Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 16:37   #3211
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Ale fajne te włosy świeżo na nałożeniu nafty. Takie ślisko-delikatne

Aha i mam dziwne uczucie ściągniecia skóry głowy... czy to jakiś zły objaw?
Nie wiem, ja ściągnięcie odczuwam tylko, jak przesadzę przy splataniu warkocza

Jak nie jest to dokuczliwe czy upierdliwe uczucie, to raczej nie jest to negatywny skutek.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 17:32   #3212
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość
no nie spodziewałam się takiego efektu po odżywce, bo zazwyczaj te nic mi nie dawały, a tu taki zaskoczenie.
a gdzie tam ja. ja mam włosy do ramion, a te w awatarze mi si podobają

no ja tez ym w zyciu nie spodziewała sie takiego efektu

jeszcze super włosy miałam po płukance z siemienia lnianego, tej sliskości się nie zapomina

zastanawiem sie czy nie podciąć końcówek bo sa w strasznym stanie :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:02   #3213
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Mi Gloria się podobała, jak zaczęłam przygodę z włosomaniactwem.
Natomiast teraz, jak przetestowałam wiele innych masek, stwierdziłam,że Gloria nie jest jakaś super cudowna. Ale jest niezła

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Tatty - po zmyciu nafty nie mam już tego uczucia ściągnięcia,aczkolwiek czuje takie ciepło na skórze głowy.. jakby mrowienie.
Trochę się boje jej używać na skalp.
Niewiem,czy od następnego razu nie będę jej kładła tylko i wyłącznie na długość włosów.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:20   #3214
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Mi Gloria się podobała, jak zaczęłam przygodę z włosomaniactwem.
Natomiast teraz, jak przetestowałam wiele innych masek, stwierdziłam,że Gloria nie jest jakaś super cudowna. Ale jest niezła

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Tatty - po zmyciu nafty nie mam już tego uczucia ściągnięcia,aczkolwiek czuje takie ciepło na skórze głowy.. jakby mrowienie.
Niewiem,czy od następnego razu nie będę jej kładła tylko i wyłącznie na długość włosów.

a jaka maske uwazasz do tej pory za najlpeszą
a na mnie własnie działa najlepiej, mam 2 inne ale nie przepadam za nimi :P

chyba sobie kupię merz special, bo ma dośc dobre opinie, a któraś z was uzywała?

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-03-19, 18:24   #3215
Namietne_Usta
Zakorzenienie

hmm narazie chyba najbardziej podobaja mi się :

Hydrator Joico K-Pak
Maska jajeczna Joanny
Odżywka Mypa z Aloesem

Dały mi dużo lepszy efekt niż Gloria.

Ale co kto lubi

A Ty, Karmazynko, masz bardzo zniszczone włosy?

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-03-19, 18:31   #3216
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

Hydrator Joico K-Pak
Maska jajeczna Joanny
Odżywka Mypa z Aloesem

Ale co kto lubi

o własnie joanna musze jej spróbowac , a włosy były po niej sypkie?
nad mypa się zastanawiełam ale nad szamponem , a joico miałam i szału nie było, ale nie hydrator

ale cos mnie ta joanna kusi

nie tak to sa zdrowiutkie, ale na końcach troche suche bo nie obcinałam ich 9 miesięcy, i dalej nie chce tego robić bo każdego centymetra zal
chociaz chciałabym miec na koncach takie równiutkie

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2011-03-19 o 18:32
Stary 2011-03-19, 18:31   #3217
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:

Hydrator Joico K-Pak
Maska jajeczna Joanny
Odżywka Mypa z Aloesem

Ale co kto lubi

A mnie Joanna jajeczna podrażnia, a Mypa ma quaternium więc nawet jej nie próbuję.
Zamówiłam też na allegro tę yes to carrots, bo nie wiedziałam,że ma silikon. Kurcze blade.Nie wiem co z nią teraz zrobię.
Stary 2011-03-19, 18:38   #3218
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Karmazynka - U mnie bardzo ciężko o to,żeby włosy były sypkie, bo mam je mocno zniszczone. Także wiesz, to nas różni.
Wydaję mi się właśnie,że Gloria może być idealna do włosów,które nie są zniszczone.
A moje potrzebują intensywnej regeneracji - jak wcześniej wspominałam - moje włosy piją olej kokosowy bardzo szybko - spragnione są biedne..

Majreg - ja kupując odżywkę wiedzialam,ze ma silikon, bo kupiłam ją ze względu na zachwycający skład.. teraz też trochę się obawiam,że źle zrobiłam,że ten silikon zaszkodzi włosom..ale w sumie jest on daleko w składzie i na tle tylu dobroczynnych składników chyba nie wyrządzi nam szkody

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-03-19, 18:45   #3219
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Karmazynka - U mnie bardzo ciężko o to,żeby włosy były sypkie, bo mam je mocno zniszczone. Także wiesz, to nas różni.
Wydaję mi się właśnie,że Gloria może być idealna do włosów,które nie są zniszczone.
A moje potrzebują intensywnej regeneracji - jak wcześniej wspominałam - moje włosy piją olej kokosowy bardzo szybko - spragnione są biedne..

Majreg - ja kupując odżywkę wiedzialam,ze ma silikon, bo kupiłam ją ze względu na zachwycający skład.. teraz też trochę się obawiam,że źle zrobiłam,że ten silikon zaszkodzi włosom..ale w sumie jest on daleko w składzie i na tle tylu dobroczynnych składników chyba nie wyrządzi nam szkody

ale napewno twoje włoski odrzyją i jak wstawisz kiedys zdjęcie to nam wszystkim szczeki opadna
niech włoski pija olej i sie odrzywiaja

ja tez błam taka anty silikonowa, ale dziewczyny na forum mnie przekonały że silikon to nie do onca takie zło, tym bardziej że jest na koncu składu, i zależy jaki czy cięzki czy nie, ale ja bym spróbowała zastosowac majreg chyba, że jetes cg i odzrzucasz silikony całkowicie

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-03-19, 19:10   #3220
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Karmazynko - chciałabym,żeby tak było.
Ale niewiem,czy się uda

Olej stosuję regularnie dopiero od ok. 2 miesięcy.

Zobaczymy..napewno trzeba dużo cierpliwości.

Żałuję,że jak byłam młodsza to w ogole na to nie zwracałam uwagi w taki sposób.

Zazdroszcze włosomaniaczkom,które mają po 16-18 lat i już tak ładnie dbają o włosy i nie farbują ich

Ja w tym wieku używałam mocnego rozjaśniacza, a szampony i odzywki to głównie Pantene, Dove, Nivea itp ..

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Yes to Carrots ma w składzie dimethicone - także łatwo zmywalny, niezbyt groźny silikon.

Ja jak przeszłam na kurację bez silikonów to sposobało mi się i zaskoczyło mnie to,że po szamponie/odżywce/masce bez silikonów włosy też mogą błyszczeć

Teraz uzywam Yes to Carrots, czyli mam jeden silikon,
plus dodatkowo kupiłam sobie odżywkę b/s Gliss Kur z serii Nutritive - "Magiczne serum" - też ma w skłdzie silikon, ale sam skład jest naprawdę fajny jak na taką odżywkę. Rzeczywiscie w skladzie jest siedem olejow i to wysoko, jest rozniez hydrolizowana keratyna - juz nizej,ale zawsze cos.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-03-19, 19:31   #3221
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszcze włosomaniaczkom,które mają po 16-18 lat i już tak ładnie dbają o włosy i nie farbują ich
Ja zaczęłam w wieku 14 lat dbać nałogowo o mohery

Majreg, jeżeli nie będzie Ci pasowała ta maska, to może jakaś Włosomaniaczka będzie chętna na nią?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 21:22   #3222
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dzisiaj pierwszy raz wypróbowałam płukanie włosów octem jabłkowym jestem bardzo ciekawa efektu! (włosy właśnie schną )

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 22:35   #3223
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
no ja tez ym w zyciu nie spodziewała sie takiego efektu

jeszcze super włosy miałam po płukance z siemienia lnianego, tej sliskości się nie zapomina

zastanawiem sie czy nie podciąć końcówek bo sa w strasznym stanie :P
powiem ci, że jak pierwszy raz zrobiłam sobie maseczkę z siemienia lnianego to włosy były takie miękkie i ogólnie fajne, że nie mogłam uwierzyć, a następne użycia już nie były takie zadowalające, ale nadal stosuję jako płukankę i jest dobrze.

a co do tych ulubionych odżywek to mam ich naprawdę sporo (staram się je jakoś pokończyć) i tylko gloria dała mi taki efekt. a tej maseczki jajecznej to muszę spróbować. miałam kiedyś jakąś odżywkę z apteczki babuni, ale nic nie robiła z moimi włosami. mam nadzieję, że maska będzie fajna.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-03-20, 09:15   #3224
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:

Dlaczego silikon ma zaszkodzić?

Też dbam o włosy od 14 roku życia, ale nie restrykcyjnie. Niestety nie umiem się wyzbyć farbowania. Zapuszczanie nie wchodzi w grę- nie umiem zostawić taki nieestetyczne odrosty. Chętnie farbowałabym henną, ale trochę drogo wychodzi na długie włosy. Zacznę, gdy lepiej będzie mi się powodzić

Nie wiem czy nie zauważyłam, bo rzadko zaglądam, czy jeszcze nie była o tym mowa... W Polsce weszła seria Alterra (Rossmann)
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 09:34   #3225
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość
powiem ci, że jak pierwszy raz zrobiłam sobie maseczkę z siemienia lnianego to włosy były takie miękkie i ogólnie fajne, że nie mogłam uwierzyć, a następne użycia już nie były takie zadowalające, ale nadal stosuję jako płukankę i jest dobrze.

a co do tych ulubionych odżywek to mam ich naprawdę sporo (staram się je jakoś pokończyć) i tylko gloria dała mi taki efekt. a tej maseczki jajecznej to muszę spróbować. miałam kiedyś jakąś odżywkę z apteczki babuni, ale nic nie robiła z moimi włosami. mam nadzieję, że maska będzie fajna.

u mni tez za pierwszym razem super efekt a potem juz marniejzy ale i tak bl jakistam, ale 1 szy raz zastosownia byl extra

alesnie mi tez gloria tlko po kallosie mialam tez praie taki ale to ni blo to samo.

pamietam ze kiedys jak nie znlam sie jeszcze na pielegnacji mialam maske z nivei jakies 3 lata temu i wloski byly milusie

http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=9165 to link do niej :P

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-03-20, 10:08   #3226
Mini1991
Zakorzenienie

namietne usta nie wiem czy myli ci sie czy faktycznie tak jest..
czy w odzywce yes to carrots jest dimethicone?
czy chodzi o MASKE?

ja np po stapizie mam take piekne włosy .. gładkie błyszczące mniej sie plącza ale... w kolonie szybciej sie zbieraja ;/ eh
moim włosom nie da sie dogodzic..
Stary 2011-03-20, 10:13   #3227
201605090956
Konto usunięte

Dziewczyny - wrzućcie na luz - jeśli komuś sylikony pasują to może je stosować - tu nie ma reguły - jednym pasują, a drugim niet i osoba która lubi sylikony nie przekona tej, która nie lubi sylikonów - włosy i skórę głowy macie inne i tyle

Nie przekrzyczy jedna drugiej, bo tu będzie jak w kurniku - jedna kura będzie na drugą i tak w koło Macieju. Nie ma zasady, że racja moja jest najlepsza. Inna głowa inne włosy - co włos to opinia.

