Walczymy o nasze marzenia! cz.3 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 15:06   #2971
alexa83
Raczkowanie

Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Alexa ja zaszłam w ciążę właśnie w cyklu, w którym miałam zaplanowane hsg także nie trać nadziei kochana
za jakies 3 tyg bedzie mnie czekac hsg wiec w aż takie cuda nie wierze
A Ty miałaś ogromne szczęscie, że Ci sie udało i unikłaś tego

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Tak ja chodze do lekarza w Oświęcimiu.Poszukaj jakiegos dobrego w Bielsku,popytaj koleżanek,albo poszukaj na forum.Ja sie też zorientuje,jak cos będę wiedziec to dam ci znać.W piątek jadę do Esculapa na wizyte przedporodową,bo tam zdecydowałam sie urodzić Małą.Zapytam czy tam jest jakis specjalista od niepłodności i laparoskopii.Ja jestem przykładem,że warto mieć nadzieje,bo zostaje to wynagrodzone
Jednak Esculap szukałam na forach i pytałam ale wiesz jak to jest.. moja endo poleciła mi Izabele Sieradzką pracuje w klinice w Tychach a przyjmuje w B-B zastanawiam się nad nią. Będę Ci ogromnie wdzięczna za jakieś info O tak Ty jesteś doskonałym przykładem

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Nie bój się hsg! Do przyjemności nie należy, ale można przeżyć. Najbardziej nakręcamy się same! Wiem z autopsji... Wszystko da się przeżyć.
no tak często się za bardzo nakręcam... ale się boję tego bólu :/ dostawałyście w szpitalu coś przeciwbólowego??

Cytat:
Napisane przez nadiazloto1 Pokaż wiadomość
Alexa czekamy na info z podglądu

My zaczynamy dziś 24tc
dam znać
Wow tak szybko to leci

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Alexa daj znać, jak tam podglądanko Trzymam kciuki, może jednak pęcherzyk podrośnie i pęknie. A co do HSG to już kilku dzieewczynom na wątku udało się zaciążyć po tym badaniu, więc potraktuj to jak zwiększenie szans na ciążę, a nie jak coś negatywnego. Mnie też to czeka niebawem Trzymam kciuki
No tak może nie będzie, aż tak źle ale jednak strach jest ogromny! szkoda, że test wyszedł negatywny oby szybko przylazła @ i nowy cykl był owocny

Dzisiaj dotarły do mnie sztućce dla mojej chrześniaczki które zamówiłam na all rewelacyjne sa mam nadzieję, że jej się spodobają w sobote idziemy na imprezkę urodzinkową do niej ma 3 latka jest taka słodka!!

alexa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:01   #2972
magdulec
Zadomowienie

danika czasami tez nie zdążyłam do kibelka tylko zlewozmywak był bliżej
naduś wymioty mogą pojawic sie tez i pozniej w ciazy, nie tylko na poczatku, mam znajoma ktora mowiła mi ze ona zaczeła rozmowy z kibelkiem w drugim trymestrze, wiec u mnie prawie moze byc podobnie ale mam nadzieje za az tak zle nie bedzie bo
dzisiaj jakos jak narazie bez wiekszych przygod, tylko rano mdliło mnie, ale jak narazie ciiii aby nie zawitały.......
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:02   #2973
Nisia4
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, na początku gratuluje tym co już mają swoje brzuszki oraz życzę powodzenia starającym się.
Ja właśnie wróciłam od lekarza, okazało się, że mam PCOS. Mam prawie 27 lat, wcześniej nie próbowałam zajść w ciążę, ale wiem, że to najwyższy czas. W tej chwili od dwóch cykli jestem na Duphastonie, aby miesiączkować, ale nie mam owulacji. Dzisiaj dostałam od lekarza Clostilbegyt na wywołanie owulacji, więc w następnym cyklu będziemy się starać.
Stary 2011-03-16, 16:18   #2974
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
danika czasami tez nie zdążyłam do kibelka tylko zlewozmywak był bliżej
naduś wymioty mogą pojawic sie tez i pozniej w ciazy, nie tylko na poczatku, mam znajoma ktora mowiła mi ze ona zaczeła rozmowy z kibelkiem w drugim trymestrze, wiec u mnie prawie moze byc podobnie ale mam nadzieje za az tak zle nie bedzie bo
dzisiaj jakos jak narazie bez wiekszych przygod, tylko rano mdliło mnie, ale jak narazie ciiii aby nie zawitały.......
Na pocieszenie powiem, że żona kuzyna rozmawiała z kibelkiem CAŁĄ ciąże. Cieszy się, że urodziła bo czuje ulgę Współczułam jej, bo nigdzie nie mogła jechać autobusem, samochodem też nie było zbyt fajnie...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:11   #2975
Irmusia81
Zakorzenienie

