardzo

Im więcej piszecie o tych księżach i jakie problemy robią, gdy ktoś mieszka razem przed ślubem, to mi się wszystkiego odechciewa. Co to da, jak okłamiemy księdza, że niby nie mieszkamy razem, jak i tak potem lepiej się z tego wyspowiadać. Przed Bogiem tego nie ukryjesz. Wszystko to bez sensu

Ja ślubuję 23 czerwca, więc puki co jest dobrze

Ja sukienki nie będę przebierać, chociaż byłam na takim weselu, że po oczepinach Pani młoda przebrała się w wieczorową

Temat sport dla mojego TŻ to świętość. On dnia bez sportu (chociażby wiadomości sportowych) to by nie przeżył. Mecze ogląda bardzo często. Kiedyś grał w piłkę nożną, teraz w piłkę halową. Ja tego za bardzo nie lubię, ale wtedy jak on ogląda sport, to mam czas dla swojego hobby - filcowanie

beat@ i jak wygląda ta sukienka w realu? Bo z tej firmy na allegro jest pełno sukienek i to takich ładnych, ale boję się kupować, bo nie wiem czego się spodziewać. Może masz jakieś realne zdjęcia?

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 14:05   #3126
ewika19
Zadomowienie

Chatka- No to ja bym przekuła uszy Klipsów to ja nienawidzę, strasznie mnie uszy potem bolą :/

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
U mnie to jest tak, w uszkach mam więcej niż 2, kolczyki uwielbiam i noszę. Natomiast kiedyś w wakacyjnej pracy musiałam zdjąć wszystkie widoczne, miesiac nie nosiłam kolczyka w chrząstce i zarosło, ale koleżanka zrobiłam mi na nowo, mniej bolało niz w salonie kosmetycznym. W języku miałam 5 lat, moja stomatolog strasznie się czepiała, bo to ogromnie wpływa na zęby. Może nie od razu teraz, ale po latach można miec takie problemy, że jedynym wyjściem będzie proteza... Poszłam po rozum do głowy, wyciągnęłam i po roku zarosło. Ale nie rozpaczam, spróbowałam, fajnie było, ale się znudziło.
Ja mam kulkę akrylową, żeby się mi szkliwo nie obijało, a tak to na razie moja pani stomatolog nie marudzi
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 14:06   #3127
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
beat@ i jak wygląda ta sukienka w realu? Bo z tej firmy na allegro jest pełno sukienek i to takich ładnych, ale boję się kupować, bo nie wiem czego się spodziewać. Może masz jakieś realne zdjęcia?
Ja kupiłam na asosie kilka rzeczy i zawsze byłam zadowolona. Z tym, że ja wolę kupować bezpośrednio u nich a nie na allegro bo jest taniej, zwłaszcza jak mają przeceny.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 14:19   #3128
fraise
Raczkowanie

Cześć!
Nie było mnie prawie tydzień, a czytania mam dużo - ponad 20 stron! Ale był Ukochany, miło spędziliśmy czas i teraz niestety znów czas przyzwyczaić się do samotności .
Ale mam dobry humor, bo wreszcie po 2 miesiącach chodzenia na siłownię widać efekty! I nawet TŻ zauważył .
Byłam na kontroli u gina, zlecił mi badania krwi i chyba czeka mnie sporo chodzenia po lekarzach . I jeszcze jakiś stan zapalny się zrobił. Ale i tak mam dobry nastrój .

W Asosie można płacić pay-palem czy tylko kredytówką?
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 14:21   #3129
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fraise Pokaż wiadomość
Nie wiem, ja zawsze wybieram i zlecam zakupy tż-towi bo on ma kartę.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 14:30   #3130
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

hmmm też uważam,że rola "świadkowej"nie kończy się na "podpisaniu papierów" hmm świadkowa powinna spędzić z Tobą przygotowania do ślubu no i wspierac Cię na duchu i tak jak pisze dotk4 za świadkową wybierasz zaufaną Tobie osobe także na pewno możesz jej zasugerować o kolorze sukienki i na pewno to zrozumie
- g. 16:00
Karinkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 14:34   #3131
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!
Nie było mnie prawie tydzień, a czytania mam dużo - ponad 20 stron! Ale był Ukochany, miło spędziliśmy czas i teraz niestety znów czas przyzwyczaić się do samotności .
Ale mam dobry humor, bo wreszcie po 2 miesiącach chodzenia na siłownię widać efekty! I nawet TŻ zauważył .
Byłam na kontroli u gina, zlecił mi badania krwi i chyba czeka mnie sporo chodzenia po lekarzach . I jeszcze jakiś stan zapalny się zrobił. Ale i tak mam dobry nastrój .

