|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Madzia!!! Zamieniaj sie!!! kobieto!! ja bym nawet nie czekała!! jeny sper propozycja
jakie dojazdy co to jest 5 km to piechota mozna nawet;p;p
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
madzia ja Ci powiem jak ja bym zrobiła z domkiem i to tylko moja opcja (pewnie też mojego Tża
![]() ![]() 5 km do niedużo ale jak się nie ma samochodu to np wysłanie dziecka do szkoły samego przy 20 st. mrozu to już nie jest niedużo. Opłaty za ogrzewanie, odśnieżanie zimą, dojazd jesienią, czyli w jakim stanie jest droga itp. przyziemne sprawy Ale kusi też bardzo ten ogródek, jak pisze ania p - wypuszczasz dzieciaki latem w samych gaciach, grilek pod domkiem, trawka. No i dla mnie ważne, że nikt Ci po suficie nie skacze jak to się zdarza w bloku. No i ciekawe w jakiej odległości są inne domostwa. U nas jest kilka takich osiedli właśnie w takimi fajnymi małymi domkami z ogródkami ale odległość jest taka między nimi że można oglądać co sąsiad na śniadanie wcina ![]() Trudna decyzja
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() madzia ja też bym się nie zastanawiała tylko brała domek. Super sprawa tak jak Ania pisała, ogródek, grill, dzieci mogą biegać itd ![]()
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Tak mówiłyście o tych rowerkach bez pedałów i wyobraźcie sobie ze u nas na osiedlu (bez szukania) jest sklep rowerowy i na wystawie stoi taki ładniutki drewniany rowerek bez pedałów. Oczywiście cena niewidoczna. Zapamiętałam firmę i znalazła w necie.
Ten widziałam na wystawie http://twojewozki.pl/product.php?id_product=34 a na ten się napaliłam choć one są od 3 lat. Chyba kiedyś spróbuję zagadać do dziadków ![]() http://twojewozki.pl/product.php?id_product=33
#3306 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 mój tż tez nie lubi bo nie lubi brokułów,ale są osoby które się nią zachwycają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
PoP no przydałoby się już uczyć tylko ja mam jakąś obawę,że on tą szklankę ugryzie ![]() chyba muszę kubeczek plastikowy kupić. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja widziałam dziewczynkę na żywo na osiedlu tylko rowerek był inny.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3308 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U Mika na roczku były tylko babcie (dziadków nie ,ma) i chrzestni powodzenia życzę w szykowaniu ![]() Cytat:
Madzia ja bym się zamieniała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zobacz też jak autobus jeździ, żeby Eryk mógł do szkoły jeździć. Mi się wydaje, że izazula ma racje wypiszcie sobie wszystkie za i przeciw. A mam pytanie czemu oni jeszcze dopłacają?? Najczęściej to jest odwrotnie. Cytat:
![]() my się przeprowadzaliśmy, zniknęłam na kilka dni i takie zaległości ![]() ![]() Darusia gdzie brałaś neta??
![]() |
#3310 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my ostatnio jechalismy do kina, zostawilismy małego u moich tesciów, ale oczywiscie nakarmiłam wykąpałam połozyłam spac trzeba było tylko doglądac przez kilka godzin ale rano i tak były dogryzki od tescia ze wyrodni rodzice dziecko zostawili.... dlatego tez wiecej tam nie zostanie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() rewelacja, a 5km to zadna odległosc wcale nie taki malutki, my z tz własnie tak maxi 80-90metrów chemy no chyba ze masz teraz ogromne mieszkanie a z tymi roczkami to faktycznie szalenstwo,u nas co prawda bedzie ok 20 osób, a sami najblizsi tz siostry z mezami i dziecmi chrzestni rodzice babcia mój brat i tak wyjdzie ale robimy w domu, jakies sałatki koreczki ciasto tort szmpan i tyle
![]() |
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieszkamy właśnie w takim domku że mogę sąsiadowi w talerz zajrzeć ![]() ![]() Ja mam dziś 1 dzień @ i się na tz wyżywam... ![]()
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2011-03-21 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
Te 5 km niby niewiele, ale ja przyzwyczajona że mam sklepy pod nosem, szkoła też blisko, przedszkole mam przy bloku, park do spacerów, a tam pola wokoło. Musze się dowiedzieć co z sąsiadem bo to jest bliźniak, i różnie może być. 5km od miasta taką drogą dość uczęszczaną, że rowerem nie mam szans
![]() U nas domy pod miastem dość tanie, zależy w jakim stanie, znajomi pół roku temu kupili domek za 15 tyś z kawałkiem ziemi, ale tam się facet spalił, musieli do cegły wszystko zdzierać i podobno wszystko ich 50 tyś kosztowało. A tak co jakiś czas koleżanka z nieruchomości mi daje cynk o domkach, to ten akurat jest za 140tyś, a wcześniej taki 15 km od miasta tylko że większy za 45 tyś, był, szkoda że wtedy miałam kredyt na auto bo bym kupila, jako taki wekendowy. Czas mam, bo teraz u nas zastój w nieruchomościach i nic się nie sprzedaje, jak poczekam to może jeszcze z ceną zejdą, bo wcześniej było 165 tyś ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Ja w pokoju mam tak rozplanowane, że najwygodniej to nie więcej niż 8 osób na raz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Najbardziej to by mi pasował domek taki 5-pokojowy, a w tym w sumie tylko 3 pokoje, i jeden z kuchnią połączony, więc chłopaki musieli by mieć wspólny pokój
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
Lindsley ja należę do osób co nie robią dużych imprez tylko dlatego że trzeba kogoś zaprosić bo tak wypada ,żeby się nie obraził , mam to gdzieś ,
oczywiście nie neguję tego że wy robicie ![]() U nas w gminie wszystkie drogi gdzie do domów był dojaz drogą polną zostały wyasfaltowane ,nawet jeśli tam był jeden dom tylko i są oczywiście odśnieżane ![]() Madzia mam pytanie, czy Twój Eryk ma astmę? Jakie leki stosowaliście do nubilizacji? I jak długo tzn. przez ile dni? Pytam bo miałam dla Mika stosować pulmicort i atrovent praz 10 dni ,ale po odstawieniu duszności powróciły , czy mogę wydłużyć stosowanie kiedyś stosowałam pulmicort z ventolinem przez 14 dni |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Zakorzenienie
|
minka ja kurde nie widzialam, macie to mieszkanko? przeprowadzacie-przeprowadziliscie sie?
ja mialam w play i bylam zadowlona teraz mam w erze ale play chyba troszke lepiej smigal. U nas tez 2 dni bo mimo wszystko ciasnoite zrobic to nie problem, w dzien 1 chrzestniu i dziadkowie i w dzien 2 chrzestna mojego tz i moja ciocia, no i tezeta tata caly weekend u nas a pozniej my z nim wracamy do wawy bo babcia michala jeszcze nie widziala malej a bardzo by chciala. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- madzia kurcze jednak bylabys troszke uziemiona wsrod tych pol. Ja wczesniej mieszkalam NIBY w miescie, ale sklep najblizszy supermarket byl ponad 2 km co prawda ja lubie chodzic ale zima czy cos to auto i nic wiecej, teraz tu mam wszystko od nosem, szkole, przedszkole, park, apteki , sklepy wielobranzowe I NIE ZAMIENILABYM TEGO ZA NIC.
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
hmmm pierw bylam za domkiem ale teraz wydaje mi sie on troche malutki;/ a moze cos lepszego sie trafi
![]() mamy 7 zabek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli mogę robić tym pulmicortem , cholera zapomniałam zapytać czy przedłużyć w razie potrzeby i tak będę musiała pojechać ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Młoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On mial Astme zdiagnozowaną jak miał rok, a od 6mż miał podejrzenie. U niego teraz objawia się tylko tym że jak większy wysiłek to kaszle tak że aż mu się niedobrze robi. Wcześniej często chorował, wiecznie kaszlał, i najwięcej rano.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aha i starałam się zapamiętać sen (ten pierwszy na nowym miejscu), jedyne co mi się przyśniło to to, że Amelka dostała biegunki ![]() ![]() no a czujesz co ja miałam w chojnym ![]() ![]() ![]() madzia_pl to niezłe macie ceny ![]() ![]() nadrabiam dalej, ale dziś nie skończę, bo zaraz do domu jadę, heh neta nie ma, to może ogarnę chatę ![]()
![]() |
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3322 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się kiedyś tak zrobiło, poszłam się kąpać, odwróciłam głowę w lewo i tak zostało ![]() http://www.zdrowastrona.pl/index.php...t01returnid=70 masakra, w kołnierzu później chodziłam, masaże, jakieś naświetlania, bo nawet jak po ok 10 dniach mogłam mieć głowę prosto to czuć było ten skurcz mięśni. Cholewka jak to bolało, nawet minimalne poruszenie głową ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja tez miałam teraz wyskoczyć na piwko, ale przeprowadzkę mieliśmy, ja nie lubię tych wyjśc, bo po dwóch piwach mam kaca i mam wyrzuty, że małą się nie mogę zajmować tak jak bym chciała ![]() ![]()
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
minka to blisko mamy do siebie zwlaszcza ze ja prawie codziennie jestem na centrum
![]()
![]() |
#3324 |
Raczkowanie
|
Plmadzia zawsze możesz potem rozbudować jak jest duża działka można wszystko a wygoda mieszkania w domu jest duża ja mam porównanie mamy dom mieszkanie i apartament i zdecydowanie najbardziej lubię dom mimo że jest daleko lubie tam przebywać nikt mi nie chałasuje nikt nie skacze po głowie mogę wszystko na własnych włościach
Dzieciaczki są przecudne ja wklejam swojego łobuza ![]() któraś z was przepraszam zapomniałam która pisala o metodzie Domanna my używamy tego jako zabawy jest to miłe urozmaicenie dnia nie naciskam jakos szczególnie jeśli będą efekty to dobrze jeśli nie to trudno spróbujemy czegoś innego ja narazie nie łączę wyrazów tylko pojedyńcze słowa pokazuję raz zabieram jedno by za kilka dni do niego wrócić mam nadzieję że jak zacznie ładnie mówić to wtedy będzie kojażyła literki i w ten sposób będzie jej się łatwiej uczyło czytać jeszcze mamy dodatkowe plansze z rysunkiem np, kota i dużą czerwona literką K i jak pokazuję tą plansze to mówię K jak kot a kot robi miau miau i tak cały alfabet Danutka potrafi rozpoznać niektóre zwierzątka zanim powiem ona już dźwięk wydaje ![]() chciałam was tez zapytac co myślicie o tym http://allegro.pl/jezdzik-4-kolowy-o...514115907.html ostatnio w sklepie oglądałam i zastanawiam sie nad zakupem tylko że w sklepie sa one coś koło 100 zlotych a tutaj zdecydowanie droższe |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Raczkowanie
|
zdjecie się nie dodało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
Singulair daje, ale teraz w sumie tez już nie zawsze, tylko jak ma nasilenie tych porannych kaszelków
![]() |
#3327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super zdjęcie
![]() |
#3329 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny...
mam pytanie.. a w zasadzie 2.. 1. czy przechodząc z mleka 2 na 3 też trzeba je mieszać itp? ja nie mam pojęcia jak to się robi... ja odstawiłam cyca i zaczęłam jej dawać 2ke... jak teraz mam wprowadzić 3ke? 2. czy wy nadal używacie wody mineralnej do przygotowania mleka? czy juz robicie na kranówie? ja sie zastanawiam czy nie zacząć robić na kranówie... mamy filtr do wody i na tym bym jej robiła... chociaż mi ta woda z filtra nie smakuje.. gorzkawa mi sie wydaje;/ jeszcze o coś chciałam spytać ale wyleciało mi z głowy... uciekam spać! dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra podobnie miała z wiosną - okazało się później że w ciąży jest ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.