Witam w deszczowy i wietrzny poranek

U mnie zawitała @. Jakoś mi nie smutno, bo wysmuciłam się już wcześniejPaulinko jak wrócisz z wojaży, to zmień mi proszę datę @ na 17.03 cykl nie wiem który Ale Ty będziesz wiedzieć: kolejny
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:24   #2976
alexa83
Raczkowanie

Irmusia szkoda wredna @ niech sobie już idzie za nowy cykl!!

Byłam wczoraj u ginki ku mojemu zdziwnieniu cudowne endometrium i piękne jajeczko na 20mm ale nie wiąże żadnych nadzieji jak sie do teraz nie udao to w tym cyklu też małe prawdopodobieństwo. Nastawiam się psychicznie na hsg obliczyłam, że jak @ dostane 29-30 to chyba na hsg będę mogła iść 8 kwietnia??
Wczoraj zaniosłam do badania wymaz z pochwy we wtorek mam mieć wynik. Tak się zastawiam, że jeśli będę mieć jakąś bakterię to co wtedy??! ginka mi nie kazała pszyjść z wynikiem a jak ja nie będę umiała wyczytać z tego czy wszystko jest dobrze czy nie??! heh

Stary 2011-03-17, 10:35   #2977
mezaga
Zakorzenienie

Alexa coś mi się wydaje, ze u Ciebie termin @ wypadł później. Pamiętasz - Ty pisałaś, że miałaś plamienia na początku. Tego się nie liczy już jako nowy cykl. Więc według mnie po prostu masz wcześniejszy dzień cyklu.
Stary 2011-03-17, 10:42   #2978
alexa83
Raczkowanie

mezaga pierwszego miałam plamienia czyli jak tego nie liczyć to @ od 2 czyli wczoraj 15dc a mam przeważnie co 28 dni! teraz miałam 29 jak by liczyć od 2 marca.

Stary 2011-03-17, 10:47   #2979
mezaga
Zakorzenienie

No to w 15 dniu spokojnie możesz mieć takie jajeczko
A cykl wcale nie musi się wydłużyć Faza lutealna powinna trwać co najmniej 12 dni. Więc według mnie jest jak najbardziej ok
Stary 2011-03-17, 11:55   #2980
danika
Zakorzenienie

Irmusia przykro mi, że paskuda znów przylazła trzynastotygodniowe łap od nas na nowy cykl

Cytat:
Napisane przez alexa83 Pokaż wiadomość
Nastawiam się psychicznie na hsg obliczyłam, że jak @ dostane 29-30 to chyba na hsg będę mogła iść 8 kwietnia??
Wczoraj zaniosłam do badania wymaz z pochwy we wtorek mam mieć wynik. Tak się zastawiam, że jeśli będę mieć jakąś bakterię to co wtedy??! ginka mi nie kazała pszyjść z wynikiem a jak ja nie będę umiała wyczytać z tego czy wszystko jest dobrze czy nie??! heh
spoko bedziesz mogla isc 8, nawet wzcesniej zaraz po @. A jakby ci wyszły jakies bakterie to musisz je wyleczyć bo mogłyby się razem z kontrastem rozsiac po otrzewnej. ale na pewno bedzie ok i nie bedzie takiej potrzeby

dla wszystkich staraczek
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 12:13   #2981
Sarasfati
Rozeznanie

Witam dziewczyny

Ja walcze o marzenia....z prolaktyną

Nigdy nie miałam problemów z @, zaczęły sie od miesiąca w którym przeżyłam konkretny stres i tak się za mna ciągnie do dziś. Zrobiłam badania i okazało się, że mam hiperprolaktynemię. Lekarz przepisał mi bromergon (straszny syf), biore go już 4 miesiące i niestety jak na razie szału nie ma

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 13:01   #2982
alexa83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
No to w 15 dniu spokojnie możesz mieć takie jajeczko
A cykl wcale nie musi się wydłużyć Faza lutealna powinna trwać co najmniej 12 dni. Więc według mnie jest jak najbardziej ok
ja to nie raz nie łapie aż tak bardzo się nie znam na tych fazach no zobaczymy może dobrze, ale pewni i tak nie uniknę tego hsg

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Irmusia przykro mi, że paskuda znów przylazła trzynastotygodniowe łap od nas na nowy cykl
spoko bedziesz mogla isc 8, nawet wzcesniej zaraz po @. A jakby ci wyszły jakies bakterie to musisz je wyleczyć bo mogłyby się razem z kontrastem rozsiac po otrzewnej. ale na pewno bedzie ok i nie bedzie takiej potrzeby

dla wszystkich staraczek
porywam też mam nadzieję, że nie będzie żadnych bakteri
Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Nigdy nie miałam problemów z @, zaczęły sie od miesiąca w którym przeżyłam konkretny stres i tak się za mna ciągnie do dziś. Zrobiłam badania i okazało się, że mam hiperprolaktynemię. Lekarz przepisał mi bromergon (straszny syf), biore go już 4 miesiące i niestety jak na razie szału nie ma
Witaj, ja też miałam problem z prl bromka brałam 2 miesiące i spadła całe szczęście ale i tak nadal nic nie wychodz... mam nadzieję, że czas nam wszystkim to wynagrodzi.

Stary 2011-03-17, 13:57   #2983
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, na początku gratuluje tym co już mają swoje brzuszki oraz życzę powodzenia starającym się.
Ja właśnie wróciłam od lekarza, okazało się, że mam PCOS. Mam prawie 27 lat, wcześniej nie próbowałam zajść w ciążę, ale wiem, że to najwyższy czas. W tej chwili od dwóch cykli jestem na Duphastonie, aby miesiączkować, ale nie mam owulacji. Dzisiaj dostałam od lekarza Clostilbegyt na wywołanie owulacji, więc w następnym cyklu będziemy się starać.
Witam!Mam nadzieje,że wszystko się szybko wyreguluje i będzie fasolka

Cytat:
Byłam wczoraj u ginki ku mojemu zdziwnieniu cudowne endometrium i piękne jajeczko na 20mm ale nie wiąże żadnych nadzieji jak sie do teraz nie udao to w tym cyklu też małe prawdopodobieństwo. Nastawiam się psychicznie na hsg obliczyłam, że jak @ dostane 29-30 to chyba na hsg będę mogła iść 8 kwietnia??
Nigdy nie mów nigdy Alexa Endometrium i jajeczko ładne
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:19   #2984
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:

Wczoraj byłam totalnie zdołowana, ale dzisiaj już trochę inaczej patrzę na świat, te męskie hormony są u mnie za wysokie, ale nie jest aż tak bardzo źle, naczytałam się dzisiaj o PCOS i wiem mniej więcej co zrobić, a na pewno muszę przejść na dietę i schudnąć, ale przecież nie jest to coś niemożliwego
Tymczasem śledzę regularnie Wasze poczynania i będę informować o swoich.
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:58   #2985
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:

z ta fasolką to największy problem będzie u mnie psychiczny, bo jestem po 3 poronieniach...ostatnie ponad 3 lata temu, a mimo to gdybym zobaczyła 2 krechy na teście to.....nie wiem.....panika...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 18:43   #2986
Irmusia81
Zakorzenienie

Alexa dziękuję I widzisz, że wszystko jest ok. Pęcherzyk ładny, endo też, więc trzymam kciuki, żebyś się miło zaskoczyła za kilkanaście dni

Danika dziękuję i łapię

Witam nowe staraczki I życzę szybkiego zafasolkowania

U mnie zaczął się ostatni stymulowany cykl. Potem odstawiam wszystkie leki i zrobię HSG. A potem się zobaczy
Stary 2011-03-17, 19:31   #2987
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam totalnie zdołowana, ale dzisiaj już trochę inaczej patrzę na świat, te męskie hormony są u mnie za wysokie, ale nie jest aż tak bardzo źle, naczytałam się dzisiaj o PCOS i wiem mniej więcej co zrobić, a na pewno muszę przejść na dietę i schudnąć, ale przecież nie jest to coś niemożliwego
Tymczasem śledzę regularnie Wasze poczynania i będę informować o swoich.
Mam nadzieje,że szybko pokonasz przeciwności

Cytat:
z ta fasolką to największy problem będzie u mnie psychiczny, bo jestem po 3 poronieniach...ostatnie ponad 3 lata temu, a mimo to gdybym zobaczyła 2 krechy na teście to.....nie wiem.....panika...
Współczuje poronień Szczeze mówiąc nie wyobrazam sobie tego...Mam nadzieje,że nastepnym razem uda się i fasolka zostanie na dobre
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 06:05   #2988
karolca
Zakorzenienie

witajcie z ranka
wiecie co, mam dość. Ciągle, od samego początku dzieje się coś, że około owulacji nie mamy dla siebie z TŻ czasu. Wczoraj widzieliśmy się chwilę, wrócił z pracy a ja musiałam jechać z bratem do szpitala i tak zeszło, że wróciłam jak biedny TŻ już spał... ehhh

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-03-18, 19:59   #2989
alexa83
Raczkowanie

a co tu dziś takie pustki?? gdzie się wszystkie podziałyście??
ale u nas sypie MASAKRA wszędzie biało.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 08:36   #2990
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
za jakies 3 tyg bedzie mnie czekac hsg wiec w aż takie cuda nie wierze
A Ty miałaś ogromne szczęscie, że Ci sie udało i unikłaś tego

Jednak Esculap szukałam na forach i pytałam ale wiesz jak to jest.. moja endo poleciła mi Izabele Sieradzką pracuje w klinice w Tychach a przyjmuje w B-B zastanawiam się nad nią. Będę Ci ogromnie wdzięczna za jakieś info O tak Ty jesteś doskonałym przykładem

no tak często się za bardzo nakręcam... ale się boję tego bólu :/ dostawałyście w szpitalu coś przeciwbólowego??

dam znać
Wow tak szybko to leci

No tak może nie będzie, aż tak źle ale jednak strach jest ogromny! szkoda, że test wyszedł negatywny oby szybko przylazła @ i nowy cykl był owocny

Dzisiaj dotarły do mnie sztućce dla mojej chrześniaczki które zamówiłam na all rewelacyjne sa mam nadzieję, że jej się spodobają w sobote idziemy na imprezkę urodzinkową do niej ma 3 latka jest taka słodka!!
Ja dostałam zastrzyk... z pyralginy...
Cytat:
Witam w deszczowy i wietrzny poranek

U mnie zawitała @. Jakoś mi nie smutno, bo wysmuciłam się już wcześniejPaulinko jak wrócisz z wojaży, to zmień mi proszę datę @ na 17.03 cykl nie wiem który Ale Ty będziesz wiedzieć: kolejny
Szkoda... Wredny @...
Cytat:
Witam dziewczyny

Witaj kochana! Mam nadzieję, że mimo przeszkód będzie dobrze!

Zaraz pobiegnę doczytać...

Jakoś nie miałam weny w tym tygodniu na pisanie...

Ze staranek pupa w tym miesiącu. Tylko raz jak dotąd były, w 13 dc. Dziś jest 18. Już mam dosyć po raz kolejny... Mój mąż chyba nie chce, bo ochotę ma nie w tym momencie kiedy trzeba. A ja nie mam zamiaru prosić. Po raz kolejny jestem na niego zła z tego powodu. To chyba nam obojgu powinno zależeć. No zła jestem niesamowicie...

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Rety... Mamy już 100 stron!

Miłego weekendu życzę!
My jedziemy do rodziców...
Stary 2011-03-19, 10:29   #2991
mezaga
Zakorzenienie

Tacca a Ty chcesz mieć dziecko "zrobione" na siłę?
Stary 2011-03-19, 13:42   #2992
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Ze staranek pupa w tym miesiącu. Tylko raz jak dotąd były, w 13 dc. Dziś jest 18. Już mam dosyć po raz kolejny... Mój mąż chyba nie chce, bo ochotę ma nie w tym momencie kiedy trzeba. A ja nie mam zamiaru prosić. Po raz kolejny jestem na niego zła z tego powodu. To chyba nam obojgu powinno zależeć. No zła jestem niesamowicie...

Miłego weekendu życzę!
My jedziemy do rodziców...
Hehe... to jest podobnie jak u mnie, chociaż TŻ mówi, że nawet mu zależy Tylko zawsze coś nam stanie na drodze, bo albo ja siedzę cały wieczór i pół nocy z mamą w szpitalu, albo TŻ wraca padnięty z pracy i marzy mu się tylko łóżko, albo ja się źle czuję... i tak w kółko. tak więc takim sposobem staranka były na razie dwa razy (8 i 13 dnia) a dziś jest dzień 14 Też na nic nie liczę...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-03-19, 15:36   #2993
egwene6
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Rzadko do was zaglądam bo moje dzieciaczki nadal fundują mi prawdziwą "szkołę przetrwania" Za każdaym razem kiedy wydaje mi się że wymioty i mdłości powoli mi już przechodzą okazuje się że to tylko "zmyłka" tak żeby chyba narobić mi nadziei
Poza tym, mimo tego że nic praktycznie nie robię, bo lekarka po czwartkowej wizycie wysłała mnie na zwolnienie więc w tygodniu mam zupełnie wolne (w weekendy nadal co jakiś czas będę musiała mieć zajęcia ze studentami bo nikomu nie będę mogła ich "oddać" w środku semestru ale na szczęście mam tylko jedną grupę) to i tak czuję się generalnie jak sztygar po 12-sto godzinnej sztychcie w kopalni i potrafię dociągnąc do 15-stu godzin snu na dobę
Ale oczywiście nie narzekam bo wolę męczyć się z moimi kruszynkami niż mieć nawet najwspanialsze samopoczucie. Obecnie moją mantrą jest "Oby do drugiego trymestru" - mam nadzieję że się nie rozczaruję i faktycznie za te dwa tygodnie poczuję się lepiej.

Dla wszystkich staraczek zostawiam fluidki od moich "fasolek"

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 17:13   #2994
karolca
Zakorzenienie

częstuję się

egwene
, ważne, że mimo wszystko czujesz się troszkę lepiej trzymam kciuki aby niedogodności wreszcie ustapiły

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-03-19, 17:52   #2995
Irmusia81
Zakorzenienie

Tacca i Karolca trzymam kciuki za udane staranka. Mimo przeciwności losu Wiem, jak to jest, bo u nas też tak czasem bywa

Egwene trzymam kciuki, by dolegliwości jak najszybciej minęły I porywam na nowy cykl

A ja się dziś dowiedziałam, że pod koniec października albo na początku listopada zostanę ciocią Brat mojego TŻta będzie tatą i normalnie cieszymy się z mężem jakby to była nasza fasolka Na reszcie dzidziuś w bliskiej rodzinie Mam cichą nadzieję, że się zarażę od przyszłej szwagierki
Stary 2011-03-19, 18:08   #2996
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Tacca i Karolca trzymam kciuki za udane staranka. Mimo przeciwności losu Wiem, jak to jest, bo u nas też tak czasem bywa

Egwene trzymam kciuki, by dolegliwości jak najszybciej minęły I porywam na nowy cykl

A ja się dziś dowiedziałam, że pod koniec października albo na początku listopada zostanę ciocią Brat mojego TŻta będzie tatą i normalnie cieszymy się z mężem jakby to była nasza fasolka Na reszcie dzidziuś w bliskiej rodzinie Mam cichą nadzieję, że się zarażę od przyszłej szwagierki
super zarażaj się, zarażaj

Kilka dni temu odwiedziłam kuzyna, który ma tygodniowego bobaska (dziś mi się śnił maluszek). Może też się zarażę?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-03-20, 12:31   #2997
karolca
Zakorzenienie

paulinko, jak wrócisz, zmień mi proszę wiek na 25 lat

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-03-20, 13:10   #2998
Irmusia81
Zakorzenienie

Karolca wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Spełnienia marzeń!
Stary 2011-03-20, 13:16   #2999
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Spełnienia marzeń!
dziękuję

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-03-20, 17:22   #3000
alexa83
Raczkowanie

Karolca najlepszego 100lat

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości