|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
ddaaiissyy coś takiego znalazłam :
Glukometry - wiarygodny pomiar Glukometry i paski pomiarowe to delikatne urządzenia. Oto kilka naszych rad dotyczących ich używania w taki sposób, aby pomiar był wiarygdny i dokładny: Nigdy nie używaj alkoholu i środków dezynfekujących do przemycia palca przed nakłuciem - alkohol obniża poziom cukru, a jego resztki mogą zmienić skład chemiczny kropli krwi na opuszku. Do mycia rąk przed nakłuciem nie stosuj mydła niewiadomego pochodzenia - może zawierać środki dezynfekujące. Podczas mycia rąk masuj opuszek, który zamierzasz nakłuć - woda zmiękczy skórę i ułatwi nakłucie, a masaż doprowadzi do opuszka świeżą krew. Mycie rąk ciepłą wodą dodatkowo zwiąkszy ukrwienie opuszka. Zaleca się boczne nakłucia opuszka. Nigdy nie pobieraj krwi z czubka opuszka, może być to bolesne. |
|
|
|
#1052 |
|
Moderatoreska
|
Dobranoc
spadam na dzisiaj do jutra
|
|
|
|
#1053 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem wam, że nie do końca się to wszystko pokrywa z tym, co już słyszałam, ani z tym co czytam np. w gazetach dzieciowych. Ale się dzisiaj zdjęć brzuszków pojawiło i wszystkie urocze Cytat:
Cytat:
Ja jestem ślepa bez okularów, a nie lubię w nich chodzić, zakładam tylko do czytania, pracy przy komputerze, oglądania tv i jazdy samochodem, ale po tym jak zobaczyłam zdjęcia w albumie, mam nadzieję, że cię poznam. Czerwony płaszczyk się zgadza i chyba nikt inny takiego nie miał (pod spodem miałam fioletową sukienkę), blondynka też, ale to jest taki ciemniejszy mysi blond, natomiast chuda z chudymi nogami, to napewno nie ja ... szczególnie te nogi, bo nigdy szczupłych nie miałam, dlatego chodzę tylko w sukienkach, żeby moich ud nikt nie widział. Teraz z okazji szkoły rodzenia pierwszy raz w życiu założyłam leginsy na te zajęcia oddechowe i nie czułam się najlepiej w takim stroju ![]() Atiz padłam Pokój jest przeboski
|
|||
|
|
|
#1055 |
|
Rozeznanie
|
daisy bidulko
mimbi myslałam ze Ty sie wziełaś za pisanie swojego doktoratu grazin jak moge zdobyc Twoj nr nie mam dostepu do Waszego klubu,a chciałabym miec z Wami kontakt w razie W ![]() piękne macie brzuchlki byłam dzis na zakupach i kupiłam tylko kosmetyki dzidziowi (z niwea babe)chyba beda ok chciałam jeszce pampersy ale 60zł kosztowały,to chyba dosc duzo,widziałam tansze chyba
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc |
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duży masz brzuszek i muszę Ci powiedzieć, że odkryłam już powód, dla którego masz mało cm w brzuszku. Ty po prostu jesteś MEGA SZCZUPŁA. Serio, serio, wyglądasz jak modelka w ciąży ![]() Mary O, a o tym nie wiedziałam. Co więcej lekarz mi mówił, że mogę zamiennie stosować i jak nie mam recepty na furagin, to urosept, bo tak samo działają, tylko furagin jest mocniejszy ![]() Służba zdrowia ![]() atiz Normalnie KOCHAM pokój Twojego dzidziola MASZ TAM ŻYRAFKĘ na ścianie moniqac Ja też mam zgagę i nic nie pomaga. Heh. Edzik uciska chyba żołądek. A ja uroseptu nie brałam w ciąży, ale pytałam gina czy mogę w razie infekcji i powiedział, że SPOKOJNIE i z czystym sumieniem andziot Tylko, czy tż mnie nie zabije... Nie mam już gdzie wkładać ubranek "Riba choć" Grazin Tak, ale np. legginsów ciążowych i rajstop ciążowych w calzedoni to już nie mają Wiem, bo chciałam kupić. Uwielbiam ich rajstopy 19 czapeczek?! Czuję się dziwnie, bo mam tylko 3 ![]() mimbi Się nie obrażaj ![]() monika21121984 Napisz do Grazin na PW ![]() A pampki za 60 zł to faktycznie przesada. Ja kupiłam te newborn 1 delikatniejsze za 49zł w Rossmannie... A w ogóle, to poszukuję mydła BJ (bo miałam nie pisać Biały Jeleń ![]() Jakby ktoś gdzieś widział, to proszę o info
|
|
|
#1058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast w temacie rajstop z calzedoni, to zawsze możesz sobie kupić pończochy. |
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam tylko takie: http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=62...9&prId=62555#1 do szpitala, a nigdzie nie mogę znaleźć w normalnym opakowaniu ![]() A pończoch nie lubię
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
No myślałam, że poszły spać, a tu jeszcze tłuką posty, no
Matall, Rybeczko! RIBO! Jeśli nie masz recepty na Furagin, a coś Cię tam NIE TEGO, to można brać właśnie Urosept, żeby się pozbyć szybciej bakterii, dlatego pierwsza pomoc bezreceptowa, to właśnie Urosept i jakiś preparat z żurawiną [zobaaa dlaczego ]. Furagin jest skuteczniejszy, ale jeśli infekcja się dopiero zaczyna, to da radę jeszcze powalczyć i coś zadziałać, żeby się nie rozwinęła infekcja A powiedz mi, jakiej firmy i jak się nazywała ta cynamonkowa farba, którą malowaliście? Śliczna jest i zasugerowałam komuś malowanie takim kolorem, no ale bez szczegółów ![]() Jelonka widziałam w Rossmannie ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- NIEWYGODNIE MI! Halo, ratunku, nie ma dla mnie wygodnej pozycji, chyba się podwieszę pod sufitem i będę tak do końca ciąży. Coś mnie dziś bolało wewnątrz i nawet nie wiedziałam co! Żołądek? Wątroba? Hanka mnie kopała po nerach? Nawet zadałam TŻ inteligentne pytanie, czy w związku z tym, że sporo czyta o ciąży, nie orientuje się, gdzie ja teraz mam poumieszczane narządy
|
|
|
|
#1061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może o to chodzi? http://allegro.pl/mydlo-bialy-jelen-...516758437.html Jak nie, to się poddaje |
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A farba, to "pachnący cynamon" dekoral Kurczę, w Rossmannie koło mnie nie ma To poszukam w centrum przy okazji zajęć na uczelni ![]() I łączę się w bólu w braku jakiejkolwiek dogodnej pozycji. Zaczynam wychodzić z siebie w tej kwestii... DOBRANOC, idę odespać poprzednią noc.
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bialy-jelen-zel-do...497640751.html Tylko, że tutaj cena przesyłki jest wyższa niż za produkt, więc chcę znaleźć w jakimś sklepie... Jak się nie uda, to zamówię na all, ale trochę szkoda mi tyle kasy wydawać...
|
|
|
#1065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1066 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mnie tez dzisiaj takie bole wziely ![]() jak na @ wlasnie a do tego pelnia, ktora sprzyja porodom Cytat:
a mialam 143/95 to juz ogromne jak na mnie wiec dlatego sie martwili oni sie martwili glownie tetnem malej bo norma do 140-160 a moja niunia miala prawie 200 czasemi nawet 204 ![]() Cytat:
a reklama calzedoni beznadziejna ![]() nie morduj mnie :błagam: |
||||||
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamunie
![]() Mam nadzieje, ze wyspane? Bo ja nie ![]() jak zwykle.. 5.10 pobudka i juz spac nie mogłam okropne to jest.Za to za oknem pogoda sie klaruje i chyba nie bedzie juz snieg padał jak wczoraj.andziot; i znów Ci dziekuje nie czytałam tego zapisu o nakłuwaniu. Wczoraj wieczorem juz Grazin mnie uświadomiła o waznych aspektach badania a Ty jeszcze to roszerzyłas.Wielkie dzięki za pomoc ! Że paski trzeba wgrac to tyle wiedziałam..lekarz mi powiedział no i tylko tyle. A glukometr chyba sprawny nówka, mam go od srody.Dziś rano wyszorowałam dokladnie paluszki "białym jeleniem" bo on delikatny i cukier 87 A jeszcze mam pytanie do Ciebie, wklejałaś niedawno łóżeczko z USA Graco. Wiesz cos o nim? Ja juz dawno wykukałam je na allegro i wydaje się nie byc głupie. Gratuluje samodzielnego spanka Zosi ![]() agusia, a to racja, powyzej 140/90 to juz nadcisnienie łagodne. czasem sam fakt, ze czujemy kołatanie serca jeszcze bardziej nas nakręca tzn mnie i ten stres dodatkowo podnosi mi cisnienie. A od tego to jestem specjalistka- nie wiem czy pisalam ale juz bylam kiedys na ostrym dyzurze i badaniach czy to nie zawal bo cisnienie bylo 180/120 Koszmar ! Ale juz jest oki ?
|
#1068 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć babulki!
ddaaiisssyy ja nie śpię od 6'tej a wczoraj robiłam do późna deser dla dzisiejszych gości więc oczy na zapałki i ciągle ![]() Genialny! Cytat:
Ślicznie to wygląda Cytat:
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
moria rozumiem Cie bo mam dzis podobne odczucia jak Ty.
a co dobrego robiłas własnie Siasiu, co z Toba
|
#1070 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki!
Przede wszystkim dzięki za pochwały. Informuję, że kot był w zestawie Drugi tez ale jest nieśmiały i uciekł.Moria masz racje byłby idelany. Matall wiedziałam że żyrafka Cię urzeknie. Ja wczoraj poszłam spać po 24 i weszcie się wyspałam, 3 razy wstawanie na siku (to baaardzo mało) i tylko jeden raz złapał mnie ból biodra. Dziś odpoczywam, popołudniu jedziemy do mamy na urodzinki, więc pewnie się strasznie obeżrę. Miłego niedzielenia się dziewczynki....
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Widzę że wczoraj wieczorową porą znów gadałyście o jedzeniu, sorbetach i innych pysznościach Dobrze że mnie już nie było bo inaczej ślina po pas ![]() Anulka, brzuszek cudny za to sławne rajstopki jak najbardziej ![]() Atiz, pokój bombowy! ![]() Siasiu, daj znać co z Tobą i czy pojechałaś na izbę Daisyy, nie łam się jesteśmy z Tobą. Może ten cukier rzeczywiście był taki wysoki od złego mierzenia i teraz już będzie lepiej ![]() Mimbi, a Ty gdzie wybywasz?
|
#1072 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, czuje sie lepiej po antybiotyku, chociaz wczoraj spalam prawie caly dzien tam gdzie usiadlam. przeprowadzilam sie , wrzuce fotki wieczorem albo jutro[QUOTE=moniqac;25812149 a jeśli chodzi o małego..... ciągle duży . 33t i 5dc a mały waży 2750 no i niestety dupka w dole - więc czeka mnie cesarka na 100%.słuchajcie - DZISIAJ LEKARZ MI WYZNACZYŁ TERMIN CESARKI i wiecie co - dopiero teraz jak usłyszałam, że mały za niedługo będzie z nami - przeraziąłm się, zaczęłam się bać - stało sie to "namacalne". powiedział mi, że przy tak dużym dziecku i przy ułożeniu pośladkowym nie wolno czekać do końca bo mogą mi wody odejść i np. pępowina wypaść, więc to niedobrze.mam wizytę następną u niego 15 kwietnia i jeśli będzie OK to cc czeka mnie 29 kwietnia a jeśli lekarz zobaczy że nie dotrzymam to cc 21 kwietnia .[/QUOTE]monicaq przezylam szok! jaaaaaaaaaaaa taka konkretna data juz.... trzymam kciuki za ciebie, pieknie malutki rosnie Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny brzusie macie superowe!!! ja dzisiaj musze skoczyc na egzamin, takze postanowilam od rana was nadrobic, |
|||
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Daisyy Mam nadzieję, że już wyniki będą tylko dobre ![]() Wstałam coś dzisiaj strasznie zakatarzona z napuchniętymi oczkami, jakbym pół nocy przepłakała. A ja przecież tak smacznie spałam ![]() Dopijam kawkę ! |
|
|
|
#1074 |
|
Rozeznanie
|
witam
ja spałam jak suseł,ale bola mnie biodra,za ciezka chyba jestem ![]() sniadano juzzjedlismy,teraz maz ogląda bajki(jego niedzielne zajecie czeka mnie leniwa niedziela
|
|
#1075 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Jak zwykle wędrówka zaliczona w nocy do wc, nawet, nawet sie wyspałam choc bardzo się kręciłam z boku na bok nie mogłam sobie miejsca znaleźć i tak już jest prawie co noc, a to mnie noga i biodro boli jak śpie na jednej stronie, a to dzis kręgosłup lędzwiowy dał o sobie znać :/ No ale już po sniadanku, popijam jeszcze herbatkę i zajadam coś słodkiego |
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wyspałam, bez budzenia się w nocy
![]() Zjadłam śniadanie i uciekam, bo jedziemy do mojej babci, a nie byłam u niej od września (co prawda ona i tak nie będzie tego pamiętać, ale cieszę się, że ją odwiedzę, bo nie wiem, kiedy potem będzie okazja). Miłej niedzieli
|
|
#1077 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczyny!.
Jakaś maskara - mówie Wam ale teraz to co się dzieje to coś strasznego, co kilka chwil w nocy sie budze, ze zdrętwiałymi i bolącymi dłońmi i najgorsze jest to, że w ciagu dnia mam caly czas otępiałe i mrowiące palce u dłoni - najgorzej jest rano, nie jestem w stanie zrobić pięści z bólu, bo już nie tylko drętwieją tylko potwornie bolą, mrowia i nie moge nawet pokroić sobie chlebka - i jak tu dzidziem się zająć?! Mam nadzieje ze jak wróce na rehabilitacje to mi nastawi ten kręgosłup i będzie dobrze, ale normalnie chce mi się ryczeć Przepraszam, że tak z rana. Cytat:
. wczoraj miałam wrażenie że mam gorączkę tak mnie trzepało z zimna i miałam mega zgagę i mega niestrawność... ych.Cytat:
........... połakałam się ![]() a mnie z kolei calzedonia nie rusza .Cytat:
Cytat:
ale to tłumaczę sobie z powodu nadmiaru postów już nawet nie upominam się o odpowiedź od niektórych dziewczyn które mi nie odpisały .a gdzie jedziesz? dawaj info. .Cytat:
. nie wiem jeszcze czy pojade w pn ale jakby co to Cie złapię na korytarzu .nam nic nie mowiła o spaniu Cytat:
dzięki za info co do uroseptu. a to mydlo - nie wiedziałam że jest takie?! a pamietam i chyba dobrze pamiętam, jak nam na szkole rodzenia mówiła położna, że najlepiej biały jelen w kostce, nie w płynie. Cytat:
Cytat:
mam miec od razu konsulatcje anestezjologiczną gdyby się okazało że jednak 21 kwiecień. o jeju jeju jejuuuu!Kochana ja trzymam mocno za Ciebie kciuki!!! i poka pokaz mieszkanko ja też już mieszkam u siebie po remoncie .---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- KOchane! Jeszcze jedno proszę - czy wiecie czy taki len "ekspresowy" czyli rozpuszczalny można brać w ciązy? chyba nie ma znaczenia prawda? bo wiem, że można pić ten normalny, zalewać wrzatkiem itp, ale ja zawsze piłam taki odtłuszczony - chyba tez można? moze mi pomoże na ten mój żołądek. |
||||||||
|
|
|
#1078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiosku ruchu ![]() drogerii takiej taniej i w drogerii natura ale serio poszukaj w kiosku ruchu ![]() Cytat:
![]() ![]() szkoda ze lekarz nie powiedział o myciu rąk przed... mam nadzieje ze juz beda dobre wyniki ![]() moniqac low ju ![]() wpadłam na chwile bo tż dyktuje zadania z matematyki przed tel swojemu siostrzeńcowi:P miłej niedzielki!!!
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewuszki i Brzuszki
![]() ![]() Ddaaiissyy ale dobre wieści! Trochę lekcji wczoraj an wizażu pobrałaś i już wyniki lepsze hurrrraaa Co byśmy bez tych kochanych dziewczynek zrobiły? Agnieszka_Pe super, że u Ciebie coraz lepiej.. najważniejsze, że choróbsko ustępuje i antybiotyk działa! Gratulaski za wprowadzkę I oczywiście kciukaski za exam ![]() Aga87 a jak u Ciebie z ciśnieniem? Mam nadzieję, że dzisiaj już obejdzie się beż żadnych niepsodzianek i będzie już w normie! Matall ja też rozglądam się za Białym Jeleniem (czemu nazwa zastrzezona? ) takim specjalnym, do higieny intymnej i nie mogę znaleźć.. ciągel tylko, te zwykłe widuje ![]() Moria ale z Ciebie doradca pierwsza klasa.. idealny ochraniacz dla Artiz wykukałaś Juz wiem do kogo się zgłaszać w razie, gdyby mnie wena opuściła przy wszelkich remontach i przemeblowaniach
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac Wolę w płynie. Jakoś kostki mnie nie przekonują w ogóle. Zbierają się na nich bakterie i fuj, jak tak leży na wierzchu.
Grazin Kurde, to muszę kiosk znaleźć Lolka Chyba mimbi pisała, żeby dać spokój jeleniowi, bo to coś z jej nazwiskiem??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

spadam na dzisiaj do jutra

już ja Cie teraz przyczaję
- ja mam swój album zrobiony na profilu, więc zapraszam do oglądania foetk i szukania mnie
! od 19.0... to przesada, przeciez my z TZtem do pracy na drugie dzień

Wiem, bo chciałam kupić. Uwielbiam ich rajstopy 

heh
jesteśmy z Tobą. Może ten cukier rzeczywiście był taki wysoki od złego mierzenia i teraz już będzie lepiej 
to co się dzieje to coś strasznego, co kilka chwil w nocy sie budze, ze zdrętwiałymi i bolącymi dłońmi i najgorsze jest to, że w ciagu dnia mam caly czas otępiałe i mrowiące palce u dłoni - najgorzej jest rano, nie jestem w stanie zrobić pięści z bólu, bo już nie tylko drętwieją tylko potwornie bolą, mrowia i nie moge nawet pokroić sobie chlebka - i jak tu dzidziem się zająć?! Mam nadzieje ze jak wróce na rehabilitacje to mi nastawi ten kręgosłup i będzie dobrze, ale normalnie chce mi się ryczeć 
mam miec od razu konsulatcje anestezjologiczną