Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 22:47   #1051
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

ddaaiissyy coś takiego znalazłam :

Glukometry - wiarygodny pomiar

Glukometry i paski pomiarowe to delikatne urządzenia. Oto kilka naszych rad dotyczących ich używania w taki sposób, aby pomiar był wiarygdny i dokładny:

Nigdy nie używaj alkoholu i środków dezynfekujących do przemycia palca przed nakłuciem - alkohol obniża poziom cukru, a jego resztki mogą zmienić skład chemiczny kropli krwi na opuszku.
Do mycia rąk przed nakłuciem nie stosuj mydła niewiadomego pochodzenia - może zawierać środki dezynfekujące.
Podczas mycia rąk masuj opuszek, który zamierzasz nakłuć - woda zmiękczy skórę i ułatwi nakłucie, a masaż doprowadzi do opuszka świeżą krew.
Mycie rąk ciepłą wodą dodatkowo zwiąkszy ukrwienie opuszka.
Zaleca się boczne nakłucia opuszka. Nigdy nie pobieraj krwi z czubka opuszka, może być to bolesne.

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 22:56   #1052
eweska
Moderatoreska

Dobranoc spadam na dzisiaj do jutra
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 22:58   #1053
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
gusiagatko dobrze agus mówi, najlepiej całkiem na płasko...w razie nadmiernego ulewania się kładzie się coś pod materacyk np. ręcznik,żeby dziecko całkiem płasko nie leżało, ale jak nie ma takiej potrzeby to najlepiej nic
No i patrzcie jakie są sprzeczne informacje Nam położna na szkole rodzenia mówiła, że dziecko nie powinno leżeć na płasko, ale na poduszce też nie. Mówiła, żeby pod materac podłożyć jakąś poduszkę klin, a jak kogoś na nią nie stać (cytuję położną), to najlepiej pod przednie nogi łóżeczka podłożyć książki. Mówiła też, że absolutnie dziecko nie powinno spać na plecach. Najlepsza pozycja jest niby na brzuchu, ale że jest niebezpieczna, to tak dziecko powinno się kłaść tylko pod naszym nadzorem. Najlepiej kłaść na boku i używać do tego wałków, żeby się dziecko nie przekręcało, ewentualnie użyć zwiniętego w rulon kocyka/kołderki.
Powiem wam, że nie do końca się to wszystko pokrywa z tym, co już słyszałam, ani z tym co czytam np. w gazetach dzieciowych.

Ale się dzisiaj zdjęć brzuszków pojawiło i wszystkie urocze

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no to jak juz sie chwalimy
to wrzucam moje parowki w ciescie, zrobione 4 godziny temu
Zamorduje cie!!! Pomimo tego, że na śniadanie jadłam dzisiaj hot dogi domowej roboty, a na obiad pizze roboty mojego męża, to i tak mi smaka narobiłaś tym zdjęciem

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Aga.M - no taaaaaaaaaaaaaaaaaak, taka chuda blondynka, o chudych nogach ze słodkim brzuchem w czerwonym płaszczyku mnie ostatnio mijała jak siedziałam na foetlu przed windami na górze już ja Cie teraz przyczaję - ja mam swój album zrobiony na profilu, więc zapraszam do oglądania foetk i szukania mnie .
jeśli jeszcze pójdziemy na szkołe rodzenia, bo zastanawiam się - mówią tylko o porodzie naturalnym, musze dopytywać jak to jest jeśli chodzi o mnie.... a te dwie są niezłe rzeczywiście .

AHA - i jeszcze jak byliśmy ostatnio, co było z Sabiną i chłopaki "na sucho" kąpali dziecko wiesz o której wyszliśmy z klinik?! o 21.55 ! od 19.0... to przesada, przeciez my z TZtem do pracy na drugie dzień dlatego zastanawiam się czy iś c na IV zajęcia.

dzięki za opinie co do cc u nas - musze poprzeglądac śląskie mamuśki i opnie, może mi się lepiej zrobi.
No to nieźle was przytrzymała na tej szkole rodzenia. W poniedziałek na zajęciach mają już mówić o okresie połogu.

Ja jestem ślepa bez okularów, a nie lubię w nich chodzić, zakładam tylko do czytania, pracy przy komputerze, oglądania tv i jazdy samochodem, ale po tym jak zobaczyłam zdjęcia w albumie, mam nadzieję, że cię poznam. Czerwony płaszczyk się zgadza i chyba nikt inny takiego nie miał (pod spodem miałam fioletową sukienkę), blondynka też, ale to jest taki ciemniejszy mysi blond, natomiast chuda z chudymi nogami, to napewno nie ja ... szczególnie te nogi, bo nigdy szczupłych nie miałam, dlatego chodzę tylko w sukienkach, żeby moich ud nikt nie widział. Teraz z okazji szkoły rodzenia pierwszy raz w życiu założyłam leginsy na te zajęcia oddechowe i nie czułam się najlepiej w takim stroju

Atiz padłam Pokój jest przeboski I jeszcze sama, to zrobiłaś ... jestem pełna podziwu

