|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
wodaqua - jestem w 2 ciazy, tym razem niby z corka i powiem co ze mnie bardziej wymecza (mdłosci itp.) niz w pierwszej, wiec to chyba chlopy jednak łaskawe dla mamusiek...
dobra, chyba teraz wyszło http://www.youtube.com/watch?v=awQbg74gyi0 Kingusia |
|
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Witajcie
![]() Monia, Brunetka gratuluję córeczek! ![]() Ja chyba zostanę niedługo ostatnią lipcówką, która nie zna płci... wodaqua witaj ![]() A skąd jesteś dokładnie? Ja pochodzę z Mazur, ale obecnie mieszkam na Warmii
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
Wodaqua witaj!
Co do płci, to moja mama miała mdłości tylko w ciąży ze mną i siostrą, a przy braciach już nie. Zatem może jednak dziewczynka
|
|
|
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
Beata spokojnie. takiej wielkości usuwają laparoskopowo. A musiała ci sie pojawic przed ciążą żeby dojśc do takiego rozmiaru. Jak ja pytałam swego gina wówczas. to mi powiedział, że takiej wielkości się nie wchłonie, a i czasami stosuje się jakieś pigułki, ale to też juz za duzy rozmiar.
Czekoladowa, bo wypełniona była krwią (taka brązowa), ale u mnie taki wygląd ze względu na endometriozę. u ciebie jest pewnie zwykła. W ciąży z tego co wiem one nie rosną, a po ciąży. Wytną i spoko. Czy nawracają?hmmm to chyba zależy od organizmu kobiety. Ja mając endometriozę, będąc przez 8 miesięcy na silnych hormonach, które wywoływały efekt menopauzy również powinnam miec problem z zajściem w ciążę, ale 4 miesiące starań i hop!! Nie martw się na zapas. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- mamad1 obalam Twoją teorię. Mdłości przez 3 miesiące i mam chłopaka |
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
witam nową mamę wodaqua
monia śliczna córeczka, a filmik długi
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-03-17 o 12:59 |
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z lumpka
a nastepnie muszę zrobić miejsce w szafie na ubranka dla Ali
|
|
|
|
#4177 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za miłe przywitanie
![]() zanetaa88, agulaaabar - nie wiem kiedy nadrobię to czytanie, ale staram się, staram W zasadzie na zwolnieniu czasu jest dużo )Co do ciuszków ciążowych zakupiłam w lumpeksie - uwielbiam to szperanie za perełkami - jeansy h&m mama i na allegro kolejne w typie bojówek, bo już mnie brzuchol ciśnie, a po domu dersiki są the best Odważyłam się też na leginsy - kupiłam na allegro takie:http://allegro.pl/legginsy-getry-spo...486546864.html do sukienki ze szmat i kilku tunik - wydaje mi się że tak będą najbardziej pasowały, bo krótszych bluzek nie założę, nie ma mowy! Nie z moim tyłkiem :P (widzę, że podobne podejście ma karolinee1983 agulaaabar, wg miesiączki termin mam na 07 sierpnia, a po ostatniej wizycie wg wielkości dziecka na 02 sierpnia, więc czas pokaże, tym bardziej u mnie, kiedy mam już teraz pewną cesarkę... karolinee1983, Madziulka_17 - mieszkam w Kętrzynie A Wy Dziewczyny? Karolinee chyba Olsztyn... Madziulka, do Warmii mam całkiem niedaleko ![]() Cytat:
Cytat:
zanka205, witaj, zaraz dostaniesz pw z moimi danymi wg schematu. brunetka2000, widzę że kolejna fanka szmateksów Miło
|
||
|
|
|
#4178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Beatko mi też się wydaje, że będziesz miała dziewczynkę Oliweczka dziwne, że Cię nie bada na kozie:/ Bo jak inaczej zbada stan szyjki i tego co dzieje się w środku z macicą ? Musisz poruszyć ten temat. Ja też mam na każdej wizycie badanie na kozie, usg i co miesiac badania krwi, moczu... Cytat:
Znowu koleżance torbiel sama zanikła, brała jakieś tabletki i lepiła plastry antykoncepcyjne. Także narazie się nie martw skoro lekarz trzyma ręke na pulsie ![]() Cytat:
![]() wodaqua witaj ![]() Mi przyszły legginsy ciążowe, bardzo fajne, ale muszę je jeszcze zmierzyć
|
||||
|
|
|
#4179 | ||
|
Zadomowienie
|
Nerola- więc trzymam
służę radą oczywiście![]() a spotkac się tak z "ciężarówkami" to fajnie ![]() Cytat:
zdecydowanie ten sam gust ale faktycznie,szkoda,ze zdjęcia nie mamy![]() a wrzuc to nasze zdjątko,bo jestem bardzo ciekawa ![]() a mój e-mail to jastin.fm@poczta.fm ale ta pianka chyba po to,żeby materac był miększy.my sobie chwalimy ten materac ![]() no i super więcej sobie do głowy nie przybieraj!!!szkoda,że nie było Twojego lekarza,najważniejsze,że wszystko dobrze Cytat:
![]() witamy,im nas więcej tym fajniej Alicja ślicznie, gratuluję zakupów |
||
|
|
|
#4180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja bym chciala mieszkać na Mazurach
|
|
|
|
|
#4181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie skóra cierpnie jak się czyta mój niby wygląda na taki o łagodnym przebiegu i nie rośnie, a możliwe że miałam go już przed ciążą bo wcześniej to u gina dawno temu byłam. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Agni dzięki za wsparcie psychiczne ![]() Babonik, dodajcie w klubie zdjęcia z Waszego spotkania - pooglądamy chętnie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-17 o 13:10 |
||
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale Olsztyn to moje rodzinne miasto i często tu bywam, a Madziulka chyba w Olsztynie też mieszka, że tak się wtrącę za nią . A z Ketrzyna na Warmię. to pewnie, że blisko
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Raczkowanie
|
Witam nową mamusie
|
|
|
|
#4185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A buty. Przy moim rozmiarze 40 powinny być na obcasie, ale szczerze mówiąc mam to koło nosa i o leginsów będę zakłdać albo balerinki (jak sobie je kupie), albo trampki
|
||||
|
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupione na tej aukcji, a w rzeczywistości wyglądają tak (z tym, że na mnie sa 5 cm za długie i do zdjęcia je podwinęłam, to są M-ki i nie są na mnie opięte... ale w koncu jeszcze przytyje, więc powinny byc dobre na wiosnę ) troche nie wyraźne zdjęcia mi wyszły...Cytat:
na pewno kupimy ktorys z tych dwóch: gryka-kokos, albo gryka-pianka-kokos
|
||
|
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
Nie powiem, nie ma na co narzekać, w końcu urok Mazur polega na jego zadupiastości :P
Karolinee, ja też bywam w Olsztynie, ale w celach zakupowych Mam nadzieję, że nie jesteś taką Warszawianką, jakich się tu u nas nie lubi :P
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
A oto i moje dzisiejsze zdobycze
Te niebieskie rampersy na końcu wzięłam dla Filipka synusia Zmalowanej nie mogłam się im oprzeć Za bardzo nie wiem co to jest to różowe, ale wygląda jak taki becik czy coś np. po kąpieli tak mi sie wydaje część I |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja leginsy kupie u siebie co prawda nie ciążowe tylko zwykłe, ale jak ma 50% zniżki to jeszcze to wykorzystam póki mogę do tego jakaś fajna tunika.
Okropność z tym katarem tak męczy, najgorzej jak dwie dziurki mam zatkane zaczynam powoli czuć smak potraw więc idzie wszystko ku lepszemu. To Ja w ogóle nie wymiotowałam, ani nie czułam że jestem w ciaży, brzuszek idzie mi do przodu, zachcianki mam na wszystko: jem np kanapkę z nutella a zaraz mnie nachodzi ochota na ogórkową KOGO ODRZUCIŁO OD MIĘSA WOŁOWEGO ?!!? |
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
część II
|
|
|
|
#4191 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nie wierzę, ale już naprodukowałyście z rana
. Zaczynamy dzisiaj 19 tydzieńBrunetka gratulacje, piękna córeczka! Cytat:
Wracasz do Polski, czy emigrujesz do innego państwa? Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
![]() Carmela mocno zaciśnięte, powodzenia!
|
|||||
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajne dżinsy ładnie leżą
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne są te spodnie bufiaste, no rewelacyjne! Kurcze niech już jest wypłata, chce do lumpa
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
mnie na początku odrzucało od wędlin pod jakakolwiek postacią
ale teraz już mogę jeść wszystko ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- to różowe to chyba jakiś kocyk kąpielowy bo ma "czapeczkę" w rogu tak mi się wydaje
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka szaleństwo czas zacząć. A TŻ nawet nie może się skrzywić teraz
![]() ![]() ![]() Super ciuszki
|
#4196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o rozmiar stopy, to moja malutka na ostatnim usg pokazała, że rozmiar stopy będzie po mamusi - jak przyłożyła stópkę to aż na głos powiedziałam, że taka wielka, i doktorek się zaśmiał, że rzeczywiście :P A ma facet doświdczenie i niejedno już widział. Mam nadzieję że na max 40 jej się zatrzyma ![]() Brunetko, ładnie zaszalałaś na tych szmatkach
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
brunetka - no to szaleństwu możesz dać upust hehehe widze że to tylko rozgrzewka ale za to jaaaaak cudna
![]() No więc dodałam swoje zdjecie do avatarka ![]() a to efekt mojego jednorazowego wypadu do lumpka...a wyszlam do lekarza ...... 1. dwie pary spodenek: - jeansiki -sztruksowe lekko ocieplane 2.półspiszki welurkowe baaardzo jasna pistacja 3.bodziak podkoszulek hehe albo na lato jak jeszcze bedzie cieplo pod koniec sierpnia ![]() 4.śliniaczki na rzepy
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-17 o 13:36 |
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Niedługo trzeba będzie utworzyć klub zakupoholiczek
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
ja wymiekam z tych rzeczy z uszkami, no przeboskie to jest normalnie
![]() sama tez mam(dla dzicka nie dla mnie ) taka bluze , kombinezon i czapeczke uszatkeAAAA i juz wczesniej miałam pisac ze w poprzednim mieszkaniu mielismy takie same panele, dab bagienny czy jakos tak sie nazywal ten kolor-jakos brzydko. Teraz mamy jasne bo na tych ciemnych było kurz widac, a na jasnych kazda plamke z wody, ślady psich łap i sierść, to juz wolalam kurz, coz czlowiek sie uczy cale zycie
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-03-17 o 13:25 |
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam te same spodnie, tylko, że w rozmiarze S i wyglądam ja grubas jakiś jak to możliwe ![]() może dlatego, że jestem niska i mam krótkie nogi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

służę radą oczywiście
ale faktycznie,szkoda,ze zdjęcia nie mamy
normalnie skóra cierpnie jak się czyta 

, ale Olsztyn to moje rodzinne miasto i często tu bywam, a Madziulka chyba w Olsztynie też mieszka, że tak się wtrącę za nią

Zakończone: 2
zaczynam powoli czuć smak potraw więc idzie wszystko ku lepszemu. 

zębole