Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 09:10   #4831
nerola
BAN stały

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Beatko no niestety ale moja długosć szyjki nie jest zadowalająca lekarza
Powinna na tym etapie być dłuższa i mieć ok. 40mm a ma 28.
Każdy mm jest na wagę złota podobnie jak każdy dzień dziecka w brzuszku mamy.Dlatego nie dam Izie wyjść przed 37 tyg.i koniec.Postanowione!!!
A tak bardzo chciałabym ją przytulić,nakarmić,całowa ć,wąchać.Muszę czekać do czerwca na te przyjemności.

Ależ mi sie chce pączka.

Zanka no znowu zimaNie cierpię zimy.
Obserwuj Fifiego i daj znać jak sie ma.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:17   #4832
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

do listy zakupów z becikowego do karuzeli dochodzi jeszcze wypasiony termometr dla dzieciaczków, bo ten nasz elektroniczny źle mierzy, a rtęciowy Filip nie chce dać sobie włożyć pod pachę, musiałabym na śpiocha mu zmierzyć
no i postanowione
dzięki nerola, Filip mi ostatnio chorował dawno temu, ostatnio co miał gorączkę i dostał antybiotyk aż to jak miał 3 miesiące bodajże, potem kilka razy zwykły katar, mam nadzieję, że mu samo przejdzie dziś

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:24   #4833
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Nerola do czerwca już bliżej niż dalej. Dasz radę. Ja w sumie się doczekać nie mogę,ale każdy dzień cenny. Teraz kopią,a później będę tulic.
Stary 2011-03-19, 09:30   #4834
Kolina
Zadomowienie

dzien dobry mamusie

jednoczesnie witam nowe mamusie

wczoraj wiekszosc dnia bylam w rozjadach i o ile dobrze spojrzalam mam 11 stron do nadrobienia
spiesze wiec cos napisac by jeszcze w tej czesci sie zmiescic, bo pewnie w przyszlym tygodniu w nowy watek wkraczamy

widzialam ze poruszylyscie temat wymiany ciuszkow i innych rzeczy dla maluszkow, ja nei licz ena nic, mam dwie siostry ale one nie sa zamezne i dzieic nie maja, wiec od nich nie dostane "spadku", chociaz ta mieszkajaca w uk zaraz po tym jak dowiedziala ze o mojej ciazy kupila mi zestaw ciuszkow dla maluszka, wiec pewnei takie prezenty dostane
a jesli chodzi o pozostala rodzine to nawet nie pomyslalam by czegos sie spodziewac od nich
my jakis czas mieszkalismy za granica i wiekszosc uwaza ze spimy na pieniadzach, budujemy sie itp (ale malo kto wie ze mamy kredyty...)
generalnie my wszystko kupujemy sami, nie planuje ze cos od kogos dostane

swojej chrzesnicy tez dawalam nieraz drogie prezenty, ojciec tez dziewczynki to brat tz-ta i jest brany pod uwage jako chrzestny (tz ma dwoch braci), zobczymy jak to bedzie

u nas snieg, ale temp na +2
nie lubie zimy a w gorach przyszlo mi mieszkac
jutro jade z tz do warszawy - na 2tygodnie
tam bede miec badania i wizyte u gina, od przyszlego tygodnia zaczynam rajd po przychodniach, najpierw krew i mocz, pozniej usg szyjki, w kolejnym tygodniu usg polowkowe i dzien pozniej wizyta
taki plan

mezus robi kawke, wiec zmykam na chwile
Stary 2011-03-19, 09:56   #4835
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry Dziewuszki Kochane

Zanka oby z Małym było tylko chwilowe przeziębienie, a Ty też pij zapobiegawczo dużo herbaty z cytryną

Nerolka, a ciocie wizażowe mówiły że szyjka się wydłuży

U nas po chińsku czyli jako tako Ale podobno od poniedziałku wiosną więc wyciągnę Brunetkę na spacer o ile się da ;>

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:01   #4836
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dzieńdobry... i ja sie zwlekalm z łóżą niechetnie ale maz sie tłukł bo od 8 rano wstal i sprzata calutkie mieszkanie....ja oczywiscie wedlug niego nie moge nic robic wiec zrobilam sobie sniadnako i przyszlam do Was........

wczoraj zrobilam juz mieksce dla maluszka ma swoja oddzialna komódke 4 szuflady + 3 polki wiszace nad komodka za matowym szklem (te na kosmetyki moje(laktator itp) i jego

Humor mam ciut lepszy......DZIEWCZYNY - dziekuje Wam wszystkim za wczorajsze słowa dodały mi sily i wiary w to że poradze sobie sama mimo tego ze moze byc ciezko thx

Co dzis robicie na obiad ?
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:03   #4837
pieleszka
Wtajemniczenie

witamy się z mamusiami i brzuszkami
jej...ale się wczoraj rozpisałyście...zostawić Was na pół dnia to potem się ślęczy godzinami i slepnie przy kompie (jak to mój małż mawia "Ty znowu na wizażu ślęczysz?? za raz oslepniesz!!!" )
teamtów było sporo, cos tam pamietam to wtrącam swoje 3 grosze:

lilka uważaj na siebie!! leż, wypoczywaj, i niech juz się te skurcze nie powtórzą!!!!

witam nowe mamusie

sweet no to i ja zaklinam te myszy i mole na Twoją jędzowatą bratową!!! jak mozna być takim typkiem??? a Ty sie nic nie martw kochana - dacie radę sami!!! my Was wspieramy!!!!

a ja dzisiaj sie objadłam słodkim od rana normalnie aż czuję jak mi w boki idzie, ale dzisiaj mam to gdzieś... ostatnio usłyszałam od brata, że w końcu jak kobieta wyglądam, bo przed ciąża to mu wieszak przypominałam (172 cm, 56-57 kg...ech jak mi sie tęskni do tego...)

a mnie wczoraj przyjaciółka zaskoczyła, bo wpadłam do niej na plotki, a ta mi 3 pary bodziaków wręcza i mówi, że była w lumpku i tak jej w ręce wpadło przypadkiem i od razu musiała wziąć dla mojej dzidzi bo jej sie spodobało i kupiła nam kochana jest!! a z tydzień temu mi wielka reklamówkę ciuchów przytargała od bratowej swojej
moja siostra w Szkocji mieszkająca mi przez skypa ostatnio pokazywała co kupiła dla dzidzi mojej (podobno wysłała juz w paczce..) i tylko niezadowolona była, że dzidzia dalej jest inkognito bo jej coraz trudniej kupować obojnacze rzeczy także ja mam znajomych i rodzinkę kochana, robią to wszystko sami z siebie i się tym cieszą to i my sie cieszymy. a wiem, że na pewno nikt z nich mi nie wypomni po latach, że mi dziecko ubrał.....

co do chrzesnych to niestety tyle razy się spotkałam, że sie bierze własnie bo ktoś bogaty...br.... az mnie odrzuca... ja zostałam chrzesna na studiach u mojej siostry...a biedna jak mysz kościelna byłam... i nigdy ode mnie nie wymagano drogich prezentów, a właśnie pomoc w zaopiekowaniu sie jak trzeba było), jak chorował to proszono o modlitwę i takie tam...
ja na chrzesnego dla mojej dzidzi wybrałam już mojego siostrzeńca - młodzieniaszka na studiach

co tam jeszcze chciałam napisac...hmmm nie pamietam...
mam dzisiaj lenia i sie buntuje i nie sprzątam! ide tylko umyś gary po sniadaniu, wykapię się i jedziemy do teściów na obiad i meczyk (mężus gra w nogę )

miłego dnia kobiety kochane

a przypomniałam sobie!!!!! zanka sliczna dziewczyna z ciebie i bardzo ładnie Ci z brzuszkiem wiem co to doły przez rosnące kilogramy (mam średnio raz na 1,5 tyg takiego dołka) - przychodza i odchodzą- to niech ten już sobie pójdzie sexy mamuski z nas i tyle

