|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
przeciez nie kracze jak bedzie mial taka potrzebe to sie urodzi wczesniej ale ja poprostu mam tkie przeczucie to raz a dwa to sama jesem wczesniak a od 37 tygodnia mozna juz rodzic spokojnie, bo to ciaza donoszona najgorsze to jest przenosic dziecko, ale to juz na to nic nie poradze a ze polozne polecaja i zalecaja liscie malin i wiesiolek to ich poslucham |
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() chyba zasłuzyłam na prince polo xxl oczechowe?
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogole to mi kumpela opowiadala, ze jej szwagierka urodzila core 4500 i 69 cm cesarka |
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
69 cm??????????
co za kolos ![]() masakra to ubranka na 72 ? ja pierdziele....
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
anulka, skoro Ty jesteś bez sił i humoru a na dodatek śpiaca to pewnie Twoj nastrój i Zosi sie udzielił
Nie martw sie, bo wszystko jest z Malutką oki ![]() Miło słyszec, ze Twoja mami zdrowieje ! Skoro w pon jestes ostatni dzien w pracy tzn ze mami będzie we wtorek juz u Ciebie? Ale fajnie, domyslam sie jak sie cieszysz. Ja w domku bywam co 2 tygodnie czasem 3 i strasznie tęsknie a co dopiero Ty. Na długo przyjezdza? A chrzciny bedziecie robic w Pl czy w Norwegii ? Grazin, Ty uparciuszku ! Jestes niemozliwa TŻ bedzie z Ciebie dumny, wyręczyłas go z tej cięzkiej pracy i to jeszcze gdy wróci zmeczony z nadgodzin aguś, a czasem los płata figle i możesz urodzić i po terminie.. Lepiej się nie nastawiać Byle jak mówi Paula, dzieciątko było zdrowiutkie a ja owsianke przed chwilka z cynamonem zjadłam i o 22.15 znów badanie a taka juz spiaca jestem bo nie daje rady by byc w domu wczesniej jak ok 17 ale juz niedlugo.U Was tez tak dzis było pochmurno i deszczowo? Dobijająca ta pogoda Ona nam psuje humory
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze się pytasz? Smacznego
![]() agus87 69 cm ? wow Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-17 o 21:28 |
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego ???
|
|
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Meldujemy się z Martynką na nowym wątku.
Przeczytałam wszystko,jesteście szalone z tym tempem. Wszystkiego dobrego dla Agi_P ,co za konowały z tych lekarzy. Aguś,Kasia fajne brzuszki ,takie duże. Grazin co za pi,pi,pi z tego kuriera,szkoda słów. Dobra jesteś sama komodę złożyłas,gratki. Moria fajowy wózio ,szkoda rtylko,że cosik nie teges z tym kółkiem.Wymienią i bedzie gut. Kurcze a mi się chce jeść,od początku ciąży nigdy już o tej porze nie jadałam,nie czułam głodu a dziś no masakra.Ide coś wszamać Aaa a co do czkawki to ja już od jakiegoś czasu czuję,kilka razy w dzień a i w nocy też mała miewa.Być może dlatego,że to jużktóraś z kolei ciąża to odczuwam szybciej tak jak ruchy dziecka czułam dość wcześnie.
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-03-17 o 21:36 |
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
kolos kolos
pytalam sie 2 razy czy sie nie pomylila ![]() bo sie ryzykuje tak slyszalam Cytat:
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
A mi synus spaceruje w brzuszku
raz czuje "górkę" nad pępkiem, zaraz po prawej pepka, za chwilę już po lewej.. ![]() Tylko ja nie umiem rozpoznać, czy to główka, czy może pupka jak wy to robicie, że wiecie?
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę, że wcześniak o wiele bardziej ryzykuje ....
cc zawsze można zrobić ... gorzej powstrzymać przedwczesny poród ... |
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
daisyy mama przylatuje juz w niedziele, ale jeszcze w poneidzialek musze isc do pracy bo mamy wazne spotkanie
a potem jeszcze do 15 kwietnia..choc mam troche nadgodzin, moze sobie odbiore, bo chyba nie wyrobie.mama przyjezdza na 8 dni! tak dlugo u mnie jeszcze nie byla ![]() a chrzciny pewnie w PL, ale jeszcze nie myslalam, moze w Krakowie, bo wesele bylo po boziemu w Czestochowie ![]() mnie pogoda dobija nie przez deszcz, bo nie ma deszczu, ale przez ten ten mrooooz! Grazin ![]() eweska ja czuje czkawke serio codziennie ok 4 razy zawsze zwraca moja uwage bo to takie regularne podskoki w nocy jak zoska czasem ma czkawke to zasnac nie moge takie to drazniace![]() agus ja tez jestem 7 miesiecznym wczesniakiem , lekarz powiedzial, ze to nie ma az takiego znaczenia, zobaczymy ![]() uciekam powoli spac do jutra, moze mi si euda skrobnac z pracy
|
|
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przez cc
|
||
|
|
|
#374 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam dzisiaj do niej podjechac, ale złapał mnie jakis taki dziwny ból w pachwinie i dole brzucha po jednej stronie jakbym miała @ dostac nie wiem co to? codziennie jakieś nowości ![]() Mała do tego też jakaś niemrawa - ciąża to jeden wielki stres
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki jestem wykonczona ide sie kąpciać i leżeć
![]() do jutra
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja siostra (też po terminie) się uparła, żeby zostać na patologii ciąży i po dwóch dniach stamtąd wiała na własne życzenie. Zrelaksowała się w domku i dzień później znów ją tam wiezli, tym razem już z akcją
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś mi może przesłać linka do tych pudełek do słynnej już komody ???
które kupiłyście ??? |
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi ci o orgnizery?? |
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Właśnie do mnie dotarło, że jestem w 8 miesiącu ciąży ![]() Wszędzie podają albo 31,5 albo 32 tc
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja caly czas glowka w do, jest a czkawke czuje zawsze nad wzgorkiem
|
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
bo mówiłyście że super pasują, a tam tyle tego jest że nie wiem które
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec niekulturalna ja chcialam powitac nowa Oliwke, ktorej nie powitalam wczesniej
Poza tym trzymam kciuki za Age_pe mocno!!!! ![]() Bylismy w szkole rodzenia. Na poczatku jedna polozna opowiadala o fazach porodu i TZ zasnal na momencie rodzenia lozyska A potem druga polozna przeprowadzala zajecia z oddychania na materacu i sie naprawde wyluzowalam - okazalo sie, ze ja jednak umiem oddychac przepona, co jest zaskakujace, bo zawsze i na fitnessie i nawet na wfie w szkole mialam z tym problem. A tu prosze, przeponka sama chodzi.Z ciekawostek polozna opowiadala nam o porodach i mowi, ze po pierwsze i najwazniejsze, to sie nie bac. Problem lezy w naszej kulturze - od malenkosci matki opowiadaja nam o swoich strasznych porodach (no moja to byla mistrzynia swiata w straszeniu mnie), a jak nie matki, to babci, ciotki, siostry etc. i nam sie wkreca ze to jest cos strasznego. Owszem - jest - ale to tak samo jak z wizyta u dentysty - mozna isc do niego ze strachem i bedzie nam o wiele gorzej, jak sie po prostu z tym pogodzimy. Ogolnie bardzo pozytywnie mnie nastroila dzisiaj, jakos tak faktycznie mniej to przyjmuje na klate i moze sie jednak uda urodzic bez chodzenia po scianach. Pokazywala tez rysunki z rozniastymi pozycjami do rodzenia, co sama spointowala tak, ze "kobieta sama wie, jak ma sie ustawic,zeby jej nie bolalo" i "ze widziala juz takie pozycje, ze sie sama dziwi, jak kobiety moga w nich rownowage utrzymywac". Wiec tez plus - jak widac moj szpital stawia na porod aktywny, mozna chodzic, brac prysznic, lezec w wannie, kucac, klekac, skakac na pilce etc. Wyluzowalam sie, bez kitu. Chyba faktycznie tak jest, ze jak lepiej poznasz to, co jest nieznane, to przestajesz sie tego bac. A - mowila tez o nowym zapisie w ustawach dot. kontaktu matki z dzieckiem - obowiazkowe 2 godziny po porodzie, w ktorych dziecko jest tylko osuszane, odsluzowane i owijane becikiem i od razu kladzione matce na brzuch, bez wazenia, mierzenia i kapania. Przez te 2 godziny kobieta nie moze spac, wiec TZ czy polozna musza ja ciagle pobudzac, bo mimo, ze jest zmeczona to nie moze zasnac. Tu chodzi o kontrolowanie jej organizmu, czy nie doszlo do jakis krwotokow wewnetrznych, czy nie nadciaga rzucawka etc. "Panowie, musicie byc atrakcyjni dla swoich pan po porodzie i przez dwie godziny je zabawiac - opowiadac wiersze, spiewac, zonglowac, co tam umiecie" Juz sobie wyobrazam jak moj TZ deklamuje Inwokacje
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
andziot ja mam z ikei ale nie moge isch znalesc w necie...
mam na allegro tuuuuu Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-17 o 22:36 |
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze: kciuki za Agnieszke! Masakra jakaś! ODSYŁALI JĄ Z GORĄCZKĄ?! Wytłukłabym! Zdrówka dla Niej i Maluszka
![]() Po drugie: Katarzynko, faktycznie nieciekawy klimat, ale dobrze, że znalazłaś inne schronienie Po trzecie: byłam dziś u gin, wszystko pięknie, szyja długa, serce Hanki dudni, wyniki W MIARĘ jak na ten miesiąc, chociaż żelazo znowu ciut niżej, niż ostatnio. We wtorek ustawiłyśmy się w szpitalu, jadę do niej na dyżur poznać szpital, położne i ogarnąć wszystko ![]() Po czwarte: Kasiu, Olliwko, Aguś, śliczne brzuszki ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Andziot, coś takiego jak TU
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bravo dla Hanutki i twojej szyi ![]() a skąd wiesz że nieciekawie tam było ????
|
||
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mary, super, ze wizytka udana
|
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
lista ikeowa skończona
wyszło mi raptem - 662,87zl ![]() masakra normalnie ...... skąd tu brać siano .... a wiecie że dziś Gabrycha tak mnie rozciąga że ciągle mnie boli .... z Zosią tak mnie nie bolało ... zaczynam wątpić czy tam aby na pewno delikatna i subtelna płeć piękna siedzi
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli te do komody MALM, to:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631 Ale mam dyskotekę w brzuchu. Aż boli ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- andziot A tak a propos, to mi przypomniałaś, że ja też je muszę zakupić Już mi trochę lepiej. Tż przyszedł, przytulił, pogłaskał i jakoś mi się raźniej zrobiło ![]() Jednak są potrzebni Ci tż'ci
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

Lepiej się nie nastawiać
bo nie daje rady by byc w domu wczesniej jak ok 17
ale juz niedlugo.

jak wy to robicie, że wiecie? 
Czekamy na Ciebie fasolko