|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Hej
Cytat:
Cytat:
, ja mam sporo nowiutkich bodziaków z c&a właśnie białych, może też coś takiego zrobię?? Dzięki za pomysł![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
współczucia mężulkowi trzymam kciuki żeby mu dobrze i jak najmniej boleśnie poszło ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
no co za paskuda z niego! nie dość że Cię zdenerwował to jeszcze Ty do salonu poszłaś spać? jego trzeba było na niewygody wysłać a samej się gościć w łóżku
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-18 o 11:14 |
||
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki strasznie sie martwie.dzidzius zaczal brykac w brzuszku strasznie sie wierci i tu nagle mnie zemdlilo i zlapaly okropne wymioty czy cos sie dzieje? ja na poczatku ciazy nawet nie wymiotowalam bardzo sje martwie
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może po prostu tym wierceniem pobudził jakieś czułe miejsce w brzuszku i stąd Cię zemdliło? ja bym nie panikowała, wczoraj zjadłam parę prażynek wieczorem w łóżku i tak mnie zemdliło po nich że myślałam że będę wymiotowac ale dało rady jakoś i przeszło.
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
oj współczuje
![]() Cytat:
![]() wchodzimy dzis w 22 tydzień!!!! ale ten czas leci!
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-03-18 o 11:22 |
|
|
|
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mąż ściągnął dla dziecka muzykę - Smerfne hity i Fasolki
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
no 22 tydzień czas zacząć ciekawe czy jak pójdę 24na połówkowe to mi się przesunie termin
|
|
#4538 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za kolejne miłe przywitania
![]() Ale żeście naprodukowały treści. Ja walczę jeszcze z I częścią, bo się tak zawzięłam i miło się czyta ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.mazurycudnatury.pl/mazury-galeria/ Cytat:
A co myślicie na temat kupowania całych pakietów ciuszków używanych z Allegro? Moja całkiem majętna koleżanka sprawiła sobie taki worek na 1 rok życia jej córci i jest bardzo zadowolona, chyba 300 zł ją to kosztowało, a ciuszków cała masa. Ja się chyba skuszę ![]() Cytat:
![]() Legginsy są w miarę - cóż, nie można było się spodziewać super bawełny w takiej cenie, ale myślę, że na jeden "sezon" wystarczą Te akurat nie są tak mocno zabudowane na brzuchu i myślę, że spokojnie będziesz mogła je nosić pod brzuchem.Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś tak mi raźniej tyć ![]() aania_20, ankieta wypełniona Cytat:
Jejku, kiedy ja Was nadrobię? Póki co lecę na zakupy, coby było jeść co na obiad ![]() Acha - zapomniałam się pochwalić: od zeszłego tygodnia czuję mojego motylka w brzuszku, a wczoraj wieczorem tak dawała, że i mąż poczuł, położywszy rękę na brzuszku Słodkie ))
|
|||||||
|
|
|
#4539 |
|
Wtajemniczenie
|
mi sie przesunął termin na połówkowym, zresztą na tym w 12 tyg też, nieznacznie bo tylko 3- 4 dni do przodu, czyli na 23-24 lipca, ale doktor powiedział, żeby się trzymać tego z OM
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
najbardziej wiarygodna data t.p. wychodzi na usg genetycznym tym około 11.t.c. potem dzieci rosną w swoim własnym tempie i nie ma co się sugerować
mi wtedy pokazało termin na 09.07
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzieki za rade odnośnie all
Nerolka fajnie że mąż załatwił spr z szefem pozytywnie Babonik biedny mąż |
|
|
|
#4542 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra idę trochę posprzątam i do obiadu przygotuję. Tylko za dużo nie piszcie
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc u mnie jedynym miarodajnym sposobem wyliczenia terminu jest USG i z tego mam wpisane w karcie ciąży.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-18 o 11:57 |
|
|
|
|
#4544 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moniczka gratuluje Ci synka Ja już bylam na kontroli wZusie pisałam o tym kiedyś na początku ciąży . Moja lekarka daje mi tylko na 3tyg l4 .---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Chyba musze wyglądać na taką co wykorzystuje biedny Zus |
||
|
|
|
#4545 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
NIENAWIDZĘ DOBRYCH RAD!!! NIENAWIDZĘ DOBRYCH RAD!!! NIENAWIDZĘ DOBRYCH RAD!!! współczuję
|
|
#4546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
strasznie się cieszę że się udało !!!! ![]() Cytat:
uuuu no to współczuję mężowi, masakryczny ból!!!! Moniczka ja mam l4 od listopada i nie miałam jeszcze kontroli więc luzik tylko nigdy nie dostałam od razu na tak długo, zawsze maks 4 tygodnie . No i gratuluję synusia kolejny facet
|
|||
|
|
|
#4547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam termin z USG w 13 tygodniu na 24 lipca czyli w moje urodziny Fajnie by było w swoje urodzinki urodzić
|
|
#4548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny nie mogę Was czytać bo od razu jeść mi się chce
![]() Ja nie trzymam się postu w piątek, co prawda dziś jeszcze mięsa nie jadłam ale ja generalnie mało mięsa jem ![]() Cytat:
Mi tez na usg w 21tc wyszedł termin wczesniejszy na 14 lipca, a w 12tc był na ok 19 lipca. Trzymam się tego pierwszego, lepiej wcześniej urodzić niż być "po terminie" ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Ja miesiączki w ogóle nie miałam po porodzie Filipa więc u mnie ustalaliśmy termin tylko po usg
|
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Co do postu to My w piątki pościmy. A do tego to jeszcze poza piątkiem staram sie żeby był jakiś niemięsny obiad bo tak wcinać to mięcho codziennie to też nie do konca zdrowe jest.
Nerola super ze z szefem udało się jakoś dogadać ![]() Scio zapisujesz sie do Szkoły Rodzenia Ja dzisiaj zadzwoniłam i 13.04 o 17:30 zaczynamy ![]() mamad1 ja bym się nie powstrzymała i powiedziala o tych papierosach
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Nerola wszystko zacznie sie układać zobaczysz
po prostu wleźć do niej i nie dać sie wyciągnąć Babonik biedny ten Twój mąż ponoć ból koszmarny |
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie termin jest według @ i gin go nie zmienia
|
|
|
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
Dziubek my nasz wózek kupiliśmy w Viki
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też zawsze poszczę w piątek, a w tygodniu też zdarzają się obiady bezmięsne... ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Termin porodu mam ustalony z OM na 15 sierpnia. Usg z 7. i 10. tygodnia go potwierdziło, a w 12. tygodniu była różnica kilku dni wcześniej... |
|
|
|
|
#4554 |
|
Zadomowienie
|
DaKaro mam ta ostatnia w pierwszym rzedzie ona jest z takiego lejacego materialu zrobiona, bardzo ladna.
|
|
#4555 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj robię kopytka, już ziemniaczki się gotują
|
#4556 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze męczy mnie zgaga od wczorajszego wieczora, a bardzo nie lubię mleka. Znacie jakieś inne sposoby?
|
#4557 |
|
BAN stały
|
Wizażowe ciocie i ich kciuki są magiczne
Cieszymy się bo spokojniej żyć będziemy.Dziękuję Wam!!!!!!!!!!!!! Pieleszko,zawsze ja Cie mogę przywieźć i odwieźć ![]() Nienawidzę takich "dobrych" rad |
|
|
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Babonik wspolczuje mezowi! Ale z drugiej strony, to sobie pomyslalam, to samo co chyba Beata, ze przynajmniej zazna jaki to jest bol porodowy... Choc podobno rodzenie kamieni, to gorszy bol niz porod, czy to prawda?
Cytat:
![]() Pytalam gina co sadzi o moim tyciu, to mi powiedzial, zebym sie nie przejmowala, wg niego na razie tyje w normie, a martwic sie bede po porodzie... Co do postu w piatek... nie przywiazuje do tego wagi, jem to na co mam ochote... Nacinana bylam, niby na skurczu, wiec nie powinnam czuc, ale czulam, tyle ze nie bol, a takie jakby szczypniecie. i za cholere nie pamietam, czym polozna ciela. Rana goila sie w miare. Na poczatku przy siedzeniu troche ciagnela, ale generalnie szybko smigalam. Szwy mialam rozpuszczalne. Wody mialam przebijane tuz przed partymi. Co tam jeszcze? Na szkole rodzenia nie bylam, a poszlabym glownie ze wzgledu wlasnie na technike oddychania przy porodzie. |
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
babonik - moj maz urodzil tez kamien zanim sie o pierwsze dziecko postaralismy. wiec sie smial ze porod ma za soba. ale chodzil po scianach z bólu. na szczescie jeden dzien i bylo wsio. reszte jakos rozbijali ultradzwiekami i piasek juz wysikiwal. moja mama tez rodzila kamien nerkowy i mowi ze to bardziej bolesne od porodu jest...
bylam u pedaitry, z Atrturkiem ok. ale numer byl masakryczny - do poczekalni weszla kobieta (dziewczyna, ewidentnie cos miala z IQ lub psyha) i polozyla fotelik samochodowy z dzieckiem i poszla sobie do rejestracji (budynek obok!) zostawiajac to dziecko. potem jak wrocila wziela na rece i tak gada i chodzi i nagle jakiejs babie podala to dziecko bo ona do wc musi... do drugiego budynku wszystkie matki oczywiscie doniosly lekarce, lekarka tez chyba widziala ze dziecko nie za dobrze jest pilnowane (spioszki o pół roku za male, konczyly sie w kolanach i niedopinaly w kroku, dziecko w pampersie prawie do eksplozji, matka i dziecko troche niedomyte... smrodek...) i nasle w poniedzialek zaraz kontrole czy sie dobrze opiekuje ta matka... znowu mi akumulator padł, ja z tym Clio zwariuje... szwy tez mialam rozpuszczalne ale szybko mi sie zagoilo i doktor spytal czy ma mi je jednak zdajc. a pewnie! BEZ NICH TO O NIEBO LEPIEJ BYLO!!! (cholerny capslock) ide jesc - kupilam sobie makrele wedzona
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-18 o 12:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

A moze trafi się jeszcze coś fajnego 
, ja mam sporo nowiutkich bodziaków z c&a właśnie białych, może też coś takiego zrobię?? Dzięki za pomysł

noc z głowy,dziś znów ból

trzymam kciuki żeby mu dobrze i jak najmniej boleśnie poszło 
zębole

Może później nadronię
i wychodzę z założenia, że będzie co ma być...
Napisz co i jak