Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 10:28   #4051
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Dziękuję za radę W czwartek zostanie mi zaproponowany plan leczenia i wtedy okaże się czy hass będzie konieczny i dopytam o tego Damona, głównie chodzi mi o to, czy leczenie hassem a potem zwykłym metalowym dałoby lepsze efekty niż Damon. I oczywiście zabieram się za dogłębną lekturę forum Co do mojej wady to orto nr 3 powiedziała o stłoczeniu i o czymś jeszcze, co hass miałby leczyć, ale muszę dopytać, bo to podstawa przecież. Ale tak się przeraziłam, jak usłyszałam o tym hassie, że przez jakiś czas nie docierało do mnie, co mówiła ortodontka no i być może mi umknęło
ja jak usłyszałam o hassie ścięło mnie z nóg no ale była gotowa nawet na interwencję chirurgiczną która się okazała zbędna więc hass to mniejsze zło nie jest źle tylko przez 1 tydzień jest dziwnie musiałam się przyzwyczaić ja mam go po to żeby poszerzyć szczękę nie zrobiła mi się żadna szpara między jedynkami a już 2raz go przekręcam bo się odkleił na 24 obrocie i przez to orto musiała mi go cofnąć o 14 razy i do pon go dokręcam będzie 24 raz a licząc wszystkie podkręcania to będzie 38 podkręcenie :/
Ula05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 10:33   #4052
tweety93
Raczkowanie

GG do tweety93

Ok zdecydowałam się pokazać Wam i moje krzywulce...
Ehh napisałam daty na obrazku ale logo wizażu zasłoniło... Nic mi dzisiaj nie wychodzi No więc pierwszy obrazek zaraz po założeniu, czyli 08/01/2011, a drugi dzisiaj czyli 18/03/2011.
Wiem wiem, jakość nie powala plus nie umiem robić zdjęć szczęki...
Jak widać na dzisiejszym zdjęciu nie mam zamków na dwójkach, poodpadały jeden po drugim już jakiś tydzień po założeniu. To samo zresztą z tą sprężynką wokoło drucika. Swoją drogą zastanawiam się do czego ona służy, czyżby miała za zadanie popchnąć trójki tak aby zrobić miejsce dwójkom? Pisałam już wcześniej o tym że ortodonta stwierdził że te zamki nie są ważne na dwójkach więc ich nie założy aż do następnej wizyty (dopiero w tą sobotę ), ale gdyby nie były ważne to chyba nie byłyby zakładane od początku, bynajmniej takie jest moje rozumowanie... Więc w sumie jak mają się te zęby naprawić jeśli mi wszystko odpada a ortodonta odkłada naprawę? Hmm już sama nie wiem co o tym myśleć, w sumie się na tym nie znam. Powiedzcie proszę co o tym myślicie.
P.S. Czy mi się zdaje czy moje jedynki wyglądają inaczej, ładniej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 080120113085.jpg (11,7 KB, 123 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 180320113296.jpg (8,7 KB, 115 załadowań)
tweety93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 10:43   #4053
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
hmmm żadna nie miała takiej dziwnej wrażliwości? - pisałam kartkę wcześniej
wiesz ja miałam wcześniej zanim zaczęłam leczenie ortodontyczne ale to przez to że mmoje zęby są podatne na próchnice i to był powód jak tylko czuję taką nadwrażliwość to lecę do stomatologa musisz popytać orto lub stomatologa co z tym faktem bo jeśli to nadwrażliwość tylko to zmiana pasty powinna pomóc a jeśli to coś więcej to im wcześniej tym lepiej

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Nastka-92 Pokaż wiadomość
Mam jedno pytanie czy prz zakladaniu aparatu mozna odrazu sobie wziasc kolorowe gumki czy dopiero na kolejnej wizycie?
ja odrazu wybierałam gumki podczas zakładania aparatu

Edytowane przez Ula05
Czas edycji: 2011-03-18 o 11:42
Stary 2011-03-18, 11:17   #4054
klajdla
Wtajemniczenie

Dzis bylam zrobic RTG panoramiczne i boczne w zwarciu Dopiero na tym bocznym widac jaki mam piekny tylozgryz
A jutro o 14:15 wielka chwila! Zakladam aparat na gore i dol!
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:37   #4055
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

lleenka coś dla ciebie żebyś wiedziała jak to wygląda hass i aparat stały lig.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hass 1.jpg (15,8 KB, 97 załadowań)
Stary 2011-03-18, 12:34   #4056
BlackCat1990
Rozeznanie

Dziewczyny oceńcie- bo wg. mnie nic się nie dzieje..
Wizytę ostatnią miałam 22.02 - założyła mi tą sprężynke,
28.03 idę wyrwać prawą 8., a następna wizyta u orto. 15.04 dopiero.