Niedługo mi się skończy Bambi - jednak muszę kupić bazę myjącą w EcoSpa bo jakoś mi nie pasuje

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-03-20 o 10:16
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 10:27   #3228
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e
Konto usunięte

Dokładnie, slodka_kicunia_17_wera ma rację. Ja obserwuję moje włosy i wiem, kiedy potrzebują w miarę naturalnej pielegnacji ( myję wówczas szamponbami rumiankowymi, używam scandica kokosowego, garniera z karite, organixa itp.), a kiedy proszą o dodatkowe zabezpieczenie w postaci silikonów (wtedy w ruch idzie absolut repair, szampon biosilka, kerastase itp.) Ostatni raz końcówki podcinałam w sierpniu, póki co nie są ani suche, ani nie zaobserwowałam żadnej rozdwojonej. Najwazniejsze to znaleźć zloty środek i nie pobadać w skrajności.
Osobiście uważam, że jeśli ktoś ma zniszczone, rozdwojone włosy, to powinien używać silikonów, choćby w małych ilościach, aby zapobiec dalszym uszkodzeniom mechanicznym.
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 10:33   #3229
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Sama sobie odpowiedz, czy to nie jest dla Ciebie nieprzyjemne uczucie, ja nie chcę niczego odradzać czy doradzać, bo różne bywają reakcje.
Może po prostu u Ciebie nafta silniej działa na początku, z czasem może przestać. Ja tak miałam przy wodzie brzozowej na przykład - na początku czułam spore mrowienie, teraz nic, po prostu uczucie chłodnej cieczy na głowie

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;25838902]Osobiście uważam, że jeśli ktoś ma zniszczone, rozdwojone włosy, to powinien używać silikonów, choćby w małych ilościach, aby zapobiec dalszym uszkodzeniom mechanicznym.[/QUOTE]
Nie wierzę w magię silikonów, że potrafią posklejać zniszczone włosy.
Jak włos jest zniszczony, to nie ma innej drogi pozbycia się tego niż nożyczki. Inaczej włosy mogą się niszczyć dalej i na to nie pomogą silikony.

Co nie oznacza oczywiście, że silikony są pomocne przy ochronie końcówek przed szkodliwością chemii w kosmetykach, wysokiej czy niskiej temperatury no i uszkodzeń mechanicznych.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 11:19   #3230
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
Też dbam o włosy od 14 roku życia, ale nie restrykcyjnie. Niestety nie umiem się wyzbyć farbowania. Zapuszczanie nie wchodzi w grę- nie umiem zostawić taki nieestetyczne odrosty. Chętnie farbowałabym henną, ale trochę drogo wychodzi na długie włosy. Zacznę, gdy lepiej będzie mi się powodzić
o kurcze, a ja dbam o włosy od jakiś 2 lat czyli jak miałam 20-21 to dopiero zaczełam jak miałam 14 lat to tylko myłam włosy szamponem ale jako ze były nie farbowane to i tak były ładne i całkiem długie
Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
czy chodzi o MASKE?
o odżywce jest silkon tyle że on tam jest tak daleko, nawet za zapachem więc jest z 0,5 -02 % generalnie prawie nic, nie ma się czego obawiać
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2583894 2]
Jak włos jest zniszczony, to nie ma innej drogi pozbycia się tego niż nożyczki. Inaczej włosy mogą się niszczyć dalej i na to nie pomogą silikony.

Co nie oznacza oczywiście, że silikony są pomocne przy ochronie końcówek przed szkodliwością chemii w kosmetykach, wysokiej czy niskiej temperatury no i uszkodzeń mechanicznych.[/QUOTE]

Nie no nikt nie mówi ze posklejają tzn. nie trwale bo optycznie mogą, ale jak ktoś ma słowy skłonne do uszkodzeń mechanicznych lub używa stylizacji na ciepło to silikony pomagają
Stary 2011-03-20, 11:23   #3231
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
o kurcze, a ja dbam o włosy od jakiś 2 lat czyli jak miałam 20-21 to dopiero zaczełam jak miałam 14 lat to tylko myłam włosy szamponem ale jako ze były nie farbowane to i tak były ładne i całkiem długie
A wiesz ile mam lat?
Na długo zniknęłaś, Viki, albo Cię nie zauważałam na forum
Stary 2011-03-20, 12:02   #3232
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz ile mam lat?
Na długo zniknęłaś, Viki, albo Cię nie zauważałam na forum
a nie wiem ile masz?
No, nie było mnie jakiś czas ale już wróciłąm
Stary 2011-03-20, 12:11   #3233
siiesta
Rozeznanie

wczoraj do mojej maski dodalam olej czosnkowy i musze powiedziec WOW! wlosy NIGDY nie byly takie lsniace i sypkie! nie moglam uwierzyc! Poprostu przystawilam sobie lusterko i z niedowrzeniem gapilam sie na te moje wlosieta. Jedna rzecz to po wysuszeniu wlosow czulam jeszcze zapach czosnku ktory juz dzis rano znikl
Jestem very happy i napewno bede uzywac oleju czosnkowego do masek!
polecam!
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 12:31   #3234
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
czy chodzi o MASKE?

Mini
- jest w odżywce,ale daleko,także jego stężenie jest zapewne niewielkie.

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2583894 2]Sama sobie odpowiedz, czy to nie jest dla Ciebie nieprzyjemne uczucie, ja nie chcę niczego odradzać czy doradzać, bo różne bywają reakcje.
Może po prostu u Ciebie nafta silniej działa na początku, z czasem może przestać. Ja tak miałam przy wodzie brzozowej na przykład - na początku czułam spore mrowienie, teraz nic, po prostu uczucie chłodnej cieczy na głowie

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Co nie oznacza oczywiście, że silikony są pomocne przy ochronie końcówek przed szkodliwością chemii w kosmetykach, wysokiej czy niskiej temperatury no i uszkodzeń mechanicznych.[/QUOTE]

Tatty - na szczescie to uczucie mrowienia i hełmu na głowie miałam tylko w momencie trzymania nafty na głowie. Po spłukaniu już nie
Co do silikonów - zgadzam się. Napewno nie posklejają włosów zniszczonych. Jedyne co to mogą zrobić to na chwile, stwarzając takie pozory.
Co do sciecia- ja wlasnie tak zrobilam. Mialam juz siano zamiast włosów i scięlam hmm niewiem z 30-40cm.
Teraz na nie patrze i konce znow są sianowate i niewiem co robic - scinac czy nie scinac Chcialabym przeczekac niezbyt wygodną długość i podciąć za jakieś 10cm ale no sama niewiem,co zrobic.
Jak ocenić czy włosy są już skazane tylko i wylącznie na cięcie?

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
wczoraj do mojej maski dodalam olej czosnkowy i musze powiedziec WOW! wlosy NIGDY nie byly takie lsniace i sypkie! nie moglam uwierzyc! Poprostu przystawilam sobie lusterko i z niedowrzeniem gapilam sie na te moje wlosieta. Jedna rzecz to po wysuszeniu wlosow czulam jeszcze zapach czosnku ktory juz dzis rano znikl
Jestem very happy i napewno bede uzywac oleju czosnkowego do masek!
polecam!
Hmm.. brzmi "kusząco", jesli mozna tak nazwac perspektywę nakładania na włosy czosnku

może też sprobuję.

Narazie jestem po pierwszym użyciu nafty - po nałożeniu na włosy efekt super. Po zmyciu też mi się podoba - włosy są niesamowicie miękkie i raz rozczesane trzymają się długo - tzn. nie plączą się.
Będę napewno używać
Mam dobre przeczucia co do działania tej nafty

Aha -drugiego dnia już nie ma takiego efektu - włosy wyglądają tak,że trzeba je już umyć cała sianowatość wyszła z worka

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-03-20, 12:55   #3235
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Chętnie farbowałabym henną, ale trochę drogo wychodzi na długie włosy. Zacznę, gdy lepiej będzie mi się powodzić
Mi wcale nie wychodzi drogo Mam 60cm włosy i przy farbowaniu odrostów co 2 miesiące zchodzi mi 1/3 opakowania henny za 26zł. Nawet gdyby chciało mi się mazać całe włosy włosy za każdym razem, to i tak wyszłoby taniej niż farbowanie na rudo chemią - musiałabym częściej wszystko powtarzać, odświeżać kolor, i wprowadzić specjalną pielęgnację dla włosów potraktowanych rozjaśniaczem.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 14:22   #3236
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
a nie wiem ile masz?
No, nie było mnie jakiś czas ale już wróciłąm
Tajemnica zawodowa 16 Miło Cię znowu czytać
Aby nie robić off topa...
Czy ktoś zachwyca się nad szamponami alterry? Specjalnie tu weszłam, aby to sprawdzić i cicho. Dawno mnie jakiś szampon mile nie zaskoczył składem.
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25842044]Mi wcale nie wychodzi drogo Mam 60cm włosy i przy farbowaniu odrostów co 2 miesiące zchodzi mi 1/3 opakowania henny za 26zł. Nawet gdyby chciało mi się mazać całe włosy włosy za każdym razem, to i tak wyszłoby taniej niż farbowanie na rudo chemią - musiałabym częściej wszystko powtarzać, odświeżać kolor, i wprowadzić specjalną pielęgnację dla włosów potraktowanych rozjaśniaczem.[/QUOTE]
Gdzie kupujesz hennę? Sugeruję się cenami dobrej jakościowo henny (czystej).
Stary 2011-03-20, 14:37   #3237
karmazynka99
Zakorzenienie

namietne usta- ja tez myslalam ze czeka nie wizyta u fryzjera, bo konce sie wywijaly z suchosci, ale po olejowaniu blo 100000 razy lepiej, teraz juz jest troszkę gorzej ale i tak lepiej niż bylo
także ja m nie scinala.

a to czy do scięcia to chyba kazda z nas musi sama ocenic, wtedy powinnysm ściąc jak juz nie możemy na nasze wlosy patrzec, to chyba najlepszy wyznacznik.

a tak wogole to najlepiej podcinac regularnie
ja 2 lata temu nie moglam i poszło tez jak u cb 30 cm pod nozyczki

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2011-03-20 o 14:39
Stary 2011-03-20, 14:52   #3238
EmotIkonka
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez MSN do EmotIkonka

Hej dziewczyny ja mam takie szybkie pytanie do was a mianowicie: co najlepiej uzywac na wypadanie wlosow i lamliwosc ?
Pewnie gdzies to juz pisalyscie ale moze ktoras zechcialaby tak szybciutko odpowiedziec . Uzywam juz chyba wszystkiego nawet diete zmienilam i raczej slaby efekt
Moze Wy znacie jakis sprawdzony srodek glownie na lamliwosc wlosow .

31.07.2012 powiększanie ust kwasem
09.08.2012 dopełnienie ust kwasem drugi zastrzyk Juvaderm Ultra Smile Kraków Medestetis

EmotIkonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 14:55   #3239
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EmotIkonka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja mam takie szybkie pytanie do was a mianowicie: co najlepiej uzywac na wypadanie wlosow i lamliwosc ?
Pewnie gdzies to juz pisalyscie ale moze ktoras zechcialaby tak szybciutko odpowiedziec . Uzywam juz chyba wszystkiego nawet diete zmienilam i raczej slaby efekt
Moze Wy znacie jakis sprawdzony srodek glownie na lamliwosc wlosow .
Na lamliwosc to nawilzanie i oleje.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 15:02   #3240
EmotIkonka
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez MSN do EmotIkonka

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Na lamliwosc to nawilzanie i oleje.
Dziekuje

31.07.2012 powiększanie ust kwasem
09.08.2012 dopełnienie ust kwasem drugi zastrzyk Juvaderm Ultra Smile Kraków Medestetis

EmotIkonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości