|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Ciekawe co u Sasiek, napisałam do niej sms, mam nadzieję, że wszystko dobrze.
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wklejałam tylko taką mega bajerancką kołyskę co znalazłam na allegro ale nie wiem czy o nią Ci chodzi ... atiz udanej imprezki rodzinnej agnieszka_pe25 dobrze że ci lepiej, ja padnięta jestem bez choróbska więc chyba nie musisz się martwić swoim zmęczeniem ![]() monika21121984 jaką bajkę mężu ogląda ?, może tą co mój ![]() moniqac Grazin miało Cię nie być, a jesteś ![]() Dzień dobry ! u nas słoneczko od rana mężul już poodkurzał i łazienkę i kibelek umył ![]() nocka bez dolegliwości, nawet siku nie wstałam ![]() musimy gdzieś na obiad jechać bo nie ma nic i w lodówce światło .... mężul jedzie do Wawy chyba dziś wieczorem nie wiem jak dam rade sama z Zosią skoro umycie kubka po herbacie męczy mnie okropnie
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Moderatoreska
|
Zaraz Sasiek będzie na forum to się odezwie
![]() Moniaqc współczuję dolegliwości z kręgosłupem ![]() Muszę się za cos zabrać bo znowu bałagan w mieszkanku nie wiem skąd on sie bierze :/ Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-20 o 10:44 |
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Ojjj to z niecirpliwością czekamy!!
Ddaaiissyy ja nie znam tych łóżeczek, ale pewnie coś z tej gamy Cię interesuje http://allegro.pl/listing.php/search...%B3%C5%BCeczko które Ci się podoba? |
|
|
|
#1085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam moją Zochę która zabawki wszędzie potrafi wetknąć i wydaje mi się że w miarę czysto jest (inny poziom rozpoznawania bałaganu mamy chyba )choć kiedyś taki poziom czystości jak u mnie jest aktualnie by nie przeszedł, ale przez Zochę zaczęłam przymykać trochę oko na niektóre rzeczy, bo czasu mi szkoda na sprzątanie .... wole się z nią pobawić ... ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
cenę też ![]() nam się bardzo sprawdziło takie turystyczne u dziadków |
||
|
|
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Eweska dziękuję za eska Miałam już Wam w nocy pisać ale Tż nie pozwolił mi się ruszać. Wczoraj nie pojechałam bo oczywiście mój ślubny sobie podrinkował i wolałam, żeby się nie fatygował ze mną a sama się bałam. Napisałam eska położnej i stwierdziła, że tak nie powinno być ale jak w szpitalu jest w nocy to wiadomo i kazała zaaplikować sobie kolejną dawką tabletek. Ból był mocny, ja sobie nie przypominam żeby mnie tak przy porodzie bolało jak wczoraj (tak jak na @ na dole brzucha, miałam wrażenie, że mi się tam wszystko "odkleja"). Koło 24 doszły piękne skurcze co 10-12 minut już chciałam się ubierać ale były nieregularna i po 7 takich konkretnych przeszło. Dzisiaj dopakowałam torbę do końca bo rano też już się to powtórzyło.Leże sobie wyszykowana, kurcze chyba pierwszy raz w niedzielę o tej godzinie jestem już po kąpieli, z umytymi, wyprostowanymi włosami ![]() Z tych nerwów i ilości tabletek jeszcze nie jadłam śniadania tak mnie ściska w żołądku. Jak się dzisiaj nasili to jadę, jak nie to jurto od razu do lekarza... Kurcze Wy to jesteście kochane, martwicie się bardziej niż rodzinka... dziękuję.
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
u nas znowu piekna pogoda, mama juz na lotnisku w PL , samolot spozniony, wiec mam chwilke jeszcze dla siebie, nieprzytomna jestem totalnie bo nie spalam pol nocy, zgaga, zoladek mnie bolal, do 5 rano lazilam, pilam mleko, leki, migdaly, potem znowu siku o 6 stej i jak zasnelam to mama mnie dopiero obudzila tez o 9 tej, wiec i tak jestem nieprzytomna, bedzie spanie w samochodzie ![]() Agnieszka M co do spania dzidziusia w lozeczku od kazdej poloznej, kazdej osoby tez slysze sprzeczne informacje, pojecia nie mam, moze instynkt nam podpowie co do okularow ja tez okularnica, slepa bez okularow, czasem nosze soczewki, ale nei lubie, mam wrazliwe oczy plus mam innne okulary do chodzenia a inne do czytania i do komputera, wiec witam w krainie slepakow![]() Gusiagatko dzisiaj z rana znowu sobie puscilam ta reklame, no nie wiem, mnie rusza bardzo ![]() Matall normalnie taki komplement mi strzelilas, ze chowam glowe pod poduszke, bo sie zawstydzam do modelki to mi sporo brakuje, np 4 cm wzrostu i 10 ujemnych cm w biodrach![]() a na zgage tez mi nic nie pomaga... Mary mnie tez niewygodnie, siedziec, lezec , chodzic, spac, wstawac AAAAAAAAAAAAAAA, ale jeszcze tylko kilka tygodni iii damy rade! a lody...w zaufaniu powiem, smak oryginalny...ale PYCHOTKA! Agus reklama boska co?te pomarszczone male paluszki, normalnie miodzio!daisyy a tez niewyspana totalnie. no ale co poczac, a dzisiaj juz sie nie zdrzemne, bo mamusia juz wlasciwie w drodze, a jest bardzo absorbujaca osoba, wiec raczej juz nie pozwoli mi sie zdrzemnac ![]() jak tam twoj cukier dzisiaj? Moria no mam pilke mega z przodu, odstaje niesamowicie, musze zrobic sobie zdjecie z gory, to normalnie az sie odcina od ciala, smiesznie tak, tak mnie do przodu niesie dlatego chyba mi ostatnio wreszice ustapili 2 razy w autobusie!![]() Siasku jak u ciebie, bo sie martwimy? Paulizia a ty jak sie czujesz chorowitko moja? moniaK dziekuje za komplement brzuszkowy! jak ta reklama moze nie ruszac nie wiem... moniqac biedactwo w bolach i niewyspana pociesze cie, ze dokladnie zgaga dzialala na mnei tak samow nocy, niestrawnosc, dreszcze i w ogole masakra...a reklame Libero ogladam w kolko ![]() dobra musze sie zbierac bo najpozniej o 12 stej musimy po mami wyjechac
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
gusiagatko; a moze masz oczka zapuchnięte i katar od jakiejś alergii, która np w ciazy Ci sie przyplatala ?
andziotka a wiesz, ze na ebayu o połowe tansze, identico http://cgi.ebay.com/New-Baby-Trend-N...item2562270eae jakies takie zwykle turystyczne na pewno do rodzicow kupie ale jeszcze mysle o tym Graco do domu Moniqac, zdazysz do kwietnia sie przygotowac psychicznie łooo ale to niecały miesiac ale fajowo ! Ciesze sie, bedziesz miała Syneczka od zajączka na świeta wielkanocne w prezencie ja mam nadzieje, ze po porodzie wróci do normy Twoj kregosłup szyjny.. no i w swietle ostatnich wiesci od ginka, kiedy L-4? Loluś jak Twoje piątkowe swietowanie "trzydziestki" Grazin, no nie powiedział mi.. pan dr od 7 bolesci. Nie mowie ze z brudnymi po domu chodze ale zarazki jakies zawsze sa, albo czasem umylam i kremem posmarowalam. Po sniadaniu czar prysł najpierw 147 a za 5 sekund dosłownie 124.. nie kumam tego. Co chwila inne wyniki. chyba walnę to w kąt i zaczne normalnie jesc ale bez slodkiego. Ile Ty masz czapeczek dla Sebusia ??? ![]() prawdziwy zawrót glowy ja nie mam jeszcze zadnej ![]() aga_pe, ciesze sie okropnie, ze dochodzisz powoli do siebie Kciukaski za exam!MoniaK buzi dla Ciebie, wiesz za co atiz.... ale zdolna bestia z Ciebie! Ładnie by Cie pani dekoratorka skasowała za takie cos... ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
O tym myslalam.. http://allegro.pl/promocja-graco-koj...505112356.html i wibracje juz ma anulka, to juz odliczasz godziny do mami przylotu ale na pewno przyjazd mamusi od razu Ci ożywi ależ ta zgaga daje Ci w kośc.. slyszalam parę razy, ze jak pali zgaga to dlatego, ze dzidzia ma włoski Gdzie zamawialiscie to isofix? Dzwonilam do ASO u Marszałka w czewie i mi pan powiedział, ze nie ma mozliwosci montazu to chyba niemozliwe ??
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek panika mnie ogarnia
dobrze, że przeszło mam nadzieję, że leżysz plackiem aktualnie daj jeszcze Niko trochę czasu !! |
|
|
|
#1090 |
|
Rozeznanie
|
Dzien Dobry dziewuszki!!
Jestescie niedopobicia!!!!!!!!!!!!! !!! Od piatku 17 stron ![]() Zdązyłam o Siaśku przeczytac,Kochana tzrymaj sie, tzrymam kciuki. Ja wczoraj jakos nie mialam natchnienia na kompa,w pt zrobilam 115 pierogow z kapustka i grzybkami i wczoraj dochodziłam do siebie, Dzisiaj mielone na zarozenie robie. Staram sie troche porobic,zeby po wyjsciu ze szpitala chociaz ze 2 tyg nie gotowac. Tez tak macie? Mały juz mi drogi pzreciera glówka,tak sie pcha,ze juz czuje jak schodzi coraz to nizej,ale o dziwo zadnych skurczy nie mam w czwartek wizyta,juz sie doczekac nie moge. I martwie sie dalej o mamcie,znowu dzis w noc jakis atak miala i jutro chyba na oddział pojedzie. ide Was nadrabiac 17str :pal a:
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
monika21121984 mój też tak kiedyś robił, teraz jest już większym dzieckiem i gra na PS3 Siasiek bidulko ty jedna, trzymam kciuki, będzie dobrze ddaaiissyy dzięki, może zacznę karierę artystyczną heheh andziot dzięki Koty się wygrzewają na słoneczku na balkonie, ja z książeczką w foteliku, sweet, kocham takie niedziele.
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
eweska który ten tusz polecasz Lncome Hypnose ??? bo są jakies rodzaje widzę - Drama, Precious ????????
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- znikam |
|
|
|
#1093 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem fanką galaretki
więc popełniłam desery galaretkowe z owocami a nawet z zatopionym ptasim mleczkiem Cytat:
Cytat:
Siaśku czyli nastąpiła mobilizacja No w tym tygodniu to już wszystko może się wydarzyć ![]() No i po raz kolejny podziwiam Twoje opanowanie
|
|
#1094 | |||||||
|
Zadomowienie
|
mmmuaaa
.Cytat:
Cytat:
![]() bidulka, jakbym mogła przyszłabym pobawić się Zosią, ja na kucyki i różowe wstążeczki jeszcze musze poczekać - ale TZ ma już zadanie bojowe . narazie synuś, ale potem... .v Cytat:
Cytat:
dzięki Kochana, ja tez mam znowu bałagan Cytat:
trzymam kciuki kochana .jakby co to zbieram delegacje - czyli eweske i Grazin i jedziemy do Tych(ów) - nigdy nie wiem .Cytat:
Kochana łaczę się w bólu zgagowym ![]() czytalam że pomaga jogurt naturalny, ale rozmrażam truskawki i zastanawiam się czy nie zmiksować ale na ten mój żołądek to nie wiem .Cytat:
dziękuje skarbie .mało czasu malo - niby jeszcze troszke, ale zleci jak nic. współczuje .ide robić fotki zakupków wczorajszych i mojej nowej szafy w nowym przedpokoju . a jak sie ubiore to wrzuce brzuszek .
|
|||||||
|
|
|
#1095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze muszę napisać, że podziwiam Twój spokój A poza tym trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() moniqac Czekamy na fotki
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-20 o 11:44 |
||
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilke, lecimy na lotnisko!
daisyy my zamawialismy w Krakowie!, moze sprobuj tam w serwisie, ale nie wiem jakim, zapytam TZta potem i wysle ci na priva zebys nie przeoczyla, poza tym mamusia nam to wiezie, wiec dam ci znac czy to w ogole sie da zamontowac ![]() moniqac ja pilam juz kefir, jogurt naturalny, mleko, smectopodobne leki, migdaly ,jak mam taka mega zgage to nic nei pomaga neistety... SIASIEK!! ZACISKAJ NOGI! ja uciekam, postaram sie pokazac na chwile wieczorem, ale pewnie przez ten tdyzien nie bede miala was jak nadrabiac..buuu ![]() buziale
|
|
|
|
#1097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to cisnienie aczelo skakac tak od tygodnia wszystko bylo by okej, gdyby nie moj puls mam ok 110-116 nawet wczoraj najgorsze jest t, ze jak ja mam tak wysoki puls to i malenka ![]() takze najblizsze dni pokaza ale watkie, ze tak od razu sie unormuje, skoro nagle zaczal skakac moze jakies przesilenie wiosenne - mam nadzieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zjadlam sniadanko, wychlalam kawke zbozowa bo bez kofe i za 30 minutek zabieram sie do rodzicow, kupie po drodze lody i jakies ciastka zbozowe i cos dla dzieciaczkow chrsesniaka i siostrzenicy mąż dzwonił, że po 2 rundach paintballa sa i juz ma paluch spouchniety, z brody mu krew leciala i ma spuchnieta ( ja nie wiem jak oni sie strzelaja, przeciez kupil sobie maske) ale mnie czeka masowanko ![]() ![]() wlasnie sobie zmierzylam i mam 117/75 wiec niskie jest okej
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-20 o 12:03 |
||||
|
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
Oki.
Wrzucam fotki zakupów i szafy .W przedpokoju wszystko jest nowe - drzwi, podłoga, ściany, sufit, oświetlenie.... i wrzucam zdjęcie przedpokoju sprzed remontu - wyobraźcie sobie skalę remontu i sprzątania .
|
|
|
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
aguś
ja Tobie przebojów z ciśnieniem bardzo współczuje .mój TZ jest po prostu miłośnikiem na maxa paintballa - więc wiem o co chodzi z walką ma nawet mundur żołnierza (nota bene bardzo chciał być zawodowym żołnierzem, ale żonka, czyli ja zabronniłam).
|
|
|
|
#1100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzieki slonce bede musiala porobic badania w tym kierunku, czy czasem po mamie wiencowka mnie nie czeka
|
||
|
|
|
#1101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak poszukam na kompie to wrzuce Wam kiedys zdjatka naszego mieszkanka przed i po metamorfozie A szafa rewelacja, niezły ten motyw z gałęziami ![]() Dobra ja idę się kąpać i jade do rodziców, paaaa Do wieczorka
|
|
#1102 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Buźka dla Ciebie i Nikosia Cytat:
W okularach chodziłam przez pół podsawowki i liceum.. Dopiero po 21 roku życia miałam laserowo wadę wzroku usuwaną.. do tej pory wszystko super, nic mi się nie działo, wada nie wróciła.. ale jakoś tak w ciąży zauważam, że słabiej widzę. Ginek mówił, że często się zdarza, że ciąża powoduje słabszy wzrok, ale że później wraca do normy, więc mam andzieję, że u mnie też tak będzie! Inna sprawa, że martwię się, ze prz porodzie może być niezaciekawie i wada wróci.. bo tak przed laserem ostrzegali ![]() Cytat:
![]() Ddaaiisssyy gratuluję falojącego brzucholka ![]() Cytat:
Aga87 bardzo dobrze, że się poprawiło.. ale i tak prosze się oszczędzac i nie zaszelć tam za bardzo z rodzinką ![]() Cytat:
![]() Bodziak z Kubusiem cudny ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Andziotku właśnie jeszcze chciałam się dopytac o to turystyczne.. A jaką pościel od niego macie? Tylko kołderka, tak? Już chyba nie trzeba ochraniacza, co? A powiedz.. Zosia juz teraz śpi na podusi? Od kiedy dziecko używa coś pod główkę? W książce wyczytałam, że jakoś widać keidy dziecku trzeba, bo podobno odruchowo jakby szuka czegoś pod główkę i że rodzice wtedy powinni się zorientować i podusię dać.. ale zwykle jak to wygląda? Możesz coś podpowiedzieć |
|||||
|
|
|
#1103 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z Was trzymam mocno.Cytat:
miłego dnia Tobie też.Cytat:
.no ... zmiana jest robiliśmy stopniowo najpierw sypialnie, potem salon, potem kuchnia, no a jak zaszłam w ciąże - to trzeba było całą resztą za jednym zamachem.... a to koszty i niestety kredyt - tego chcieliśmy uniknąc, ale cóż. mam nadzieje, że damy rade. narazie jeszcze mnie to tak do konca nie cieszy, bo brakuje mebli dla małego i niektóre rzeczy są dalej w torbach i pudłach, ale cóż. już bliżej końca remontu .aaaaaaaaa daisy - nie odpisałam Ci - L4 od 28 marca, niestety z powodu o któtrym pisałam w klubie nie mogę wczesniej. ale już nie moge się doczekać .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-20 o 12:40 |
|||
|
|
|
#1104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jade na rosolek i roladki mamine ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1105 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki
Ja od wczoraj Was tylko podczytuje, bo nie mam nastroju do pisania. Wczoraj cały dzień miałam skurcze, a w nocy to już masakra jakaś była....co próbowałam zasnąc to skurcz mnie budził, od 6 do 12 podrzemałam trochę już z myślą, że jadę do szpitala. Teraz wstałam, skurcze trochę ustały, ale brzuch już jest twardy cały czas, a od tych skurczy mam obolały cały dół brzucha i plecy . Mimo tego, że praktycznie jestem pewna, że mnie zostawią w szpitalu (chyba, że na własna odpowiedzialnosc odmówie przyjecia) pojadę...boję się o malutką, tam przynajmniej będę pod stałą kontrolą. Siasiu trzymaj się
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
ok laski jade na obiadek i kawke buziaki
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
agusia, dzis cisnienie ksiazkowe. Dobrze ze kawki nie pijesz, ricore tez podobnie jak kawa smakuje a nie ma kofeiny i rowniez nesca jest bezkofeinowa. odpoczywaj sobie i nie stresuj sie
oo dziękuje anulka, ja do krk dzwoniłam do aso ale nie odbeirali tel i dlatego zadzwoniłam do czewy. lolus, moj mąż tez nie ma moj samochodzik klase nizej albo dwie i ma Monia, ale zmiana !! To tak jak czasem sa programy o metamorfozie kobiet szok !! super rozwiazaliscie przedpokoj.Uwielbiam taką boazerie moi tesciowe maja tak cała kuchnie w drewnie i przedpokoj, ulewa mi sie jak wchodze do domu i to widze Spiochy disneyowskie ja L-4 chciałabym od wtorku tego ale znajac siebie tez pojde od 28 marca
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-20 o 13:17 |
|
|
|
#1108 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że bóle przejdą i nie będziesz musiała jechac do lekarza.. ale jesli rzeczywiście tak mocno czujesz skurcze to pewnie innego wyjścia nie ma.. a powiedz, dlaczego tak bardzo nie chcesz zostać w szpitalu jesli lekarze stwierdzą, że jest taka potrzeba?! Warto tak się upierać i wzbraniać? Cytat:
A ponoć każde auto po 2000 r powinno być w to zaopatrzone.. ale ściema |
||
|
|
|
#1109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te bodziaki suuuper |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

skoro umycie kubka po herbacie męczy mnie okropnie

reklama boska co?te pomarszczone male paluszki, normalnie miodzio!

ale na pewno przyjazd mamusi od razu Ci ożywi

więc popełniłam desery galaretkowe z owocami a nawet z zatopionym ptasim mleczkiem 

Czekamy na Ciebie fasolko