|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
ojej, zrobię jak @ nie będzie w terminie bo mam jak w zegarku. A @ ma być 2.04 więc jeszcze hohoho
nie mam zamiaru wcześniej, chyba że 31. bo wyjeżdżam wieczorem i wracam dopiero w niedzielę. Ale nie chcę się nakręcać
|
|
|
|
#2522 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Dziewczyny a jak to jest z tym I trymestrem?? Bo już sama nie wiem. . .
Czy faktycznie trzeba bardzo na siebie uważać- w sensie że nie można tańczyć,skakać itd , czy można wszystko tylko że z umiarem?? Bo w internecie są rózne opinie na ten temat.
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko zależy od tego jak ciąża przebiega-czy są plamienia czy nie itp. czy ciąża jest zagrożona czy nie. Wszystko zależy od danego przypadku
ja np w pierwszej ciąży miałam plamienie, wyleciał mi jakiś skrzep-wróciłam z nocki i pod prysznicem po 6 godzinie właśnie zobaczyłam skrzep, czekałam do wizyty do 9 i wyłam bo myślałam że już jest po. Jak się okazało fasolka była cała i zdrowa(to był jakiś 5 tydzień). ale do 3 miesiąca mujsiałam na siebie bardzo uważać i dużo odpoczywać. no nic spadam do pracy papa |
|
|
|
#2524 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale macie dziewczyny tempo
nie nadrobię Was już dzisiaj. Doczytałam tylko że kaskadera ma urodziny - także wszystkiego najlepszego kochana, zdrowia i spełnienia marzeńJa byłam dzisiaj rano na pobraniu krwi, jutro mam wyniki, stersuje się jak nie wiem co, mam nadzieję że faktycznie jestem w ciąży
|
|
|
|
#2525 |
|
BAN stały
|
A ja dziś znowu mam jakiś dól. Chyba kopniaka potrzebuję żebym się otrząsnęła
. Znowu pół dnia przepłakałam. Matko, żeby jutro było lepiej .Asiu powiem Ci że nie spotkałam się z takim stwierdzeniem, że najlepiej rodzić dziecko po 23 r.ż . Wszystko zależy od kobiety, są takie które chcą dziecka i świadomie się na nie decydują mając 19 lat a są takie co dopiero po 35 r.ż zaczynają starania. A co do fizjologii to nie mam pojecia. Ja ciąże przeszłam bezproblemowo, ani razu nie byłam w szpitalu, na wizytach wszystko książkowo, urodziłam w 42 tygodniu przez wywołanie porodu. Do siebie szybko doszłam później, dobę po urodzeniu wyszłam do domu. Miałam małą deperesje w pierwszych tygodniach ale przeszłam przez to i teraz mam cudowną 3 latkę (sama mam niecałe 24 lata), która własnie poszła do kolezanki i zaraz jej mama ma ją odprowadzić. Nie mogę się nadziwić jak szybko mi to dziecko urosło i dojrzało. Jak godzinę temu przyszła po nią koleżanka z mamą to miałam łzy w oczach , wzieła przyjaciółkę za rękę i ładnie poszły przed siebie, a jeszcze niedawno była niemowlęciem . Ale fakt, teraz świadomie się decyduję na dziecko i jestem bardziej dojrzała, wiem co mnie czeka, jestem na to przygotowana i mam ogromne wsparcie w mężu. Gdy mielismy po 20 lat i urodziło nam się dziecko , było trudno, wszytko nowe, nieznane , dużo kłótni i podział obowiążków a tym razem wszystko jest inaczej. Jednak bardzo cieszę się , że założyłam rodzinę w tak młodym wiekuCo do I trymestru możesz robić co chcesz jeśli ciąża nie jest zagrożona. Ja robiłam wszystko co przed ciążą. Nawet pojechałam do Anglii autobusem - 30 godzinna podróż. To Kaskaderka ma dziś urodziny??? Wszystkiego najlepszego kochana Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-03-21 o 19:00 |
|
|
|
#2526 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny tz czuje sie dobrze.
Bylam na usg i pecherzyk ma 4 mm. Czyli to 5 tc a wg OM 7tc. Ale lekarz powiedzial ze mozna sie juz cieszyc. Za tydzien kolejne usg, powinien byc zarodek. Myslicie ze mam martwic tym ze kreweta jest mlodsza niz powinna? |
|
|
|
#2527 |
|
BAN stały
|
Bardzo wzruszająca historia o tej ciąży
|
|
|
|
#2528 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Kaskaderko, sto, lat, moc buziaków i dwóch grubych kreseczek jak najszybciej
Cytat:
OM + 7 dni - 3 mies - w ten sposób wypada 40 tyg., czyli cała ciąża ![]() np. OM 20.03 - tp 27.12 OM 10.02 - tp 17.11 OM 1.04 - tp 8.01itd. Nie słyszałam wśród moich znajomych, żeby jakiś lekarz liczył inaczej, nawet jak są nieregularne @, jak nie wiadomo, kiedy było poczęcie (przecież mało która kobieta to wie dokładnie), nawet jak w trakcie ciąży wychodzi na usg inny termin (wtedy mówią, że może się tak zdarzyć, że się dziecko urodzi wcześniej/później), ale zawsze w papierach wpisuje się tp jak w powyższej metodzie i tego się lekarze trzymają Dla tych, co jeszcze o tym nie słyszały, to donoszę, że jest jedna metoda - ciąża Po ciąży o wieeele maleje ból podczas @ Nie wiem, czy to ma jakieś medyczne uzasadnienia, ale ja tak miałam i w mojej rodzinie i wśród znajomych panuje takie powszechne przekonanie Cytat:
Asiu, nie było mi ciężko w żaden sposób i nie rozumiem, dlaczego młodej mamie ma "być ciężko", a po 23 urodzinach już nagle nie Przecież to wszysztko zależy od tego, jakie kobieta ma podejście do życia, jakiego partnera, sytuację finansowe, itd.Cytat:
![]() Cytat:
Służę tasaczkiem i bacikiem ![]() Zdecydowanie nie martwić się
|
||||
|
|
|
#2529 |
|
Zadomowienie
|
też się wzruszyłam tą historią i takie opowieści dają nadzieję w najbardziej trudnych sytuacjach kiedy nie widać już możliwości i szans na dzidziusia to on się pojawia
![]() Przykro mi dziewczyny że z takim bólem znosicie @ mnie nigdy nie bolał brzuch nawet poł tabletki nie wzięlam zawsze jak mi się gin pyta czy mam bolesne miesiączki a ja mu mowie ze nawet ich nie odczuwam to mówi mi że mam szczęście a mnie zawsze wydawało się to normalne ale widze że to faktycznie rzadki przypadek dlatego bardzo wam współczuję ale też słyszałam że faktycznie po ciąży ten ból nie jest taki uciązliwy i te miesiączki są mniej bolesne więc miejcie nadzieję że to sie niebawem skończy
Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2011-03-21 o 19:47 |
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanszor skoro lekarz powiedział żeby się nie martwić to się nie martwić tylko pójść do niego kiedy kazał. Będzie dobrze magolina no jak nie ma być ciąży jak jest a robiłaś jeszcze test?
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
magolinka ty tu kochana nic nie wymyślaj ciąża jest i koniec kropka test to potwierdził i tego trzeba się trzymać a nie jakieś głupie myśli ci przychodzą
|
|
|
|
#2532 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Więc widze,że masz już dojrzałą córe 30 godzin autobusem to dla mnie masakra, ja 30 minut nie mogę spokojnie wysiedzieć. ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny życze spokojnej nocy, dobranoc
|
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za miłe przywitanie
za 6 dni mogę zrobić test i nie mogę się doczekać kupię go dopiero w tym dniu, bo gdybym kupiła np jutro, to wiem, że zrobiłabym go od razu i nic by nie wyszło. I znowu byłby płacz. od kiedy odstawiłam antyki (5mies temu) strasznie bolą mnie jajniki. Non stop! Już mam dość. @ też bardzo bolesne, a mam to nieszczęście, że jestem uczulona na no-spę, tramal i ketonal
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kaskaderko wszystkiego najlepszego |
|
|
|
|
#2536 |
|
Raczkowanie
|
według tych obliczeń moje Maleństwo urodziłoby się 23.12
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Również przesyłąm najlepsze życzenia dla Kaskaderki Dużo powodów do radości w kolejnym roku życia ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- no dobra, pomyliłam się :p zamiast dodać 7dni, to ja je odjęłam przewidywany(3 razy sprawdzałam ), ewentualny i w terminie poród: 9.12.
|
|
|
|
#2537 |
|
Rozeznanie
|
Blanszor gratuluję i się nie martw, wszystko będzie dobrze.
![]() Tusia_90 Wiem o czym mówisz z tymi antykami. Ja odstawiłam we wrześniu i od tego czasu wiem, co to znaczy bolesna miesiączka, bo wcześniej to nie wiedziałam, że mam @. Ale staram się nie brać żadnych przeciwbólowych. AgaMili Dziewczyno TY się ogarnij. Nie rób scen i głowa do góry. Bez załamywania mi się tutaj. Pamiętaj, że szczęśliwa mama to szczęśliwe maleństwo. Więc Wszystkie dziewczyny, które są zakatarzane albo chore. Uważajcie na mycosyst to jest wspomagacz przy antybiotykach. Ja po tym g..... miałam krwawienie 31 dni |
|
|
|
#2538 |
|
BAN stały
|
dzien dobry
dziękuję za baciki ![]() Piję kawkę i lecę pod prycznic. Za 2 godziny idę z kolezanka i dziecmi do play centre zeby sie dziewczyny pobawily . Pozniej skoczymy do parku bo zapowiada sie pieknie i wiosennie U mnie 4dc i nadal mam @ tyle ile będziemy mieli ochotę tylko że bez zabezpieczenia, może coś wyjdzie, może nie. Chciałabym mieć marcowego (wiosennego) bobaska więc intensywne starania zacznę za 3 miesiące, a może już do tej pory coś samo wyjdzie
|
|
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
5 tydzień i widać pęcherzyk cudownie a wg OM 7 tydzień ponieważ wiek ciąży liczy sie od dnia pierwszej miesiączki a przecież nie zachodzisz w ciąże pierwszego dnia tylko tak jak przypada owulacja czyli minus jakieś 2 tygodnie pójdziesz za tydzień i zobaczysz bijące serduszko
|
|
#2540 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny....
ja mam dziś 5dc myślałam, że to już koniec @ ale jeszcze plamie postanowiłam, że w tym miesiącu solidnie co dienne będe mierzyła temperature do 16dc bo potem biore luteine i nie ma sensu i wzoraj i dziś miałm na dole 37 sopni. Termometr jest ok bo pod pachą pokazuje 36,6. W zeszłe 2 cykle też raz na pare dni zmierzyłam i też najmniej miałam 36,9 ja nie wiem czemu ja mam taką wysoką temperature w pochwie. Ginekologicznie jestem zdrowa, nie mam żadnych torbieli. Raz mi się chyba w zeszłym cyklu w owu udało zmierzyć bo miałm z rana temperature 37,3 myślicie, że taka wysoka temperatura w całym cyklu to normalne? Ginekolog nicmi nie powiedziała.I wogóle pytanie z innej beczki... czy pierwsz rocznicę ślubu się jakoś wyprawia? bo mamy zaklepaną mszę i chyba potem musze najbliższych na obiad zaposić co rodziców, diadków, świadków?
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-03-22 o 09:21 |
|
|
|
#2541 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podobno Moja Pani kierownik jak ja byłam w ciąży ona juz coś przeczuwała bo mówiła że sie zmieniłam na buzi a ja tam różnicy sie widziałam aczkolwiek okres sie spóźniał zrobiłam test i wyszła kreseczka Podobno kobiety sie zmieniają a ja oprócz widocznego brzuszka to nigdy nie wiem czy kobieta jest w ciąży czy nie widocznie nie które z nas mają rentgen
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() AgaMili - jeju zazdroszcze,że masz fajną pogode-u mnie pochmurno,szaro. Wiesz,że jak człowiek się wyluzuje to może akurat trafi się Wam teraz bobasek? ![]() Chociaż ja się przyznam że również chciałabym marcowego dzieciaczka. . .ale to czas pokaże . ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
A z rocznicą różnie jest, moja kuzynka zapraszała rodziców i dziadków na obiad. A znowu mojego TŻ znajomi nic nie robili. Także to już zależy od Ciebie
|
|
#2543 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do temperatury to nie pomogę, nie znam się na tym, nigdy nie mierzyłam ... |
|
|
|
|
#2544 |
|
Raczkowanie
|
wprawdzie, do mojej I rocznicy jeszcze troche czasu (11.09), ale już teraz wiem, że nic nie robie
musimy wyremontować poddasze, na którym bedziemy mieszkać i nie mamy chwilowo warunków. A na poddaszu mamy duuużo roboty i do września możemy sie nie wyrobić. Plus jest taki, że wszystko bedzie po mojemu, bo nawet ścian działowych tam nie ma wiec jak mój Tż wybuduje, tak bede miała
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
kaskaderko sto lat ! Ja nie odprawiałam żadnej rocznicy ślubu-mam 3 za sobą. U nas nie ma takiego zwyczaju. No chyba że 25 rocznica to tak. Szczerze mówiąc też wolałabym dokładnie marcowego bobasa ![]() Wiosnaaa |
|
|
|
#2546 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też chcę mieć bobasa, żeby z nim sobie spacerować! ![]() Blanszor jak podczytuję czasami wątki mamusiowe, to im się tam sporo różnią wielkości dzieciaczków mimo, że ten sam tydzień lub ten sam termin porodu. A i dzieci różnej wielkości się rodzą i zdrowe są. Także wielkość zarodka to nie powód do niepokoju. Cytat:
No ale Tż, jakby w tym cyklu nie wyszło, zachęca mnie do dalszych pomiarów. To prawie jak eksperyment na żywym stworzeniu ![]() No i odnośnie tej rocznicy, ja też mam w tym roku i nic nie robię, jakoś nawet do głowy mi to nie wpadło. Z Tż się gdzieś wybierzemy, ale nic więcej. |
||
|
|
|
#2547 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja się uśmiałam do łez
|
#2548 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem nowa na tym forum i też staramy się z moim chłopakiem o bobaska... |
||
|
|
|
#2549 | |
|
Rozeznanie
|
[B]QUOTE=TheFall;25862210]kaskaderka no to na te Twoje urodziny życzę Ci 20 kg do przodu w tym roku.
[/QUOTE]Kochana jesteś! Tyle mi wystarczy Wczoraj było pierwsze podejście a dzisiaj poprawi(m)ny mam nadzieje,że za dwa tyg. zobaczę dwie kreseczki ![]() Już chyba skończymy ten temat, a Wachlarz zapraszamy do dyskusji bardziej związanej z tematem wątku. ![]() Jak tak dłużej nad tym myślę,to to była chyba prowokacja,bo to nie możliwe,żeby być tak tempym,bo przecież czyta się wątek w którym chcemy coś napisać a w tym dniu dwie staraczki dowiedziały się,że fasolki nie będzie,dzień wcześniej kwiatek opłakiwał swoją stratę a gospella poroniła Nie ma wytłumaczenia dla tej dziewczyny i nie chcemy tutaj takich"serdecznych" postówZastanawiam się jakby tu Was dziewczyny spamiętać, kto w którym cyklu prób itd. Niektóre osoby ogarniam, ale reszta to dla mnie czarna dziura [/QUOTE]Zgapcie ode mnie i w podpisie zaszyfrujcie "swoje dane cyklowe" To tylko propozycja ale na prawde nie sposób wszystkie zapamiętać a i czasu nie za wiele,żeby przekopywać wątek do "konkretnego przypadku" Cytat:
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-03-22 o 11:30 |
|
|
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
KASKADERKO super pomysł z tym podpisem. Ja już zmieniłam :P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

nie mam zamiaru wcześniej, chyba że 31. bo wyjeżdżam wieczorem i wracam dopiero w niedzielę. Ale nie chcę się nakręcać 

nie nadrobię Was już dzisiaj. Doczytałam tylko że kaskadera ma urodziny - także wszystkiego najlepszego kochana, zdrowia i spełnienia marzeń
. Znowu pół dnia przepłakałam. Matko, żeby jutro było lepiej
.
. Wszystko zależy od kobiety, są takie które chcą dziecka i świadomie się na nie decydują mając 19 lat a są takie co dopiero po 35 r.ż zaczynają starania. A co do fizjologii to nie mam pojecia. Ja ciąże przeszłam bezproblemowo, ani razu nie byłam w szpitalu, na wizytach wszystko książkowo, urodziłam w 42 tygodniu przez wywołanie porodu. Do siebie szybko doszłam później, dobę po urodzeniu wyszłam do domu. Miałam małą deperesje w pierwszych tygodniach ale przeszłam przez to i teraz mam cudowną 3 latkę (sama mam niecałe 24 lata), która własnie poszła do kolezanki i zaraz jej mama ma ją odprowadzić. Nie mogę się nadziwić jak szybko mi to dziecko urosło i dojrzało. Jak godzinę temu przyszła po nią koleżanka z mamą to miałam łzy w oczach , wzieła przyjaciółkę za rękę i ładnie poszły przed siebie, a jeszcze niedawno była niemowlęciem 

i nie rozumiem, dlaczego młodej mamie ma "być ciężko", a po 23 urodzinach już nagle nie
Przecież to wszysztko zależy od tego, jakie kobieta ma podejście do życia, jakiego partnera, sytuację finansowe, itd.

Dużo powodów do radości w kolejnym roku życia 

i nie chcemy tutaj takich"serdecznych" postów