Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-21, 00:43   #3601
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Mamo, 24 godziny i tyyyyyyle nadrabiania! Czy weekendy nie powinny byc jakies cichsze tutaj? :P

Mnie czasami ludzka glupota badz ignorancja powala na kolana niestety ... Kiedys poznalam na uni chlopaka z Egiptu i jak mu powiedzialam, ze jestem z Polski, a on chcac zablysnac powiedzial, ze wie co gdzie i tak dalej. Co wiecej, poinformował, mnie, ze kiedy Polska była kolonia brytyjska .. Jak to mowia, czlowiek uczy sie przez cale zycie .. :P

Witamy serdecznie
Widze, ze dziewczyny juz pomogły menippe z umową A ja czekam na wiecej informacji o Was Jak dlugo jestescie razem, kiedy byly zareczyny Cos wiecej My tu bardzo ciekawskie jestesmy :P

Poznali sie przez internet? Wow, coraz wiecej osob poznaje tak swoich partnerow Ja juz mam dwojke znajomych, ktorzy swojego chlopaka/dziewczyne poznali w ten sposob. Ja jednak bym sie na cos takiego nie odwazyla. Spodobalby mi sie ktos, a pozniej okazaloby sie, ze to nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia .. Ale super, ze Twojej przyjaciolce sie udalo )

2.800 to wydaje mi sie, ze to bardzo dobra cena. My za jeden dzien placimy 3.300 (promocja :P z 3.500 bo zalatwialam ich juz kiedys na moja studniowke :P)

No fajnie .. Z takim managerem, to nic tylko interesy robic .. Dobrze, ze postawilas sprawe jasno. No bo co to, ze nie ma umowy? Ja to bym chyba po nocach ni spała, gdyby okazało sie, ze nie mamy umowy! Balabym sie, ze druga para mloda sie pojawi tego samego dnia i bedziemy walczyc o sale :P:P:P

A czemu nie chcesz byc chrzestna? Ja bym nie miala nic przeciwko, z tym, ze u mnie, jak na zlosc, nic sie nie szykuje :P
Mam nadzieje, ze juz czujesz sie lepiej, bo cos dlugo Cie to chorobsko trzyma!!

Super! jedna rzecz do zalatwienia mniej

Co do chłopca to na pewno Bartus, a dziewczynka to nie jestesmy jeszcze pewni, choc TZ forsuje Maje A jesli uda mu sie mnie namowic na trzecie dziecko, to wtedy pomyslimy

Poza tym, pisze do Was juz z polskiej ziemi )))) Hurra! Nie ma to jednak jak 3 godzinki w samolocie i 6 godzin tluczenia sie po polskich drogach (zamiast 3!!!!). MASAKRA.
Co mnie cieszy, Mama widzac mnie od razu powiedziala, ze schudlam strasznie i zaczela mnie podejrzewac o odchudzanie! Tata to samo! Haha. Weszłam na wage (na Wyspach jest jakas rozlegulowana), a tam 53! Hurra. Jeszcze 2 w dół i chyba sama sie w sobie zakocham :P
to dobrze że jesteś już w Polsce ciesz się każdą chwilą i załatwiaj wszystkie sprawy pomyślnie co do wagi to pozazdroszę
a teraz lecę spać dobranoc złotka
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 01:35   #3602
betterw
Raczkowanie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez Karinkaa88 Pokaż wiadomość
ojj ja tez musze nadrobić i to konkretnie hehe
Dziewuszkii widze,że większość z Was ma już ustaloną godzine ślubu ksiądz bez problemu ustala msze z takim wyprzedzeniem?? aa i przy okazji informuje od razu o naukach małżeńskich i poradni małzeńskiej??
hmmm a mam jeszcze pytanko jak ustalacie juz godzine ślubu to załaatwiacie formalności związne z zapłata za msze? ??
buziole
Powiem Ci nawet więcej - godzina, na której nam zależało, jak to powiedziano nam w kancelarii "jest już od dawna zajęta", czyli przyszlismy za późno, a było to 1,5 roku przed slubem. Wszelkie formalności dopiero załatwiamy przed slubem, a opłata po mszy. Nauki, poradnia - mamy pytać najwcześniej w styczniu 2012.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 02:05   #3603
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Chciałam się przywitać i dołączyć do grona. Widzę, że dyskusja na temat ślubów 2012 w pełni rozkwita Milo będzie wymienić doświadczenia z innymi Pannami Młodymi
Hejka

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

Dziewczyny!
miałam ważyć się za kilka dni ale dzisiaj kupiłam wagę i no musiałam się zważyć
Uwaga! W ciągu 10dni schudłam 6,2kg

JAK TO MOŻLIWE???? To przecież ponad 1,5 kg dziennie......!!!!

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

umowa z fotografem podpisana
tak się ciesze że kolejny krok do przodu

polecam
http://www.tomasz-horowski.pl/glowna.aspx
Niestety wyskoczył mi errorrrrrrrr po kliknięciu na "fotografia ślubna" to se pooglądałam....heh Ale i tak gratuluję To duży krok do przodu w przygotowaniach....

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Właśnie oglądam buciki slubne.
Wpadły mi w oko te http://moda.allegro.pl/kotyl-wygodne...510278438.html
Co o nich myślicie??
Yyyy....jeśli o mnie chodzi...to nie w moim stylu....

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
widziałyście to http://www.youtube.com/watch?v=K0DmtmmFEVo chyba bym zabiła biednego chłopa
TY LEPIEJ NIE PRZESYŁAJ JUŻ TAKICH LINKÓW!!! Poryczałam się ze śmiechu....a TŻ nie potrafił mnie uspokoić, TAKIEJ GŁUPAWKI DOSTAŁAM!!! Normalnie nie ma to jak wymarzony ślub Filmik-bajka

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
My zapoznaliśmy rodziców przed oglądaniem sali (chcieliśmy im ją pokazać, żeby wiedzieli co i jak ) rodzice TŻ przyjechali do nas na kawę posiedzieli ok 1,5 h i pojechaliśmy na sale. Specjalnie tak to zrobiliśmy bo widzieli się pierwszy raz, pewnie trochę zestresowani byli, a nie wiedzieliśmy czy będzie o czym gadać
Eeee no pomysłowe....pomysłowe!!! !

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
a ja zauważyłam, że im dłużej tż jest za granicą tym bardziej czuję, że się od niego oddalam, jakbysmy żyli w całkiem 2 różnych światach dobrze ze za tydzień już do niego jadę i mam nadzieję, że to tylko chwilowe i za pare dni będę sama się śmiała ze swoich głupich myśli
A gdzie Twój TŻ przebywa?

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
PREZENT DLA MĘŻA: nie przewiduję w swoich planach takowego. za swój jedyny prezent będzie mógł uznać mnie
DOKŁADNIE! Jestem takiego samego zdania.

Cytat:
gratuluję wybrania daty ja was podziwiam dziewczyny ślub w lipcu albo sierpniu to dla mnie hard core. Są takie upały że hoho zdarzają się chłodniejsze dni fakt ale ja bym się raczej nie zdecydowała. A jak wy się z tym rozpatrujecie??
No właśnie dlatego, przez te upały, zaczęłam się wahać czy to jednak na pewno ma być lipiec???? .... Czy nie lepszy będzie wrzesień.....? Ehhh

Cytat:
Poznali sie przez internet? Wow, coraz wiecej osob poznaje tak swoich partnerow Ja juz mam dwojke znajomych, ktorzy swojego chlopaka/dziewczyne poznali w ten sposob. Ja jednak bym sie na cos takiego nie odwazyla. Spodobalby mi sie ktos, a pozniej okazaloby sie, ze to nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia .. Ale super, ze Twojej przyjaciolce sie udalo

Poza tym, pisze do Was juz z polskiej ziemi )))) Hurra! Nie ma to jednak jak 3 godzinki w samolocie i 6 godzin tluczenia sie po polskich drogach (zamiast 3!!!!). MASAKRA.
Co mnie cieszy, Mama widzac mnie od razu powiedziala, ze schudlam strasznie i zaczela mnie podejrzewac o odchudzanie! Tata to samo! Haha. Weszłam na wage (na Wyspach jest jakas rozlegulowana), a tam 53! Hurra. Jeszcze 2 w dół i chyba sama sie w sobie zakocham :P
No My z TŻ też zapoznalismy się przez neta... Z tym, że nie przez żaden portal randkowy, a przez zwykły społecznościowy, konkretnie studencki....Nie wiem czy któraś z Was może pamięta/zna stary dobry studentix????
A ile Ty masz wzrostu, Kochana, że marzy Ci się 51kg????
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 08:57   #3604
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
No właśnie dlatego, przez te upały, zaczęłam się wahać czy to jednak na pewno ma być lipiec???? .... Czy nie lepszy będzie wrzesień.....? Ehhh
Ja uważam, że jeśli ktoś chce ominąć upały to ślub powinien być w październiku-maja. Chociaż ostatnio tak się zmienia klimat, że nie wiadomo co będzie za rok... Ale zarówno czerwiec jak i wrzesień może być tak samo gorący (a nawet bardziej!) jak ten lipiec czy sierpień. Mimo tego mi się marzy piękna pogoda, żeby było cieplutko na zewnątrz, dlatego ślub mam w sierpniu (i zamówiłam pogodę ).

Edytowane przez ewika19
Czas edycji: 2011-03-21 o 09:33
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 09:22   #3605
ibyza
Wtajemniczenie

Dotk4 ooo 51, mi też się marzy tyle na razie jest 57 ale jak tylko ciepło się zrobi to poczynię w tym kierunku pewne kroki rowerek i te sprawy
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 09:36   #3606
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Hejka

JAK TO MOŻLIWE???? To przecież ponad 1,5 kg dziennie......!!!!

No My z TŻ też zapoznalismy się przez neta... Z tym, że nie przez żaden portal randkowy, a przez zwykły społecznościowy, konkretnie studencki....Nie wiem czy któraś z Was może pamięta/zna stary dobry studentix????
A ile Ty masz wzrostu, Kochana, że marzy Ci się 51kg????
powiem tak nie wiem jak to jest możliwe sama nie mogłam uwierzyć...
a wrzesień też jest ładny najlepiej 1-3tygodnia. ale jeśli chcesz lipiec to ok po prostu podziwiam was. Mój Tż też by się chyba nie zdecydował bo koszula,kamizelka i marynarka to popłynął by na amen ;p
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-21, 09:37   #3607
ibyza
Wtajemniczenie

a słuchajcie rozmawiałam ostatnio z koleżanką, która też bierze ślub w następnym roku... i powiem Wam, że jestem zaskoczona tym co usłyszałam... a mianowicie oni sa już długo w związku, kilka lat (nie pamiętam dokładnie ile) ale ona teraz jak zaczęli przygotowania zaczęła mieć straszne wątpliwości, nigdy nie było między nimi tak pięknie jak powinno ale ostatnio (przed rozpoczęciem planowania) zaczęło im się polepszać, dziewczyna odżyłą trochę. I właśnie wszystko zaczęło się po podpisaniu pierwszej umowy, w sumie też dużo przeszli z tego co mówiła, ale obawia się, że za szybko i pod wpływem impulsu zdecydowali się na ślub (biedna nie wie co ma robić, rozbiła się całkowicie). Wkurza ją to,że TŻ nic sam nie załatwia, nawet nie podsuwa żadnych pomysłów związanych z weselem i ślubem, tak jakby tego nie było żadna rozmowa z nim nie pomaga. Szkoda mi jej strasznie :/ bo widać, że brakuje jej bliskości... miłych słów. Boi się, że po ślubie to po prostu będzie małżeństwo na papierku...

Ale powiem Wam, że po tej rozmowie zaczęłam myśleć o swoim związku i też zauważyłam, że TŻ o wiele mniej się stara a nawet mogłabym rzec, że praktycznie w ogóle hm... poważna rozmowa nas czeka bo ja też nie chcę małżeństwa na papierku ma być miłość i zrozumienie wszelkie...

kurcze wiem, że są historie, że przed samym ślubem sie ludzie rozstają i w sumie różnie może być, bo los to los, z nim się nie wygra, już kilka razy się sama o tym przekonałam...

Edytowane przez ibyza
Czas edycji: 2011-03-21 o 09:38
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 09:38   #3608
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Ja uważam, że jeśli ktoś chce ominąć upały to ślub powinien być w październiku-maja. Chociaż ostatnio tak się zmienia klimat, że nie wiadomo co będzie za rok... Ale zarówno czerwiec jak i wrzesień może być tak samo gorący (a nawet bardziej!) jak ten lipiec czy sierpień. Mimo tego mi się marzy piękna pogoda, żeby było cieplutko na zewnątrz, dlatego ślub mam w sierpniu (i zamówiłam pogodę ).
prawda byłąm 2lata temu w sierpniu nad jeziorem a dokładnie końcówka lipca początek sierpnia i było chłodno. Chyba z 17stopni było ale byłam zła bo nie mogłam sobie w wodzie posiedzieć, a do tego zimny wiatr brrry. Teraz nikt nie przewidzi pogody....
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-21, 09:38   #3609
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
No ja bym takich wysokich nie brała, szczególnie że mają platformę, a na platformie i takim obcasie można sobie kostki powykręcać. Wg mnie jak but jest wygodny, to może być i wysoki, ale pod warunkiem że nie ma wysokiej platformy. Ja na studniówce wytrzymałam w 10-cm szpilkach całą noc, bo na dno wsadziłam sobie kawałek wyciętej gąbkowej wkładki do butów. To o wiele lepsze niż te żelowe niby specjalnie do butów na obcasie.
A ja właśnie myślę inaczej. Jak obcas jest np 12cm to platforma niweluje te centymetry i nogą nie jest tak wykrywiona. Oczywiście mówię o platformie max 3cm a nie np 6
Cytat:
gratuluję wybrania daty ja was podziwiam dziewczyny ślub w lipcu albo sierpniu to dla mnie hard core. Są takie upały że hoho zdarzają się chłodniejsze dni fakt ale ja bym się raczej nie zdecydowała. A jak wy się z tym rozpatrujecie??
Ja wybrałam lipiec bo do sierpnia mi się czekać nie chciało poza tym na sali już nie było innych terminów. Sala jest klimatyzowana poza tym w lesie a od lasu zawsze jest chłodniej.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 09:46   #3610
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
a słuchajcie rozmawiałam ostatnio z koleżanką, która też bierze ślub w następnym roku... i powiem Wam, że jestem zaskoczona tym co usłyszałam... a mianowicie oni sa już długo w związku, kilka lat (nie pamiętam dokładnie ile) ale ona teraz jak zaczęli przygotowania zaczęła mieć straszne wątpliwości, nigdy nie było między nimi tak pięknie jak powinno ale ostatnio (przed rozpoczęciem planowania) zaczęło im się polepszać, dziewczyna odżyłą trochę. I właśnie wszystko zaczęło się po podpisaniu pierwszej umowy, w sumie też dużo przeszli z tego co mówiła, ale obawia się, że za szybko i pod wpływem impulsu zdecydowali się na ślub (biedna nie wie co ma robić, rozbiła się całkowicie). Wkurza ją to,że TŻ nic sam nie załatwia, nawet nie podsuwa żadnych pomysłów związanych z weselem i ślubem, tak jakby tego nie było żadna rozmowa z nim nie pomaga. Szkoda mi jej strasznie :/ bo widać, że brakuje jej bliskości... miłych słów. Boi się, że po ślubie to po prostu będzie małżeństwo na papierku...

Ale powiem Wam, że po tej rozmowie zaczęłam myśleć o swoim związku i też zauważyłam, że TŻ o wiele mniej się stara a nawet mogłabym rzec, że praktycznie w ogóle hm... poważna rozmowa nas czeka bo ja też nie chcę małżeństwa na papierku ma być miłość i zrozumienie wszelkie...

kurcze wiem, że są historie, że przed samym ślubem sie ludzie rozstają i w sumie różnie może być, bo los to los, z nim się nie wygra, już kilka razy się sama o tym przekonałam...
uuuuu no to nie sympatycznie strasznie a czy ona poprostu nie wyolbrzymia czasami podczas stresu związanego ze ślubem? A jeśli nie to też powinna pogadać z TŻtem. Bo tak mówiłaś że dużo przeszli ale są dalej razem już kilka lat. Jak wcześniej się nie rozstali i są dalej razem to chyba raczej nie zostawi go z powodu małego angażowania się itd. Szkoda tylu lat spędzonych razem. No chyba że u nich w związku cały czas tak jest to dziwie się że to ciągną dalej bo jeśli mi by się nie układało to poco by było to dalej ciągną i czas marnować. Sama nie wiem to takie moje przemyślenia. Może usiądź z nią pogadajcie. Czy tak jest cały czas czy dopiero teraz tak się stało. I niech sobie zada pytanie czy chce z nim spędzić całe życie z takim jakim jest bo nie wiem czy się zmieni chociaż warto żeby z nim pogadała. Ohhh ciężki przypadek

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
A ja właśnie myślę inaczej. Jak obcas jest np 12cm to platforma niweluje te centymetry i nogą nie jest tak wykrywiona. Oczywiście mówię o platformie max 3cm a nie np 6

Ja wybrałam lipiec bo do sierpnia mi się czekać nie chciało poza tym na sali już nie było innych terminów. Sala jest klimatyzowana poza tym w lesie a od lasu zawsze jest chłodniej.
Uuuuuu w lesie a gdzie robisz jeśli mogę wiedzieć
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-21, 10:09   #3611
(kicia)
Zakorzenienie

Dotk4 witaj na Polskiej ziemi

ibyza musisz pogadać z TŻ. mój też się mniej stara i w sprawach ślubnych ja o więszości spraw decyduje. Gdy mu to wypomniałam stwierdził że on wie że wszystko co ja wybiorę bedze cudowne i będzie mu się podobało. Więc odpuszczam. Bo w sumie zrozumiałam że dla niego nie liczy się kolor zaproszeń czy kolor kwiatów tylko to że bierzemy ślub i tyle. Cała reszta jest dla niego ważna ale uważa że dla mnie jako kobiety ważniejsza i łatwiej mi to ogarnąć.

Masz związek tak jak już wczoraj pisałam bardzo się zmienił. Myślę że to przez to że każdy dzień przybliża nas do ślubu i do wspólnego mieszkania. I te myśli sprawiają że radość z każdego dnia jest dwa razy większa niż normalne. A tym że TŻ nie bierze takiego udziału w przygotowaniach jak ją bym chciała przestałam się przejmować odkąd przeczytałam że wielu tak ma. No cóż to tylko faceci

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

jagodzia w ciechankach za łęczną. Taka spokojna okolica. Woda las zwierzęta. Już sobie wyobrażam zachód słońca nad lasem i zdjęcie na tarasie naszej sali

Stary 2011-03-21, 10:18   #3612
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Dotk4 witaj na Polskiej ziemi

ibyza musisz pogadać z TŻ. mój też się mniej stara i w sprawach ślubnych ja o więszości spraw decyduje. Gdy mu to wypomniałam stwierdził że on wie że wszystko co ja wybiorę bedze cudowne i będzie mu się podobało. Więc odpuszczam. Bo w sumie zrozumiałam że dla niego nie liczy się kolor zaproszeń czy kolor kwiatów tylko to że bierzemy ślub i tyle. Cała reszta jest dla niego ważna ale uważa że dla mnie jako kobiety ważniejsza i łatwiej mi to ogarnąć.

Masz związek tak jak już wczoraj pisałam bardzo się zmienił. Myślę że to przez to że każdy dzień przybliża nas do ślubu i do wspólnego mieszkania. I te myśli sprawiają że radość z każdego dnia jest dwa razy większa niż normalne. A tym że TŻ nie bierze takiego udziału w przygotowaniach jak ją bym chciała przestałam się przejmować odkąd przeczytałam że wielu tak ma. No cóż to tylko faceci

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

jagodzia w ciechankach za łęczną. Taka spokojna okolica. Woda las zwierzęta. Już sobie wyobrażam zachód słońca nad lasem i zdjęcie na tarasie naszej sali
szukałam tej sali w necie ale nie mogłam znaleźć
moja sala jest też koło lasu ;p ale zemborzyckiego nib to jeszcze lublin ale kilka metrów dalej jest tabliczka koniec lublina i już inna miejscowość więc podpinam to pod wieś ;p
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-21, 10:56   #3613
evoonia86
Zakorzenienie

Dotk4 witaj jak się czujesz w rodzimym kraju ?

ibyza moze to takie wątpliwości tylko.
Stary 2011-03-21, 11:09   #3614
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Pomimo całej sympatii do Was, nie lubię, gdy wchodzę na wątek, a tu 5 str do nadrobienia
Wiem moja wina, ale co mi z tego, że dyńka nadal boli, a za Wami juz tęskniłam i musiałam zajrzeć.

jagodzia133
nie mogę w to uwierzyć, że aż tyle. Ale widocznie organizm sam chciał się pozbyć tych kilogramów. Tylko teraz uważaj, żeby efektu jo jo nie było.

Chatka cieszę się razem z Tobą w sprawie przyjaciółki. Niezwykła radość, kiedy udaje się osobie, która dla Ciebie wiele znaczy. I przyjaciółce gratuluję niezmiernie.
Moja najukochańsza niestety nie ulokowała swoich uczuć tam gdzie powinna, pokłóciłyśmy się nawet o to, bo już nie mogłam wytrzymać jak on ją traktuje. Ma takiego buca, że szok, dla faceta liczy się tylko kasa, za 1 zł mógłby boso po ściernisku 30 km przebiec... nie żartuję. W Polsce roboty se nie znajdzie, bo za 1000 zł robić nie będzie. A zamiast szukać czegoś dobrego to w sumie 2 lata na tyłku u niej u rodziców siedzą, darmozjady, ewentualnie na 2 miesiące jadą se dorobić do Niemiec. A narzekają na wszystko I przez niego moja przyjaciółka bardzo się zmieniła. Kiedyś miała ambicje, chciała maturę poprawiać, policealną skończyła, ale tez niestety przez tego buca bez egzaminu. I on jej mówi po co ci matura, po co Ci egzamin na technika, przecież na taśmie w Niemczech to się nie liczy... Czy taki powinien być facet??? Siedzi non stop u niej, jej rodzice go uwielbiają, karaim go, a on nic nie robi. Dostana jeszcze od niego popalić. Nigdzie nie wychodzą, bo mu szkoda kasy nawet na cole w barze. A jak ona gdzieś sama wychodzi, to on się obraża, że go zostawia w domu. Mieszka od niej o 10km, ale do swojej mamusi nie chce jechać, a babka biedna sama w domu została. Jak go widzę, to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera. Powinnam go lubić, bo to facet przyjaciółki, ale odkąd on się pojawił, to z tej przyjaźni tez już niewiele zostało... Szkoda mi dziewczyny!

Brydzia_ za podpisanie umowy!!

nena1984 za powierzenie odpowiedzialnej funkcji!!! Świetnie się będziesz spisywać w roli chrzestnej!
Co do imion. Dla dziewczynki- Agnieszka. Od lat niezmiennie. Oboje z TŻ lubimy to imię. Z reszta dla mnie imię musi coś znaczyć. Prababka Agnieszka, Agnieszka Osiecka (uwielbiam!!!!), ogólnie Agnieszki to fajne dziewczyny.
Dla chłopaka mam dużo imion, które lubię. Karolek, Piotruś, Pawełek, Florian, Ignacy. Kiedyś bardzo lubiłam Filip i Kubuś, ale już mi przeszło. Oczywiście, większość z tych imion znowu ma jakieś powiązanie do konkretnych osób.
A filmik Nena dla mnie tragi-komiczny. Dlatego nie chcę ceremonii nad wodą i błotem...

O prezentach dla męża nie myślałam, bo My będziemy dla siebie najlepszym prezentem. Gdybym pomyślała wcześniej, to mogłabym mu zaoferować to co kobieta ma najcenniejsze, ale już po ptokach
A razem to se zrobimy podróż poślubną- taki obopólny prezent.

Wklejałyście dziewczyny i debatowałyście o butach. Mi się bardzo podobają wysokie obcasy, ale na ślub wybiorę niższą opcję. Nena te ostatnie co wkleiłaś były wyczesane!!!

Miałam się uczyć, ale głowa dalej boli. Włączę jakiegoś filma i spróbuję zasnąć. Chatka też działam na głowę tą samą metodą. Choć trochę pomaga.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:16   #3615
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to pojechaliśmy dziś z TŻ-tem do Wrocławia i spotkaliśmy się z fotografami. Wszystko mi się spodobało i UMOWA JEST PODPISANA
Teraz jeszcze tylko dogram salę w kwestii zniżki (a właściwie tato TŻ-ta bo tą sprawę wziął na siebie) i jak to będzie załatwione to w kwietniu catering. Umowę się podpisze, zaliczkę wpłaci i z większych wydatków to powinno być póki co wszystko

http://www.youtube.com/watch?v=26a8J...eature=related no i trzeba będzie sprawdzić spodnie TŻ-ta i świadka
Gratulacje! A filmik fantastyczny, cały czas się śmieję

Cytat:
Napisane przez menippe Pokaż wiadomość
Dziękuję z terminem było wesoło, ponieważ był jeden wolny w maju, czerwiec Pani miała już zajęty, 28.07, był jeszcze jeden w sierpniu i jeden na koniec września, więc TŻ zdecydował, że chciałby się zmieścić przed 30tką i wypadło na 28, ponieważ 31.07 ma urodzinki. Zatem wstrzeliliśmy się w sam raz

Chatko będziemy w ten sam dzionek świętować
A będziemy, będziemy
Nasza data jest mało popularna, nie mam pojęcia dlaczego, bo jet fantastyczna Ale ja tam lubię zawsze to, co bardziej niszowe, więc jest dobrze
Hehe, mój TŻ też się załapuje na Pana Młodego przed 30ką Urodziny będzie miał we wrześniu, więc nawet jeszcze trochę zdąży pobyć 29letnim Mężem

Cytat:
Dla nas lipiec od początku był oczywisty, jako że w tym miesiącu zaczęliśmy nasz związek (data ślubu jest najbliższą sobotą daty związku), poza tym nigdy nie chcieliśmy miesiąca z r, bo dla nas te przesądy są mega głupie, no i bardziej popularne, przez to trudniej dostępne. A ja muszę mieć gorąco, bo 100 razy bardziej wolę się zgrzać niż zmarznąć. Poza tym pogoda jest ostatnimi laty tak wariacka, że nie liczyłabym na jakieś wielkie upały... No i, jak już wspominałam wcześniej, pogodę też już mamy na nasz dzień zamówioną najlepszą możliwą

Cytat:
Poznali sie przez internet? Wow, coraz wiecej osob poznaje tak swoich partnerow Ja juz mam dwojke znajomych, ktorzy swojego chlopaka/dziewczyne poznali w ten sposob. Ja jednak bym sie na cos takiego nie odwazyla. Spodobalby mi sie ktos, a pozniej okazaloby sie, ze to nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia .. Ale super, ze Twojej przyjaciolce sie udalo )

Poza tym, pisze do Was juz z polskiej ziemi ))) Hurra! Nie ma to jednak jak 3 godzinki w samolocie i 6 godzin tluczenia sie po polskich drogach (zamiast 3!!!!). MASAKRA.
Witamy Cię chlebem i solą - no, skoro tak schudłaś, to dorzucę jeszcze trochę smalcu i ogórków kiszonych

Dla mnie poznawanie sie przez net jest już tak naturalne, że w ogóle mnie to nie dziwi... Właśnie moim zdaniem to nawet lepiej - przez net człowiek jest bardziej szczery, więcej mówi o sobie (jeśli rzeczywiście zależy mu na poznaniu danej osoby, nie mówię tu o pozerach), dzięki temu kiedyś się pierwszy raz spotyka taką osobę czujesz sporą bliskość już, wiesz dużo o niej, no i przez net dużo łatwiej się gada np. o poglądach na życie. My z TŻtem też się poznawaliśmy przez net, co prawda jest też kolegą mojej Przyjaciółki, ale my kilka tygodni tylko do siebie pisaliśmy. I na I spotkaniu było już, jakbyśmy się znali 100 lat. A potem już tylko lepiej

Cytat:
a słuchajcie rozmawiałam ostatnio z koleżanką, która też bierze ślub w następnym roku... i powiem Wam, że jestem zaskoczona tym co usłyszałam... a mianowicie oni sa już długo w związku, kilka lat (nie pamiętam dokładnie ile) ale ona teraz jak zaczęli przygotowania zaczęła mieć straszne wątpliwości, nigdy nie było między nimi tak pięknie jak powinno ale ostatnio (przed rozpoczęciem planowania) zaczęło im się polepszać, dziewczyna odżyłą trochę. I właśnie wszystko zaczęło się po podpisaniu pierwszej umowy, w sumie też dużo przeszli z tego co mówiła, ale obawia się, że za szybko i pod wpływem impulsu zdecydowali się na ślub (biedna nie wie co ma robić, rozbiła się całkowicie). Wkurza ją to,że TŻ nic sam nie załatwia, nawet nie podsuwa żadnych pomysłów związanych z weselem i ślubem, tak jakby tego nie byłożadna rozmowa z nim nie pomaga. Szkoda mi jej strasznie :/ bo widać, że brakuje jej bliskości... miłych słów. Boi się, że po ślubie to po prostu będzie małżeństwo na papierku...

Mnie tylko zastanawia, po co się w ogóle brali za szykowanie, skoro, jak piszesz, nigdy nie było między nimi jak być powinno. MOim zdaniem nie powinno się brać ślubu, kiedy są takie wątpliwości, jak ma Twoja koleżanka.
A Ty się nie sugeruj jej życiem, tylko raz 2 pogadaj ze swoim TŻtem, niech Cię przekona, że chociaż nie angażuje się mocno w przygotowania weselne, to będzie się za to podwójnie angażował w dobro Waszego małżeństwa.

Cytat:
moja sala jest też koło lasu ;p ale zemborzyckiego nib to jeszcze lublin ale kilka metrów dalej jest tabliczka koniec lublina i już inna miejscowość więc podpinam to pod wieś ;p
Bo ta sala nie ma strony w necie, tu http://www.puchaczow.pl/asp/pl_start...u=100&strona=1 jest kilka jej zdjęć.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
umowa z fotografem podpisana
tak się ciesze że kolejny krok do przodu

polecam
http://www.tomasz-horowski.pl/glowna.aspx
Super, gratki! Ja już się nie mogę doczekać, kiedy będziemy mogli pojechać na spotkanie z filmowcami. Tak bym chciała mieć i to już zaklepane, szczególnie, że dla nas to bardzo ważne...

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
bosko! chciałabym tak na swoim slubie, ale nie mam jeziorka ani nawet oczka wodnego, czy rzeczka też się nada?

Dziewczyny...wykrakałam, jestem a w zasadzie będę chrzestną Igorka, nie jest to może moje ulubione imię...ale za to dzieciaczek cudny i taaaaaaaki grzeczny

A propo imion, macie już jakieś w głowach dla swoich przyszłych pociech. Ja bym strasznie chciała bliźniaki i wtedy nazwałabym je Staś i Nel. A jak się nie uda to ustaliliśmy z Tż że synek będzie Mikołaj a córeczka Marysia Choć Tż się upierał przy Kubusiu, ale teraz bardzo dużo tych Kubków
Na rzeczce to nie bardzo, bo jest prąd i by Ci zaraz porwało i tyle byś widziała U nas jest takie małe oczko wodne przed wejściem do lokalu, kombinuję, żeby tam było trochę takiego świecidła

Gratuluję zaszczytnej funkcji I właśnie, czemu najpierw mówiłaś, że nie bardzo być tego chciała? Czyżbyś się bała tych niewyobrażalnych wydatków, jakie ostatnio wpychane są w dzieci na każde możliwe święto i bez okazji?

Dzieci nasze już dawno zwizualizowały się w naszych umysłach Czasem już gadamy o nich zupełnie, jakby były z nami. Nad imionami sporo siedzieliśmy, ale w końcu one przyszły do nas same i już nie chce być inaczej, ale w naszym otoczeniu to na razie tajemnica, więc zdradzę ją tylko Wam : Gaja i Tymon

Cytat:
Dziewczyny!
miałam ważyć się za kilka dni ale dzisiaj kupiłam wagę i no musiałam się zważyć
Uwaga! W ciągu 10dni schudłam 6,2kg

Gratulacje! W sumie jak poczytałam o tej diecie, to jest tam napisane, że w pierwszej fazie można nawet 6 kg schudnąć, więc myślę, że jest dobrze. Teraz w następnych powinno być już normalne chudnięcie, ale na pewno już masz sporą satysfakcję

Butki będę miała, podobnie jak tenebrosa, taneczne. Mam Kumpelę, która tańczy parę lat i te jej buty są fantastycznie wygodne. Na pewno więc z Nią wybiorę się do sklepu i Ona mi najlepiej doradzi. Białe na pewno nie będą, planuję niebieskie z jakimś zielonym akcentem, może delikatnym listkiem Zobaczymy

Eh, musiałam z Waszych wypowiedzi pousuwać emotki... Jednak wielocytowanie też ma swoje minusy

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:17   #3616
evoonia86
Zakorzenienie

jak ja widzę takie toksyczne, niszczycielskie związki to bym normalnie podusiła wszystkich. nie rozumiem takiego ograniczania- jak ja chcę się uczyć, to jeszcze Tż mnie wspiera, a nie głupie ograniczenia- na taśmie nie będzie CI to potrzebne, eh.. czy tej dziewczynie nie można jakoś przemowić do rozumu? szkoda, żeby tak sobie życie spie***
Stary 2011-03-21, 11:19   #3617
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Dotk4 ooo 51, mi też się marzy tyle na razie jest 57 ale jak tylko ciepło się zrobi to poczynię w tym kierunku pewne kroki rowerek i te sprawy
Kurcze, a ja na odwrót, ważę max 50kg i za czorta nigdy nie mogę przytyć chociaż bym chciała bo wyglądam chudo, wszyscy się dziwią że ważę "aż" 50 bo podobno wyglądam na mniej.
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:23   #3618
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Chatka cieszę się razem z Tobą w sprawie przyjaciółki. Niezwykła radość, kiedy udaje się osobie, która dla Ciebie wiele znaczy. I przyjaciółce gratuluję niezmiernie.
Moja najukochańsza niestety nie ulokowała swoich uczuć tam gdzie powinna, pokłóciłyśmy się nawet o to, bo już nie mogłam wytrzymać jak on ją traktuje. Ma takiego buca, że szok, dla faceta liczy się tylko kasa, za 1 zł mógłby boso po ściernisku 30 km przebiec... nie żartuję. W Polsce roboty se nie znajdzie, bo za 1000 zł robić nie będzie. A zamiast szukać czegoś dobrego to w sumie 2 lata na tyłku u niej u rodziców siedzą, darmozjady, ewentualnie na 2 miesiące jadą se dorobić do Niemiec. A narzekają na wszystko I przez niego moja przyjaciółka bardzo się zmieniła. Kiedyś miała ambicje, chciała maturę poprawiać, policealną skończyła, ale tez niestety przez tego buca bez egzaminu. I on jej mówi po co ci matura, po co Ci egzamin na technika, przecież na taśmie w Niemczech to się nie liczy... Czy taki powinien być facet??? Siedzi non stop u niej, jej rodzice go uwielbiają, karaim go, a on nic nie robi. Dostana jeszcze od niego popalić. Nigdzie nie wychodzą, bo mu szkoda kasy nawet na cole w barze. A jak ona gdzieś sama wychodzi, to on się obraża, że go zostawia w domu. Mieszka od niej o 10km, ale do swojej mamusi nie chce jechać, a babka biedna sama w domu została. Jak go widzę, to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera. Powinnam go lubić, bo to facet przyjaciółki, ale odkąd on się pojawił, to z tej przyjaźni tez już niewiele zostało... Szkoda mi dziewczyny!
Wcale go lubić nie musisz. Taki chłop to , faktycznie nóż się w kieszeni otwiera... A laska jak zakochana, to nikogo słuchać nie chce. Ale żeby jeszcze Jej rodzice tak go uwielbiali?? I za co przepraszam?? Porażka, współczuję i naprawdę 3mam kciuki, żeby przejrzała na oczy, póki nie jest jeszcze za późno... Chociaż jak on taki sknera, to pewnie nawet ślubu nie wezmą, bo po co nam ślub, na taśmie w Niemczech nam niepotrzebny....

http://asset.soup.io/asset/1669/2728_ae1d_500.jpeg - tu macie najpopularniejsze obecnie imiona we wszystkich krajach Europy

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-03-21 o 11:25
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:29   #3619
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Chatka już Ci wkleiła link a zdjęcia ze środka wklei zapewne Nika ew ja ale to za miesiąc

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Co do imion. Dla dziewczynki- Agnieszka. Od lat niezmiennie. Oboje z TŻ lubimy to imię. Z reszta dla mnie imię musi coś znaczyć. Prababka Agnieszka, Agnieszka Osiecka (uwielbiam!!!!), ogólnie Agnieszki to fajne dziewczyny.
popieram bo sama mam tak na imię

co dziś macie w planach ?

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

gosza_m wiem cos o takim typie facetów na przykładzie mojej siostry ale pamiętaj to ona sobie niszczy życie i nei będzie mogła mieć do kogoś pretensji za kilka lat że sobie je zniszczyła

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-03-21 o 11:45
Stary 2011-03-21, 11:30   #3620
czwartkowa
Raczkowanie

kurcze nie mam ostatnio czasu żeby z Wami pogawędzić a widzę tu tyle ciekawych tematów kurcze jestem taka zła na siebie zeszłam do mojej starej wagi a tu weekend i znowu nie wytrzymałam jak zobaczyłam słodkości jak moja rodzinka zajadała no i znowu się najadłam nie wchodziłam dziś na wagę bo pewnie mnie przybyło i znowu muszę się ograniczać ale ja tego nie lubię KOCHAM SŁODYCZE nieraz mój TŻ pyta się " a ty to zjesz cała paczkę..." a ja zawsze " no a co" a pózniej się źle czuje
czwartkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:33   #3621
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
Powiem Ci nawet więcej - godzina, na której nam zależało, jak to powiedziano nam w kancelarii "jest już od dawna zajęta", czyli przyszlismy za późno, a było to 1,5 roku przed slubem. Wszelkie formalności dopiero załatwiamy przed slubem, a opłata po mszy. Nauki, poradnia - mamy pytać najwcześniej w styczniu 2012.
za póżno a do ślubu 1,5 roku ehh kurde to jest najgorsze,że tyle przed trzeba wszystko załatwiać no ale niestety Dziewuszki nic nie poradzimy

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja na odwrót, ważę max 50kg i za czorta nigdy nie mogę przytyć chociaż bym chciała bo wyglądam chudo, wszyscy się dziwią że ważę "aż" 50 bo podobno wyglądam na mniej.
aa jakbyś chciała przytyć to polecam spotkanie z trenerem na siłowni ułoży Ci trening na mase i na pewno coś tam przytyjesz
- g. 16:00
Karinkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:35   #3622
Madziuniusia
Zakorzenienie

Ja to jestem uzależniona od słodkiego. Jak jestem w sklepie bez TŻ i mam pieniądze to bardzo ciężko mi się oprzeć, żeby nie kupić czegoś słodkiego. No bo jak bliżej wypłaty a kasy w portfelu brak to sprawa jest prosta. Tak samo, jak ktoś mnie częstuje. Nie potrafię odmówić. No ale muszę się pochwalić:P Byłam dzisiaj na fitnesie:P
Stary 2011-03-21, 11:40   #3623
Jamee
Zakorzenienie

Witam Dziewczyny

Postanowiłam dołączyć do Waszego grona ślub zaplanowaliśmy na 8 września 2012 roku
Salę mamy prawie zarezerwowaną (już tylko zaliczkę wpłacić )
I problem pojawia się z księdzem. Bo wszyscy mi mówią, że nie mam co iść teraz załatwiać bo to za szybko. Ale co jak wszystko będę miała dograne a ksiądz mi powie, że miejsca brak na ten dzień?
Ja już jestem potracona a co to będzie krótko przed ślubem

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:41   #3624
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Ja to jestem uzależniona od słodkiego. Jak jestem w sklepie bez TŻ i mam pieniądze to bardzo ciężko mi się oprzeć, żeby nie kupić czegoś słodkiego. No bo jak bliżej wypłaty a kasy w portfelu brak to sprawa jest prosta. Tak samo, jak ktoś mnie częstuje. Nie potrafię odmówić. No ale muszę się pochwalić:P Byłam dzisiaj na fitnesie:P

I jak tam po zjeciach na fitness? zadowolona jesteś?
aa co do słodyczy to potrafie odmówic jak ktoś mnie czestuje ha ha ale jak mam ochote to oczywiście coś tam sobie przekąsze słodkiego
Stary 2011-03-21, 11:44   #3625
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny

Postanowiłam dołączyć do Waszego grona ślub zaplanowaliśmy na 8 września 2012 roku
I problem pojawia się z księdzem. Bo wszyscy mi mówią, że nie mam co iść teraz załatwiać bo to za szybko. Ale co jak wszystko będę miała dograne a ksiądz mi powie, że miejsca brak na ten dzień?
Witaj

opowiedz coś o was i poka pierścionek

co do księdza lepiej pójść wcześnie niż za późno

Stary 2011-03-21, 11:48   #3626
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Cytat:
Witam Dziewczyny

Witam
Ciesze sie ze mamy kolejną przyszła Panna Młodą na forum
fajnie,że sale macie już załatwioną
a co do księdza to też miałam z tym problem i dziewczyny mi pomogły to zależy od parafii czy ksiądz juz zapisuje na przyszły rok czy nie, cofnij się o pare stronek w tył także na pewno znajdziesz na to odpowiedź
aaa jak ksiądz powie Ci,że brakuje miejsc na ten dzień to na pewno znajdziesz jakąs inna parafie nie musisz brać ślubu w tej parafii do której należysz, no chyba,że Ci bardzo no na tym zależy to polecam się już tam wybrać i zarezerwowac sobie termin

aaa przed ślubem to dopiero będzie się działooo hehe
Stary 2011-03-21, 11:53   #3627
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinkaa88 Pokaż wiadomość
I jak tam po zjeciach na fitness? zadowolona jesteś?
nio pewnie, że zadowolona;P
Stary 2011-03-21, 11:54   #3628
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Gratulacje! A filmik fantastyczny, cały czas się śmieję

Dla nas lipiec od początku był oczywisty, jako że w tym miesiącu zaczęliśmy nasz związek (data ślubu jest najbliższą sobotą daty związku), poza tym nigdy nie chcieliśmy miesiąca z r, bo dla nas te przesądy są mega głupie, no i bardziej popularne, przez to trudniej dostępne. A ja muszę mieć gorąco, bo 100 razy bardziej wolę się zgrzać niż zmarznąć. Poza tym pogoda jest ostatnimi laty tak wariacka, że nie liczyłabym na jakieś wielkie upały... No i, jak już wspominałam wcześniej, pogodę też już mamy na nasz dzień zamówioną najlepszą możliwą

Bo ta sala nie ma strony w necie, tu http://www.puchaczow.pl/asp/pl_start...u=100&strona=1 jest kilka jej zdjęć.

Gratulacje! W sumie jak poczytałam o tej diecie, to jest tam napisane, że w pierwszej fazie można nawet 6 kg schudnąć, więc myślę, że jest dobrze. Teraz w następnych powinno być już normalne chudnięcie, ale na pewno już masz sporą satysfakcję

Eh, musiałam z Waszych wypowiedzi pousuwać emotki... Jednak wielocytowanie też ma swoje minusy
ja też wybrałam miesiąc bez r też nie wierzę w takie głupoty maj mi się podoba o do tego 20 zaczeliśmy być razem 18 zaręczyny a 19 ślub trzy dni pod rząd tylko inne miesiące ;p
wiem wiem mam wagę to teraz będę pilnować każdego grama nie po to się męczę żeby ładnie wyglądać aby potem być dwa razy taka o nie nie nie!
Cytat:
Chatka już Ci wkleiła link a zdjęcia ze środka wklei zapewne Nika ew ja ale to za miesiąc

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

gosza_m wiem cos o takim typie facetów na przykładzie mojej siostry ale pamiętaj to ona sobie niszczy życie i nei będzie mogła mieć do kogoś pretensji za kilka lat że sobie je zniszczyła
fotek mało ale jest pięknie lubię naturę dlatego u mnie przed salą też jst wyjście zieleń, drzewka krzaki ocko wodne a 15metrów dalej las z tyłu pola lubię naturę
Cytat:
Witam Dziewczyny

Witaj
powiem tak nic nie zaszkodzi pójść i się zapytać najwyżej ci ksiądz powie kiedy masz przyjść i wtedy będziesz spokojna
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-21, 11:58   #3629
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

opowiedz coś o was i poka pierścionek

co do księdza lepiej pójść wcześnie niż za późno
Poznaliśmy się w liceum (byliśmy w jednej klasie) 25 kwietnia będziemy mieli 7 rocznicę bycia ze sobą. Oświadczył mi się w styczniu tego roku, więc mam krótki staż narzeczonej, ale od razu wzięliśmy się ostro za przygotowania Pierścionek w załączniku

Co do księdza wybierzemy się w tym tygodniu. Ja nie chciałam brać ślubu w mojej parafii ale ze względów logistycznych jednak będę się musiała przemóc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod1577_0_m.jpg (10,0 KB, 19 załadowań)

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:05   #3630
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Poznaliśmy się w liceum (byliśmy w jednej klasie) 25 kwietnia będziemy mieli 7 rocznicę bycia ze sobą. Oświadczył mi się w styczniu tego roku, więc mam krótki staż narzeczonej, ale od razu wzięliśmy się ostro za przygotowania Pierścionek w załączniku

Co do księdza wybierzemy się w tym tygodniu. Ja nie chciałam brać ślubu w mojej parafii ale ze względów logistycznych jednak będę się musiała przemóc
pierścionek świetny 7 lat sporo
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości