|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
zosiaaa Fakt, szczotkę zawsze mam w torebce, więc nigdy nie pamiętam, żeby ją przepakować, bo to takie oczywiste, że JĄ MAM
.No i nie wiem właśnie - brać moją torebkę, którą normalnie noszę?? Ona nie jest taka typowo damska - tylko na długim ramiączku, dosyć pakowna. Wygodna. I tak zawsze mam ją ze sobą i dziwnie mi bez niej będzie... A wtedy - telefon, ładowarka, szczotka do włosów dokumenty i badania będą automatycznie zabrane. A tż pewnie przygotuję paczkę do wrzucenia do plecaka ![]() No i mam taki plan, że spakuję w drugą torbę: więcej podkładów poporodowych, wkładek laktacyjnych i wody i jeśli miałoby mi zabraknąć, to tż przywiezie. A ciuszki dla małego na wyjście przygotuję też wcześniej i tż zabierze, jak będziemy wypisywani.
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, podajcie proszę linki aukcji koszuli do karmienia które kupowałyście
|
|
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
A ja chciałam tylko podziw i szcaunek co do organizacji Matall wyrazić
![]() Plan A i juz plan B, co ma TŻ przywieźć.. naprawdę super ![]() ![]() Mi się ciągle wydaje, że na wszytsko mam czas.. !! ehh |
|
|
|
#1385 |
|
Zadomowienie
|
tak kupiłam obecny, mi poszedł biust już baaaardzo dużo, tak więc mam taką cichą nadzieję że już mi nie pójdzie, od jakiś dwóch miesięcy jego przyrost się zatrzymał
, na szczęście bo jak by tak dalej szedł to brakło by skali , stanik mam zamiar zakładać jeszcze teraz bo w tej chwili mam jeden który jest dobry tak więc nawet gdyby na moje nieszczęście coś jeszcze urosło to go i tak teraz wykorzystam ![]() matal ja myślę że z tą torebką to bardzo dobry pomysł, skoro i tak zawsze nosisz ją przy sobie to pewnie jak pojedziesz rodzić to też ją weźmiesz
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O torbie to jeszcze nawet nie pomyślałam, tylko dziś zadałam pyt o koszule do karmienia Ale podobno w szpitalu u mnie wszystko dają, więc może dlatego nie mam takiego ciśnienia.Dziwie się że w niektórych szpitalach nie dają np. podkładów poporodowych. Myślałam że to standard. |
|
|
|
|
#1387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/sale-alles-sweet-k...488224786.html a druga kupilam kiedys w sklepie
|
|
#1388 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry brzuchaaatki
![]() Mój weekend minął mi bez rewelacji, nic ciekawego się nie działo.. TŻ miał pierwszy mecz w rundzie wiosennej i wygrali 5:2 Od 1 czerwca będzie wolna ta kawalerka, którą mamy zamiar wynajmować... I nie wiem właśnie jak to zrobimy żeby zdążyć się tam przenieść przed porodem.. Chyba, że zostaniemy u mnie .. Czas pokaże. Ale ja bym chciała już ![]() Dziś dowiedziałam się też, że maturę ustną z polskiego mam dopiero 20maja .. a prosiłam wychowawczynię żeby mi 'załatwiła' jak najwcześniej... to będzie już 38 tc, mam nadzieję, że zdążę przed porodem .. Co tam jeszcze .. A , kupiłam sobie komplecik do szpitala: koszula+szlafroczek cieniutki bawałniany w kolorze szarym.. Dla Gabrysi doszły nowe półśpiochy i czapeczka z pepco ..Niestety jak zwykle nie mam czym zrobić zdjęć ![]() Na dziś nauki mnóstwo, wypracowanie na polski, zadania na matmę i zadania z ang .. także zabieram się powoli do roboty, ale w międzyczasie zostawiam wizaż włączony, więc czasem coś tam skrobnę ![]() Dziewczonka, trzymam kciuki, żeby wszystko się pomyślnie skończyło i żeby dzidzi została w brzuszku jak nadłużej ! Dobrze, że w porę zgłosiłaś się do szpitala, tam się Tobą zaopiekują jak trzeba ![]() matall, duży już Edzik, ale to dobrze Także trzymam kciuki za Edzika i jego obrót i za wszystkie maleństwa, które uparcie siedzą dupkami na dole ![]() Grazin, gratuluję udanej wizytki. Cieszę się, że wszystko w porządku! bierz ten magnez i NIE FORSUJ SIĘ Weredka, to samo Ciebie się tyczy kasia1316, dobrze, że jutro będziesz już miała założony ten pessar. Nieważne, że wygląda przerażająco ważne, że dzięki temu dzidzia bezpiecznie siedzi w brzuszku i szyjka się nie skróci już! (a raczej nie powinna) Będzie dobrze . A brzuszek masz śliczny atiz, gratuluję dużego dzidziolka andziot, śliczny, zgrabniutki brzuszek bzyczka, nie dołuj Nas, że chodzisz w dżinsach sprzed ciąży mi tu prawie wszystkie już się nie mieścimy od dawna, albo nawet od bardzo dawna bardzo malutkoo przytyłaś!
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie mam torby spakowanej, swoją drogą to ja nie mam co pakować jeszcze
muszę kupić koszule do karmienia, stanik, klapki pod prysznic i pewnie jakiś szlafrok No właśnie jakie macie szlafroki do szpitala? z bawełny? może kupowała któraś na all ![]() Ja mam taki grubaśny szlafrok i raczej na teraz to się nie nadaje
|
#1390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ja właśnie dziś kupiłam cieniutki bawełniany bo mój gruby domowy zająłby pół torby i na początku czerwca bym się w nim ugotowała
|
|
#1391 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w ogóle u mnie w spzitalu dziwny zwyczaj, bo nie chodzi się w piżamach i szlafrokach, tylko dresach.. może i fajnie, ale jakos tak nietypowo. Koszulę do karmienia tak, czy tak biore i do tego planuję getry za kolano.. dres odpada w czerwcu chyba
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Brzuchatki! Wlasnie wrocilismy z wizyty, przepraszam, ze wpierw bede sie zalic, a pozniej Was nadrabiac, ale jest to silniejsze ode mnie, bo sie b.zmartwilam, mianowicie moj synek ma sporu brzuszek, a za krotka kosc udowa jak na ten tydzien ciazy
Jak dlugie kosci udowe maja/mialy Wasze dzidziusie w 32-33 tygodniu ciazy? moj synek ma tylko 5.9, a powinno byc ok. 65 to byloby w normie...co to moze oznaczac doktor kazal sie nie martwic i przyjsc za 3 tyg jednak ja juz sie na zapas martwie
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
tak przeglądam allegro z tymi szlafrokami i takie cieniutkie bawełniane można za niewielkie pieniądze już kupić... muszę się przejść po sklepach, bo może gdzieś są i koszty przesyłki by odpadły....a taki cieniutki szlafroczek zawsze się przyda
|
#1395 |
|
Rozeznanie
|
princi
Nie martw się, Twój synuś ma jeszcze czas żeby nadrobić, a te wszystkie pomiary to tylko takie orientacyjne, nie przejmuj się ! Za 3 tygodnie na wizycie już wszystko na pewno będzie cacy Ja niestety nie mam pojęcia jak z wymiarami mojej małej, bo dawno nie miałam usg..
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie po prostu dziś dotarło, że Edzik może być 2 tyg. wcześniejszy niż wynika z OM... Bo tak wynika z wielkości i powiem Wam, że to BARDZO PRAWDOPODOBNE, jak powspominam połowę sierpnia
A jeżeli tak, to teraz kończę 34 tc... Więc teoretycznie za 2-3 tygodnie mogę rodzić
|
|
#1397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1398 |
|
Rozeznanie
|
matall, no to szykuj się
Chociaż w sumie Ty to już chyba prawie gotowa na przyjście Edzika na świat, torba spakowana, rzeczy dla małego są.. nic tylko na porodówkę biec ![]() Ja to mam wrażenie, że moja Gabi późniejsza niż z OM.. ale niby wg usg się wszystko zgadzało, więc się trzymam terminu OM
|
#1399 | |||||
|
Zadomowienie
|
Doczytalam, obejrzalam brzuszkowe zdjecia, wszystkie sliczne, no i fajne te porownania
![]() 24kasia86, kurcze, bardzo mozliwe ze jednak masz termin na poczatek kwietnia?... Ten jednodniowy okres wydaje mi sie troche podejrzany. Ale bylby numer... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Takze bardzo mozliwe, ze do ciebie dolacze W srode mam wizyte u poloznej, wiec sie dowiem jak obecnie jest ulozona mala... Cytat:
Ostatnie usg mialam robione 2 miesiace temu... (i juz sie nie zapowiada na kolejne) Mam jednak nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze! Nie martw sie na zapas
|
|||||
|
|
|
#1400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Cię doskonale rozumiem, bo ja jestem taka jak Ty, też martwię sie i przeżywam i dopiero z czasem nerwy puszczają i staram się sytuacje "na spokojnie" przyjmować! Ale wtedy już, nic nie wydaje się takie straszne! Odszukałam zdjęcie kości udowej, które ginek robił mi tydzień temu na wizycie.. u mnie wtedy był 29 tydzień i kość mojego syneczka mierzyła wtedy 5,36.. |
|
|
|
|
#1401 | |
|
Wtajemniczenie
|
http://demotywatory.pl/2868873/To-sie-nazywa
patrzcie na to ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
|
#1402 |
|
Rozeznanie
|
matall widze ze twoj gin wkońcu miał wene na nornalne odstepy wizyt a nie co 6 tyg
antropia ja tez chciałam sobie kupic taki bawełniany siwy szlafroczek,ale nie było na mnie rozmiarów, jak to pani pow w sklepie to sa młodziezwe kaplety
|
|
#1403 | ||
|
Moderatoreska
|
Ja się wyuczylam z synkiem z polaka ma jutro sprawdzian, zaraz będziemy się uczyć zwierząt po francusku oczywiście do szkoły bo pani jutro będzie pytac.
Porozwieszałam pranie, nastawiłam następne, kolejna sterta do prasowania, może sie zabiorę jeszcza za to dzisiaj. Na trening postanowiliśmy że nie idziemy nie dość że nauka to ja nie dałabym juz rady się ruszyć, a na trening idę około 40minut na nogach wiec kawałek. Cytat:
Cytat:
![]() Z tego co wiem u mnie w szpitalu do porodu to koszule dają, a ja będę jeszcze miała cc więc nie wiem w czym się do cc idzie, chyba też dają jakiś ich kitel ![]() co do torby to nie mam spakowanej i nie wiem kiedy będę pakować :P Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-21 o 17:22 |
||
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
jak obiecałam tak wrzucam - goły wielki brzucholek
. 34tc na tle białej firanki i 29tc dla porównania na tle ściany .a teraz musze kompa oddac TZ bo pracuje .bede potem .
|
|
|
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1406 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi ma babulinka uszyć pościel dla niuni tylko wlasnie sa jakies wymagania co do poscieli? bo ja zmowiłam tą z Zyrafka ale nawet nie wiem z czego jest Cytat:
![]() jak chcesz mozemy sie spotkać i razem iść-zawsze bedzie razniej enchantresss fajnie sie czyta twoje posty a jeszcze fajnie z ta swiadomoscia ze masz 18lat czemu moje siostry nie sa podobne? ![]() oż kurcze ale masz pracy domowej, juz zapomnialam jak to jest...a chetnie bym wrocila do czasu szkoly sredniej ![]() maturka w 38tc? zaczeniesz rodzic to ci wszystko zaliczą ja pisałam egzamin panstwowy na technika Bhp w 26tc i zdałam- dzidzia pomagała Cytat:
ja nie mialam usg od 29tc i tez mysle jak wymiary ale sie nie martwie, przeciez musi byc dobrze! pamietaj jezeli lekarz nie panikuje- tym bardziej ty nie powinnas. Wiem, ze latwo sie mowi, jednak kiedys kobiety w ogole nie mialy robione usg a dzieci rodzily- piekne i zdrowe. za synusia!
|
|
|
#1407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaki duży i ładny
|
|
#1408 |
|
Rozeznanie
|
moniqac sliczne to mieszkanko synusia, i coraz wieksze , rośnie chłopak,rośnie.
|
|
#1409 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko na chwilę pogratulować pięknych brzuszków Andziot, Kasi, Bzyczce i Monice
Agnieszka_pe, mam nadzieję że z synkiem już lepiej biedny mały ![]() Princi, nie zamartwiaj się Jak mierzy to mówi, że wszystko ok więc chyba mu wierzę...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

.

, na szczęście bo jak by tak dalej szedł to brakło by skali

.. a prosiłam wychowawczynię żeby mi 'załatwiła' jak najwcześniej... to będzie już 38 tc, mam nadzieję, że zdążę przed porodem .. Co tam jeszcze .. A , kupiłam sobie komplecik do szpitala: koszula+szlafroczek cieniutki bawałniany w kolorze szarym.. Dla Gabrysi doszły nowe półśpiochy i czapeczka z pepco ..Niestety jak zwykle nie mam czym zrobić zdjęć 

Także trzymam kciuki za Edzika i jego obrót i za wszystkie maleństwa, które uparcie siedzą dupkami na dole 

.