|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dietowanie studentek :)
Cytat:
Zrobicie jak chcecie. Ale żeby chudnąć potrzebny jest też ruch. I chyba lepiej zacząć dietę z ruchem, żeby szybciej uzyskać efekty niż dopiero później w pocie czoła spalać tłuszcz.. neitka wiem, tutaj jest problem właśnie z tymi obiadami, czymś ciepłym. Kurcze, nie wiem co Ci doradzić, żeby jakoś urozmaicić tą dietę i dostarczyć ciepłego jedzenia. Popytaj dziewczyny na Dietetyce jak sobie z tym radzą. Dzisiaj do obiadu było w porządku. Wróciłam po zajęciach okropnie głodna, z potwornym bólem głowy że nie miałam siły nic zrobić więc niestety ugotowałam pierogi. Które zostały mi z przed diety.. ![]() Zjadłam 5 i poszłam spać. Na szczęście kolacja będzie już w porządku-twaróg z cebulą, pomidorem i ogórkiem ![]() Dzisiaj poćwiczyłam na stepperze ale coś czuję znowu głowę, więc na dzisiaj spokój.
|
|
|
#692 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję karateczka za pocieszenie
![]() ![]()
Edytowane przez jabluuuszko Czas edycji: 2011-03-16 o 21:11 |
|
|
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
Tak mi się przypomniało apropo jedzenia razem ogórka i pomidora
w dzień dobry tvn była dietetyczka jakoś nie dawno i mówiła jakich produktów nie należy ze sobą łączyć i właśnie mówiła że ogórka i pomidora nie należy bo zawierają w sobie związki uniemożliwiające wchłanianie tych wartości odżywczych jakie posiadają, a mniej więcej o to chodziło dokładnie nie pamiętam(skleroza):brzyda l:i że lepiej zjeść pomidorka samego a innym razem ogórka
|
|
|
|
|
#694 |
|
Rozeznanie
|
no co Ty mówisz.. ja je zawsze łączę
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
ojej no, zartowalam
Cytat:
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Btw. to dobranoc
|
|
|
#697 |
|
Rozeznanie
|
ja też.. to tak jak nie należy łączyć ziemniaków ze schabowym a wszyscy tak robia :P moze nie przytyjemy od tego, co dziewczyny?
|
|
|
#698 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
ja ostatnio kompletnie nie mam czasu na pisanie tutaj (uczelnia, praca, wolontariat i tak w kółko...). Byłam na weekend w domu rodzinnym i się ważyłam iii.... 55,8 ! Z moją dietą to tak trochę kiepsko idzie, tzn jednego dnia trzymam się planu, a drugiego już sobie olewam więc ostatnimi dniami to praktycznie co drugi dzień było piwko(a) lub winko. Na dodatek miałam urodziny, więc moje mieszkanie jest pełne czekoladek itd, ale powoli wpycham w tż i w siebie niestety też i jak już je wszystkie zjemy to będzie spokój oj chciała bym być dziewczyny taka zawzięta jak Wy i potrafić sobie odmówić
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() plu zepnij tyłek i dasz radę Zobaczysz. Samo -2kg powinno Cię zmotywować![]() Dziewczyny co Wy tak cicho siedzicie? Odpuściłyście, czy jak? ![]() Miłego dnia i dietowego
|
|
#701 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę się starać i dam radę. Myślę, że muszę odwrócić obiad z kolacją, robić raz na kilka dni jakieś lekkie warzywne zupki i na kolację popijać, skoro muszę kategorycznie jeść kolację, a na obiad jakieś kanapki i tak dalej, dam radę, tak jak mówię, robi się cieplej, więc mniej mnie będzie ściskać na gorące posiłki na mieście Dzięki za wsparcie - naprawdę chce mi się z Wami starać Melduję dzień wczorajszy bez paskudztw Cytat:
Edytowane przez neitka Czas edycji: 2011-03-17 o 09:49 |
||
|
|
|
|
#702 |
|
Raczkowanie
|
mozna sie dolaczyc?
|
|
|
|
|
#703 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Nie nie ja nie zrezygnowałam nadal z uporem i wytrwałością walczę nadal bo widzę efekty nawet teraz siedzę sobie w moich ulubionych dżinsach i jakie to mile uczucie kiedy nie wystają mi z nich te okrutne boczki![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- No jasne im nas więcej tym lepiej
|
|
|
|
|
#704 |
|
Rozeznanie
|
a ja nie mam wagi a spodnie mam wszystkie z stretchem wiec nie widze jakies wielkiej róznicy
ale jakie to bedzie zaskoczenie jak sie zważe końcem marca i zobacze wage blisko mojego celu ![]() co dzis macie dobrego na obiad?
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
ja mam zupe jarzynowa heh odchudzac zaczelam sie w tamtym tygodniu.a na czym polega wasza dieta?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 |
|
Rozeznanie
|
Kazdy ma swoją własna
Rezygnacja z pysznych schabowych, fast foodów, kalorycznych dań zastąpienie tego owocami, warzywami i białkiem
|
|
|
#707 |
|
Rozeznanie
|
a ja się pochwale że dzisiaj pierwszy raz robiłam domową owsiankę
nie wiedziałam nawet jak się ją robi, wiem wstyd. Tylko że cały czas mi się wydawało że jej mało i mało wiec tak dosypywałam tych płatków ;p no ale wyszła dobra i następnym razem będę wiedzieć żeby zrobić mniej, bo nie byłam w stanie dzisiaj wszystkiego zmieścić
|
|
|
|
|
#708 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Chudzinki!
Można się przyłączyć? ![]() Przedstawię się: wzięłam się za siebie prawie 2 tygodnie temu. Przestałam jeść słodycze (1 czekoladka dziennie dopuszczalna jak bardzo mi się chce . Co dobrego mogę zrobić z cukinii? Żeby jej nie smażyć, tylko jakoś inaczej przyrządzić. Jestem gorzej niż beznadziejną kucharką...
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
ja sie troche obawiam ze jak schudne to mi sie hmm piersi zmniejsza:/
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- http://www.kwestiasmaku.com/zielony_.../przepisy.html http://www.ofeminin.pl/przepisy/cuki...ia-d13930.html znalazlam jakies linki poogladaj co do cukinii to ja ja jadlam tylko do tej pory panierowana i smazona jak kotlety:P---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cukinia pokrojona w plastry grubości około centymetra 1 czerwona cebula pokrojona w grubsze plastry ząbek czosnku Cukinie smarujemy skromnie oliwa z oliwek, troszke posypujemy solą, można ziołami prowansalskimi, czosnkiem, pieprzem. Wykładamy na blaszke razem z plasterkami cebuli, wsadzamy do piekarnika na opcje ruszt i pieczemy ![]() jakis taki jeszcze znalazlam heh |
|
|
|
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki! Już wiem, zrobię leczo z pieczarkami i cukinią
A co do zmniejszania się biustu - ja mam tak mały, że nie bardzo ma się co zmniejszać. Ale faktycznie koleżanki mi mówiły, że przy diecie trochę tracą w biuście. Z drugiej strony - od czego są staniki z push-upem
|
|
#711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać,że chce Ci się schudnąć Tylko jeszcze trochę przemyślenia i popracowania i będzie jeszcze lepiej. Zobaczysz![]() A z nami.. to już w ogóle Tylko nie w weekendy.. bo wtedy tendencja alkoholowa więc..![]() Chociaż ja w ten weekend będę spokojna-tylko winko z TŻtem no i spaghetti na kolację ale.. sos robię zawsze sama więc nie będzie tak źle ![]() Cytat:
![]() Jasne Napisz coś o sobie ![]() Cytat:
A jak waga?Właśnie zjadłam kurczaka z warzywami i ryżem ![]() Cytat:
Ja do tej pory zalewałam ciepłym mlekiem a ostatnio zagotowałam. I tak i tak dobrze smakuje. Do tego daję siemię lniane i słonecznik.Z czym zrobiłaś? Cytat:
![]() A możesz napisać co jesz w ciągu dnia? Niestety Jak chudniesz to z całego ciała, niestety nie z danej partii. A szkoda.. ![]() Akurat mam cukinię w lodówce bo chcę zrobić leczo, i myślałam właśnie co by tu jeszcze z niej zrobić oprócz smażenia jej na patelni z ziołami ![]() A ja jestem zła. Ciężko mi ćwiczyć na stepperze. Kolana mnie bolą.. Już od jakiegoś tygodnia jedno, a od wczoraj drugie. Jak wczoraj śmigałam na steppie to czułam to 2. A dzisiaj średnio mi nawet chodzić.. ![]() Na wiosnę chciałam zacząć biegać ale nie chcę sobie czegoś pogorszyć..
|
|
|
#712 |
|
Wtajemniczenie
|
Masija, dziękuję za przyjęcie do grona dietkujących
Co do mojego jadłospisu to dzień zaczynam od jogurtu naturalnego (ok.120kcal w opakowaniu) albo od 3/4 miseczki płatków fitness z chudym mlekiem (wtedy ok. 200kcal liczę, bo moja miseczka jest niezbyt duża). Potem jem duży kefir (400ml, w sumie ok. 200kcal). Śniadanie mam zawsze takie samo, jakoś nic innego mi nie wchodzi przed 14. Obiad - wiadomo setki możliwości, ale najczęściej: zupa (najczęściej pomidorowa z koncentratu z jakimiś warzywami i pomidorami z puszki, bo tylko taką umiem robić - wychodzi taka wodzianka, ale ja gęstych zup nie lubię; acha, ścieram marchewkę na tarce i wtedy ta zupa nie jest jak woda, tylko coś w niej pływa). Zupy akurat są mało kaloryczne więc jak umiesz robić to możesz sobie śmiało poszaleć ze smakami. Mięsko jakieś chude, gotowane albo pieczone z małą ilością tłuszczu. mam dostęp do dziczyzny, więc ją często jem, bo to bardzo chude mięso. Cukinia - dotąd jadłam na surowo jako dodatek do mięsa albo wkładałam do piekarnika (dosłownie skrapiałam oliwą) i po 15 minutach wyjmowałam ciepłą i miękką, ale nie zapieczoną niestety, bo bez oliwy się pali. Ja ogólnie kocham cukinię w każdej formie, więc mi smakuje zawsze i jem jej bardzo dużo. Polecam też takie pakowane mieszanki sałat - ja mieszam sobie z jogurtem naturalnym i mogę to jeść kilogramami. Podwieczorek: Grejpfrut/ jabłko/ 2 wafle ryżowe z wędliną/ pół bułki bez masła, z plasterkiem wędliny/ delicja/ czekoladka/ jajko na twardo/ sałata z jogurtem.... Kolacja: Serek wiejski z rzodkiewką, papryką, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Wychodzi ok. 200 kcal, a porcja całkiem spora i takie połączenie jest pyszne. W międzyczasie kawa, herbata, herbatki owocowe, zielone, etc. I cola light, bo niestety uwielbiam. Nie dam rady pić tej czerwonej pu-erh, co podobno zabija tłuszcz. Przez swój zapach zgnilizny zabija właścicielkę tłuszczu, a nie tłuszcz, a nie o taki efekt mi chodzi. A co do kolan to trzeba uważać, jeśli Cię bolą. Ja w ogóle zawsze byłam zwolenniczą takich ćwiczeń, które angażują wszystkie partie ciała, a nie tylko same brzuszki, same bieganie, czy sam stepper. Pływanie, joga, czy nawet wycieczki rowerowe jakoś bardziej do mnie przemawiają. Chociaż na razie niestety w ogóle się nie ruszam. jakąś gimnastykę w domu może zacznę. Plu, jak się robi taką owsiankę? Ja też nie wiem Dużo takie cudo ma kalorii?
|
|
#713 |
|
Rozeznanie
|
owsianke robiłam z suszonymi śliwkami i migdałami
wyszła dobra. Płatki owsiane zalałam mlekiem i zagotowałam zrobiła się fajna gęsta i dodałam posiekane śliwki i migdały, ale podobno można dawać do niej co Ci tylko wpadnie pod ręke Nie mam pojęcia ile ma kalorii, ale ponoć to idealne śniadanie dl osób na diecie
|
|
|
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
ogolnie to musze swoja wage zmienic bo dzisiaj rano weszlam na wage i juz jest 64,0kg! jakos tak stwierdzilam, ze nie chce mi sie jesc... wiec w sumie nieraz to naprawde malo jem i niestety w zlych odleglosciach czasowych... a czesto bywa, ze wychodze z domu bez sniadania... tzn nie jem w domu sniadan tylko biore sobie np na uczelnie 2 wafle ryzowe + jogurt (tak bylo mniej wiecej dzisia) no ale trzeba to zmienic
|
|
#715 | |
|
Raczkowanie
|
Na razie nie wiem w sobotę dopiero wskoczę na wagę ale tydzień temu było kolejne kilo mniej to mam nadzieję że tendencja się utrzymuje i w sobotę zobaczę te 68 już a nie więcej ale ważne że po ubraniach widzę zmianę ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
pierwsze dwie szklanki kiedy sobie zaparzyłam też mi ten zapach przeszkadzał ale później to już przestał od niedawna ją piję ze dwa tygodnie ale jest teraz dla mnie najlepsza i innej nie chcę to już zielona mi przeszkadza bardziej ten jej gorzkawy posmak widać do wszystkiego się człowiek przyzwyczai
|
|
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubasku, to podziwiam, że udało Ci się przyzwyczaić. Mi na sam zapach niedobrze, więc chyba prób podejmować nie będę. Chociaż mój tata też polubił tą herbatkę i namiętnie ją pija. Powiedz, czy widzisz jakieś efekty? Zauważyłaś jakikolwiek wpływ, czy nie ma szczególnego znaczenia?
|
|
#717 |
|
Rozeznanie
|
Witamy witamy
![]() Dziewczyny choroba mnie bierze tak zdrowo jem, tyle owoców a złapałam coś
|
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to się dużo lepiej po niej czuję tak lżej mi jest w brzuszku
czy ma wpływ na spadek mojej wagi to w sumie nie wiem bo kilka czynników myślę na to wpływa ale w pewnym stopniu też pomaga a na pewno mojej mamie odkąd zauważyła że ja ją sobie popijam to i ona zaczęła no i weszła ostatnio na wagę i się zdziwiła bo kilo mniej a się nie odchudza, no i stwierdziła dzisiaj żebym kupiła kolejne opakowanie bo będzie dalej piła
|
|
|
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubasku, mój tata się co prawda odchudza, więc traci wagę z tego powodu, ale też mówi to co Ty - że tak lżej w brzuchu. Ta herbatka na trawienie musi jakoś dobrze wpływać. Ale ja ostatnio mam w ogóle pusto w brzuszku przez dietę
![]() Jabłuszko, dziękuję za powitanie Bierz ciepłą herbatkę i sio do łóżka! Ja już po kolacji z 3 wafli ryżowych i herbatki malinowej. A rano spróbuję zrobić owsiankę. Tylko muszę się po płatki przebiec zaraz do sklepu obok. A suma kalorii z dziś to około 1100. Ale przyznaję się, że do kawy dodałam trochę amaretto i zjadłam jedną delicję Mogłam przecież zjeść jabłko...
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
leże własnie i pije oglądając moje VD
![]() ama tez tak mam że zima spoko a w przedwiośnie mnie łapie.. ale walcze z tym ![]() ja mam ochote na cos słodkiego.. ciesze się ze nie mam nic na mieszkaniu :P jutro na zakupy, znowu musze sie zaopatrzyc w jogurty i warzywa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

więc ostatnimi dniami to praktycznie co drugi dzień było piwko(a) lub winko. Na dodatek miałam urodziny, więc moje mieszkanie jest pełne czekoladek itd, ale powoli wpycham w tż i w siebie niestety też i jak już je wszystkie zjemy to będzie spokój 

Mogłam przecież zjeść jabłko...