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 23:02   #1054
andziot
Zakorzenienie

dobranoc

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 23:04   #1055
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

daisy bidulko
mimbi myslałam ze Ty sie wziełaś za pisanie swojego doktoratu
grazin jak moge zdobyc Twoj nr nie mam dostepu do Waszego klubu,a chciałabym miec z Wami kontakt w razie W
piękne macie brzuchlki
byłam dzis na zakupach i kupiłam tylko kosmetyki dzidziowi (z niwea babe)chyba beda ok chciałam jeszce pampersy ale 60zł kosztowały,to chyba dosc duzo,widziałam tansze chyba
Stary 2011-03-19, 23:04   #1056
gusiagatko
Zakorzenienie

Śliczne maluszki

Dobranoc

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 23:15   #1057
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
grazin!
the sania....
ja tez chce Laysyy. zielona cebulke...u mnie nieee maaaa ;(

wklejam wreszcie brzuszek!!
i jedno ostatnie zdjecie dla porownania z 25 tygodniem...
widze niestety, ze sie klusia ze mnie zrobila na twarzy, ale co tam, zrzucimy!!!
Załącznik 3833136Załącznik 3833137Załącznik 3833138

Duży masz brzuszek i muszę Ci powiedzieć, że odkryłam już powód, dla którego masz mało cm w brzuszku.
Ty po prostu jesteś MEGA SZCZUPŁA. Serio, serio, wyglądasz jak modelka w ciąży

Mary O, a o tym nie wiedziałam. Co więcej lekarz mi mówił, że mogę zamiennie stosować i jak nie mam recepty na furagin, to urosept, bo tak samo działają, tylko furagin jest mocniejszy
Służba zdrowia

atiz Normalnie KOCHAM pokój Twojego dzidziola Wprowadzam się
MASZ TAM ŻYRAFKĘ na ścianie

moniqac Ja też mam zgagę i nic nie pomaga. Heh. Edzik uciska chyba żołądek.
A ja uroseptu nie brałam w ciąży, ale pytałam gina czy mogę w razie infekcji i powiedział, że SPOKOJNIE i z czystym sumieniem

andziot To muszę się wybrać do h&m Tylko, czy tż mnie nie zabije... Nie mam już gdzie wkładać ubranek
"Riba choć" Ale super

Grazin Tak, ale np. legginsów ciążowych i rajstop ciążowych w calzedoni to już nie mają Wiem, bo chciałam kupić. Uwielbiam ich rajstopy A teraz d..., nie mogę nosić. W żadne się nie mieszczę
19 czapeczek?! Czuję się dziwnie, bo mam tylko 3

mimbi Się nie obrażaj

monika21121984 Napisz do Grazin na PW
A pampki za 60 zł to faktycznie przesada. Ja kupiłam te newborn 1 delikatniejsze za 49zł w Rossmannie...

A w ogóle, to poszukuję mydła BJ (bo miałam nie pisać Biały Jeleń ) do higieny intymnej i NIGDZIE NIE MA Tylko na all znalazłam, ale mydło za 8zł, a przesyłka 10
Jakby ktoś gdzieś widział, to proszę o info

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 23:21   #1058
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Duży masz brzuszek i muszę Ci powiedzieć, że odkryłam już powód, dla którego masz mało cm w brzuszku.
Ty po prostu jesteś MEGA SZCZUPŁA. Serio, serio, wyglądasz jak modelka w ciąży

Mary O, a o tym nie wiedziałam. Co więcej lekarz mi mówił, że mogę zamiennie stosować i jak nie mam recepty na furagin, to urosept, bo tak samo działają, tylko furagin jest mocniejszy
Służba zdrowia

atiz Normalnie KOCHAM pokój Twojego dzidziola Wprowadzam się
MASZ TAM ŻYRAFKĘ na ścianie

A ja uroseptu nie brałam w ciąży, ale pytałam gina czy mogę w razie infekcji i powiedział, że SPOKOJNIE i z czystym sumieniem

andziot To muszę się wybrać do h&m Tylko, czy tż mnie nie zabije... Nie mam już gdzie wkładać ubranek
"Riba choć" Ale super

Grazin Tak, ale np. legginsów ciążowych i rajstop ciążowych w calzedoni to już nie mają Wiem, bo chciałam kupić. Uwielbiam ich rajstopy A teraz d..., nie mogę nosić. W żadne się nie mieszczę
19 czapeczek?! Czuję się dziwnie, bo mam tylko 3

mimbi Się nie obrażaj

monika21121984 Napisz do Grazin na PW
A pampki za 60 zł to faktycznie przesada. Ja kupiłam te newborn 1 delikatniejsze za 49zł w Rossmannie...

A w ogóle, to poszukuję mydła BJ (bo miałam nie pisać Biały Jeleń ) do higieny intymnej i NIGDZIE NIE MA Tylko na all znalazłam, ale mydło za 8zł, a przesyłka 10
Jeśli chodzi o to mydło, co myślę, to ja kupiłam tutaj ttp://allegro.pl/show_item.php?item=150212 6291

Natomiast w temacie rajstop z calzedoni, to zawsze możesz sobie kupić pończochy.

Stary 2011-03-19, 23:30   #1059
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o to mydło, co myślę, to ja kupiłam tutaj ttp://allegro.pl/show_item.php?item=150212 6291

Natomiast w temacie rajstop z calzedoni, to zawsze możesz sobie kupić pończochy.
Ja chciałam takie w płynie. I nigdzie nie ma
Mam tylko takie:
http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=62...9&prId=62555#1
do szpitala, a nigdzie nie mogę znaleźć w normalnym opakowaniu

A pończoch nie lubię

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-19, 23:45   #1060
mary poziomkowa
Zakorzenienie

No myślałam, że poszły spać, a tu jeszcze tłuką posty, no

Matall, Rybeczko! RIBO! Jeśli nie masz recepty na Furagin, a coś Cię tam NIE TEGO, to można brać właśnie Urosept, żeby się pozbyć szybciej bakterii, dlatego pierwsza pomoc bezreceptowa, to właśnie Urosept i jakiś preparat z żurawiną [zobaaa dlaczego ]. Furagin jest skuteczniejszy, ale jeśli infekcja się dopiero zaczyna, to da radę jeszcze powalczyć i coś zadziałać, żeby się nie rozwinęła infekcja

A powiedz mi, jakiej firmy i jak się nazywała ta cynamonkowa farba, którą malowaliście? Śliczna jest i zasugerowałam komuś malowanie takim kolorem, no ale bez szczegółów

Jelonka widziałam w Rossmannie

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

NIEWYGODNIE MI! Halo, ratunku, nie ma dla mnie wygodnej pozycji, chyba się podwieszę pod sufitem i będę tak do końca ciąży.

Coś mnie dziś bolało wewnątrz i nawet nie wiedziałam co! Żołądek? Wątroba? Hanka mnie kopała po nerach? Nawet zadałam TŻ inteligentne pytanie, czy w związku z tym, że sporo czyta o ciąży, nie orientuje się, gdzie ja teraz mam poumieszczane narządy

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 23:55   #1061
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Ja chciałam takie w płynie. I nigdzie nie ma
Mam tylko takie:
http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=62...9&prId=62555#1
do szpitala, a nigdzie nie mogę znaleźć w normalnym opakowaniu

A pończoch nie lubię
Ja uwielbiam pończochy. Nawet w zimie noszę No nie w tym roku, bo się bałam, że dzidzi będzie wiało
A może o to chodzi? http://allegro.pl/mydlo-bialy-jelen-...516758437.html Jak nie, to się poddaje

Stary 2011-03-19, 23:58   #1062
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
No myślałam, że poszły spać, a tu jeszcze tłuką posty, no

Matall, Rybeczko! RIBO! Jeśli nie masz recepty na Furagin, a coś Cię tam NIE TEGO, to można brać właśnie Urosept, żeby się pozbyć szybciej bakterii, dlatego pierwsza pomoc bezreceptowa, to właśnie Urosept i jakiś preparat z żurawiną [zobaaa dlaczego ]. Furagin jest skuteczniejszy, ale jeśli infekcja się dopiero zaczyna, to da radę jeszcze powalczyć i coś zadziałać, żeby się nie rozwinęła infekcja

A powiedz mi, jakiej firmy i jak się nazywała ta cynamonkowa farba, którą malowaliście? Śliczna jest i zasugerowałam komuś malowanie takim kolorem, no ale bez szczegółów

Jelonka widziałam w Rossmannie

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

NIEWYGODNIE MI! Halo, ratunku, nie ma dla mnie wygodnej pozycji, chyba się podwieszę pod sufitem i będę tak do końca ciąży.

Coś mnie dziś bolało wewnątrz i nawet nie wiedziałam co! Żołądek? Wątroba? Hanka mnie kopała po nerach? Nawet zadałam TŻ inteligentne pytanie, czy w związku z tym, że sporo czyta o ciąży, nie orientuje się, gdzie ja teraz mam poumieszczane narządy
Ja to przed ciążą zawsze miałam furagin w domu. Niemalże "przewlekłe zapalenie pęcherza"

A farba, to "pachnący cynamon" dekoral

Kurczę, w Rossmannie koło mnie nie ma To poszukam w centrum przy okazji zajęć na uczelni

I łączę się w bólu w braku jakiejkolwiek dogodnej pozycji. Zaczynam wychodzić z siebie w tej kwestii...

DOBRANOC, idę odespać poprzednią noc.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-19, 23:59   #1063
Agnieszka.M
Rozeznanie

Raaatuuunku!!! Zjadłam przed chwilą banana i pali mnie zgaga

Stary 2011-03-20, 00:00   #1064
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam pończochy. Nawet w zimie noszę No nie w tym roku, bo się bałam, że dzidzi będzie wiało
A może o to chodzi? http://allegro.pl/mydlo-bialy-jelen-...516758437.html Jak nie, to się poddaje
O taki chodzi:
http://allegro.pl/bialy-jelen-zel-do...497640751.html

Tylko, że tutaj cena przesyłki jest wyższa niż za produkt, więc chcę znaleźć w jakimś sklepie...
Jak się nie uda, to zamówię na all, ale trochę szkoda mi tyle kasy wydawać...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-20, 00:06   #1065
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
O taki chodzi:
http://allegro.pl/bialy-jelen-zel-do...497640751.html

Tylko, że tutaj cena przesyłki jest wyższa niż za produkt, więc chcę znaleźć w jakimś sklepie...
Jak się nie uda, to zamówię na all, ale trochę szkoda mi tyle kasy wydawać...
Oj, to nawet nie wiedziałam, że istnieje taki produkt. Jak napisałaś biały jeleń do higieny intymnej, to pomyślałam o zwykłym szarym mydle, bo w gazecie ostatnio polecali właśnie zwykłe szare mydło do dbania o higienę w połogu.

Stary 2011-03-20, 01:24   #1066
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
grazin!
the sania....
ja tez chce Laysyy. zielona cebulke...u mnie nieee maaaa ;(

i jedno ostatnie zdjecie dla porownania z 25 tygodniem...
widze niestety, ze sie klusia ze mnie zrobila na twarzy, ale co tam, zrzucimy!!!
Załącznik 3833136Załącznik 3833137Załącznik 3833138
sliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaje, że Andziotek i Princi dzisiaj, choć zmęczone, to na pewno baaardzo zadowolone Zakupy mebelkowe to super zakupy

Andziotku dla Zosi.. za "składanie" komody dla siostrzyczki i samodzielne spanko!!

Grazin, Aga87.. dlaczego wy takie okrutne jesteście z tymi pysznościami?! wszystko takie apetyczne
A teraz jeszcze Sania czipsami kusi heh

Anula jakaś ty ślicza i zakochana w brzuszku pięknie się dziewczyny razem prezentujecie

Cytat:
A! No właśnie, sorbet to w sumie OWOCE i woda, więc spoczko

Grazin, ile razy mam powtarzać, że czipsy to warzywa, ziemniaki smażone zapewne w tłuszczu roślinnym. A już takie paprykowe?! No błagam, taka dawka zdrowia!

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj pędzicie...

Powiedźcie mi czy jak się zgłasza kobieta do szpitala na KTG bo "dziwnie" się czuje to na izbę trzeba iść, tak? i oni wtedy robią tylko ktg i jak wszystko ok to do domu. A jak się coś dzieje to na oddział, jo?

Kurcze przed chwilą wróciłam do domu i umieram już z bólu.
Trochę się nachodziłam dzisiaj i nawet po drodze wyłam bo nie wiedziałam co się dzieje. Nie chce panikować ale boli mnie bardziej niż wczoraj.
3mam kciuki
mnie tez dzisiaj takie bole wziely
jak na @ wlasnie

a do tego pelnia, ktora sprzyja porodom

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
the_sania; Lolus, Grazin Dzieki za pamiec o mnie

czytam Was na bieżąco tylko weny mi brak
Dobija mnie ten cukier.. juz nie chce sie zalic i tu skarzyc wiec wole nic nie pisac.

Dzis, wczoraj nawet na czczo 100 (norma do 90) a po posiłku wczoraj 130,140 raz 150 (norma wg mojego lekarza do 110, a wg andziotki i info z netu do 120)
Dzisiaj juz mega przegiecie teraz wieczorem... piekniusio po posiłkach bylo caly dzien bo ok 90-100 a teraz po kolacji 162 !! najlepsze jest to, ze za 2 min zmierzyłam i 140 bylo.
Jak to jest, ze tak moze sie zmieniaac...
i na dodatek ciagle głodna chodze, głowie sie co zjeść by było ok... wczoraj to juz płakałam nad sniadaniem... woda zabarwiona mlekiem i na tym ugotowana owsianka.. a cukier zly

Agus, Twoje przygody niezłe ! Dobrze, ze sie Toba zaopiekowali. A czy cisnienie 140/80 to złe ??? Bo ja notorycznie mam 140/80 badz 140/90... i bardzo czesto wlasnie takie.
sliczne brzuszkowe sesje, miło na Was patrzec
Ja sie zmierzyłam i od 2 tyg ciagle 102 na wysokosci pepka i 102 w biodrach. Z tą moja głodowa dieta to niedlugo chyba zaczne chudnac.
zle jest jak jest powyzej 140
a mialam 143/95 to juz ogromne jak na mnie
wiec dlatego sie martwili
oni sie martwili glownie tetnem malej
bo norma do 140-160
a moja niunia miala prawie 200
czasemi nawet 204

Cytat:
daisyyy glowa do gory! bedzie dobrze! cukier sie ureguluje, jedz czesto a malutko, bedzie dobrze, duzo wiary w siebie, napewno wszystko bedzie ok, jak sie smutasz to pisz, zamiast trzymac to w sobie kochana, przeciez po to tu jestesmy noooo!!!

