|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
ale nie odbiorę Ci tej przyjemności oglądania i będziesz miała niespodziankę ![]() Andziot, Marysia jest w ciąży z Pawłem. Przespała się z nim, a potem wyjechała do Berlina przemyśleć czy go kocha. I tam się okaże , że w ciąży ![]() Cytat:
Chyba, że ktoś nam będzie chciał sprezentować
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-03-21 o 20:17 |
||
|
|
|
#1472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobra uciekam
|
|
|
#1473 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A co do pęknięcia termometru, szkodliwości rtęci to gdyby było to takie niebezpieczne to by przez kilkadziesiąt lat coś z tym zrobili, wiem że rtęciowe są wycofane termometry ze wzgledu na rtęć, ale czemu dopiero teraz, a tyle lat była uzywana i co nie była szkodliwa ??? No jak ktoś używa termometru zgodnie z jego zastosowaniem to nie wiem co by trzeba robić aby termometr pękł, mnie wiele razy kiedys termometr upadł, ale nigdy nie pękł, więc jednak to szkło z którego jest wykonane jest dość trwałe. Wiadomo każdy będzie uzywał tego co uważa za słuszne, ja nie lubię elektronicznych termometrów bo są niedokladne, nie piszę tu o termometrach za 200zł w górę bo tych nie znam i nie wiem jak mierzą, ale spotkałam się równiez z wieloma opiniami na temat że termometry za ponad 100zł również bywają niedokładne i jak tu trafić na odpowiedni. Ale to jest tylko moje zdanie na ten temat nikt nie musi się z nim zgadzać Tak naprawdę to musiałbyśmy wszystkiego unikać bo wszystko jest szkodliwe. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-21 o 20:19 |
|
|
|
|
#1474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja znam ta strone ![]() dobra nie zasmiecajmy watku bo nas dziewczynki zlinczują
|
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
Zmienialy Wam sie ostatnio jakos szczegolnie piersi? Ja bym moze tego nie zauwazyla sama, ale moj Tz stwierdzil, ze sutki mam znacznie wieksze i twardsze,, ale jak to powiedziaal pewnie dlatego by maly mogl po ciemku zlapac
|
#1476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mysle,ze to niezl wynalazek,ale tez tak od kilku mies.Mary mam nadzieje,ze Twoje słowa odn donoszenia sie sprawdza.Jest dobrze narazie
|
|
#1477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje urosły , są olbrzymie całe życie miałam cycki miseczka A,no może czasem malutkie B się trafiło, a teraz to już nawet nie wiem co to za rozmiar, ale mega duży poza tym sutki są takie ciemnobrązowe, że aż prawie czarne
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zauważyłam, że zrobiły się większe i ciemniejsze.
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki dla siostry a Ty zostaniesz ciocią
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Lolus kochana
mnie sie wydaje ze mala mnie przydusza moze, bo mi az tchu brakuje, teraz sie zdrzemnelam chwile, ale zaraz ide spac, rece mi tez dretwieja bardzo. na szczescie jutro mam wizyte u lekarza rodzinnego, wiec porozmawiam z Pania doktor![]() gratuluje siostrze ciazy!! ale wam fajnie! Mary ja tak jutro bede latac i zalatwiac zaczynam od lekarza![]() Grazin ja tez leze i pachne dzisiaj ![]() Moria wiesz co wlasnie nie wiem co z tym moim serduchem, ale naprawde az moj TZ wczoraj jak sie do mnie przytulil to az sie wystraszyl, co mi tak serce bije. zobaczymy lekarka jutro zmierzy puls i cisnienei to sie okaze, dziekuje za troske ![]() Weredka mnie tak ciagnie skora bardzo ne tylko u gory , mam wrazenie, ze mi sie zaraz rozerwie ![]() jeju jak mi sie Zosia dzisiaj szuchci! normalnie az mnie brzuch boli! |
|
|
|
#1481 |
|
Rozeznanie
|
Spadam kochane,nie szlejcie z postami do rana
![]() Aaa właśnie mojemu Gabrysiowi zapowiedzialam,ze na sobote 20.00 mamy byc w domu i niech sie nie wazy nawet wyłazic w tym czasie,bo Sexu w wilekim miescie nie przegapie ,onie nie nie ![]() Dobrej nocki brzuchatki papa
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
Wieczór
.Dziewczyny 0 jesteście cudowne - ale kłamczuszki .Ja wiem że mam brzuchol duuuuuuuuuużo większy i wcale nie śliczny Ale obiecałam że wrzucę więc wrzuciłam .Wymasowałam sobie masażerem stópki,pójde chyba pod prysznic, mój gigant we mnie bardzo mi utrudnia siedzenie i leżenie i wszystko stopy mnie bolą jak nic, obrączke musiałam ściągnąć.Podobno końcówka najgorsza... Wiecie co? Nie wiem co pisać .
|
|
|
|
#1483 | ||
|
Zakorzenienie
|
w wiesz że ja dziś znów mam ochotę
![]() Cytat:
Cytat:
wiem że kiedyś tylko takie termometry były i jakoś się mierzyło, dzieci żyły i wszystko było ok tylko z własnego doświadczenia mówię, że mi było by bardzo ciężko trzymać taki termometr aż tyle czasu .... ja mam doodbytniczy jakis tani za 20zl i mnie nie zawiódł jak narazie ... mam też douszny dużo droższy i ten już nie jest taki cool jak miał być .... więc reguły nie ma .... |
||
|
|
|
#1484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już mi te małe na gałązkach bardziej smakują.
|
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kusząca oferta ![]() Trzymam kciuki za nasze dziewczyny, oby maluszki siedziały w brzuszkach jak najdłużej i niech się nie spieszą na ten świat, bo nigdzie im tak dobrze nie będzie jak w brzuszkach mamuś.
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego mi aż tak nie urósł ?????? |
|
|
|
|
#1487 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Moniqac ja już obrączki od trzech miesięcy nie noszę, ponieważ lubiały mi wieczorami palce puchnąć, czasami równiez i rano i obrączka mnie drażniła, więc już nie zakładam wcale, a teraz to nawet nie wiem czy bym ją wcisnęła, chyba że na mały palec |
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatecek Ja się nie przyznam, dlaczego mam spakowaną torbę
![]() No dobra, ale tak, żeby nikt nie widział... Pokłóciliśmy się (c.d. kłótni poprzedniej, wcześniej była cicha wojna) z tż i spakowałam się i dzidzię pewna, że się wyprowadzę, bo tak dość miałam. Ale UWAGA! Jest lepiej, naprawdę tym razem wyszło coś pozytywnego z tej całej sytuacji i chyba NAPRAWDĘ coś zrozumiał
|
|
#1489 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajne okreslenie wrzuciłyście dziewczynki heh ![]() Dzieci za odp Mazianka Cytat:
A to też seee matę zakupię.. a co ![]()
|
||||
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Zośka już chyba setny raz wychodzi z wyrka staje w drzwiach i woła "aaaaaa" czyli że idzie spać
a wczoraj tylko raz wstała ![]() znowu kroczek do tyłu ... |
|
|
|
#1491 |
|
Moderatoreska
|
Mnie jakoś szczególnie też nie urósł, miałam przed miseczkę C teraz mam D, więc jakiejś dużej równicy nie ma, w wygladzie to jedynie tyle że brodawki i sutki zrobiły się troszkę ciemniejsze, ale nie jakos bardzo, sutki jakoś szczególnie nie urosły, ale jak już kiedys pisałam miałam tak w poprzedniej ciązy i miałam problemy z karmieniem przez te małe sutki.
|
|
|
|
#1492 |
|
Zadomowienie
|
My chcemy taki termometr: http://allegro.pl/czolo-ucho-pokarm-...505030001.html
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, mnie już się tak nie chce krążyć, ale zawsze jest coś do załatwienia, zakupy też trzeba robić, etc. ale staram się ogarnąć wszystko za jednym zamachem
![]() W ogóle, to się wzruszyłam, bo kupiłam krem z filtrem dla Haneczki. Jej pierwszy filtr ![]() A mama jak się czuje? Sprzątała kuchnię, więc chyba nieźle?
|
|
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
Zyje... ledwo, ale zyje. Zamiast byc lepiej to jest coraz gorzej. Nie mam temperatury, ale slaniam sie na nogach. Bola mnie boki i nie moge lezec. Gardlo boli, mam swiatlowstret. Nawet Maly jest taki niemrawy. niby sie rusza, ale bardzo delikatnie... Nie mam sily nic pisac i czytac... weszlam tylko przejrzec czy sa jakiej nowe info odnoscie Dziewczonki i jej Malej niecierpliwej coreczki
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Lolko, kup, kup! Nie słyszałam jeszcze negatywnych opinii na ich temat, a wręcz znajome mamuśki mówią, że to super sprawa
Hanutka ma używaną, ale już uprana, zabawki też, no i pewnie jeszcze raz wypiorę, zanim położymy na niej maluszka
|
|
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ważne że zadziałało ! Cytat:
a co do tej podłogi, to łatwo nie było, bo wszyscy dookoła się dziwili i wręcz nieraz współczuli Zośce, że tak na podłodze ciągle ją kładę a nie noszę i noszę i noszę ![]() dzięki temu bardziej ciekawska jest i nie wiesza się na mojej spódnicy ciągle i lubi samodzielność .... (przynajmniej tak mi się wydaj że dzieki temu )
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-21 o 20:52 |
||
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu?!
![]() No nie choruj, no! Światłowstręt? Jak się pojawią bóle mięśni i temperatura, to postawię diagnozę
|
|
|
|
#1498 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że już się nie będziecie kłócić i będzie dobziu
|
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na dowód zdjęcie w załączniku
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się przypomniało, że pierwszy samodzielny obrót z plecków na brzuszek Zosia właśnie na macie zrobiła ....
to był szok normalnie, bo leżała na macie na plecach ja rozmawiałam przez telefon z mężulem i patrzę .... a Zośka na brzuszku tym sposobem przegapiłam jej pierwszy raz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

czasem mnie ten film wkurza, ale tylko ten ogladam i tak jakos sie wciagnelam. Z tego co wiem Marysia ma miec blizniaki (bo ona naprawde jest w ciazy) i jestem ciekawa czy w filmie tez to ujawnia czy "bedzie miala jedno".
ale nie odbiorę Ci tej przyjemności oglądania i będziesz miała niespodziankę 
Chyba, że ktoś nam będzie chciał sprezentować 

a Ty zostaniesz ciocią
mnie sie wydaje ze mala mnie przydusza moze, bo mi az tchu brakuje, teraz sie zdrzemnelam chwile, ale zaraz ide spac, rece mi tez dretwieja bardzo. na szczescie jutro mam wizyte u lekarza rodzinnego, wiec porozmawiam z Pania doktor

.
.

Już mi te małe na gałązkach bardziej smakują.

Mam nadzieję, że już się nie będziecie kłócić i będzie dobziu