|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;25761362]No tak juz patrzyłam, w jednym wyszło 75C, a w drugim 75B
![]() Tyle, że chyba ten drugi będzie odpowiedniejszy bo 75C już miałam i był za duży.[/QUOTE] W takim razie wybierz się do profesjonalnego sklepu i pomierz staniki, skorzystaj z usługi brafitterki My możemy jedynie podać Ci rozmiar na podstawie kalkulatora.
|
#4473 |
|
Konto usunięte
|
Tak właśnie zrobię, dzięki
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
dziś miałam okazję po raz pierwszy mierzyć effuniaki
, był tofik i pudertofik- za wąskofiszbinowy jak dla mnie puder- fajnie podnosi i robi sexi dekolt
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Wrocławia, czy w milli na ruskiej pojawiły się juz może stroje kąpielowe z nowej kolekcji?
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
Wybaczcie, ale muszę się pochwalić, zwłaszcza że to od tego wątku tak naprawdę wszystko się zaczęło
![]() Dziś kupiłam swój pierwszy uświadomiony stanik ![]() A mama się ze mnie nabija, że mam rozmiar Ż a ona ma prawdziwy porządny 80C
|
|
|
|
#4477 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() W tym wątku jestem po raz pierwszy. Nie mam pojęcia czy jest specjalny wątek na temat biustonoszy ślubnych. Właściwie nie wiem czy tu można, ale pomyślałam że skoro o stanikach tu mowa to może zapytam tutaj. Chodzę po salonach w poszukiwaniu sukni ślubnej, a nie kupiłam jeszcze odpowiedniego stanika pod suknię. Większość sukien które widziałam to suknie odkrywające ramiona. Nie chciałabym, żeby ramiączka od stanika gdzieś mi tam wystawały. Czy któraś z Was wie czy można gdzieś znaleźć biustonosz bez ramiączek? Taki właśnie potrzebuję i nie wiem co z tym fantem zrobić. Proszę o porady ![]() Gosia |
|
|
|
#4478 |
|
Zadomowienie
|
W kwietniowym numerze InStyle ( już jest w sklepach) są rabaty na panache i masquerade -20% do wykorzystania w weekend 26-27 marca
![]() na str www.instyle.pl jest spis sklepów, w których obowiązują, ale z tego co widzę to we Wrocławiu nic nie ma Edytowane przez aam Czas edycji: 2011-03-17 o 22:37 |
|
|
|
#4479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
np. http://www.ewa-michalak.pl/product-p...Strapless.html http://bradea.pl/biustonosze/biuston...amiaczek_ivory http://bradea.pl/biustonosze/biyston...e_evie_kremowy I tak dalej, i tak dalej...
|
|
|
|
|
#4480 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki!
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle jestem załamana... Po ponad miesiącu od zakupienia pierwszych uświadomionych staników znowu zostaję z jednym, no względnie dwoma pasującymi. Cleo Martha, którą dość intensywnie eksploatowałam i nawet polubiłam te jej szalone kolory, zaczyna ujawniać jakąś swoją złośliwą naturę. Obwód się niemiłosiernie rozciąga (założę ją po praniu raz - zapinam się na najluźniejszą haftkę, w połowie dnia muszę przepiąć na środkową, na drugi dzień - albo ostatnia haftka, albo znowu pranie... I tak w kółko) i zastanawiam się, czy to moja wina (wzięłam 60 na 68 cm pod biustem) czy ten typ tak ma. Pojawiają się jakby zaczątki bułki, ale przez luźny obwód i tak mi wszystko ucieka z powrotem pod pachy. Hit, który dyskwalifikuje ją z dalszego noszenia - mostek cichaczem włazi mi na większą pierś, od czego nabawiłam się już ładnego przebarwienia zanim wydedukowałam, że to ona mi to robi. I jeszcze dziwnie mi się rozchodzą szwy w miejscu gdzie ramiączka się łączą z miską, i nie wiem czy to się kwalifikuje do reklamacji czy nie. No, to się wyżaliłam, przepraszam
|
|
|
|
|
#4482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do migracji - znam ten ból! Chciało by się większy biust, ale najlepiej, żeby staniki rosły razem z nim
|
|
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wylicytowałam Dalię Satinę na allegro
ma któraś z Was ten model?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#4484 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, mam wrażenie że to Elegance mi bułkuje
ale może po prostu jestem nieprzyzwyczajona, że nie muszę poprawiać biustonosza |
|
|
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko czy to możliwe, ledwo po miesiącu?
|
|
|
|
|
#4486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle ostatnio zdobyłam kolejny stopień uświadomienia - cały czas myślałam, że mam szeroko rozstawione piersi - a nie mam, wręcz przeciwnie, po prostu przez to że sutki są skierowane na zewnątrz tak mi się ciągle wydawało... Nie pamiętam na którym blogu czytałam o tym notkę, bo bym tu wrzuciła linka - może kogoś jeszcze by uświadomił
|
|
|
|
|
#4488 |
|
Konto usunięte
|
lipcowa, jak znajdziesz gdzieś to wrzuć
może się okaże, że też nie mam
|
|
|
|
#4489 |
|
Wtajemniczenie
|
lipcowa - ja też myślałam, że mam szeroko rozstawione piersi, bo bez stanika to mam tyle miejsca na mostku, że co najmniej jedna by się jeszcze zmieściła, jak i nie dwie. A tymczasem przy Pani Ewie mierzyłam Freyę Deco, która robiła mi istną "dupę na klacie" i miała za szeroki mostek to usłyszałam: "Jak się ma tak blisko siebie piersi i wyrastają one z jednego miejsca to trzeba staników rozdzielających je, a nie zbliżających do siebie".
To sobie wyobraź jakież ogromne było moje zdziwienie
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2011-03-18 o 14:59 Powód: literowka |
|
|
|
#4490 |
|
Rozeznanie
|
podzielę się małą informacją o pewnej okazji cenowej
![]() osobiście uważam (i wiem, że nie jestem w tym osamotniona), że z aktualnej kolekcji masquerade rhea jest najpiękniejsza (choć w odsłonie jesiennej będzie jeszcze piękniejsza), niestety mnie zawsze początkowe ceny masquerade trochę bolą (160 stanik+80 dół, ał, ał, ał), z reguły kupuję na wyprzedaży (~120zł) lub na ebayu/allegro, gdy okazja się trafi (~80zł). Rhea jest limitowana, wobec czego polowałam na jak najnizszą cenę, na allegro można trafić 169+darmowa wysyłka, ewentualnie mieć jakąś zniżkę, ALE... http://www.asos.com/Panache/Masquera...ampagneAndPink wysyłka oczywiście za darmo, w rezultacie całość wychodzi troszeczkę taniej (~150zł za górę) niż w naszych sklepach stacjonarnych i na allegro, ALE... kod zniżkowy na 20% od rzeczy nieprzecenionych (a więc od rhei również) to UPDATEMYLOOK, 11UPDATEMYLOOK albo UPDATEMYLOOK11. dziś pojawił się mój rozmiar i mam cały komplet za 184zł, sam stanik kosztowałby 122zł. Część rozmiarów jest jeszcze dostępna, mam nadzieję, że komuś choć troszkę pomogłam. ![]() Jeżeli ktoś nie wie jak zamawiać z asosa, wszystko jest na asosowym wątku zamówieniowym, w razie czego służę tez pomocą w prywatnych wiadomościach. Na samej stronie są też inne modele masquerade, freyi etc, niektóre w naprawdę fajnych cenach (chciałam Incę, ale rozmiar zniknął, a gdy był- jakoś nie mogłam się zdecydować Mam jeszcze pytanie- czy ktoś może mi podsunąć gdzie tanio (do 150 z wysyłką) kupię deco cieliste 30e? Chcę mieć dupę na klacie
nie mam podpisu :< Edytowane przez sroda Czas edycji: 2011-03-18 o 14:44 |
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4492 |
|
Wtajemniczenie
|
sroda - moglabys podac linka do watku zamowieniowego?
|
|
|
|
#4493 |
|
Rozeznanie
|
|
#4494 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Zdecydowałam ze w sobotę zrobię napad na Lingerię w Gdańsku ![]() Wynalazłam jeszcze gdzieś z linków forum Gamax w Gdańsku (do G. mam najbliżej). I nagle stwierdziłam, czytajac ten watek że chyba nieco schudłam bo mierzę sie a rozmiar wychodzi mi mniejszy (70A) niż noszę aktualnie (75B) . A według kalkulatora rozmiar też wychodzi nieco inny (60D). Pomyślałam, że może pomożecie zagubionej Gosi pod biustem mam 69 cm w biuście (mierzę w najwygodniejszym staniku) 82 cm, a bez stanika luźno 77 cm. Obwód samego stanika 73 cm. Nie jestem w ciaży. To chyba tyle ![]() Przez internet na razie nie chcę zamawiać, bo wolałabym przymierzyc "na żywca". A moze znacie jeszcze jakieś godne polecenia sklepy w Gdańsku? |
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wymiary 69/94 i noszę 30F/30FF, więc raczej 30F będzie na Ciebie za duże
|
#4498 |
|
Rozeznanie
|
koniecznie cielaka, mam dużo ciemnych i kolorowych, a noszę jasne ubrania i nie mam co pod nie zakładać
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

My możemy jedynie podać Ci rozmiar na podstawie kalkulatora.

a ona ma prawdziwy porządny 80C 

ale może po prostu jestem nieprzyzwyczajona, że nie muszę poprawiać biustonosza
może się okaże, że też nie mam
To sobie wyobraź jakież ogromne było moje zdziwienie