1. -grudzień, założenie aparat 13.12
2. 3. 4. - styczeń
5.6.7 - marzec

123 po lewo się wyprostowały troche...
i czy mam wrażenie czy ta cofnięta 2 prawa już tak nie sterczy do tyłu?

Nie wiem no.
Błagam powiedzcie ze nie jest to taka wada, ktora powoduje zmianę rysów twarzy
Nie chcę tracić mojego trójkątnego kształtu !
Orto niby mówi, że nic sie nie stanie, że nie będe miała hollywodzkiego uśmiechu (zeby ala nasza miss..) ale ze no troche sie zmieni " Bo u Ciebie to i tak mało tych zębów widać" ?!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ząbki grudzień 2010.jpg (15,2 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ząbki styczeń 2011.jpg (13,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0008.jpg (17,0 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0007.jpg (16,9 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110318204.jpg (9,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110318205.jpg (16,1 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110318209.jpg (15,0 KB, 65 załadowań)

Edytowane przez BlackCat1990
Czas edycji: 2011-03-18 o 12:38
BlackCat1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 13:18   #4057
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ula05 Pokaż wiadomość
ja jak usłyszałam o hassie ścięło mnie z nóg no ale była gotowa nawet na interwencję chirurgiczną która się okazała zbędna więc hass to mniejsze zło nie jest źle tylko przez 1 tydzień jest dziwnie musiałam się przyzwyczaić ja mam go po to żeby poszerzyć szczękę nie zrobiła mi się żadna szpara między jedynkami a już 2raz go przekręcam bo się odkleił na 24 obrocie i przez to orto musiała mi go cofnąć o 14 razy i do pon go dokręcam będzie 24 raz a licząc wszystkie podkręcania to będzie 38 podkręcenie :/
Cytat:
lleenka coś dla ciebie żebyś wiedziała jak to wygląda hass i aparat stały lig.
Dziękuje bardzo Też mnie ścięło jak o nim usłyszałam, bo się naczytałam na forum dość nieprzyjemnych rzeczy. A sądziłam, że w moim przypadku nie będzie konieczne bardziej skomplikowane leczenie. Ale jak się okazało, moja szczęka jest jakby ,,zapadnięta" w porównaniu do dolnej i dodatkowo mam taki trochę ,,sterczący" podbródek: orto myślała początkowo, że mam tak ukształtowaną kość, ale zdjęcia pokazały, że z nią wszystko ok, a ja mam po prostu grubszą warstwę tkanki tłuszczowej tam i poszerzenie górnej wargi- ,,wypchanie" jej do przodu zrównoważyłoby taki efekt. Choć zawsze mogę ,,oddać" się w ręce chirurga plastyka Ale nie uważam, żeby wyglądało to jakoś fatalnie. Więc poczekam do tego czwartku i zapoznam się z zaproponowanym planem leczenia przez panią ortodontkę, bo jeśli tego hassa będę musiała nosić to będę stała przed dylematem: zostać u orto nr 3 i nosić hassa czy wybrać orto nr 2 i Damona wraz z wyciągami, który też jej zdaniem wpłynąłby pozytywnie na zmianę wyglądu. Ale w między czasie czeka mnie wizyta u kolejnej i zobaczymy, co ona powie, bo moje leczenie trochę się przeciągnie a ja jak najszybciej chciałam mieć już aparat
lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:04   #4058
molokai
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tweety93 Pokaż wiadomość
Jak widać na dzisiejszym zdjęciu nie mam zamków na dwójkach, poodpadały jeden po drugim już jakiś tydzień po założeniu. To samo zresztą z tą sprężynką wokoło drucika. Swoją drogą zastanawiam się do czego ona służy, czyżby miała za zadanie popchnąć trójki tak aby zrobić miejsce dwójkom?
Sprężynki są po to, by zrobić miejsce na zęby, które są poza linią zgryzu i na ten moment na pewno się nie zmieszczą. Ja tak mam z górną czwórką i po wizycie po 2 mcach mam wymienioną sprężynkę na "mocniejszą", więc najwcześniej będę miała doklejony zamek za kolejne 2 mce.

Cytat:
Napisane przez BlackCat1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oceńcie- bo wg. mnie nic się nie dzieje..
Wizytę ostatnią miałam 22.02 - założyła mi tą sprężynke,
28.03 idę wyrwać prawą 8., a następna wizyta u orto. 15.04 dopiero.

1. -grudzień, założenie aparat 13.12
2. 3. 4. - styczeń
5.6.7 - marzec

123 po lewo się wyprostowały troche...
i czy mam wrażenie czy ta cofnięta 2 prawa już tak nie sterczy do tyłu?

Nie wiem no.
Błagam powiedzcie ze nie jest to taka wada, ktora powoduje zmianę rysów twarzy
Nie chcę tracić mojego trójkątnego kształtu !
Orto niby mówi, że nic sie nie stanie, że nie będe miała hollywodzkiego uśmiechu (zeby ala nasza miss..) ale ze no troche sie zmieni " Bo u Ciebie to i tak mało tych zębów widać" ?!
Rysów twarzy raczej ci nie zmieni - to chyba takie ogólne wrażenie przy noszeniu aparatu. Ja przedwczoraj dołożyłam sobie złom na dół i mam wrażenie, że mam buzię wypchaną do granic możliwości, ale nikt tego nie widzi, a że mam bardzo szczupłą twarz to każdą zmianę będzie na pewno widać. Nie widzę u ciebie wielkich zmian, ale pamiętaj że robienie miejsca to żmudna robota, bo sama mam ten problem z czwórką górną i wszędzie widzę zmiany tylko nie tam Trzymaj się cierpliwie!

molokai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:15   #4059
tweety93
Raczkowanie

GG do tweety93

Cytat:
Napisane przez molokai Pokaż wiadomość
Sprężynki są po to, by zrobić miejsce na zęby, które są poza linią zgryzu i na ten moment na pewno się nie zmieszczą. Ja tak mam z górną czwórką i po wizycie po 2 mcach mam wymienioną sprężynkę na "mocniejszą", więc najwcześniej będę miała doklejony zamek za kolejne 2 mce.
Dziękuję za odpowiedź Czyli mam rozumieć, że w takim razie zamki na moich dwójkach nie są tak ważne w tej chwili?
Stary 2011-03-18, 16:07   #4060
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez Nastka-92 Pokaż wiadomość
Mam jedno pytanie czy prz zakladaniu aparatu mozna odrazu sobie wziasc kolorowe gumki czy dopiero na kolejnej wizycie?
można

tweety93
sprężynki są, żeby trójki sie przesunęły, żeby zrobić miejsce na 2
nie są widocznie potrzebne, orto nakleił je na początku, żeby potem się nie 'motać' z naklejaniem. nie są ważne bo i tak nie są podłączone, tak przynajmniej myślę

BlackCat199
ja delikatną różnicę widzę
ja nosiłam sprężynkę od grudnia do marca

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:09   #4061
viera
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź Czyli mam rozumieć, że w takim razie zamki na moich dwójkach nie są tak ważne w tej chwili?
ja tez mam sprezynke wlasnie po to zeby zrobic miejsce na dwojke. i na tej dwojce od poczatku nie mam zamka, moim zdaniem dopoki sie nie podpina zeba to zamek niepotrzebny.
Stary 2011-03-18, 19:16   #4062
madzieeek
Wtajemniczenie

Dżizasss...jak ja dziś cierpię! A dopiero co się chwaliłam, że mnie to włąściwie nie boli No to mam za swoje Niby czuję tylko trzy zęby, ale mam wrażenie, że promieniuje mi ten ból na całą szczenkę i pół twarzy Ale na szczęście nie przeszkadza mi ten ból w jedzeniu - gryzę przeciwną stroną
A do tego wszystkiego dochodzi bolący brzuch, bo pierwszy dzień okresu i mega niewyspanie, bo zarwałam dwie ostatnie noce no i w efekcie przypominam zombie... Chyba się nafaszeruję jakimś ketonalem i pójdę spać, aż do niedzieli

Miłego weekendu Aparatki!

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 19:44   #4063
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
musze się orto mojej zapytać czy mogę uzywać tego żelu bo jak zakłądałam aparat to powiedziała, żeby nie myć zębów pastą wybielającą a ja zaaferowana aparatem nie zapytałam czemu wiecie ?
wydaje mi się dlatego, żeby nie scierac tego szkliwa i tak narazonego na prochnice, no ale tez zel jest zabezpieczeniem.... zapytaj najlepiej
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:42   #4064
Olenka333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez girl-from-poland Pokaż wiadomość
wydaje mi się dlatego, żeby nie scierac tego szkliwa i tak narazonego na prochnice, no ale tez zel jest zabezpieczeniem.... zapytaj najlepiej
zapytam teraz już dolnym aparatem nie będę taka zaaferowana to nei zapomnę a co do tych past wybielacjących to wyczytałam w necie , że one nie wybielają zębów tylko ,,farbują" dziąsła, żeby zęby wydawały się bielsze może tak byc czy to kompletna głupota ?
Stary 2011-03-18, 21:52   #4065
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

shinigami0717
dziękuję za odpowiedź

Cytat:
wiesz ja miałam wcześniej zanim zaczęłam leczenie ortodontyczne ale to przez to że mmoje zęby są podatne na próchnice i to był powód jak tylko czuję taką nadwrażliwość to lecę do stomatologa musisz popytać orto lub stomatologa co z tym faktem bo jeśli to nadwrażliwość tylko to zmiana pasty powinna pomóc a jeśli to coś więcej to im wcześniej tym lepiej
weź mnie nawet nie strasz! byłam ostatnio na leczeniu i na razie w czerwcu mam się pokazać, może spróbuję pastę na wrażliwe zęby, a jak nie podziała, to będę BARDZO się zastanawiać o co kaman kolejna wizyta u orto w maju, ale jak coś podejdę wcześniej
Stary 2011-03-18, 22:52   #4066
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
zapytam teraz już dolnym aparatem nie będę taka zaaferowana to nei zapomnę a co do tych past wybielacjących to wyczytałam w necie , że one nie wybielają zębów tylko ,,farbują" dziąsła, żeby zęby wydawały się bielsze może tak byc czy to kompletna głupota ?
Pasty wybielające działają, bo mają te ścierające szkliwo drobinki.
Nie wiem czy zauwazylas stosujac paste elmex, ze ona praktycznie nie ściera, ja przy samym elmexie mam nawet wrazenie, ze jest za slaba, dlatego uzywam zwyklych czy wybielajacych a o tych dziąsłach to bzdura
Ja powiem tak... zębó śnieżnobialych nigdy nie mialam, ale odkad uzywam szczoteczki elektrycznej (+koncowka wybielajaca) to zauwazylam o niebo roznice plus pasta jakas ale na zmiane z elmexem, bo tez uwrazliwia mi zeby.
Stary 2011-03-18, 23:17   #4067
shinigami0717
Raczkowanie

Cytat:
Ok zdecydowałam się pokazać Wam i moje krzywulce...
Ehh napisałam daty na obrazku ale logo wizażu zasłoniło... Nic mi dzisiaj nie wychodzi No więc pierwszy obrazek zaraz po założeniu, czyli 08/01/2011, a drugi dzisiaj czyli 18/03/2011.
Wiem wiem, jakość nie powala plus nie umiem robić zdjęć szczęki...
Jak widać na dzisiejszym zdjęciu nie mam zamków na dwójkach, poodpadały jeden po drugim już jakiś tydzień po założeniu. To samo zresztą z tą sprężynką wokoło drucika. Swoją drogą zastanawiam się do czego ona służy, czyżby miała za zadanie popchnąć trójki tak aby zrobić miejsce dwójkom? Pisałam już wcześniej o tym że ortodonta stwierdził że te zamki nie są ważne na dwójkach więc ich nie założy aż do następnej wizyty (dopiero w tą sobotę ), ale gdyby nie były ważne to chyba nie byłyby zakładane od początku, bynajmniej takie jest moje rozumowanie... Więc w sumie jak mają się te zęby naprawić jeśli mi wszystko odpada a ortodonta odkłada naprawę? Hmm już sama nie wiem co o tym myśleć, w sumie się na tym nie znam. Powiedzcie proszę co o tym myślicie.
P.S. Czy mi się zdaje czy moje jedynki wyglądają inaczej, ładniej?
Twoje dwójki jeszcze nie mają miejsca, żeby podłączać je do łuku, dlatego orto nie przykleja zamków. spokojnie, ja mam zamek na dolnej piątce co drugi miesiąc, bo orto nie chce się go ciągle przyklejać i jakoś nic bardzo złego się nie dzieje. ale jak już go przykleja, to potem konkretnie boli

Cytat:
Dziękuje bardzo Też mnie ścięło jak o nim usłyszałam, bo się naczytałam na forum dość nieprzyjemnych rzeczy. A sądziłam, że w moim przypadku nie będzie konieczne bardziej skomplikowane leczenie. Ale jak się okazało, moja szczęka jest jakby ,,zapadnięta" w porównaniu do dolnej i dodatkowo mam taki trochę ,,sterczący" podbródek: orto myślała początkowo, że mam tak ukształtowaną kość, ale zdjęcia pokazały, że z nią wszystko ok, a ja mam po prostu grubszą warstwę tkanki tłuszczowej tam i poszerzenie górnej wargi- ,,wypchanie" jej do przodu zrównoważyłoby taki efekt. Choć zawsze mogę ,,oddać" się w ręce chirurga plastyka Ale nie uważam, żeby wyglądało to jakoś fatalnie. Więc poczekam do tego czwartku i zapoznam się z zaproponowanym planem leczenia przez panią ortodontkę, bo jeśli tego hassa będę musiała nosić to będę stała przed dylematem: zostać u orto nr 3 i nosić hassa czy wybrać orto nr 2 i Damona wraz z wyciągami, który też jej zdaniem wpłynąłby pozytywnie na zmianę wyglądu. Ale w między czasie czeka mnie wizyta u kolejnej i zobaczymy, co ona powie, bo moje leczenie trochę się przeciągnie a ja jak najszybciej chciałam mieć już aparat
nie miałam ani hassa, ani damona, ale wydaje mi się, że wolałabym damona. a wyciągi są spoko, po paru dniach zapominasz o nich i jest ok (przypominasz sobie jak pękają)
a co do pękania wyciągów, to mam ciągle wrażenie, że strzelił mnie prąd, bo taki odgłos jest dopiero po paru sekundach uświadamiam sobie, że nic mnie nie boli

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 00:11   #4068
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
nie miałam ani hassa, ani damona, ale wydaje mi się, że wolałabym damona. a wyciągi są spoko, po paru dniach zapominasz o nich i jest ok (przypominasz sobie jak pękają)
a co do pękania wyciągów, to mam ciągle wrażenie, że strzelił mnie prąd, bo taki odgłos jest dopiero po paru sekundach uświadamiam sobie, że nic mnie nie boli
Właśnie nie wiem do końca czy działanie hassa albo Damona wraz z wyciągami dałoby podobne efekty Ciekawe doznanie już się nie mogę doczekać, kiedy i ja będę miała aparat.
lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 02:25   #4069
tweety93
Raczkowanie

GG do tweety93

Dziękuję wszystkim za odpowiedź, uspokoiłam się troszkę bo myślałam że może mam niekompetentnego ortodontę.. A więc jutro nowe ligaturki...
Stary 2011-03-19, 08:10   #4070
maria_antonina91
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie nie wiem do końca czy działanie hassa albo Damona wraz z wyciągami dałoby podobne efekty Ciekawe doznanie już się nie mogę doczekać, kiedy i ja będę miała aparat.
W damonie można zastosować taki element jak przerzut podniebienny. Ma on również na celu rozszerzenia szczęki, ale jest bardziej znośny(tak mi się wydaje), bo nie zajmuje tyle miejsca i wygląda jak trochę grubszy powyginany drut. Można go zakładać na dół i góre. Nosiłam go przy damonie i się sprawdził. Wiec patrząc na zdjęcia hassa i przerzutu podniebiennego wolałabym to drugie.
maria_antonina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:08   #4071
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Dżizasss...jak ja dziś cierpię! A dopiero co się chwaliłam, że mnie to włąściwie nie boli No to mam za swoje Niby czuję tylko trzy zęby, ale mam wrażenie, że promieniuje mi ten ból na całą szczenkę i pół twarzy Ale na szczęście nie przeszkadza mi ten ból w jedzeniu - gryzę przeciwną stroną
Miłego weekendu Aparatki!
Ja po wczorajszej wizycie nie mogę jeść żadną stroną :P separacje wyciągnięte, no i nie dość, że mam pierścienie na 6-kach, to jeszcze rurki na 7-kach! miał ktoś tak? niby aż tak strasznie nie przeszkadza, ale zawsze to kolejne żelastwo w buzi :P no i boli.... oj, boli

ale na pocieszenie kolorowe ligaturki
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:44   #4072
Nastka-92
Przyczajenie

Witam ja wczoraj zalozylam aparat ogolnie to przez pierwsze kilka godzin nie bolalo a pozniej to strasznie, ale dzisiaj juz przeszlo tylko nie moge nic jesc praktycznie tylko jakies serki.
Nastka-92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:07   #4073
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

witajcie dzieje mi się dziwna rzecz :/ dostałam podrażnienia poniżej linii dolnych zębów w zasadzie to na styku dziąseł z wargami mam mocno zaczerwienione i straaaaasznie boli piecze, mam żel sachol i szałwię, nie wiem czy to jest z powodu częstego mycia i fluoryzacji cz jest jakaś inna przyczyna ale jest to nieznośne, do tego wydaje mi się że i się rusza jeden ząb tylko niewiem czy on się przemieszcza czy to jakiś inny powód :/Miałyście coś takiego??
Stary 2011-03-19, 11:25   #4074
ShowMeYourAffection
Raczkowanie

Stało się Wczoraj zostałam w pełni zadrutowana całą noc nie spałam, ale co tam :P już jest lepiej choć nadal boli... Ekspander przeszkadza jeszcze bardziej niż Hass, ale skoro z Hassem nauczyłam się żyć to z ekspanderem też dam radę no i znowu musiałam przerzucić się na kaszki, papki i jogurty...

<Paulo Coelho>

APARATKA :
17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska
17.03.2011r. - zdjęcie Hassa
18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander
ShowMeYourAffection jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:39   #4075
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Napisane przez ShowMeYourAffection Pokaż wiadomość
Stało się Wczoraj zostałam w pełni zadrutowana całą noc nie spałam, ale co tam :P już jest lepiej choć nadal boli... Ekspander przeszkadza jeszcze bardziej niż Hass, ale skoro z Hassem nauczyłam się żyć to z ekspanderem też dam radę no i znowu musiałam przerzucić się na kaszki, papki i jogurty...
o kurde nawet nie strasz mnie też ekspander czeka brrry
Stary 2011-03-19, 12:58   #4076
201707171013
Konto usunięte

Załączam moje drobne postępy Zdjęcia z dzisiaj i przed założeniem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.08.2010 2.jpg (11,9 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00014 (2).jpg (12,1 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00017 (2).jpg (10,2 KB, 55 załadowań)
201707171013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 13:10   #4077
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez Literka96 Pokaż wiadomość
drobne? dwójki wyszły, trójka zeszła, ładne postępy

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 13:41   #4078
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
ale masz ładny kształt tych ząbków
Stary 2011-03-19, 14:19   #4079
201707171013
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość
drobne? dwójki wyszły, trójka zeszła, ładne postępy
Dziękuję Tylko mam wrażenie, że jedna z dwójek się cofa, bo nie mam na niej ligaturki (orto wgl nie założyła ), no ale 31. wizyta, więc poczekam.
Cytat:
Napisane przez girl-from-poland Pokaż wiadomość
ale masz ładny kształt tych ząbków
Dziękuję Jak byłam mała, to miałam piłowane
201707171013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 14:55   #4080
wesola84
Rozeznanie

Cytat:
Ładnie ładnie Widać spore postępy

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości