|
|
#4051 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
Cytat:
więc hass to mniejsze zło nie jest źle tylko przez 1 tydzień jest dziwnie musiałam się przyzwyczaić ja mam go po to żeby poszerzyć szczękę nie zrobiła mi się żadna szpara między jedynkami a już 2raz go przekręcam bo się odkleił na 24 obrocie i przez to orto musiała mi go cofnąć o 14 razy i do pon go dokręcam będzie 24 raz a licząc wszystkie podkręcania to będzie 38 podkręcenie :/
|
|
|
|
|
#4052 |
|
Raczkowanie
|
Ok zdecydowałam się pokazać Wam i moje krzywulce...
![]() Ehh napisałam daty na obrazku ale logo wizażu zasłoniło... Nic mi dzisiaj nie wychodzi Wiem wiem, jakość nie powala plus nie umiem robić zdjęć szczęki... Jak widać na dzisiejszym zdjęciu nie mam zamków na dwójkach, poodpadały jeden po drugim już jakiś tydzień po założeniu. To samo zresztą z tą sprężynką wokoło drucika. Swoją drogą zastanawiam się do czego ona służy, czyżby miała za zadanie popchnąć trójki tak aby zrobić miejsce dwójkom? Pisałam już wcześniej o tym że ortodonta stwierdził że te zamki nie są ważne na dwójkach więc ich nie założy aż do następnej wizyty (dopiero w tą sobotę ), ale gdyby nie były ważne to chyba nie byłyby zakładane od początku, bynajmniej takie jest moje rozumowanie... Więc w sumie jak mają się te zęby naprawić jeśli mi wszystko odpada a ortodonta odkłada naprawę? Hmm już sama nie wiem co o tym myśleć, w sumie się na tym nie znam. Powiedzcie proszę co o tym myślicie.P.S. Czy mi się zdaje czy moje jedynki wyglądają inaczej, ładniej?
|
#4053 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musisz popytać orto lub stomatologa co z tym faktem bo jeśli to nadwrażliwość tylko to zmiana pasty powinna pomóc a jeśli to coś więcej to im wcześniej tym lepiej ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ula05 Czas edycji: 2011-03-18 o 11:42 |
||
|
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis bylam zrobic RTG panoramiczne i boczne w zwarciu
Dopiero na tym bocznym widac jaki mam piekny tylozgryz ![]() A jutro o 14:15 wielka chwila! Zakladam aparat na gore i dol! |
|
|
|
#4055 |
|
Raczkowanie
|
lleenka coś dla ciebie
żebyś wiedziała jak to wygląda hass i aparat stały lig.
|
|
|
|
#4056 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny oceńcie- bo wg. mnie nic się nie dzieje..
Wizytę ostatnią miałam 22.02 - założyła mi tą sprężynke, 28.03 idę wyrwać prawą 8., a następna wizyta u orto. 15.04 dopiero. 1. -grudzień, założenie aparat 13.12 2. 3. 4. - styczeń 5.6.7 - marzec 123 po lewo się wyprostowały troche... i czy mam wrażenie czy ta cofnięta 2 prawa już tak nie sterczy do tyłu? Nie wiem no. ![]() Błagam powiedzcie ze nie jest to taka wada, ktora powoduje zmianę rysów twarzy ![]() Nie chcę tracić mojego trójkątnego kształtu !Orto niby mówi, że nic sie nie stanie, że nie będe miała hollywodzkiego uśmiechu (zeby ala nasza miss..) ale ze no troche sie zmieni " Bo u Ciebie to i tak mało tych zębów widać" ?!
. Edytowane przez BlackCat1990 Czas edycji: 2011-03-18 o 12:38 |
|
|
|
#4057 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie uważam, żeby wyglądało to jakoś fatalnie. Więc poczekam do tego czwartku i zapoznam się z zaproponowanym planem leczenia przez panią ortodontkę, bo jeśli tego hassa będę musiała nosić to będę stała przed dylematem: zostać u orto nr 3 i nosić hassa czy wybrać orto nr 2 i Damona wraz z wyciągami, który też jej zdaniem wpłynąłby pozytywnie na zmianę wyglądu. Ale w między czasie czeka mnie wizyta u kolejnej i zobaczymy, co ona powie, bo moje leczenie trochę się przeciągnie |
||
|
|
|
#4058 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się cierpliwie!
|
|
#4059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli mam rozumieć, że w takim razie zamki na moich dwójkach nie są tak ważne w tej chwili?
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tweety93 sprężynki są, żeby trójki sie przesunęły, żeby zrobić miejsce na 2 nie są widocznie potrzebne, orto nakleił je na początku, żeby potem się nie 'motać' z naklejaniem. nie są ważne bo i tak nie są podłączone, tak przynajmniej myślę ![]() BlackCat199 ja delikatną różnicę widzę ja nosiłam sprężynkę od grudnia do marca
|
|
|
#4061 |
|
Zadomowienie
|
ja tez mam sprezynke wlasnie po to zeby zrobic miejsce na dwojke. i na tej dwojce od poczatku nie mam zamka, moim zdaniem dopoki sie nie podpina zeba to zamek niepotrzebny.
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
Dżizasss...jak ja dziś cierpię! A dopiero co się chwaliłam, że mnie to włąściwie nie boli
![]() A do tego wszystkiego dochodzi bolący brzuch, bo pierwszy dzień okresu i mega niewyspanie, bo zarwałam dwie ostatnie noce no i w efekcie przypominam zombie... Chyba się nafaszeruję jakimś ketonalem i pójdę spać, aż do niedzieli Miłego weekendu Aparatki!
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
wydaje mi się dlatego, żeby nie scierac tego szkliwa i tak narazonego na prochnice, no ale tez zel jest zabezpieczeniem.... zapytaj najlepiej
|
|
|
|
#4064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz już dolnym aparatem nie będę taka zaaferowana to nei zapomnę dziąsła, żeby zęby wydawały się bielsze może tak byc czy to kompletna głupota ?
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
shinigami0717
dziękuję za odpowiedź Cytat:
|
|
|
#4066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy zauwazylas stosujac paste elmex, ze ona praktycznie nie ściera, ja przy samym elmexie mam nawet wrazenie, ze jest za slaba, dlatego uzywam zwyklych czy wybielajacych a o tych dziąsłach to bzdura ![]() Ja powiem tak... zębó śnieżnobialych nigdy nie mialam, ale odkad uzywam szczoteczki elektrycznej (+koncowka wybielajaca) to zauwazylam o niebo roznice plus pasta jakas ale na zmiane z elmexem, bo tez uwrazliwia mi zeby.
|
|
|
|
|
#4067 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a co do pękania wyciągów, to mam ciągle wrażenie, że strzelił mnie prąd, bo taki odgłos jest
|
|
#4068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe doznanie już się nie mogę doczekać, kiedy i ja będę miała aparat.
|
|
|
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedź, uspokoiłam się troszkę bo myślałam że może mam niekompetentnego ortodontę..
A więc jutro nowe ligaturki...
|
#4070 |
|
Raczkowanie
|
W damonie można zastosować taki element jak przerzut podniebienny. Ma on również na celu rozszerzenia szczęki, ale jest bardziej znośny(tak mi się wydaje), bo nie zajmuje tyle miejsca i wygląda jak trochę grubszy powyginany drut. Można go zakładać na dół i góre. Nosiłam go przy damonie i się sprawdził. Wiec patrząc na zdjęcia hassa i przerzutu podniebiennego wolałabym to drugie.
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na pocieszenie kolorowe ligaturki
|
|
|
|
|
#4072 |
|
Przyczajenie
|
Witam ja wczoraj zalozylam aparat
ogolnie to przez pierwsze kilka godzin nie bolalo a pozniej to strasznie, ale dzisiaj juz przeszlo tylko nie moge nic jesc praktycznie tylko jakies serki.
|
|
|
|
#4073 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dzieje mi się dziwna rzecz :/ dostałam podrażnienia poniżej linii dolnych zębów w zasadzie to na styku dziąseł z wargami mam mocno zaczerwienione i straaaaasznie boli piecze, mam żel sachol i szałwię, nie wiem czy to jest z powodu częstego mycia i fluoryzacji cz jest jakaś inna przyczyna ale jest to nieznośne, do tego wydaje mi się że i się rusza jeden ząb tylko niewiem czy on się przemieszcza czy to jakiś inny powód :/Miałyście coś takiego??
|
|
|
|
#4074 |
|
Raczkowanie
|
Stało się
Wczoraj zostałam w pełni zadrutowana całą noc nie spałam, ale co tam :P już jest lepiej choć nadal boli... Ekspander przeszkadza jeszcze bardziej niż Hass, ale skoro z Hassem nauczyłam się żyć to z ekspanderem też dam radę no i znowu musiałam przerzucić się na kaszki, papki i jogurty...
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. <Paulo Coelho> APARATKA :17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska 17.03.2011r. - zdjęcie Hassa ![]() 18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander |
|
|
|
#4075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4076 |
|
Konto usunięte
|
Załączam moje drobne postępy
Zdjęcia z dzisiaj i przed założeniem
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
drobne? dwójki wyszły, trójka zeszła, ładne postępy
|
|
#4078 |
|
Raczkowanie
|
ale masz ładny kształt tych ząbków
|
|
|
|
#4079 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
Tylko mam wrażenie, że jedna z dwójek się cofa, bo nie mam na niej ligaturki (orto wgl nie założyła ), no ale 31. wizyta, więc poczekam.Dziękuję Jak byłam mała, to miałam piłowane
|
|
|
|
#4080 |
|
Rozeznanie
|
Ładnie ładnie
Widać spore postępy
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

W czwartek zostanie mi zaproponowany plan leczenia i wtedy okaże się czy hass będzie konieczny i dopytam o tego Damona, głównie chodzi mi o to, czy leczenie hassem a potem zwykłym metalowym dałoby lepsze efekty niż Damon. I oczywiście zabieram się za dogłębną lekturę forum 

), ale gdyby nie były ważne to chyba nie byłyby zakładane od początku, bynajmniej takie jest moje rozumowanie... Więc w sumie jak mają się te zęby naprawić jeśli mi wszystko odpada a ortodonta odkłada naprawę? Hmm już sama nie wiem co o tym myśleć, w sumie się na tym nie znam. Powiedzcie proszę co o tym myślicie.

?!

a ja zaaferowana aparatem nie zapytałam czemu 
Ciekawe doznanie
Tylko mam wrażenie, że jedna z dwójek się cofa, bo nie mam na niej ligaturki (orto wgl nie założyła
Widać spore postępy