Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 14:10   #3541
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Sanderek

Suknia jest z tyłu wiązana, więc jak schudnę będzie jeszcze ładniej wyglądać Dziękuję za opinie.

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-03-17 o 14:12
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:13   #3542
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Super !! Bardzo ładne obrączki, nie wiem, czy dobrze widzę, że tam są takie dwa paseczki, jakby żłobienia? Fajnie się prezentuje obrączka na palcu
My też planujemy żółte złoto, chyba całe gładkie, nad szerokością jeszcze nie myśleliśmy, ale pewno podobna do Waszej
Księga Gości piękna Elegancka
dobrze widzisz, dwa paseczki, lekko żłobione

my chcieliśmy obrączki z żółtego złota, mieszane jakoś mi się nie podobają, a same białe złoto odpadało. Miały być klasyczne ale z jakimś delikatnym wzorkiem

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Tylko czemu obrączka na lewej ręce??
sama robiłam zdjęcia, więc wygodniej mi było dać obrączkę na lewą rękę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:21   #3543
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze zależy, jaki ten kombiak np moja kuzynka jechała do ślubu fordem mondeo combi i super się prezentował wszystko zależy od auta i zdobień
Cytat:
blueberry, co do samochodu to ja chyba w sumie nie mam zdania, myślę, że może ładniej by się prezentował normalny, ale combi to przecież też nie zbrodnia Jeśli nie chcecie wynajmować to dlaczego by nie wziąć combi Ważne, żeby pięknie przystroić i już Ale np. mój narzeczony nie chciałby combi.
Kombi to srebrne audi, a coupe to ford mondeo ciemna zieleń albo bordo.
Będę jeszcze myśleć
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:24   #3544
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
Ja nie mogę jeść i nie lubię truskawek , ale jadłam kiedyś tort z pomarańczowa nutą i był pyszny!!!

Przepięknie wyglądasz w tej sukni. Wisiorek też mi się podoba, jest taki delikatny. Niestety reszty nie widzę.

A my najprawdopodobniej winko.

My w niedzielę ruszamy do cukierni i kwiaciarni, a w przyszłym tygodniu mam spotkanie z kosmetyczką w sprawie makijażu, więc mały kroczek do przodu
Ja uwielbiam truskawki, ale też nie mogę jeść ;(

Dziękuje no właśnie bardzo delikatniutki i zastanawiam się czy nie za bardzo..

Nam też się winko wydaje dobrym pomysłem, a poza tym dla tych którzy stwierdzą, że wino za drogie napiszemy też o czekoladkach i tak jak wczesniej pisalam o książkach, ale to tylko dla przyjaciół

Powodzenia w podbojach kwiaciarniano cukierniczych

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
zamiast kwiatów chcemy prosić o wino ale nie planujemy wierszyka o pieniądzach.
my też wierszyka o pieniądzach nie będziemy mieć, jedynie coś zamiast kwiatów
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kalie kojarzą mi się z pogrzebem, tak jak i fioletowe kwiaty.
Znaczenie: "Kalia - klęska uczuć, serce mi pęknie jak mnie porzucisz"
"Przez wiele lat kalie uważano za symbol żałoby, kwiaty stosowne wyłącznie na pogrzeb. Ich obecności w bukiecie ślubnym miała przynosić nowożeńcom pecha." - ale to tylko przesąd.
dobrze, że czasy się zmieniają i już przesądy nie są tak przestrzegane mnie samej kalie się zbytnio na bukiet ślubny nie podobają, ale wiele osób teraz je wybiera i wg mnie jeśli lubi się te kwiaty to jak najbardziej

Cytat:
jusztyska, byłabym bardzo wdzięczna za wysłanie, może na PW ? Bo widzę, że piękne teksty wyszukujesz

Jenny, dziękuję za kciuki Sama chciałabym dostać wino zamiast kwiatów, ale w mojej okolicy nie ma zwyczaju proszenia o coś zamiast kwiatów, więc dostanę pewno mnóstwo bukietów Ale u nas jest taki zwyczaj, że te kwiaty ślubne zanosi się do kościoła, pod jakieś kapliczki Niektórzy też zanoszą na cmentarz. I o ile kościół jest ok to ten cmentarz jakoś nie bardzo by mi odpowiadał. Wolałabym kupić kwiaty specjalnie niż zanosić na groby moje ślubne, bo jakoś mi się to kłóci ze sobą.

sanderek, a ja bym chętnie przygarnęła jakieś słodkości, bo uwielbiam No ale pozostaje mi się cieszyć kwiatami
A co do totolotka to mój narzeczony kiedyś się śmiał, że gdyby podarował jakiejś Parze Młodej kupon to by na pewno dla siebie też puścił takie same numerki, tak na wszelki wypadek, gdyby akurat okazały się być trafione
Znajoma znajomej poprosiła o kupony i z wygranych podobno udało im się pojechać w podróż poślubną w jakieś ciepłe miejsce Także i Wam życzę co najmniej takiej wygranej
Za chwilkę wyślę Ci PW

U nas też nie ma takiego zwyczaju, żeby wierszyki o coś zamiast kwiatów pisać, ale spróbujemy , bo bardzo mi się to spodobało, kiedy rok temu dostałam takie zaproszenie od koleżanki i stwierdziłam, że to świetny pomysł (pozatym teściowej niebardzo ten pomysł się podoba, ale TŻ uważa, że jest bardzo dobry i nie słuchamy teściowej)

A co do totlotków, to u znajomej ze wszystkich wygrali tadam 40 zł :P wiec szału nie było Ale może akurat los się uśmiechnie

Cytat:
Cześć
Wczoraj odebraliśmy obrączki (czekaliśmy 10 dni) i w końcu doczekałam się księgi gości

obrączki żółte złoto, 6mm
Śliczne

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
dobrze widzisz, dwa paseczki, lekko żłobione

my chcieliśmy obrączki z żółtego złota, mieszane jakoś mi się nie podobają, a same białe złoto odpadało. Miały być klasyczne ale z jakimś delikatnym wzorkiem

sama robiłam zdjęcia, więc wygodniej mi było dać obrączkę na lewą rękę
mnie też podobają się najbardziej z żółtego złota, ale mój TŻ chce koniecznie łączone, więc idę na ustępstwo
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:59   #3545
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dziewczynki, dziekuje wszystkim za mile slowa dot. sukienki
Ciesze sie, ze sie podoba.
Ten tyl, jest fajny, ale ja prawdopodobnie zaloze na poprawiny plaskie buciki, i wtedy juz nie bedzie sie ladnie prezentowal. Uwazam, ze do takiego 'ogona' to tylko wysokie obcasy

Cytat:
my mieliśmy w planach pójść na nauki, ale moja przyjaciółka, która tańczy w jakimś tam klubie (takim tanecznym) zaproponowała, że nas nauczy Nawet jej partner od tańca pomoże. I nie dość, że za darmo (wiadomo, że tak czy siak coś jej kupimy w podziękowaniu, ale to inna kwestia), to jeszcze nam załatwi salę, żebyśmy mogli z nią ćwiczyć, również za darmo Więc super się nam udało !
Super. Ale wam sie trafilo

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Pamiętacie suknię, którą kupiłam za 200 zł ?
Oto ona na mnie Jest troszkę za długa, inaczej będzie wyglądać jak będę mieć na wadze -5 kg mniej i nie poprasowana

Mam tu dwie propozycje tej koronki : zostawić puszczoną jak jest w oryginale czy troszkę ją podnieść do góry
Extra. Fajnie sie prezentuje Tylko troszke gorset.... jakby za nisko... moze wystarczy tylko mocniej scisnac.
Generalnie super.
I nic nie zmieniaj. Cala koronka jest ok.

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość

fajnie, że macie takich znajomych, super sprawa!
Ja uwielbiam ten pierwszy Gałczyńskiego mam sentyment
Ale tak jak wszystkie piszecie, chyba zdecydujemy się na ten drugi, Leśmiana, bardziej ślubny i chyba w sam raz do zaproszenia, choć mam jeszcze jeden Gałczyńskiego w zanadrzu...

„Nie wystarczy pokochać …
Trzeba jeszcze umieć wziąć tę miłość w ręce
i przenieść ją przez życie.”
K.I. Gałczyński
Ten jest najlepszy. Piekny. Zdecydowanie

Cytat:
Co myślicie o jechaniu do ślubu autem kombi?
Nie chcemy wynajmować auta tylko jechać z kimś z rodzinki.
TŻ mówi, że nie może być kombi, a mnie nie podobają się kolory pozostałych aut. Co myślicie?
Mi by to nie przeszkadzalo. Przeciez przod samochodu dokladnie taki sam, a ze tyl troszke dluzszy.. Ja bym brala

Cytat:
Jenny, dziękuję za kciuki Sama chciałabym dostać wino zamiast kwiatów, ale w mojej okolicy nie ma zwyczaju proszenia o coś zamiast kwiatów, więc dostanę pewno mnóstwo bukietów Ale u nas jest taki zwyczaj, że te kwiaty ślubne zanosi się do kościoła, pod jakieś kapliczki Niektórzy też zanoszą na cmentarz. I o ile kościół jest ok to ten cmentarz jakoś nie bardzo by mi odpowiadał. Wolałabym kupić kwiaty specjalnie niż zanosić na groby moje ślubne, bo jakoś mi się to kłóci ze sobą.

sanderek, a ja bym chętnie przygarnęła jakieś słodkości, bo uwielbiam No ale pozostaje mi się cieszyć kwiatami
A co do totolotka to mój narzeczony kiedyś się śmiał, że gdyby podarował jakiejś Parze Młodej kupon to by na pewno dla siebie też puścił takie same numerki, tak na wszelki wypadek, gdyby akurat okazały się być trafione
Znajoma znajomej poprosiła o kupony i z wygranych podobno udało im się pojechać w podróż poślubną w jakieś ciepłe miejsce Także i Wam życzę co najmniej takiej wygranej
To moze pora zmienic zwyczaje?
Mozecie np dac tylko mlodszym gosciom-bardziej nowoczesnym, wierszyki o cos innego niz kwiaty. zawsze to mniej hehe

A co slow narzeczonego, to dobry pomysl. Pozniej czlowiek cale zycie moglby zalowac, ze zamisat sam wygrac w totka-to zalatwil to komus
No i pierwszy raz sie spotkalam, ze ktos wygral konkretniejsza sume. Przewaznie ludzie mowia, ze jakies drobiazgi trafili. Znajomi znajomych musieli miec duzo szczescia

Cytat:
Cześć
Wczoraj odebraliśmy obrączki (czekaliśmy 10 dni) i w końcu doczekałam się księgi gości

Stary 2011-03-17, 20:21   #3546
akazqa
Raczkowanie

Cytat:
z ciekawości sama teraz popatrzyłam i faktycznie znalałam też, że Bekannt, aczkolwiek sama zaczerpnełam, że Gałczyński z tej stronki http://www.cytaty.info/autor/konstan...nsgalczynski/1
więc sama nie wiem
Ja też na swoje zaproszenia dałam wiersz Gałczyńskiego:
„Na wspólną radość,
na chleb powszedni,
na poranne otarcie oczu
w blasku słonecznym,
na nieustające sobą zdziwienie,
na gniew, krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.”

K. I. Gałczyński

Cytat:
Mnie się właśnie wydawało, że fajnie jak kombi, bo taki duży - a TŻ mówi, że jak dostawczy
Jak dostawczym to takim ! http://www.youtube.com/watch?v=fYplHvIIn84
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:49   #3547
jusztyska
Zadomowienie

Jak tu dziś cicho

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
„Na wspólną radość,
na chleb powszedni,
na poranne otarcie oczu
w blasku słonecznym,
wybieram Ciebie.”

K. I. Gałczyński
Bardzo ładny, lubię bardzo dla mnie w ogóle Gałczyński jest mistrzem

ja dziś zrobiłam pełną listę gości z "mojej strony", poodmieniałam nazwiska do zaproszeń i czekam na listę pełną od TŻ

Czy u Was też jest taki zwyczaj, że Panstwo Młodzi mają swoje kielichy z imionami, związane wstążeczką i przez całe wesele tymi kielichami wznoszą toasty i z nimi "chodzą po stolikach" ?
Stary 2011-03-17, 21:35   #3548
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

Extra. Fajnie sie prezentuje Tylko troszke gorset.... jakby za nisko... moze wystarczy tylko mocniej scisnac.

Niestety mam taką kiepską budowę ciała, inaczej ta suknia nie będzie na mnie wyglądać Chyba, ze jak wcześniej wspomniałam będę mieć klika kilo mniej, to może coś zmieni

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-03-17 o 21:37
Stary 2011-03-17, 21:57   #3549
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Hej Szybko, nadrabiam, bo pisze prace i nie mam czasu

Cytat:
Dziewczyny, a prosicie o coś zamiast kwiatów?
my prosimy o totolotka właśnie

Cytat:
Pamiętacie suknię, którą kupiłam za 200 zł ?
Oto ona na mnie Jest troszkę za długa, inaczej będzie wyglądać jak będę mieć na wadze -5 kg mniej i nie poprasowana

Mam tu dwie propozycje tej koronki : zostawić puszczoną jak jest w oryginale czy troszkę ją podnieść do góry
suknia śliczna i super wyglądasz, ja bym koronke zostawiła tak jak jest

Cytat:
Cześć

sliczne

Cytat:
A co do totlotków, to u znajomej ze wszystkich wygrali tadam 40 zł :P wiec szału nie było Ale może akurat los się uśmiechnie
ale przynajmniej będzie wesoło. Ja nawet nie licze, że coś wygramy

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
„Na wspólną radość,
na chleb powszedni,
na poranne otarcie oczu
w blasku słonecznym,
wybieram Ciebie.”

K. I. Gałczyński
podoba mi się

Cytat:
ja dziś zrobiłam pełną listę gości z "mojej strony", poodmieniałam nazwiska do zaproszeń i czekam na listę pełną od TŻ

Czy u Was też jest taki zwyczaj, że Panstwo Młodzi mają swoje kielichy z imionami, związane wstążeczką i przez całe wesele tymi kielichami wznoszą toasty i z nimi "chodzą po stolikach" ?
To tak jak ja, moja lista gotowa i czekam na gości G
U nas nie ma takiej tradycji, a szkoda (planujemy pic na weselu wode i w ten sposób fajnie moznaby gości oszukać )

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 13:47   #3550
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

Bardzo ładne, w moim stylu . Księga też super.

Cytat:
Ja uwielbiam truskawki, ale też nie mogę jeść ;(

Dziękuje no właśnie bardzo delikatniutki i zastanawiam się czy nie za bardzo..

Nam też się winko wydaje dobrym pomysłem, a poza tym dla tych którzy stwierdzą, że wino za drogie napiszemy też o czekoladkach i tak jak wczesniej pisalam o książkach, ale to tylko dla przyjaciół

Powodzenia w podbojach kwiaciarniano cukierniczych

my też wierszyka o pieniądzach nie będziemy mieć, jedynie coś zamiast kwiatów
Dziękuję bardzo .

Cytat:
Jak tu dziś cicho

Bardzo ładny, lubię bardzo dla mnie w ogóle Gałczyński jest mistrzem

My chyba będziemy jutro walczyć z listą gości. Już najwyższy czas .
Takie kieliszki powiązane bardzo fajnie wyglądają, ale czasami ciężko jest chodzić ciągle we dwójkę. Ale kiedyś widziałam takie pojedyncze przybranie na kieliszki: dla kobiety- jak suknia ślubna, a dla faceta- jak smoking.

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 13:50   #3551
paula54
Zakorzenienie

Ufff... chwilę mnie nie było, raptem kilka dni, a tu ruch niezły ale za to występ się nam udał. Czekamy tylko na werdykt jury (dziś wieczorem) - trzymajcie kciuki!
Szybkie nadrabianie, wybaczcie, poplątało mi się i nie pamiętam, która miała suknię ślubną a która poprawinową. Ślubna śliczna taka jak jest, nic bym nie zmieniała. Poprawinową też bym ścięła ten ogonek, chociaż bardzo lubię asymetrię. Też ze względu na baletki, które źle wyglądają z sukienkami za kolano (nawet częściowo). A ogólnie bardzo mi się podoba. Czegoś podobnego szukam. Lekkie, krótkie i zwiewne I też bym wybrałą brzoskwiniową
Cytat:
Dziewczyny, a prosicie o coś zamiast kwiatów?
My prosimy o winko. Dajemy taki wierszyk:
Zamiast kwiatów, Goście Mili,
Radość byście Nam sprawili
Dając pyszne wino w darze
na pomyślność Młodej Parze
(z premedytacją nie piszemy "dobre wino", żeby nikomu nie przyszło do głowy analizować i wymyślać, że dobre = drogie)

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak z pierwszym tancem ? Idziecie na jakieś nauki ?
Jesteśmy właśnie po kursie tańca towarzyskiego (poziom podstawowy, doszliśmy bodajże do IV czy V stopnia). Teraz usiłujemy złapać kontakt z choreografką, która prowadzi zajęcia u nas w klubie, żeby nam jakiś fajny układzik zrobiła (tak może nie dosłownie krok w krok, ale żeby wiedzieć, co i do czego tańczyć).

Cytat:

„Nie wystarczy pokochać …
Trzeba jeszcze umieć wziąć tę miłość w ręce
i przenieść ją przez życie.”

K.I. Gałczyński
fajny. Najfajniejszy z tych trzech.

Cytat:
U nas podobny problem. Nawet byliśmy kiedyś na kursie i tamte wyuczone tańce - super... choć byliśmy tylko na poziomie początkującym i układ do każdego tańca, jaki poznaliśmy jest krótki i byłby nudny przez całą piosenkę. Jak trzeba zatańczyć coś tak po prostu, to raz, że ja mam problem z tym, żeby dać się prowadzić, a TŻ z tym, żeby prowadzić - więc my się jeszcze jakoś dogadamy, a co jeśli chodzi o taniec z innymi...
U nas kurs wyglądał podobnie. Ja nauczyłam się dawać prowadzić, Łoś prowadzić i to bardzo fajnie. We dwójkę szalejemy aż miło. Z innymi też nam wychodzi całkiem dobrze. Problemem jest głównie rozpoznanie co to za styl i jakie kroki do tego były a poza tym np. ostatnio na balu kierunku - byliśmy chyba jedyną parą na ok.200 osób, która tańczyła cza czę tak jak się powinno. Tak więc trochę to aż śmiesznie wyglądało.

Cytat:
Cześć
bardzo ładne obrączki a ta księga gości tak bardzo mi się podoba, że jeśli zdecydujemy się mieć swoją, możliwe, że na pierwszej stronie rzucę coś takiego

Cytat:
Na szczęście tak. Może nie koniecznie z imionami. My chcemy kupić zwykłe duże kielichy i przyozdobić je tylko sami, svarowskim i wstążkami. A potem pójdą do pudła z pamiątkami z wesela Właśnie dużym plusem tych kielichów jest fakt, że można do nich nalać cokolwiek. Tak pomyślałam, że ja jako wielbicielka szampana, mogę po wypiciu szampana z nich uzupełniać red bullem a nawet nikt nie zauważy (kolor ten sam, zapach podobny, też bąbelkuje )
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:19   #3552
ninitoja
Rozeznanie

Wczoraj weszłyśmy z teściową do sklepu z garniakami i spodobał nam się taki jeden w kolorze ciemnej czekolady, na początku myślałam, że to czarny, w delikatne prążki, koszula ecru, złota kamizelka i musznik . A ja wcześniej się zarzekałam, że brązu nie, prążków nie . Garnitur kosztuje 699 zł, więc myślę, że nie tak drogo, tym bardziej, że to 100% wełny, kamizelka 250 zł , a koszula nie wiem. Ciekawe czy TŻ będzie pasował i nie wiem czy będzie jego rozmiar. Trochę boję się, że jak kupi teraz to później może nie pasować jeśli schudnie lub przytyje.
Ech, fajny ten garnitur. I fajni Ci nasi faceci w tych garniturach .

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:42   #3553
Kinga_20
Zakorzenienie

Dziewczyny to i ja się pochwalę KUPILIŚMY OBRĄCZKI! Do odbioru za ok. miesiąc, nie będę pokazywać na zdjęciu z katalogu, bo na żywo zupełnie inaczej wyglądają, obrączki są dwukolorowe, półmatowe, grubość 6,5 mm i są śliczne

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:49   #3554
jusztyska
Zadomowienie

Hej Dziewczęta
ja dziś tylko na szybko, między pracą a zajęciami :/

Kinga - super, że kupiliście, czekamy na zdjęcia jak odbierzecie

ninitoja - fajnie, że coś Wam się spodobało, ciekawe jak Twój TŻ będzie wyglądał w takim

Co do tych kielichów, to my się chyba zdecydujemy na takie z imionami bardzo mi się to podoba, moi rodzice mają takie wieeeelkie kryształowe i od zawsze stoją sobie na półeczce, co prawda kurz zbierają, ale to takie fajne i od dziecka mi się bardzo podobało
Chcemy sobie tylko zrobić własny szablon wzoru do wypiaskowania, chociaż z tych co widziałam w krośnienskim Decorze tez calkiem spoko
Wrzucam zdj samych kielichów, bez grawerki. Te mają kolorową nitkę w nóżce, ale my chyba zdecydujemy się na bezbarwną nóżkę
No ja to będę właśnie piła jakąś wodę mineralną, na początku może troszkę białego winka lub szampana i te kielichy świetnie się w tym celu sprawdzają :P

Zaraz lecę na zajęcia... jak mi się strasznie nie chce...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kielichy.jpg (98,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2011-03-18, 15:00   #3555
Kinga_20
Zakorzenienie

uuuuu niezłe kielichy bardzo ładne

A fotki wrzucę jak odbierzemy już nie mogę się doczekać

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2011-03-18, 15:28   #3556
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to i ja się pochwalę KUPILIŚMY OBRĄCZKI! Do odbioru za ok. miesiąc, nie będę pokazywać na zdjęciu z katalogu, bo na żywo zupełnie inaczej wyglądają, obrączki są dwukolorowe, półmatowe, grubość 6,5 mm i są śliczne
gratulacje!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-03-18, 16:45   #3557
Kinga_20
Zakorzenienie

A widziałam też Twoje obrączki, tzn. Wasze B. ładne, w sumie przez to Twoje zdjęcie pomyślałam, że też już bym chciała mieć nasze w domu I pojechaliśmy rano na zakupy. Księga Gości też fajna, bardzo elegancka, ja nie wiem czy się chwaliłam naszą, zakupiliśmy ją w grudniu i czekaliśmy miesiąc Zrobię zdjęcia jak odzyskam aparat, a narazie wklejam obrazek taki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ivona.jpg (36,5 KB, 40 załadowań)

Stary 2011-03-18, 17:03   #3558
Goyya
Raczkowanie

Cytat:

Liczę, że jakimś cudem uda nam się wziąć choć kilka godzin indywidualnych lekcji, a jak nie to pójdziemy na żywioł. Mam nadzieję, że kamerzysta jakoś to później obrobi, żeby nadawało się do oglądania . No i przede wszystkim muszę dać się prowadzić TŻ-towi, bo mam z tym problem . 2 tyg przed naszym ślubem idziemy jeszcze na wesele do znajomych, więc tam ostatnia szansa na trening . Albo zatrudnić dublerów...
pomysł z dublerami przedni że też na to nie wpadłam
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 19:54   #3559
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez musze zabrac sie za odmiane nazwisk, w kwietniu bedziemy juz rozsylac

U nas nie ma takiego zwyczaju z kielichami a to wtedy ze zwyklych kieliszkow do wodki Mlodzi nie pija???

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
U nas nie ma takiej tradycji, a szkoda (planujemy pic na weselu wode i w ten sposób fajnie moznaby gości oszukać )
My tez nie planujemy pic na weselu Moze odrobinke, na odwage

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Ufff... chwilę mnie nie było, raptem kilka dni, a tu ruch niezły ale za to występ się nam udał. Czekamy tylko na werdykt jury (dziś wieczorem) - trzymajcie kciuki!
Szybkie nadrabianie, wybaczcie, poplątało mi się i nie pamiętam, która miała suknię ślubną a która poprawinową. Ślubna śliczna taka jak jest, nic bym nie zmieniała. Poprawinową też bym ścięła ten ogonek, chociaż bardzo lubię asymetrię. Też ze względu na baletki, które źle wyglądają z sukienkami za kolano (nawet częściowo). A ogólnie bardzo mi się podoba. Czegoś podobnego szukam. Lekkie, krótkie i zwiewne I też bym wybrałą brzoskwiniową

My prosimy o winko. Dajemy taki wierszyk:

Zamiast kwiatów, Goście Mili,

Radość byście Nam sprawili

Dając pyszne wino w darze

na pomyślność Młodej Parze

(z premedytacją nie piszemy "dobre wino", żeby nikomu nie przyszło do głowy analizować i wymyślać, że dobre = drogie)

U nas kurs wyglądał podobnie. Ja nauczyłam się dawać prowadzić, Łoś prowadzić i to bardzo fajnie. We dwójkę szalejemy aż miło. Z innymi też nam wychodzi całkiem dobrze. Problemem jest głównie rozpoznanie co to za styl i jakie kroki do tego były a poza tym np. ostatnio na balu kierunku - byliśmy chyba jedyną parą na ok.200 osób, która tańczyła cza czę tak jak się powinno. Tak więc trochę to aż śmiesznie wyglądało.

bardzo ładne obrączki a ta księga gości tak bardzo mi się podoba, że jeśli zdecydujemy się mieć swoją, możliwe, że na pierwszej stronie rzucę coś takiego

Na szczęście tak. Może nie koniecznie z imionami. My chcemy kupić zwykłe duże kielichy i przyozdobić je tylko sami, svarowskim i wstążkami. A potem pójdą do pudła z pamiątkami z wesela Właśnie dużym plusem tych kielichów jest fakt, że można do nich nalać cokolwiek. Tak pomyślałam, że ja jako wielbicielka szampana, mogę po wypiciu szampana z nich uzupełniać red bullem a nawet nikt nie zauważy (kolor ten sam, zapach podobny, też bąbelkuje )
Sukienka na poprawiny to moja, moja Dzieki za mile slowa

Wierszyk fajny - dobry pomysl z tym 'dobrym' winem

Zazdroszcze umiejetnosci tanca - zwlaszcza cza czy Ludziom pewnie szczeki opadly jak tanczyliscie na tym balu

Tez uwielbiam szampana-planuje na weselu sobie polewac spod stolu hehe, ale jako wielbicielka red bulla musze zaprotestowac, ze zapach podobny do szampana Red bulla zapach jest jedyny w swoim rodzaju- moglabym tylko go wachac zamiast pic

Cytat:
Wczoraj weszłyśmy z teściową do sklepu z garniakami i spodobał nam się taki jeden w kolorze ciemnej czekolady, na początku myślałam, że to czarny, w delikatne prążki, koszula ecru, złota kamizelka i musznik . A ja wcześniej się zarzekałam, że brązu nie, prążków nie . Garnitur kosztuje 699 zł, więc myślę, że nie tak drogo, tym bardziej, że to 100% wełny, kamizelka 250 zł , a koszula nie wiem. Ciekawe czy TŻ będzie pasował i nie wiem czy będzie jego rozmiar. Trochę boję się, że jak kupi teraz to później może nie pasować jeśli schudnie lub przytyje.
Ech, fajny ten garnitur. I fajni Ci nasi faceci w tych garniturach .
To super. Moze akuart bedzie dobry. I cena - naprawde korzystna Kamizelka juz gorzej, ale wiadomo dlaczego - bo slubna

Cytat:

Cytat:
Hej Dziewczęta
ja dziś tylko na szybko, między pracą a zajęciami :/

Kinga - super, że kupiliście, czekamy na zdjęcia jak odbierzecie

ninitoja - fajnie, że coś Wam się spodobało, ciekawe jak Twój TŻ będzie wyglądał w takim

Co do tych kielichów, to my się chyba zdecydujemy na takie z imionami bardzo mi się to podoba, moi rodzice mają takie wieeeelkie kryształowe i od zawsze stoją sobie na półeczce, co prawda kurz zbierają, ale to takie fajne i od dziecka mi się bardzo podobało
Chcemy sobie tylko zrobić własny szablon wzoru do wypiaskowania, chociaż z tych co widziałam w krośnienskim Decorze tez calkiem spoko
Wrzucam zdj samych kielichów, bez grawerki. Te mają kolorową nitkę w nóżce, ale my chyba zdecydujemy się na bezbarwną nóżkę
No ja to będę właśnie piła jakąś wodę mineralną, na początku może troszkę białego winka lub szampana i te kielichy świetnie się w tym celu sprawdzają :P

Zaraz lecę na zajęcia... jak mi się strasznie nie chce...
Fajne te kielichy Rozmiar XXL hehe, chyba pol szampana sie tam zmiesci

Milych zajec

A mowilam wam, ze znalazlam kolczyki, ktore baaardzo mi sie podobaja? Problem w tym, ze sa na aukcji, wiec nie wiem czy uda mi sie je kupic
Jak wam sie widza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg swarovski_678_190.jpg (9,2 KB, 12 załadowań)
Stary 2011-03-18, 20:14   #3560
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

witam wszystkie przyszłe mężatki
pisałam kiedyś w wątku panien młodych z 2011 roku ale wątek tak pędził że nie nadążyłam a jako że ślub biorę w sierpniu to bliżej mi do Was przyjmiecie mnie??
na początek mam takie pytanie, może znajdzie się ktoś kto mi pomoże, strasznie podoba mi się piosenka z tego filmiku, ale niestety nie znam ani tytułu ani wykonawcy może któraś z Was wie??
http://www.youtube.com/watch?v=OMfgA...eature=related

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
A mowilam wam, ze znalazlam kolczyki, ktore baaardzo mi sie podobaja? Problem w tym, ze sa na aukcji, wiec nie wiem czy uda mi sie je kupic
Jak wam sie widza?
piękne kolczyki
tak w ogóle to Was podczytam trochę żeby być na czasie
o sobie powiem tyle że ja z przygotowaniami jestem daleko w tyle
jedyne co mam upatrzoną to suknię ślubną
http://www.annaisbridal.pl/pl/suknie...hp?suknia=kate
moja jednak będzie w kolorze białym na pewno nie chcę białych butów, są dla mnie mało praktyczne upatrzyłam sobie takie srebrne, jak myślicie będą pasowały?
http://www.fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,16703
podobają mi się jeszcze te, ale są wysokie no i ta czerwona podeszwa chyba nie bardzo pasuje
http://www.fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,18272
Stary 2011-03-18, 21:18   #3561
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
A fotki wrzucę jak odbierzemy już nie mogę się doczekać
za obręcze

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
pisałam kiedyś w wątku panien młodych z 2011 roku ale wątek tak pędził że nie nadążyłam a jako że ślub biorę w sierpniu to bliżej mi do Was przyjmiecie mnie??
na początek mam takie pytanie, może znajdzie się ktoś kto mi pomoże, strasznie podoba mi się piosenka z tego filmiku, ale niestety nie znam ani tytułu ani wykonawcy może któraś z Was wie??

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

piękne kolczyki
moja jednak będzie w kolorze białym na pewno nie chcę białych butów, są dla mnie mało praktyczne upatrzyłam sobie takie srebrne, jak myślicie będą pasowały?
podobają mi się jeszcze te, ale są wysokie no i ta czerwona podeszwa chyba nie bardzo pasuje
hej
ładna suknia i buty. szkoda, że nie mają mniejszych obcasów. ja kupowałam u nich buty

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 21:24   #3562
thea2
Zadomowienie

Cytat:

piękne kolczyki
Witaj
ta piosenka to "Psalm kochania" Piotra Rubika

Buciki śliczne, ale nie wiem czy będą pasowały, bo wydaje mi się, że Twoja sukienka jest ecru, a aplikacje na niej są złotawe ? Jeśli będzie tak jak piszę to srebrne butki nie będą moim zdaniem pasować. Chyba że zdecydujesz się na tę suknię w białej wersji, wtedy aplikacje będą być może srebrne czy jakieś białe, więc srebrne buty będą pasować jak najbardziej. Suknia przepiękna
ja chyba nie zdecydowałabym się na butki z czerwoną podeszwą, prędzej już na całe kolorowe Ale co kto lubi, kieruj się własną opinią

Kinga, gratulacje, super!!

jusztyska, kielichy świetne My myślimy (do rozbicia) o podobnych, wysokich, ale węższych.
Kiedyś w przypływie nie wiem czego kupiłam takie ubranka na kieliszki, są ładne, ale chyba ich nie założę na kieliszki do rozbicia, bo nie za bardzo mi pasują. Ogólnie to nie lubię takich rzeczy, ale te ubranka jakoś tak mi się spodobały

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-03-18 o 21:27
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 21:49   #3563
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
za obręcze

hej
ładna suknia i buty. szkoda, że nie mają mniejszych obcasów. ja kupowałam u nich buty
te pierwsze mają 7,5 to jeszcze nie tak dużo
jakie buty u nich kupowałaś?

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

jak z jakością butów?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Pokazuję butki+ w bonusie księga gości ( ze wstążką we właściwym odcieniu zieleni )
jej jaka świetna ta księga
Cytat:
Nie robię sama biżuterii Kupiona w takim malutkim salonie jubilerskim u mnie w mieście Co do welonu, to nie zamawiałam gotowego, tylko robiony na zamówienie (wszystko opisałam tak, jak chcę i wybrałam kryształki i w ogóle) u takiej jednej (swoją drogą genialnej) pani na all ekspresowo zrealizowała zamówienie i welon jest jeszcze piękniejszy, niż go sobie wymarzyłam. Żeby nie było, że reklamę umieszczam, to linka do niej podeślę Ci zaraz na pw.
mogę również poprosić a takiego linka
Cytat:
I dorzucam też zdjęcia naszego zaproszenia już gotowego
jej jakie piękne zaproszenia... ja chyba też zacznę się już niedługo rozglądać
Stary 2011-03-18, 22:03   #3564
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez musze zabrac sie za odmiane nazwisk, w kwietniu bedziemy juz rozsylac

U nas nie ma takiego zwyczaju z kielichami a to wtedy ze zwyklych kieliszkow do wodki Mlodzi nie pija???

My tez nie planujemy pic na weselu Moze odrobinke, na odwage

Tez uwielbiam szampana-planuje na weselu sobie polewac spod stolu hehe, ale jako wielbicielka red bulla musze zaprotestowac, ze zapach podobny do szampana Red bulla zapach jest jedyny w swoim rodzaju- moglabym tylko go wachac zamiast pic

Fajne te kielichy Rozmiar XXL hehe, chyba pol szampana sie tam zmiesci

Milych zajec

Jak wam sie widza?
Młodzi piją sobie wtedy z tych dużych kielichów no owszem czasem wypiją wódkę z normalnego ale to juz jak bardzo ludzie namawiają:P
Sporo się tam zmieści czegoś:P szampana, czy redbulla, czy winka

Super kolczyki

Cytat:

piękne kolczyki
Hejj
Piękna suknia
Co do butków, jeśli chcesz praktyczne, to zastanów się czy chcesz z takiego materiału moja przyjaciółka po swoim weselu butków nie odczysciła i już ich nie wloży, choć na lato byłyby super

Cytat:

jusztyska, kielichy świetne My myślimy (do rozbicia) o podobnych, wysokich, ale węższych.
Kiedyś w przypływie nie wiem czego kupiłam takie ubranka na kieliszki, są ładne, ale chyba ich nie założę na kieliszki do rozbicia, bo nie za bardzo mi pasują. Ogólnie to nie lubię takich rzeczy, ale te ubranka jakoś tak mi się spodobały
u nas do rozbijania będą zwykłe male kieliszki, bo rozbijamy jeszcze przed wejsciem na sale, kiedy rodzice będą nas witali chlebem i solą i kieliszeczkiem wódki, choć ja chcę żeby nalali nam wody...:P

Padnięta jestem po zajęciach, a jutro znów na 8

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:

7,5 cm obcas jest wg mnie w sam raz, ja mam wysokość obcasa 8 cm i jest w porządku
Stary 2011-03-18, 22:14   #3565
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:

Oj nie wiem czy dam radę. Ta praca magisterska odbiera mi całą radość z tych ślubnych przygotowań. O niczym innym nie myślę tylko o tej pracy (której nie mam). .
ja też jeszcze nie mam pracy i w ogóle nie mam zapału do pisania najchętniej to bym tylko oglądała jakieś pierdoły ślubne
Cytat:
dasz radę, uwierz mi. Mój promotor stwierdził, że jak koło maja zabiorę się za pisanie to będzie w samą porę. Więc na razie tak też myślę. A bronić się chcę końcem czerwca. Swoją drogą siedzę teraz w labie właśnie i czekam bo mi się jakieś durne i długie ekstrakcje robią
Ty koło maja możesz się zabrać do pisania a ja do końca maja muszę złożyć oprawioną a wcześniej musi ona przejść przez antyplagiat
Cytat:
"Lipiec to już temperatury powyżej 30 stopni. Będzie to miesiąc z najwyższą średnią temperaturą. Będą nam jednak też towarzyszyły deszcze, ulewy a nawet grad. W tym miesiącu czekają nas najbardziej ekstremalne zjawiska pogodowe.

Sierpień w tym roku będzie najlepszym miesiącem na urlop. Będzie słonecznie i sucho. Mimo, że średnia temperatura będzie niższa niż w lipcu, to skończą się tak deszczowe i burzowe dni." - wp.pl
też to czytałam i mam nadzieję że się spełni
Cytat:
A ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź,
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej,zacałuj,
ty mnie ukołysz i uśpij,snem muzykalnym zasyp,otumań,
we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu.

K.I.Gałczyński

„ ...Ty i ja spośród tysięcy
Mocno trzymamy się za ręce.
Niezwykły dzień, doniosła chwila.
I szept nieśmiały: miły... , miła...
Odtąd już razem zawsze i wszędzie.
Tak miało być i tak niech będzie.”

B. Leśmian
piękne wiersze, pozwoliłam sobie zapisać na dysku
Cytat:
Cześć

jaka księga idealnie pasowałaby do wystroju naszej sali mogę wiedzieć gdzie kupiłaś??
Cytat:
Witaj
ta piosenka to "Psalm kochania" Piotra Rubika

Buciki śliczne, ale nie wiem czy będą pasowały, bo wydaje mi się, że Twoja sukienka jest ecru, a aplikacje na niej są złotawe ? Jeśli będzie tak jak piszę to srebrne butki nie będą moim zdaniem pasować. Chyba że zdecydujesz się na tę suknię w białej wersji, wtedy aplikacje będą być może srebrne czy jakieś białe, więc srebrne buty będą pasować jak najbardziej. Suknia przepiękna
ja chyba nie zdecydowałabym się na butki z czerwoną podeszwą, prędzej już na całe kolorowe Ale co kto lubi, kieruj się własną opinią
dzięki za tytuł piosenki
co do suknie to oczywiści zapomniałam napisać ze będzie biała biała ma właśnie aplikacje w srebrze
co do butów myślę raczej o tych niższych ze względu właśnie na wielkość obcasa no i ten kolor podeszwy
Cytat:
Hejj
Piękna suknia
Co do butków, jeśli chcesz praktyczne, to zastanów się czy chcesz z takiego materiału moja przyjaciółka po swoim weselu butków nie odczysciła i już ich nie wloży, choć na lato byłyby super

7,5 cm obcas jest wg mnie w sam raz, ja mam wysokość obcasa 8 cm i jest w porządku
co do butów to na pewno masz rację bo już miałam jedne srebrne satynowe więc wiem ale myślę że jeśli odczyszczę to przynajmniej jeszcze z nich skorzystam bo z białych na pewno nie
Stary 2011-03-18, 22:22   #3566
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
jaka księga idealnie pasowałaby do wystroju naszej sali mogę wiedzieć gdzie kupiłaś??
jasne
kupiłam na allegro, u tej Pani => http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=8931471

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-03-18, 22:23   #3567
nynka87
Zakorzenienie

załączam zdjęcia białej kate
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 38592.jpg (10,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2_annais_bridal_kate_tanio.jpg (26,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_annais_bridal_kate_tanio.jpg (26,0 KB, 28 załadowań)
Stary 2011-03-19, 09:50   #3568
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
załączam zdjęcia białej kate
PIĘKNA !!!

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-03-19 o 09:52
Stary 2011-03-19, 10:09   #3569
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
PIĘKNA !!!
dziękuję myślicie że pasowałaby do niej kulka z czerwonych róż?
Stary 2011-03-19, 15:18   #3570
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

jak z jakością butów?

kupiłam takie:
http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,19120

co do obcasa ja potrzebuję max 5,5 cm, bo różnica we wzroście między mną a Tż jest niewielka

fajne są te buty.

Malinka

Haniusia

Edytowane przez niunia32
Czas edycji: 2011-03-19 o 15:21
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości