|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
ja prałam 3 dni,ale kocykow nie prasuje
a i zrabiłam juz z mama pierogi i gołabki na jutro bo jedziemy gdzies do wiekszego miasta, moze kupimy wozeczek
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
antropia jakie torciskooooooooooooo jak zostanie proszę o kawałek
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
ale dopiero widzę jaki krzywy mi wyszedł...beznadzieja
zapraszam, zapraszam...zostanie na pewno, bo ja nie będę jadła a mój tz sam nie da rady pochłonąć... ( niedobrze mi na samą myśl o tych kremach )
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
Aj tam aj tam, ważne aby słodkie było hehe
|
#515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak wogule to powinnaś dostać za wystawianie takich zdjęć na tym forum
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-03-18 o 14:23 |
|
|
|
|
#516 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mazianka81 wiesz ja jakoś nie myslałam zeby dzwonic do gina, bo nawet jak spuchne to mnie od tego nic nie boli, tyle ze zmeczona jestem i nie mam sil na jakikolwiek ruch. Wizyte mam dopiero w poniedzialek za tydzien ja dzisiaj zaczynam juz 35tc i z tej okazji wcinam znowu ciasteczka...ale to przez torcik Antropii ![]() ![]() kasia1361 Fajnie, ze malutka cała i zdrowa...moja tez w 29tc wazyła podobnie bo 1404g ja tez czekam na kolezanke rowniez bedzie z synkiemmoniqac za wizytke! na pewno jest duzy jak zawsze największy na forum dawno twojego brzuszka nie widziałam![]() Cytat:
znaczy ze ciaza ci lepiej sluzy niz mi![]() antropia jak slodko "kocham cie" gdy zobaczy co dla niego zrobilas na pewno mu przejdzie! moj by byl w 7niebie gdybym mu cos upiekla ( wstyd sie przyznac ale nigdy nic nie pieklam ) bo on KOCHA slodycze, ciasta itp.uważaj zeby ci piesek nie zjadł torcika, bo tak slodko tam spoglada
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Mamusie
![]() Aguś, koniecznie daj znać, co tam po wizycie. Moim zdaniem takie wysokie ciśnienie i TAKIE tętno to może być niebezpieczne. Pewnie Cię nie zostawią, tylko jakieś leki dostaniesz. Mocno trzymam za Ciebie kciuki! Ewesko, niezła kolekcja, wyglądają na fajne, widać, że dobry stan ![]() Grazin, albo mam coś z oczami, albo ja tam niczego nie widzę. Pewnie widać, jak się człowiek z lupą przypatrzy z bliska:P Zostaw jak jest i olej te naklejki, myślę że taka naklejka dopiero zwróci uwagę naklejki suck!
|
|
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
zosiaaa plasiam, ale nie mogłam sie powstrzymać...musiałam sie komuś pochwalic...a komu jak nie wam?
24kasia86 torcik w lodówce, więc piesek nie ma szans...chyba, że później pańcio się z nią podzieli mam nadzieję, że lody stopnieją jak przyjdzie i zobaczy jak się napracowałam
|
#519 | |||
|
Zakorzenienie
|
agus87 Kochana dużo, dużo kciuków ode mnie mocno zaciśniętych
![]() Cytat:
Cytat:
wow, duuużo Zakupy się udałyCytat:
Ojczym jest już Jedziemy wszyscy do Holandii na wycieczkę więc odezwę się pewnie dopiero jutro. Fotki wrzucę jak już się z tym wszystkim ogarnę, może w niedzielę. buziaczki Kochane |
|||
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Ale dzisiaj zła byłam od rana...wstałam i chciałam włączyć laptop żeby sobie oczywiście poczytać jak co rano nas wątek a tu lipka... zepsuł się komp. Już miałam po nowego jechać do sklepu ale dałam radę go ogarnąć. Jestem strasznie uzależniona od tego miejsca, od neta i kompa... Idę nadrobić co u Was
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Eweska, wow ile ubranek
to teraz na pewno jesteś już zaopatrzona w stu procentach ![]() Dziewczonka, ale sen współczuję że musisz się tak męczyć Grazin, ale z Ciebie Bob Budowniczy Ja tam żadnej usterki nie widzę Aguś, trzymam kciuki za ktg ![]() Wkurzyłam się Poszłam do sklepu po zakupy na tartę, wlazłam na to moje 4 piętro usapana, zmęczona, spocona, z siatami i gdy zabrałam się do robienia okazało się, iż mleko na budyń jest zważone
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
przede wszystkim dziekuje za kciuki, jestescie kochane wiec tak na ktg przez pierwsze 20 minut mala miala tetno ok 180-190 nawet pod 200 podchodzilo no ale zaczelo sie normowac, lecz mimo wszystko nadal chwilami bylo 170-180 mala nie powinna miec takiego cisnienia ![]() moja polozna sie zaniepokoila, druga tez mowia, ze za wysoko, no ale niby sie normuje druga sprawa to cisnienie, oczywiscie za wysokie, przylecial lekarz ordynator i pytania ktory tydzien, jak sie czuje, jak ruchy dziecka, czy sa obrzeki - polozne pomacaly kostki, rece i twarzi mowia, ze sa czy mam bialko w moczu -nie mam czy mialam robione crp- nie mialam no to mnie ubrali poszlam z polozna ta ze SR i z mezem do laboratium ii po znajomosci zrobila to crp wszystko bedzie zalezalo od jego wyniku chodzi o zakazenie wewnatrz jesli bedzie poza poziomem no to bedziemy myslec zadzwoni kolo 18 poki co mierzyc cisnienie 3-4 razy dziennie, jak jest ok 140-80 to do lekarza prowadzacego albo na izbe lepiej na izbe cos tam matlaczyli na mojego gina a wyniki ostatnich badan to moj lekarz mowil ze sa okej jak najbardziej a tenlekarz dzisiaj mowi, ze tu za wysoko no co za dupek ten moj prowadzacy wiec czekamy do 18 ![]() ![]() chyba spakuje torbe
|
|
|
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
Boże jak ja się narobiłam, posprzątałam całą kuchnie i łazienkę, szafki, kafle, wszystko, masakra.....
Musze dać rady jeszcze z sypialnią chociaż, resztę chyba zostawię na jutro. Dramat takie sprzątanie na raty.
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Agus jestem pewna, że o 18:00 przyjdą do Ciebie same dobre wieści!!
Zaciskam kciuki za wyniki ![]() Dobrze, że fachowa obsługę miałaś!A torba.. może na wszelki wypadek.. Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-03-18 o 15:10 |
|
|
|
#525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze że tak się od razu tobą zajęli. Leż sobie, odpoczywaj i myśl o samych miłych rzeczach może to ciśnienie spadnie. Jak się będziesz pakować i stresować będzie gorzej !!!!
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, spakuj sie koniecznie. Jeśli niepotrzebnie, to niech torba sobie stoi. To ciśnienie to naprawdę poważna sprawa. Już lepiej, żeby mieli Cię zostawić, niż miałabyś w domu siedzieć z takim. Albo jakieś leki dostaniesz, albo zostawią Cię i unormują w szpitalu. Trzymamy mocno kciuki, jak coś to sms do którejś z nas.
Uciekaj z kompa i poleż sobie, melisę zaparz. |
|
|
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
dzieki dziewczyny, ja myslalam ze kogos zabije wczoraj, gdyby moj rodzinny zareagowal jak trzeba to juz bym dzisiaj smiagala pewnie ![]() agus, no to w szoku jestem! trzymam kciuki, ja sie nie dziwie ze oni tak sie trzesa, bo u mnie wlasnie tak sie zaczelo i szybka interwencja sprawila ze dzisiaj jest ok. koniecznie pisz nam tu na bierzaco co i jak, ja juz po malu mysle ze bede starala sie byc na bierzaco grazin fajna komoda, pojemna chyba co? |
|
|
|
#528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekamy razem z Toba do 18
|
|
|
|
|
#530 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję że jesteście takie ze mnie dumne!!
bardzo to miłe może skręce jeszcze jakaś szafe albo meble do kuchni:Phhihi ciesze sie ze zdrowie mi pozwala byc jeszcze tak aktywną. Aguś trzymam kciuki zeby o 18 zadzwoniuli z dobrymi wynikami, ale faktycznie moze lepiej jakby Cie na obserwacje wzieli. im bliżej końcówki tym wiekszość z nas zaczyna mieć jakies przeboje ciążowe ech![]() Cytat:
bo nie lubie na meblach miec cos ponaklejane. widac to pod światło i z bliska wiec jkos musze to przezyc![]() Cytat:
ja tez chyba choc czesc spakuje dzisiaj Cytat:
![]() a jak sie agnieszko czujesz? lepiej?? kupiałam sobie witaminki bo mi sie skonczyły wziełam prenatal 90 tabletek za 30zł to chyba okazyjna cena nie? nie wiem bo nie brałam wczesniej ich. zjadłam tależ skrzydełek z piekarnika i pół kilo winogrona pycha było:Pdaisy zapomniałam Ci napisac ze ciesze sie ze poprawiaja Ci się wyniki!! ale trzymaj diete! moze obejdzie sie bez insuliny
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-03-18 o 15:32 |
|||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, nie martw się na zapas
|
#532 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie wypilam melise i leze sobie na lweym boku, laptopa mam na lawie a lawer przy kanapie takze jestem z wami caly czas Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
narazie sobie poleze a za 15 minutek pojde i ja spakuje |
|||||
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś,
za pozytywne wiadomościAle torbę spakuj koniecznie. |
|
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja po wizycie i wszystko jest w porządku. serduszko Marcelkowi tak ślicznie pukało... wspaniały dźwięk czyli od półtora miesiąca tyję kilogram na tydzień jak tak dalej będzie to do porodu ogólnie od początku przytyję uwaga! 23kilo ![]() dziś zamawiam w końcu te koszule z allegro. aaa i pochwalę ZUS kasę za zwolnienie za 16.02-17.03 dostałam na konto 17.03. w szoku byłam! Agus ojj mam nadzieję, że dobrze się Tobą zajmą ! najważniejsze, żeby wyniki było ok. Torbę lepiej miec spakowaną, tak jak pisze Mary Grazin Ty zdolna bestio ![]() Ewesko ale świetna sterta i spoko bardzo, że dziewczyna tak niewiele chciała za te ciuszki.aaaa i jeszcze rano dostałam smsa od DorkiBl: Jupi!Kolejny tydzień za nami!Witamy na początku 29-go Jeśli zaczyna mi smakować szpitalna zupa mleczna z rana to chyba znaczy, ze wtapiam się w teren
|
|
#535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
agus trzymam kciuki za ciebie, by wszystko było ok. dobrze, że tak ładnie się Tobą zajęli w tym szpitalu... uważaj na siebie kochana i się nie daj
|
|
#536 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja tez jestem pewna ze jak bylam u babci co mialam te skurcze jak na @ malutka sie mocno ruszała, zaloze sie ze mialam wysokie cisnienie a ona tetno. Smutno mi teraz ![]() Aguś!
|
|
|
#537 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie też dzisiaj strasznie naparza brzuchol, zaraz chyba okres dostanę ![]() :brzyda l:
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin
******Saniu, super, że ok po wizycie! Aguś, najważniejsze, że jesteś pod dobra opieką!
|
|
|
|
#539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie moje piątkowe imprezowe dziewczyny?
Ddaaiissyy, Listopadowa, Amarcia (kto jeszcze?) kolejny tydzień nam stuknął Qrde.. a tak nie dawno połówkowe było! szok.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

wszystko będzie ok kochana
za wystawianie takich zdjęć na tym forum

ja dzisiaj zaczynam juz 35tc i z tej okazji wcinam znowu ciasteczka...ale to przez torcik Antropii 

znaczy ze ciaza ci lepiej sluzy niz mi
gdy zobaczy co dla niego zrobilas na pewno mu przejdzie! moj by byl w 7niebie gdybym mu cos upiekla ( wstyd sie przyznac ale nigdy nic nie pieklam

Zakupy się udały
współczuję że musisz się tak męczyć