A na siłowni na jakies zajecia chodzisz, czy sama sobie trenujesz? Ja tez sie wlasnie na siłke zapisałam, z tym, że otwierają ją dopiero w połowie kwietnia .. I juz sie nie moge doczekac

Mam nadzieje, ze sprawy zdrowotne szybko się wyjaśnia .. Polekarzach gonienie, to nic przyjemnego, ale jak trzeba to trzeba
Stary 2011-03-16, 14:44   #3132
E87
Wtajemniczenie

Poczytalam co pisalyscie, w chwili przerwy pisania mgr...
Ja od marca jezdze na basenik, bede sie starac przynajmniej raz w tyg, ale fajnie jakby mi sie udalo 2 razy w tyg...poza tym cwicze brzuszki i inne takie cwiczonka, spaceruje jak jest ladna pogoda i o wiele lepiej sie czuje! Jakos pogoda sie psuje i spanie mnie bierze...
Ja swiadkowej nie bede raczej mowic w czym ma isc, ale podejrzewam ze bede jej doradzac
Podobaja mi sie te lampiony, ale czytalam dosc sporo o tym, ze jak sie jest nowicjuszem w ich wypuszczaniu to moze to bardzo duzo czasu zajac i goscie nieraz sa juz tym najzwyczajniej znudzeni... nasza sala proponuje pokaz sztucznych ogni za 700 zl, wiec moze sie zdecydujemy...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 14:49   #3133
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Cześć!

Czyli przytulania, całowania nadrobiliście Gdby tylko TŻ był cały czas na miejcu, ale jeszcze troszeczkę i będziecie cały czas razem Za zdrówko 3mam kciuki. Będzoe dobrze.
Swoja drogą w ostatnim czasie robiłam mnóstwo badań, te najważniejsze płatne, bo fundusz ich nie zapewnia. Tym oto sposobem wydałam ok 300zł na same badania, po czym wczoraj byłam na konsultacjach u innego lekarza i dowiedziała się, że robienie tych badań było zbędne Że łykanie antybiotyków przez ostatnie miesiace też mi nic nie dało, tylko sobie kłopotów narobiłam. Oczywiście byłam prywatnie, zapłaciłam 70zł, ale za to w aptece zostawiłam tylko 40. I w końcu poświęcono mi swój czas, nie potrakowano mnie machinalnie. Nie przepisano mi kolejnych lekarstw, które w moim przypadku nic nie zdziałają. Niestety wolę płacić i być w centrum zainteresowania. Może w końcu te pieniądze pomogą osiągnąć porządany efekt.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-03-16, 14:55   #3134
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
szukałam zdjęc tej kiecki u siostry w kompie ale coś odszukac ich nie mogę. jak wróci z pracy to podpytam o nie i jak będzie miała to dodam kilka
A sukienka była kupiona bezpośrednio u nich, płacone poprzez pay-pal

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 14:58   #3135
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinkowo88 Pokaż wiadomość
Tak mamy, ale nie bralismy pakietu.
Znalazłam też gdzies na forum polecaną początkującą (jest 1,5 roku w branży) kamerzystkę, zobaczyłam stronę, ale mało na niej było więc zadzwoniłam, zaproponowała spotkanie i pokazała swoje prace, które mnie zachwycił a że mojemu TŻ bardzo się spodobały filmy więc zdecydowaliśmy się na nią http://rafafilm.pl/ i przy drugim spotkaniu podpisaliśmy umowę.
Fotografa wybraliśmy - polceanego przez znajomych, co prawda jest z Rzeszowa ale co do tej kwestii doszliśmy do porozumienia. Tylko nie wiem jak się strona nazywała jak znajdę to wpiszę.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

To dobrze ale właściwie przesądził koszt dojazdu, bo wolałam dołożyć i wziąść kogoś blizej
Malinkowo dzięki, zainteresowałam się tą stroną i panią Ewą. Mówisz ze jak się spotkaliście to ona miała więcej tych czołówek czy to jest u niej standard te dwie co widziałam na stronie i na YouTube?
Czy któraś z Pm-ek z mazowieckiego moze mi jeszcze polecić jakiegoś kamerzystę? Chciałabym mieć jakieś porównanie a wolałabym z polecenia kogoś.
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:10   #3136
magduuunia
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki,
Nie było mnie trochę i mam tyle do nadrobienia, że głowa mała! No ale chwilowo zajęliśmy się szukaniem mieszkania i jakoś tak mało czasu... A teraz bierzemy się za fotografa i Dja a jak u Was przygotowania idą?
magduuunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:19   #3137
fraise
Raczkowanie

Dotku, ja głównie spędzam czas na cardio - bieżnia mnie wyzwala . Oprócz tego orbitrek, stepper i kilka ćwiczeń - głównie na brzuch i nogi+pośladki. Do tego zastąpienie cukru słodzikiem, odstawienie pieczywa, ziemniaków, słodyczy i picie zielonej herbaty = o wiele lepsze samopoczucie i multum energii .

Gosza, nadrobiliśmy, ale to za mało :P. Jednak tak jak mówisz, już niedługo i będziemy mieć siebie przesyt .
Ja do gina też chodzę prywatnie, bo jak sobie pomyślę, że mam iść, stać w kolejkach i być traktowana jak samo zło to jednak dziękuję. Kiedyś trafiłam na super gina na NFZ, ale to było w innym mieście, u mnie nie ma nikogo godnego polecenia (podobno...). Wolę wydać kasę. Teraz że czeka mnie trochę wizyt i badań chyba sobie wykupię kartę do prywatnej przychodni wraz z ubezpieczeniem. Będę płacić ok. 60 zł miesięcznie, a mogę iść do prawie wszystkich lekarzy. Tylko po co ja płacę te cholerne składki ZUSowskie jak nic z tego nie mam?! A nie, przepraszam. Do dermatologa chodzę na NFZ. Ale jak chciałam sobie zrobić videodermatoskopię i zadzwoniłam do przychodni to pracownice były tak miłe, że prawie wyszłam z siebie. I postanowiłam, że pójdę prywatnie, a te zołzy mam w nosie! Wolę płacić i być traktowana jak człowiek a nie jak zwierzę.

I dziś mam właśnie wizytę u dermatologa. Pewnie odstawi antybiotyk i każe chodzić na jakieś zabiegi złuszczające. A ja to mam w ogóle chęć na usunięcie rozstępów . Zapytam dziś kobietkę, jak ona to widzi. Chyba mam za dużo czasu i tylko myślę, co by zrobić .

Asos i pay-pal to brzmi niezwykle zachęcająco . Ale to chyba nie w tym miesiącu, bo już wydałam kupę kasy na ubrania :/.
Stary 2011-03-16, 15:24   #3138
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Dotku, ja głównie spędzam czas na cardio - bieżnia mnie wyzwala . Oprócz tego orbitrek, stepper i kilka ćwiczeń - głównie na brzuch i nogi+pośladki. Do tego zastąpienie cukru słodzikiem, odstawienie pieczywa, ziemniaków, słodyczy i picie zielonej herbaty = o wiele lepsze samopoczucie i multum energii .

Gosza, nadrobiliśmy, ale to za mało :P. Jednak tak jak mówisz, już niedługo i będziemy mieć siebie przesyt .
Ja do gina też chodzę prywatnie, bo jak sobie pomyślę, że mam iść, stać w kolejkach i być traktowana jak samo zło to jednak dziękuję. Kiedyś trafiłam na super gina na NFZ, ale to było w innym mieście, u mnie nie ma nikogo godnego polecenia (podobno...). Wolę wydać kasę. Teraz że czeka mnie trochę wizyt i badań chyba sobie wykupię kartę do prywatnej przychodni wraz z ubezpieczeniem. Będę płacić ok. 60 zł miesięcznie, a mogę iść do prawie wszystkich lekarzy. Tylko po co ja płacę te cholerne składki ZUSowskie jak nic z tego nie mam?! A nie, przepraszam. Do dermatologa chodzę na NFZ. Ale jak chciałam sobie zrobić videodermatoskopię i zadzwoniłam do przychodni to pracownice były tak miłe, że prawie wyszłam z siebie. I postanowiłam, że pójdę prywatnie, a te zołzy mam w nosie! Wolę płacić i być traktowana jak człowiek a nie jak zwierzę.

I dziś mam właśnie wizytę u dermatologa. Pewnie odstawi antybiotyk i każe chodzić na jakieś zabiegi złuszczające. A ja to mam w ogóle chęć na usunięcie rozstępów . Zapytam dziś kobietkę, jak ona to widzi. Chyba mam za dużo czasu i tylko myślę, co by zrobić .

Asos i pay-pal to brzmi niezwykle zachęcająco . Ale to chyba nie w tym miesiącu, bo już wydałam kupę kasy na ubrania :/.
Ja chodziłam na siłownie to też bierznia była moim najbliższym przyjacielem :P Poza tym tez był stepper i od czasu do czasu rowerek. teraz sie specjalnie zapisałam na taka siłownie, co drugi odział u mnie w mieście otwiera i co do tej pierwszej to były bardzo pozytywne opinie klas, a ja własnie na klasy najbardziej chce chodzic Bo jednak w grupie raźniej ćwiczyć

Co do lekarzy, to do gina też prywatnie chodze. Ale lekarze w Polsce to w ogóle temat na osobny temat :P
Stary 2011-03-16, 15:30   #3139
fraise
Raczkowanie

A co to są klasy?
Stary 2011-03-16, 15:51   #3140
Madziuniusia
Zakorzenienie

a ja chodze do gina na fundusz, troche niemiła kobitka, ale co tam:P nadżerkę mi wyleczyła:P
Stary 2011-03-16, 15:52   #3141
(kicia)
Zakorzenienie

Ja zapraszam starszych na wesele samych bo oboje są wolni. W przypadku mojej starszej na 90% to się ne zmieni a nie będę jej zapraszać z osobą po to żeby przyszła z jakimś kolegą z którym nic jej nie łączy. Na poprawiny to już inna kwestia. Skoro są wolni to przecież mogą bawić się razem. Wcześniej ich zapoznamy ze sobą żeby się oswoili i tyle. Raczej starszy TŻta też nie szuka laski bo tam takie historie miał że myślę że przez ten rok raczej tak zostanie.

Zresztą spotkałam się z taką sytuacją że starsza przyszła sama bo kilka tyg przed weselem rozstała się z facetem, a starszy ze swoją dziewczyną no i był problem bo ta laska była strasznie zawistna i starsza się bawiła sama głównie.

A ja dziś kolejny dzień wstałam o 5 nie wyspałam się bo się z TŻ pokłóciłam. Mam wczesną fazę PMSu i świruje. A teraz siedzę przed kompem i usypiam.

Co do tatuaży i kolczyków. Tatuażu bym w życiu nie zrobiła bo boje się wszelkiego rodzaju igieł. brrr. Uszy mam przekłute i kiedyś chciałam kolczyk w pępku ale była to faza gdy moja figura była odpowiednia teraz moja mała oponka zweryfikowała te plany
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-03-16 o 15:54
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:53   #3142
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
A co to są klasy?
Hah, no mowie, klasy, bo z angielskiego od class Chodzi mi o zajeciach prowadzonych przez instruktora. Aerobik, abs, spinning, stretching itp Nie mogę się doczekać
Stary 2011-03-16, 16:06   #3143
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolory sukienek bardzo ładne, bardziej podoba mi sie jednak ten niebieski. Jeśli masz taką mozliwość i tak chcesz z tymi druhnami to bardzo ładnie rozwiązałaś problem sukienek. 2 kolory, każda sobie uszyje coś na miarę siebie, żadna nie będzie wyglądać jak sardynka w puszce, z oponkami na wierzchu, na prawdę fajnie!
Byłam kiedyś w delegacji na takim weselu, gdzie PMka zażyczyła sobie, żeby wszystkie młode damy (druhny) miały te same kiecki (kolor, fason), a dziewczyny wygladały różnie. Jedne pięknie, inne okropnie. No niestety długa, upięta łososiowa sukienka nie pasuje bardzo bladej blondynce w rozmiarze xl. Ogólnie sam fason kiecki nawet na szczuplutkich nie wygladał jakoś pięknie.

Tylko z tymi okrągłymi stołami może być problem jak to podzielić, więc cały czas się zastanawiam. Wyglada to pięknie, ale czy goście będą zadowoleni
Właśnie ja też widziałam już w jednakowych (w dodatku długich, różowych) i chociaż wszystkie 5 dziewczyn były szczupłe i ładne, to jednak przez to, że sukienki były identyczne, zatraciły jakąkolwiek indywidualność... Dla mnie wyglądały jak manekiny na wystawie.
Moje Przyjaciółki są każda inna (małe, duże, grubsze, chudsze), więc 1 krój za Chiny Ludowe by Im wszystkim nie pasował Ale uważam, że już same jednakowe kolory i materiały dadzą naprawdę fajny efekt
Dziękuję za pochwałę, mi mój pomysł również się bardzo podoba

Co do stołów, to my będziemy mieć zwykłe, ale gdybym miała okrągłe, to też bym podobnie rozsadzała, czyli grupkami ludzi, którzy się najlepiej znają i lubią. A po ile osób ma taki okrągły stół u Ciebie?

Cytat:
A 10 druhen to strasznie duzo! Faktycznie od razu na mysl przychodza amerykanskie filmy
Możliwe, ale ja tego tak nie odbieram Mam te moje przyjaciółki od wielu lat i nigdy nie potrafiłabym wybrać tylko jednej... Na świadkową wybrałam tę, która jest jednocześnie moją kuzynką, żeby nie było kłótni

Cytat:
Chatka- No to ja bym przekuła uszy Klipsów to ja nienawidzę, strasznie mnie uszy potem bolą :/
No właśnie ja też... Dlatego klipsy raczej odpadają. Albo kolczyki więc, albo nic. Na szczęście mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie

Do gina też chodzę prywatnie, byłam raz w przychodni NFZ i dzięęęęęeekuję bardzo za takie "leczenie".

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-03-16 o 16:10
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:33   #3144
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Chatka stoły mieszczą po 14 osób. Oczywiście można usadzić mniej.

Kicia moja babcia nie żyje już prawie 16 lat, od ponad 10 lat dziadek ma przyjaciółkę. Jesteśmy z tego bardzo zadowoleni, ma z kim pogadać, możne z kimś podzielić się swoimi problemami. Razem chodza na większe uroczystości rodzinne. Rok tem dziadzio był na weselu jej wnuczki, na moje oboje zostaną zaproszeni

W ogóle to przed chwila widziałam reklamę rozmów w toku, o ludziach z rozciętym językiem... Myślałam, że zwymiotuję...błeeeee, aż mi sie żelków odechciało ( a uwielbiam!!!)

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-03-16, 16:49   #3145
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Kicia moja babcia nie żyje już prawie 16 lat, od ponad 10 lat dziadek ma przyjaciółkę. Jesteśmy z tego bardzo zadowoleni, ma z kim pogadać, możne z kimś podzielić się swoimi problemami. Razem chodza na większe uroczystości rodzinne. Rok tem dziadzio był na weselu jej wnuczki, na moje oboje zostaną zaproszeni
Wiesz to trochę nie zbyt porównywalna sytuacja. Jak by nie była moją starszą no to przyszła by z kim by chciała. To nie jest tak że ja koniecznie chcę jej zabronić przychodzić z osobą towarzyszącą ale znam ją od 15 lat a mamy po 21 i wiem że w jej sytuacji tak będzie najlepiej bo nie łączy jej nic z żadnym facetem bo jest strasznie nieśmiała i nawet takiego przyjaciela nie ma. W ostatnie wakacje na wesele poszła z sąsiadem bo nie chciała iść sama. A skoro może mieć partnera w osobie starszego no to chyba raczej problemu nie ma
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 17:05   #3146
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Nauki będziemy robic za granicą Własnie o to chodzi, bo w Polsce sa one dosyć często, a za granicą, gdzie liczba katolików, szczególnie tych praktykujących, jest o wiele mniejsza, wiec i rzadziej organizują. Tylko raz na pare miesięcy. Mielismy zaczac w marcu, ale lecę w niedziele do Polski, wiec nie byłoby mnie na dwóch spotkaniach .. Tylko właśnie nie wiem jak z poradnią małżeńską ..

ps. a co do świadkowej, to nie sugerowałabym się tym, że siostra TZ 'czekuje', ze nia bedzie .. To ma byc dla Ciebie najbliższa osoba, wiec ktoś może i poczuje sie urazony, ale założe sie, ze to uczucie nie bedzie w nim tkwiło długo Wiem to po swoich dwóch przyjaciółkach. Musiałabym wybrać jedną. Ta druga nie miała z tym większego problemu
tak własnie zamierzam zrobić, że wezmę kuzynkę lub przyjaciółkę, a nie siotrę tż tylko dlatego ze to jego siostra
Cytat:
zdjęcia śliczne
plener mi się bardzo podoba, jakie ceny u nich są?

Co do tatuażu, kiedyś chciałam mieć. Teraz już chyba raczej nie.

Księgę gości będziemy mieć, ale jeszcze nie rozglądałam się za tym za bardzo

Im więcej piszecie o tych księżach i jakie problemy robią, gdy ktoś mieszka razem przed ślubem, to mi się wszystkiego odechciewa. Co to da, jak okłamiemy księdza, że niby nie mieszkamy razem, jak i tak potem lepiej się z tego wyspowiadać. Przed Bogiem tego nie ukryjesz. Wszystko to bez sensu

Ja ślubuję 23 czerwca, więc puki co jest dobrze

Ja sukienki nie będę przebierać, chociaż byłam na takim weselu, że po oczepinach Pani młoda przebrała się w wieczorową

Temat sport dla mojego TŻ to świętość. On dnia bez sportu (chociażby wiadomości sportowych) to by nie przeżył. Mecze ogląda bardzo często. Kiedyś grał w piłkę nożną, teraz w piłkę halową. Ja tego za bardzo nie lubię, ale wtedy jak on ogląda sport, to mam czas dla swojego hobby - filcowanie

Magdzia to jest małżeństwo, ona kameruje on jest fotografem i chcą za komplet usług 3000zł. Myślę, że to rozsądna cena, gdzie jak pisałam do pary fotografów to sobie krzyczeli 2900-3400zł! za samo fotografowanie
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 17:08   #3147
malinkowo88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Malinkowo dzięki, zainteresowałam się tą stroną i panią Ewą. Mówisz ze jak się spotkaliście to ona miała więcej tych czołówek czy to jest u niej standard te dwie co widziałam na stronie i na YouTube?
Czy któraś z Pm-ek z mazowieckiego moze mi jeszcze polecić jakiegoś kamerzystę? Chciałabym mieć jakieś porównanie a wolałabym z polecenia kogoś.
Tak miała więcej, ale jest bardzo otwarta na propozycje. Myślę że bedzie "szło" się z nią dogadać
malinkowo88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 17:17   #3148
niut0
Zakorzenienie

i mnie też jakiś choróbsko dopadło

Czy tylko ja będę miała świadka płci męskiej?

Będzie nim mój brat, co prawda młodszy, ale na jego 18 byłam bardzo pozytywnie zaskoczona jego talentem do organizowanie i zabawiania gości. Nie pozwolił samotnym dziewczynom zbyt długo siedzieć przy stole
Świadkiem od strony TŻ będzie jego siostra, starsza o 10 lat, była na wielu weselach więc myślę, że chętnie nam poradzi gdybyśmy tego potrzebowali - ale ja taka trochę zosia samosia jestem
Stary 2011-03-16, 17:28   #3149
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
i mnie też jakiś choróbsko dopadło

Czy tylko ja będę miała świadka płci męskiej?

Będzie nim mój brat, co prawda młodszy, ale na jego 18 byłam bardzo pozytywnie zaskoczona jego talentem do organizowanie i zabawiania gości. Nie pozwolił samotnym dziewczynom zbyt długo siedzieć przy stole
Świadkiem od strony TŻ będzie jego siostra, starsza o 10 lat, była na wielu weselach więc myślę, że chętnie nam poradzi gdybyśmy tego potrzebowali - ale ja taka trochę zosia samosia jestem
nie, nie tylko Ty będziesz miała świadka faceta. Moim świadkiem też będzie mój brat (młodszy)

księga gości - ja żadnej księgi mieć nie będę. I tak dostaniemy kartki,w których będą życzenia i podpisy. Takie życzenia każdy będzie mógł w domu przemyśleć i spisać. Bo na sali to obawiam się, że mógłby być problem. Każdy chciałby napisać coś mądrego i pięknego, a nie zawsze da się na szybko.

Chatka - mnie też się bardzo kolorki sukni Twoich druhen podobają! Takie żywe! Świetnie to będzie wyglądało. I bardzo dobrze, że każda będzie miała prawo wyboru koloru i fasonu. Nie każdej przecież pasuje w "bombce", dopasowanej, czy rozkloszowanej. Niby będą tworzyć spójną całość, ale w każdej będzie coś z 'siebie'
A co w przypadku gdy np. wszystkie będą chciały mieć niebieski kolor sukienki, a tylko jedna zielony? Albo na odwrót? Chodzi mi o to, że proporcje między zielenią a niebieskim (w ubiorze) będą bardzo duże.

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 17:52   #3150
jagodzia133
Zakorzenienie

oj dziewczyny mało mam czasu dla was jestem dzisiaj w domu kilka razy po 15 min i teraz znowu lecę mam spotkanie z zespołem a potem jadę mamie pomóc w pracy. Także wpadnę potem
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości