|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
no nie spray piękna kiecka, ja takie cuda wlasnie lubię, a niebieski to mój ukochany kolor, mogłabym tylko w niebieskim chodzić!! ja też mam wesele w czerwcu, muszę coś poszukać, a mi się nie bardzo chce! a jak Twoje samopoczucie? pisałaś niedawno że od poniedziałku nei wymiotujesz, mam nadzieję że tak jest nadal
Kochane a teraz idę bo na 10 mam to usg. Dziękuję wszystkim za kciuki, do zobaczenia po badaniach
|
|
|
|
#902 | ||
|
KWC
|
Cytat:
- na razie nic nie podrosły tylko sutki się zmieniły.Acelinko, edytowałam zdjęcie raz jeszcze - teraz powinno być ok. Cytat:
Powodzenia na USG!! Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-03-19 o 09:09 |
||
|
|
|
#903 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W pon. lub we wtorek idę do gina.A i jeszcze wam ponarzekam. Przeziębiłam się ![]() Cytat:
ja jestem w 9 tyg. i na wieloryba się zapowiadam a na własnym ślubie będę w 19 tyg. i zastanawiam się jak to z moją suknią ślubną będzie![]() Sukieneczka bardzo ładna. Myślę, że powinna Cię nie cisnąć
|
||
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
spray sukienka jest cudowna!
lausanne, za USG ![]() zmykam się ogarnąć i do biblioteki
|
|
|
|
#905 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() chodzisz do tej głównej, powiatowej ? |
||
|
|
|
#906 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A przed ślubem to miałam sny jak nawiedzona - że w suknie się nie mieszczę, że już przed ołtarzem przypominam sobie, że zapomnieliśmy zaprosić gosći, albo inaczej, że sala okaże się za mała i wszyscy nie wejdą i duuuużo innychCytat:
W ogóle mam wrażenie, że niedługo eksplodują takie są napompowane![]() Cytat:
Cytat:
Co do Prenalenu to polecam - ja stosowałam go profilaktycznie jak mój małż się rozchorował i leżał z gorączką, katarem i kaszlem - i nie zaraziłam się
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
antiopa, do tej głównej nie lubie chodzić jakoś
chodze głównie do pedagogicznej na Chrobrego bo też głównie takie książki potrzebuje ![]() jak z tymi ćwiczeniami, wybierasz się też?
|
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Cytat:
ale czuję, że nie jest normalnie z tym sikaniem
|
||
|
|
|
#910 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was Mamusie
Chciałam do was dołączyć. Mam w brzuszku 12 tygodniowego dzidziusia Przewidywany termin porodu - 3.10.2011.
|
#911 |
|
Rozeznanie
|
anetika mam nadzieję, że skoro się nie zaraziłaś od małża to i mnie przejdzie to przeziębienie
![]() 19natka88 a masz jakieś objawy? Ja dosłownie czasami mam parcie na pęcherz, a siknę tylko odrobinę. Ale nic mnie nie boli. I naprawdę zdziwiłam się, że mam te bakterie wstrętne lausanne też trzymam kciuki czuję się zestresowana razem z Tobą![]() lovemyboy gratuluję
Edytowane przez Tenaya24 Czas edycji: 2011-03-19 o 10:04 |
|
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
Lekarz stwierdził u mnie macicę dwurożną z prawie całkowitą przegrodą. Czy któraś z Was ma ten problem? U mnie macica się obkurcza, maluszek już teraz ma mało miejsca, a ja leże plackiem w łóżku i biorę 4xdziennie luteinę...
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
hej
heja ja wczoraj dotarłam dopiero do domku o 2 w nocy i nie miałam juz siły aby coś skrobnąć byłam wczoraj po pracy u koleżanki a potem u mojej przyjaciółkipotem byłam chwilke w domku zjadłam padłam i 20 min sie drzemłam i znów wychodziłam he he poszłam posiedziec sobei z kolezanką bo nasi mężowie mieli męskie spotkanie, wiec z racji ze chwilowo mieszka u nich mama i chciała zaopiekowac sie ich córa my postanowiłyśmy skorzystac z okazji i też sobie iśc posiedzieć i poklachać, potem odebrałam meza i dotarłam do domku ogólnie miałam fajny dzień najpierw info o tym autku, potem u klienta podpisywałam umowe(troche sie oczywiście najpierw zdenerwiłam bo przez zone prawie nie podpisał, no ale w końcu wzioł) a jeszcze na dodatek( wiem ze to za wczesnie ale zaraz wam cos pokaże): wziełam udział w licytacji i licytacja kończyła sie po 16 a wtedy miałam być u klienta wiec przed wyjściem do niego zalicytowałam wpisałam sobie max ze 20 zł moge dać za daną rzecz i tak sobie pomyślałam ze jak wygram aukcje bez monitorowania jej to bedzie znaczyło ze dobrze zrobiłam i ze bedzie wszystko dobrze a wiec nie mogłam sie oprzec i kupiłam: krowa.jpg a teraz ide na spokojnie was nadrobić
|
|
|
|
#914 | |
|
KWC
|
Cytat:
Ja mam małą bardzo macicę, dziecku też będzie ciasno. Biorę luteinę od 9tc. |
|
|
|
|
#915 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z takim napisem to i ja bym chciała he he![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i dobry kolor![]() Cytat:
a ja musze sie ubrac i jechac do sklepu a nie chce mi si ejak nie wiem, w nocy napadało troszkę śniegu beee chce żeby juz było ciepło
|
||||||||
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
bluegirl, lovemyboy, dreamness, beti witajcie
![]() Spray cieszę się, że lepiej się czujesz a sukienka jest śliczna ja mam wesele w sierpniu, pod koniec...ale nie wiem czy bedzie mi sie chciało isc z wielkim brzucholem. Sie zobaczy ![]() aa2 jaki piękny ten pajacyk uwielbiam takie rzeczywogóle mam straszną ochotę połazić po sklepach - coś tam przyoszczędziłam z poprzedniej wypłaty to może zakupię sobie jakiegoś ciuszka na wiosnę no i zaoszczędziłam na dzinsach ciążowych bo kupilam w ciuchu za 10 zł - nówki ![]() ja dzis robie na obiadek fileta z indyka w musztardzie, w rękawie do pieczenia uduszę, do tego ryż brązowy i sałatka greckopodobna
|
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
Wy też macie zachcianki z samego rana ja obudziłam się o 6 i już mi się jeść chciało poczekałam do 8 i obudziłam męża że chcę kanapki z pomidorem i cebulką(nie mieliśmy ani chleba ani pomidorów w domu) musiał jechać do sklepu i kupić zrobił mi i pięć dużych kanapek zjadłam i dalej jakbym była nienajedzona![]() Popołudniu jadziemy na zakupy chcę kupić może dwie pary dresów albo jedne ciązowe ale mi się za bardzo nie podobają mają na dole zwężone nogawki zobaczę co wybiorę i co będzie
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zeby cos zjejśc musze isć do tego sklepu bo przez wczorajsze szlajanie nie kupiismy nawet pieczywa
![]() ide sobie usmazyc rybke i zjem ja ot tak bo zanim cos kupie to moze dzidzia sie na mnie obrażić za głodowanie |
|
|
|
#920 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw się, wszystko będzie dobrze![]() Cytat:
Cytat:
i cały czas mam ochotę na banany. W realu podobno są po 1,50 zł za kg. Szkoda, że do reala tak daleko
|
|||
|
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczne Ja wcinam fasolkę po bretońsku a potem trzeba by się jakiejś roboty chwycić bo wieczorem mamy gości Moją zachcianką ostatnio był wczorajszy popcorn a tak to nie mam jakiś specjalnych wymysłów kulinarnych
|
||
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a popcorn to i ja mam w zapasie do mikrofalówki taki, raz jak zrobiłam to całą miskę sama zjadłam , tż nawet jednego nie dostał ![]() Sikać narazie nie wstaję w nocy, ale jak rano się budze to nie chce mi się sikac tylko już mnie brzuch boli, od trzymania moczu, więc szybko biegiem i jest ulga. W ciągu dnia praktycznie co godzina-dwie muszę sikać i to tylko tak troszkę a napór mam straszny :/
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-03-19 o 11:46 |
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu to wczoraj tylko te przypalone resztki popcornu zostały![]() Ja w nocy długo nie wstawałam ale tak o 3 tygodni muszę, bo się budzę Ciekawe co tam w wynikach wyjdzie
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale taki malinowy pomidor to bym zjadła ze świeżym chlebem i masełkiem ![]() Trzymam kciuki za wyniki co by bakterii nie było, ale pewnie to uciskanie na pęcherz
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pomidory bez smaku Mm malinowy i jeszcze swojski![]() Dzięki Lausanne czekamy na wieści!! |
|
|
|
|
#926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie, wersja bez ziemniaków, daję fasolkę, brokuła, kalafiora, do tego sos beszamelowy i zapiekam z serem żółtym
Cytat:
Daj linka My mamy wesele w ostatni weekend kwietnia i już się zastanawiam nad ubiorem ![]() Cytat:
Do kogo chodzisz na USG ?
|
|
#927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kurcze znów zgrubłam poł kila.. już nie mogę... jeszcze bym sie uspokoiła jakbym wiedziała ze tak będę kilo na miesiac to akurat by mi wyszło 10 kilo... ale jak potem nagle mi kopnie 5 kilo i 20 gotowe
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
aa2, króweczka przesłodka
Antiopa, możemy się umówić tylko musisz mieć to zaświadczenie od lekarza, że możesz ćwiczyć, kiedy masz wizyte? ![]() natka, idziesz z nami poruszać "tobołki"? ![]() lovemyboy, witamy dbaj o siebie kochana. Wiem ze takei ciagłe leżenie doprowadza do szału ale jak trzeba to trudno. Trzymam kciuki oby wszystko było ok ![]() jesssu pomidory malinówki umre zaraz! Dajcie mi je tu i teraz! :Pdziewczyny jaka ciapa ze mnie i gapa, zapomniałam że o 11 na korki z angielskiego ciocia mi Damiana przywiezie i sobie spokojnie wychodze z biblioteki a tu telefon i szybko pędem do domu
|
|
|
|
#929 | |
|
KWC
|
Cytat:
Sukienka jest z allegro, używana, więc co Wam po linku... Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-03-19 o 12:29 |
|
|
|
|
#930 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie i gartuluje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
spray fajna sukienka i kolor też ciekawy ![]() danika kiedy wybierasz się na wizytę do pani dr B.? o wykropkowało mnie;-) Edytowane przez gerda Czas edycji: 2011-03-19 o 12:44 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

- na razie nic nie podrosły tylko sutki się zmieniły.
W pon. lub we wtorek idę do gina.
Szczęśliwa Żonka
za USG 
W ogóle mam wrażenie, że niedługo eksplodują takie są napompowane

za egzamin 
Czekam więc na to z niecierpliwością! Poza tym jutro mam usg, trzymajcie błagam kciuki, bo moja ciąża troszkę z tych z pewnym ryzykiem, miałam krwawienia, do dziś mam skurcze, dostaję luteinę 4x dziennie, duphaston 2x dziennie, dwa razy byłam już w szpitalu (na szczęście nie musialam leżeć) i na pierwszym usg - bardzo malo widocznym bo było przez brzuszek tylko na stwierdzenie że ciąża jest żywa - zebrało się 5 lekarzy i każdy kręcil głową i gadali cos o małej ilości wód płodowych, ale potem mój lekarz mnie uspokajał, że jego zdaniem nic się nie dzieje. Mimo wszystko bardzo się denerwuję i nie wiem jak dotrwam do jutra
ja obudziłam się o 6 i już mi się jeść chciało poczekałam do 8 i obudziłam męża że chcę kanapki z pomidorem i cebulką(nie mieliśmy ani chleba ani pomidorów w domu) musiał jechać do sklepu i kupić zrobił mi i pięć dużych kanapek zjadłam i dalej jakbym była nienajedzona
nie martw się, wszystko będzie dobrze
i cały czas mam ochotę na banany. W realu podobno są po 1,50 zł za kg. Szkoda, że do reala tak daleko

i szybko pędem do domu