|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Słyszałam, że jak kobieta w ciąży ma ochotę na piwo to oznacza, że czegoś jej brakuje, jakiejś witaminy, czy składnika mineralnego, ale nie pamiętam czego
![]() Ja lubie piwo, a czerwone wino to wręcz hektolitrami mogę pić, jedna butelka to dla mnie nic wielkiego, ale teraz zupełnie nie mam ochoty na alkohol, totalnie mnie nie ciągnie, nawet jak mąż czasami pije przy mnie piwo, to nawet nie mam ochoty spróbować, a papierosy, które popalałam, teraz mnie totalnie odrzucają, nawet stałam się zwolennikiem zakazu palenia na ulicy, jak idzie ktoś przede mną, pali i dmucha na mnie to we mnie wzrasta poziom agresji
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamuśki
wczoraj zasnęłam przed 19 i już nic nie pisałam gratuluję wszystkim udanych wizyt, ja swojego pierwszego usg wyczekuję z niecierpliwością - to już w tą sobotę Choć z drugiej strony jak rodziłam rok temu to w szpitalu na 10 porodów były tylko dwie dziewczynki. Wszyscy znajomi też mają synów - mniej więcej w wieku mojego... Ciekawe czemu, przecież dziewczynkę łatwiej zrobić. Ostatecznie chromosomy X są az trzy a Y jeden ![]() kasiuleczkakuleczka ja też z jednej strony myślę że najważniejsze żeby było zdrowe, ale gdzieś w środku coś mi podszeptuje że fajnie by było jakby była parka. Tylko że znając moje szczęście (i wierząc moim przeczuciom) pewnie będzie facecik
|
|
|
|
#483 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry moje kochane ciężarówki
![]() ja od rana zapracowana bo muszę nadrobić wczorajsze lenistwo ![]() ogólnie nic mi się nie chce i najchętniej wróciłabym do domku, leje tak ze aż sie nic nie chce Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tobie równiez gratuluje udanej wizyty no i nie wiem czy już gratulowac płci czy poczekac w każdym razie super ze wszystko dobrze![]() a co do uczucia ze jestes gruba to wiesz to chyba jest tak ze teraz nasze brzuszki nie są wciągane i mamy takie uczucie małej cieżkości i mimo ze jeszcze dużo nie przytyłysmy to jakies takie odczucia nam sie przewijaja |
|||
|
|
|
#484 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona zawsze potrafi powalić cię na łopatki będzie dobrze Cytat:
Cytat:
A sprzedają jeszcze Żywca bezalkoholowego?Cytat:
szczególnie, że jest mocno kontrowersyjna ![]() Też mi się wydaje, że mała lampka winka czy 3 łyki piwa nie zaszkodzą JA na poczatku ciąży nie wiedząc dałam 3 razy mocno do pieca. I to nie żadnym piwkiem tylko czystą. Pierwszy raz z kumplem na discu, później 33 urodziny koleżanki i na koniec na szkoleniu Cytat:
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za odrzut od papierosków mam nadzieje ze uda ci sie po porodzie nie wracac do palenia![]() tez nieznosze jak na ulicy ktos mi chucha tym dymem w nos a fe!
|
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
No i zasjęłam się odpisywaniem a o całkiem czym innym chciałam napisać
Przyszedł kojec-rogal Ja sie w nim zakochałam---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- O a u mnie po znajomych to prawie same baby się rodziły ostatnio
|
|
#487 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko u Was będzie nadal dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz Was zaskoczę Wiecie, że w kefirze jest więcej alkoholu? Podczas fermentacji wytwarza się pewna ilość alkoholu etylowego, im kefir starszy tym jest go więcej, około 1 % Rezygnujecie z kefiru?Wczoraj czułam się jak przepuszczona przez magiel, a dziś to samo. Rano myślałam, że z domu nie wyjdę, jak mnie zemdliło, to mówię no nie wejdę tak do autobusu Jedyna dobra wiadomość, to ta od mojego przyjaciela, że operacja ok.
|
|
#488 |
|
Raczkowanie
|
ja tez kiedys palilam ale od ponad roku jak zaszlam w 2 ciaze nie pale i jakos mnie nie ciagniew,wrecz odrzuca...ochydztwo blleee
|
|
#489 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Udowodnione, chyba na 100 chłopców jest 96 dziewczynek czy jakoś tak podobnie Teraz nic tylko dziewczynki rodzić ![]() między 2008 a 2009 na moje wszystkie znajome jakie urodziły tylko ja jedna urodziłam dziewczynkę. A serio sporo tego było. I teraz patrzę, że też szykuje się więcej chłopaków A mi ogólnie bez różnicy jak będzie chłopak super, będzie parka Jak dziewczynka też będzie bosko Bo ja siostry nie miałam, a bardzo chciałam i pewnie fajnie mieć siostrę ale i brata
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
ach plamowac nie planowalismy ale coz,kochac bedziemy no i mam nadzieje ze wreszcie nam synus wyszedl 2 kobitki juz wystarcza,
jak wasze samoppoczucie? ja tam ciagle cos mi niedobrze,co zjem to zwracam...masakra poprzednie ciaze bezobjawowe ateraz ooo
|
|
#491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój szkrab w brzuszku dał popis, że naprawdę tam jest. siedziałam przy wizażu oczywiście i położyłam się na chwilkę i czuję straszny ucisk w brzuchu, ja patrzę a tak taka gula wystaje! jak dłoń! co do tej pory jak się kładłam, to brzuch płaski. A ten mały wierci piętek na świat się pchał. Koniecznie chciał udowodnić, ze tam jest (miałam tak przy 1 ciąży, więc mowy o pomyłce nie ma) (zdjęcie - normalnie brzuch mam płaski jak się położę na plecach)Monia - my też nie planowaliśmy, ba nawet chcieliśmy na pół roku odłożyć, żeby w razie co poród był wiosna lato. a tu proszę sam początek roku ładnie się zaczął
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-03-17 o 10:26 |
|
|
|
|
#492 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. W związku z tym na śniadanie zjadłam bułę ziarnistą z boczkiem w ziołach i musztardą chrzanową . Z góry przepraszam mamy o wrażliwszych żołądkach .A co do płci, hmmm... Przy poprzednich ciążach też miałam ochotę na ostre, słodkie było bleeee, a urodziłam dwie dziewuszki, więc to chyba jednak nie ma znaczenia . Byłam też pryszczata, tak jak teraz (ale to zapewne wina ostrości), a jednak tym razem w brzuszku siedzi łobuziak .Nie wiem kogo byś "preferowała" (jakbyśmy miały na to wpływ ), synka czy córeczkę, dlatego życzę Ci zdrowego, ślicznego dzidziusiaCytat:
. A dzidziuś faktycznie bardzo ugrzeczniony .Czyli jednak dobrze jest zrobić to Usg połówkowe? Ja się wybieram, ale to w ostatnim trymestrze to już na pewno sobie odpuszczę. 350 zł to niemały wydatek, zwłaszcza, że będzie to czas łóżeczkowo-wózkowo-ubrankowy. Czyli czyste Soniu ![]() Bianeczko, bardzo oryginalna Cytat:
Cytat:
Cytat:
, chłopaki rules![]() Kasiuleczkakuleczka gratuluję ![]() Cytat:
. O tak, ja też czuję, że będzie wesolutko od września, ale u Ciebie to chyba jeszcze bardziej, bo młodsza córcia to jeszcze maluszek . Mam nadzieję, że ta ciąża będzie modelowaCytat:
|
|||||||
|
|
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zrobiłam mizerie do obiadu
zaraz ją całą zjem!!! Kurcze mam jakieś zachcianki w pierwszej ciąży zjadłam to czy tamto ale zachciankami tego nie nazywałam a teraz nagle dopada mnie myśl o mizerii i muszę ją zrobić! a jak mi smakuje - cud! miód! i malinki Chodzi za mną piwo, którego tak normalnie nie znoszę!!! któraś z Was pisała, że ochota na piwo oznacza brak czegoś ale czego - musi coś w tym być bo ja nie lubię piwa a 3dzień o nim myślę i pepsi bym się napiła. A jak mi smakują grzybki marynowane!!! - wszystko co kwaśne mniam! Wiecie gin. mi powiedziała, że jak chcę to mogę dołożyć sobie kwasy omega dla kobiet w ciąży - chciałam ją o to spytać ale ze stresu zapomniałam, tak się denerwowałam przed USG że zamiast majtochy skarpetki zaczęłam ściągać ![]() Mówią, że kwaśne na synka a słodkie na córeczke - ja w ciązy z synkiem same słodkie jadłam. W sumie to gdzieś tam w podświadomości pragnę córeczki rozwiązuję jakieś szalone testy na necie, czytam objawy... - w większości procent wychodzi mi córeczka. Codziennie zastanawiam się nad imieniem dla chłopca - nic nie pasuje. Jeszcze przed planowaniem ciąży mieliśmy z mężem 1 imię - AMELKA |
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to trzymam kciuki za chłopczyka taki mały rodzynek wśród małych kobitek
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale te zachcianki to nie mają nic wspólnego na płeć. Ja z córcią miałam ochotę wciąż na słodkie i ostre a moja koleżanka za słodkim i ostrym też przepadała i co ma chłopczyka ![]() Przy 1 ciąży strasznie się napiłam już po implantacji... i to był ostatni wyskok ale jeszcze zanim sie dowiedziałam
|
|
#496 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Kefir jest the bestZyczę Ci lepszego samopoczucia w ciągu dnia Ja umieram z powodu bólu głowy (który to już dzień ?). Od tego bólu zapuchła mi prawa górna powieka i wyglądam żałośnie![]() Cytat:
. Chociaż dziewuszki też są słodkie |
||
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim, nie zaglądałam do was wczoraj bo w pracy miałam urwanie głowy a jak wróciłam to chciałam się na chwile położyć żeby odpocząć i nawet nie wiem kiedy zasnęłam
![]() Ja dzisiaj idę do lekarza po skierowanie na badania bo gin zadał mi całą listę ![]() Powiedźcie mi co uważacie o farbowaniu włosów w ciąży? Ja jestem jutro zapisana do fryzjera, od kilku lat robię się na blond no ale moja mama mi dzwoni i mówi że mam zrezygnować bo oglądała ostatnio program w dzień dobry tvn że farbowanie w ciąży to tylko naturalnymi środkami, a jak wiadomo blondu się takim nie uzyska. Wiem, ze zdania na ten temat są podzielone, ale pytam z ciekawości
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
mi sie tez barzdo podoba imie Amelka i tak miala miec na imie Nikola ale w koncu propozycja meza wygrala...lubie takie inne imiona ,jak bedzie znow corcia to na bank Amelka ale jak syn sie uda to pojecia niemam kiedys mial byc Oskar,zobaczymy
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jakach rozjechana jestem, nie mam ochoty wychodzić wogóle z domu a muszę ehh Widzę że jak wstanę o 7 to mam dobry humor cały dzień, a jak wstanę coś koło 9 (jak mi sie chce spać) to dzień jest trochę rozjechany
|
|
|
#500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bardzo chciałam mieć córeczkę i już przed ciążą miała być Amelka a dla chłopca żadnego imienia nie mogłam wymyślić. I na każdym usg mówiłam sobie chłopak będzie jak na złość a tu nie strasznie się cieszyłam. Bo innego imienia nie mogłam jak tylko Amelcia i Amelcia i mamy naszą kochaną Amelcię A teraz dla chłopca mamy imię Jasio, Janek - a dla dziewczynki nic a nic mi się nie podoba. Ale teraz już mi bez różnicy chociaż może nawet bardziej bym się przychylała ku 2 dziewczynce.... . Co by nie było ważne żeby zdrowe było.Co do dziwnych zachcianek, to moja koleżanka miała tak, ze wdychała spaliny z samochodu. kazała swojemu Tżowi zapalić samochód i stała za samochodem... ale różne dziwne rzeczy czytałam .... w 1 ciąży miałam 1 zachciankę na zupki chińskie. Potem patrzyć na nie nie mogłam.
|
|
#501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
kasiakuleczka uśmiałam sie właśnie z tych skarpetek u gina he he
|
|
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#505 |
|
Rozeznanie
|
A jakie to moje malutkie w brzuchu już uparte...
Gin. zrobiła mi najpierw USG dopochwowe, no ale maluszek miał nieodpowiednią pozycję i gin. lekko uciskając mnie po brzuchu mówiła - no odwróć się maluszku, przekręć na bok a dzidziulek nic. No to gin. mówi, zrobimy USG - to takie przez brzuch, patrzymy a maluch - myk, przekręcił się. To są te chwile kiedy tyle uwagi poświęcam mojemu młodszemu dzieciątku a po narodzinach wszystko się zmieni... to maluszek będzie wymagał wiele uwagi - mam nadzieje bez szkody i krzywdy dla starszego dzieciątka |
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
kochane powiedzcie mi a jak to teraz jest z tym całym becikowym, bo kiedyś było że kobieta musiała być u lekarza do 10 tygodnia ciąży a teraz chyba jest tak ze musi byc przynajmniej raz w miesiacu u lekarza? dobrze zrozumiałam czy coś pokićkałam?
a pytam dlatego ze ta moja lekarka dała mi karte ciaży i wpisała tam 11 tydzień i teraz sie zastanawiam co jak jednak trzeba do 10 tc? ale w sumie zawsze mogę poprosić o moja kartotekę co nie? tam jest odnotowane ze byłam juz w siódmym? |
|
|
|
#507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
loooo laski alez Wy duzo piszecie,ja nie nadazam
jakbym sie dluzzej nie pojawiala to trudno,mam 2 dzieci ktore trzeba ujarzmic
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.becikowe.com/ Caltea ja też mam ten ból głowy co dwa dni mniej wiecej, teraz wale kawę, na dworze tak wieje że chyba na spacer się nie wybiorę Czy któraś bierze witaminki Pharmaton Matruelle ? Ja je biorę i jak połykam to nie mogę sie oprzeć wrażeniu że smakują jak czekolada ![]() Coo do wąchania dziwnych rzeczy, zapachy wyczuwam teraz jak pies haha, ale tak poważnie, to jak chce coś zjeść to muszę najpierw tego powąchać, nigdy tak nie miałam. Wczoraj mama mi bigos zrobiła to tak pachniał że dwie dokładni były ale gotowała go chyba pod przykryciem jeśli wiecie o co chodzi
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-03-17 o 10:49 |
|
|
|
|
#510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

wczoraj zasnęłam przed 19 i już nic nie pisałam
gratuluję wszystkim udanych wizyt, ja swojego pierwszego usg wyczekuję z niecierpliwością - to już w tą sobotę

ja juz dawno obczaiłam tego lecha free i pije. smakuje mi i jest ok. mysle ze nic złego sie nie stanie. poza tym na poczatku ciazy tez piłam i to normalne piwo ale nie wiedziałam ze jestem w ciazy. powiedziałam to lekarzowi wystraszona a on na to ze spokojem ze widocznie ten mały jest silny i zdrowy bo jak na poczatku takie dawki mu dawałam ( sylwester, swieta) a on nic ( w stylu poronienia nie było) to znaczy ze jest wszystko w porzadku no i tylko teraz nie mam pic wiadomo alkoholu. ale niby ze od czasu do czasu z mała zawartoscia alko mozna. taka jego opinia. 
za odrzut od papierosków
... Od 4 miesięcy robię sobie zastrzyki w brzuch (i tak do końca ciąży!), mam już okropne zrosty... i jeszcze jak wyjdzie ta wątroba

"Jeśli czegoś naprawdę gorąco pragniesz,wszystko sprzyja potajemnie Twoim pragnieniom"

55kg 
(nie mam wcale ochoty na słodkie )
. W związku z tym na śniadanie zjadłam bułę ziarnistą z boczkiem w ziołach i musztardą chrzanową
), synka czy córeczkę, dlatego życzę Ci zdrowego, ślicznego dzidziusia
- musi coś w tym być bo ja nie lubię piwa a 3dzień o nim myślę
?). Od tego bólu zapuchła mi prawa górna powieka i wyglądam żałośnie