Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-21, 11:06   #1261
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tylko przelotem,
zdarzylam przezyc pieklo, mlody mial 39,8 goraczki jak wychodzilam z nim z domu, a raczej wynosilam na rekach. jezuuuuuuuuuuu jak mam dosyc, oczywiscie zaszczepili mi podziebione dziecko, swzczepionka to tripacel czy cos, dostal antybiotyk bo coz innego mogl i konskie dawki nurofenu. mowie wam jakie mial oczy, takie wysuszone jakby, czerwone, strasznie wygladal, a a ja z tej bezsilnosci az sie poryczalam. lece dalej
biedny synal
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
wstawiam foty brzusia z 18 i 35tc prosze sie nie smiac

a i tak gdzie jestem w neglizu zobaczcie bo ja juz nie wiem czy to sa zylki popekane czy roztepy?? (tam przy pepku i na dole) a na czarno bialo zeby nie bylo celulitu tak widac leza na stole ciasteczka-ale nie sa moje tylko Tż

oraz kocyk córeczki!
kurcze nie widac
mozliwe ze rozstepy bo zylki masz tu z boku
a ja tez na brzuchu rozstepy mam

a nozki masz jak sarenka tez chce takie

przechwalilam cisnienie
wlasnie pije melise i leze
Stary 2011-03-21, 11:14   #1262
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

słońce ja prałam tylko w loveli, bez dodatkowych proszków
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Wg mnie wystarczy sama Lovela

Co do pieluszek - możesz też spróbować pieluch z Lidla, są chyba o połowę tańsze niż Pampersy. Opinie różne ale często pojawiają się takie, że są jakościowo takie same jak rasowe pampki więc ja też będę je testować
tak myslalam ze wystarczy, pozniej jeszcze prasowanko i bedzie ok
dzieki Moria44 za info. A te pieluszki z Lidla to jaka nazwa konkretnie? czy chodzi ci ze w Lidlu najtaniej bedzie?

Cytat:
zdarzylam przezyc pieklo, mlody mial 39,8 goraczki jak wychodzilam z nim z domu, a raczej wynosilam na rekach. jezuuuuuuuuuuu jak mam dosyc, oczywiscie zaszczepili mi podziebione dziecko, swzczepionka to tripacel czy cos, dostal antybiotyk bo coz innego mogl i konskie dawki nurofenu. mowie wam jakie mial oczy, takie wysuszone jakby, czerwone, strasznie wygladal, a a ja z tej bezsilnosci az sie poryczalam. lece dalej
o masakra! moja siostra jak byla malutka tez miala tak wysoka goraczke, wiem co przezywasz... sama jak urodze swojego dzidziusia to jeszcze bardziej zrozumiem jak z moim zacznie sie cos dziać

przytulam was mocno i trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

Kasiulka ja tam wsio prałam w swoim wizirze.i poprasowałam.
a dla Julki tez tak robiłam i nie miała zadnego uczulenia,mimo,ze np custeczek nie mogła zadnych a z pieluszkami tez nie lekko było,bo tylko pampersy tolerowała.

odpoczywajcie dziewuszki odpoczywajcie
wiesz ja mam 8kg proszku OMO, tez myslałam o tym czy nie zaczac prac w zwyklych proszkach...tyle ze mam mase tego mleczka z Loveli od babci i mysle to wykorzystac...moze z czasem przerzuce sie na zwykle sama nie wiem, to moje pierwsze...na pewno z czasem zarezykuje zmiane.

dobra ide na zakupy jedzeniowe mam ochote na wszystkie owoce swiata!!!

wlasnie sie napiłam coli Tżta zbijcie mnie noooo

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Ale duży A mamusia jaka rozpromieniona
Przyznam, że nic nie widzę na tym czarno-białym foto.
no bo kiepsko widac dziekuje

Cytat:
biedny synal

kurcze nie widac
mozliwe ze rozstepy bo zylki masz tu z boku
a ja tez na brzuchu rozstepy mam

a nozki masz jak sarenka tez chce takie

przechwalilam cisnienie
wlasnie pije melise i leze
jak nie wiadomo czy rozstepy czy zylki to przynajmniej widac jakie mam popuchniete kolana, zreszta rano zawsze wygladam lepiej, bo wieczorem to balonik ze mnie. A ta fotka dzisiaj jeszcze byla zrobiona.

Aguś pilnuj sie... ja jutro jade na morfo a za tydzien wizyta u gin
ehh

dobra lece!
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:16   #1263
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

najpierw mam informacje od Dziewczonki
"od wczoraj jestem w szpitalu. dostałam fenoterol i brzuszek juz jest miększy, malutka dostała sterydy na rozwój płuc. malutka wazy 2185g ale pomiar nie jest prawidłowy bo głowka jest juz w kanale rodnym. Szyjka tylko 12 mm, zagrożenie porodu przedwczesnego duże., poleze przynajmniej tydzień buziam was wszystkie, trzymajcie kciuki zeby mała posiedziała jeszcze troszkę w brzuszku"

miala skurcze z soboty na niedziele co 15 minut, potem było ich mniej ale brzuch juz był twardy i obolały od skurczów i krzyż bolał.

trzymam kciuki żeby siedziała malutka w brzuszku jeszcze!!!!!
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
moniqac i prawidłowo ze przyspieszasz L-4 !! JA TEZ !!!!!!!
juz byłam u mojego dyr i powiedziałam, że w srode jestem ostatni dzien w pracy !!!!!!!

Tak wiec od 24 marca leniuchuje z wiekszością Was w domku Az nie wierze

Grazin, ja myslalam dzis o Tobie jak zeby myłam hihi
Ze nie było Cie za bardzo w weekend bo pewnie z męzulem czas spedzałas i dobrze
Kiuki !!

agusia, ciesze się, ze Twoje cisnienie unormowane zdaje się ono Ci skacze jak mój cukierek Trzymaj sie Kochana
kochana jestes
no spedzałam czas z tż
nie chce go stresowac ze cały czas slecze na wizazu:P wiec ograniczam czas tutaj i jestem jak on jest w pracy, ewentualnie jak pali w piecu:P
Cytat:

a i tak gdzie jestem w neglizu zobaczcie bo ja juz nie wiem czy to sa zylki popekane czy roztepy?? (tam przy pepku i na dole) a na czarno bialo zeby nie bylo celulitu tak widac leza na stole ciasteczka-ale nie sa moje tylko Tż

oraz kocyk córeczki!
jaka różnica!!!
za to zdjecie w majtkach Cie nienawidze!
taka laska!!!
nóżki zgrabne. moje wyglądają jak szynka wędzona....:P
Stary 2011-03-21, 11:19   #1264
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
"od wczoraj jestem w szpitalu. dostałam fenoterol i brzuszek juz jest miększy, malutka dostała sterydy na rozwój płuc. malutka wazy 2185g ale pomiar nie jest prawidłowy bo głowka jest juz w kanale rodnym. Szyjka tylko 12 mm, zagrożenie porodu przedwczesnego duże., poleze przynajmniej tydzień buziam was wszystkie, trzymajcie kciuki zeby mała posiedziała jeszcze troszkę w brzuszku"

miala skurcze z soboty na niedziele co 15 minut, potem było ich mniej ale brzuch juz był twardy i obolały od skurczów i krzyż bolał.

kochana jestes
no spedzałam czas z tż
nie chce go stresowac ze cały czas slecze na wizazu:P wiec ograniczam czas tutaj i jestem jak on jest w pracy, ewentualnie jak pali w piecu:P

jaka różnica!!!
taka laska!!!
oj 3mamy ciuki za malenstwo, zeby jeszcze posiedziala
3mamy tez kciuki za mame

grazin z ty juz wszykowana??
ja ostatnio na samo golenie godzine musialam poswiecic

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-03-21 o 11:21
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:23   #1265
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Kasia śliczny brzuszek
Dziewczonka żeby mała jeszcze posiedziała. Trzymaj się
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:24   #1266
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
oj 3mamy ciuki za malenstwo, zeby jeszcze posiedziala
3mamy tez kciuki za mame

grazin z ty juz wszykowana??
ja ostatnio na samo golenie godzine musialam poswiecic
powiedzmy ze jestem w połowie
jeszcze włosy suszenie modelowanie i prostowanie i malowanie.
nie wiem czy sie wyrobie do tego gina na czas
Stary 2011-03-21, 11:26   #1267
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

witam
ja wczoraj zobaczyłam cos okropnego,ogladałam swoj brzuch w lustrze i znalazłam pierwszego rozstepa
oczywiscie mam ich wiecej na posladkach czy udach,ale to moj pierwszy w ciazy na brzuszku, a tak sie cieszyłam ze nie mam.
andziot,kasiu sliczniaste brzuszki macie
aga co za buc zaszczepił Ci małego,wpółczuje przezyłas tragedie od rana
martulka moze go nie odwiedzajcie niech sie lepiej przyzwyczaja do nowego pana ,szybciej go pokocha jak nie bedzie widział Was
ja tez mam adoptowanego kundelka,znajoma wyjezdzała do pracy i chciała dac komus do utopienia, to my go wzielismy i mamy juz 3 lata...
Stary 2011-03-21, 11:30   #1268
gusiagatko
Zakorzenienie

Za Dziewczonke i Maleństwo

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:31   #1269
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzmy ze jestem w połowie
jeszcze włosy suszenie modelowanie i prostowanie i malowanie.
nie wiem czy sie wyrobie do tego gina na czas
ahhh, rozumiem
Stary 2011-03-21, 11:32   #1270
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dziewczonka mam nadzieje że dziś już lepiej?

Kiara76
zdjęcia - słodkości !!!

Martulka000 dobrze zrobiłaś, bezpieczeństwo dzidzi najważniejsze, ale smutek jest

Dziewczyny, ja dziś do lekarza idę.
Stwierdziłam że nie będę się stresować pójdę niech zobaczą co i jak.
Zawsze wieczorem mała szaleje, kopie przewraca się a wczoraj tylko takie dziwne delikatne ruchy powolne jakby ślimacze, żadnej energii, to samo rano, codziennie jak tylko się obudziliśmy już wariowała a tu nic. Na dodatek w nocy brzuch twardniał bardziej.
Kurcze cały czas było ok, żadnych dziwnych objawów a teraz tak dopadło
Na szczęście wizyta wolna na 9 nie do mojej lekarki ale innej, niech zobaczy może od razu na USG się załapię.

Trzymajcie kciuki.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
a ja Wam wkleję (z okazji wiosny )
mój brzuchol
34tc

(pełna fota w albumie)
następna laseczka z ładnym brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Cześć Gaduły!

Mam chyba z 30 stron do nadrobienia, bo praca plus prace związane z planowaną budową pochłaniają nas bez reszty. Natomiast wczoraj zrobiliśmy sobie dzień leniuchowania bez neta. Wieczorem spróbuję troszkę nadrobić.

W czwartek byliśmy u lekarz i wszystko dobrze.Hemoglobinę mam od jakiegoś czasu na poziomie 11,3, ale gin stwierdził, że to całkiem niezły wynik w ciąży i skoro mam takie problemy z wypróżnianiem, to żelaza nie będzie mi przepisywał. Cały czas jem produkty bogate w żelazo, w duecie z zawierającymi wit. C. Co do szyjki i upławów, powiedział, że wszystko prawidłowo, bez najmniejszych powodów do zmartwień. Zapytałam również o mój ogromny brzuszek i przyrost wagi i tutaj również nie widział problemu, powiedział, że wyglądam bardzo dobrze, a kwestia wielkości brzucha i kg jest sprawą indywidualną. Podsumowując nic nowego się nie dowiedziałam, jedynie uspokoiłam się, że z szyjką wszystko ok.
udanej wizyty

Cytat:

oraz kocyk córeczki!
ja bym powiedziała że to są żyłki a nie rozstępy, no i nogi to masz faktycznie jak gazela

Cytat:
żeby mała posiedziała jak najdłużej

grazin za wizytę

kiara masz ślicznego pieska, uwielbiam labradory

a tak wogule to zapomniałam napisać dzień dobry

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:37   #1271
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:

24kasia86 fotki rewelacja
a do szpitala nie dzwoniłam myślałam,że może Ty jednak z rana dzwoniłaś
Stary 2011-03-21, 11:45   #1272
mimbi
Zakorzenienie

Tez trzymam kciuki za Dziewczonke, a w ogole za wszystkie mamuski, zeby nam bylo dobrze tej wiosny i naszym dzieciom tez

Wczoraj mialam jechac do Ciechocinka. Nie rozumiem fascynacji tym miejscem, bo dla mnie uzdrowisko powinno miec gory albo morze, ale przynajmniej jest niedaleko, wiec jade sie poinhalowac na te moje zatoki nieszczesne. Do tej pory poprawy zadnej nie zauwazylam, ale sobie wkrecam, ze moze i to kiedys zadziala.
W kazdym razie mialam zawiezc tam osobe, z ktora spotkanie wywoluje u mnie zawsze koszmarny stres. Rano znowu mialam mdlosci, potem zrobilo mi sie goraco i ciemno przed oczami, zmierzylam cisnienie, mialam 120/100 puls 112 (dla mnie to jest wysokie, bo ja mam zwykle 90/60), TZ zadzwonil ze nie przyjedziemy i w ten sposob nie bylo lansu na deptaku. Ja oczywiscie po pol godzinie juz sie czulam super, bo nie musialam patrzec i rozmawiac z ta osoba i samo to mi pomoglo, ale skutek tez byl taki, ze nie wyszla moja ciechocinkowa love story na blogasku

Andziot, Mary (czy jest tu jeszcze inny lekarz lub farmaceuta, jesli tak prosze tez o pomoc)- moze Wy mi pomozecie z innym problemem - od 5 lat choruje na wrzody zoladka, dziedziczne, jestem uczulona na leki zasuszajace, wiec bralam tylko oslonowe, wiadomo, co roku wiosna i jesienia problem wraca, wiec przechodze na lekka diete i przechodzi. Od kilku dni pobolewal mnie zoladek, byc moze po tym Duomoxie, ktory bralam. W kazdym razie teraz rano lykam zelazo jest to lek Sorbifer Durules http://www.✂✂✂✂✂✂✂/leki/p783-Sorbifer_Durules i tez czulam, ze mnie pobolewa ten brzuch, ale tak wlasnie typowo wrzodowo. Wczoraj w nocy podczas przytulania z TZ jakos tak sie spielam, ze nagle poczulam przeszywajacy bol w okolicy zoladka, tak jakby mnie kon kopnal kolanem i do teraz mnie on trzyma - ale teraz tylko przy pochylaniu i ruszaniu sie. To miejsce jest twarde i napiete i boli gdy dotykam.
Dziecko sie rusza i jest ok, natomiast jest to bol troche ponizej piersi po srodku czyli dla mnie typowo chodzi o zoladek. Przestraszylam sie, ze moze to pekniecie wrzodu, ale wtedy to bym miala inne hardkorowe objawy no i pewnie bym sie zwijala z bolu.
Nie wiem czy jechac do lekarza z tym, pewnie gastroskopii i tak mi nie zrobi i nie wiem, czy w ogole mu glowe zawracac, moze to po prostu to zelazo przyjmowane na czczo tak dziala? Jakies pomysly?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:46   #1273
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

ja cala noc nie moglam spac, jestem nieprzytomna, mialam chyba wysokie cisnienie, albo nei wiem co, bo serce mi bilo jak szalone i co zasnelam to budzilam sie co godzine, pol godzinki i meczylam brzuch mi twardnial ale nei bardzo bolesnie ale jakos czesto, rano juz nie moglam spac, wiec przyszlam do pracy, ale ejstem tak slaba ze nie wysiedze calego dnia.
A może to z wrażeń?
Cytat:
mój brzuchol
34tc

(pełna fota w albumie)
masakra
Cytat:
TAKŻE czuje sie jak wielorybo-słoń...
Rozumiem Cie doskonale, ja już nie chce na wagę stawać bo
Cytat:
mam pytanko:
czy wystarczy ze ciuszki wypiore w mleczku LOveli czy wsypac jeszcze proszek??? (persil sensitive)??
myslicie ze pieluszki belli Happy newborn jakie mam sie sprawdza??w sumie patrzac na ceny nie sa najdrozsze
Wystarczy jak wypierzesz w mleczku ono zamiast proszku jest. Ja tam prałam część w normalnym proszku a część w orzechach Młodemu też nie prałam w żadnych dzieciowych proszkach i nic się nie działo.
Cytat:
Tyle nerwów co miałaś to straszne... Oby młodemu szybciutko przeszło. Biedaczek, najgorzej jak dziecko tak gorączkuje.
Cytat:
Ślicznie
Cytat:

O jeju...ona biedna tyle przechodzi w tej ciąży...
za dzidzie

Ja dzwoniłam do dr ale nikt nie odbiera jeszcze. Nie wiem czy nie lepiej podjechać popołudniu zamiast dzwonić.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:46   #1274
Mango08
Rozeznanie

agnieszka_pe25 współczuje sytuacji z Synkiem, nawet nie potrafię sobie wyobrazić przez co musiałaś przechodzić, aby szybko wracał do zdrowia!

24kasia86 ogromna zmiana rozmiarze brzuszka! Ty wyglądasz promiennie no i nóżki takie zgrabniutkie!

Grazin za wizytę! Co do wielkości brzucha, to mnie również wszyscy mówią, że mam ogromny, dowód w albumie, widocznie taki nasz urok Zrzucimy wszystko po porodzie, zobaczysz!

moria zgadzam się w 100% co do brzuszka! Pomimo tego, że jest taki duży i mnie przeważa, to jestem z niego dumna niesamowicie! Co do wielkości, jako kwestii indywidualnej, to w sobotę spotkałam znajomą, jest w 5 miesiącu a brzuszka nadal nie widać, nic, a nic, naprawdę Nikt nie chce jej wierzyć, że jest już w 5 miesiącu.

aguś uważaj na ciśnienie, bo to poważna sprawa!
Pij meliskę, leż i odpoczywaj

Od rana próbuję się dodzwonić do szkoły rodzenia, ale nikt nie odbiera Wczoraj wkroczyliśmy w 29 tydzień, więc chyba najwyższy czas zacząć zajęcia.

za Dziewczonkę i Córeczkę, oby mała ładnie się rozwijała i poczekała jeszcze troszkę na wyjście!

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-03-21 o 11:50
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:52   #1275
24kasia86
Wtajemniczenie

wrocilam, jest ladnie na dworku, ale miejscami chlodnawo. Kupiłam banany, kiwi, jablka, danio, kefirek i serek wiejski- zaraz sie bede zajadac

dziewczynki wstawiam pranko. Myslicie ze jak ustawie na bawełna 60stopni bedzie ok?? czy lepiej 40st?

pewnie juz nie jedna z was o to pytała, ale mi juz wszystko z glowy wyleciało
Nikosia

Stary 2011-03-21, 11:54   #1276
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

Dziewczonka zaciskaj nóżki jak najdłuzej
Grazin za wizytke i Sebusia
Agus co z tym Twoim ciśnieniem czemu ono tak skacze ??
Mimbi jak Cie boli to leć do lekarza nie czekaj
Siasiek odpoczywaj sobie
Stary 2011-03-21, 11:55   #1277
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki wstawiam pranko. Myslicie ze jak ustawie na bawełna 60stopni bedzie ok?? czy lepiej 40st?
Czytaj metki. Bodziaki i pajace z bawelny maja chyba zapis na 40stopni.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:56   #1278
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
Dziewczonka zaciskaj nóżki jak najdłuzej
Grazin za wizytke i Sebusia
Agus co z tym Twoim ciśnieniem czemu ono tak skacze ??
Mimbi jak Cie boli to leć do lekarza nie czekaj
Siasiek odpoczywaj sobie

Cytat:
wrocilam, jest ladnie na dworku, ale miejscami chlodnawo. Kupiłam banany, kiwi, jablka, danio, kefirek i serek wiejski- zaraz sie bede zajadac

pewnie juz nie jedna z was o to pytała, ale mi juz wszystko z glowy wyleciało
ja pralam w 40

mango
Stary 2011-03-21, 11:57   #1279
eweska
Moderatoreska

Cytat:
mój brzuchol
34tc

(pełna fota w albumie)

Cytat:
Zdrówka

Cytat:

oraz kocyk córeczki!

Cytat:

P
No to nie za ciekawie, trzymam mocno kciuki niech mała jeszcze siedzi spokojnie w brzuszku

Grazin

Ja dzis od rana na nogach, najpierw poleciałam na badania krwi, później pojechałam na
Katowice zamienić błędnie wypisaną fakturę i dopiero dotarłam do domku.
Wizytę mam dopiero w czwartek, w zeszłym tygodnie zapomniałam zadzwonić i się zapisać a lekarz miał urlop i jutrzejszy dzień cały ma juz zajęty i dopiero na czwartek mnie jeszcze wcisnęła na 19.20, więc jeszcze kilka dni nim zobaczę chłopców i dowiem się co u nich.
Dobrze że leków mi spokojnie wystarczy bo ja dalej na duphastonie i na żelazie sorbifer czy jak mu tam.

Pogoda piękna, ale moje nogi mają już serdecznie dość na dzisiaj :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:02   #1280
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
zdarzylam przezyc pieklo, mlody mial 39,8 goraczki jak wychodzilam z nim z domu, a raczej wynosilam na rekach. jezuuuuuuuuuuu jak mam dosyc, oczywiscie zaszczepili mi podziebione dziecko(...)
Czizass jaka gorączka! Bidulek się nacierpiał, nie dość że kłucie było to jeszcze takie "przeboje" aga trzymam kciuki aby mały wydobrzał no i chyba masz już dosyć wrażeń w ostatnim czasie

Cytat:
Zgrabniara Rozstępów ja też żadnych nie widzę, brzusio 1'sza klasa
Pieluszki Lidlowe marki Lidl nazwy nie pamiętam ale chyba tylko jeden rodzaj jest.

Cytat:
"od wczoraj jestem w szpitalu. "
Ja też się przyłączam do kciuków za Dziewczonkę, ciekawe czy ją jeszcze przed porodem wypuszczą
Czyli mamy już dwie dziewczyny w szpitalu, dorkabl i Dziewczonka?

Cytat:
(...)
ja tez mam adoptowanego kundelka,znajoma wyjezdzała do pracy i chciała dac komus do utopienia, to my go wzielismy i mamy juz 3 lata...

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Wystarczy jak wypierzesz w mleczku ono zamiast proszku jest. Ja tam prałam część w normalnym proszku a część w orzechach Młodemu też nie prałam w żadnych dzieciowych proszkach i nic się nie działo.
Ja też wszystkie rzeczy Iguśki w orzechach poprałam

A teraz namacalny dowód na to, że wiosna nadeszła, mój psiór sapie z gorąca na tarasie
Słabe te zdjęcia ale dopiero teraz zauważyłam, że mam brudny obiektyw, chyba go w czymś umoczyłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Wiosna 1.jpg (115,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Wiosna 2.jpg (120,2 KB, 32 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:05   #1281
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
40st

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja dzis od rana na nogach...(...)
Czyli standard

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:07   #1282
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

kochana jestes
no spedzałam czas z tż

jaka różnica!!!
taka laska!!!
za mamę i malutką!!!!!!!!!!

jak szynka wędzona? przecież to sam rarytas

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Kasia śliczny brzuszek
Dziewczonka żeby mała jeszcze posiedziała. Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość

ja bym powiedziała że to są żyłki a nie rozstępy, no i nogi to masz faktycznie jak gazela

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

24kasia86 fotki rewelacja
a do szpitala nie dzwoniłam myślałam,że może Ty jednak z rana dzwoniłaś
nie dzwoniłam, ale znalazłam info na necie.

wklejam for you:
1. skierowanie do szpitala (ale nie jest wymagane),
2. grupę krwi,
3. potwierdzenie ubezpieczenia ( druki RMUA)
4. ostatnie wyniki badań ciążowych
5. ostatnie usg
6. historia choroby ( np. ze względu na wcześniejsze poronienia)

No a z rzeczy, które warto zabrać to:
1. podkłady na łóżko (mogą się akurat skończyć) - podkładów poporodowych nie trzeba, dają bez problemu.
2. stanik do karmienia
3.koszule, w której będzie wygodnie karmić (najlepiej ze 2-3)
4. przybory toaletowe (np. szamponetki, żel pod prysznic, pastę do zębów).
5. papier toaletowy-nie zawsze, ręczniki jednorazowe (chociaż przeważnie codziennie salowe przynoszą na salę )
6. łapcie i klapki pod prysznic
7.suszarkę
8. dla dzidziusia - ubranka, rożek, pieluszki, krem, pieluszkę tetrową bądź flanelową itd. po porodzie ubrają w ich ciuszki, ale potem już biorą od mamy, pieluchy dają.

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Ja dzwoniłam do dr ale nikt nie odbiera jeszcze. Nie wiem czy nie lepiej podjechać popołudniu zamiast dzwonić.
dziekuje
pewnie, nie czekaj tylko jedz. A teraz jak sie czujesz??

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość

24kasia86 ogromna zmiana rozmiarze brzuszka! Ty wyglądasz promiennie no i nóżki takie zgrabniutkie!

dziewczynki nózki to ja mialam fajne przed ciaza
tak mnie zdenerwowałyście, ze bede nastepnym razem tylko brzuch wstawiać
Nikosia

Stary 2011-03-21, 12:07   #1283
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

Eweska ja Cie podziwiam jestes cudowna
jak ty to robisz ze masz tyle energii??
teraz pewnie zrobisz jeszcze obiad posprzątasz wstawisz pranie maluchow poprasujesz,po południu polecisz z młodym na trening,a wieczorem upieczesz ciasto
Stary 2011-03-21, 12:08   #1284
spice1985
Zadomowienie

24kasia86 no no, ale zgrabna mamusia z Ciebie colą się tak nie przejmuj, ja też się czasem napiję:0 Gorsze grzechy są

Moria jaki Ty masz wielki taras! Zazdroszczę. W domku mieszkasz czy w bloku Ci się taki trafił?

Trzymam kciuki za Dziewczonke żeby wszystko było ok.

Grazin kciuki za wizytę i daj znać po, co tam nowego. Ja mam jutro.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:15   #1285
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Czytaj metki. Bodziaki i pajace z bawelny maja chyba zapis na 40stopni.
wlasnie nie na wszystkich pisze, ale tak myslalam ze na 40stopni dziekuje kochana a i wszyscy o tobie pamietaja uwielbiam twoj avatarek

Cytat:

ja pralam w 40

mango
dzieki

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Zdrówka

No to nie za ciekawie, trzymam mocno kciuki niech mała jeszcze siedzi spokojnie w brzuszku

Grazin

Ja dzis od rana na nogach, najpierw poleciałam na badania krwi, później pojechałam na
Katowice zamienić błędnie wypisaną fakturę i dopiero dotarłam do domku.
Wizytę mam dopiero w czwartek, w zeszłym tygodnie zapomniałam zadzwonić i się zapisać a lekarz miał urlop i jutrzejszy dzień cały ma juz zajęty i dopiero na czwartek mnie jeszcze wcisnęła na 19.20, więc jeszcze kilka dni nim zobaczę chłopców i dowiem się co u nich.
Dobrze że leków mi spokojnie wystarczy bo ja dalej na duphastonie i na żelazie sorbifer czy jak mu tam.

Pogoda piękna, ale moje nogi mają już serdecznie dość na dzisiaj :/
no wlasnie najgorsze to te nogi, ja wrocilam z ryneczku i od razu musialam usiasc a ty jeszcze dwojke "dźwigasz"
oj ja tez jestem ciekawa co u twoich chlopcow

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Zgrabniara Rozstępów ja też żadnych nie widzę, brzusio 1'sza klasa
Pieluszki Lidlowe marki Lidl nazwy nie pamiętam ale chyba tylko jeden rodzaj jest.

Ja też wszystkie rzeczy Iguśki w orzechach poprałam

A teraz namacalny dowód na to, że wiosna nadeszła, mój psiór sapie z gorąca na tarasie
Słabe te zdjęcia ale dopiero teraz zauważyłam, że mam brudny obiektyw, chyba go w czymś umoczyłam
jak mi sie uda to wstawie brzuszek z bliska i ocenicie-maz tez mowi ze to zylki a nie rozstepy a musze wam sie przyznac ze czesciej cyce smaruje niz brzuch-len ze mnie nooo.

Acha to musze sie do Lidla wybrac

no tak cieplo sie robi to psinka wystawia mordkę

wiem ze juz nieraz byl temat pranka ale ja musze sie upewnic na 100%. Wiecie ze wasze zdanie jest bezcenne!?

ide prac!

Grazin
ty masz wizytke dzis??
Nikosia

Stary 2011-03-21, 12:18   #1286
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny,macie gdzieś linka do strony gdzie można kupić te kosze specjalne na pieluchy, do 180 pieluch, takie szczelne...Wiecie o co mi chodzi? To było chyba Angel care...Wiem że anula_81 masz chyba taki?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:20   #1287
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

tak kasiu własnie wychodze

musze isc na nogach bo autobusu nie ma. troche słaba jestem ale przynajmniej pogoda ładna
dam znac jak wróce
Stary 2011-03-21, 12:22   #1288
izunia233
Zadomowienie

Dziewczonka bądź dzielna i zaciskaj nogi

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:22   #1289
eweska
Moderatoreska

Cytat:
teraz pewnie zrobisz jeszcze obiad posprzątasz wstawisz pranie maluchow poprasujesz,po południu polecisz z młodym na trening,a wieczorem upieczesz ciasto
No powiem ci że prawie trafiłaś w 100% bo piec ciasta nie będę no i nie wiem czy dam radę iść z synkiem na trening, ma dziś o 18, ale jak tak dalej będą mnie pośladki i nogi boleć to nie dam rady iść, co do prasowania to nie wiem czy dziś będę prasować, pranie na bank będę robic bo pogoda ładna na balkon mozna wywiesić
Obiad muszę zrobić, posprzątać równiez bo za czysto w domku nie mam
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:28   #1290
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiesz ze ja ja tez podziwiam? zawsze jak cos pisze to czytam z takimi oczami ooo a potem jak widze eweski brzuś to mam jeszcze wieksze oczy......
a sie lenie calymi dniami, odkurze dywany, zetre z kurzy, pojde na szybkie zakupy i siedze na wizazu o i to caly moj wysilek

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
24kasia86 no no, ale zgrabna mamusia z Ciebie colą się tak nie przejmuj, ja też się czasem napiję:0 Gorsze grzechy są
nieraz zjem ciasteczko jeszcze

Tz sie ze mnie smieje, ze jak jestesmy w sklepie to ja zawsze mowie, ze niech kupi ile chce (np.cipsy, ciastka, cole) bo to dla niego, a i tak mu w domu podjadam
jak tam obrzeki? moje stopy dzisiaj rano wygladały o wiele lepiej- jak nigdy, ale prawa dlon nadal spuchnieta, dzisiaj rano mi dretwiała

czytałaś? bede mieć to samo łóżeczko co ty...mowiłam Tz o tym co tobie sie wydarzyło, ale on ma nadzieje ze nam sie trafi dobre- w koncu od poczatku nam sie podobało Ty tez masz na 120x70?

widzialam na gieldzie wozki z Kubusia. Byl taki jeden fajny, 13,5kg, gleboki, spacerowka i fotelik za 580 zl. Tż sie napalił

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
tak kasiu własnie wychodze

musze isc na nogach bo autobusu nie ma. troche słaba jestem ale przynajmniej pogoda ładna
dam znac jak wróce
ale nie masz daleko????????????

ja ostatnio tak przeszłam przed wizytą 2 przystanki, po czym gin stwierdziła ze mam duzeeee obrzeki, kazala lezec i jesc lekkostrawne pokarmy... uwazaj na siebie!!!!
wolniutko a najlepiej rob sobie przerwy i usiądź gdzies na lawce. Mi juz takie dluzsze spacery nie slużą

powodzonka
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-21 o 12:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości