DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 23:31   #91
zochawks
Zakorzenienie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez jedyyna Pokaż wiadomość
TIRAMISU

ojoj to ja z checia zjadlabym Twoj serniczek brzmi przepysznie kochane skad bierzecie te wszystkie dziwne aromaty? ja niestety mam tylko standardowe ! ja tez sie boje warzyw bo zawsze mam wzrosty i to czasami az rece opadaja
hihi

prosze czestuj sie

i poradzcie co dobrego na zaparcia? wyprozniac sie nie moge i dlatego tez waga wyzsze numerki pokazuje a nic nie dziala!
Dzięki za przepis
W przyszłą sobotę wypróbuję
Co do aromatów to ja sie obkupiłam w tym sklepie http://www.yerbamatestore.pl/cat-pol...spozywcze.html
Posiadam brzoskwiniowy moim zdaniej najlepszy
tiramisu
czekoladowy, nugatowy raj, ajerkoniak, malina, gruszka, poziomka, chery i coś tam jeszcze

Ja mam okres w połowie listka tabletek do tego brak posiedzenia na porcelanie i czuje się jak piłka az boję się stanąć na wadze.

WYMIANA KOSMETYKÓW

zochawks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 23:34   #92
jedyyna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zochawks Pokaż wiadomość
Dzięki za przepis
W przyszłą sobotę wypróbuję
Co do aromatów to ja sie obkupiłam w tym sklepie http://www.yerbamatestore.pl/cat-pol...spozywcze.html
Posiadam brzoskwiniowy moim zdaniej najlepszy
tiramisu
czekoladowy, nugatowy raj, ajerkoniak, malina, gruszka, poziomka, chery i coś tam jeszcze

Ja mam okres w połowie listka tabletek do tego brak posiedzenia na porcelanie i czuje się jak piłka az boję się stanąć na wadze.
kochana z tym okresem to ja mam tak samo tez jestem w polowie brania tabletek i dostaje jakies dziwne plamienia to juz kolejny raz do ginekologa musze sie wybrac na bank od diety to jest ale nie wiem dlaczego! jakies dziwne plamienia niby okres ale nie do konca jak okres;/ ALE Dokladnie tak jak i Ty dostalam dziekuje za stronke z aromatami
jedyyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 23:41   #93
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
i poradzcie co dobrego na zaparcia? wyprozniac sie nie moge i dlatego tez waga wyzsze numerki pokazuje a nic nie dziala!
kapucha kiszona i sok z niej na czczo, kawa "z gruntem" też na czczo, ciekła parafina do wypicia, masażyk brzusia, na mnie działają nie wiem czemu chińskie warzywa na patelnię...., xenna
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 23:48   #94
justyna8924
Raczkowanie

hej dziewczynki,własnie oglądałam walkę kliczko &solis i co totalna lipa a myslałam że bedzie na co popatrzec,a tu 3 minuty i po walce,z niecierpliwoscia czekam na walke Adamka
16.05.2011 84,0KG
CEL 67 KG

DUKAM 185 DZIEN - 15 KG

JESZCZE TYLE KG PRZEDEMNĄ
justyna8924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 23:48   #95
jedyyna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
kapucha kiszona i sok z niej na czczo, kawa "z gruntem" też na czczo, ciekła parafina do wypicia, masażyk brzusia, na mnie działają nie wiem czemu chińskie warzywa na patelnię...., xenna
kawe probowalam parzona mocna masaż nic nie daje chinskie sprobuje i pomsyle nad xenna ale kapuche wyprobuje najpierw hehe moze sie uda dziekuje za pomoc
jedyyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 23:49   #96
zochawks
Zakorzenienie

Cytat:
kochana z tym okresem to ja mam tak samo tez jestem w polowie brania tabletek i dostaje jakies dziwne plamienia to juz kolejny raz do ginekologa musze sie wybrac na bank od diety to jest ale nie wiem dlaczego! jakies dziwne plamienia niby okres ale nie do konca jak okres;/ ALE Dokladnie tak jak i Ty dostalam dziekuje za stronke z aromatami
Plamienie jak plamienie ale ja mam serio normalny okres bo muszę tampon aplikować no ale to przez duzą wartość białka w diecie. Skończymy diete i bedzie normalnie jak wczesniej.
Co do tych aromatów to są mega wydajne kilka kropel brzoskwinki na duzy jogurt 2-3tabletki słodziku i w smaku jak jogobella brzoskwiniowa
Lepiej zainwestować w kilka smakow tych po 10ml niż jeden o większej pojemności bo bedziesz używać i używać. Ja jeszcze połowy nie wypróbowałam bo tak sie tej brzoskwinki uczepiłam a kupiłam 30ml
Buteleczki mają fajny aplikator. Przed pierwszym uzyciem ściągnąć zatyczkę i zrobić iglą dziurkę w zakraplaczu. Jak chcemy aby kropla nam wypłynęła to przechylić buteleczkę, ścisnąć zakraplacz i pieknie sie kropelkuje.
Czekoladowego dodaję do ciasta czekoladowego i czasem rano do bułeczki czekoladowej. Do kawy też jest pycha. Do herbatki używam poziomki i zapach jest tak intensywny po 3 ktoplach jakbym nie wiadomo jaką herbatę parzyła.

Ale sie rozpisałam o tych aromatach

Moją mame rusza Figura 2 bo zawsze biegnie po niej na kibel a na mnie ona nie działa. Czasem mam myśli zeby zjeść cos starego zeby w końcu iść na tron

WYMIANA KOSMETYKÓW

Edytowane przez zochawks
Czas edycji: 2011-03-19 o 23:52
Stary 2011-03-19, 23:51   #97
justyna8924
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
niestety,niektórzy faceci tak mają. Ja i mój chłopak jeszcze się uczymy i nie mieszkamy razem,ale jego zdanie jest takie samo. On uważa,że to facet zarabia na dom,a kobieta powinna się tym domem zajmować. I nie ważne,czy pracuje czy nie,prace domowe to jej obowiązek...
Uważam,że to wina wychowania... Tzn patrząc na mojego tż. Jest typowym synalkiem mamusi - zawsze gotowe śniadanie,obiad i kolacja,mama sprząta,prasuje,robi herbatkę. Skoro w domu nie musiał nic robić to będzie wymagał,by jego kobieta zastapiła mu mamę...

---------- dopisano o 18:59 ---------- poprzedni post napisano o 18:56 ----------

ja dowiedziałam się o teście po uderzeniówce i żałuję... Podobno im dłuższa i faza tym większa możliwość zastojów w przyszłości... Poza tym na pierwszym etapie leci tylko woda,więc nie opłaca się go przedłużać.
Im mniej do zrzucenia tym krótsza uderzeniówka,to chyba lepiej,co ? :d według mnie nie powinnaś przedłużać,ale zrobisz to co uważasz za stosowne
a tak w ogóle to witam w naszych skromnych wątkach :d
oj smutne to z waszymi małżami,mój bardzo dużo mi pomaga np.odkurza,zmywa chociaz przychodzi do domu po 12 h pracy codziennej,a ja na bezrobociu.mysle że może jest taki ponieważ ma jeszcze siedmioro rodzeństwa i zawsze starali się mamie pomagac
16.05.2011 84,0KG
CEL 67 KG

DUKAM 185 DZIEN - 15 KG

JESZCZE TYLE KG PRZEDEMNĄ
justyna8924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 23:59   #98
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
kawe probowalam parzona mocna masaż nic nie daje chinskie sprobuje i pomsyle nad xenna ale kapuche wyprobuje najpierw hehe moze sie uda dziekuje za pomoc
kapucha najlpesza - zdrowa, smaczna a działa czasem z opóźnieniem ale działa...

Cytat:
Plamienie jak plamienie ale ja mam serio normalny okres bo muszę tampon aplikować no ale to przez duzą wartość białka w diecie. Skończymy diete i bedzie normalnie jak wczesniej.
Co do tych aromatów to są mega wydajne kilka kropel brzoskwinki na duzy jogurt 2-3tabletki słodziku i w smaku jak jogobella brzoskwiniowa
Lepiej zainwestować w kilka smakow tych po 10ml niż jeden o większej pojemności bo bedziesz używać i używać. Ja jeszcze połowy nie wypróbowałam bo tak sie tej brzoskwinki uczepiłam a kupiłam 30ml
Buteleczki mają fajny aplikator. Przed pierwszym uzyciem ściągnąć zatyczkę i zrobić iglą dziurkę w zakraplaczu. Jak chcemy aby kropla nam wypłynęła to przechylić buteleczkę, ścisnąć zakraplacz i pieknie sie kropelkuje.
Czekoladowego dodaję do ciasta czekoladowego i czasem rano do bułeczki czekoladowej. Do kawy też jest pycha. Do herbatki używam poziomki i zapach jest tak intensywny po 3 ktoplach jakbym nie wiadomo jaką herbatę parzyła.

Ale sie rozpisałam o tych aromatach

Moją mame rusza Figura 2 bo zawsze biegnie po niej na kibel a na mnie ona nie działa. Czasem mam myśli zeby zjeść cos starego zeby w końcu iść na tron
u mnie @ też przedziwnie :/ w 39 dniu cyklu (a normalnie zdarzały się przerwy 21 dni...), 1 dzień i tak skąpo że raczej plamieniem to nazwać powinnam chociaż wszystkie 'atrakcje' PMSowe były przed, brzuch bolał jak normalnie przy @... ale w sumie mnie to nie martwi bo tożadna przyjemność kilka dni się z @ męczyć i tak często

aromaty chyba muszę zamówić - toffi mnie korci, nugat i truskawka
Stary 2011-03-20, 00:08   #99
zochawks
Zakorzenienie

Jak ja zamawiałam to truskawki nie było a po jeden aromat nie bede kuriera opłacać..może kiedyś się skuszę jak wejdą inne smaczki

Co do kibelka to przypomniało mi się. Drażnienie odbytu czasem powoduje ze szybciej nam sie chce kupke np jak sie wycieramy po całej akcji czasem jest tak że jeszcze coś "wyjdzie" ja np tak mam Tak sie zachowują matki zwierzęta jeśli chcą pobudzić młode do wypróżniania.

WYMIANA KOSMETYKÓW

Edytowane przez zochawks
Czas edycji: 2011-03-20 o 00:18
Stary 2011-03-20, 00:17   #100
Sorceresss
Wtajemniczenie

KAPUSTA KISZONA RZĄDZI!!!

100 ml soku mi starcza 5 minutek i od razu biegnę do WC. Nie ma żadnych rewolucji tylko... spokojne załatwienie sprawy

Uciekam oglądnąć jakiś filmik i do spanka. Słodkiej nocy

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 00:18   #101
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Jak ja zamawiałam to truskawki nie było a po jeden aromat nie bede kuriera opłacać..może kiedyś się skuszę jak wejdą inne smaczki
właśnie - ile płaciłaś za dostawę?
Stary 2011-03-20, 00:33   #102
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Ale się wyszalałam na basenie

tylko sił mi brak.. za 2-3 godz. muszę odebrać siostrę z jakiejś imprezy 30km w jedną stronę... więc idę spać na trochę chociaż....

tiramisu pycha wygląda
a ja chlebek upiekłam i smakuje też pycha
izuulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 00:35   #103
zochawks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
właśnie - ile płaciłaś za dostawę?
11.50zł kurier. W Warszawie można kupić w sklepie na Koszykowej.

WYMIANA KOSMETYKÓW

Stary 2011-03-20, 00:58   #104
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
KAPUSTA KISZONA RZĄDZI!!!

100 ml soku mi starcza 5 minutek i od razu biegnę do WC. Nie ma żadnych rewolucji tylko... spokojne załatwienie sprawy

Uciekam oglądnąć jakiś filmik i do spanka. Słodkiej nocy
Ja zauważyłam,że ogólnie na PW lepiej mi idzie z "posiedzeniem" na kibelku Chociaż czasami to aż kiszki mnie bolą takie zastojee...

chyba Was zabiję Jak nigdy nie przepadałam za ciastami,a już nawet nie pomyślałam,żeby je piec to chyba w następny weekend uraczę się serniczkiem,albo polecanym przed Jedyyną tiramisu...

A co do tych TŻów to u mnie jednak też nie za ciekawie... Kłócimy się często ostatnio,o pierdoły ... Zwłaszcza,że widzę u chłopaka lekkie zaburzenia zaufania... Dla przykładu opowiem Wam naszą dzisiejszą kłótnię (jest całkowicie bez sensu i jak dla mnie jego zachowanie jest dziecinne...) Wiadomo,zanim poznałam Jego to spotykałam się (a raczej próbowałam) z innymi facetami,ale byłam dziewicą. Nigdy nie byłam z kimś za dłuższą metę,czyli nawet nie pomyślałam o tym,by stracić z którymś dziewictwo. Mój pierwszy raz był z moim teraźniejszym chłopakiem,i to dopiero wtedy ,gdy byłam pewna-zajęło mi to jakieś pół roku. Dzisiaj dowiedziałam się,że TŻ wątpi w to,że byłam dziewicą,a co lepsze uważa,że skoro nie miałam nikogo na dłużej to musiał być to ledwo znany przeze mnie facet... Pokłóciliśmy się okropnie,nie chce go widzieć na razie..Przegiął strasznie. Co lepsze oczekuje dowodu,ale nie da się przecież udowodnić czegoś czego nie było...Owszem przy pierwszym razie była krew...Ale wiadomo stres,trochę się wstydziłam więc szybko zakryłam czerwoną plamę... Nie wiem co mam robić...
Pewnie powiecie żebym dała sobie spokój z Nim,ale nie potrafię Naprawdę myślę,że to tej jedyny,jak chce potrafi być najcudowniejszym człowiekiem na świecie,ale właśnie czasami ma takie humoryyy ... Nie wiem jak to naprawić (chociaż to on powinien teraz o tym myśleć a nie ja )
Eeeech... Te facety...

Wyżaliłam się troszki i jakby lepiej Mam nadzieję,że jutro porozmawiamy w cztery oczy i przemyśli sobie coś przez noc...
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 06:32   #105
JakKazdaInna
Zadomowienie

dziewczyny, czy możecie mi powiedzieć gdzie mogę dostać foremki do muffinek? jadę dziś na zakupy, od jutra zaczynam Dukana, doszlam do wniosku, że nie ma na co czekać, chociaż zima za oknem to wiosna tuż tuż i każdy dzień się liczy!

miłego dnia
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 06:35   #106
Agus140188
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim pięknie dukającym!!!!
Jejku dziewczyny czy Wy też tak źle spałyście????? W nocy była chyba pełnia... Normalnie czuję się jakbym w ogóle nie spała...

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Cytat:
Hmmm...A u mnie dalej duży cellulit I włosy jakby się pogorszyły... Łyse plamy...

Wczoraj mialam troszkę ruchu nareszcie ,a dzisiaj zakwasy na pupie i nogach Ale to tylko jednorazowe pewnie... Nie mogę się zmotywować i do tego nie mam czasu... Może w czerwcu się zabiore do ćwiczeń
Podobno na wypadające włosy trzeba jeść duuuuuużo pietruszki (tej zielonej części) i pić herbatkę z pokrzywy. Jakiś czas temu ją piłam w rzeczywiście różnica była, z tym że trzeba robić to regularnie.
Stary 2011-03-20, 08:27   #107
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Czesc Dziewczynki

U mnie dzis kolejny dukajacy dzien Waga bez rewelacji, ale mogłam sie tego spodziewać po PW, jest wzrost a mianowicie + 0,6 kg...cóż mam nadzieje ze szybko zejdzie
Od dzis mam P - własnie zjadlam sniadanko: 2 jaja na twardo i serek homo na slodko
Na obiadek planuje jakies miesiwko ale jeszcze nie wiem co i jak, mam w lodwoce makrele wiec jesli nic nie wymysle to pewnie na nia padne.

Humorek dzis nieco lepszy niz wczoraj, zrobilam sniadanko dla calej rodzinki ale focha na meza mam dalej i chyba nie predko mi przejdzie. Pomiedzy nami cos ostatnio sie zepsulo a juz na pewno nie jest tak jak bylo wczesniej i to mnie strasznie martwi. Oddalilismy sie od siebie, czuje to
Nie bede z nim rozmawiac bo doskonale znam jego zdanie na ten temat, twierdzi ze wszystko jest w porzadku i ze to pewnie ja mam cos na sumieniu skoro jestem taka zaborcza porazka!

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 09:15   #108
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dziś i jutro PW ale kurde boje sie jeść warzyw bo zawsze mam kilogramowy wzrost po zieleninie
hej,nie ma się co bać - po warzywach zatrzymujemy wodę, to na wadze jest więcej, ale to spada przecież to WODA, nie tłuszcz - niemożliwe jest odłożenie tłuszczu, bo 1kg to nadwyżka 7000 kcal
Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki

U mnie dzis kolejny dukajacy dzien Waga bez rewelacji, ale mogłam sie tego spodziewać po PW, jest wzrost a mianowicie + 0,6 kg...cóż mam nadzieje ze szybko zejdzie
Od dzis mam P - własnie zjadlam sniadanko: 2 jaja na twardo i serek homo na slodko
Na obiadek planuje jakies miesiwko ale jeszcze nie wiem co i jak, mam w lodwoce makrele wiec jesli nic nie wymysle to pewnie na nia padne.

Humorek dzis nieco lepszy niz wczoraj, zrobilam sniadanko dla calej rodzinki ale focha na meza mam dalej i chyba nie predko mi przejdzie. Pomiedzy nami cos ostatnio sie zepsulo a juz na pewno nie jest tak jak bylo wczesniej i to mnie strasznie martwi. Oddalilismy sie od siebie, czuje to
Nie bede z nim rozmawiac bo doskonale znam jego zdanie na ten temat, twierdzi ze wszystko jest w porzadku i ze to pewnie ja mam cos na sumieniu skoro jestem taka zaborcza porazka!
oj,kryzysy sa normalne i nie mów, że już nifgdy nie będzie tak jak wcześniej, ja miałam kryzys z TŻtem, a potem ryczeliśmy przy sobie, wyjaśniliśmy wszystko i od tego czasu jest lepiej... ogólnie oczywiście, bo sprzeczamy się o pierdoły:P jestem strasznie zazdrosna:P

u mnie wzrost +0,5kg, ale wszystko wyjaśniają warzywka lecę zrobić sobię placuszki i do szkoły...
Stary 2011-03-20, 09:20   #109
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie z rana znad kawusi i placuszków cynamonowych

Drugi dzień PW czas zacząć waga jak wczoraj więc nie jest źle.

Nadiia24, to teraz jak jesteś na P to znów będą zabójcze spadki a każda będzie Ci zazdrościć

mroziq, głowa do góry! Musisz pogadać z facetem bo jego zachowanie naprawdę nie jest fair. Przecież on Cię obraża. I nie możesz pisać, że to ten jedyny i już. Ja mojego jedynego poznałam na początku 5 roku w sposób zupełnie przypadkowy (nikt nas nie poznawał - po prostu spotkaliśmy się w nocy na przystanku i zagadał do mnie). Jesteś młoda i znajdziesz kogoś innego (lub masz czas na zmianę zachowania aktualnego TŻ). Przecież tak być nie może żeby zarzucał Ci kłamstwo w kwestii tak dla Ciebie ważnej jak dziewictwo. Pogadaj z nim bo Ty na prawdę nie zasługujesz na takie traktowanie!

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
hej,nie ma się co bać - po warzywach zatrzymujemy wodę, to na wadze jest więcej, ale to spada przecież to WODA, nie tłuszcz - niemożliwe jest odłożenie tłuszczu, bo 1kg to nadwyżka 7000 kcal
na upartego jakby zjeść 5.8 kg piersi z kurczaka dostarczyłybyśmy ok 7000 tys kcal...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2011-03-20 o 09:23
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 09:41   #110
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie z rana znad kawusi i placuszków cynamonowych

Drugi dzień PW czas zacząć waga jak wczoraj więc nie jest źle.

Nadiia24, to teraz jak jesteś na P to znów będą zabójcze spadki a każda będzie Ci zazdrościć

mroziq, głowa do góry! Musisz pogadać z facetem bo jego zachowanie naprawdę nie jest fair. Przecież on Cię obraża. I nie możesz pisać, że to ten jedyny i już. Ja mojego jedynego poznałam na początku 5 roku w sposób zupełnie przypadkowy (nikt nas nie poznawał - po prostu spotkaliśmy się w nocy na przystanku i zagadał do mnie). Jesteś młoda i znajdziesz kogoś innego (lub masz czas na zmianę zachowania aktualnego TŻ). Przecież tak być nie może żeby zarzucał Ci kłamstwo w kwestii tak dla Ciebie ważnej jak dziewictwo. Pogadaj z nim bo Ty na prawdę nie zasługujesz na takie traktowanie!

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

na upartego jakby zjeść 5.8 kg piersi z kurczaka dostarczyłybyśmy ok 7000 tys kcal...
hahaha ale to musi być nadwyżka, więc zakładając, że na oddychanie, chodzenie, spanie, trawienie, spalamy ok. 2000 kcal, to jeszcze trochę więcej tego kurczaka

widzę, że nasze śniadanie jest bardzo podobne, właśnie wszamałam placuszki, a teraz wzięłam kawę przed lapka

**a! no i też mam drugi dzień PW, bo tym samym rytmem idziemy
Stary 2011-03-20, 09:42   #111
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
A co do tych TŻów to u mnie jednak też nie za ciekawie... Kłócimy się często ostatnio,o pierdoły ... Zwłaszcza,że widzę u chłopaka lekkie zaburzenia zaufania... Dla przykładu opowiem Wam naszą dzisiejszą kłótnię (jest całkowicie bez sensu i jak dla mnie jego zachowanie jest dziecinne...) Wiadomo,zanim poznałam Jego to spotykałam się (a raczej próbowałam) z innymi facetami,ale byłam dziewicą. Nigdy nie byłam z kimś za dłuższą metę,czyli nawet nie pomyślałam o tym,by stracić z którymś dziewictwo. Mój pierwszy raz był z moim teraźniejszym chłopakiem,i to dopiero wtedy ,gdy byłam pewna-zajęło mi to jakieś pół roku. Dzisiaj dowiedziałam się,że TŻ wątpi w to,że byłam dziewicą,a co lepsze uważa,że skoro nie miałam nikogo na dłużej to musiał być to ledwo znany przeze mnie facet... Pokłóciliśmy się okropnie,nie chce go widzieć na razie..Przegiął strasznie. Co lepsze oczekuje dowodu,ale nie da się przecież udowodnić czegoś czego nie było...Owszem przy pierwszym razie była krew...Ale wiadomo stres,trochę się wstydziłam więc szybko zakryłam czerwoną plamę... Nie wiem co mam robić...
Pewnie powiecie żebym dała sobie spokój z Nim,ale nie potrafię Naprawdę myślę,że to tej jedyny,jak chce potrafi być najcudowniejszym człowiekiem na świecie,ale właśnie czasami ma takie humoryyy ... Nie wiem jak to naprawić (chociaż to on powinien teraz o tym myśleć a nie ja )
Eeeech... Te facety...

Wyżaliłam się troszki i jakby lepiej Mam nadzieję,że jutro porozmawiamy w cztery oczy i przemyśli sobie coś przez noc...

Faceci są dziwni
Cytat:
Napisane przez JakKazdaInna Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy możecie mi powiedzieć gdzie mogę dostać foremki do muffinek? jadę dziś na zakupy, od jutra zaczynam Dukana, doszlam do wniosku, że nie ma na co czekać, chociaż zima za oknem to wiosna tuż tuż i każdy dzień się liczy!

miłego dnia
Ikea,Tesco, Carrefur, Duka? Ostatnio widziałam chyba też w ofercie Tchibo. Bywają też w ofertach okresowych Lidla.
Zależy ile chcesz wydać
Powodzenia w dukaniu

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Chyba w każdym związku zdarzają się takie okresy
Mój też nigdy nie widzi tego, że jest jakiś problem i uważa że ja wszystko wyolbrzymiam, bo przecież "wszystko jest w porządku" Niby inteligentny facet, a jednak zrozumieć pewnych spraw nie potrafi

Cytat:
oj,kryzysy sa normalne i nie mów, że już nifgdy nie będzie tak jak wcześniej, ja miałam kryzys z TŻtem, a potem ryczeliśmy przy sobie, wyjaśniliśmy wszystko i od tego czasu jest lepiej... ogólnie oczywiście, bo sprzeczamy się o pierdoły:P jestem strasznie zazdrosna:P
Też jestem straszna zazdorśnica Najgorsze że mój ma w pracy do czynienia z wieloma kobietami i jakby chciał mnie zdradzić to nie miał by z tym problemu Chętna pewnie by się znalazła

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 09:43   #112
karmeelek
Zadomowienie

Hej kobitki! Ale się rozpisałyście.... Za dużo cytowania więc napiszę tak ogólnie.
1. Gdy brałam tabletki i byłam na diecie to faktycznie plamienia a nawet @ były kiedy im się podobało ale tylko na początku - teraz musiałam odstawić tabletki ale i pod koniec ich brania i teraz już jest w miarę regularnie @ przychodzi 2 dni wcześniej i tyle (poza tym, że jeszcze 2 dni wcześniej a potem w trakcie boli mnie brzuch jak cholera :/ ).
2. Tż to temat rzeka - ja mam to szczęście, że on więcej robi w domu (bo jest w nim w ciągu dnia dłużej), codziennie rano robi mi kawkę i ciasto kładzie na stół więc jak już wstaję to mam wszystko gotowe no i jeszcze szklankę wody do tego, bo zawsze dzień zaczynam od szklanki wody na czczo.
Więc kobitki każdego faceta można ułożyć (mój jest jedynakiem i wszystko zawsze mama mu robiła - nawet kanapki do pracy gdy miał prawie 30 lat a nie byliśmy jeszcze razem) - trzeba tylko jasno określić reguły gry bo inaczej to nam na głowę wejdą. U mnie raz zrobiłam taką zadymę (jeszcze wtedy studiowałam dziennie, miałam 2 prace (pełen etat za dnia i jeszcze nocki w drugiej co jakiś czas), że mu się odechciało jakiegokolwiek marudzenia hehe
3. Co do osłabionych włosów na diecie to pokrzywa pita regularnie jest rewelacyjna i bardzo je wzmacnia no i woda w organizmie się aż tak nie zatrzymuje.
4. Na zaparcia u mnie działa kiszona kapusta popita szklanką coli - szybko i skutecznie

Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam hehe
A no właśnie - u mnie dziś spadek 0 700 ale wczoraj mało jadłam i piłam a dziś PW więc jutro pewnie będzie lekkie wzrościk ale co tam
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 09:49   #113
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
Też jestem straszna zazdorśnica Najgorsze że mój ma w pracy do czynienia z wieloma kobietami i jakby chciał mnie zdradzić to nie miał by z tym problemu Chętna pewnie by się znalazła
no, ja też tak myślę, ma znajome na studiach, jedna dziewczyna (mega ładna niestety) często do niego pisze, no kumplują się po prostu, ale zaczęłam pytać i zaczął się z tym kryć, np. dostał smsa i go nie odczytał przy mnie, to pytam kto pisał, to się przyznał, że ona, a ja od razu w głowie alarm, czemu nie przeczytał i się nie przyznał, skoro nic między nimi nie ma?! ostatnio kazał mi wysłać smsa do swojej siostry z jego tel, no i chciałam wybrać numer siostry z ostatnio wybieranych numerów, to na początku listy była też ta dziewczyna... boję się, bo to ten jedyny i nie chciałabym go stracić

chociaż z drugiej strony, ja nie mam koleżanek, cały czas trzymam się z dwoma facetami (teraz jednego przenieśli do innej grupy na studiach i rzadziej się z nim widzę), no i TŻ musiał się przyzwyczaić - mimo, że w jednym z nich byłam zauroczona przez kilka dni, a TŻ o tym wie. jednak znają się, spotykamy się w 4 przy wspólnym hobby, więc widzi jaki mamy do siebie stosunek a kiedyś poszłam z TŻtem na jego uczelnię po wyniki z egzaminu i ta dziewczyna przyszła, to pogadał z nią, a ja stałam z boku, nawet nas sobie nie przedstawił i kłócimy się o to często, że np. jak z nią gada na gg to potrafi grać w swoją ukochaną grę i przerywać gdy ona odpisze, a jak ja go proszę to "zaraz"...

eh, też się wyżaliłam...
Stary 2011-03-20, 09:51   #114
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Ja mojego jedynego poznałam na początku 5 roku w sposób zupełnie przypadkowy (nikt nas nie poznawał - po prostu spotkaliśmy się w nocy na przystanku i zagadał do mnie).
Ja mojego jedynego poznałam w autobusie

Stary 2011-03-20, 09:59   #115
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Na mnie działa makrela popita kefirem/ jogurtem zagryziona ogórasem konserwowym czy kiszonym.
Kawa przestała na mnie działać, a chemi brać nie zamierzam

Hej wam
Z moim kocurkiem jeszcze gorzej nie wiem już co się dzieje
W zeszłym tyg biegałam po wecie codziennie na zastrzyki, w czwartek był ostatni, dostał do domu antybiotyki i proszek który ma rozpuścić te kryształki w moczu... 1 dzień było ok,nie popuszczał z krwią za to teraz robi to ze zdwojoną siłą Do tego strasznie płacze i traci apetyt ... kazałam mamie zebrać siuski i do pojemniczka i jutro po pracy zaniosę je do weta na badanie bo jeśli to byłoby kryształki w pęcherzu to zastrzyki... antybiotyk i specjalistyczna karma by podziałała, za karme tyle siana dałam ;/ on biedny się tak strasznie męczy... jeśli to będa kamienie czeka nas operacja i przepychanie

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 10:00   #116
basia_ww
Zakorzenienie

cześć chudzinki

a ja mam dziś chandrę , wszystko mnie wkurza, a najbardziej mąż i dzieć, więc muszę wybyć z domu na poprawę nastroju.
zaraz idę na Vacu - pójdę się wymęczyć, może zostanę na silce - a potem może pójdę sobie kupić jakieś spodnie (wiem że to jeszcze nie czas) ale może humor mi się poprawi, chociaż na chwile.

ja odstawiłam tabletki i zaczęłam kleić plastry - i u mnie nic niepokojącego się z @ nie dzieje - zawsze przychodzi punktualnie, żadnych plamień i trwa max 5 dni.

poza tym życzę miłego dzionka.
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 10:05   #117
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
no, ja też tak myślę, ma znajome na studiach, jedna dziewczyna (mega ładna niestety) często do niego pisze, no kumplują się po prostu, ale zaczęłam pytać i zaczął się z tym kryć, np. dostał smsa i go nie odczytał przy mnie, to pytam kto pisał, to się przyznał, że ona, a ja od razu w głowie alarm, czemu nie przeczytał i się nie przyznał, skoro nic między nimi nie ma?! ostatnio kazał mi wysłać smsa do swojej siostry z jego tel, no i chciałam wybrać numer siostry z ostatnio wybieranych numerów, to na początku listy była też ta dziewczyna... boję się, bo to ten jedyny i nie chciałabym go stracić

chociaż z drugiej strony, ja nie mam koleżanek, cały czas trzymam się z dwoma facetami (teraz jednego przenieśli do innej grupy na studiach i rzadziej się z nim widzę), no i TŻ musiał się przyzwyczaić - mimo, że w jednym z nich byłam zauroczona przez kilka dni, a TŻ o tym wie. jednak znają się, spotykamy się w 4 przy wspólnym hobby, więc widzi jaki mamy do siebie stosunek a kiedyś poszłam z TŻtem na jego uczelnię po wyniki z egzaminu i ta dziewczyna przyszła, to pogadał z nią, a ja stałam z boku, nawet nas sobie nie przedstawił i kłócimy się o to często, że np. jak z nią gada na gg to potrafi grać w swoją ukochaną grę i przerywać gdy ona odpisze, a jak ja go proszę to "zaraz"...

eh, też się wyżaliłam...
Oni już tak chyba mają Dziewczyna, dziewczyną, ale jak jakaś inna wykaże nimi zainteresowanie to zaczyna im trochę odbijać
W sumie rozumiem to, chyba każdy lubi wzbudzać zainteresowanie u płci przeciwnej nawet jeśli nic ma z tego nie być bo jest się w szczęśliwym związku
Mimo wszystko jest to strasznie irytujące

Koleżanki z roku, koleżankami z roku Mój co roku ma do czynienia z kilkudziesięcioma nowymi studentkami ale staram się o tym nie myśleć

Stary 2011-03-20, 10:10   #118
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
no to nieźle trzeba by się nażreć tego kurczaka - podejrzewam że w połowie już by się miało ochotę go zwrócić więc....
Stary 2011-03-20, 10:11   #119
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Hej wam
Z moim kocurkiem jeszcze gorzej nie wiem już co się dzieje
W zeszłym tyg biegałam po wecie codziennie na zastrzyki, w czwartek był ostatni, dostał do domu antybiotyki i proszek który ma rozpuścić te kryształki w moczu... 1 dzień było ok,nie popuszczał z krwią za to teraz robi to ze zdwojoną siłą Do tego strasznie płacze i traci apetyt ... kazałam mamie zebrać siuski i do pojemniczka i jutro po pracy zaniosę je do weta na badanie bo jeśli to byłoby kryształki w pęcherzu to zastrzyki... antybiotyk i specjalistyczna karma by podziałała, za karme tyle siana dałam ;/ on biedny się tak strasznie męczy... jeśli to będa kamienie czeka nas operacja i przepychanie
A miał już wcześniej badany mocz? (możliwe że wcześniej o tym pisałaś ale jestem nowa na wątku i mogłam nie czytać)
Znajoma wizażanka ma podobne problemy ze swoim kotowatym Jak chcesz to dam Ci do niej kontakt, na pewno coś doradzi bo zna się na kotach Przerobiła już wielu weterynarzy i problemów z kocimi nerkami i nie tylko

Stary 2011-03-20, 10:11   #120
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

haha a ja swojego gówniarza ( jest młodszy o pół roku, ja jestem z grudnia z On lipca) poznałam w liceum długa historia z tym moim starszeństwem... ale do 3 klasy nie wiedziałam jak On się nazywa, jakoś nieszczególnie przypadła mi do gustu ta grupa ludzi i tak jakby przychodziłam tylko na zajęcia i nie uczestniczyłam w ogóle w życiu klasy... do czasu kiedy zrobiłam tatuaż... zobaczył go na necie i zaczęliśmy pisać... dużo pisać, a pod koniec lutego w zeszłym roku przyjechał mi naprawić komputer i tak już sobie został....
* i wkurza mnie to, że też mało robi... ostatnio nawet powiedział, że jestem samolubna, bo mu też budyniu nie zrobiłam, On gra cały dzień a ja muszę coś robić, wtedy jak już nadmiernie mój TŻ przegina to dostaje porządny opiernicz i nagle anioł pomagania się z niego robi teściówka nawet mu brudne rzeczy z pokoju wynosiła i śmieci sprzątała ale jak chce chłopak to potrafi

* żałuję jednak, że się nie zważyłam przed dietą, niby nie miałam możliwości, ale dla chcącego... bo było trochę więcej niż mi się wydawało ale cóż... od wczoraj spadek -0.5, a od piątku 0.9

Edytowane przez izuulkaa
Czas edycji: 2011-03-20 o 10:21
izuulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości