Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-21, 17:44   #2521
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
inutil a kiedy robisz test?
ojej, zrobię jak @ nie będzie w terminie bo mam jak w zegarku. A @ ma być 2.04 więc jeszcze hohoho nie mam zamiaru wcześniej, chyba że 31. bo wyjeżdżam wieczorem i wracam dopiero w niedzielę. Ale nie chcę się nakręcać
Stary 2011-03-21, 17:54   #2522
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Dziewczyny a jak to jest z tym I trymestrem?? Bo już sama nie wiem. . .
Czy faktycznie trzeba bardzo na siebie uważać- w sensie że nie można tańczyć,skakać itd , czy można wszystko tylko że z umiarem??
Bo w internecie są rózne opinie na ten temat.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 18:24   #2523
Judi21_84
Zakorzenienie

wszystko zależy od tego jak ciąża przebiega-czy są plamienia czy nie itp. czy ciąża jest zagrożona czy nie. Wszystko zależy od danego przypadku
ja np w pierwszej ciąży miałam plamienie, wyleciał mi jakiś skrzep-wróciłam z nocki i pod prysznicem po 6 godzinie właśnie zobaczyłam skrzep, czekałam do wizyty do 9 i wyłam bo myślałam że już jest po. Jak się okazało fasolka była cała i zdrowa(to był jakiś 5 tydzień). ale do 3 miesiąca mujsiałam na siebie bardzo uważać i dużo odpoczywać.
no nic spadam do pracy
papa
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 18:50   #2524
magolina
Wtajemniczenie

Ale macie dziewczyny tempo nie nadrobię Was już dzisiaj. Doczytałam tylko że kaskadera ma urodziny - także wszystkiego najlepszego kochana, zdrowia i spełnienia marzeń

Ja byłam dzisiaj rano na pobraniu krwi, jutro mam wyniki, stersuje się jak nie wiem co, mam nadzieję że faktycznie jestem w ciąży
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 18:51   #2525
AgaMili
BAN stały

A ja dziś znowu mam jakiś dól. Chyba kopniaka potrzebuję żebym się otrząsnęła . Znowu pół dnia przepłakałam. Matko, żeby jutro było lepiej .

Asiu powiem Ci że nie spotkałam się z takim stwierdzeniem, że najlepiej rodzić dziecko po 23 r.ż. Wszystko zależy od kobiety, są takie które chcą dziecka i świadomie się na nie decydują mając 19 lat a są takie co dopiero po 35 r.ż zaczynają starania. A co do fizjologii to nie mam pojecia. Ja ciąże przeszłam bezproblemowo, ani razu nie byłam w szpitalu, na wizytach wszystko książkowo, urodziłam w 42 tygodniu przez wywołanie porodu. Do siebie szybko doszłam później, dobę po urodzeniu wyszłam do domu. Miałam małą deperesje w pierwszych tygodniach ale przeszłam przez to i teraz mam cudowną 3 latkę (sama mam niecałe 24 lata), która własnie poszła do kolezanki i zaraz jej mama ma ją odprowadzić. Nie mogę się nadziwić jak szybko mi to dziecko urosło i dojrzało. Jak godzinę temu przyszła po nią koleżanka z mamą to miałam łzy w oczach , wzieła przyjaciółkę za rękę i ładnie poszły przed siebie, a jeszcze niedawno była niemowlęciem .
Ale fakt, teraz świadomie się decyduję na dziecko i jestem bardziej dojrzała, wiem co mnie czeka, jestem na to przygotowana i mam ogromne wsparcie w mężu. Gdy mielismy po 20 lat i urodziło nam się dziecko , było trudno, wszytko nowe, nieznane , dużo kłótni i podział obowiążków a tym razem wszystko jest inaczej. Jednak bardzo cieszę się , że założyłam rodzinę w tak młodym wieku

Co do I trymestru możesz robić co chcesz jeśli ciąża nie jest zagrożona. Ja robiłam wszystko co przed ciążą. Nawet pojechałam do Anglii autobusem - 30 godzinna podróż.

To Kaskaderka ma dziś urodziny??? Wszystkiego najlepszego kochana

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-03-21 o 19:00
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 18:56   #2526
Blanszor
Rozeznanie

Dziewczyny tz czuje sie dobrze.
Bylam na usg i pecherzyk ma 4 mm. Czyli to 5 tc a wg OM 7tc. Ale lekarz powiedzial ze mozna sie juz cieszyc. Za tydzien kolejne usg, powinien byc zarodek. Myslicie ze mam martwic tym ze kreweta jest mlodsza niz powinna?
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 18:58   #2527
AgaMili
BAN stały

Bardzo wzruszająca historia o tej ciąży
Stary 2011-03-21, 19:20   #2528
kism
Wtajemniczenie

Kaskaderko, sto, lat, moc buziaków i dwóch grubych kreseczek jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Ostatni okres 10-go lutego był w sumie nie bardzo wiem jak policzyć, bo żadne kalkulatory nie uwzględniają osób z nieregularnymi cyklami a u mnie tak było, więc pojęcia nie mam kiedy zaszłam w ciążę zaczęliśmy kochać się bez zabezpieczenia w Walentynki
Dziewczyny, jest jedna bardzo prosta metoda wyliczenia terminu porodu:
OM + 7 dni - 3 mies - w ten sposób wypada 40 tyg., czyli cała ciąża
np. OM 20.03 - tp 27.12
OM 10.02 - tp 17.11
OM 1.04 - tp 8.01
itd.
Nie słyszałam wśród moich znajomych, żeby jakiś lekarz liczył inaczej, nawet jak są nieregularne @, jak nie wiadomo, kiedy było poczęcie (przecież mało która kobieta to wie dokładnie), nawet jak w trakcie ciąży wychodzi na usg inny termin (wtedy mówią, że może się tak zdarzyć, że się dziecko urodzi wcześniej/później), ale zawsze w papierach wpisuje się tp jak w powyższej metodzie i tego się lekarze trzymają

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dla tych, co jeszcze o tym nie słyszały, to donoszę, że jest jedna metoda - ciąża Po ciąży o wieeele maleje ból podczas @ Nie wiem, czy to ma jakieś medyczne uzasadnienia, ale ja tak miałam i w mojej rodzinie i wśród znajomych panuje takie powszechne przekonanie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziękuję A powiedz mi jak to jest być młodą mamą? Ciężko Ci było? Bo ostatnio usłyszałam opinie że dziecko to najlepiej po 23 roku życia bo wówczas kobieta jest lepiej psychicznie przygotowana na poród.
Ja też, ja też Też jestem dość młodą mamą Miałam 21 lat, jak się zaręczyliśmy i rozpoczęliśmy starania. Wyobrażacie sobie, jak się na mnie znajomi krzywo patrzyli - znaliśmy się z tż 4 mies, a parą byliśmy 2 mies Asiu, nie było mi ciężko w żaden sposób i nie rozumiem, dlaczego młodej mamie ma "być ciężko", a po 23 urodzinach już nagle nie Przecież to wszysztko zależy od tego, jakie kobieta ma podejście do życia, jakiego partnera, sytuację finansowe, itd.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja byłam dzisiaj rano na pobraniu krwi, jutro mam wyniki, stersuje się jak nie wiem co, mam nadzieję że faktycznie jestem w ciąży
Magolinko

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A ja dziś znowu mam jakiś dól. Chyba kopniaka potrzebuję żebym się otrząsnęła . Znowu pół dnia przepłakałam. Matko, żeby jutro było lepiej
Już się robi Służę tasaczkiem i bacikiem

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Myslicie ze mam martwic tym ze kreweta jest mlodsza niz powinna?
Zdecydowanie nie martwić się tylko czekać spokojnie do następnej wizyty. Nic nie możesz teraz zrobić, a jeśli ma być fasolka to stres jej nie służy
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:40   #2529
becik_4
Zadomowienie

też się wzruszyłam tą historią i takie opowieści dają nadzieję w najbardziej trudnych sytuacjach kiedy nie widać już możliwości i szans na dzidziusia to on się pojawia

Przykro mi dziewczyny że z takim bólem znosicie @ mnie nigdy nie bolał brzuch nawet poł tabletki nie wzięlam zawsze jak mi się gin pyta czy mam bolesne miesiączki a ja mu mowie ze nawet ich nie odczuwam to mówi mi że mam szczęście a mnie zawsze wydawało się to normalne ale widze że to faktycznie rzadki przypadek dlatego bardzo wam współczuję ale też słyszałam że faktycznie po ciąży ten ból nie jest taki uciązliwy i te miesiączki są mniej bolesne więc miejcie nadzieję że to sie niebawem skończy

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2011-03-21 o 19:47
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:48   #2530
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
A ja dziś znowu mam jakiś dól. Chyba kopniaka potrzebuję żebym się otrząsnęła . Znowu pół dnia przepłakałam. Matko, żeby jutro było lepiej .
No to jak chcesz to masz: a poza tym płacz sobie jeśli chcesz i jeśli ma to pomóc Tobie

Blanszor skoro lekarz powiedział żeby się nie martwić to się nie martwić tylko pójść do niego kiedy kazał. Będzie dobrze

magolina no jak nie ma być ciąży jak jest a robiłaś jeszcze test?
Stary 2011-03-21, 20:08   #2531
becik_4
Zadomowienie

magolinka ty tu kochana nic nie wymyślaj ciąża jest i koniec kropka test to potwierdził i tego trzeba się trzymać a nie jakieś głupie myśli ci przychodzą
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 20:23   #2532
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
wszystko zależy od tego jak ciąża przebiega-czy są plamienia czy nie itp. czy ciąża jest zagrożona czy nie. Wszystko zależy od danego przypadku
ja np w pierwszej ciąży miałam plamienie, wyleciał mi jakiś skrzep-wróciłam z nocki i pod prysznicem po 6 godzinie właśnie zobaczyłam skrzep, czekałam do wizyty do 9 i wyłam bo myślałam że już jest po. Jak się okazało fasolka była cała i zdrowa(to był jakiś 5 tydzień). ale do 3 miesiąca mujsiałam na siebie bardzo uważać i dużo odpoczywać.
no nic spadam do pracy
papa
Jeju ale miałaś przygode, dobrze że wszystko skończyło się pomyślnie

Cytat:

Asiu powiem Ci że nie spotkałam się z takim stwierdzeniem, że najlepiej rodzić dziecko po 23 r.ż. Wszystko zależy od kobiety, są takie które chcą dziecka i świadomie się na nie decydują mając 19 lat a są takie co dopiero po 35 r.ż zaczynają starania. A co do fizjologii to nie mam pojecia. Ja ciąże przeszłam bezproblemowo, ani razu nie byłam w szpitalu, na wizytach wszystko książkowo, urodziłam w 42 tygodniu przez wywołanie porodu. Do siebie szybko doszłam później, dobę po urodzeniu wyszłam do domu. Miałam małą deperesje w pierwszych tygodniach ale przeszłam przez to i teraz mam cudowną 3 latkę (sama mam niecałe 24 lata), która własnie poszła do kolezanki i zaraz jej mama ma ją odprowadzić. Nie mogę się nadziwić jak szybko mi to dziecko urosło i dojrzało. Jak godzinę temu przyszła po nią koleżanka z mamą to miałam łzy w oczach , wzieła przyjaciółkę za rękę i ładnie poszły przed siebie, a jeszcze niedawno była niemowlęciem .
Ale fakt, teraz świadomie się decyduję na dziecko i jestem bardziej dojrzała, wiem co mnie czeka, jestem na to przygotowana i mam ogromne wsparcie w mężu. Gdy mielismy po 20 lat i urodziło nam się dziecko , było trudno, wszytko nowe, nieznane , dużo kłótni i podział obowiążków a tym razem wszystko jest inaczej. Jednak bardzo cieszę się , że założyłam rodzinę w tak młodym wieku

Co do I trymestru możesz robić co chcesz jeśli ciąża nie jest zagrożona. Ja robiłam wszystko co przed ciążą. Nawet pojechałam do Anglii autobusem - 30 godzinna podróż.
Wspaniale jest czytać takie posty jak ten Twój Więc widze,że masz już dojrzałą córe
30 godzin autobusem to dla mnie masakra, ja 30 minut nie mogę spokojnie wysiedzieć.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Dla tych, co jeszcze o tym nie słyszały, to donoszę, że jest jedna metoda - ciąża Po ciąży o wieeele maleje ból podczas @ Nie wiem, czy to ma jakieś medyczne uzasadnienia, ale ja tak miałam i w mojej rodzinie i wśród znajomych panuje takie powszechne przekonanie

Ja też, ja też Też jestem dość młodą mamą Miałam 21 lat, jak się zaręczyliśmy i rozpoczęliśmy starania. Wyobrażacie sobie, jak się na mnie znajomi krzywo patrzyli - znaliśmy się z tż 4 mies, a parą byliśmy 2 mies Asiu, nie było mi ciężko w żaden sposób i nie rozumiem, dlaczego młodej mamie ma "być ciężko", a po 23 urodzinach już nagle nie Przecież to wszysztko zależy od tego, jakie kobieta ma podejście do życia, jakiego partnera, sytuację finansowe, itd.
Ojjj bolesne miesiączki to i mój problem - brałam wszystko od 5 apapów i 6 no-sp dziennie, do nawet 5 ketonali i nic ból jaki był ,taki był. Dopiero jak zaczęłam brać leki antykoncepcyjne to poczułam wielką ulge. A o tym że po ciąży ból maleje to również słyszałam, ale znam z własnego środowiska kobiete (przyjaciółka mojej mamy),która urodziła 2 dzieci i męczy się z bólami do tej pory.

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość

Przykro mi dziewczyny że z takim bólem znosicie @ mnie nigdy nie bolał brzuch nawet poł tabletki nie wzięlam zawsze jak mi się gin pyta czy mam bolesne miesiączki a ja mu mowie ze nawet ich nie odczuwam to mówi mi że mam szczęście a mnie zawsze wydawało się to normalne ale widze że to faktycznie rzadki przypadek dlatego bardzo wam współczuję ale też słyszałam że faktycznie po ciąży ten ból nie jest taki uciązliwy i te miesiączki są mniej bolesne więc miejcie nadzieję że to sie niebawem skończy
A ja właśnie zazdrościłam zawsze wszystkim dziewczynom,które nie wiedziały co to jest ból miesiączkowy i mogły normalnie funkcjonować w tych dniach. Niestety mi to nie było dane

Dziewczyny życze spokojnej nocy, dobranoc

Jestem mamą

Stary 2011-03-21, 20:32   #2533
Tusia_90
Raczkowanie

dzieki za miłe przywitanie za 6 dni mogę zrobić test i nie mogę się doczekać kupię go dopiero w tym dniu, bo gdybym kupiła np jutro, to wiem, że zrobiłabym go od razu i nic by nie wyszło. I znowu byłby płacz. od kiedy odstawiłam antyki (5mies temu) strasznie bolą mnie jajniki. Non stop! Już mam dość. @ też bardzo bolesne, a mam to nieszczęście, że jestem uczulona na no-spę, tramal i ketonal
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 21:08   #2534
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, jest jedna bardzo prosta metoda wyliczenia terminu porodu:
OM + 7 dni - 3 mies - w ten sposób wypada 40 tyg., czyli cała ciąża
np. OM 20.03 - tp 27.12
OM 10.02 - tp 17.11
OM 1.04 - tp 8.01
itd.
Nie słyszałam wśród moich znajomych, żeby jakiś lekarz liczył inaczej, nawet jak są nieregularne @, jak nie wiadomo, kiedy było poczęcie (przecież mało która kobieta to wie dokładnie), nawet jak w trakcie ciąży wychodzi na usg inny termin (wtedy mówią, że może się tak zdarzyć, że się dziecko urodzi wcześniej/później), ale zawsze w papierach wpisuje się tp jak w powyższej metodzie i tego się lekarze trzymają
No to mi również wychodzi , że tp. miałabym na 24.12 gdybym zafasolkowała w tym cyklu
Stary 2011-03-21, 21:14   #2535
kaja_so
Raczkowanie

Cytat:
Niestety nie dla każdej. Jestem po dwóch ciążach i jak dotąd tylko podczas przyjmowania piguł anty bylo dobrze. Teraz regularnie raz na miesiąc umieram, chodzę zgięta wpół i nie mogę się wyprostować.

Kaskaderko wszystkiego najlepszego
kaja_so jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 22:04   #2536
Tusia_90
Raczkowanie

według tych obliczeń moje Maleństwo urodziłoby się 23.12

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Również przesyłąm najlepsze życzenia dla Kaskaderki Dużo powodów do radości w kolejnym roku życia

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

no dobra, pomyliłam się :p zamiast dodać 7dni, to ja je odjęłam przewidywany(3 razy sprawdzałam ), ewentualny i w terminie poród: 9.12.
Stary 2011-03-22, 07:41   #2537
aga_bre
Rozeznanie

Blanszor gratuluję i się nie martw, wszystko będzie dobrze.

Tusia_90

Wiem o czym mówisz z tymi antykami. Ja odstawiłam we wrześniu i od tego czasu wiem, co to znaczy bolesna miesiączka, bo wcześniej to nie wiedziałam, że mam @. Ale staram się nie brać żadnych przeciwbólowych.

AgaMili

Dziewczyno TY się ogarnij. Nie rób scen i głowa do góry. Bez załamywania mi się tutaj. Pamiętaj, że szczęśliwa mama to szczęśliwe maleństwo. Więc i się uśmiechnij.

Wszystkie dziewczyny, które są zakatarzane albo chore. Uważajcie na mycosyst to jest wspomagacz przy antybiotykach. Ja po tym g..... miałam krwawienie 31 dni i gin powiedział, że to może być od tego leku.
aga_bre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 08:50   #2538
AgaMili
BAN stały

dzien dobry dziękuję za baciki
Piję kawkę i lecę pod prycznic. Za 2 godziny idę z kolezanka i dziecmi do play centre zeby sie dziewczyny pobawily . Pozniej skoczymy do parku bo zapowiada sie pieknie i wiosennie

U mnie 4dc i nadal mam @ , jeszcze 2 dni i spokój. Teraz przez najbliższe 3 miesiące starania odkładam, nie zamierzam mierzyć temp. ani bzykać się co drugi dzień tyle ile będziemy mieli ochotę tylko że bez zabezpieczenia, może coś wyjdzie, może nie. Chciałabym mieć marcowego (wiosennego) bobaska więc intensywne starania zacznę za 3 miesiące, a może już do tej pory coś samo wyjdzie
Stary 2011-03-22, 09:05   #2539
Krewetka_25
Raczkowanie

GG do Krewetka_25

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Dziewczyny tz czuje sie dobrze.
Bylam na usg i pecherzyk ma 4 mm. Czyli to 5 tc a wg OM 7tc. Ale lekarz powiedzial ze mozna sie juz cieszyc. Za tydzien kolejne usg, powinien byc zarodek. Myslicie ze mam martwic tym ze kreweta jest mlodsza niz powinna?
Blanszorku wszystko jest dobrze naprawde...
5 tydzień i widać pęcherzyk cudownie a wg OM 7 tydzień ponieważ wiek ciąży liczy sie od dnia pierwszej miesiączki a przecież nie zachodzisz w ciąże pierwszego dnia tylko tak jak przypada owulacja czyli minus jakieś 2 tygodnie pójdziesz za tydzień i zobaczysz bijące serduszko
Stary 2011-03-22, 09:06   #2540
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Cześć dziewczyny....
ja mam dziś 5dc myślałam, że to już koniec @ ale jeszcze plamie postanowiłam, że w tym miesiącu solidnie co dienne będe mierzyła temperature do 16dc bo potem biore luteine i nie ma sensu i wzoraj i dziś miałm na dole 37 sopni. Termometr jest ok bo pod pachą pokazuje 36,6. W zeszłe 2 cykle też raz na pare dni zmierzyłam i też najmniej miałam 36,9 ja nie wiem czemu ja mam taką wysoką temperature w pochwie. Ginekologicznie jestem zdrowa, nie mam żadnych torbieli. Raz mi się chyba w zeszłym cyklu w owu udało zmierzyć bo miałm z rana temperature 37,3 myślicie, że taka wysoka temperatura w całym cyklu to normalne? Ginekolog nicmi nie powiedziała.

I wogóle pytanie z innej beczki... czy pierwsz rocznicę ślubu się jakoś wyprawia? bo mamy zaklepaną mszę i chyba potem musze najbliższych na obiad zaposić co rodziców, diadków, świadków?

"Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal

http://enpr.pl/1508/47129

Edytowane przez kwiatek23
Czas edycji: 2011-03-22 o 09:21
kwiatek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 09:08   #2541
Krewetka_25
Raczkowanie

GG do Krewetka_25

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Witam

Dziś wstałam z myślą że chyba w ciąży jestem.... W pracy powiedzieli mi że jakoś inaczej wyglądam. Byłabym w wielkim szoku gdyby zaskoczyło do razu w pierwszym cyklu tak jak ostatnio, bo kompletnie na to nie liczę.

asia665 a ja zazdroszczę wam, mimo że sama mam niewiele więcej bo 25 lat a to dla niektórych nadal za mało na dziecko... Fajnie jest mieć dziecko w takim wieku, inne podejście do dzieci i widzę to po moich rodzicach - mają 50 lat, my z siostrą (starszą) już dawno z domu wyfrunęłyśmy i żyją sobie teraz super, podróżują robią co chcą

kaskaderka STO LAT, STO LAT i pijemy na zdrowie a kto nie może to chociaż soczek

kaja_so a ja uważam właśnietak samo, nie komentowałam wcześniej bo nie widziałam potrzeby... Może nie trafiła we właściwy wątek, bo wiadomo że każda z nas ma tu inne zdanie. Ale rozumiem że ktoś może nie chcieć dzieci, ani teraz ani w przyszłości i dobrze jest że wie czego chce, a czy się zmieni to podejście czy nie to sama się przekona. Ja życzę żeby się nie zmieniło, bo po co potem żałować. Nie rozumiem też mówienia że w końcu instynkt się odezwie... znam osoby które nie chciały mieć dzieci i nie mają (są w wieku moich rodziców) i nie żałują tego. Lepiej nie uszczęśliwiać nikogo na siłę dziećmi.
Intuil życzę Ci ciąży z całego serduszka podobno Moja Pani kierownik jak ja byłam w ciąży ona juz coś przeczuwała bo mówiła że sie zmieniłam na buzi a ja tam różnicy sie widziałam aczkolwiek okres sie spóźniał zrobiłam test i wyszła kreseczka
Podobno kobiety sie zmieniają a ja oprócz widocznego brzuszka to nigdy nie wiem czy kobieta jest w ciąży czy nie widocznie nie które z nas mają rentgen
Stary 2011-03-22, 09:28   #2542
asia665
Wtajemniczenie

Dzień dobry

AgaMili - jeju zazdroszcze,że masz fajną pogode-u mnie pochmurno,szaro.
Wiesz,że jak człowiek się wyluzuje to może akurat trafi się Wam teraz bobasek?
Chociaż ja się przyznam że również chciałabym marcowego dzieciaczka. . .ale to czas pokaże .

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny....
ja mam dziś 5dc myślałam, że to już koniec @ ale jeszcze plamie postanowiłam, że w tym miesiącu solidnie co dienne będe mierzyła temperature do 16dc bo potem biore luteine i nie ma sensu i wzoraj i dziś miałm na dole 37 sopni. Termometr jest ok bo pod pachą pokazuje 36,6. W zeszłe 2 cykle też raz na pare dni zmierzyłam i też najmniej miałam 36,9 ja nie wiem czemu ja mam taką wysoką temperature w pochwie. Ginekologicznie jestem zdrowa, nie mam żadnych torbieli. Raz mi się chyba w zeszłym cyklu w owu udało zmierzyć bo miałm z rana temperature 37,3 myślicie, że taka wysoka temperatura w całym cyklu to normalne? Ginekolog nicmi nie powiedziała.

I wogóle pytanie z innej beczki... czy pierwsz rocznicę ślubu się jakoś wyprawia? bo mamy zaklepaną mszę i chyba potem musze najbliższych na obiad zaposić co rodziców, diadków, świadków?
Z temperaturą nie pomogę, bo przyznam się bez bicia,że nigdy nie mierzyłam.

A z rocznicą różnie jest, moja kuzynka zapraszała rodziców i dziadków na obiad. A znowu mojego TŻ znajomi nic nie robili. Także to już zależy od Ciebie

Jestem mamą

Stary 2011-03-22, 09:36   #2543
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Cześć dziewczyny....

Kwiatuszku ja nie wyprawiałam I rocznicy, tylko z mężem świętowałam także to indywidualnie każdy do tego podchodzi. Jak masz ochotę możesz wyprawić przyjęcie ale nie musisz

Co do temperatury to nie pomogę, nie znam się na tym, nigdy nie mierzyłam ...
Stary 2011-03-22, 10:26   #2544
Tusia_90
Raczkowanie

wprawdzie, do mojej I rocznicy jeszcze troche czasu (11.09), ale już teraz wiem, że nic nie robie musimy wyremontować poddasze, na którym bedziemy mieszkać i nie mamy chwilowo warunków. A na poddaszu mamy duuużo roboty i do września możemy sie nie wyrobić. Plus jest taki, że wszystko bedzie po mojemu, bo nawet ścian działowych tam nie ma wiec jak mój Tż wybuduje, tak bede miała
Stary 2011-03-22, 10:27   #2545
Judi21_84
Zakorzenienie

Witam!
kaskaderko sto lat !

Ja nie odprawiałam żadnej rocznicy ślubu-mam 3 za sobą. U nas nie ma takiego zwyczaju. No chyba że 25 rocznica to tak.

Szczerze mówiąc też wolałabym dokładnie marcowego bobasa ale niech się rodzi kiedy chce, wszystko mi jedno. Byleby zaskoczyło niedługo

Wiosnaaa:love :
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 10:38   #2546
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry dziękuję za baciki
Piję kawkę i lecę pod prycznic. Za 2 godziny idę z kolezanka i dziecmi do play centre zeby sie dziewczyny pobawily . Pozniej skoczymy do parku bo zapowiada sie pieknie i wiosennie

U mnie 4dc i nadal mam @ , jeszcze 2 dni i spokój. Teraz przez najbliższe 3 miesiące starania odkładam, nie zamierzam mierzyć temp. ani bzykać się co drugi dzień tyle ile będziemy mieli ochotę tylko że bez zabezpieczenia, może coś wyjdzie, może nie. Chciałabym mieć marcowego (wiosennego) bobaska więc intensywne starania zacznę za 3 miesiące, a może już do tej pory coś samo wyjdzie
Nooo i tak trzymać
Ja też chcę mieć bobasa, żeby z nim sobie spacerować!

Blanszor jak podczytuję czasami wątki mamusiowe, to im się tam sporo różnią wielkości dzieciaczków mimo, że ten sam tydzień lub ten sam termin porodu. A i dzieci różnej wielkości się rodzą i zdrowe są. Także wielkość zarodka to nie powód do niepokoju.

Cytat:
Cześć dziewczyny....

U mnie mierzenie temperatury nic nie dało bo wyszła mi sinusoida i stwierdzam, że na prawdę trzeba się wysypiać, mierzyć o tej samej godzinie, nie chorować i nie pić alkoholu. A nie daj boże wstaniesz w nocy na siusiu...
No ale Tż, jakby w tym cyklu nie wyszło, zachęca mnie do dalszych pomiarów. To prawie jak eksperyment na żywym stworzeniu

No i odnośnie tej rocznicy, ja też mam w tym roku i nic nie robię, jakoś nawet do głowy mi to nie wpadło. Z Tż się gdzieś wybierzemy, ale nic więcej.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:11   #2547
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja się uśmiałam do łez
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17398-26cf390f0cb62e9.jpg (64,2 KB, 38 załadowań)

Stary 2011-03-22, 11:20   #2548
WERKA1254
Przyczajenie

Smile Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
to chyba o 2razy za duzo mialas na czym te badania polegaja? kompletnie sie nie znam na tym.
mnie mama probowala zarazic, prowadzila mnie do innych chorych dzieci i nic. Nawet jak pol mojej grupy w przedszkolu zachorowalo to mnie nic nie ruszylo. Świnki tez nie mialam. A grype to moze ze 3razy w zyciu mialam? Nawet na prochnice jestem odporna mam nadzieje, ze na ciaze odporna nie bede
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Chyba nikt jeszcze nie założył wątku staraniowego na ten rok Dlatego proszę łączmy się tutaj, wspierajny, wspólnie cieszmy z udanych prób. Zapraszam wszystkie wizażanki które od początku 2011r postanowiły zajść w ciążę i zostać mamusiami!
Może na wzór innych wątków zrobimy listę Starających się? A potem przemianujemy się na oczekujące, rodzące etc.
Zapraszam
Jeżeli któraś z Was chce aby dopisać ją do listy Starających się to proszę o podanie w poście swojego imienia i wieku. Będzie to sygnał, że mam dopisać

Starające się:

kwiatek23 - Sandra - lat 23
kaskaderka - Marzenka - lat 38
krewetka_25 - Marcela - lat 25
Paula_22 - Paulina - lat 26
magolina - Magda -lat 26
sandra1892 - Sandra - lat 20
jolunia10 - Jola - lat 29
senira666 - Monika - lat 23
kociaczek21 - Ola - lat 21
AgaMili - Agnieszka - lat 24
TheFall - Monika - lat 27
kasiaiseba - Katarinka - lat 30
Nadia5 - Agnieszka - lat 25
becik_4 - Beata - lat 28
Haniula - Hania - lat 24
olapaziczek - Ola - lat 25
agatkaa1 - lat 25
diablica_db - Weronika - lat 25
adeville - Agata - lat 22
Olcia1821 - Ola - lat 21
Gizmiatko - Kasia - lat 27
kathrinaaaaa - Kasia - lat 25
agacia_cz - Agata - lat 27
Norniczka - Gabriela - lat 25
aga_bre - Agnieszka - lat 27
DamiankaKamilka - Kamila - lat 26
ziebulka - Aga - lat 24
henieczka - Iza - lat 27
inutil - Asia - lat 25
Tusia_90 - Marta - lat 21
asia665 - Asia - lat 20

Oczekujące na Maleństwo
aa2 - Asia - lat 28(termin porodu...)
zwierzat - Natalia - lat 28 (termin porodu 10.2011)
marlenafo - Marlena - lat 27 (termin porodu...)
basiula19 - Basia - lat 23 (termin porodu...)
goldika - Natalia - lat 21 (termin porodu...)

Nasze kochane wspierające:
LadyMK - Magda 24 - chwilowo odpoczywająca
pola1982 - Pola (28lat)

Witam!!!
Jestem nowa na tym forum i też staramy się z moim chłopakiem o bobaska...
WERKA1254 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:26   #2549
kaskaderka
Rozeznanie

[B]QUOTE=TheFall;25862210]kaskaderka no to na te Twoje urodziny życzę Ci 20 kg do przodu w tym roku. [/QUOTE]

Kochana jesteś! Tyle mi wystarczy
Wczoraj było pierwsze podejście a dzisiaj poprawi(m)ny mam nadzieje,że za dwa tyg. zobaczę dwie kreseczki

Już chyba skończymy ten temat, a Wachlarz zapraszamy do dyskusji bardziej związanej z tematem wątku.

Jak tak dłużej nad tym myślę,to to była chyba prowokacja,bo to nie możliwe,żeby być tak tempym,bo przecież czyta się wątek w którym chcemy coś napisać a w tym dniu dwie staraczki dowiedziały się,że fasolki nie będzie,dzień wcześniej kwiatek opłakiwał swoją stratę a gospella poroniła Nie ma wytłumaczenia dla tej dziewczyny i nie chcemy tutaj takich"serdecznych" postów

Zastanawiam się jakby tu Was dziewczyny spamiętać, kto w którym cyklu prób itd. Niektóre osoby ogarniam, ale reszta to dla mnie czarna dziura [/QUOTE]

Zgapcie ode mnie i w podpisie zaszyfrujcie "swoje dane cyklowe" To tylko propozycja ale na prawde nie sposób wszystkie zapamiętać a i czasu nie za wiele,żeby przekopywać wątek do "konkretnego przypadku"

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Oooo widzisz. Ja biorę ketonal tylko w czasie miesiączki pierwszego albo drugiego dnia. A to ci klops, będę teraz dzielnie cierpieć!
Ja też brałam latami wszystko,łącznie z ketonalem ale odkąd pomyślałam o fasolce staram się zminimalizować prochy więc spróbowałam na bóle @ paracetamol w czopkach(analnie) i powiem wam,ze nawet pomaga

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-03-22 o 11:30
kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:46   #2550
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

KASKADERKO super pomysł z tym podpisem. Ja już zmieniłam :P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości