|
|
#4081 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
|
|
|
|
#4082 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam na jakimś forum, że można się przyzwyczaić, najgorsze jest ślinienie i nie wiadomo co z językiem zrobić
ale mam nadzieję, że za kilka dni już będzie lepiej
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. <Paulo Coelho> APARATKA :17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska 17.03.2011r. - zdjęcie Hassa ![]() 18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander |
|
|
|
#4083 |
|
Wtajemniczenie
|
Aparatki! Jestem juz w pelni w Waszym gronie!
Wlasnie wrocilam z wizyty i ciesze sie swoim pieknym aparacikiem na gore i dol ![]() Zakladanie calkiem przyjemne Mozna sie zrelaksowac w tym fotelu w pozycji lezacej ![]() PS Dol mnie juz boli Jestem super happy |
|
|
|
#4084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w tym jedna piątka, co wygląda dość makabrycznie. ale jeszcze nic mi nie wypadło ![]() Literka96 widać sporą poprawę
|
|
#4085 |
|
Konto usunięte
|
Nie czytam wątku regularnie to jestem niezorientowana
ile czasu potrzebne było żeby osiągnąć taki efekt? Ja wrzucam zdjęcie moich efektów które moim zdaniem są na razie wątpliwe. Jedyne co to zęby mi pożółkły i to znacznie, szoruje je tyle co zawsze, pastę mam wybielającą, myje raz szczoteczką elektryczną która lepiej domywa a raz tradycyjną bo lepiej nią dotrzeć do tych zakamarków pod drutem. 2 miesiące jestem zadrutowana |
|
|
|
#4086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie do bólu da się przyzwyczaić, bo przy górze nie mogłam tego przeżyć, a teraz myślę "ruszajcie się maleństwa!". Powodzenia!Tyle się naczytałam o Waszych przypadkach z odpadającymi zamkami.. przyszedł dzień po założeniu dołu i zameczek mi latał wokół drucika.. na drugi dzień! Ale już pozamiatane
|
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie już na następnej wizycie było widać spore efekty (m.in. dwójka wyszła ładnie)
|
|
|
#4089 | |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() A ja widzę u Ciebie efekty, ale fakt faktem, że masz małą wadę
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny,ja mam ekspandera od 02.03.2011. Na początku myślałam,że zwariuję-to trwało ok tygodnia.Myślałam,że sama go sobie wyrwę z gardła. Miałam odruchy wymiotne i poharatany cały język,nawet przy przełykaniu śliny(miałam jej niewiedzieć czemu wtedy baaaardzo dużo) go sobie raniłam
.W krytycznym momencie(drugiego dnia z ekspanderem)napchałam sobie do buzi wacików, żeby mi ślina w nie wsiąkała,a które później wypluwałam Hihihi, a gdy już byłam w sklepie zadzwonił mój TŻ ,który był jeszcze w pracy.Powiedziałam jemu ,że właśnie poszłam po mąkę,i żeby zadzwonił później.A On do mnie przerażony :"Na łąkę"???????Na jaką łąkę???? Po jaką cholerę na łąkę, gdzie na tą łąkę poszłaś????? Hah ahaha był przerażony, bo mieszkamy w dużym mieście,było późno i do najbliższej łąki mamy z 10 km. Pozdrawiam wszystkie aparatki |
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
pam5
Ty przynajmniej masz tak od 'święta' a ja nieraz mówię i słyszę z 5 razy 'co?' ![]() i to nie od aparatu, po prostu wada wymowy ![]() ale ta mąka, monte i łąka
|
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
A oto i moje zadrutowane zębiska
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. <Paulo Coelho> APARATKA :17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska 17.03.2011r. - zdjęcie Hassa ![]() 18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander |
|
|
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
eee nie tylko... ale w zasadzie cała reszta podpada pod jakieś zboczenia
|
#4094 |
|
Przyczajenie
|
zastanawiam się od paru dni, jak można cieszyć sie z tego, że zęby bolą od aparatu? :P ja nie mam go nawet tygodnia, a już jestem gotowa sama go sobie ściągnąć :|
ten ból jest nie do zniesienia, jestem wiecznie głodna i jeszcze obcierają się policzki. jeszcze trochę a zwariuję grrr...
|
|
|
|
#4095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz przeżywam po raz drugi, ale jeszcze 2-3 dni i zapomnę o bólu od zakładania aparatu znowuu i na zaawszeee mam nadzieję
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś strasznego. Mam ślinotok, nie mogę przełykać, nie mogę mówić w miarę normlnie, nie mogę jeść, boli jak cholera i jeszcze opryszczka mi się zrobiła, jakby ekspander był niewystarczającym cierpieniem ![]() Żywię się jogurtami pitnymi, zmiksowanymi owocami z kerfirem, zupami-kremami, trochę serka wiejskiego dałam radę zjeść, Gerberka i jajecznicy z mlekiem. Dla urozmaicenia diety polecam koktail warzywny, bardzo dobry i zdrowy 2 pomidorki, pęczek rzodkiewek, 3 ogórki gruntowe + 1-2 szklanki soku pomidorowego. Zmiksować, doprawić, wypić, uważając żeby się nie zakrztusić i nie umrzeć Generalnie zauważyłam, że lepiej pić wszystko duszkiem i jak najszybciej, wtedy łatwiej cokolwiek połknąć No i trzeba mieć wosk, żeby sobie sterczące elementy pozaklejać ![]() Któraś z Was miała podobne przeżycia i może mi napisać ile czasu to będzie trwało, zanim się przyzwyczaję? Bo wstydzę się do sklepu iść- ani 'dzień dobry' czy 'dziękuję' jest ponad moje siły
|
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo dadzą Ci Merci (słodycze)
|
|
|
#4100 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam sprężynę na jedynce i trójce w celu zrobienia miejsca dla schowanej dwójki - już zaczynam być szczerbata
i mam też mocniejszy drut i prawie nic nie mogę ugryźć, to już nie jest takie zabawne... |
|
|
|
#4101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurde, ja też mam mieć ekspander, albo łuk podniebny, w każdym razei coś co ma podtrzymać rozszerzenie szczęki po hassie. I właśnie się obawiałam, że ściągnięcie hassa nie będzie ulgą, (aaa ja mam hyraxa ale to w sumie prawie to samo więc nieważne) bo mi założą ten łuk i będę to przeżywała na nowo.. cholerka.. a jak długo macie to mieć?
Edytowane przez ajeva Czas edycji: 2011-03-20 o 20:00 |
|
|
|
|
#4102 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,ja ekspandera mam ponoć nosić tylko dwa miesiące...no chyba,że orto tylko mi tak powiedziała widząc moje załamanie
W czerwcu mam wesele brata i chciałam zaśpiewać dla młodych(to miała być niespodzianka), a tak nie zaśpiewam bo niby jak???Sepleniłabym i opluła tylko wszystkich i byłaby wielka
|
|
|
|
#4103 | |
|
Raczkowanie
|
no no.. widzę, że zgryz się już naprawił
teraz jeszcze tylko góraCytat:
w sumie później też się zdarza, że jedyna rzecz o jakiej jest się w stanie myśleć, to jak najszybsze ściągnięcie tego złomu. a ogólnie jest ok
|
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdam relacje z 3 dnia noszenia aparatu
![]() Bolu jako takiego nie czuje. Jesc tez moge normalnie ![]() (A przy separatorach to byla masakra! Bolala mnie cala szczeka a o jedzeniu to juz nie wspomne Moze jest w tym troche prawdy? )Jesli chodzi o to jedzenie, to dyskomfort czuje tylko w zwiazku z pokarmem, ktory wlazi doslownie wszedzie Mam wrazenie, ze polowe tego co zjadlamj jest gdzies w aparacie ![]() I najwieksza bolaczka... Obtarte policzki ![]() Ale ogolne pierwsze wrazenia z noszenia aparatu? Jak najbardziej pozytywne!
Edytowane przez klajdla Czas edycji: 2011-03-21 o 07:43 |
|
|
|
#4105 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie to już 4 dzień z ekspanderem i jest lepiej, mówię już w miarę nieźle chociaż jak chce coś szybko powiedzieć to brzmi jakbym mówiła w jakimś obcym języku z innej planety ślinotok niestety występuje nadal, na śniadanie zjadłam już chleb choć oczywiście bez skórekCytat:
Na pewno będę go miała 4 miesiące do zabiegu, a potem zobaczymy
||
|
|
|
#4106 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,mnie zęby,ani dziąsła przy separatorach w zasadzie wcale nie bolały.W dzień założenia aparatu też nic mnie nie bolało,poza tym ,że bardzo mi dokuczał ekspander-ranił język(o tym pisałam wcześniej).Natomiast drugi dzień był dla mnie koszmarny.Spodziewałam się bólu zębów,ale okropnie bolała mnie tylko cała głowa,ból aż promieniował do karku, żadne tabletki mi nie pomagały.No ale jakoś to przeżyłam,całe szczęście.
|
|
|
|
#4107 |
|
Przyczajenie
|
błagam, podajcie nazwe maści/leku czy czegokolwiek, co pomaga natychmiast na ból obtartych miejsc od aparatu
![]() z góry ślicznie dziękuję ;* |
|
|
|
#4108 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Za miesiąc pójdę na wizytę to spytam. Mam nadzieję, że szybko mi się rozszerzy co ma się rozszerzyć i zdejmą tego dziada. Nie mogę się doczekać aparatu Cytat:
To na pewno sprawa indywidualna, ale myślę, że średnia to ok. 3 tygodnie. Czytałam na innych forach wypowiedzi dziewczyn, że seplenią nawet po 2 miesiącach noszenia...Też mam 4 dzień i też jest troszkę lepiej, ale nadal się wstydzę otwierać gębę przy obcych Jutro na zajęcia idę z kartką i długopisem oraz z pismem wyjaśniającym moją niedyspozycję
|
||||
|
|
|
#4109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- byłam dziś na wizycie zapłaciłam 0 zł mam zablokowaną śrubę w hassie i 11 kwietnia mam mieć 4 zamki na górnych zębach i drut
|
|
|
|
|
#4110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez tak mialam... poobcierane dziasla, jezyk... masakra... a pozniej jakby reka odjał takze nie przejmuj sie bo minie
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.

Widać spore postępy 

ale mam nadzieję, że za kilka dni już będzie lepiej
APARATKA 
ile czasu potrzebne było żeby osiągnąć taki efekt?

.W krytycznym momencie(drugiego dnia z ekspanderem)napchałam sobie do buzi wacików, żeby mi ślina w nie wsiąkała,a które później wypluwałam
Hihihi, a gdy już byłam w sklepie zadzwonił mój TŻ ,który był jeszcze w pracy.Powiedziałam jemu ,że właśnie poszłam po mąkę,i żeby zadzwonił później.A On do mnie przerażony :"Na łąkę"???????Na jaką łąkę???? Po jaką cholerę na łąkę, gdzie na tą łąkę poszłaś?????
Hah ahaha był przerażony, bo mieszkamy w dużym mieście,było późno i do najbliższej łąki mamy z 10 km.
Pozdrawiam wszystkie aparatki
W czerwcu mam wesele brata i chciałam zaśpiewać dla młodych(to miała być niespodzianka), a tak nie zaśpiewam bo niby jak???Sepleniłabym i opluła tylko wszystkich i byłaby wielka