![]() |
#301 |
Konto usunięte
|
Dot.: Makijaż i jego brak i skrępowanie przed partnerem..
hmm większość kobiet jednak mniej czy bardziej się maluje... wszystkie nie akceptują siebie?
![]() ale w sumie ja jestem podła oszustką, powinnam zamilknąć ![]() rozumiem to, ze ktoś nie lubi się malować ( choć nie znam kobiety która wygląda lepiej bez żadnego makijażu niż w delikatnym) ale żeby od razu dorabiać do tego taka ideologię ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2011-03-13 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#303 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#305 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a czy trzeba popadac w skrajnosci w skrajnosc? pytanie ,,czy w makijazu nie czujecie sie jakbyście kogos oszukiwały" po prostu wydało mi się kosmiczne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Biała Dama
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Konto usunięte
|
jeśli rywalizacja o absurd ma sens to spoko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ta dyskusja tutaj zrobiła się chora. Dla wielu dziewczyn makijaż jest koniecznością bo bez niego czują się źle, mając np. problemy z cerą. Kiedyś takich problemów nie miałam i też się malowałam, teraz mam choć jest coraz lepiej również dzięki dobrym kosmetykom do makijażu i też się maluję. Nigdy po zmyciu makijażu nie odzyskiwałam 'nowej twarzy' bo też bez przesady ![]() Mam wrażenie że w głowie macie tylko wyobrażenie wytapetowanej na pomarańczowo nastolatki. Oczywiście przesadzać nie wolno i jak już się dziewczyna boi własnemu chłopakowi pokazać znaczy że nie jest dobrze ale korekty na codzienne wyjścia do pracy/szkoły/na uczelnię...co w tym takiego strasznego...to tak jakby powiedzieć: nie zakładaj tych spodni mimo to, że Cię wyszczuplają ktoś pomyśli że masz figurę laski a przecież wcale nie masz, oszukasz innych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
Powiem szczerze, że dziwnie się czuję czytając " A ja się pokazuję TŻ- owi bez makijażu całkiem często" jako coś niezwykłego, odbiegającego od normy
![]() Aktualnie jestem chora i do głowy by mi nie przyszło, żeby czerwony kinol tapetować korektorem. Jeśli nie idę do pracy, tylko leniuchujemy z moim drogim dzień cały, również się nie maluję; wracam do domu- zmywam makijaż. Jeśli mam ochotę się pomalować- się pomaluję. Nie mam- biegam saute. I też jest pięknie ![]() Często rano, gdy mam wrażenie, że nie posiadam oczu a moja twarz ubarwiona jest czerwonymi plamami, mój facet mówi,że pięknie wyglądam, bo jestem "taka jego". Zboczeniec jaki pewnie ![]() ![]() ![]() W makijażu na co dzień, poza bezpiecznym domowym azylem czuję się pewniej. Nie przepadam za zbyt mocnym makeupem, ale podkład, róż plus tusz potrafią zdziałać cuda. No i krecha na większe wyjścia, od razu człowiek się lepiej poczuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja Ciebie wcale nie atakuje. Ale jak ktoś twierdzi, że makijaż jest oszukiwaniem otoczenia, to powinien być konsekwentny, czyli nie oszukiwać, zamiast oszukiwania tylko trochę ![]() Ps. Nie się co chwalić, że pokazujesz się swojemu TŻetowi bez make-upu, bo to normalne, bez względu na to ilu kosmetyków na co dzień się używa.
Edytowane przez Juliette88 Czas edycji: 2011-03-14 o 06:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, skoro autorka zwróciła się o pomoc, to znaczy że sama zauważyła, że jej zachowanie do normalnych nie należy.
![]() |
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
Ano, jak wcześniej pisałam sama byłam zaskoczona pisaniem w tych kategoriach o sobie i TŻ-cie- dla mnie to, że facet widzi Cię bez makijażu jest czymś tak normalnym, że dość liczne cytaty, że "Mojemu czasem zdarza się mnie zobaczyć i nie ucieka" są dla mnie bardzo zaskakujące.
Z drugiej strony może to dotyczy par, które nie mieszkają ze sobą, widują się raz na tydzień...? E. I tak do mnie to nie przemawia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
W takim razie wysokie obcasy, wyszczuplająca bielizna, dobrze dopasowany stanik (push-up w szczególności), kosmetyki dodające objętości włosom, lokówka/prostownica, gruba szczotka podnosząca włosy u nasady, spódnica z podwyższonym/obniżonym stanem, pionowe paski na materiale, pomalowane paznokcie u rąk i nóg etc. również są oszustwem. Tylko cóż z tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2011-03-14 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Wtajemniczenie
|
Skoro tak twierdzisz! To pewnie tak jest!
![]() HAHAHAHHA ![]()
![]() |
#321 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
Lubię siebie zarówno bez makijażu jak i w makijażu. Nie mam problemu z pokazywaniem się saute nie tylko TŻ (co jest rzeczą naturalną, nie wyobrażam sobie ukrywania się przed najbliższą osobą, przy której powinnyśmy czuć się swobodnie i która powinna nas akceptować z naszymi atutami i defektami) ale także (o zgrozo
![]() ![]() ![]() ![]() Moim skromnym zdaniem udany makijaż to makijaż praktycznie niedostrzegalny przynajmniej dla laika, pięknie podkreślone oczy i gładka cera itp. Oczywiście mówię tutaj o makijażu dziennym, bo na jakieś imprezy można bardziej zaszaleć, wiadomo. Natomiast wszelka przesada typu ogromna, rażąca krecha wychodząca poza kontury oczu, bądż też kreska imitująca brakujące brwi, ciemnobrązowy samoopalacz albo ciemny opalizujący podkład u jasnej z natury blondynki, doczepione sztuczne rzęsy, tipsy itp. dają efekt nienaturalny i przerysowany i często zamieniają nawet ładne naturalne dziewczyny w takie sztuczne lale. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Rozśmieszyła mnie do łez dogłębna analiza makijażu Wroclawianek.
![]() Bzdury na resorach.Wszędzie spotykam taki sam odsetek ,,pomarańczowych twarzy''.Nie ma to nic wspólnego z osiedlami czy ulicami,hahha,ale ktoś się postarał o pisanie takich głupot. ![]() Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2011-03-15 o 00:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Ja tego specjalnie nie analizuję i nie liczę w procentach. Widzę po prostu że w okolicach Komuny Paryskiej więcej dziewczyn nie potrafi się malować lub używa złych źle dobranych kosmetyków(co rzuca się w oczy) niż w okolicach np. Grunwaldu- a w tych dwóch miejscach akurat często przebywam. Są to moje subiektywne odczucia, zgadzać się nie musisz, możliwe też że mamy inną wizję udanego makijażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardziej chodziło o to, że w pewnych rejonach Wrocławia(i zresztą nie tylko), są dziewczyny, które wychodzą z założenia, że im więcej tym lepiej. Nie chodziło o samą analizę, badania, cyferki i inne pieprzoty. Są to albo dziewczyny z "szemranego" towarzystwa, albo te, które mają dobre wzorce. Nothing at all.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie - makijaż potrafi wyszczuplić wizualnie twarz, "dodać" kości policzkowych, ukryć pryszcze, udawać opaleniznę, "powiększać" oko, "wyszczuplać" nos, "modelować" kształt twarzy itd... więc pisanie że makijaż nic w twarzy nie zmienia to absurd!
![]() ![]() GORZEJ gdy dziewczyna się przyzwyczaja do tego CUDU i potem nie będąc już CUDEM, nie chce pokazać się chłopakowi. Co jest groteskowe. I dlatego w całym tym wątku mówię o samoakceptacji. Nie malujemy się przecież "bo tak", tylko z konkretnych względów - ukryc to i tamto, ukryc blada twarz, wyeksponowac male oczy itd. A to oznacza ze nie akceptujemy bladej twarzy, swoich malych oczu. O to mi chodzi. TAK, KAŻDA kobieta która się maluje nie akcpetuje swojego wyglądu twarzy w pełni. To logiczne. Dlatego delikatny makijaż to taki złoty środek, który pomaga poczuć się pewniej ale i nie dołuje po zmyciu kosmetyków z twarzy. ![]()
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, że nie farbujesz włosów, nie dobierasz fryzury do kształtu twarzy, nie nosisz ubrań, w których optycznie uda wydają się szczuplejsze, a talia węższa?
![]()
![]() |
#328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzura też potrafi wyszczupić twarz, każda kobieta która chodzi do fryzjera nie akceptuje swojego wyglądu w pełni? Każda kobieta nosząca modelujący biustonosz - czy to zmniejszający czy powiększający nie akceptuje swojego wyglądu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak się ma chłopaka i się za nic mu nie pokaże bez makijażu to rzeczywiście nie jest to normalne i należy coś z tym zrobić jak najszybciej ale jak się podkreśli oko i kości policzkowe to nie dlatego że się ma na ich punkcie kompleksy tylko po prostu wychodząc z domu chcę się wyglądać ładnie, żeby się dobrze czuć wśród ludzi, bez tego tuszu i bez tego różu wiele dziewczyn też wygląda ok tylko po prostu podkreśla swoją urodę, w domu chodzę zawsze nieumalowana i w dresie co nie znaczy że wyjdę tak na ulicę żeby się pokazać w pełnej krasie wszystkim dookoła ![]() mam za to kompleksy na punkcie cery ale tego nie ma jak zmienić, to choroba i trzeba czekać na efekty leczenia, nie zamierzam się do tego przyzwyczajać, czy do tego czasu mam się zaszyć w domu lub męczyć wychodząc nieumalowana i pokazując wszystkim z czym mam problem żeby ich..nie oszukać.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.