|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
[QUOTE=kaskaderka;25861509]
Cytat:
dwóch kreseczek kochana
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
kaskaderko zawstydziłaś mnie
a co do polubienia to ze wzajemnością! I kochana zycze Ci spelnienia wszystkich marzen, wszystkiego co najlepsze na tym naszym swiecie. A przede wszystkim wiesz czego chcę życzyć - zdrowej, skocznej fasoleczki |
|
|
|
#2493 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kaskaderka;25861509]
Cytat:
![]() A Tobie Kochana STO LAT i szybkiego zafasolkowania !!
|
|
#2494 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaskaderko - 100 LAT,100 LAT
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=TheFall;25861518]
Cytat:
![]()
|
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(wczoraj już jajnik mnie zakuł pare razy)Co do mierzenia temp. to nie chciało mi się zagłębiać i nie pomogę,robie sobie wykres na w.www.28dni.pl dla przeanalizowania dla siebie i innych,po zakończeniu cyklu Generalnie poszłam na łatwiznę i testuje owulacyjnymi z allegro i jak na razie mówią prawdę.Badam szyjkę macicy(ale nie lubię tego)też dla porównania a śluz to u mnie prawie całe życie podobny-czyli wyraźnie zalewa i jest inny w dni płodne i nie sposób tego nie zauważyć
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-03-21 o 11:56 |
|
|
|
|
#2497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=sandra1892;25861824]
Cytat:
No ja właśnie na to liczyłam,że w moje urodzinki "złociutki strzał" a na urodzinki mojego tż czyli 25.XII prezent dla niego może się uda chociaż to drugie ![]() Musze lecieć,bo dzisiaj ręce pełne roboty,żeby zorganizować inaczej ten dzień,bo moje urodzinki to jednocześnie nasza rocznica poznania się-taki prezent od losu
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-03-21 o 13:15 |
|
|
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
kaskaderka no to na te Twoje urodziny życzę Ci 20 kg do przodu w tym roku.
|
|
|
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
Tak mi wyliczylo w necie ze poczęcie było by 2 kwietnia to 24.12 był by termin porodu
|
#2501 | |||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Trafiłaś w dobre miejsce , ja właśnie zaczynam 4. cykl ![]() Cytat:
Cytat:
. A co do ten 15-latki to moja siostra tam samo zareagowała na wieść o mojej pierwszej ciąży 4 lata temu a teraz kocha najmocniej na świecie swoją siostrzenice ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, udanego ślubu i wesela , ja w Twoim wieku byłam w I ciąży a teraz staram się o drugą po 4 latach.Cytat:
[QUOTE=sandra1892;25861368] Cytat:
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-03-21 o 12:52 |
|||||||||
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jedna poczula sie urazona, wiec i reszta tak samo .... ja osobiscie uwazam tak samo jak Ty. Nie chciala nikomu dosadzic tylko wyrazila powiedzmy swoj zal, ze sa takie co nie chca a maja a sa takie co chca a nie moga - ot, zycie.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
kaja_so wszyscy lubimy podyskutować, ale jedna z naszych staraczek bardzo przeżywała ostatnio nieudaną próbę. Na tym wątku bardzo ważne jest taktowne poruszanie pewnych tematów.
Już chyba skończymy ten temat, a Wachlarz zapraszamy do dyskusji bardziej związanej z tematem wątku. ![]() Zastanawiam się jakby tu Was dziewczyny spamiętać, kto w którym cyklu prób itd. Niektóre osoby ogarniam, ale reszta to dla mnie czarna dziura
|
|
|
|
#2504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale szukam dokładniejszego info więc jak znajdę to wkleję ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
#2505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
The Fall heeh dla mnie też
kojarzę pojedyncze osobniki hihi
|
|
|
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak odnośnie tego co napisałaś... jeśli wiem, że coś mnie ugryzie to nie wchodzę ![]() a takie podzielenie się informacją jak to ktoś bardzo dziecka nie chce... wśród osób, które dziecka pragną - nie jest strzałem w dziesiątkę. Nie jest to odpowiedni temat do tego typu rozmów - tutaj na forum akurat jest możliwość wybrania sobie odpowiedniego tematu, bądź założenie nowego, dzięki czemu Wachlarz będzie miała z kim pogadać o swoim problemie. Bo swoją drogą... nie wiem czemu miała służyć ta informacja jej... o niechceniu ![]() Fajnie, że nam życzy dobrze... ale ja odbieram te jej słowa z życzeniami jako takie załagodzenie sytuacji. imo---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
nikt Ci nie karze cierpieć... możliwe, że ketonalu nie wolno brać ze względu na prawdopodobieństwo ciąży (a wiadomo, że w każdym cyklu staraczkowym takie prawdopodobieństwo jest ogromne)a skoro brak ciąży potwierdzony to może można brać
|
|
#2508 |
|
Raczkowanie
|
Niestety ja tez mam ten problem, z tym że zamiast ketonalu staram się brac jakieś inne tabletki, co i tak zresztą nie działa zazwyczaj kończy się zastrzykiem na pogotowiu, albo kroplówką. Taki już nas los niestety... Oby przez najbliższe 9 miesięcy @ nie przyszła
|
#2509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spokojnie z ogarnięciem nie jesteś sama moj cykl w tym -cu opada bo Mój ukochany Tż wybrał sie w sobote na narty a ja mam dzisiaj 15 dc wiec musze przeczekać do kwietnia ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Ale ketonal jest strasznie silnym środkiem przeciwbolowym ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- A cuda sie zdarzają przeczytajcie dziewczyny ![]() http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...ght=21&ackData[id]=1&width=120
|
|
#2510 |
|
Zadomowienie
|
Ja też brałam ketonal takie miałam bolesne miesiączki (można powiedzieć prawie ściany gryzłam z bólu
).Tak poza tym wracam do świata żywych. Został jeszcze lekki katar i troszkę chrząkam, ale jest znacznie lepiej. Gorączki nie było więc mam nadzieję Maluszkowi nic się nie stało Nie wzięłam żadnych leków poza kilkoma Propolkami z witaminą C i syropem Prenalen (ponoć jedyny dla kobiet w ciąży- i baaaaaardzo pomocny).Nadal nie wychodzę z domu tak na wszelki wypadek, czy sądzicie, że będzie miało sens jeśli jutro zrobię drugą betę? Ostatnią robiłam w zeszły wtorek, a później się przeziębiłam. Wizyta u gina w piątek a 1-sze usg za 2 tygodnie niecałe. A poza tym dziwny ze mnie przypadek ---> zamiast porannych mdłości mam poranne rozwolnienie Plus nadal gigantyczne pobolewające cycki, nic więcej.PORYCZAŁAM SIĘ - piękna historia. Nigdy nie należy tracić nadziei. Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-03-21 o 15:10 |
|
|
|
#2511 | |
|
Raczkowanie
|
Szczerze współczuje takich bolsnych @ ... kto im dał takie przyzwolenie na takie męczenie nas Echhh
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
3mam kciuki za pierwszą wizytye a czy to bedzie juz coś widać wiecej który to juz tydzień
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
Ostatni okres 10-go lutego był
w sumie nie bardzo wiem jak policzyć, bo żadne kalkulatory nie uwzględniają osób z nieregularnymi cyklami a u mnie tak było, więc pojęcia nie mam kiedy zaszłam w ciążę zaczęliśmy kochać się bez zabezpieczenia w Walentynki
|
|
|
|
#2513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziś wstałam z myślą że chyba w ciąży jestem.... W pracy powiedzieli mi że jakoś inaczej wyglądam. Byłabym w wielkim szoku gdyby zaskoczyło do razu w pierwszym cyklu tak jak ostatnio, bo kompletnie na to nie liczę. asia665 a ja zazdroszczę wam, mimo że sama mam niewiele więcej bo 25 lat a to dla niektórych nadal za mało na dziecko... Fajnie jest mieć dziecko w takim wieku, inne podejście do dzieci i widzę to po moich rodzicach - mają 50 lat, my z siostrą (starszą) już dawno z domu wyfrunęłyśmy i żyją sobie teraz super, podróżują robią co chcą kaskaderka STO LAT, STO LAT i pijemy na zdrowie a kto nie może to chociaż soczek ![]() ![]() kaja_so a ja uważam właśnietak samo, nie komentowałam wcześniej bo nie widziałam potrzeby... Może nie trafiła we właściwy wątek, bo wiadomo że każda z nas ma tu inne zdanie. Ale rozumiem że ktoś może nie chcieć dzieci, ani teraz ani w przyszłości i dobrze jest że wie czego chce, a czy się zmieni to podejście czy nie to sama się przekona. Ja życzę żeby się nie zmieniło, bo po co potem żałować. Nie rozumiem też mówienia że w końcu instynkt się odezwie... znam osoby które nie chciały mieć dzieci i nie mają (są w wieku moich rodziców) i nie żałują tego. Lepiej nie uszczęśliwiać nikogo na siłę dziećmi. |
|
|
|
#2515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zaczynam dziś 12 cykl starań, oby teraz się udało ![]()
|
|
#2516 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedz mi jak to jest być młodą mamą? Ciężko Ci było? Bo ostatnio usłyszałam opinie że dziecko to najlepiej po 23 roku życia bo wówczas kobieta jest lepiej psychicznie przygotowana na poród.Cytat:
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze jeśli rodzice oferują pomoc to bardzo, bardzo pomaga |
|
|
|
|
#2518 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie , najpierw jest pogon za pracą, stałym dochodem, karierą a później dzieci
|
#2519 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jakbyśmy miały takie tempo w zafosolkowaniu jak w pisaniu postów
goldika super, że rodzina tak fajnie przyjęła Waszą nowinę. asia665 ja nie uważam, że za wcześnie na macierzyństwo. Ja mam 27 lat i trochę żałuje, że wcześniej nie zaczęliśmy się starać o fasolkę ponieważ teraz już byłby maluch odchowany. kwiatek23 trzymam kciuki za starania ![]() inutil a kiedy robisz test? |
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
kaskaderka wsitkiego najlepsiejszego!!!
straszne mam zachciewaje, wiem że powinnam jeść zdrowo, ale wsunęłam właśnie talerz frytek ![]() trzymam za Was kciuki! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

I kochana zycze Ci spelnienia wszystkich marzen, wszystkiego co najlepsze na tym naszym swiecie. A przede wszystkim wiesz czego chcę życzyć - zdrowej, skocznej fasoleczki

za brak @
oczywiscie nie zycze Ci tego. Jezeli tak bardzo nie chcesz zajsc w ciaze to idz po recepte na tabletki anty i nie widze problemu. I prosze nie denerwuj mi tutaj tak staraczek zaloz faktycznie sobie swoj watek "nie chce dziecka!" to ja przyjde i i Ci tez napisze jak to bardzo chce dziecko

ale jedna poczula sie urazona, wiec i reszta tak samo .... ja osobiscie uwazam tak samo jak Ty. Nie chciala nikomu dosadzic tylko wyrazila powiedzmy swoj zal, ze sa takie co nie chca a maja a sa takie co chca a nie moga - ot, zycie.

O ibupromie, czyli zawartym w nim ibuprofenie też jest takie ogólne twierdzenie. Także strzeżcie się ibuprofenu i ketonalu.

zazwyczaj kończy się zastrzykiem na pogotowiu, albo kroplówką. Taki już nas los niestety...