|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1112 |
Raczkowanie
|
hej
![]() wkońcu doczytałam weekendowe zaległości - niezłe tempo macie ![]() Piszecie o rozstepach.. ja w poprzedniej ciaży do 9mca nie miałam a jak mi pod sam koniec posiekało piersi od dołu to myslałam że się załamię ![]() Któraś pisała o koncercie skorpionsów - Tarnowianka może? Bo ja też ![]() Super czytać dobre wieści z wizyt! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | ||
Zakorzenienie
|
hej ja na reszcie po pracy wpadłam sie przywitac
![]() ![]() czekam na relacje z wizyt i trzymam mocno kciuki ![]() co do wózków to my sobie czaem ogladami i wiem na pewno ze nie bedzie trzykołowy przynajmniej mi sie ni epodobają ale mąz cos ostatno przebakiwał ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tez mieszkam na 4 pietrze i zastanawiam sie jak bedzie z wózkiem ![]() ![]() ![]() dobra zajrze potem ide sie zdrzemnąc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
Jestem wielka, nadrabiałam trzy dni, ale w końcu się udało
![]() ![]() Witam nowe i "stare" mamy, a szczególnie serdecznie Ancię ![]() ![]() Od piątku jestem na L4, bo tak mnie przez kilka dni głowa bolała, że myślałam że ją odrąbię. Przechodzone przeziębienie (właściwie to taki katar i lekki ból gardła tylko były) przeniosło się tradycyjnie do zatok ![]() Mam nadzieję, że zwolnienie uda mi się przeciągnąć aż do wizyty u gina i potem dalej. Nie mam najmniejszej ochoty wracać już do pracy ![]() ![]() ![]() Dziś koleżanka, która mnie tymczasowo zastępuje dzwoniła do mnie i powiedziała, że szefowa odkłada każdą robotę "na przyszły tydzień" bo liczy, że ja już będę i zrobię. Ha ha ha ![]() Głupio mi tak prosić lekarza o zwolnienie, ale ciągle źle się czuję. Nie mogę dojść do tego, po czym czuję się dobrze, a po czym nie, nie widzę żadnej reguły ![]() ![]() No a trzy: w tej chwili ma mnie kto zastępować, bo jest u nas dziewczyna na umowę-zlecenie, ale tylko do końca miesiąca. Ona na pewno chciałaby wskoczyć na moje miejsce na dłużej, a boję się że w międzyczasie (jakbym tak wróciła) może się rozmyślić. A już na pewno nie wyobrażam sobie roboty w zaawansowanej ciąży samej i w tym okresie roku szkolnego. Się wyżaliłam ![]() Chciałam się pochwalić, że i ja wyczułam parę dni temu swoją rybkę ![]() Dziewczyny, tak piszecie o tych wózkach... A ja nic nie wiem, nawet te hasła "gondola" czy inne niewiele mi mówią. Może i na wygląd coś mogłabym wybrać, ale gdzie najlepiej poczytać jakieś opinie, na co w ogóle zwracać uwagę? Zielona jestem kompletnie. To samo ciuszki, nie rozróżniam tych pajaców, śpioszków, rampersów ![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-03-21 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() witam tarnowiankę ![]() do jakiego lekarza chodzisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Rozeznanie
|
a jak jest dziewczyny u was z waga? ja dziś wchodzę i sobie myślę pewnie już coś przytyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Raczkowanie
|
Gerda do Sakowej
![]() Mucka ja przed ciążą 54-55 a teraz już 1 kg na plusie. Ale czuję się na więcej, szczególnie wieczorem jak mi brzuch wyskakuje ![]() Na początku ciąży często sie chudnie. Jeśli się tym martwisz powiedz ginekologowi na wizycie - może da Ci coś na większy apetyt.. Agnyska lepiej nie wracać do takiej nieciekawej, stresowej atmosfery! Jak tylko masz możliwość to weź dalej l4. Nie ma co niepotrzebnie stresować i siebie i dziecko! |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
beti8081 no ja z Tarnowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Raczkowanie
|
Jak się rejestrowałam w styczniu pierwszy raz to powiedziały mi w rej, że wogóle nie zapisują narazie. Powiedziałam, że jestem w ciąży i że pierwszą też ona prowadziła to zapisały mnie. Czekałam 4,5 tyg, więc długo raczej, ale powiem Ci, że warto!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Przyczajenie
|
Co do serialu, to faktycznie jest się do czego przyczepić. I piła wino w ciąży. Wkurzają mnie seriale, których reżyseria nie pomysle, że promuje jakieś głupie wzorce, które mogą bardzo szkodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym to kupiłam sobie spodnie ciążowe w całkiem sensowej cenie, i biustonosz/namiot w gigantycznym jak dla mnie rozmiarze ![]() A "rybka" coraz bardziej szaleje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
KWC
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ostatnio zauważyłam i wyczuwam tak jakby mocniej mi serce biło, tzn bardziej czasami czuję jak bije, przeczytałam kiedyś na necie, że to normalne w ciązy bo się serducho powiększa, ale wy też tak odczuwacie? bo ja to dość intensywnie i jakoś tak dziwnie mi jest
![]() 19natka88 gratuluję udanej wizyty i kolejnego chłopaczka ![]()
To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę ![]() 30.05.2009 ![]() ![]() 30.08.2011 Adaś ![]() ![]() Edytowane przez minio1984 Czas edycji: 2011-03-21 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj w "lekkim stresie " bo od rana krwawię/plamię - nie wiem jak to nazwać...
jak tylko zauważylam rano krew na bieliźnie to najszybciej jak to bylo mozliwe teśc zawiózł mnie na izbe przyjęć... pani doktor po zbadaniu stwierdzila że ciąża jest żywa, nawet pokazała mi bijące serduszko ale nie ukrywala że to plamienie jest niepokojące... Ja mialam w miniony weekend wykłady na uczelni, w pt byłam, w sob od 10 siedziałam do końca a w niedz nie mialam już sily i pojechałam dopiero na 15ta i zostałam do końca do 20tej. Strasznie mi niewygodnie było i kregosłup bolał... Tyle czasu na tych twardych, drewnianych, niewygodnych krzesłach... ![]() Teraz sie stracham... ;( Pani gin, która mnie dzisiaj badała zaleciła mi luteinę dopochwowo i lezenie w lozku.. żadnego wysiłku. Mogę zapomnieć o sprzątaniu, o wyjściu do sklepu, o spacerze.. Leżeć, leżec... z przerwa na toaletę i znowu leżeć... Strasznie się boję i chce mi się płakać ;(
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
BordAna trzymam mocno kciuki! Duzo odpoczywaj - napewno wszystko będzie ok!
![]() 10natka88 gratuluję synka ![]() Minio ja czegos takiego nie mam, ale tez coś chyba o tym czytałam kiedyś. Ponoć to normalne. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Ci mogę powrzucać fotki i wytłumaczyć, bo akurat wiem już co do czego ![]() ![]() Albo sklepy internetowe dziecięce albo allegro i wpisujesz rzecz, która Cię interesuje ![]()
![]() |
#1127 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jaki to kurna rok królika skoro dziewczynek ni chu chu a sami chłopcy ![]() Jak ja bym chętnie oddała te które przybyły mi, może chcesz ![]() ![]() Cytat:
![]() I dalej jestem senna w ciągu dnia, mogę spać i spać i spać, a miało przejść ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zadomowienie
|
cotynato: zabronila mi spacerów, tylko lezenie w domu...
zapytalam się czy mogę chociaż zamiast spacerow wyjśc do ogródka posiedzieć czy nawet poleżeć a ona powiedziala NIE! ![]() ona nie byla moim lek prowadzącym, tylko miala dyżur na izbie przyjęc. ja do swojego gin idę 4.04 czyli rowno za 2 tygodnie... Ta, u której bylam dzisiaj powiedziała że mam leżec do końca tygodnia. ale obserwować plamienie- jak będzie tak jak dotychczas to ok, ale jakby nagle było wiecej krwi to mam pedzić na izbę o każdej porze dnia i nocy... nastraszyla mnie i tyle.. ja teraz za każdym razem jak idę do wc to mam panikę w oczach, bo nie wiem co ujrzę ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Odpoczywaj dużo, a powiedziała Ci lekarka z czego to krwawienia mogło być? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Zadomowienie
|
19natka88: nie powiedziała mi nic szczegolnego.pytała się tylko kiedy odbył sie ost stosunek i czy w ostatnich dniach prawadziłam bardziej aktywny tryb zycia?
no ale to że stosunek odbył sie 4-5 dni temu to chyba nie przez to to krwawienie... a w weekend na uczelni na wykładach - fakt - niexle sie namęczylam.
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj się nie denerwować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszle Mamy!
Od jakiegos czasu podgladam to forum ale jak dotad jeszcze sie ujawnilam. Jestem w 12 tygodniu ciazy, wiec wielki dzien pewnie nastapi gdzies na poczatku pazdziernika. Ciaza z zaskoczenia. Wiedzialam ze mam dni plodne, ale nie spodziewalam sie ze cos moze z tego wyjsc bo przez ostatni rok lekarze powtarzali mi ze bez leczenia hormonalnego sie nie obejdzie (za krotkie cykle, za dlugie plamienia). A tu prosze, jedna proba i od razu sukces. Moj "Niemaz" przeszczesliwy, ja przerazona. To on chcial bardzo dziecko, ja chcialam jeszcze poczekac, ale jak zwykle, wyszlo na jego ![]() Podczas ostatniego badania usg ktore robila mi inna lekarka niz dotychczas, standartowo podalam dzien ostatniej miesiaczki. I tu nagle zamieszanie. Podalam date 30 grudnia 2010, badanie mialam 16 marca, wiec wychodzi mi ze bylo to w 11t 7d. Na to lekarka ze nie, ze sie myle, ze to 10t 6d, wiec przyszlam o tydzien za wczesniej na badanie. Nie wiem dlaczego wyszlo im dokladnie tydzien do tylu, a ona nie miala najwyrazniej ochoty mi tego tlumaczyc. Potem na usg wyszlo ze wiek plodu jest o jeden tydzien wiekszy niz wedlug OM, czyli jednak 12 tygodni. Nie rozumiem... Nastepnego dnia spytalam sie o to mojego gina, ale poniewaz bylam z Niemezem, to chyba gin bal sie poruszyc "drazliwe sprawy" i tylko szybko skwitowal "to nic takiego, dzidzius jest zdrowy, a pani urodzi wczesniej, pomiedzy 25 a 30 wrzesnia". No i badz tu madra.. Daty ostatniej miesiaczki na pewno nie przekrecilam, nawet wiecej - dokladnie znam dzien zaplodnienia bo sprobowalismy tylko raz, i bylo to dokladnie w moje 30 urodziny, wiec takich okraglych dat sie nie zapomina ![]() Wedlug mnie to lekarka sie pomylila, troche mnie to nurtuje, ale chyba dam sobie spokuj. Wazne ze dzidzia zdrowa, a te daty porodu to i tak sie zmienia. Pozdrawiam wszystkie udzielajace sie! Prosze o dopisanie do listy, termin na 5 pazdziernika. |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj to juz prosiłam małża by mnie dobił bo nawet oddychanie sprawiało mi taki ból, że nie mam pytań ![]() ![]() A ząbki masz zdrowe? Bo zastanawiam skąd ta opuchlizna u Ciebie. Cytat:
Cytat:
" Gdy partner położy głowę na pani brzuchu, dziecko będzie podpływało w to właśnie miejsce, tak jakby się cieszyło" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mam nadzieję,że limit chłopaków wyczerpiecie i ja będę miała calzedonie ![]() Cytat:
![]() Agnyska- mnie w pracy też wkurzają. Dziś od rana miałam już goracą linie kiedy wracam - nagle potrzebna jestem. A tak to zlew na mnie totalny... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zadomowienie
|
19natka88: moj gin przyjmuje tylko w poniedziałki.. więc jesli nie 4.04 tylko szybciej to w gre wchodzi tylko nast poniedzialek...
Staram się nie myslec o złych rzeczach, ale chwilami strasznie mi sie nudzi i wtedy przychodzą mi do głowy różne głupotki ![]() Bede jak najwiecej leżeć i mam nadzieję że to pomoże... oby... w przyszły weekend mam drugi zjazd i pierwsze już zaliczenie ale odpuszczę sobie narazie studia a zaległe zaliczenia postaram sie przesunąć na poźniejszy termin..
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tak na marginesie to polecam inną książkę tej samej autorki pt "Intruz" - wprawdzie już nie o wampirach tylko przybyszach z innej planety ![]()
![]() |
#1137 | ||
Zakorzenienie
|
Ja tam na wielkie zmiany już nie liczę bo to jednak początek 17 tygodnia
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | ||
KWC
|
Cytat:
Cytat:
p.s.: gratuluję! Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-03-21 o 19:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
BordAna mi też się wydaje, że jakbyś obejrzała jakąś komedię, książkę to zajmiesz czym innym myśli, bo niepotrzebnie się zamartwiać ![]() Jak poczytałam wasze posty na temat rozstępów, to i ja się cała obejrzałam i na razie nowych nie dostrzegłam, tylko mam stare białe na biodrach i na końcu pleców, początku pupy, pare, takie poziome ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1140 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() anetika co do łożyska z przodu - mój gin uważa że to nie wpłynie na odczuwanie dzidziusia, zwłaszcza ze takie łożysko około 20 tygodnia jak macica się powiększa powinno pójść do góry... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam głęboki oddzielnie i spacerówkę oddzielnie i jestem super zadowolona. Mój synek był dość długi a te niby gondolki w wózkach 2w1 są mniejsze, na pewno w wieku 4-5miesięcy Konrad by się już nie zmieścił w takim wózeczku (sprawdzałam na wózku sąsiadki). Ale myślę że każdy rodzaj wózeczka ma swoje plusy i minusy... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.