|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Cześć laseczki
![]() Witam po dlugiej nieobecnosci spowodowanej wyjazdem do kalisza... tak jak mowilam szef zalatwil mi droge "na skroty" i jechalam do kalisza przez wroclaw chyba z 6h mi na tym zeszlo, no ale nic... potem maz mial do mnie dojechac, ale oczywiscie sprawa sie rypla, bo hotelik w kaliszu malutki, malo gosci, mialam pokoj na parterze wiec nie dalo by sie przemycic tzta tak bysmy nie musieli doplacac za druga osobe w pokoju... a niestety byly to koszty niemale wiec zdecydowalismy ze tz nie przyjedzie...mamy inne wydatki... no i tak siedzialam w tym kaliszu sama, wynudzilam sie za wszelkie czasy, szkoda ze nie wzielam sobie laptopa bo w hotelu byl dostep do wi fi, ale niestety mamy tylko jeden komp w domu i tz na nim pracuje wiec to nie wchodzilo w gre... no i tak wynudzilam sie w tym kaliszu ze szok, po pracy szlam na miasto, troche pochodzic i cos zjesc (ale samemu to lipa w dodatku zimno bylo), a potem do pokoju przed tv i spac przynajmniej wypoczelam ![]() Z powrotem wracalam juz pociagiem, ale tak zimno bylo w tym pociagu ze oczywiscie mnie przewialo i teraz jestem chora... wypadalo by jutro isc do lekarza, a nie do pracy i to nie wiadomo na ile godzin jeszcze bo bede tam sama, wiec biezacych spraw bedzie full i troche, no a jeszcze na pewno zaleglosci tez sporo tak wiec ekstra bedzie... a ja ledwo zyje, tak mam nos zawalony i wszystko mnie boli ehhh... Powoli rozpoczynamy przygotowania do budowy ![]() ![]() i mozna kopac aaaa i zakupilam tablice informacyjna o budowie zeby nie bylo ze sie nie wlaczam w przygotowania :P
|
|
|
|
#2732 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zaszalałaś ze spaniem ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
sambus szkoda ze przez pile do kalisza nie jechalas
![]() wlasnie w tv leciala ta piosenka, podoba mi sie : http://www.youtube.com/watch?v=KMkyS...eature=related ktosia ![]() szukam lampki nocnej/stolowej w stylu glamour z chromowanym trzonem, widziala ktoras cos fajnego? |
|
|
|
#2734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za pracę trzymam, żeby na to paliwo było ![]() Tez mam nadzieję, że nie zdrożeje, ale jak przeczytałam jedno na demotywatory. pl..., że może kosztować 9,99 bo na tyle jest miejsca w cennikach to mi szczęka opadła i do śmiechu już nie było Cytat:
chrzestnych robicie chrzestnymi?
|
||
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia oo to dziś imprezka??
![]() ktosia dobra, kupię te tańsze i zobacze ![]() Samba oooo pokazywałaś projekt?? |
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
a co do cukru, na rynku u nas widzialm cukier z niemiec za 3,70kilo
![]() przychodzi tomka siotra z mezem i dziecmi na kawe i bedziemy prosic ich na chrzestnych
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaledwie 25 minut
|
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to glamour, ale te są ładne, choć ceny takie, że z kapci można wyskoczyć http://miviena.pl/tableandfloor_stol...m,33,1118.html http://miviena.pl/radiance___lampa_s...al,33,181.html http://miviena.pl/table_lamps_stolow...m,33,1076.html |
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Ten "skrót" opanuje pewnie następnym razem
za 2 tygodnie jade na tydzien do Warszawy..., ale wtedy mam nadzieje ze lepiej bedzie bo w tym samym czasie bedzie tam jeszcze druga dziewczyna z kalisza, takze po pracy bede miala towarzystwo ![]() W ogole to nie znalam za bardzo tych dziewczyn z kalisza (tylko telefonicznie), ale jak sie okazalo zarabiste sa... taka tam maja fajna atmosfere w tym biurze...nie to co u nas ehhh Anika gratuluje narodzin slicznej coreczki |
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
A kiedy planujecie chrzciny?
|
|
|
|
#2741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam się cieszę, że mogłam powiedzieć co mnie boli... chociaż i tak nic nie robią w kierunku, żeby był chodnik i oświetlenie... teraz to już autem śmigam, to już jakoś teraz mnie przestało interesować... egoistka ![]() Z mężem teraz jest ok, przyjechał 5 marca, 2,5 miesiąca mieliśmy rozłąki to był najtrudniejszy okres... jak przyjechał to się go bałam, nie poznałam obiecał, że już będzie normalnie, co 3 tyg zjazd, bo wtedy nie mieli pracy i było ciężko. Za tydzień ma być. No i możliwe, że mieszkanie załatwią zobaczymy co to będzie... ![]() 30 km powiadasz?? Ale codziennie dojeżdżasz do Poznania?? czy jak to wygląda?? Ja myślałam, że raz na jakiś czas... a jak codziennie to będzie udręka, bo 60 km dziennie wtedy ja mam do Torunia 8 km także chwila moment i jestem. A samochód to jednak wygoda, wsiadasz i jedziesz, a nie myślałaś, żeby zrobić na gaz? Będzie trochę taniej, chodź gadają, że ma i gaz do 5 zł podskoczyć nie wiem ile w tym prawdy no ale wiesz... A okolicę jak opisujesz, to musi być naprawdę piękna Czekam na zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że niedługo się wprowadzacie! ![]() A jak z mężem, wszystko ok? ![]() Cytat:
Kliwia cieszę się, że pogadaliście sobie i jest ok
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda, że nie udało się męża przemycić, byście mieli małe wakacje ![]() No i budowa, ahhhh... u nas teoretycznie murarz ma zaczynać we wtorek ale chyba trzeba będzie go trochę przesunąć, bo po primo to deszcz ostatnio przylał i jest mega a mokro a po drugie primo to my jeszcze nic oprócz najważniejszego materiału nie mamy, ani cementu, piachu nic... brrr w ogóle to mam takie stres, że trudno to opisać... boję się, że tego nie ogarnę ![]() Cytat:
![]() Nie każde auto da i opłaca się zrobić na gaz niektóre pod jego wpływem bardzo się psują i więcej wynoszą później koszta naprawy silnika i czegoś tam jeszcze, niż oszczędność ![]() Najlepsze były polonezy ![]() je śmiało na gaz można było
|
||
|
|
|
#2743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak cos to wklejam 2 raz: http://www.z500.pl/projekt/z1,maly,d...,budowie,.html Cytat:
w ostrowie tez bylam w tamta strone przejezdzalam, a spowrotem to kolega mnie zawiozl do ostrowa na pociag bo stamtad mialam jedyny bez przesiadek no i siedzialam na dworcu prawie godzine bo byl opozniony
|
||
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
samba tez nzam fajnych ludzi z kalisza
![]() ktosia chrzciny beda 22go maja 1 lapmka mi sie podoba, ale cena ![]() ja tak za 150zl max szukam ![]() ide sie zdrzemnac jak dam rade usnac
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na razie mamy tylko bloczki fundamentowe i bloczki na sciany... tez piachu, cementu ani niczego takiego nie mamy jeszcze... no ale my musimy zaczac od kopania dziury pod fundament a na razie jeszcze ziemia jest zmarznieta (zwlaszcza ze w piatek dowalilo sniegiem) wiec na razie trzeba czekac... no ale juz ten czas zbliza sie coraz bardziej ![]() ![]() ![]() Tez sie boimy ze tego nie ogarniemy, na pewno bedzie ciezko, ale trzeba wierzyc ze damy rade Wy braliscie jakis kredyt czy na razie budujecie z oszczednosci?
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Samba bardzo fajny domek (nie pamiętałam go). A garaż będzie oddzielnie?? podoba mi się wielki salon i połączenie z kuchnią
![]() Zamówiłam te worki. W sumie 4 sztuki ( 60x50, 80x60 (2 razy), 98x68) za wszystkie z przesyłką zapłaciłam 26 zł
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia miłej drzemki
![]() Cytat:
![]() i na ten rok na bank nie bierzemy kredytu, a co dalej to się zobaczy Z budową to jest tyle załatwiania... ooo zapomniałam, mamy jeszcze stemple kupione ![]() No i powoli chcielibyśmy się rozglądać za krokwiami na dach, bo podobno trzeba zamawiać bo lepiej, żeby były wysuszone... ![]() w ogóle Wy w tym roku do jakiego momentu chcielibyście dojść?
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-03-20 o 13:16 |
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mówiłam, że ceny powalające
|
||
|
|
|
#2749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale garaz to w pozniejszym okresie sie wybuduje chyba ![]() a co to za worki i do czego sie je uzywa? Cytat:
![]() :brzyda l: a tak na serio to mam nadzieje ze bedziemy mieli do zimy chociaz stan surowy zamkniety... no ale zobaczymy bo budujemy sami... ale koledzy tzta z pracy obiecali nam pomagac w weekendy ![]() tzn za kase ale wiadomo ze nie bedzie to taka kasa jaka trzeba zaplacic fachowca juz sie nie moge doczekac ![]() Pokaz mi prosze jeszcze raz link do waszego projektu bo cos znalezc nie moge
|
||
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o tym, ze auto się psuje to wiem po tym, bo teście mają i im się autko rozwala chyba, że akurat ich samochód (marka czy model) jest na tyle pechowe
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chybami mdłości wróciły |
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech pomagają ![]() ![]() My to liczymy, że budowa zajmie nam ze 4 lata to na bank, ale się okaże jak z finansami będzie ![]() Sambuś, a czym Wy chcecie ogrzewać? bo macie kotłownie w środku domu... a to nasz domek: http://archiprojekt.com.pl/projekty_domow_220.html o powierzchni użytkowej 158m2
|
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Oj bidulko, a może się czymś strułaś? |
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcemy zrobić ogrzewanie podłogowe + piec z podajnikiem.... chyba bo ten temat niestety ciagle nie jest do konca ustalony a myslelismy nawet zeby z czasem przeniesc ta kotlownie do garazu tzn za garazem planujemy takie pomieszczenie gospodarcze i wtedy jakos to cieplo rurami doprowadzic czy cos (bylismy u jednego architekta i wlasnie tak to mial rozwiazane i sobie chwalil)ale to sie jeszcze zobaczy ![]() To na dlugo sobie ta budowe rozplanowaliscie, my chcemy jak najszybciej bo niestety juz coraz bardziej wkurza nas pomieszkiwanie u tescia i jego wieczne wpieprzanie sie do wszystkiego
|
|
|
|
|
#2755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć słyszałam już to od paru osób.Cytat:
![]() A co do pieca to nie wiem jak to rozwiążecie w środku domku.... ale za to pomysł z pomieszczeniem godposarczym świetny tylko lepiej by to było zrobić od razu, bo jak po jakimś czasie tak będziecie chcieli to chyba byście musieli podłogi zrywać itp. a szkoda by było... tylko niestety od razu większy koszt...Generalnie to sąsiad rodziców ma pomieszczenie gospodarcze i to je najpierw pobudował, tam podłączył ciepło i piec... a dopiero potem budował dom... Powiem Ci, że znam też przypadek gdzie ktoś ma kotłownie za łazienką, a właściwie w pralni no i jak przenosić węgiel? w wiaderku przez cały dom? najlepszym rozwiązaniem jest albo przez garaż o ile dołączony jest do domu, albo bezpośrednio z dworu wejście do kotłowni.... no albo to pomieszczenie gospodarcze |
||
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
abyście na boku domu zrobili sobie wyjście na dwór z kotłowni i sprawa wyglądałby dużo lepiej... węgiel prosto z dworu się wtedy zanosi do kotłowni... a do tego to przyszłe pomieszczenie gospodarcze albo jakaś inna szopka mogłaby zawierać zapas węgla albo luzem i na taczkę prosto do kotłowni albo w workach... ( trochę drożej ale czyściej )... a przez dom to ja naprawdę cięzko to widzę, bo to jednak się kurzy u rodziców jest przejście z garażu do kotłowni to i tak się tata denerwuje bo jak kładzie do pieca to od razu musi sprzątać cały garaż, bo taki syf... dlatego my robiliśmy z osobnym wejściem, żeby nie roznosić tej sadzy... Mam nadzieję, że w czymś pomogłam |
|
|
|
|
#2758 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu raczej nie, bo to samo uczucie co w I trymestrze, jakbym zjadła zgniłe jajo i siedziało mi na żołądku.
W ogóle nie mam dziś humoru. |
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę to przedyskutować z tztem... tez pomyslalam o drugim wejsciu ale to jest z przodu budynku i chyba nie bedzie to za fajnie wygladac... z boku nie mozemy zrobic bo mamy 3 metry od granicy dom...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

chyba z 6h mi na tym zeszlo, no ale nic... potem maz mial do mnie dojechac, ale oczywiscie sprawa sie rypla, bo hotelik w kaliszu malutki, malo gosci, mialam pokoj na parterze wiec nie dalo by sie przemycic tzta tak bysmy nie musieli doplacac za druga osobe w pokoju... a niestety byly to koszty niemale wiec zdecydowalismy ze tz nie przyjedzie...mamy inne wydatki... no i tak siedzialam w tym kaliszu sama, wynudzilam sie za wszelkie czasy, szkoda ze nie wzielam sobie laptopa bo w hotelu byl dostep do wi fi, ale niestety mamy tylko jeden komp w domu i tz na nim pracuje wiec to nie wchodzilo w gre... no i tak wynudzilam sie w tym kaliszu ze szok, po pracy szlam na miasto, troche pochodzic i cos zjesc (ale samemu to lipa w dodatku zimno bylo), a potem do pokoju przed tv i spac 

szczególnie koszt benzyny...
tydzień temu wyszorowałam wszystkie listwy przypodłogowe ,wczoraj zauważyłam że wyglądają tak jak przed czysczeniem 

czy jak to wygląda?? Ja myślałam, że raz na jakiś czas... a jak codziennie to będzie udręka, bo 60 km dziennie wtedy
ja mam do Torunia 8 km także chwila moment i jestem. A samochód to jednak wygoda, wsiadasz i jedziesz, a nie myślałaś, żeby zrobić na gaz? Będzie trochę taniej, chodź gadają, że ma i gaz do 5 zł podskoczyć

bo lepiej, żeby były wysuszone...