|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
A ja właśnie wczoraj oglądałam zdjęcia Twoje i Filipa na profilu wizażowym i tez uważam, ze jesteś śliczna
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
to będzie moje motto jak będę lamentować nad moim ciałem po porodzie
|
|
|
#4623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja jestem niewiele wyższa bo mam całe 160 cm - a startowałam z wagi 66 - mimo tego mojego 1 kg na minusie nadal pewnie nie wyglądam tak dobrze jak Ty |
|
|
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
jak mi sie spodobal ten wozek http://allegro.pl/znakomity-wozek-fo...453804651.html ale nie moge znalezc nic na jego temat
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
eh....mam dziś totalnego doła...złożyło sięna to kilka ładnych powodów
mój mąż poszedł dopiero teraz do pracy i wróci pewnie koło 19..........z rodzicami się pokłociłam moja ukochana bratowa oznajmila mi ze mimo 4 worków ubran ktore sa po moim chrzesniaku moze oodac mi tylko te ktore jak kupilam reszty nie ma zamiaru!!!! Wyobrazacie sobie co za tupet....ah rodzinka :/ i jeszcze te cholerne plecy mnie nawalaja juz 2 tydzien :/ masakra |
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam +4kg i 175cm a i tak wyglądam o wiele grubiej niż zwykle brzuch jakiś rozlazły
Zanko Ty wyglądasz super |
|
|
|
#4627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zanka zobaczysz, że Lenka też zupełnie zdrowa jest i oczywiście zapomniałam.... się ostatnio czuję jak wielorybek co to morze wyrzuciło go na plażę a co będzie latem, jak zacznę bardziej puchnąć? staram się tym wszystkim nie przejmować, ale są takie chwile, że bardzo ciężko mi to wychodzi
Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-03-18 o 15:25 |
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Agni
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedz, jak Twoje wyniki krwi, moczu? Bo mowia, ze to nie jest zdrowa dieta, co odbija sie w wynikach. Faktycznie ja mialam hemoglobine ponizej normy i dopiero teraz po zelazie mi wrocila do normy. A jak u Ciebie? Reszta wynikow idealna. Cytat:
W tej ksiazce Dukana jest napisane, ze kobiety w ciazy z tendencja do tycia moga stosowac 3 faze, bez czwartkow proteinowych. I chyba wroce do tego. Generalnie 3 faza, to po prostu zdrowe odzywianie z pewnymi zastrzezeniami. Ja naprawde patrze na to co jem i ile, a tyje niemilosiernie i mam tego dosc. Teraz mam 2 tyg. zwolnienia, wiec wiecej czasu na gotowanie, wiec bede sobie gotowac po dukanowemu. I zobacze co z tego wyniknie. Chyba, ze mi zapal minie
|
||
|
|
|
#4631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież nie zjesz tych ubranek a przeważnie w rodzinie tak jest że jedne dzieci noszą po drugich Ja mam dostać po kuzynce Tża . A tak żeby Cie pocieszyć to wiesz przynajmniej nie masz ciążowych zaparć ja zaraz pękneeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Agni
|
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze możesz zacząć kupować na allegro lub w lumpkach - tak jak dziewczyny...
|
|
|
|
|
#4633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie to chamstwo, to normalne dla mnie, że w rodzinie się ubranka przekazuje... Ja od siostry dostałam 2 reklamówki ubranek, bo ma rocznego synka i leżaczek i powiedziała, że jeszcze coś mi da i wcale nie musiałam prosić. Zanka przestań się martwić tymi kilogramami! Napewno je szybko po ciąży zrzucisz
|
|
#4635 |
|
BAN stały
|
Agni82 no wiedziałąm i już
Zanka czekamy na echo Lenki i też sie tak będziemy cieszyć ![]() A ta waga-nie ma co się dołować.Mój już do mnie mówi "gruba" a ja mam to w d***e. Ja jestem 8,5 kg. na+. Sweet nie pros i nie dawaj satysfakcji. Ale menda.I powiedz w duchu,zeby ja myszy zżarły-wszystkie 4 worki ubrań.O!!! |
|
|
|
#4636 |
|
Rozeznanie
|
Witam .ja wlasnie po obiadku, kopytka, a raczej leniwe ,( Bo z serem ) z sosem warzywnym. Moj Tz nie lubi warzyw , ale ten obiad to dla dzidzi.,a on jak bedzie glodny to napewno zje
.Pisalyscie o balsamach ujedrniajacych, ja uzywam oliwki rozanej, troche kosztowala, ale dziala , wydaje mi sie ze skora jest bardziej elastyczna , nie uczula , Bo naturalne. Wczoraj bol glowy w nocy nie moglam spac , a ran jakis kaszel, od Tz dostalam opr za otwieranie okien w dzien, Bo mu wiecznie zimno... Ja tez nie lubie zeby ktos sie wcinal w moje zycie,dlatego po porodzie bedzie tylko moj maz I ja , a zadnych mam , ciotek babc,dziekuje ale damy sobie rade.Sami sie nauczymy na wlasnych bedach.dzis tesciowa dzwonila I pytanie czy wybralismy imoiona, ja na to ze mamy: Roksana I Patryk, takie nam sie podobaja , no ale jej sie nie spodobaly Bo twarde I jakie niby zdrobnienia do tych imion, ona nam proponuje Zosia , Marysia,podziekowalam I powiedzialam ze nam sie nie podobaja , Bo chcemy zeby dziecko malo imie latwe dla polakow I anglikow do wymowienia , no I zeby nikt sie nie platal...jak dobrze ze nas dzieli aka odleglosc... Hihi. IDE na spacer pad a deszczyk ale jeszcze dais nie wychodzilam... |
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka no to kamień z serca
Babonik współczucia dla męża ![]() Cytat:
A my własnie wrócilismy do domu, zawiozłam moją ślubną do komisu i niech się dzieje co chce w końcu złożyłam wniosek o wymiane prawa jazdy i 84zł poszlooo Aaaa własnie bo juz mialam kiedyś pisać.... skarżyłyście się na problemy z cerą w ciąży, kupiłam 2 tyg temu krem z serii PERFECTA MAMA do twarzy z kwasem foliowym, rewelka
|
|
|
|
|
#4638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za ciacho??? poproszę przepis bo tak teraz wyglądam ![]() Cytat:
oj nie wolno się dołować a z dziewczynami się zgadzam żeś śliczna i taka kobieca Cytat:
![]() a tak w ogóle to Was podduszę na niecałe 2h do sklepu z małżem wyskoczyłam a tu 3 strony , oj szalone !!!! Co do dunkana , też stosowałam i pierwsza faza poszła gładko, straciłam trochę ale potem już kiepsko szło, no i jak dla mnie to jednak drogawa ta dieta trochę . |
|||
|
|
|
#4639 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY - Ona poprostu mnie nienawidzi i zreszta nawzajem....ale jestem wsciekla tylko dlatego ze ona nie zaplacila nawet za chocby jedno z tych ubranek nawet skarpetki jednej nie kupila dla tego dziecka wszsytko kupilam ja i moja mam a ona teraz mi daje 5 ciuszkow i to jeszcze ona decyduje ktore!!!!! a moja mam stwierdzial ze ona sie nie chce wtracac
|
|
|
|
#4640 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka no to bajka coś szybko dotarło aż dziw
cieszę się maść dla męża to serio fajny wynalazek mówię z doświadczenia osoby niepełnosprawnej nie ma za co dziękować tak mi to w domu leżało i się marnowałoagni82 no i o to chodziło super że wszystko dobrze![]() ktoś pytał o gojenie się ran ciętych chirurgicznie no więc jako doświadczony kawał mięcha się wypowiem miałam szyte ramię na całej długości od ramienia po łokieć po dwóch tygodniach rana była już ładnie zrośnięta smarowałam się namiętnie linomagiem bo to troszkę swędzi jak się goi miałam również szyte oba biodra takie rany bym powiedziała o długości 15 cm po każdej stronie te goiły się ciut dłużej bo jednak w gorszym miejscu bardziej zakryte czy to spodenkami czy kołdrą potem jeszcze miałam na kolanach ale to to samo prawie co przy biodrze. zawsze jak usuwają to taka ulga bo taka skóra luźniejsza i elastyczniejsza się robi.
|
#4641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to podobnie jak ja bo przed ciążą miałam jakieś 78kg ale potem spadło na 72-73 i teraz dopiero dobijam do 76 więc nadal na minusie jestem
|
|
|
#4643 | ||||
|
Zadomowienie
|
W końcu mam weekend, a Wy jak zwykle piszecie jak szalone
Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie sukienek, zdecyduję się na jedną długą, drugą krótką Cytat:
moniczka2123 gratuluję synka Cytat:
Zazdroszczę. mamad1 z paleniem właśnie tak jest, biernym palaczom chyba jeszcze bardziej szkodzi. Mojej przyjaciółki babcia poszła kiedyś do lekarza, który do niej powiedział:"najwyższa pora rzucić papieroski". Babcia w szoku, nigdy w życiu papierosa nie miała w ustach...Za to dziadek palił przy babci całe życie, do tego Popularne... Cytat:
. Mogę go wypożyczyć za niewielką odpłatą .Cytat:
.agni82 wiedziałyśmy, że wszystko będzie ok Sweet ja bym się jej wcale nie prosiła, niech się udławi tymi ubrankami. Później w kłótni Ci wypomni, że Twoje dziecko ubierała. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-03-18 o 16:24 Powód: dopis |
||||
|
|
|
#4644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja już po pracy (szef chory, więc się wcześniej urwałam ), po sprzątaniu mieszkanka i po wymiotowaniu... Czyli dzień jak co dzień
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz może - jako "doświadczony kawał mięcha" co pomaga na takie okropnę swędzenie jak się rana goi? pytam bo moja oparzona łapka wyglada teraz jak czerwono-brunatna błyszcząca rolada za przeproszeniem, tzn. już rana po oparzeniu przyschła ładnie, z wierzchu już się robi taki suchy strup, ale jeszcze czerwoność przebija spod spodu, sorki za taki obrazowy opis ![]() na szczęście nie wyszły mi bolące pęcherze wypełnione płynem tylko kilka takich maleńkich ale szybko przyschły. No i od wczoraj normalnie tak swędzi że oc*pieć można ale to dobry znak bo się goi, smaruje tłustą maścią, kupionym Panthenolem w kremie i na zmianę ze zwykłym Dove bo on taki tłusty i jak jest nawilżone dobrze to tak nie swędzi paskudnie.
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Was to tylko lać po pupach przychodzę a tu 7 stron do czytania oszalałyście. Zanim zdążyłam przeczytać to już zapomniałam co mam odpisać Niestety nie pamiętam, która z Was dowiedziała sie dzisiaj płci, ale GRATULUJE SYNIA ![]() Nerola mówiłam, żę się wszystko ułoży ![]() Blondynka wstaw jej wielkiego negatywa w opiniach i niech cię popamięta, aż jej w buty pójdzie SweetAngel1984 nie martw sięwpadaj do Świdnika i szybko zrobimy wyprawkę dla synia w niewielkiej cenie Zakupoholiczka ci pomoże ![]() Dostałam od znajomej peeeełną siatkę ubranek, niestety nie przywiozłam ich jeszcze od mamy bo wracałam autobusem do domu i nie chciałam dźwigać wzięłam tylko 2 sukieneczki ze sobą i buciki ![]() Reszty nie pamiętam i przepraszam
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie że dacie radę, w lumpkach to ja bodziaki po 1zł kupowałam i pajace też ładne się trafiały za grosze teraz mam całe pudło ciuszków - tylko część muszę jeszcze przeprać. W sumie miałam też od bratowej dostać bo jeszcze zanim się dowiedziała że w ciąży jestem to narzekała że by komuś chętnie wydała część ubranek po dwójce swoich dzieci ale teraz to nawet nie wspomni że mi coś odda lub pożyczy - cisza jak makiem zasiał więc wolę na nią nie liczyć tylko na siebie, od mojej ciotki mam obiecane też bo ma małe dzieci - najmłodsza siostra mojej mamy - ma 34 lata ale też trudno powiedzieć co ona mi podeśle
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-19 o 08:16 |
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chciała taką figurę... ![]() A Dukan na pewno nie jest bardziej szkodliwy niż inne diety, ale może być niezdrowy jeśli się nie przestrzega podstawowych zasad - obowiązkowo dużo wody i obowiązkowo otręby. I nie powinno być problemu ![]() dziubek79, ciasto to Izaura znajdziesz dużo róznych przepisów, ja jeden troszeczkę zmodyfikowalam i robie po swojemu. Ciasto: kostka margaryny+szklanka cukru+ 3 łyżki wody + 3 łyżki kakao, zagotować i ostudzić. Dodać 3 żółtka, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pianę ubitą z 3 białek i wymieszać. Wylewasz na blachę. Ser: pół kg sera białego, ok. 1/2 szklanki cukru + 3 żółtka miksuję (można dodać trochę roztopionej margaryny jeśli jest chudy ser), z białek ubijam pianę i mieszam z serem. Wylewam na ciemne ciasto, wstawiam do piekarnika, około 45-50 minut pieczenia i gotowe. Można ponakłuwać wcześniej widelcem to warstwy się troszkę zmieszają i fajnie wygląda. A robienie zajmuje mi 15 minut
|
|
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
agni cudownie że wszystko w porządku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

klaski :

Zawsze możesz zacząć kupować na allegro lub w lumpkach - tak jak dziewczyny...

Zakończone: 2

dość, że jestem normalnie głodna, chce mi się jak cholera placków ziemniaczanych to jeszcze takie pyszności pokazujesz, a ja nie mogę jeść tyle ile bym chciała i co bym chciała