Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 21:34   #2131
Dione
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
A nieprawda Kupiłam niedawno szpilki, ok 12cm, a wygodne jak baletki. (zazwyczaj w tak wysokich szpilkach udaje mi się wytrzymać godzinę). W tych przetańczyłam całą noc, naprawdę są fantastycznie wyprofilowane! Firma - Pepe Castell, cena - jedyne* 600zł (* w porównaniu do Louboutin). A tak przy okazji słyszałam, że Louboutiny wcale takie wygodne nie są, jakaś gwiazda kiedyś mówiła.
Są sklepy internetowe które sprzedają Loboutiny za- w przeliczeniu ok 600zł -jakies 20 % ceny pierwotnej -zastanawiam się czy są oryginalne ?
Cytat:
Napisane przez MojitoLover Pokaż wiadomość
z rzeczami JS jest jeden problem: 99% sprzedajacych ma ciuchy szyte wzorujac sie na JS. te 'oryginaly' sa naprawde dobrej jakosci, tyle ze ich cena jest kilka razy wyzsza, dlatego sa prkatycznie niedostepne na Allegro czy jakimkolwiek polskim sklepie.
Dużo rzeczy JS to knokcoffy droższych rzeczy -na tym moim zdaniem ten styl polega m.in Ja np widziałam sukienkę koronkową jak z asosa, (być moze wzorowaną jeszcze na jakieś droższej firmie ) buty ala Balmain i sukienka jak Motel Rocks, w jednej tunice nietoperzowej jak JS widziałam jakąś celebrytke wiec też pewnie orginał jakiś designerski . Ale myślę że te zdjecia które są w aukcjach to sa zdjecia tych rzeczy które są sprzedawane,a jakości są takiej jakości jak te z przeciętnych sklepów w galeriach- trafia sie lepsze i gorsze. W każdym razie takie mam wrażenia po tym co ja kupiłam (kilka rzeczy) i zdjęciach rp (setki) które widziałam na wątku JS na wizażu .Chociaż nie wątpię że w sklepach w Tokio mają rzeczy lepszej jakości (A 100$ to nie są takie wysokie ceny ! Mamy o wiele droższe sklepy w galeriach,a na allegro np bluzki Victoria's Secret po 300- 400zł )

PS okropny nick zrobiłaś mi smaka na czekolade mojito a już mi sie skończyła
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:01   #2132
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Są sklepy internetowe które sprzedają Loboutiny za- w przeliczeniu ok 600zł -jakies 20 % ceny pierwotnej -zastanawiam się czy są oryginalne ?
U Louboutina:
nie ma takiego czegoś jak wyprzedaż
nie ma zniżek posezonowych
nie ma zniżek na uszkodzone/niedomalowane buty
nie ma wystających nitek/niedoszytych kawałków/

Prawdziwe Louboutiny na allegro/ebay tylko z paragonem.

600zł kosztuje średniej klasy podróbka.
1000zł dobra podróbka, oryginał 3, 4 razy tyle albo i więcej.

Wracając do tematu: rozwalają mnie kobiety, które kupią dobrą podróbkę prady, chanel czy właśnie louboutina za 1000zł i zapierają się, że to oryginał bo:
Cytat:
przecież wszystko powyżej 900zł to oryginały, no coś Ty przecież oni nie sprzedaja głupich butów za 3 tysiące!

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2011-03-17 o 22:09
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 22:46   #2133
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
U Louboutina:
nie ma takiego czegoś jak wyprzedaż
nie ma zniżek posezonowych
A czemu nie ma ? Tak wysoko się cenią ? Nawet sławne kryształowe sandałki balmaina -które podobne zostały wyprzedane na pniu widziałam przecenione (na net -a-porter-wydaje mi sie godna zaufana strona)
Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
rozwalają mnie kobiety, które kupią dobrą podróbkę prady, chanel czy właśnie louboutina za 1000zł i zapierają się, że to oryginał bo:
No mnie to tak nie bardzo ,1000 zł za torebkę jako przedmiot to jest bardzo wysoka cena -licząc że nie ma on np okuć ze złota.Tylko że trzeba pamiętać że w przypadku designerskich rzeczy nie kupuje sie przedmiotu a styl życia a to kosztuje dodatkowe kilka tysięcy A ceny można sprawdzić w internecie -nawet z czystej ciekawości a tym bardziej jak ktoś chce sobie kupić.Kiedyś na jakimś forum kobieta sie żaliła że kupiła torebke "Prady" na all za jakieś 800 zł więc myślała że oryginalna ale okazało się ze torebka zwyczajnie śmierdzi tanim tworzywem, potem jeszcze ktoś jej pokazał zdjęcie oryginału no się okazała że wzór sie nie zgadza .

Mnie bardziej rozwaliła kobieta którą widziałam kiedyś w tv - dosłownie "ofiara mody" -uważała że musi sie pokazać z torebką od najmodniejszego projektanta koniecznie z najnowszego sezonu więc z rozmysłem kupuje 'dobrą ' podróbę -chociaż ma kasę i mogłaby sobie kupić oryginał tylko nie np co 2 miesiące nowy tylko mieć kilka klasycznych - no ale bycie uczciwym nie jest takie modne jak niebieski LV :/
Stary 2011-03-17, 23:01   #2134
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
A nieprawda Kupiłam niedawno szpilki, ok 12cm, a wygodne jak baletki. (zazwyczaj w tak wysokich szpilkach udaje mi się wytrzymać godzinę). W tych przetańczyłam całą noc, naprawdę są fantastycznie wyprofilowane! Firma - Pepe Castell, cena - jedyne* 600zł (* w porównaniu do Louboutin). A tak przy okazji słyszałam, że Louboutiny wcale takie wygodne nie są, jakaś gwiazda kiedyś mówiła.
nie wiem, mialam na nogach tylko w sklepie

Cytat:
Napisane przez MojitoLover Pokaż wiadomość
a kto tu mowi o cct... przeciez to taka sama tandeta, jak rzeczy na allegro czy innych wholesale'ach. oryginalne ciuchy JS mozna dostac w japonskich sklepach, a ich ceny wahaja sie w granicach $100 +.
ale dziewczyny mowiac o dobrej jakosci JS maja na mysli asia fashion, czy cct ...
zobacz watki na zakupowym

cale JS to hong kong, a on w japonii nie lezy

prade mozna bylo kupic swojego czasu juz od 4tys zl, a nie, sorry to fendi
chanel 2:55 od 12

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2011-03-17 o 23:02
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 02:17   #2135
Dagusiac
Zakorzenienie

Dziewczyny nie dajcie się nabrać, te buty za 600 czy nawet 1000zł oryginalne na pewno nie są. Nie wiem czy Louboutin ma sezonowe wyprzedaże, Manolo Blahnik ma na pewno
Polecam bloga (mam nadzieję, że mogę wrzucić adres) http://stopfake-loveoriginal.blogspo...robka-czy.html
Stary 2011-03-18, 13:39   #2136
olciiiaa
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny nie dajcie się nabrać, te buty za 600 czy nawet 1000zł oryginalne na pewno nie są. Nie wiem czy Louboutin ma sezonowe wyprzedaże, Manolo Blahnik ma na pewno
Polecam bloga (mam nadzieję, że mogę wrzucić adres) http://stopfake-loveoriginal.blogspo...robka-czy.html
Moja koleżanka kupiła sobie buty, podobno od Louboutina, za 800zł "w Warszawie", twierdzi, że są oryginalne i w takiej cenie bo to jakiś starszy model czy coś.... warto jej wierzyć?
olciiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:14   #2137
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olciiiaa Pokaż wiadomość
Moja koleżanka kupiła sobie buty, podobno od Louboutina, za 800zł "w Warszawie", twierdzi, że są oryginalne i w takiej cenie bo to jakiś starszy model czy coś.... warto jej wierzyć?
Z tego co się orientuję to Louboutin nie ma swojego butiku w Warszawie, ani w żadnym innym polskim mieście. A stare modele są w większości niedostępne i jeśli się pojawiają masowo w jakichś sklepach internetowych czy na aukcjach 100%, że nie są oryginalne.
Stary 2011-03-18, 15:03   #2138
blackberry8
Zakorzenienie

Ależ oczywiście, że to są oryginały, ostatnio ludzie Louboutina odkryli stary magazyn i teraz można kupić modele z rocznika 2003-2007 nawet za 5 stówek
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:21   #2139
201704051255
Konto usunięte

ponoc jak sie ma kontakty, znajomego, ktory ma hurtownie, to mozna duzo taniej kupic rzeczy projektantow
Stary 2011-03-18, 15:36   #2140
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
ja moze w te wakacje skocze, mooooze....

gonia, ale przy 175 na pewno nie masz stopy 35... a ja przy 35 i obcasie 10-11cm nie moge dac kroka, boli mnie cale srodstopie

nie... 35 ... 38

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 21:04   #2141
sintagma
Wtajemniczenie

Czytałam wywiad z Louboutin (em?) i to prawda- nie robią wyprzedaży w ich sklepach FIRMOWYCH.
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:48   #2142
aja23
Rozeznanie

Nie wiem czy było, ale mnie rozwala noszenie krucyfiksu, różańca, krzyża jako dodatek do stylizacji (nie w celu podkreślania swojego wyznania, zawsze widzę to u osób niewierzących-tylko po co?)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z8256875O.jpg (69,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z6654974O.jpg (51,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg glamourai_SXSW_3w.jpg (59,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg doda_z_krzyzem.jpg (54,3 KB, 41 załadowań)
aja23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:12   #2143
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aja23 Pokaż wiadomość
nie wiem czy było, ale mnie rozwala noszenie krucyfiksu, różańca, krzyża jako dodatek do stylizacji (nie w celu podkreślania swojego wyznania, zawsze widzę to u osób niewierzących-tylko po co?)
moda
dla mnie to super dodatek
zarowno meski jak i damski
Stary 2011-03-21, 12:24   #2144
agniesikk
Zakorzenienie

Mnie rozwalają trendy szafiarek, tj. czerwone rurki i kopytka.
Poza tym legginsy+tunika. Co gorsza, dobija mnie, że wiele facetów mi mówi o tym, jakie to fajne zestawienie Boże, jak dobrze, że mojemu facetowi podobają się moje ubrania.
Aha no i baleriny z kokardkami. Ogólnie kokardki mi się nie podobają. I jak mogłam zapomnieć o tych wielkich okularach z sieciówek, niedobranych do kształtu twarzy plastikowych badziewiach za 20 zł.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2011-03-21 o 12:25
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:14   #2145
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Poza tym legginsy+tunika. Co gorsza, dobija mnie, że wiele facetów mi mówi o tym, jakie to fajne zestawienie Boże, jak dobrze, że mojemu facetowi podobają się moje ubrania.
Aha no i baleriny z kokardkami. Ogólnie kokardki mi się nie podobają. I jak mogłam zapomnieć o tych wielkich okularach z sieciówek, niedobranych do kształtu twarzy plastikowych badziewiach za 20 zł.
Dokładnie! Każda myśli, że jest oryginalna, a w gruncie rzeczy wyglądają tak samo.
Stary 2011-03-21, 13:54   #2146
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olciiiaa Pokaż wiadomość
ABsolutnie nie

Modele vintage są częściej droższe od nowych

O naiwności, wydac 800zł za pordóbe, aż szkoda dziewczyny.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:56   #2147
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie! Każda myśli, że jest oryginalna, a w gruncie rzeczy wyglądają tak samo.
Co nie? Efekt odwrotny od zamierzonego z tą oryginalnością
Stary 2011-03-21, 14:25   #2148
dominikahh
Wtajemniczenie

Cytat:
a co złego w leginsach i tunice?
chyba lepiej że tunika niż krótka bluzka?
Stary 2011-03-21, 15:18   #2149
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikahh Pokaż wiadomość
a co złego w leginsach i tunice?
chyba lepiej że tunika niż krótka bluzka?
Nie leży mi to zestawienie, po prostu nie podoba mi się
Stary 2011-03-21, 16:17   #2150
tiramisu_
Wtajemniczenie

O nie, mam czerwone rurki juz od dwóch lat i koturny też, wyprzedzam szafiarskie trendy?
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 18:10   #2151
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy było, ale mnie rozwala noszenie krucyfiksu, różańca, krzyża jako dodatek do stylizacji (nie w celu podkreślania swojego wyznania, zawsze widzę to u osób niewierzących-tylko po co?)
a skąd wiesz, że są niewierzące?maja napisane na czole? :P
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 18:20   #2152
aja23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
a skąd wiesz, że są niewierzące?maja napisane na czole? :P
Bo znam osobiście takie osoby i nie ukrywają się ze swoją wiarą poza tym wkleiłam zdjęcia Madonny(pierwsza torebka jest jej) i Dody, które też nie piszą na czole w co wierzą a w co nie, tylko o tym mówią...
zresztą już jedna osoba odpisała, że to moda i tyle

Edytowane przez aja23
Czas edycji: 2011-03-21 o 18:22
aja23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:02   #2153
Marciamartyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
O nie, mam czerwone rurki juz od dwóch lat i koturny też, wyprzedzam szafiarskie trendy?
Ja ci powiem,jestes objawieniem mody
Ciesz się i załóż bloga
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 20:02   #2154
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co nie? Efekt odwrotny od zamierzonego z tą oryginalnością
Dokładnie! Co weję na jakiegoś bloga to prędzej, czy później pojawia się stylizacja: czerwone rurki, koturny, kurtka z eko skóry, bizuteria.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 20:32   #2155
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Nie leży mi to zestawienie, po prostu nie podoba mi się
Ale czemu ? Dla mnie tunika + legginsy to zestaw neutralny jak dżinsy i t-shirt ,wygodny i praktyczny. Poza tym jakie masz alternatywy ? W dżinsach w lecie jest za ciepło a nogi nie każdy chce odsłaniać.
Stary 2011-03-21, 21:26   #2156
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Ale czemu ? Dla mnie tunika + legginsy to zestaw neutralny jak dżinsy i t-shirt ,wygodny i praktyczny. Poza tym jakie masz alternatywy ? W dżinsach w lecie jest za ciepło a nogi nie każdy chce odsłaniać.
lniane , bawelniane spodnie np
sukienki lub spodniczki.
a jak ktos ma brzydkie nogi to tym bardziej dennie w legginsach wyglada.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 21:48   #2157
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
lniane , bawelniane spodnie np
sukienki lub spodniczki.
a jak ktos ma brzydkie nogi to tym bardziej dennie w legginsach wygląda.
Spodnie nie zawsze są dobre bo jak tunika jest obszerna to okropnie wygląda z luźnymi spodniami, a w obcisłych ciepło ,legginsy są cienkie wiec chłodniejsze
Sukienki spódniczki odsłaniają albo są długie . plączą się i podwiewają a chodziło mi o strój wygodny
A zasłaniać można nie koniecznie z powodu brzydkich nóg, równie dobrze można zasłaniać żeby nie epatować ładnymi :P Poza tym można chcieć zasłonić siniaki, czy ślady po letnich spotkaniach z komarami
Stary 2011-03-21, 22:04   #2158
dominikahh
Wtajemniczenie

ale mimo wszystko i tak jest sporo osób które w ogóle nie noszą legginsów rzecz gustu.

ale swoją drogą to może zadam pytanie na odwrót. jak nie tuniki to co w takim razie do legginsów?
Stary 2011-03-21, 22:32   #2159
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Obie wyprzedzamy
Ja rok temu na wyprzedaży nabyłam czerwone rury za 30zł
Koturny także nie są nowością w mojej szafie.. Powinnam czuć się kopnięta zaszczytem
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 22:58   #2160
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Bo znam osobiście takie osoby i nie ukrywają się ze swoją wiarą poza tym wkleiłam zdjęcia Madonny(pierwsza torebka jest jej) i Dody, które też nie piszą na czole w co wierzą a w co nie, tylko o tym mówią...
zresztą już jedna osoba odpisała, że to moda i tyle

Ja wierzę i noszę czasami różaniec na szyi. Zwykle pod bluzką, nie afiszuję się z tym specjalnie, ale czasem mi się wysunie na górę i też problemu nie ma. Czasami mam mały różaniec w kieszeni

Po co ? Bo lubię, bo dobrze się czuję jak go mam i tyle.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości