|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
ej takie pytanko. co będziecie wkładać dzieciaczkom pod głowy? bo nie można poduszki, więc wypełnienie i poszewka będzie leżeć chyba nieużywane, tak? bo zgłupiałam troszkę
![]() Moria aż takiego dużego wzrostu nie ma. w ogóle brzuszek malutki ale bardzo ładnie się zaokrąglił i poszedł w górę.Matall za dużo masz stresów ostatnio przez tego TŻta Agus tak jak dziewczyny piszą, może lepiej jakbyś została w szpitalu. a tak w ogóle to miałaś leżeć
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-19 o 12:28 |
|
|
|
#842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, Szymuś też , co do tabletek, pamiętam jedynie jak mi powiedział, że "potem" mam sobie kupić preparat ziołowy, na sikanie, więc chyba mu chodziło o to jak skończę ale jeszcze dopytam w aptece i pewnie będe dzownić w poniedziałek.
|
|
|
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniqac no najlepiej zadzwoń i się upewnij
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się tak pocieszam ale częściej mam wizje mega ciężkiego porodu
|
|
#845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jedna z par w SR bedzie miakla chlopca i faktycznie jej maz tyje jak nie wiem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Gusiagatko
za łóżeczko! Pięknie macie już przyszykowane wszystko.. Mimo, że ty z końca czerwca z tego co pamiętam wzorowo ![]() Cytat:
niedobrze! Oby ciśnienie spadło.. Kontaktowałaś się już ze swoją położną? |
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie bez paniki |
|
|
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
moria super brzuszek i faktycznie nie widać dużej różnicy.
aguś leż kochana i nic nie rób,bardzo niepokojące te skoki ciśnienia i ten puls,oby dziecku to nie zaszkodziło. Ja biore furagin 3x2 i nie kazał mi nic więcej brać.
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
31tydzień i mój brzuch z Marcelkiem w środku.
nie zwracajcie uwagi na ciuchy domowe i bałagan w tle
|
|
#850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no musze bo mi fochy robi ze siedze za duzo na wizazu
![]() Cytat:
![]() współczuje Ci kłótni z tż Cytat:
![]() Cytat:
faktycznie według ludowych wierzeń taki brzuszek to na chłopca ale ja to akurat w to nie wierze. zreszta w zadne wrózby nie wierze bo jedyna ktora wydawała mi sie "wiarygodna" czyli ta z obrączką nad ręką u mnie sie nie sprawdziła, no chyba ze sie lekjarz pomylił;pfaktycznie nie widac duzej różnicy ale pewnie nago widacCytat:
![]() jakaś słaba jestem, tż poszedł do pracy a ja sie chyba prześpię. aż mi sie w głowie kręci;/ gusia super łóżeczko! migotko śliczna buzinka szkoda ze takiego zdjecia nie mam![]() ide spac
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Saniu a jakie ty oczka masz fajne
|
|
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic...zapytam ginki jak pójdę...jenyy to 3 tygodnie niecałe![]() Moria też nie widzę wielkiej różnicy między 26 a 34 tygodniem u Ciebie,ale brzuś masz i tak bardzo ładny ![]() the_sania brzuch wielkiii i cudny
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-19 o 12:55 |
|
|
|
|
#854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
no jest duży i z jednej strony jestem z tego dumna
ale z drugiej... rozstępy pojawiły się ostatnio ![]() Lolka mam czarne oczka jak węgielki
|
|
#856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dobrze pamiętasz Powolutku przygotowuję wszystko, póki brzusio mniejszy. Później będę tylko spokojnie czekała na przyjście maluszka.Grazin ![]() moria44 ![]() Umyłam się, kawkę wypiłam i próbuję dojść końca z ciuszkami. Dostałam od rozmiaru 50 do 110 ale te większe od razu siup do piwnicy
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-19 o 14:45 |
||
|
|
|
#857 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja pod główkę nic nie będę układać więc nie kupuję na początku pościeli ani poszewek a Iga będzie spała w śpiworku (oby jej się spodobał )Hehhehehe śliczne masz oczy!! ![]() No a brzuszek genialny Cytat:
Cytat:
!
|
|
#858 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale jeszcze dodatkowo kupiłam brzoskwinie, ananasa, sorbet truskawkowy i lody waniliowo - orzechowe z polewa z białej czekolady ![]() Cytat:
, ja tez wczoraj miałam kłotnie z tż, dzisiaj juz poprawkę i dopiero teraz jest w miarę ok, ale to co się nadenerwowałam to moje, tak więc trzy mocne wdechy i staraj się nie denerwować Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, taki typowo ciążowy ![]() Cytat:
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
gusiagatko piekne wyroku, widze ze juz wszystko gotowe, a ile ciuszkow!!!
![]() the_sania fantastyczny brzunio, pocieszylas mnie ze nie tylko ja mam taki spory wklejam linki do mebelkow, ktore jedziemy odebrac i poscieli, caly komplecik ![]() http://www.prenatal.it/shop/Promo-Ca...00000000299020 http://www.prenatal.it/shop/Promo-Ca...00000000299023 niestety link z wyrkiem nie dziala, wiec pozniej sie pochwale przescieradelka http://www.prenatal.it/shop/I-Consig...00000000204007 i ochraniacz http://www.prenatal.it/shop/Promo-Pr...00000000204013
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-03-19 o 13:31 |
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
moria widziałam wcześniej fotki i na tyle kg to nie wyglądasz
a Twój ginek coś mówi Ci o wadze na wizytach? zosiaaa no pięknie z tymi lodami Was naszło owocków sporou mnie 10 zł za pół kg i to jeszcze ostatnie pudełko było takie deko wybrakowane no i nie wzięłam zresztą przekonania to jakoś też nie mam do marcowych truskawek![]() ja mam za to jabłka, gruszki, banany
|
#861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a lody to tak juz na zapas, będę sobie dawkowała po trochu , oczywiście jak mi się uda ![]() a to zdjęcie kotka co masz w avatarze poprostu mnie rozbraja, nie mogę się na nie napatrzeć
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-03-19 o 13:42 |
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
a ja muszę jakoś przezwyciężyć głód słodyczowy i w zamian mam gruszki dlatego
a na lody to się może skuszę w kwietniu![]() thx
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-19 o 13:45 |
|
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie dlatego te zakupy takie owocowe były
bo ja tez ograniczam słodkie tylko na te lody zrobiłam sobie pozwolenie , ale w małych dawkach będą
|
#864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pani Sabina ewidentnie reklamowała J&J ... też się z tego z mężem śmialiśmy. Widocznie klinika ściśle "współpracuje" z tą firmą .Śmiałam się też, bo na pierwszych zajęciach pani Ewa mówiła, że nieważne, czy koszula do porodu będzie miała dekolt lub guziki, bo najwyżej włożą dziecko pod koszule i tyle i żeby na poród mieć jakieś byle co, czego nam nie będzie szkoda wyrzucić, a znowu ta Sabina, że bardzo ważne, żeby koszula do porodu miała duży dekolt lub guziki i to najlepiej, aż do pasa To samo z rożkami ... na liście jest rożek, pani Ewa też mówiła, żeby mieć i tylko dlatego zamówiłam, bo w domu nie miałam zamiaru używać, a pani Sabina na ostatnich zajęciach powiedziała, że nie trzeba rożka. Także one też by musiały między sobą ustalić, czego oczekują Ja twojej twarzy też nie widziałam, ale myślę, że mnie możesz poznać bez problemu, bo mam czerwony bardzo rzucający się w oczy płaszczyk |
|
|
|
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc brzuchatki
ja dzisiaj bez nastroju... sąsiedzi znouw "imprezowali" i w połowie nocy więlismy sie z tż zabralismy do drugigo pokoju spać...trzeba było troszkę meble poprzesuwac żeby łózko do końca rozłozyć... biedny mój tz, bo się nie wyspał, o 5 do pracy wstał... a ja jak zwykle spałam do 12... u mnie dzisiaj za oknem w miarę "widno".. znaczy deszcz odpuścił i niesmialo słońce się przebija, ale czy ciepło to juz nie wiem... powiem wam, że mój tż był torcikiem zachwycony ![]() nawet zdjęcię sobie zrobił tel. żeby mieć na pamiątkę i się w pracy pochwalic ![]() więc niespodzianka się udała, lody przełamane ![]() the_sania świetny brzuszek, a jaki duuuuuży gusiagatko ło matko ile ciuszkow ![]() moria brzusek pierwsza klasa no właśnie i gdzie te kg ?? u mnie wiać, że do setki sie zbliżam, ale u ciebie..... zosiaaa ale będzie wyżerrrka ![]() matallewar chociaż przed wczoraj już mi nerwy tez puściły i spał osobno... ja nie wiem, oni są jacyś dziwni... ![]() moniqac gratuluje udanej wizyty i jak czytałam, ze już tak blisko to uświadomiłam sobie, że to na prawde już BLISKO ![]() agus87 odpoczywaj kochana i uważaj na siebie i nie pamiętam dalej co miąłam napisać....za dużo tych postów wybaczcie
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-03-19 o 14:10 |
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piękne mebelki znajomi z Pl się zrzucili :p Ile będzie prasowania ![]() Idę jeść pierożki |
||
|
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam wrażenie, że ten mój brzuszek rosnąc przestał...
takie ładne piłeczki macie...a mój jakis taki malusi...chyba, że mi się wydaje...wklejam fotki...brzuszek tydz. 28. jutro zaczynamy 29 przepraszam za strój ale w trakcie sprzątania jestem
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (a miał 57,5 na początku grudnia )the_sania Dobrze, pogróź mu tą pałą, to może się opamięta... ![]() A i ja się boję iść na wizytę, bo mnie zważą a zaczęłam równo tyć...Wow, brzuchol masz naprawdę spory To pewnie tam te 2kg na + ![]() Weredka Podczas WESELA? Nie no, to mojemu tż'owi zaczęło się chyba takie dziwne zachowanie, jak dowiedzieliśmy się, że jestem w ciąży. Pierwszy miesiąc po ślubie - sielanka ![]() A potem się zaczęło... princi Jakieeeee ładneeeee antropia A jaki masz na niego sposób? ![]() Mój nie da rady spać osobno, bo mamy jedno łóżko. Od maja się zmieni Powinnam się wziąć za prasowanie... ![]() Raju, raju... I KLAPKI POD PRYSZNIC kupić muszę, bo tylko ich mi do pakowania torby brakuje...
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, to ja też wrzucę do porównania brzuszek
![]() 26,1 tc i 31,1 tc... I wiiiiiidać różnicę ![]() Na początku 27 tc było mi widać żebra! A teraz? Gdzie one są, gdzie one są? We wtorek dla porównania wrzucę jeszcze 32,1 tc ![]() Moria Ale Tobie chyba na początku sporo urósł, nie??
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-19 o 14:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

ale bardzo ładnie się zaokrąglił i poszedł w górę.

).
, Szymuś też 

poszlam do auta

To jest aż trochę straszne 

pycha. Wróciliśmy po 19tej.
, ja tez wczoraj miałam kłotnie z tż, dzisiaj juz poprawkę i dopiero teraz jest w miarę ok, ale to co się nadenerwowałam to moje, tak więc trzy mocne wdechy i staraj się nie denerwować
podobno bardzo była poszyta bo bardzo "zniszczona", ale zależy to wszystko wydaje mi się od położnej.
.
. i tak myślę że zakupię wszystko z Hippa, ale zastanawiam się czy to reklama (zauważyłaś że mają mnóstwo kalendarzy z J&J ).