|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
u mnie coraz częściej spotykam się z tym że goście noclegi opłacają sobie sami
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Dal mnie właśnie zaczał się weekend
ooohh yeahh i mimo ze u mnie za oknem jeszcze lezy śnieg, to swieci piekne słoneczko i mam wysmienity humor ktoraś (zapomnialam nicka) pytała kiedy dzieci planujemy to ja odpowiadam , ze jeszcze niedawno myslelismy ze zaraz po slubie, ale ostatnio sobie pomyslalam, ze to chyba jak dla mnie troszke za szybko, choc nieraz mam takie napady, ze juz bym chciała:P i tak wymyslilam ze w 2014 chcę miec pierwsze czyli bede miala rocznikowo 26 lat,a TZ 29 a po roku od razu drugie, zeby nie bylo między nimi duzej roznicy MOj TZ sie na to zgodził oczywiscie Za wesele płacimy MY. NIe bylo wogole rozmowy z Naszymi Rodzicami na ten temat, wiec zadnego dylematu nie mamy Zresztą juz dawno sie utrzymujemy sami, mieszkamy razem, wiec to jest tylko Nasz kolejna wspolna inwestycja W kwietniu jak bedziemy w Polsce na Swieta to mamy tyle spraw do zalatwienia: sala, kamerzysta, termin w kosciele... mam nadzieje ze zdązymy a na nauki planujemy isc juz w wakacje, bo będziemy calu lipiec, wiec mysle ze sie uda, zeby bylo kolejne z glowy![]() Kiedys Wam wyslalam taką sukeinkę slubna, ktora mi sie baardzo podoba znalazlam ją na jakims forum dziewczyn , ktore biora slub w tym roku napisalam do wlascicilki tej sukienki i mi odpisala ze bedzie ją chciala sprzedac po slubie, a wymiary ma podobne do moich, tak wiec jak juz bede miala za soba maraton po slonach slubnych i bede wiedziala, ze taki typ mi pasuje, to sie przejade chyba do tej dziewczyny mimo ze mieszka na drugim koncy Polski prawie;P
|
|
|
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagodzia, ja w tym roku koncze studia, bardzo zalezy mi na tym, zeby zalapac stala prace, wtedy pewnie z minimum 2 latka wypadaloby popracowac, zanim sie pojdzie na macierzynskie
Evoonia bardzo ciekawy pomysl z tymi zaproszeniami... skoro ten motyw ma tyle wspolnego z Wami Magduś my mamy ok 50 przyjezdnych gosci i zalatwiamy im noclegi w pobliskim hotelu, bo sala niestety nie ma pokoi goscinnych... i pewnie beda to ze 3 noclegi - dzien przed slubem, w dniu slubu i w dniu poprawin, a jak ktos bedzie chcial byc dluzej no to sorry ale bez przesady Musi byc, prawda?!
|
|
|
|
#3364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od siebie dodam jeszcze, że zazdroszczę tak niskiej ceny noclegów i niewielu gości do przenocowania... U nas nocleg to zdaje się 55zł/os i będziemy nocować ok. 80 gości... A poza tym jeszcze trochę osób (szczególnie młodych, naszych przyjaciół) w domu i u sąsiadów ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
jeśli będzie Ci się to opłacało (znaczy nie będzie chciała z Ciebie zedrzeć
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
__Paulinka__ - no to super jakby juz teraz udalo Ci sie dogadac z ta dziewczyna
Jedna rzecz z glowy Ja co prawda juz teraz nie decydowalabym sie na suknie, bo jak dla mnie to troche zawczesnie. Balabym sie, ze cos w miedzyczasie mi sie odwidzi. Ale jesli jestes zdecydowana, to umawiaj sie z ta dziewczyna, zaklepuj ![]() E87 - u nas z gosmi bedzie bardzo podobnie. tez bedzie jakis autobus, zeby ich zabrac do kosciola, a pozniej na sale. A pozniej po imprezie, zeby ich bezpiecznie zabral do hotelu. A na poprawiny, to mysle, ze sami sie przejda, bo po pierwsze bedzie to lato, wiec piekna pogoda i sliczna okolica, a poza tym bedzie to jakos niedaleko, 15 minut spacerkiem, wiec mysle, ze sami beda chetni na taka przechadzke
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm w sumie to macie rację. U mnie nocleg będzie jeszcze tańszy bo to kwota coś około 25 zł (nie pamiętam tylko czy to za osobę czy za pokój) + około 7 zł za pościel. Wszystkich i tak nie zmieszczę pewnie w pokojach należących do sali więc częśc swoich gości wezmę do siebie do domu i pożyczę jeszcze klucze do mieszkania kuzynki bo ona akurat tam nie mieszka więc mieszkanko stoi puste. na dzień dzisiejszy mamy 124 osoby nie licząc 3 osób z zespołu. ponad 2/3 gości to osoby przyjezdne.
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, ze ja nie mam problemu z noclegami, gdyz wszyscy goście mieszkaja w miare blisko, najdalej ok 35km, a salę chcemy wlasnie zeby byla tak po srodku
więc kazdy bedzie mial do przejechania ok 17km, a autokar i tak bedzie z kosciola do sali wiec loozik Wspolczuje tym co musza zalatwic ok 80 noclegow... w hotelu to sie chyba wogole nie oplaca, poszukalabym raczej jakiegos penskonatu czy cos... taniej napewno... |
|
|
|
#3368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nam 442
![]() Cytat:
![]() może nam się odmieni i będzie wcześniej, ale na chwilę obecną wątpię ![]() Cytat:
każdy ma swój czas mamy z TŻ 22 lata, wiem, że jesteśmy młodzi, ale uważam, że dojrzalsi niż nasz rocznik i jesteśmy pewni tego, że chcemy być razem. A mam wrażenie, że osoby, którym mówię o ślubie taksują mnie wzrokiem czy w ciąży przypadkiem nie jestem Jedna nawet wprost zapytała czy "musimy" - do tego czasu to ja bym zdążyła ze dwa razy urodzićCytat:
6c4f5516393a6e77.jpg a co do baniek - czytałam na wizażu, ze mogą brudzić Cytat:
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=D0tk4;25805300]__Paulinka__ - no to super jakby juz teraz udalo Ci sie dogadac z ta dziewczyna
Jedna rzecz z glowy Ja co prawda juz teraz nie decydowalabym sie na suknie, bo jak dla mnie to troche zawczesnie. Balabym sie, ze cos w miedzyczasie mi sie odwidzi. Ale jesli jestes zdecydowana, to umawiaj sie z ta dziewczyna, zaklepuj ![]() Cytat:
Ta dziewczyna ma slub w maju, ma mi przeslac na maila zdjęcia z przymiarki, tak jak ona w tym wygląda, bo wiecie, to zawsze widac lepiej niz na tych modelkach przerobionych w photoshopie:P a po salonach chce sie przejsc w wakacje, bede miala miesiac czasu chce juz mniej wiecej wiedziec czy cos wogole na mnie dobrze "leży":P Ta dziewczyna mi pisala, ze kupila ją za 2900, wiec mysle ze co do ceny to bysmy sie dogadaly , ale jak narazie to rozmawialysmy czysto teoretycznie mam do niej namiar w razie czego wiec bede myslec
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
Dzieci - będziemy się starać zaraz po ślube
- przynajmnie teraz mamy taki plan.noclegi - niespotkałam się z weselem aby goście placili za noclegi I dziewczyny szlalejecie nie było mnie pół dnia i 3 strony do nadrobienia
|
|
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
niut0 - doskonale wiem o co Ci chodzi z tymi komentarzami. O ile moja rodzina i przyjaciele bardzo fajnie zareagowali na nasze zareczyny (mialam wtedy 20 lat, rocznikowo 21), to pozniej dowiadywalam sie, ze 'kolezanki' tlumaczyly zupelnie obcnym nam ludziom, ze jestem w ciazy i to dlatego. Gdy wrocilam do domu po paru miesiacach czesc ludzi miala zdziwko, bo przeciez 'nic po mnie nie widac'
Co ciekawe, osoby ktore rozpuszczaly takie plotki i raczyly sie zawistnymi komentarzami to byly dziewczyny, ktore od dobrych paru lat sa w zwiazkach, z tym ze ich faceci jakos sie nie spiesza przed oltarz, wiec wydaje mi sie, ze przez niektore z nich po prostu zawisc przemawiala. Moi rodzice wzieli slub w okolicah 30. ale zaakceptowali nasza decyzje, bo przeciez nie jestesmy juz dziecmi, nigdy nie dalismy im powodu, zeby zwatplili w nas jako w ludzi, wiec kibicuja nam i ciesza sie razem z nami. A nieprzyjemnymi koemantarzami po prostu sie nie przejmuje. Najlepsza odpowiedzia na te wszystkie teksty o 'mlodzienczych milosciach' bedzie sie pokazanie tym ludziom na 20-30 lat z ta sama osoba przy boku ![]() Ja sie poki co zegnam i wychodze z tej biblioteki. Jeden rozdzial ksiazki przeczytalam, wiecej po prostu ni ejestem w stanie, taka piekna pogoda Napisze do znajomej, moze sie gdzies ze mna przejdzie, a jak nie, to sama pojde do parku. Mamy taki piekny niedaleko nas. Jeziorko, labedzie, maaaaasa zieleni i to slonce, wiec na pewno bedzie slicznie Do uslyszenia!
Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2011-03-18 o 16:25 |
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
a moja suknia jest juz w stolycy na odprawie celnej
acha jeszcze w sprawie opłacenia hotelu...na dwóch śubach w zeszłym roku musielismy sie sami o to zatroszczyć a że w czerwcu byliśmy łącznie na 3 slubach dwa tygodnie przed weselem koleżanki ze studiów dostałam od niej telefon, czy bym ich nie zaszczyciła swoja obecnością. Akurat wypadało to w weekend, kiedy musiałam jechac na szkolenie do krakowa. Ślub w lublinie (300 km). Pytam wiec moja kolezanke czy zapewni nam z tż hotel, a ona, że to już późno, że ma zaklepane wszystkie miejsca i takie tam...No więc pojechalismy na ślub, potem na wesele i potem o 22 opuściliśmy lokal, koleżanka była wściekła, chociaż próbowała to ukryć, ale potem od wspólnych znajomych słyszałam co mówiła. Zatem o tej 22 pojechaliśmy do krakowa, Dlatego, choć są to spore koszty, ale my pokryjemy gościom hotel, żeby uniknąć takich sytuacji Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-03-18 o 16:38 |
|
|
|
#3374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem tego samego zdania co Dotk4 - wesele to duzy koszt ale dla osob zaproszonych również - wszytkie wydatki z ubiorem przyjazdem sa juz duze i wydaje mi sie to niesmaczne zaproaszac kogos i jeszcze sory ale za nocleg musicie sobie zaplacic ja bym osobiscie nie pojechala na takie wesele bo nie bylo by to oplacalne - uwazam ze jeżeli sie juz zaprasza gosci z daleka to nocleg powinni miec zorganizowany, pomysl ze jezeli jest rodzina 4 osobowa i niech zaplaca paliwo, prezent, wyjazd wczesniejszy, ubior, fryzjer itd to jeszcze 35 zł od osoby za naocleg to juz troche robi sie suma niemala pozatym pomysl czy nie lepiej zorganizowac u rodziny znajomych taki nocleg niz placic tyle kasy
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
spadam na Badmintona
pewnie jak wroce to bedzie kolejne 5 stron do nadrobienia
|
|
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Noclegi rzeczywiście tanie, u nas 70- 80 zł/os, w tym mamy już 50% rabatu A, że wesele odbywa się w miejscowości obok, rodzina z Niemczech ulokowana u rodziny polskiej, wiec ogóle mają gdzie spać. Ale już poinformowałam kuzynostwo i wujostwo z zagranicy, że jest możliwość noclegu w hotelu w danej cenie. Jeśli są zainteresowani, niech dają mi znać do końca czerwca. Mimo wszystko tak szybko muszę rezerwować noclegi, bo na jesieni już będzie za późno. Hotel ma dość duże obłożenie. Jeden kuzyn już mi maila napisał, że on chętnie skorzysta i oczywiście sam sobie zapłaci. I cholewcia zaczęłam oglądać chirurgów od początku a sprzątanie czeka...
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
U weekend i cisza
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
My w weekend będziemy świętowac nasze 4-lecie
więc pewnie zaglądnę tu dopiero w poniedziałek. Nie możemy dziś bo TŻ-ta wysłali mi na szkolenie w okolice Piotrkowa Trybunalskiego to będziemy jutro przy winku![]() |
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
A ja cały weekend w domu
TŻ pracuje a jeszcze ma uczelnie. Masakra. Nika a Ty myślałaś już coś o noclegach?
|
#3380 |
|
Rozeznanie
|
Z mojej strony będzie jeden w zajedzie napewno ( kolezanka na której weselu rowniez miałam zapewniony nocleg). Rodzina będzie spac u mojego brata poniewaz ma duże mieszkanie i bratowa stwierdziła że nie ma innej opcji jak nocleg u nich - uparła się co jest mi na ręke i równiez u mnie w mieszkaniu. Jeszcze nie wiem jak rozwiązemy problem z rodzina TZ( plusem jest że ma część rodziny równiez w Łęcznej wiec nie będzie z tym problemu) a co do reszty gości jeszcze nie wiem ( wśrod jego znajomych każdy sam sobie zapewniał jak do tej pory dojazd do domu z wesele (odemnie będzie z 50 km.) Jeszcze bede musiała porozmawiać z TZ ale w naszym lokalu będa nowe odnowione pokoje.
|
|
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
A u nas TZ dzielnie pisze prace, co wiecetj, nawet narzeka ze go rozpraszam jak co tam zagadam do niego od czasu do czasu ;p taki pilny student, hihi ;p ja natomiast relaksuje sie przy herbatce i z ksiazka w rece (jak to milo, dla odmiany, poczytac cos nieakademickiego ;p). Milego wieczorka
)))
|
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
I jestem tak jak obiecałam
Wybaczycie mi te kilkanascie nieprzeczytanych stron?? Nie moge przez nie przebrnąć ![]() Może w ogóle poktótce mi napiszecie o czym teraz mowa?? Doczytałam tylko o płaceniu za hotel.. dobrze ze ja mam wesela na którym goście nie będą musieli spać po hotelach i jeden problem z głowy
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-03-18 o 19:29 |
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3384 |
|
Wtajemniczenie
|
Już doczytałam resztę
Pytanie co do dzieci.. coz chcemy je oczywiście miec ale to może najwczesniej z około 3 lat po slubie a może 4, 5 ..kto wie.. różnie sie życie układa. Na pewno chcemy sie z poczatku sobą nacieszyć bez żadnych krzyków w oddali ![]() jagodzia133 nasz fotograf odpisał na maila?
|
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
Weszłam na chwilkę a tu tyle stron do nadrabiania..! Co do dzieci..to myślę, że góra rok po ślubie..bo za rok będę mieć już 27lat..więc z rok może wcześniej..
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po treningu
to sie wypociłam, ide wziąć prysznic, zrobie herbate i wracam
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a ja siedzę i się totalnie nudzę. Wypiłam piwko z siostrą i usypiam teraz
|
#3388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3389 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja oglądam właśnie Kochaj i tańcz. Nie widziałam jeszcze tej produkcji. Taki relaksik po całodniowym czytaniiu teorii do magisterki
na szczęście to już koniec czytania, od jutra mogę się wreszcie zabrać za pisanie! Do TŻta przyjechała siostra, więc dzisiaj spędza wieczór rodzinnie. Akurat wróciła z wakacji w dalekim kraju (Sri Lanka ![]() U nasz dzieciaczki to jeszcze uhuhu... dłuuuugo. Pierwsze jakieś 5 lat po ślubie, przed moją 30stką, a czy będą następne to nie wiem ![]() Co do noclegów to my potrzebujemy na też na ok. 60-70 osób i jeszcze nie wiem gdzie wynajmiemy, bo hotel pracowniczy, w którym planowaliśmy je zamówić został sprzedany I nie wiadomo co z nim teraz będzie. A cena była w miarę niska - 40zł od osoby. Za to przy jednym lokalu niedaleko naszego lokalu właściciel dobudowuje właśnie część hotelową, więc możliwe, że tam zamówimy noclegi. Zresztą część mojej rodziny pewnie będzie chciała przenocować u rodziny mieszkającej na miejscu (w mieście, gdzie będzie wesele), więc możliwe, że liczba potrzebnych noclegów się trochę zmniejszy. U nas są poprawiny, ale planujemy zamawiać 1 nocleg, bo każdy może max. w 2-3 godzinki przyjechać na wesele (ślub jest na 17.00)/dojechać do domu, więc uważam, że to w zupełności wystarczy. Nawet jeśli ktoś zostanie na poprawinach do końca, czyli do 20.00 to spokojnie wróci przed północą do siebie.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-03-18 o 21:38 |
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
beat@ gratuluję rocznicy
![]() nena1984 to lada dzień i suknia będzie wisiała w szafie ![]() __Paulinka__ kontakt warto zachować, a nóż kupisz tą sukienkę ![]() ja problemu z noclegiem nie mam, bo większość osób mieszka blisko sali, a Ci co sa przyjezdni będą spać po rodzinie. lecę do Tż dobrej nocki dziewczyny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

ooohh yeahh
Musi byc, prawda?!
Czy może źle myślę i to my powinniśmy zapewnić im miejsce do spania? Sama nie wiem, doradźcie...

Co ciekawe, osoby ktore rozpuszczaly takie plotki i raczyly sie zawistnymi komentarzami to byly dziewczyny, ktore od dobrych paru lat sa w zwiazkach, z tym ze ich faceci jakos sie nie spiesza przed oltarz, wiec wydaje mi sie, ze przez niektore z nich po prostu zawisc przemawiala. Moi rodzice wzieli slub w okolicah 30. ale zaakceptowali nasza decyzje, bo przeciez nie jestesmy juz dziecmi, nigdy nie dalismy im powodu, zeby zwatplili w nas jako w ludzi, wiec kibicuja nam i ciesza sie razem z nami. A nieprzyjemnymi koemantarzami po prostu sie nie przejmuje. Najlepsza odpowiedzia na te wszystkie teksty o 'mlodzienczych milosciach' bedzie sie pokazanie tym ludziom na 20-30 lat z ta sama osoba przy boku 
a że w czerwcu byliśmy łącznie na 3 slubach
a sprzątanie czeka...

TŻ pracuje a jeszcze ma uczelnie. Masakra. 
18.08.2010 - zaręczyny
na szczęście to już koniec czytania, od jutra mogę się wreszcie zabrać za pisanie!