grazin UWAGA WKLEJAM REKLAME LIBERO KTORA WYWOLUJE U MNIE HISTERYCZNE SPAZMY PLACZU, JESLI BEDZIECIE NA NIEJ WYC TAK JAK JA, TO NIE CZUJE SIE ODPOWIEDZIALNA

http://www.youtube.com/watch?v=WFXWG...eature=related

lolciu chyba nie mam w domu tak duzej ramki, zeby taki grubasek jak ja sie w niej zmiescil
dziekuje kochana jestes bardzo
a ja chyba juz jednym oczkiem na was patrze...
slodka reklama
a reklama calzedoni beznadziejna
Cytat:
Zamorduje cie!!! Pomimo tego, że na śniadanie jadłam dzisiaj hot dogi domowej roboty, a na obiad pizze roboty mojego męża, to i tak mi smaka narobiłaś tym zdjęciem
nie morduj mnie :błagam:
Stary 2011-03-20, 06:44   #1067
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Witam Mamunie
Mam nadzieje, ze wyspane? Bo ja nie
jak zwykle.. 5.10 pobudka i juz spac nie mogłam okropne to jest.Za to za oknem pogoda sie klaruje i chyba nie bedzie juz snieg padał jak wczoraj.

andziot
; i znów Ci dziekuje nie czytałam tego zapisu o nakłuwaniu. Wczoraj wieczorem juz Grazin mnie uświadomiła o waznych aspektach badania a Ty jeszcze to roszerzyłas.Wielkie dzięki za pomoc !
Że paski trzeba wgrac to tyle wiedziałam..lekarz mi powiedział no i tylko tyle. A glukometr chyba sprawny nówka, mam go od srody.
Dziś rano wyszorowałam dokladnie paluszki "białym jeleniem" bo on delikatny i cukier 87

A jeszcze mam pytanie do Ciebie, wklejałaś niedawno łóżeczko z USA Graco. Wiesz cos o nim? Ja juz dawno wykukałam je na allegro i wydaje się nie byc głupie. Gratuluje samodzielnego spanka Zosi

agusia
, a to racja, powyzej 140/90 to juz nadcisnienie łagodne. czasem sam fakt, ze czujemy kołatanie serca jeszcze bardziej nas nakręca tzn mnie i ten stres dodatkowo podnosi mi cisnienie. A od tego to jestem specjalistka- nie wiem czy pisalam ale juz bylam kiedys na ostrym dyzurze i badaniach czy to nie zawal bo cisnienie bylo 180/120 Koszmar !
Ale juz jest oki ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 07:43   #1068
moria44
Wtajemniczenie

Cześć babulki!

ddaaiisssyy ja nie śpię od 6'tej a wczoraj robiłam do późna deser dla dzisiejszych gości więc oczy na zapałki i ciągle

Cytat:
Genialny! A Ty ciągle chudzinka jesteś tylko piłka z przodu Tobie rośnie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Jestem dumna !!!
Szafki i łóżeczko też sama malowałam. Ahhhh...... Pięknie.......
atiz woooow! Ale z Ciebie artystka Ślicznie to wygląda Widzę, że masz już ochraniacz do łóżeczka z Ikeii ale jak zobaczyłam ten pokoik to stwierdziłam, że idealnie pasowałby również taki z allegro: http://allegro.pl/ochraniacz-na-loze...9.html#gallery

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Powiedźcie mi czy jak się zgłasza kobieta do szpitala na KTG bo "dziwnie" się czuje to na izbę trzeba iść, tak?
Siaśku ja nigdy nie byłam ale na pewno tak właśnie można zrobić więc jeśli "dziwnie" się czujesz, to leć kochana

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 08:29   #1069
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

moria rozumiem Cie bo mam dzis podobne odczucia jak Ty.
a co dobrego robiłas choc sobie poslucham.
własnie Siasiu, co z Toba

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 08:38   #1070
atiz
Rozeznanie

Witam dziewczynki!
Przede wszystkim dzięki za pochwały.
Informuję, że kot był w zestawie Drugi tez ale jest nieśmiały i uciekł.
Moria masz racje byłby idelany.
Matall wiedziałam że żyrafka Cię urzeknie.

Ja wczoraj poszłam spać po 24 i weszcie się wyspałam, 3 razy wstawanie na siku (to baaardzo mało) i tylko jeden raz złapał mnie ból biodra.

Dziś odpoczywam, popołudniu jedziemy do mamy na urodzinki, więc pewnie się strasznie obeżrę.

Miłego niedzielenia się dziewczynki....

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 08:40   #1071
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Widzę że wczoraj wieczorową porą znów gadałyście o jedzeniu, sorbetach i innych pysznościach Dobrze że mnie już nie było bo inaczej ślina po pas

Anulka, brzuszek cudny reklama którą wkleiłaś też urocza ale mnie jakoś nie rusza za to sławne rajstopki jak najbardziej

Atiz, pokój bombowy!

Siasiu, daj znać co z Tobą i czy pojechałaś na izbę

Daisyy, nie łam się jesteśmy z Tobą. Może ten cukier rzeczywiście był taki wysoki od złego mierzenia i teraz już będzie lepiej

Mimbi, a Ty gdzie wybywasz?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 08:46   #1072
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
A udało ci się przeprowadzić do nowego mieszkania, czy dalej jesteś u rodziców/teściów?
Czujesz się lepiej po antybiotyku?

tak, czuje sie lepiej po antybiotyku, chociaz wczoraj spalam prawie caly dzien tam gdzie usiadlam.

przeprowadzilam sie, wrzuce fotki wieczorem albo jutro

[QUOTE=moniqac;25812149
a jeśli chodzi o małego..... ciągle duży . 33t i 5dc a mały waży 2750 no i niestety dupka w dole - więc czeka mnie cesarka na 100%.

słuchajcie - DZISIAJ LEKARZ MI WYZNACZYŁ TERMIN CESARKI i wiecie co - dopiero teraz jak usłyszałam, że mały za niedługo będzie z nami - przeraziąłm się, zaczęłam się bać - stało sie to "namacalne". powiedział mi, że przy tak dużym dziecku i przy ułożeniu pośladkowym nie wolno czekać do końca bo mogą mi wody odejść i np. pępowina wypaść, więc to niedobrze.

mam wizytę następną u niego 15 kwietnia i jeśli będzie OK to cc czeka mnie 29 kwietnia a jeśli lekarz zobaczy że nie dotrzymam to cc 21 kwietnia .[/QUOTE]

monicaq przezylam szok! jaaaaaaaaaaaa taka konkretna data juz....
trzymam kciuki za ciebie, pieknie malutki rosnie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

dzisiaj sie zwazyłam.....

15 kg!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

ciagle idziemy leb w leb

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny skończone
Jeszcze tylko trzeba wymyć okno i zamontować roletę.

Jestem dumna !!!
Szafki i łóżeczko też sama malowałam. Ahhhh...... Pięknie.......

I kot numer 2 od razu chciał się przedstawić, Nr 1 gdzieś uciekła.
piekny pokoik!!!!!

dziewczyny brzusie macie superowe!!!

ja dzisiaj musze skoczyc na egzamin, takze postanowilam od rana was nadrobic,
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 08:57   #1073
gusiagatko
Zakorzenienie

Witam

Daisyy Mam nadzieję, że już wyniki będą tylko dobre

Wstałam coś dzisiaj strasznie zakatarzona z napuchniętymi oczkami, jakbym pół nocy przepłakała. A ja przecież tak smacznie spałam

Dopijam kawkę !

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 09:12   #1074
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

witam
ja spałam jak suseł,ale bola mnie biodra,za ciezka chyba jestem
sniadano juzzjedlismy,teraz maz ogląda bajki(jego niedzielne zajecie)a ja spajam kawke przed kaputerem jeszcze w pizamce
czeka mnie leniwa niedziela
Stary 2011-03-20, 09:44   #1075
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Jak zwykle wędrówka zaliczona w nocy do wc, nawet, nawet sie wyspałam choc bardzo się kręciłam z boku na bok nie mogłam sobie miejsca znaleźć i tak już jest prawie co noc, a to mnie noga i biodro boli jak śpie na jednej stronie, a to dzis kręgosłup lędzwiowy dał o sobie znać :/

No ale już po sniadanku, popijam jeszcze herbatkę i zajadam coś słodkiego Nie piszę co żeby Wam smaku z samego rana nie robić
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 10:04   #1076
matallewar
Zakorzenienie

Ja się wyspałam, bez budzenia się w nocy
Zjadłam śniadanie i uciekam, bo jedziemy do mojej babci, a nie byłam u niej od września (co prawda ona i tak nie będzie tego pamiętać, ale cieszę się, że ją odwiedzę, bo nie wiem, kiedy potem będzie okazja).

Miłej niedzieli

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-20, 10:08   #1077
moniqac
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczyny!.
Jakaś maskara - mówie Wam . Pisałam Wam że mam po wypadku samochodowym zmasakrowany kręgosłup szyjny - krąg mi się wbił w kanał kręgowy i powoduje ucisk itp... jak chodziłam na rehabilitacje to mi pomagało, bo neurochirurg chciał mnie juz ciąć ale teraz to co się dzieje to coś strasznego, co kilka chwil w nocy sie budze, ze zdrętwiałymi i bolącymi dłońmi i najgorsze jest to, że w ciagu dnia mam caly czas otępiałe i mrowiące palce u dłoni - najgorzej jest rano, nie jestem w stanie zrobić pięści z bólu, bo już nie tylko drętwieją tylko potwornie bolą, mrowia i nie moge nawet pokroić sobie chlebka - i jak tu dzidziem się zająć?! Mam nadzieje ze jak wróce na rehabilitacje to mi nastawi ten kręgosłup i będzie dobrze, ale normalnie chce mi się ryczeć .

Przepraszam, że tak z rana.

Cytat:
Kurde, napisałam wykład dla Moniquac i nie wkleił mi się post. To mój net zamula, czy wizaż?

Atiz, pisałam, że fajne gotowe królestwo masz, a kot się wpasował w klimat

Moniquac, Uroseptu nie można przyjmować, jeśli jest się uczulonym na jakiś składnik, albo jeśli bierze się go dużo i często. Jest moczopędny, więc może wypłukiwać składniki mineralne, których teraz musimy brać sporo. Nie ma badań na ciężarnych, więc producent się zabezpiecza i pisze w ulotce, że nie brać w ciąży, albo po konsultacji. Tobie zalecił lekarz, więc spokojnie
dziękuje Ci kochana, wybacz że musiałaś powtarzać wykład . wczoraj miałam wrażenie że mam gorączkę tak mnie trzepało z zimna i miałam mega zgagę i mega niestrawność... ych.

Cytat:
d

grazin UWAGA WKLEJAM REKLAME LIBERO KTORA WYWOLUJE U MNIE HISTERYCZNE SPAZMY PLACZU, JESLI BEDZIECIE NA NIEJ WYC TAK JAK JA, TO NIE CZUJE SIE ODPOWIEDZIALNA

http://www.youtube.com/watch?v=WFXWG...eature=related

dobra............. ........... połakałam się
a mnie z kolei calzedonia nie rusza .

Cytat:
Moje Kochane Dziewuszki Dziekuje Wam nie chciałam pisac, bo nie chciałam zanudzac i być monotematyczna
kochanie tyle razy nam tupomagałaś swom ramieniem jak my się żaliłyśmy a teraz nie chcesz dac nam szansy na odwdzięczenie się?! o nieeeeeeeeeeeee nie nie - chyba się do tego Krakowa przejadę i Ci pu.pkę skopie!

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Buuuuuu nikt ale to zupelnie nikt sie mna nie zainteresowal
Jestem nieszczesliwa i nikt mnie nie lubi, a ja Was tu dwie godziny nadrabiam, podczas gdy w Wysokich Obcasach jest artykul o moich Balkanach, do ktorego nawet nie zajrzalam, bo wybralam Was

W zwiazku z powyzszym sie obrazam i sobie jade w dluga podroz i wcale Wam nie powiem, gdzie jade i w ogole mnie nie interesuje, ze sie bedziecie o mnie martwic o nie nie
ja tez czuję się momentami tu niewidzialna ale to tłumaczę sobie z powodu nadmiaru postów już nawet nie upominam się o odpowiedź od niektórych dziewczyn które mi nie odpisały .

a gdzie jedziesz? dawaj info.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a

do poniedziałku kochane
cały dzień bez Ciebie?! miss ju!!!!! .

Cytat:
No i patrzcie jakie są sprzeczne informacje Nam położna na szkole rodzenia mówiła, że dziecko nie powinno leżeć na płasko, ale na poduszce też nie. Mówiła, żeby pod materac podłożyć jakąś poduszkę klin, a jak kogoś na nią nie stać (cytuję położną), to najlepiej pod przednie nogi łóżeczka podłożyć książki. Mówiła też, że absolutnie dziecko nie powinno spać na plecach. Najlepsza pozycja jest niby na brzuchu, ale że jest niebezpieczna, to tak dziecko powinno się kłaść tylko pod naszym nadzorem. Najlepiej kłaść na boku i używać do tego wałków, żeby się dziecko nie przekręcało, ewentualnie użyć zwiniętego w rulon kocyka/kołderki.
Powiem wam, że nie do końca się to wszystko pokrywa z tym, co już słyszałam, ani z tym co czytam np. w gazetach dzieciowych.

No to nieźle was przytrzymała na tej szkole rodzenia. W poniedziałek na zajęciach mają już mówić o okresie połogu.

Ja jestem ślepa bez okularów, a nie lubię w nich chodzić, zakładam tylko do czytania, pracy przy komputerze, oglądania tv i jazdy samochodem, ale po tym jak zobaczyłam zdjęcia w albumie, mam nadzieję, że cię poznam. Czerwony płaszczyk się zgadza i chyba nikt inny takiego nie miał (pod spodem miałam fioletową sukienkę), blondynka też, ale to jest taki ciemniejszy mysi blond, natomiast chuda z chudymi nogami, to napewno nie ja ... szczególnie te nogi, bo nigdy szczupłych nie miałam, dlatego chodzę tylko w sukienkach, żeby moich ud nikt nie widział. Teraz z okazji szkoły rodzenia pierwszy raz w życiu założyłam leginsy na te zajęcia oddechowe i nie czułam się najlepiej w takim stroju

Atiz padłam Pokój jest przeboski I jeszcze sama, to zrobiłaś ... jestem pełna podziwu
wiem wiem wiem juz która to Ty . nie wiem jeszcze czy pojade w pn ale jakby co to Cie złapię na korytarzu .

nam nic nie mowiła o spaniu wrrrrrr.... myśle, że najważniejsze zajęcia czyli kąpanie dziecka i pielęgnacja to jednak było najważniejsze.

Cytat:

zgaga jest straszna!!!!!!!!!!!! mleko pomogło mi na chwilę, a potem miałam mega mega zgagę i mega mega niestrawność, jakbym była w I trymestrze. ych.
dzięki za info co do uroseptu.

a to mydlo - nie wiedziałam że jest takie?! a pamietam i chyba dobrze pamiętam, jak nam na szkole rodzenia mówiła położna, że najlepiej biały jelen w kostce, nie w płynie.

Cytat:

witaj w klubie... noce zaczynają byc bardzo męczące wrrrrrrrrrrr.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
tak, czuje sie lepiej po antybiotyku, chociaz wczoraj spalam prawie caly dzien tam gdzie usiadlam.

przeprowadzilam sie, wrzuce fotki wieczorem albo jutro

monicaq przezylam szok! jaaaaaaaaaaaa taka konkretna data juz....
trzymam kciuki za ciebie, pieknie malutki rosnie
Kochana, a jaki ja szok przeżyłam - a wiesz co będe czuć 15 kwietnia?! mam miec od razu konsulatcje anestezjologiczną gdyby się okazało że jednak 21 kwiecień. o jeju jeju jejuuuu!

Kochana ja trzymam mocno za Ciebie kciuki!!!
i poka pokaz mieszkanko ja też już mieszkam u siebie po remoncie .

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

KOchane!
Jeszcze jedno proszę - czy wiecie czy taki len "ekspresowy" czyli rozpuszczalny można brać w ciązy? chyba nie ma znaczenia prawda?

bo wiem, że można pić ten normalny, zalewać wrzatkiem itp, ale ja zawsze piłam taki odtłuszczony - chyba tez można? moze mi pomoże na ten mój żołądek.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 10:12   #1078
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

ja widziałam w :
kiosku ruchu
drogerii takiej taniej
i w drogerii natura
ale serio poszukaj w kiosku ruchu
Cytat:
Witam Mamunie
Mam nadzieje, ze wyspane? Bo ja nie
jak zwykle.. 5.10 pobudka i juz spac nie mogłam okropne to jest.Za to za oknem pogoda sie klaruje i chyba nie bedzie juz snieg padał jak wczoraj.

andziot
; i znów Ci dziekuje nie czytałam tego zapisu o nakłuwaniu. Wczoraj wieczorem juz Grazin mnie uświadomiła o waznych aspektach badania a Ty jeszcze to roszerzyłas.Wielkie dzięki za pomoc !
Że paski trzeba wgrac to tyle wiedziałam..lekarz mi powiedział no i tylko tyle. A glukometr chyba sprawny nówka, mam go od srody.
Dziś rano wyszorowałam dokladnie paluszki "białym jeleniem" bo on delikatny i cukier 87

A jeszcze mam pytanie do Ciebie, wklejałaś niedawno łóżeczko z USA Graco. Wiesz cos o nim? Ja juz dawno wykukałam je na allegro i wydaje się nie byc głupie. Gratuluje samodzielnego spanka Zosi

agusia
, a to racja, powyzej 140/90 to juz nadcisnienie łagodne. czasem sam fakt, ze czujemy kołatanie serca jeszcze bardziej nas nakręca tzn mnie i ten stres dodatkowo podnosi mi cisnienie. A od tego to jestem specjalistka- nie wiem czy pisalam ale juz bylam kiedys na ostrym dyzurze i badaniach czy to nie zawal bo cisnienie bylo 180/120 Koszmar !
Ale juz jest oki ?
strasznie sie ciesze ze wynik niski!!
szkoda ze lekarz nie powiedział o myciu rąk przed...
mam nadzieje ze juz beda dobre wyniki

moniqac low ju
wpadłam na chwile bo tż dyktuje zadania z matematyki przed tel swojemu siostrzeńcowi:P

miłej niedzielki!!!
Stary 2011-03-20, 10:13   #1079
Lolka1212
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewuszki i Brzuszki

Ddaaiissyy ale dobre wieści! Trochę lekcji wczoraj an wizażu pobrałaś i już wyniki lepsze hurrrraaa

Co byśmy bez tych kochanych dziewczynek zrobiły?

Agnieszka_Pe
super, że u Ciebie coraz lepiej.. najważniejsze, że choróbsko ustępuje i antybiotyk działa! Gratulaski za wprowadzkę
I oczywiście kciukaski za exam

Aga87 a jak u Ciebie z ciśnieniem? Mam nadzieję, że dzisiaj już obejdzie się beż żadnych niepsodzianek i będzie już w normie!

Matall ja też rozglądam się za Białym Jeleniem (czemu nazwa zastrzezona? ) takim specjalnym, do higieny intymnej i nie mogę znaleźć.. ciągel tylko, te zwykłe widuje

Moria
ale z Ciebie doradca pierwsza klasa.. idealny ochraniacz dla Artiz wykukałaś Juz wiem do kogo się zgłaszać w razie, gdyby mnie wena opuściła przy wszelkich remontach i przemeblowaniach
Stary 2011-03-20, 10:31   #1080
matallewar
Zakorzenienie

moniqac Wolę w płynie. Jakoś kostki mnie nie przekonują w ogóle. Zbierają się na nich bakterie i fuj, jak tak leży na wierzchu.

Grazin Kurde, to muszę kiosk znaleźć Serio nie wiem, gdzie mam najbliższy

Lolka Chyba mimbi pisała, żeby dać spokój jeleniowi, bo to coś z jej nazwiskiem??

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości