|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )
Hej! Planuję jutro (P) zjeść hamburgera dukanowego
Tylko zastanawiam się czy nie wyjdzie to za dużo jajek: jedno do bułki, jedno do mielonego mięsa, no i jedno jako dodatek, zamiast warzyw... Bo nie wiem co tam jeszcze można wsadzić Ile można jajek wszamać dziennie?
|
#4982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Uciekam spaciu!!! Dobrej nocki
|
|
#4983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że średnio na dzień wychodzą mi 3 sztuki. Cholesterol mam idealny... Myślę, że warto zrobić sobie badania, że zobaczyć na czym się stoi i czy dieta jakoś szczególnie Ci nie szkodzi bo szkoda zdrowia.
|
|
|
#4984 |
|
BAN stały
|
Witajcie kochane
padam po pracy jeszcze dzis dotarło do mnie ze jedna dziewczyna z tej agencji co ja pracuje czeka na wypłat od za styczeń bo mogą mieć 21dni roboczych poślizgu ja pierdzielencja !! chyba nie wytrzymam tam długo tak jeszcze zasuw nogi bolą bo wszystko na stojąco jeszcze atmosfera nie bardzo dobrze ze mam 3 dni wypowiedzenia także szukam czego dalej
|
|
|
|
#4985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze wypłaty to rzecz ważna co to za opóźnienia a później wyjdzie że oni niewypłacalni czy co ![]() Ja będę miała tygodniówki bo tak miałam kiedyś u niej i tak też bym wolała bo lepiej mi mieć ciągle kasiurke chociaż mniejszą
|
|
#4986 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4987 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agus140188 jeśli masz dobry cholesterol to tyle jajek ci nie zaszkodzi - zwłaszcza gdy nie zjadasz tyle co dziennie |
||
|
|
|
#4988 |
|
Raczkowanie
|
Proponuje nalesnik i sa;atka do tego dzis zjadlam pycha,
Nalesnilk: jedno jajko jedna l skrobi sol pieprz i mleko tak zeby nalesnik wyszedl i wszystko co chcesz ja daje pekinska papryke ogorka ipyszny sos czosnkowy mniam |
|
|
|
#4989 |
|
BAN stały
|
haha czuje sie uzależniona od kremu brokułowego
jeszcze teraz pije sobie bo az mi zal jak pomysle ze bede musiała rozstać sie z nim na 2 dni
|
|
|
|
#4990 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie chude lasencje
byłam na 50 u Cioci i się kurczakiem zapchałam, Tż wyjadał mi mięsko mielone z pieczarek więc nie czuję się mocno grzeszna ![]() mam 7 malutkich czarniutkich kluseczek <-- to dla Klary mojej za wytrwałość ![]() widziałam się dziś z cała rodzinką, później dopiero na święta będziemy w komplecie i mam nadzieję, że obejrzeli mnie dziś dość dobrze, żeby porównać mnie za miesiąc |
|
|
|
#4991 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja tak ogólnie mam w ostatnim dniu PW że wcinam wszystkie warzywa jakie mam - nic nie zostaje, nawet jak mam zjeść pół sałaty lodowej o północy ![]() Cytat:
![]() idę spać - wczesna jak na mnie pora ale miałam ciężki dzień, drugi z rzędu... no i ta pogoda, tylko by się spało... wczoraj po 3 kawach miałam ciśnienie 100/72 dobranoc!
|
||
|
|
|
#4992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż ja bym wtedy wszystko przepuszczała pewnie:P a w miesiąc zawsze łatwiej coś odłożyć:Pszukaj, szukaj, trafi Ci się coś fajnego jak Paati ![]() no nie wierzę, jestem pierwsza dziś?! ![]() jeszcze bardziej od wstawania po 6 rano, nie znoszę wstawania po 6 rano w WEEKEND!!!! :P no, ale druga szkoła czeka. placuszki wszamane, herbatkę piję. spadek - 0,1 jeszcze 1kg i będę w połowie drogi! ![]() i dziś w końcu PW a tak szybko mi przeleciało te 5 dni P, pewnie dlatego, że akurat od poniedziałku do piątku![]() dziś moi rodzice wpadają do Wrocławia do ciotki na imieniny, nam też każą przyjechać bo mam tam blisko zajęcia, ale boję się, że głodna będę... ale chyba pomidora np będą mieć, no nie? a mama też mogłaby mi przywieźć jaja, bo się kończą... i pochwaliłabym się ciotce -10,5 ![]() dobra lasencje, idę się myć i na uczelnię. miłego dnia ![]() ps. trzeba powoli 4 część zakładać!!!!!
|
|
|
#4993 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dukaneczki!!!!! Ciebie Tchnienie- wiatru witam tu dziś jako pierwszą
i życzę oczywiście udanego dnia![]() ![]() ![]() Dziewczyneczki dziś mam taka radochę, że szok, od paru dni nieśmiało zaobserwowałam bardzo maluśkie spadeczki bo baaaaaaaaaaaaaaaardzo długim zastoju i od wczoraj też spadek choć jestem na PW!!!!!!!!!! :radocha: ;D aż nawet nie przeszkadza mi ta chlapa za oknem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Dziś zapoluję na Carrefour'a musze znaleźć wreszcie tam ten serek, bo sernik za mną chodzi i się wszędzie czai. Co mogę tam znaleźć jeszcze ciekawego oprócz tego twarożku o którym pisałyscie?
|
#4994 |
|
Rozeznanie
|
Witam
myślę nad przejściem na tą dietę, ponieważ nic innego nie działa. ostatnio stwierdziłam,że najlepsza będzie dieta tzw.zdrowa + ćwiczenia. w czasie 2 tygodni zeszło 0,5 kg. szaleństwo byłąm nawet u lekarza (biorę anty) i poradziła mi przejść właśnie na Dukana. Jednak po sprawdzeniu co mogę jeść w fazie uderzeniowej jestem przerażona...sporej części produktów nie lubię i nie ma szans,żebym nagle zaczęła je jeść na stronie podanej w pierwszej wiadomości obliczono,że powinnam stosować ją 6 dni. niby nie dużo ale boję się , że będę chodzić głodna. Znacie może dobrą stronę z przepisami na tą fazę? Zwłaszcza o obiady mi chodzi. Bo szukam i szukam,ale to są chyba na drugą fazę.. Pozdrawiam i gratuluję efektów, mam nadzieję, że niedługo ja też będę mogła się nimi pochwalić
|
|
|
|
#4995 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za odp
To znowu ja z nowym pytaniem: rozumiem, że jak mam do wyboru np. zrobić deserek na jogurcie albo na serku homo, to lepiej wybrać serek, jako że ma lepsze "parametry"?
|
#4996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przepisów jest mnóstwo ![]() dieta-dukana-przepisy pl i bloga Karoli mocno polecam ! dukan blox pl ![]() ![]() czasami z przepisu wystarczy wyrzucić warzywka i masz proteinki tym sposobem ![]() nie bój żabki, zawsze możesz się zapytać o to i owo może powiesz coś o sobie ? z jakiej wagi wychodzisz i jaka Cię interesuje później czy coś
Edytowane przez izuulkaa Czas edycji: 2011-03-19 o 08:09 |
|
|
|
|
#4997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że oddzwonili z tego odzieżowego, szkoda no.
szukaj czegoś nowego pewnie że tak Cytat:
Małe sumki wydawać na cotygodniowe zakupy dukanowe Chociaż wczoraj poszalałam bo kupiłam piękną torebkę w CCC Cytat:
Po pierwsze przed przejściem na dietę musisz przeczytać ksiązkę Jakich produktów nie lubisz? Bo tu skupiamy się na mięsie/rybach a nabiał to tylko dodatek Dziewczyny dziś się zważyłam i na wadze było mniej o 0.5kg niż przed zastojem, co prawda to nadal ta nadwyżka co wzrosło... bo było -11kg później od 2 tyg miałam -10 kg
|
|
#4998 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
może Twoja waga też wreszcie ruszyła i zastoje sobie poszły
|
|
#4999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() Tez juz masz ladny wynik...10,5 kg to całkiem sporo! Witam Wszystkich Ja mam dzis 74 dukajacy dzien ![]() Waga jest taka sama jak wczoraj...od 5-6 dni nie bylo posiedzenia na porcelanie Chyba dzis poratuje sie juz jakims wspomagaczem w formie herbatki czy jakiejs tableteczki bo tak nie moze byc!Dzisiaj mam wolne...fajnie bo w koncu moge porobic porzadki tu i owdzie ![]() Pofarbowałam wloski na ten sam kolor i teraz ten kolor jest taki nasycony ! Fajnie to wyglada
|
|
|
#5000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten 1kg i tak wrócił przy tym zastoju co straciłam go między zastojami. Dobre tempo mam nie ma co... a ponoć pod koniec maja miałam osiągnąc cel taaa Ja już po śniadanku popijam kawkę Zaraz zlecę do sklepu bo mam ochotę na barszcz ukraiński Słuchajcie mam w domu kolegów ![]() Wczoraj zabiłam jednego robala, dziś drugiego, pomijam fakt że cholernie się takich boję Dom sprawdziłam, nie ma okruszków, śmieci nam nie zalegają, nie jest sterylnie ale jest czysto więc skąd te cholerstwo i jak to wytępić
|
|
#5001 |
|
BAN stały
|
helloł
gratuluje wszystkim spadków ja sie nie ważę bo wczoraj na noc najadłam sie kremu brokułowego ![]() yeeahh zaraz następna czessc
|
|
|
|
#5002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie robactwo lubi wędrować ![]() Ja bym we wszystkie otwory wentylacyjne itp zamontowała siatkę, może to je powstrzyma (ale nigdy nie miałam z nimi do czynienia, może być tak że dają radę takim przeszkodom i je przegryzają ) Mam pytanie o Vacu, chodzi/chodziła któraś? Na grouponie jest właśnie fajna oferta na 3 wejścia i to blisko mnie i nie wiem czy brać, bo 1 osoba może wykorzystać 1 kupon, a mnie raczej nie będzie stać na chwilę obecną na kolejne wejścia bez promocji ![]() Brać te 3 wejścia?
|
|
|
#5003 |
|
BAN stały
|
kto zakłada 4 część
|
|
|
|
#5004 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już zakładam proszę poczekać
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- WĄTEK PRZEKROCZYŁ 5000 POSTÓW PROSZE O ZAMKNIĘCIE! TUTAJ JUŻ NIE PISZEMY ZAPRASZAM DO CZĘŚCI KOLEJNEJ ! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post25818741
|
#5005 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, makrelę wędzoną też w paczkach, ser w wiaderku na sernik (właśnie taki ichni, co prawda półtłusty się nazywa ale skład ok, w 2 kubeczkach razem w 1 kartoniku) i ogólnie twarogi oraz serki wiejskie.Cytat:
serki homo z reguły mają lepsze "parametry" więc jak ci to nie przeszkadza to z nich korzystaj zamiast z jogurtu. oczywiście jogurt można ale jeśli nie masz potrzeby i homo może być to stosuj homo |
||
|
|
|
#5006 | ||
|
Wtajemniczenie
|
WItajcie
Cytat:
Cytat:
![]() No i chciałam się pochwalić... moja waga pokazała mi 59.9!!! Radocha jak nie wiem co...
|
|
|
#5007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#5008 |
|
Rozeznanie
|
haj,
przesyłam przepis na moje babeczki serrowe, co wam ost. pokazywałam. jeśli ktoś jeszcze pamięta :P - 2 jajka - pół łyżeczki proszku do pieszenia - 5 łyżeczek słodziku - 1,5 łyżki skrobii kukurydzianej - 250 g twarogu Jajka mieszamy ze słodzikiem. dodajemy ser, miksujemy. Potem skrobia, proszek do pieczenia i wszystko miksujemy jeszcze raz. Na koniec można dodać aromatu waniliowego lub śmietankowego - pięknie pachnie. Wlać do foremek, najlepiej silikonowych. Powinno starczyć na 8 lub 10 babeczek. Nastawiamy piekarnik na ok. 160 stopni i pieczemy przez 20 min aż się zarumienią. smacznego
|
|
#5009 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
u mnie ani spadek ani wzrost... ![]() dzisiaj PW i zero pomysłu na obiad i swiatło po weekendzie w lodówce
|
|
|
|
#5010 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Tylko zastanawiam się czy nie wyjdzie to za dużo jajek: jedno do bułki, jedno do mielonego mięsa, no i jedno jako dodatek, zamiast warzyw... Bo nie wiem co tam jeszcze można wsadzić
Ile można jajek wszamać dziennie?

jeszcze dzis dotarło do mnie ze jedna dziewczyna z tej agencji co ja pracuje czeka na wypłat od za styczeń bo mogą mieć 21dni roboczych poślizgu
dobrze ze mam 3 dni wypowiedzenia także szukam czego dalej

jeszcze teraz pije sobie bo az mi zal jak pomysle ze bede musiała rozstać sie z nim na 2 dni

<-- to dla Klary mojej za wytrwałość 

a tak szybko mi przeleciało te 5 dni P, pewnie dlatego, że akurat od poniedziałku do piątku
Takie robactwo lubi wędrować
... 60!!