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:04   #4838
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry... i ja sie zwlekalm z łóżą niechetnie ale maz sie tłukł bo od 8 rano wstal i sprzata calutkie mieszkanie....ja oczywiscie wedlug niego nie moge nic robic wiec zrobilam sobie sniadnako i przyszlam do Was........

wczoraj zrobilam juz mieksce dla maluszka ma swoja oddzialna komódke 4 szuflady + 3 polki wiszace nad komodka za matowym szklem (te na kosmetyki moje(laktator itp) i jego

Humor mam ciut lepszy......DZIEWCZYNY - dziekuje Wam wszystkim za wczorajsze słowa dodały mi sily i wiary w to że poradze sobie sama mimo tego ze moze byc ciezko thx

ja mam w planach kapuśniak taaaki kwaśny bo mi któraś smaka wczoraj zrobiła

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:14   #4839
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dziewczynki uciekły oglądać "kochaj i tańcz "
nieprawda, oglądałałam alvina i wiewiórki ale niestety padł mi net i nie mogłam nic zrobić

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Ja w pon rano przed 5 ze skurczami juz co 2-3 min trafilam na izbe przyjec do szpitala i wypuscili mnie dopiero dzisiaj dostalam kroplowki z magnezem i potasem, Fenoterol na skurcze i Isoptin na zlagodzenie skutkow ubocznych (drgania miesniowe i kolatanie serca) po Fenoterolu co 4 godz (6 x na dobe) i jako tako sie uspokoilo naszczescie (odpukac). Mam jeszcze twardnienia ale co kilka godz tak z 7 na dobe i naszczescie juz nie sa czeste. Mam lezec duzo i brac dalej leki tak jak w szpitalu. Narazie naszczescie szyjka dluga 3,5cm i zamknieta, oby tak dalej bede Was nadrabiac po troszku. Pozdrawiam

oj biedactwo , proszę teraz odpoczywac i uważać na siebie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
do listy zakupów z becikowego do karuzeli dochodzi jeszcze wypasiony termometr dla dzieciaczków, bo ten nasz elektroniczny źle mierzy, a rtęciowy Filip nie chce dać sobie włożyć pod pachę, musiałabym na śpiocha mu zmierzyć
no i postanowione
dzięki nerola, Filip mi ostatnio chorował dawno temu, ostatnio co miał gorączkę i dostał antybiotyk aż to jak miał 3 miesiące bodajże, potem kilka razy zwykły katar, mam nadzieję, że mu samo przejdzie dziś
dla Filipka, niech szybko zdrowieje

u mnie też zima ostro się zadomowiła dowód w postaci zdjęcia

miłej soboty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0031.jpg (145,7 KB, 15 załadowań)
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:18   #4840
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś na obiad do teściów jadę, ma być kurczaczek nadziewany serkiem i papryką podobno więc się najem
Stary 2011-03-19, 10:24   #4841
agulaaabar
Zakorzenienie

Dzien dobry

wyleguje sie jeszcze w łóżku, mąż pojechał po świeże bułeczki na sniadanie

a ja myslalam, ze to tylko u mnie przybieliło..... ja chce wiosne

Wczoraj nie ogladalam nic, bo mialam gosci

Aaa DA KARO - gratuluje bliźniaczek!! snilo mi sie, ze nam napisałaś, że po wizycie okazało sie że w brzuszku 2 dziewuchy siedzą

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:29   #4842
SweetAngel1984
Zadomowienie

kurczak...kapuśniak...hmm m...no ja wlasnie nie wiem co na obiad zrobic bo cos mi sie chce ale nie wiem co Wy tez tak macie?
Stary 2011-03-19, 10:37   #4843
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

U nas po chińsku czyli jako tako Ale podobno od poniedziałku wiosną więc wyciągnę Brunetkę na spacer o ile się da ;>
Da się wyciągnąć , a pójdziemy do ciuszka ?
Właśnie wróciłam z targu, kupiłam pyszną swojską wędlinkę i zjadłam kanapeczki z ogóreczkiem kiszonym

Mam pytanie własnie dotyczące chrzestnych. Ja mam siostrę i mój mąż też ma siostrę Teraz nasuwa sie moje pytanie kogo mam wziąć za chrzestną, żeby sie żadna nie obraziła
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:43   #4844
Ewessa123
BAN stały

Pewnie wybrałyście tytuł, ale daję moją propozycję

Letni maluszek rozpycha mój brzuszek, staję się coraz grubsza, ale to z miłości do maluszka!

Tylko pozostaje pytanie, czy taki olbrzym się zmieści

U nas także zima

My bierzemy na chrzestną moją siostrę a na chrzestnego brata męża. Łatwo i prosto, tylko u was nie ma tak łatwo

W nocy spać nie mogłam, bo Kaja skakała w brzuchu
Ewessa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:52   #4845
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Da się wyciągnąć , a pójdziemy do ciuszka ?
Właśnie wróciłam z targu, kupiłam pyszną swojską wędlinkę i zjadłam kanapeczki z ogóreczkiem kiszonym

Mam pytanie własnie dotyczące chrzestnych. Ja mam siostrę i mój mąż też ma siostrę Teraz nasuwa sie moje pytanie kogo mam wziąć za chrzestną, żeby sie żadna nie obraziła
najlepiej ani jednej ani drugiej tylko jeszcze kogos innego.....ja nie mam problemu bo w rodzinie jestem jedyna dziewczyna (oprocz bratowej) wiec biore przyjaciolke jeszcze z czasoow licealnych a na chrzesnego nei mam pojecia ale mam duzy wybor ja jednego brata mam a maz az 5 wiec cos sie znajdzie hehe
Stary 2011-03-19, 10:54   #4846
agulaaabar
Zakorzenienie

Tiaaa.... u nas jest do wyboru albo: moja siostra i brat męża, albo mój brat i siostra męża i którą parę wybrać

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:04   #4847
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Wy macie dylemat z jedną para chrzestnych,a co my mamy powiedzieć? My pewnie jedną moja siostrę i brata tz,a druga para stoi pod znakiem zapytania... Ale najpierw muszą się urodzić,a później będziemy się martwić.
Stary 2011-03-19, 11:08   #4848
brunetka2000
Zakorzenienie

Mam pytanie: Czy kobieta w ciąży może iść do kina na film 5d ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:33   #4849
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Nerola moja szyjka ma 5 cm gin mówił że mogę się z kol podzielić bo jest taka długa jak szyja łabędzia

sweet ja dzisiaj robie filety z kurczaka w panierce, sos pieczrkowy i surówka z pory

brunetka ja nie mam kogo na chrzestnych poprosić ja by wzieła taka osobę z która mam najlepszy kontakt
ja sie zast nad mmoja ciotka czy nie będzie chrzestną ona ma ok 40 lat

Zanka ja chyba becikowe na szczepieni przeznaczę
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:34   #4850
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze w sumie to ja nie widzę przeszkód, no bo cóż szkodliwego w tym, że Cię trochę wybuja na fotelu, czy ,że dostaniesz darmowy prysznic ?? ja bym poszła ale nie wiem co reszta sądzi
Stary 2011-03-19, 11:51   #4851
Ewessa123
BAN stały

Cytat:
Raczej może, co ma się ci stać Chyba że się przestraszysz widoków
Ewessa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:58   #4852
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Nerola moja szyjka ma 5 cm gin mówił że mogę się z kol podzielić bo jest taka długa jak szyja łabędzia

sweet ja dzisiaj robie filety z kurczaka w panierce, sos pieczrkowy i surówka z pory

brunetka ja nie mam kogo na chrzestnych poprosić ja by wzieła taka osobę z która mam najlepszy kontakt
ja sie zast nad mmoja ciotka czy nie będzie chrzestną ona ma ok 40 lat

Zanka ja chyba becikowe na szczepieni przeznaczę
filety z kurczaka.....tak, juz postanowilam potrzebuje miesa robie dzis na obiad purre schabowego i ogoreczki ))

to rzeczywiscie masz dłuuuugą szyję ja mam 3 czy 3,5 cm jakos tak

brunetka - ja na 5d bym nie poszla ale to tylko dlatego ze ja jestem baaaardzo wrazliwa i uczuciowa a to by bylo dla dziecka i dla mnei dosc emocjonalen przezycie
Stary 2011-03-19, 12:06   #4853
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas na szczęście zimy ani śladu. Raczej taka jesienna pogoda, ale zawsze to bliżej wiosny niz ten znienawidzony już śnieg na oknem

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Ja wcale zgagi nie mam i chyba nawet nie wiem co to zgaga
Ja też! Nikt mi nie wierzy, jak mówię że ani razu w całym życiu nie miałam zgagi. Jak mi ktoś opisuje, że to palenie w przełyku, to po prostu nie mogę sobie wyobrazić, co za cholera

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
nie lubie zimy a w gorach przyszlo mi mieszkac
jutro jade z tz do warszawy - na 2tygodnie
A w jakich górach?
A jak będziesz w Wa-wie, to może do mnie wpadniesz...

No dobra, zwijam się powoli, bo się z mamą na kawkę na mieście umówiłam
Stary 2011-03-19, 12:11   #4854
brumek
Zakorzenienie

To jeszcze tylko szybciutko pochwalę się swoim brzuszkiem. Dziś zaczynam 19 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (34,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (29,8 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-03-19 o 12:12
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 12:22   #4855
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
kurczak...kapuśniak...hmm m...no ja wlasnie nie wiem co na obiad zrobic bo cos mi sie chce ale nie wiem co, Wy tez tak macie?

wyłącznie tak

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja też! Nikt mi nie wierzy, jak mówię że ani razu w całym życiu nie miałam zgagi. Jak mi ktoś opisuje, że to palenie w przełyku, to po prostu nie mogę sobie wyobrazić, co za cholera
no ja to samo, że niby palenie, pieczenie w przełyku albo natrętne odbijanie - ja jakoś nigdy nie czułam niczego podobnego

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 12:22   #4856
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie
u mnie tez zima za oknem

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Ja w pon rano przed 5 ze skurczami juz co 2-3 min trafilam na izbe przyjec do szpitala i wypuscili mnie dopiero dzisiaj dostalam kroplowki z magnezem i potasem, Fenoterol na skurcze i Isoptin na zlagodzenie skutkow ubocznych (drgania miesniowe i kolatanie serca) po Fenoterolu co 4 godz (6 x na dobe) i jako tako sie uspokoilo naszczescie (odpukac). Mam jeszcze twardnienia ale co kilka godz tak z 7 na dobe i naszczescie juz nie sa czeste. Mam lezec duzo i brac dalej leki tak jak w szpitalu. Narazie naszczescie szyjka dluga 3,5cm i zamknieta, oby tak dalej bede Was nadrabiac po troszku. Pozdrawiam
o kurcze to leż i wypoczywaj!!!

Co do chrzestnych to ja mam dwie siostry (bliźniaczkę i 2 lata starszą) a TŻ ma brata i dla Filipa wzięliśmy moją starszą siostrę i brata TŻ ale teraz stwierdzam że to był zły wybór i załuję chodzi o brata TŻ. Bo właśnie sugerowaliśy się tym zę to musi być najbliższa rodzina itd, choć dużo bliższe relacje mamy np. z bratem ciotecznym TŻ.
Jego rodzony ma 22 lata i fiu bździu mu w głowie, ale jakoś myśleliśmy że "wypada" i się obrażą po stronie TŻ jak nie weźmiemy jego jedynego rodzonego brata...

Teraz wybór będzie prosty: moja siostra bliźniaczka i brat cioteczny TŻ z którym jesteśmy bardzo blisko i wiem że się sprawdzi w tej roli.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 12:28   #4857
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie Kobitki!
Melduję, że Mazury bielutkie - nawet ładnie jest i tak czysto
Miłego dnia!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 12:38   #4858
aania_20
Zakorzenienie

Witam
Ja już po pracy na dziś czekam kiedy się wreszcie mąż zjawi...
Nie straszcie nawet zimą...u mnie nie ma na razie, i oby nie było. Ponuro jest ale śniegu nie widać na szczęście...

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Nie Ty jedna tak masz jak ja pochwaliłam się na uczelni po Bożym Narodzeniu pierścionkiem zaręczynowym na pierwszym roku studiów to mnie za wariatkę wzięli: "ślub - już?!" i byli pewni że w ciąży jestem - normalnie złośliwość nie zna granic
nie przejmuj się... u nas było podobnie choć akurat nie z powodu wieku (młoda to nie jestem) - no ale ślub był po pół roku od zaręczyn, więc od razu plotki że ciąża, wszyscy teraz patrzą kiedy urodzę chyba się zdziwią że prawie rok po ślubie
beatko, jeśli chodzi o maści to wiem że polecany jest też contratubex, ale powiem Ci tyle że to to samo co Cepan, a ten drugi jest znaaaaacznie tańszy

Cytat:
u nas są tylko bracia.. i ja i TŻ mamy starszych braci, no i też problem...
a z którą się lepiej dogadujecie, macie częstszy kontakt?

Fajną stronkę znalazłam, jakby któraś chciała kolejny licznik http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2010&bg=000

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 12:55   #4859
83monia
Zakorzenienie

dzis na obiad podają: fryty z nuggetsami wlasnej roboty plus sos majonezowo-ketchupowy

ja chcialam dzieciaki (2-3, jeszcze nie wiem ile w sumie bedzie, od kasy troche zalezy) przed trzydziestka trzasnać. na razie mi idzie dobrze bo juz 2 w drodze a mam dopiero 28 lat w kwietniu (maz 30 za tydzien)

maz jak czasem sobie siedzi przed moim kompem to sie pyta czemu sie nieudzielam, bo nie widzi mojego avatara. a ja mowie ze co 5 strona jest ze mna tak trzaskacie posty!!!

my w miare patrzymy kto jaki jest jesli chodzi o chrzestnych. u artura to siostra starsza meza (srednio a nawet malo religijna, ale otwarta na wiare jednak) i kolega meza (spoko koles, do tego religijny jak na chłopa). teraz chyba poprosimy druga siostre meza i planujemy meza mojej kolezanki (bardzo fajni ludzie! a znamy sie przez... siostre meza )

tfu tfu, sio snieg - ja kurtke zimowa juz wepchnelam na dno szafy!!!

brunetka - nie uszczesliwisz chyba ze obie beda mamami chrzestnymi (mozna, mam taka znajomoa ktora ma 2 chrzestne). albo jednej powiesz ze next time a moze u ktorejs ty jestes chrzestna? ja jestem u siostry, a ze tam z kasa krucho bo w tym samym roku mialysmy chrzty to juz jej nie bralam. teraz troche tez jest inaczej, zobaczymy, moze jeszcze sie zalapie, przeciez nikoniecznie koncze produkcje albo sprawdz ktora bedzie miala wiekszego focha (jesli siostre meza na tyle znasz). u mnie w sumie nikt sie nie obrazil

na 5 d bym z checia poszla....

uff, przeszlam poranne posty

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 13:01   #4860
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

brumek ale masz maleńki brzunio a przed ciążą miałam większy

monia mój M też by trójkę dzieci chciał ale finansowo nie damy rady.Ja skończyłam 29 lat a M skończy w kwietniu 32 lata
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości