Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 14:01   #4231
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

agulaaabar ale laseczka z Ciebie Sppodnie bardzo fajne

brunetka, sweetangel zakupki świetne

bella imiona bardzo ładne
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:10   #4232
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Witajcie Ja dziś trochę później na forum dotarłam, bo istne urwanie głowy miałąm od rana. Bo przed pracą na kłucie i oddanie moczu, potem korki na ulicach, spóźnienie do pracy i nadrabianie tego co sie od rana nazbierało... A teraz nadrabianie naszego wątku, co wcale nie wymaga mniej czasu

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Co do samej wizyty jestem zachwycona tym lekarzem
...
Powiedzcie co sądzicie o zmianie lekarza w 22 tygodniu????
To pewnie dlatego te wielkie koleje do niego, bo wszystkie Panie chcą do niego a on nie olewa tylko do każdej się przykłada

Ja myślę że na zmianę nie jest za późno. W końcu to połowa ciąży. Jeszcze drugie tyle będziesz miała wizyt, badań itp. A to ponoć jedna z najważniejszych rzeczy w ciąży - zadowolenie z lekarza i ufanie mu.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
mój chyba będzie cały czas bo chce widzieć dokładnie jak wszystko wygląda, no chyba że na samolocie jak będę to on pójdzie na druga stronę parawanika
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Mój mąż też wchodzi juz po badaniu na kozie, na samo usg Mówi, że dziwnie by się czuł patrząc jak mi tam ktoś zagląda hehe
no ale to chyba normalne, bo jeśli chcecie żeby partner był z Wami przy porodzie, to raczej już się trzeba oswajać z myślą, że zobaczy Was niekoniecznie w najkorzystniejszych pozycjach

Cytat:
2. Jem najróżniejsze rzeczy : np. płatki na mleku, a po 15 min. kanapkę z wędliną, zagryzam innymi śmieciami i nie wymiotuję. BAJKA!!!!!
To u mnie tak było przed ciążą. Zawsze mogłam jeść najdziwaczniejsze rzeczy razem, popijać mlekiem, colą, sokiem na raz i nic A teraz odwrotnie. Nawet pojedyncze składniki zaraz mi wracają. Mieszanie to w ogóle nie wchodzi w grę

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
u mnie już od miesiąca nic nie ląduje w kiblu zresztą wymiotowałam w sumie tylko 4 razy więc nie było tak źle
Rany, jak Co zazdroszczę! 4 razy to ja dziennie przez pierwsze 3 miesiące wymiotowałam, a teraz 1-2 razy i się ciesze że już tak mało

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Oliweczko - ja bym upomniała następnym razem o takie zwykłe ginekologiczne badanie. Bp na podstawie ułożenia szyjki można od razu wyczuć że coś np. ciążą nie tak, zalecić leczenie itp. Mój sprawdza to na każdym badaniu. Nie ma bata, żeby mi odpuścił
Stary 2011-03-17, 14:10   #4233
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
DaKaro, po 7 latach w Londynie emigrujemy z moim T. do Paryża na jakiś czas (taka praca kontrakt). Potem może wylądujemy w jednym z państw afrykańskich albo w Australii. W sumie mój T. chce by dziecko było wychowywane w różnych krajach, a ja jestem za tym żeby miało dziadków koło siebie. W sumie z Francji do Danii to już nie tak daleko. Ach..
Dziękuję za kciuki, jutro po wizycie dam Wam znac.

I witam nową mamusię.
Weź mnie ze sobą do Paryża Byłam w Danii przez pół roku i zakochałam się w modzie Kopenhadzkiej i w Kopenhadze ! Piękne miasto a ludzie na nic nie zwracają uwagi przynajmniej trochę świata zwiedzisz

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:10   #4234
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Wodaqua witaj!
Co do płci, to moja mama miała mdłości tylko w ciąży ze mną i siostrą, a przy braciach już nie. Zatem może jednak dziewczynka
O NIEEEE! Mam mdłości jakich mało, a chłopak na 100%
Stary 2011-03-17, 14:13   #4235
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

podoba mi się,że wśród nas tyle ciucholandowych maniaczek
Teraz to chyba ruszyła ogólna moda na lumpowanie dla mnie to nie tylko moda ale i ogromna oszczędność a jaka satysfakcja jak mi się uda jakieś cudo za grosze dorwać

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja mam 35-36 rozmiar buta
rozmiar buta proporcjonalnie do wzrostu ale uwierz mi że lepiej mieć 152cm jak Ty niż kobieta rozmiar buta 43. Moja znajoma ma taką stopę i z butami ogromne problemy bo damska rozmiarówka w standardzie na 41 się kończy..

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-03-17 o 14:16
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:14   #4236
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Zanka ja mam M-ki i ni sa za specjalnie obcisłe... troche żałuje, że nie wzięłam S ale stwierdziłam później, że przecież jeszcze przytyje to będą jak znalazł

Ejj no nie przesadzajcie, wcale nie taka zgrabna... tyłek mi urósł, boki mi się wylewają, waga idzie w górę, a wzrostu mam tylko 168
oj kochana to Ty przesadzasz taką figurę miałam ostatnio 3 lata temu (170cm i 58 kg) jak drastycznie schudłam po stresach i zmianach w życiu osobistym ehhh pięknie się wtedy czułam i wyglądałam...
no nic może kiedyś choć trochę się zbliżę to takiego wyglądu

piękne zakupy , super dżinsy, ja niestety nie mogę kupowac na all bo moje biodra i uda mogą się nie zmieścić do spodenek
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:14   #4237
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dołączam się do wrogów wędliny w ciąży przez pierwsze 3 miechy to była jakaś masakra - odruch wymiotny miałam na sam zapach wędliny. Teraz jest troszkę lepiej, ale nadal wolę pomidorka jakiegoś i serek niż wędlinę

ja miałam to samo, zapach wędliny nasilał mdłości a małż tego wcale nie rozumiał i usilnie starał się przemycać wędliny po różnymi postaciami

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-03-17 o 14:58
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:14   #4238
brumek
Zakorzenienie

Brunetka - Ty to chyba w te ciuszki będziesz całe przedszkole ubierać a nie tylko swoją córę Przyznaj się po ile sztuk tego wszystkiego już masz?
Stary 2011-03-17, 14:16   #4239
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Teraz to chyba ruszyła ogólna moda na lumpowanie dla mnie to nie tylko moda ale i ogromna oszczędność a jaka satysfakcja jak mi się uda jakieś cudo za groszę dorwać
..
ja mam to samo,jak kupię ciuszka za 2 zł to skaczę do góry z radości bo mja córcia ma same firmowe,śliczne ciuszki...nie koniecznie za wielkie pieniądzę

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:20   #4240
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
SweetAngel dziękuję.

Ja nie dość że niska jestem,stópke mam mała bo 35-36 to jeszcze szczupła. Ja balerinek nie kupuje,bo mi odstawaja.bu bu

zakupy cudne. Ja muszę do jakiegoś lumpka wejść. I kupić coś moim dziewczynom.
mam to samo
baletki 36 prawie zawsze są za luźne, mam wąską stopę, ale często też 35 gniotą mnie w palce heh
ciężko znaleźć odpowiednie buty
zimowe i adidasy 36 noszę i jest ok

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:22   #4241
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Ja byłam raz,i nic w lumpku nie kupiłam. A było dużo za grosze,i w dodatku ładne,nie zniszczone.
Fajnie że imiona się podobają bardzo mnie to cieszy.
Stary 2011-03-17, 14:23   #4242
karolinee1983
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie o toksoplazmozę!!! Bo pod koniec miesiąca bede musiala powtorzyc badanie. Pierwsze wyniki mialam ujemne, tzn. IgM-ujemny i IgG - ujemny. No i mój doktor ostatnio mi mówił, ze teraz muszę zrobić tylko jedno badanie, w sensie albo Igm lub Igg- tylko, że za chiny nie pamiętam, które się robi, jeśli nie ma się tych przeciwciał IgM??? On mi tam napisał na kartce, ale jego nawet w laboratorium nie są w stanie odczytać, takie hieroglify stawia Pomóżcie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:27   #4243
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Brunetka - Ty to chyba w te ciuszki będziesz całe przedszkole ubierać a nie tylko swoją córę Przyznaj się po ile sztuk tego wszystkiego już masz?
Jak mam komodę taką wyższą z 6 szufladami to zapełnione mam już 2 szuflady
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:29   #4244
agni82
Zadomowienie

W Kopenhadze byłam tylko kilka godzin i w deszczu, więc wspomnienia marne, ale w jego rodzinnym miasteczku, czułam się jak u siebie. I to umiłowanie Duńczyków do upiększania domków. Cudo! Moja przyszła teściowa też jest taka. Bardzo rodzinny kraj - przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie.

Mój rozmiar to 38 -39. i jak urośnie to się wkurzę, bo chcę sobie nowe adidaski kupic przed wyjazdem, bo tu taniej.

A do Paryża zapraszam jak sie urządzę. Brama obok gdzie będę mieszkac mam szpital, w którym będę rodzic, więc sę chyba jeszcze zdążę make up zrobic przed porodem.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:30   #4245
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Jejku poszłam pozmywać naczynia, a tu już 3 strony

wodaqua ja jestem z Olsztyna, ale Kętrzyn niedaleko
A powiedź mi jak te legginsy co zamówiłaś na allegro? Fajne? Ja od kilku dni poluję na jakieś tylko chciałabym nie takie mocno pod cycki tylko żeby można było np. pod brzuszek nosić.

Beata ja miałam torbiel na jajniku po pierwszej inseminacji - 43 mm.
Przyjmowałam luteinę dopochwowo 2 x 2 i się wchłonęła. Ostatnio gin sprawdzała to nie ma ani śladu.

karolinee1983 jakie znasz fajne lumpki w Olsztynie? Bo ja tylko CTO przy Manhatanie
A jeśli chodzi o toxo to musisz teraz zrobić IgG - jestem na bieżąco, bo robiłam przedwczoraj.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:33   #4246
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
mam to samo
baletki 36 prawie zawsze są za luźne, mam wąską stopę, ale często też 35 gniotą mnie w palce heh
ciężko znaleźć odpowiednie buty
zimowe i adidasy 36 noszę i jest ok
zimowe to i tak mam problem-bo łydka szczupła...
A adidasy to 36 i jest dobrze. Spodnie muszę skracać...
Latem chciałam kupić sobie skórkowe buty, na obcasie-i wszystko leciało..
Stary 2011-03-17, 14:39   #4247
madziaranew
Rozeznanie

Witam dziewczyny! OD jakiegos czasu czytam to forum ,ale Wy nie zwalniacie , no I fajnie. Ja mam 25 lat I spodziewam sie dzidziusia 3 sierpnia ,chyba ze zrobi mi dzidzia niespodzianke I 29 lipca na moje urodziny pospieszy, brzusiu coraz to wiekszy, wczoraj nawet sobie zmierzylam I wyszlo 83 cm. Ruchy zaczynam czuc , ale bardzo delikatnie ,kiedy moj maz kladzie reke na brzuchu to ciszajak makiem zasial. A tak wogole to mieszkam w uk , juz nie pracuje . Wczoraj bylaw na druggie usg , ale na wejsciu odrazu powiedzialam ze nie chce wiedziec plc dziecka , bo moj maz uparl sie ze on chce wiedziec. Jak na razie jeszcze nic z ciuszkow nie kupuje ,poczekam do 6 miesiaca. Pozdrawiam wszystkie mamusie I okraglutkie brzusie
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:40   #4248
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
J

karolinee1983 jakie znasz fajne lumpki w Olsztynie? Bo ja tylko CTO przy Manhatanie
A jeśli chodzi o toxo to musisz teraz zrobić IgG - jestem na bieżąco, bo robiłam przedwczoraj.
No Manhattan oczywiście, jeszcze fatałaszek na Zatorzu, przy kościele Serca jezusowego jest jeden z rzeczami z Angli, mozna ciekawe ciuchy tam znalezc, i obok moich rodzicow na Partyzantów z fajnymi ciuchami, ale tam dla dzieci nie mają, ale myślę, że fajne ciążowe można znaleźć - wiekoszosc z UK

Kurcze, a byłam przekonana, że teraz IgM powinnam zrobić na pewno IgG?

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-03-17, 14:42   #4249
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mój w maju 2 latka konczy ale bez wozka swietnie daje sobie rade juz od dawna
no, moja corcia od kiedy skonczyla roczek to w ogole nie chce w wozku jezdzic, tylko by chodzila. Ale jak pisala kiedys Monia - sprobuj sie gdzies wybrac, gdzie Ci sie spieszy lub musisz byc na czas - wtedy nagle nozki bola, isc sie nie chce i foch pod tytulem "dlaczego dzidzia jezdzi, a ja musze chodzic" Takze uprzedzajac fakty, trzeba wyszukac jakis podwojny wehikul...

wodaqua, madziaranew - witamy

Zanka, ja tez mam 35-36 tylko przy wzroscie 165cm.. caly czas klne na te moje stopki jak u dziecka grrrr
Agni82 - mialam przez jakis czas do czynienia z Dania i Dunczykami i tez odnosze wrazenie, ze to nieslychanie rodzinni ludzie, o wiele bardziej rodzinni niz my

Co do lumpkow to ja jakos nie mam serca do wyszukiwania supertanich rzeczy, albo u nas poprostu takie ceny? Kupilam wprawdzie dzisiaj mojej corci kurteczke i spodnie, ale nie za 2, a za 17pln, wiec raczej zadna rewelacja... Poza tym lumpek do ktorego chodze jest tak ogromniasty, ze w polowie wymiekam i juz mi sie nie chce nic ogladac

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-03-17 o 15:01
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:43   #4250
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny! OD jakiegos czasu czytam to forum ,ale Wy nie zwalniacie , no I fajnie. Ja mam 25 lat I spodziewam sie dzidziusia 3 sierpnia ,chyba ze zrobi mi dzidzia niespodzianke I 29 lipca na moje urodziny pospieszy, brzusiu coraz to wiekszy, wczoraj nawet sobie zmierzylam I wyszlo 83 cm. Ruchy zaczynam czuc , ale bardzo delikatnie ,kiedy moj maz kladzie reke na brzuchu to ciszajak makiem zasial. A tak wogole to mieszkam w uk , juz nie pracuje . Wczoraj bylaw na druggie usg , ale na wejsciu odrazu powiedzialam ze nie chce wiedziec plc dziecka , bo moj maz uparl sie ze on chce wiedziec. Jak na razie jeszcze nic z ciuszkow nie kupuje ,poczekam do 6 miesiaca. Pozdrawiam wszystkie mamusie I okraglutkie brzusie
Witamy na wątku A który u Ciebie tydzień teraz leci?

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-03-17, 14:43   #4251
agni82
Zadomowienie

madziaranew, witamy!

A skad z UK jesteś? ja z samego Londynu. i powiedz jak ci się podoba angielska służba zdrowia?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:45   #4252
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie o toksoplazmozę!!! Bo pod koniec miesiąca bede musiala powtorzyc badanie. Pierwsze wyniki mialam ujemne, tzn. IgM-ujemny i IgG - ujemny. No i mój doktor ostatnio mi mówił, ze teraz muszę zrobić tylko jedno badanie, w sensie albo Igm lub Igg- tylko, że za chiny nie pamiętam, które się robi, jeśli nie ma się tych przeciwciał IgM??? On mi tam napisał na kartce, ale jego nawet w laboratorium nie są w stanie odczytać, takie hieroglify stawia Pomóżcie
Cytat:
Witamy na wątku A który u Ciebie tydzień teraz leci?
Dzieki u mnie teraz 20 tydz i 1 dzi
Stary 2011-03-17, 14:46   #4253
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam powtórzyć IgM więc Ty pewnie też Czyli czy jesteśmy chore w tym momencie. IgG oznacza czy się wcześniej przechodziło.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:48   #4254
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Mój rozmiar to 38 -39. i jak urośnie to się wkurzę, bo chcę sobie nowe adidaski kupic przed wyjazdem, bo tu taniej.
ja mialam w podstawówce 39 a teraz 38 i lepiej nich tak zostanie bo ma szeroka stope i jakby jeszcze do tego byla wielka to bym miala kompleks wielkiej stopy

madziaranew, witamy!

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-03-17 o 14:50
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:50   #4255
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam nowe mamuśki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:51   #4256
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja mialam w podstawówce 39 a teraz 38 i lepiej nich tak zostanie bo ma szeroka stope i jakby jeszcze do tego byla wielka to bym miala kompleks wielkiej stopy
A ja mam stopę szeroką o rozmiarze 40-41 Jak yeti Dlatego z reguły pomykam w adidasach bo we wszystkich innych wyglądam dość śmiesznie.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-03-17, 14:52   #4257
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A ja mam stopę szeroką o rozmiarze 40-41 Jak yeti Dlatego z reguły pomykam w adidasach bo we wszystkich innych wyglądam dość śmiesznie.
a wysoka jestes ile masz wzrostu bo ja 164,7 cm wiec taki krasnal i tak stopa to smieszne polaczenie
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:53   #4258
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, a byłam przekonana, że teraz IgM powinnam zrobić na pewno IgG?
Na początku ciąży robisz IgG i IgM. Jeżeli oba wyniki są ujemne to kontrola co 3 miesiące samego IgG.
IgM mówi nam, czy byłaś chora w przeszłości, a IgG czy jesteś chora aktualnie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:53   #4259
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
madziaranew, witamy!

A skad z UK jesteś? ja z samego Londynu. i powiedz jak ci się podoba angielska służba zdrowia?
. Jestem z poludniowego- zachodu od londynu , male miasteczko w Dorset , spokojne wsam razz dal dziecka. Sluzba zdrowia , troche smiechu warte, jestem w ciazy I nawet nie widzialam gin, tylko polozna badanie tetno I krew. Mialam dwa usg a jak cos nie tak np w mom przypadku infekcja to do rodzinnego lekarza a on przepisuje co trzeba.mam nadIeje ze wszystko bedzie ok.a o porodzie nawet nie , na szczescie maz bedzie mi towarzyszyl.
Stary 2011-03-17, 14:54   #4260
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a wysoka jestes ile masz wzrostu bo ja 164,7 cm wiec taki krasnal i tak stopa to smieszne polaczenie
Niewiele więcej. 168 cm i sporo ważę Taki pulpet z wielką stopą

Dominik 29.07.2011r
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości