Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 11:09   #4531
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Hej

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Witam się rano

Przez to wasz pisanie o rozrywających się pochwach dostałąm wczoraj drgawek i T. posłał mnie do łóżka.

Ja jak sie przezstraszę to trzęsę się jak osika

Przygotowuję sie na wizytę po mału. mam o 10:30, a w miedzy czasie przeprowadzka. Ok. dzięki wszystkim za trzymanie kciuków. Te co śpią niech piąstki zacisną i odezwę się jak wrócę.
Kciuki zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość

Zajrze jeszcze na chwile do lumpka po białe bodziaki bo chcę zeby mama wyhaftowała mi na nich imie Kluski i chciałabym zobaczyć jak to wyjdzie A moze trafi się jeszcze coś fajnego
To jest dobry pomysł z tym haftem, ja mam sporo nowiutkich bodziaków z c&a właśnie białych, może też coś takiego zrobię?? Dzięki za pomysł Tylko kto mi to wyszyje...

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja jestem wkurzona bo tak baba z allegro nie chce przyjąć zwrotu. według niej ciuszki są w stanie bdb a według mnie to porozciągane, sprane szmaty
Kurde, nieciekawie, zwłaszcza, że sporo pieniędzy za to dałaś

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ale gonicie: ) bylam wczoraj u gina i powiedzial ze co do plci to nie ma zadnych watpliwosci chlopczyk wczoraj juz bylo usg 3 D piekniusio malenki wyglada nie moglismy sie wczoraj na zdjecie napatrzec slodko sobie malenstwo spi z raczka pod glowka a wczoraj jak lekarz zaczal badanie to obudzil maluszka i dal mu skopa dzidzius przywalil lekarzowi i lekarz mowil ze to najwyzszy czas zaczac kopac dostalam teraz zwolnienie na 1,5 miesiaca i martwie sie zeby mnie kontrol z zusu nie naszla bo nawet doktor mowil ze moga sie czepic a wy jsk myslicie moga sie czepiac?
Gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Moniczka gratuluiję synka

Dziękuję Wa za kciukasy
Jak zawsze przyniosły efekt.
T. będzie miał płacone na zwolnieniu to,co na konto(czyli najniższą)+spod stołu o 120 zł. mniej na dniówce niz jakby pracował.
Ale na raty i opłaty na styk.
Na życie musi dorobić.
To i tak gest ze strony pryncypała.
Po zwolnieniu moze wrócić do pracy
Powiedział od razu,ze rodzina nam się powiększy-dopiero teraz.

Blondynko Ty pisz do zołzy,cytując opis z aukcji o stanie ubranek i wjedz na ambicję,ze ścierki masz w lepszym stanie i dzieciom ich nie nakładasz.Za 5 dych na prawdę możesz bosko ubrać szkrabika

U nas dziś kapuśniak.

Pieleszko niech no mnie tylko kosć będzie mniej boleć,to ruszymy bo autem mogę jeździć.
Tylko toaletę przenośną muszę zabrać bo Iza na pęcherzu siedzi
Ale zawsze mozesz przyjechać do mnie

Żaneta zrób sok z cebuli,czosnku i miodu
I może niech Ci ktoś oklepuje plecy jak dziecku by się wydzielina odrywała?

T. mi kupił serniczek i ciacho z pianką i galaretką
To chyba z radości,zer nie pomrzemy z głodu w ciągu najbliższego miesiąca.
W każdym razie mam spokojną głowę,weekend i chęci do cieszenia się ciażą.

Gdzie ten kurier?Ja nie śpię od 6,to mi się dłuży.A ja chcę już wózio i ubranka zobaczyć.
ale super, że wszystko ok nasze kciuki chyba naprawdę działaja cuda

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

mój mąż rodzi kamień noc z głowy,dziś znów ból

nerola- oby było coraz lepiej ale gratuluję już i tego jak jest
Ło matko, kamień?!?!!? Ale to musi boleć, współczuję mężowi

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:13   #4532
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
dzień dobry

współczucia mężulkowi może to trochę perfidne ale sprawiedliwość i jego dosięgnęła że nie tylko kobiety muszą w bólach rodzić trzymam kciuki żeby mu dobrze i jak najmniej boleśnie poszło

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Nerolka cieszę się bardzo

moniczka2123 gratulacje!!! Toż to wysyp siusiaków

Ja po nieprzespanej nocy, bo TŻ mnie wkurzył i spałam w salonie i jakoś tak niewygodnie było. Poza tym rano wcześnie pobudka bo na badaniach byłam. No a teraz oczka lecą

no co za paskuda z niego! nie dość że Cię zdenerwował to jeszcze Ty do salonu poszłaś spać? jego trzeba było na niewygody wysłać a samej się gościć w łóżku połóż się i zdrzemnij jeżeli masz możliwość.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-03-18 o 11:14
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:14   #4533
moniczka2123
Zadomowienie

dziewczynki strasznie sie martwie.dzidzius zaczal brykac w brzuszku strasznie sie wierci i tu nagle mnie zemdlilo i zlapaly okropne wymioty czy cos sie dzieje? ja na poczatku ciazy nawet nie wymiotowalam bardzo sje martwie

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:17   #4534
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
dziewczynki strasznie sie martwie.dzidzius zaczal brykac w brzuszku strasznie sie wierci i tu nagle mnie zemdlilo i zlapaly okropne wymioty czy cos sie dzieje? ja na poczatku ciazy nawet nie wymiotowalam bardzo sje martwie
spokojnie może po prostu tym wierceniem pobudził jakieś czułe miejsce w brzuszku i stąd Cię zemdliło? ja bym nie panikowała, wczoraj zjadłam parę prażynek wieczorem w łóżku i tak mnie zemdliło po nich że myślałam że będę wymiotowac ale dało rady jakoś i przeszło.

Stary 2011-03-18, 11:21   #4535
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

oj współczuje

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
spokojnie może po prostu tym wierceniem pobudził jakieś czułe miejsce w brzuszku i stąd Cię zemdliło? ja bym nie panikowała, wczoraj zjadłam parę prażynek wieczorem w łóżku i tak mnie zemdliło po nich że myślałam że będę wymiotowac ale dało rady jakoś i przeszło.
mnie mdli jak zjem za duzo paluszków, a tak je uwielbiam

wchodzimy dzis w 22 tydzień!!!! ale ten czas leci!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2011-03-18 o 11:22
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:32   #4536
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Mój mąż ściągnął dla dziecka muzykę - Smerfne hity i Fasolki

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:32   #4537
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

wchodzimy dzis w 22 tydzień!!!! ale ten czas leci!

no 22 tydzień czas zacząć

ciekawe czy jak pójdę 24na połówkowe to mi się przesunie termin

Stary 2011-03-18, 11:39   #4538
wodaqua
Zadomowienie

Dziękuję za kolejne miłe przywitania

Ale żeście naprodukowały treści. Ja walczę jeszcze z I częścią, bo się tak zawzięłam i miło się czyta

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A nie prawda
Bo ja sama antyróżowa jestem i moja Agata ma tylko kilka sztuk różowych rzeczy.
więc da się nie robić z dziewczynki landrynki
Ja już widzę, ż będzie trudno bez różu się obejść, niestety...

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Mieliśmy w tym roku jechać na urlop na Mazury ale raczej spędze go na porodówce Mój mąż jako dziecko spedzał wakacje na Mazurach i bardzo chciał mi pokazać te miejsca
Polecam Mazury, dla ludzi którzy chcą się wyciszyć. Można odkryć naprawde piękne miejsca, popatrzcie same:
http://www.mazurycudnatury.pl/mazury-galeria/

Cytat:
Teraz to chyba ruszyła ogólna moda na lumpowanie dla mnie to nie tylko moda ale i ogromna oszczędność a jaka satysfakcja jak mi się uda jakieś cudo za grosze dorwać [COLOR=Silver]
O to właśnie chodzi, kupa kasy w kieszeni zostaje.
A co myślicie na temat kupowania całych pakietów ciuszków używanych z Allegro? Moja całkiem majętna koleżanka sprawiła sobie taki worek na 1 rok życia jej córci i jest bardzo zadowolona, chyba 300 zł ją to kosztowało, a ciuszków cała masa. Ja się chyba skuszę

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
wodaqua ja jestem z Olsztyna, ale Kętrzyn niedaleko
A powiedź mi jak te legginsy co zamówiłaś na allegro? Fajne? Ja od kilku dni poluję na jakieś tylko chciałabym nie takie mocno pod cycki tylko żeby można było np. pod brzuszek nosić.
Oj tak, niedaleko
Legginsy są w miarę - cóż, nie można było się spodziewać super bawełny w takiej cenie, ale myślę, że na jeden "sezon" wystarczą Te akurat nie są tak mocno zabudowane na brzuchu i myślę, że spokojnie będziesz mogła je nosić pod brzuchem.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja 164,7 cm wiec taki krasnal i tak stopa to smieszne polaczenie
a ja przy mojej 40 mam 164 cm, masakra normalnie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ja już planuje chudniecie po ciąży, chociaż jeszcze nie wiem ile przytyje i ile mi z tego zostanie na razie jestem 0,5kg na minusie... ale mysle, że teraz zaczne przybierać
Ja na szczęście przed ciążą przetestowałam metodę Dukana, która pozwoliła mi zrzucić 10 kg, więc książeczki już czekają na swój czas Jakoś tak mi raźniej tyć

aania_20, ankieta wypełniona

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Kupiłam ciuszki na allegro używane i są w b.złym stanie a było napisane że stan bdb chce je oddać zob czy babka się zgodzi
Poinfromuj kobietę, że zwracasz zakupy, bo masz takie prawo przy zakupach na odległość (w ciągu 10 dni) i ona musi zwrócić Ci kasę, ale nie wiem jak jest z kosztami przesyłki...

Jejku, kiedy ja Was nadrobię?
Póki co lecę na zakupy, coby było jeść co na obiad

Acha - zapomniałam się pochwalić: od zeszłego tygodnia czuję mojego motylka w brzuszku, a wczoraj wieczorem tak dawała, że i mąż poczuł, położywszy rękę na brzuszku Słodkie ))
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:42   #4539
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
no 22 tydzień czas zacząć

ciekawe czy jak pójdę 24na połówkowe to mi się przesunie termin
mi sie przesunął termin na połówkowym, zresztą na tym w 12 tyg też, nieznacznie bo tylko 3- 4 dni do przodu, czyli na 23-24 lipca, ale doktor powiedział, żeby się trzymać tego z OM

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:47   #4540
zanka205
Zakorzenienie

najbardziej wiarygodna data t.p. wychodzi na usg genetycznym tym około 11.t.c. potem dzieci rosną w swoim własnym tempie i nie ma co się sugerować
mi wtedy pokazało termin na 09.07

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:53   #4541
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny dzieki za rade odnośnie all
Nerolka fajnie że mąż załatwił spr z szefem pozytywnie
Babonik biedny mąż
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:55   #4542
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dobra idę trochę posprzątam i do obiadu przygotuję. Tylko za dużo nie piszcie

Stary 2011-03-18, 11:56   #4543
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
mi sie przesunął termin na połówkowym, zresztą na tym w 12 tyg też, nieznacznie bo tylko 3- 4 dni do przodu, czyli na 23-24 lipca, ale doktor powiedział, żeby się trzymać tego z OM
ja na początku miałam 22 lipca, potem chyba na 19 się przesunął termin jak miałam robione usg w 14tc, ale u mnie ten problem że z terminu OM się nie da wyliczyć bo z tej mi wypada pod koniec czerwca, miałam przesuniętą owulacje i ostatnią miesiączkę 15 września

więc u mnie jedynym miarodajnym sposobem wyliczenia terminu jest USG i z tego mam wpisane w karcie ciąży.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-03-18 o 11:57
Stary 2011-03-18, 12:15   #4544
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
czesc dziewczyny ale gonicie: ) bylam wczoraj u gina i powiedzial ze co do plci to nie ma zadnych watpliwosci chlopczyk wczoraj juz bylo usg 3 D piekniusio malenki wyglada nie moglismy sie wczoraj na zdjecie napatrzec slodko sobie malenstwo spi z raczka pod glowka a wczoraj jak lekarz zaczal badanie to obudzil maluszka i dal mu skopa dzidzius przywalil lekarzowi i lekarz mowil ze to najwyzszy czas zaczac kopac dostalam teraz zwolnienie na 1,5 miesiaca i martwie sie zeby mnie kontrol z zusu nie naszla bo nawet doktor mowil ze moga sie czepic a wy jsk myslicie moga sie czepiac?
Witajcie
Moniczka gratuluje Ci synka Ja już bylam na kontroli wZusie pisałam o tym kiedyś na początku ciąży . Moja lekarka daje mi tylko na 3tyg l4 .

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Moniczka jeśli chodzi o L4, to ja już czwarty miesiąc mam. Ostatnie zwolnienie było na miesiąc i nikt, jak do tej pory, się nie doczepił...
Z tego co przeczytałam to żadnej Zus nie wezwał tylko mnie Chyba musze wyglądać na taką co wykorzystuje biedny Zus
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:17   #4545
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie
Wczoraj sobie zrobiłam dzień nacieszenia się meżusiem a tu od południa 10 stron napisanych A nawet 24h nie mineły Czemu tak jest ze jak siedze przy kompie to cisza a jak mnie nie ma to piszecie jak szalone Może później nadronię
Bo od nas nie można sobie robić wolnego!!!

Cytat:
ojj kochana chyba ci sie pomyliło... jest dokładnie na odwrót!!! IgM to świeże zakażenie, IgG to przeciwaciała utrzymujące się w organizmie powyzej określonego czasu po zakażeniu tzw. stare przeciwciała.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Bardzo dużo dała mi ta szkoła bo wbrew nazwie to nie tylko nauka o porodzie (chyba 1 czy 2 zajęcia o tym były) ale też poruszały wiele innych tematów jak przygotowanie do porodu, czy opieka nad maluszkiem, radzenie sobie z emocjami po porodzie, kwestie karmienia piersią itd.
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja jestem zapisana na 11 kwietnia, ale jak tak sobie mysle i czytam opinie o tej szkole to chyba odchciewa mi sie tam isc. Kto bedzie pamietał o technikach oddechu podczas porodu A koszt to 350zł, lepiej cos dla dziecka kupić.
Ja się zgadzam z youyou - nie chcę iśc do tej szkoły, żeby usłyszeć jak oddychać na porodzie, choć i t może byc ciekawe, ale np. jak pielęgnować noworodka, jak karmić piersią, dbac o pępęk (bo te wytyczne się ciągle zmieniają) itp. Wolę usłyszeć o tym na kusie, niż od cioć, babć i innych najmądrzejszych osób na świecie

Cytat:
co do tych pęknięć i naninań itp.. to ja nwet nie chce jeszcze teraz o tym myśleć... przeraża mnie to po prostu i wychodzę z założenia, że będzie co ma być...
I to jest najlpesze podejście. Też staram się tak myśleć. Strach w niczym nie pomoże...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Wszyscy chodzą i podziwiają, a jednocześnie pouczają. "Nie kładź tam kwiatka, bo szafę zalejesz." "Uważajcie tylko na lustro." "Szafkę musisz przykręcić, bo się przewróci"... itd... A przed chwilą przyszła teściowa i mówi, że muszę otwierać drzwi od pokoju (nienawidzę mieć otwartych drzwi, gdy przebywam w pokoju. Może to dziwne, ale to tak jakby ktoś wkraczał na mój teren... Choć trochę chciałabym się czuć jak "u siebie", a tylko w tym pokoju mogę...), bo czuć chemią z mebli i nie mogę się tak truć! A przepraszam bardzo, czy dymem papierosowym mogę się truć, gdy teść pali w mieszkaniu? Nie powiedziałam tego na głos, choć niewiele brakowało... Jakoś o tym nikt nie pomyśli, choć parę razy próbowałam delikatnie zareagować... A w pokoju mam otwarte okno...
NIENAWIDZĘ DOBRYCH RAD!!!

współczuję
Stary 2011-03-18, 12:18   #4546
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nerola trzymam mocno kciuki Napisz co i jak

Ooo Ja też z Gliwic
Widziałam właśnie kolejny skok franka i Ci którzy mają w nich kredyt mają teraz problem... Ale może jeszze pójdzie w dół

Dziubek wózek kupujesz w bocku?

Moniczka bardzo dobre wieści z wizyty
tak w boćku

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Moniczka gratuluiję synka

Dziękuję Wa za kciukasy
Jak zawsze przyniosły efekt.
T. będzie miał płacone na zwolnieniu to,co na konto(czyli najniższą)+spod stołu o 120 zł. mniej na dniówce niz jakby pracował.
Ale na raty i opłaty na styk.
Na życie musi dorobić.
To i tak gest ze strony pryncypała.
Po zwolnieniu moze wrócić do pracy
Powiedział od razu,ze rodzina nam się powiększy-dopiero teraz.

Blondynko Ty pisz do zołzy,cytując opis z aukcji o stanie ubranek i wjedz na ambicję,ze ścierki masz w lepszym stanie i dzieciom ich nie nakładasz.Za 5 dych na prawdę możesz bosko ubrać szkrabika

U nas dziś kapuśniak.

Pieleszko niech no mnie tylko kosć będzie mniej boleć,to ruszymy bo autem mogę jeździć.
Tylko toaletę przenośną muszę zabrać bo Iza na pęcherzu siedzi
Ale zawsze mozesz przyjechać do mnie

Żaneta zrób sok z cebuli,czosnku i miodu
I może niech Ci ktoś oklepuje plecy jak dziecku by się wydzielina odrywała?

T. mi kupił serniczek i ciacho z pianką i galaretką
To chyba z radości,zer nie pomrzemy z głodu w ciągu najbliższego miesiąca.
W każdym razie mam spokojną głowę,weekend i chęci do cieszenia się ciażą.

Gdzie ten kurier?Ja nie śpię od 6,to mi się dłuży.A ja chcę już wózio i ubranka zobaczyć.

strasznie się cieszę że się udało !!!! mamy te zdolności coooo??????

Cytat:
dzień dobry

uuuu no to współczuję mężowi, masakryczny ból!!!!

Moniczka ja mam l4 od listopada i nie miałam jeszcze kontroli więc luzik tylko nigdy nie dostałam od razu na tak długo, zawsze maks 4 tygodnie . No i gratuluję synusia kolejny facet
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:20   #4547
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
no co za paskuda z niego! nie dość że Cię zdenerwował to jeszcze Ty do salonu poszłaś spać? jego trzeba było na niewygody wysłać a samej się gościć w łóżku połóż się i zdrzemnij jeżeli masz możliwość.
Właśnie myślę nad drzemką, ale na razie jeszcze się bronię A z męża paskuda straszna, jeszcze raniutko przed pracą przyszedł ze słodką minką, żebym do sypialni się przeniosła bo pewnie mi niewygodnie. W sumie to o pierdołę poszło, ale mnie teraz łatwo wkurzyć

Ja mam termin z USG w 13 tygodniu na 24 lipca czyli w moje urodziny A z ostatniego USG wyszło mi koło 15 lipca, czyli mniej więcej tak jak z ostatniej miesiączki.
Fajnie by było w swoje urodzinki urodzić

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:22   #4548
youyou
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny nie mogę Was czytać bo od razu jeść mi się chce

Ja nie trzymam się postu w piątek, co prawda dziś jeszcze mięsa nie jadłam ale ja generalnie mało mięsa jem

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam od rana w ten paskudny pochmurny piątek
Zajrzałam tylko na moment bo zaraz idę do koleżanki na naukę chustowania
Wychowała dwójkę dzieci w chustach i mam zamiar iść w jej ślady
Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty
My też się chustowaliśmy i z drugim też zamierzam, bo to super sprawa

Mi tez na usg w 21tc wyszedł termin wczesniejszy na 14 lipca, a w 12tc był na ok 19 lipca. Trzymam się tego pierwszego, lepiej wcześniej urodzić niż być "po terminie"

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
ja na początku miałam 22 lipca, potem chyba na 19 się przesunął termin jak miałam robione usg w 14tc, ale u mnie ten problem że z terminu OM się nie da wyliczyć bo z tej mi wypada pod koniec czerwca, miałam przesuniętą owulacje i ostatnią miesiączkę 15 września

więc u mnie jedynym miarodajnym sposobem wyliczenia terminu jest USG i z tego mam wpisane w karcie ciąży.

Ja miesiączki w ogóle nie miałam po porodzie Filipa więc u mnie ustalaliśmy termin tylko po usg
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:23   #4549
margaret82
Zadomowienie

Co do postu to My w piątki pościmy. A do tego to jeszcze poza piątkiem staram sie żeby był jakiś niemięsny obiad bo tak wcinać to mięcho codziennie to też nie do konca zdrowe jest.

Nerola super ze z szefem udało się jakoś dogadać

Scio zapisujesz sie do Szkoły Rodzenia Ja dzisiaj zadzwoniłam i 13.04 o 17:30 zaczynamy

mamad1 ja bym się nie powstrzymała i powiedziala o tych papierosach
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:28   #4550
Vaniliova11
Zadomowienie

Nerola wszystko zacznie sie układać zobaczysz a jeśli chodzi o te wanne to ja wiem jak sobie zarezerwować po prostu wleźć do niej i nie dać sie wyciągnąć zastosuje to u siebie w szpitalu
Babonik biedny ten Twój mąż ponoć ból koszmarny
Stary 2011-03-18, 12:28   #4551
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

u mnie termin jest według @ i gin go nie zmienia
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:32   #4552
Vaniliova11
Zadomowienie

Dziubek my nasz wózek kupiliśmy w Viki
Stary 2011-03-18, 12:42   #4553
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Co do postu to My w piątki pościmy. A do tego to jeszcze poza piątkiem staram sie żeby był jakiś niemięsny obiad bo tak wcinać to mięcho codziennie to też nie do konca zdrowe jest.

Nerola super ze z szefem udało się jakoś dogadać

Scio zapisujesz sie do Szkoły Rodzenia Ja dzisiaj zadzwoniłam i 13.04 o 17:30 zaczynamy

mamad1 ja bym się nie powstrzymała i powiedziala o tych papierosach
Oficjalnie to teść pali na balkonie, ale to tylko oficjalnie, bo czasem strach wejść do kuchni lub toalety, a nawet zdarza się, że do pokoju... Ale to jego mieszkanie, a ja jestem tu tylko lokatorem. Jedynie w tym pokoju czuję się trochę "u siebie"...

Ja też zawsze poszczę w piątek, a w tygodniu też zdarzają się obiady bezmięsne...

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Termin porodu mam ustalony z OM na 15 sierpnia. Usg z 7. i 10. tygodnia go potwierdziło, a w 12. tygodniu była różnica kilku dni wcześniej...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:43   #4554
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, doradźcie mi. Szykuje się w rodzinie kilka wesel, pierwsze w czerwcu. Czy pasuje któraś z tych sukienek? Chciałam kupić dwie, a kompletnie nie wiem na które się zdecydować.
DaKaro mam ta ostatnia w pierwszym rzedzie ona jest z takiego lejacego materialu zrobiona, bardzo ladna.
Stary 2011-03-18, 12:45   #4555
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj robię kopytka, już ziemniaczki się gotują

Stary 2011-03-18, 12:48   #4556
jacieeeee
Wtajemniczenie

Kurcze męczy mnie zgaga od wczorajszego wieczora, a bardzo nie lubię mleka. Znacie jakieś inne sposoby?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:48   #4557
nerola
BAN stały

Wizażowe ciocie i ich kciuki są magiczne:roza :
Cieszymy się bo spokojniej żyć będziemy.Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!!

Pieleszko,zawsze ja Cie mogę przywieźć i odwieźć

Nienawidzę takich "dobrych" rad
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:49   #4558
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Babonik wspolczuje mezowi! Ale z drugiej strony, to sobie pomyslalam, to samo co chyba Beata, ze przynajmniej zazna jaki to jest bol porodowy... Choc podobno rodzenie kamieni, to gorszy bol niz porod, czy to prawda?

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja na szczęście przed ciążą przetestowałam metodę Dukana, która pozwoliła mi zrzucić 10 kg, więc książeczki już czekają na swój czas Jakoś tak mi raźniej tyć
No u mnie Dukan tak namieszal w cyklach, ze mam dzidzie teraz w brzuszku! To znaczy niby cykle byly regularne, ale jedna owulka poprzesuwana, ha ha. Tez z nim schudlam, tyle ze 7 kg, ale niestety juz ta strate odrobilam.

Pytalam gina co sadzi o moim tyciu, to mi powiedzial, zebym sie nie przejmowala, wg niego na razie tyje w normie, a martwic sie bede po porodzie...

Co do postu w piatek... nie przywiazuje do tego wagi, jem to na co mam ochote...

Nacinana bylam, niby na skurczu, wiec nie powinnam czuc, ale czulam, tyle ze nie bol, a takie jakby szczypniecie. i za cholere nie pamietam, czym polozna ciela.
Rana goila sie w miare. Na poczatku przy siedzeniu troche ciagnela, ale generalnie szybko smigalam. Szwy mialam rozpuszczalne.

Wody mialam przebijane tuz przed partymi.

Co tam jeszcze?

Na szkole rodzenia nie bylam, a poszlabym glownie ze wzgledu wlasnie na technike oddychania przy porodzie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:50   #4559
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Właśnie myślę nad drzemką, ale na razie jeszcze się bronię A z męża paskuda straszna, jeszcze raniutko przed pracą przyszedł ze słodką minką, żebym do sypialni się przeniosła bo pewnie mi niewygodnie. W sumie to o pierdołę poszło, ale mnie teraz łatwo wkurzyć

Ja mam termin z USG w 13 tygodniu na 24 lipca czyli w moje urodziny A z ostatniego USG wyszło mi koło 15 lipca, czyli mniej więcej tak jak z ostatniej miesiączki.
Fajnie by było w swoje urodzinki urodzić
u nas zawsze jest kłótnia o jakąś bzdurną pierdołę tylko że u nas to zawsze mąż sie obraża pierwszy jak baba za przeproszeniem o byle co mnie ciężko z równowagi wyprowadzić i zwykle szybko mi przechodzi złość bo nie lubię jak tak "borsuczymy" na siebie - małża określenie

Stary 2011-03-18, 12:51   #4560
83monia
Zakorzenienie

babonik - moj maz urodzil tez kamien zanim sie o pierwsze dziecko postaralismy. wiec sie smial ze porod ma za soba. ale chodzil po scianach z bólu. na szczescie jeden dzien i bylo wsio. reszte jakos rozbijali ultradzwiekami i piasek juz wysikiwal. moja mama tez rodzila kamien nerkowy i mowi ze to bardziej bolesne od porodu jest...

bylam u pedaitry, z Atrturkiem ok. ale numer byl masakryczny - do poczekalni weszla kobieta (dziewczyna, ewidentnie cos miala z IQ lub psyha) i polozyla fotelik samochodowy z dzieckiem i poszla sobie do rejestracji (budynek obok!) zostawiajac to dziecko. potem jak wrocila wziela na rece i tak gada i chodzi i nagle jakiejs babie podala to dziecko bo ona do wc musi... do drugiego budynku wszystkie matki oczywiscie doniosly lekarce, lekarka tez chyba widziala ze dziecko nie za dobrze jest pilnowane (spioszki o pół roku za male, konczyly sie w kolanach i niedopinaly w kroku, dziecko w pampersie prawie do eksplozji, matka i dziecko troche niedomyte... smrodek...) i nasle w poniedzialek zaraz kontrole czy sie dobrze opiekuje ta matka...

znowu mi akumulator padł, ja z tym Clio zwariuje...

szwy tez mialam rozpuszczalne ale szybko mi sie zagoilo i doktor spytal czy ma mi je jednak zdajc. a pewnie! BEZ NICH TO O NIEBO LEPIEJ BYLO!!! (cholerny capslock)

ide jesc - kupilam sobie makrele wedzona

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-18 o 12:53
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości