Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-21, 18:55   #1441
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Witam ponownie

Wielkie kciuki za Dziewczonkę! Smutno mi, że takie ma przeboje z tą ciążą... jeszcze niech dziecko poczeka...

Anula, latałam pozałatwiać kilka spraw, do tego zakupy, potem kawa z koleżanką i tak, o.

Aliczko, miałam pytać, gdzie się podziewasz Z oczekiwaniem na kasę współczuję

Kiaro, no to macie fajny zwierzyniec w domu! Ależ super a fotki kociaków masz?

Andziot, zgrabniacha jesteś, mnie to wygląda na ten typ, że urodzisz, zejdzie opuchlizna i wyglądasz, jak przed ciążą

Aguś, trochę przewalone z tym ciśnieniem. No ale... już blisko mety, więc nasze dolegliwości się nasilają. Uważaj tam na siebie

Moniquac, jakbym mogła, to już Cię zamknęłabym w domu, żebyś nie latała do pracy No i jaki zadbany brzuuszeek

Grazin, jak dobrze dla nas, że ten Twój TŻ nie ma urlopu co porabialiście w weekend? I czy On chociaż docenia, że olewasz kompa?

Kasiu, wystarczy wypranie w Loveli, a temp. taka jak na metkach, ale to pewnie powiedziały Ci już dziewczyny;D Ślicznie wyglądasz))

Mazianko, żadna tam cisza przed burzą, pięknie donosisz

Ddaaiissyy!!! Nareszcie wolne!

Agnieszko_pe, ależ koszmar, uważajcie tam. Daj znać, jak Mały...

Mimbi, ja jakoś kompetentna mocno nie jestem, ale widze, że Andziot dała Ci dobre rady. Stawiam na podrażnienie żołądka od antybiotyku i żelaza. Len spoko, osłonowy też spoko.

Moria, cóż za przepiękna Nimfa skąpana w promieniach słońca

Eve, kopę lat!

Bzyczko, ciąża Ci służy, tylko brzuszek rośnie, reszta chyba bez zmian, co?

Lolko, u mnie w miarę czysto, ale to dlatego, że sprzątałam wczoraj wieczorem

Kasiu, Martynka ma wygodne mieszkanie a powiedz mi, co to za kłódeczka w drzwiach szafki?:P

Weredko, Matall, Grazin, gratulejsząąąąs udanych wizyt!

Princi, pomiary są orientacyjne, spokojnie termometr już mam, był to prezent, ale i tak kupowałabym. Lepiej mieć pod ręką i nie szukać po aptekach w razie AWARII

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 18:56   #1442
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Witam ponownie

Wielkie kciuki za Dziewczonkę! Smutno mi, że takie ma przeboje z tą ciążą... jeszcze niech dziecko poczeka...

Anula, latałam pozałatwiać kilka spraw, do tego zakupy, potem kawa z koleżanką i tak, o.

Aliczko, miałam pytać, gdzie się podziewasz Z oczekiwaniem na kasę współczuję

Kiaro, no to macie fajny zwierzyniec w domu! Ależ super a fotki kociaków masz?

Andziot, zgrabniacha jesteś, mnie to wygląda na ten typ, że urodzisz, zejdzie opuchlizna i wyglądasz, jak przed ciążą

Aguś, trochę przewalone z tym ciśnieniem. No ale... już blisko mety, więc nasze dolegliwości się nasilają. Uważaj tam na siebie

Moniquac, jakbym mogła, to już Cię zamknęłabym w domu, żebyś nie latała do pracy No i jaki zadbany brzuuszeek

Grazin, jak dobrze dla nas, że ten Twój TŻ nie ma urlopu co porabialiście w weekend? I czy On chociaż docenia, że olewasz kompa?

Kasiu, wystarczy wypranie w Loveli, a temp. taka jak na metkach, ale to pewnie powiedziały Ci już dziewczyny;D Ślicznie wyglądasz))

Mazianko, żadna tam cisza przed burzą, pięknie donosisz

Ddaaiissyy!!! Nareszcie wolne!

Agnieszko_pe, ależ koszmar, uważajcie tam. Daj znać, jak Mały...

Mimbi, ja jakoś kompetentna mocno nie jestem, ale widze, że Andziot dała Ci dobre rady. Stawiam na podrażnienie żołądka od antybiotyku i żelaza. Len spoko, osłonowy też spoko.

Moria, cóż za przepiękna Nimfa skąpana w promieniach słońca

Eve, kopę lat!

Bzyczko, ciąża Ci służy, tylko brzuszek rośnie, reszta chyba bez zmian, co?

Lolko, u mnie w miarę czysto, ale to dlatego, że sprzątałam wczoraj wieczorem

Kasiu, Martynka ma wygodne mieszkanie a powiedz mi, co to za kłódeczka w drzwiach szafki?:P

Weredko, Matall, Grazin, gratulejsząąąąs udanych wizyt!

Princi, pomiary są orientacyjne, spokojnie termometr już mam, był to prezent, ale i tak kupowałabym. Lepiej mieć pod ręką i nie szukać po aptekach w razie AWARII
dzieki slonce uwazam uwazam
Stary 2011-03-21, 18:56   #1443
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

moria44 a jak ten skrzat spojrzy ci w oczka i sie usmiechnie?? nooo ja juz ledwo siedze z tym brzuszkiem

pojadlam kiwi i mi sie beka

przyszla ksiązka z klubu dla ciebie "kuchnia polska 1500 przepisow"

bede pichcić
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:01   #1444
atiz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
dziękuję Ja to tak jak już kiedyś mówiłam - chyba świadomość, że będę mamą mnie tak zmieniła.. tzn. nie mówię, że wcześniej byłam jakaś głupkowata ale na pewno mniej poważnie myśląca o życiu..
Teraz muszę dorosnąć po prostu ..
a z pracą domową to czasem tak jest, że jej nie ma w ogóle.. a czasem wszystkim nagle zachciewa się coś zadawać
Jestem w połowie wypracowania
moja siostra była na studiach jak była w ciązy i konowka wypadala jej w trakci sesji, byla na prawie wiec z jakis kodeksów zdawala i teraz jej syn jest jak adwokat w domu
Więc może twoje dziecie bedzie literata?

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Eeee nie boj sie, bedziemy plakac tylko przez pierwsze pol roku, a potem dopadnie nas depresja poporodowa i juz bedzie luzik
dobre !!!

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczynki kupowalyscie termometr taki do ucha i do czola czy narazie jest zbedny
ja kupilam na allegro, tani i sprawdzilam - działa dobrze, tylko instrukcję trzeba dobrze przeczytac.

http://allegro.pl/termometr-elektron...470699807.html

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:02   #1445
gusiagatko
Zakorzenienie

3 godziny na spacerze byliśmy Nogi wchodzą mi nie powiem gdzie...

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
wklejam zdjęcia tylko wiecie...jakieś takie niewyjściowe są no i przepraszam za strój domowy ale u mamy szybko ściągam normalne ubranie i wkładam dresy mamine
Jaka zgrabniutka jesteś Super brzusio!

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość

wklejam fotki
w tle mój młodszy syn Igorek,jak robiłam fotke to mówił mamo jaki duży brzuch
I synek się załapał Ładny brzucholek.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
[B]

My już po USG

Edzik waży 2 kg
Czyli ok. 50 centyl obecnie

Ale za to jest wielki - cały czas dwa tygodnie do przodu - mamy się nie zdziwić, jak się urodzi koło weekendu majowego

Miedniczki nerkowe zmniejszone
W prawej nic, lewa większa o 2mm (podobno to tak nieznaczne, że jakby w ogóle nie było, tylko trzeba skontrolować po porodzie)

Zdjęcia z buźką żadnego nie mam, wrzucę potem to co mam do galerii

A, no i leży pupką w dół, więc: EDZIKU PROSZĘ SIĘ PRZEKRĘCIĆ W CIĄGU DWÓCH TYGODNI (Bo potem może mieć za mało miejsca)
A chyba jednak wolałabym SN...
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
na szybciiutko wam napisze tylko ze na wizycie wszystko ok.
mowilam mu ze mnie rwało w piatek i sobote w pachwinach po sprzataniu. powiedział ze to organizm daje mi znaki ze mam sie nie przemeczac, ale na szczescie te porzadki nie odbiły sie na mojej szyjce. jest zamknieta i trzyma.
mam brac magnez i sie nie forsowac.
nastepna wizyta za 2 tyg.
serduszko małego bije miarowo
usg nie robił
lece

Za udane wizyty

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
wadomosc od dorkibl

"hej.mialam dzis usg.szyja zatrzymana mam dyspense na jedzenie przy stoiku, nie w lozku.olo wazy 1300g.Pozdrowienia od ciężarówy z Radomia"

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki! Wlasnie wrocilismy z wizyty, przepraszam, ze wpierw bede sie zalic, a pozniej Was nadrabiac, ale jest to silniejsze ode mnie, bo sie b.zmartwilam, mianowicie moj synek ma sporu brzuszek, a za krotka kosc udowa jak na ten tydzien ciazy
Jak dlugie kosci udowe maja/mialy Wasze dzidziusie w 32-33 tygodniu ciazy? moj synek ma tylko 5.9, a powinno byc ok. 65 to byloby w normie...co to moze oznaczac doktor kazal sie nie martwic i przyjsc za 3 tyg jednak ja juz sie na zapas martwie

Kochana nie martw się proszę. Na wizycie 02. lutego usłyszałam, że moja dzidzia ma za małą główkę i zbyt duży brzuszek. Różnica pomiędzy wynosiła ponad 3 tygodnie. Moja gin powiedziała nam wtedy, że dzieci różnie rosną i uzależnione jest to również od pozycji w jakiej są ułożone. Jednym słowem zabroniła się przejmować. Na kolejnej wizycie, czyli 03. marca brzuszek był juz idealny a główka troszeczkę mniejsza, ale powiedziała, że możliwe, że dlatego bo ja mam malutką
Też się strasznie martwiłam tym dużym brzuszkiem ale wystarczyły 4 tygodnie i się wyrównało.

U Ciebie też na pewno tak będzie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
jak obiecałam tak wrzucam - goły wielki brzucholek . 34tc na tle białej firanki i 29tc dla porównania na tle ściany .
Śliczny golasek

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:03   #1446
atiz
Rozeznanie

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje dot. wagi mojej małej.
Ale nadal nie wiem czy się cieszyc czy się bać.
Moria - czy ja wiem czy to powód do dumy być taka liderką?

Stary 2011-03-21, 19:10   #1447
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Mary kłódeczkę założył mój młodszy synek,ha ha i jak jest w domu a ja chcę coś z komody wyciągnąć to otwiera.Mały się cieszy a nam nie przeszkadza.On lubi takie różne pierdoły bardziej niż zabawki

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:11   #1448
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

tak dziewczynki pisały, juz wyprane
a dziekuje za komplement

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dlatego na wyjście ze szpitala na wszelki wypadek kupię biały komplecik A w domu to już wszystko jedno.
w koncu dzidziusiowi obojetne co nosi, tylko zeby mamusia blisko byla

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
no pewnie, że tak sama miałam się Ciebie zapytać czy nie przeszłabyś się ze mną tam. Tylko muszę się zebrać w sobie żeby ruszyć dupsko i jechać w tamte okolice tak wstępnie to kiedy Ci pasuje, ten czy przyszły tydzień? tylko nie wiem czy będziemy dzwonić tam i pytać czy pójdziemy od razu?
Mnie bardziej chyba po nd bo w tym mam zajęcia na uczelni
kochana ja sie dostosuje, w koncu siedze caly czas w domku. Mozesz podjechac, napijemy sie u mnie herbatki i sie przejdziemy. Wlasnie nie wiem czy dzwonic, a daleko masz do mnie?
Nikosia

Stary 2011-03-21, 19:12   #1449
MoniaK
Zakorzenienie

Doczytałam że Dziewczonka w szpitalu Dziewczonka, trzymaj się, dobrze że jesteś pod stałą opieką i na pewno wszystko będzie dobrze

Eweska, ja też mam jeszcze termometr rtęciowy ale jak i gdzie mierzyć nim temperaturę takiemu maluszkowi Poproszę o instrukcję
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:13   #1450
Lolka1212
Zadomowienie

Anulka a czy teraz, jak jestes już w domu, bez stresów i z mami, nadal tak masz z serduchem? Może to praca i te ciężkie noce, jak sama piszesz, dają się we znaki... ale teraz juz sobie odpoczniesz i mam nadzieję, że poczujesz jak nowonarodzona
Jak mama się czuje? Po zabiegu i podróży?

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
(...)
Tak uczy sie w szkole, dopiero pierwszy rok ma francuski, jego klasa ciagnie dwa języki i od 4 lat ucza się również angielskiego.
A synal ma na imię Patryk.
Eweska super, że akurat francuski w szkole synka jest jako drugi język! W większości to chyba jednak niemiecki, a dla was dobrze, bo akurat z Francja jesteście związani
Zawsze lubiłam imię Patryk

Ariz
jasne, że się cieszyć!!!!

Co z Pauliza? Kochana jesteś? Czy już Cię całkiem choróbstow sił pozbawiło? Wracaj szybko do nas i zdrowia

A ja właśnie dowiedziałam, że siostra jest w ciązy! Nareszcie.. bo starsza ode mnie i dłużej w małżeństwie stażem.. jakoś długo dziecka nie chcieli mieć. Mam nadzieję, że teraz siostra nie będzie już zła na mnie, bo od czasu kiedy dowiedziała się, że ja jestem w ciąży jakby wściekła była, że to ja pierwsza wnuka rodzicom dam..
Stary 2011-03-21, 19:20   #1451
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

A ja właśnie dowiedziałam, że siostra jest w ciązy! Nareszcie.. bo starsza ode mnie i dłużej w małżeństwie stażem.. jakoś długo dziecka nie chcieli mieć. Mam nadzieję, że teraz siostra nie będzie już zła na mnie, bo od czasu kiedy dowiedziała się, że ja jestem w ciąży jakby wściekła była, że to ja pierwsza wnuka rodzicom dam..
ciekawe kiedy ja ciocia zostane

dla siostry!!!
Nikosia

Stary 2011-03-21, 19:20   #1452
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Pelna parw widze piszecie, ja siedze w pracach domowych meza, juz mam dosyc dwa spore arkusze dopiero zrobilam za caly dzien, mimo, ze mature z biologi zdawalam to bez inernetu bym tego nie rozwiazala.

Matall, niewiem czy to na forum ktos pisal czy w jakims artykule to widzilam( oczywiscie zbudynienie) ale podobna sa jakies cwiczenia pomagajace zmienic ulozenie dziecka, mozesz sobie cos poszukac takiego. Zrobilam kopie tego co zabierasz do szpitala, uwazam ,ze lista sensowna i bez zbednych drobiazgow. Obie mamy wizyte w dzien oszukany

Ale widze, ze nie tylko ja torby nie spakowalam, tak sie zbieram i nie moge cos wszystkiego dokupic ale mysle, ze po 1 kwietnia juz bedzie wiekszosc gotowa.

Oliwko, furagin mozna, ale to faktycznie trzeba konsultowac, kup sobie taka herbate w aptece wyciag z suszu zurawiny, lepsze to od np zurawiny w tabletkach, i pij to na zmiane z przegotowana woda z cytryna, pij jak najwiecej tego chociaz szklanke na godzine, to Ci sie fajnie pecherz oczysci, no i dbaj by bylo cieplo w stopy i okolice pecherza, moze bez lekow sie obejdzie, trzeba duzo pic i duzo sikac by wyplukac bakterie, dobrze w tym czasie ograniczyc slodycze i wspomoc sie jakims joguratami naturalnymi lub lacibos femina, polecaja przy takich infekcjach, napewno dobrze zrobi, mozna tez myc okolice intymne letnim rumiankiem.

ktos pytal o termometry , wsrod znajomych wybadalam,ze te do czola sa znacznie lepsze

piekne macie brzuszkiklask i:, teraz slodkie z Nas grubaski kurcze ja jak kucne to ledwo wstaje, trzeba chyba dzwig jakis na mnie zamontowac.

Kasia, dziewczyny, mnie ciaza tez bardzo zmienila, i zmienia z kazdym dniem, dzieki mezowi, dzieki dziecku, z kazdym dniem chce byc lepsza, odkrywam coraz glebszy sens mojego zycia, i czuje, ze naprawde jestem dla kogos wazna, potrzebna, za sa osoby, ktore nie moga zyc beze mnie a ja juz nie umialabym bez nich.
Stary 2011-03-21, 19:28   #1453
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
kochana ja sie dostosuje, w koncu siedze caly czas w domku. Mozesz podjechac, napijemy sie u mnie herbatki i sie przejdziemy. Wlasnie nie wiem czy dzwonic, a daleko masz do mnie?
ja z Radogoszcza pewnie mam kawałek drogi, ale to nic...ma być cieplej jakoś na dniach więc nie będzie tak źleto co tak wstępnie jakoś po nd? będziemy w kontakcie dziękuję za zaproszenie te "forumowe" i herbatkowe

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość

Oliwko, furagin mozna, ale to faktycznie trzeba konsultowac, kup sobie taka herbate w aptece wyciag z suszu zurawiny, lepsze to od np zurawiny w tabletkach, i pij to na zmiane z przegotowana woda z cytryna, pij jak najwiecej tego chociaz szklanke na godzine, to Ci sie fajnie pecherz oczysci, no i dbaj by bylo cieplo w stopy i okolice pecherza, moze bez lekow sie obejdzie, trzeba duzo pic i duzo sikac by wyplukac bakterie, dobrze w tym czasie ograniczyc slodycze i wspomoc sie jakims joguratami naturalnymi lub lacibos femina, polecaja przy takich infekcjach, napewno dobrze zrobi, mozna tez myc okolice intymne letnim rumiankiem.

mam w domu herbatkę żurawinową
noszę ciepłe skarpetki, ale niestety po pęcherzu wieje jak z psem spaceruje bo w dresach chodzę - wygoda
chyba jednak o rajtach pomyślę
a siuśki to czasem za długo trzymam...w nocy ja mam do pokonania kilkanaście schodów w domu zanim zejdę do łazienki więc to też pewnie ma wpływ.
Stary 2011-03-21, 19:29   #1454
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Monia, rteciowym u niemowlaka to sie chyba w pupie mierzy?
Stary 2011-03-21, 19:33   #1455
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Monia, rteciowym u niemowlaka to sie chyba w pupie mierzy?
no właśnie ja nie mam pojęcia jak to robić
Stary 2011-03-21, 19:37   #1456
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
moja siostra była na studiach jak była w ciązy i konowka wypadala jej w trakci sesji, byla na prawie wiec z jakis kodeksów zdawala i teraz jej syn jest jak adwokat w domu
Więc może twoje dziecie bedzie literata?

hmmm.. ciężko mi to sobie wyobrazić, ciężko mi sobie wyobrazić, że mała będzie kiedyś duża i poza tym, że będzie moją córeczką będzie kimś jeszcze narazie niech sobie będzie niemowlaczkiem, a jej zdolności literackie, które mam nadzieję się pojawią, niech zostawi na potem

Cytat:
gratulacje dla siostry Ja jestem jedynaczką, ale mój TŻ ma brata, który jest od niego dużo starszy, studia skończone, pracę ma dobrą - jest lekarzem weterynarii, jest ze swoją kobitką ponad 10lat i nawet o ślubie nie wspominają, a my takie gówniarze już dzidzie mamy w drodze i też jakiś taki 'zły' był o to.. że to Piotrek pierwszy, a nie on ..

Cytat:

Kasia, dziewczyny, mnie ciaza tez bardzo zmienila, i zmienia z kazdym dniem, dzieki mezowi, dzieki dziecku, z kazdym dniem chce byc lepsza, odkrywam coraz glebszy sens mojego zycia, i czuje, ze naprawde jestem dla kogos wazna, potrzebna, za sa osoby, ktore nie moga zyc beze mnie a ja juz nie umialabym bez nich.
idealnie to ujełaś Kochana!! to jest niesamowite uczucie .

kasia, widzę, że też jesteś fanką serialu Pierwsza Miłość ja to jak z mamą oglądam to pół serialu siedzimy i się śmiejemy, bo to już się komedia zrobiła, takie cyrki się tam dzieją :-P Stefa jest najlepsza i nie mogę się doczekać jak pokażą Majkę z brzuchem, niech już wraca z tego Berlina!

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-03-21 o 19:39
enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:38   #1457
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Doczytałam że Dziewczonka w szpitalu Dziewczonka, trzymaj się, dobrze że jesteś pod stałą opieką i na pewno wszystko będzie dobrze

Eweska, ja też mam jeszcze termometr rtęciowy ale jak i gdzie mierzyć nim temperaturę takiemu maluszkowi Poproszę o instrukcję
W pupce sie mierzy takiemu maluszkowi i od wyniku jeszcze sie odejmuje iles tam kresek jesli dobrze pamiętam, musiałabym sobie przypomnieć, albo poczytać w necie, ostatnio temp. tak mierzyłam 11lat temu

Cytat:

Eweska super, że akurat francuski w szkole synka jest jako drugi język! W większości to chyba jednak niemiecki, a dla was dobrze, bo akurat z Francja jesteście związani
Zawsze lubiłam imię Patryk

Zgadza się z Francją jesteśmy związani i jak synal się uczy francuskiego to uczymy sie razem, ale powiem ci że czesto korzystam z tłumacza bo w książce polecenia przeważnie są po francusku.

Gratulacje dla siostry
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:45   #1458
atiz
Rozeznanie

Dobra ja się odmeldowuje, do jutra.
Życze miłego wieczorka i przespanej spokojnej nocki.

Ja filmik z mężulkiem na kanapie i popcornik

Stary 2011-03-21, 19:47   #1459
MoniaK
Zakorzenienie

Będę musiała poczytać o tym mierzeniu tempki

Miłego wieczoru dziewczyny idę się położyć.
Stary 2011-03-21, 19:50   #1460
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
ciekawe kiedy ja ciocia zostane

dla siostry!!!
Dziękuję w imienoiu niedobrej siostry

Cytat:
gratulacje dla siostry Ja jestem jedynaczką, ale mój TŻ ma brata, który jest od niego dużo starszy, studia skończone, pracę ma dobrą - jest lekarzem weterynarii, jest ze swoją kobitką ponad 10lat i nawet o ślubie nie wspominają, a my takie gówniarze już dzidzie mamy w drodze i też jakiś taki 'zły' był o to.. że to Piotrek pierwszy, a nie on ..
A to ta sama sytuacja co u mnie! Ja już się boję co będzie dalej..

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Gratulacje dla siostry
Thx, thx..

Przekaże gratki od moich wizażowych koleżanek

Dziewczynki a co myślicie o matach edukacyjnych? Potrzebne czy nie? Jak myślicie?

Do tej pory myslałam, żeby kupić.. ale teraz się zatstanawiam, czy to przypadkiem nie zbędny wydatek i dostatkowa pierdólka
Bo jak dzidzia będzie mieć karuzelę w łóżeczku, i tez leżaczek-bujaczek,, to czy nie za dużo tegoi wszystkiego jeszcze z taką matą?? hmm
Stary 2011-03-21, 20:00   #1461
andziot
Zakorzenienie

jakoś nie widzę mierzenia takim rtęciowym termometrem temperatury w pupie u takiego maluszka
przecież taki termometr trzeba trzymać dłuuugo !!!!!!!!
i cały czas w pupce ???
maluszek się rusza, wierzga i przecież czuje że coś jest nie tak i jak tu 3min utrzymać termometr w jednej pozycji żeby czasem za głęboko nie wszedł ???
poza tym rtęć szkodliwa a termometr szklany, niech się coś stanie, pęknie, rtęć się wyleje .....

ja czasem miałam problem żeby Zosi zmierzyć w pupce takim co w 3s niby mierzy a co dopiero trzymanie rtęciowego ,...
nie sądze aby to był dobry pomysł

choć niby najdokładniejszy

a odejmuje się 5kresek od temperatury w odbycie

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-03-21 o 20:01
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 20:03   #1462
mazianka81
Rozeznanie

Kasiu1361 zakładanie pessara nie boli,gin go złożył na pół( bo to kauczuk ) nałożył jakis zel na niego i wsadził i w srodku on( tzn pessar) sie rozłozył i podtrzymuje,nic nie czuje jak chodze,ale prz zaparciach czasem mam wrazenie,ze mi wyleci tak nisko mam

mozna ponoc chodzic z nim i funkcjonowac normalnie,ale nie zapobiega on skracaniu szyjki.

Dziewczonka tzrymaj sie kochana,

Dorka

Kasiula ja stwierdziłam,ze moj synus bedzie wybitnym kucharzem,bo ja w tej ciązy pzrechodze sama siebie w pichceniu wszystkiego co mi do głowy wpadnie
zazdraszczam nowej ksiazki z przepisami,mi sie marzy Jamie Olivier smaki włoskiemusze poszukac na all)

Atiz dzidzia ma sliczna wage,ale pamietaj,ze wahania w kazda str moga byc az do ok 500g,wiec nie martw sie.

Kurcze mialam poctowane i mi pouciekało i tera znie pamietam co komu mialam pisac.

Grazin za wizytke.

Co do torby to ja juz tez mam spakowana ,brak mi tylko takich codziennych rzeczy,ale to w drodze dopakuje hihi.
Nie wiem tylko czy brac małemu ciuszki,bo w szpitalu daja,ale mozna miec swoje,tylko zeby potem nie pogineły ,bo i takie rzeczy sie dzieja,zobacze.

na wyjscie mam juz przygotowane,jeszcze sobie ciuchy na wyjscie musze dla tz-ta przygotowac i pieluchy małemu kupic i wsio

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 20:04   #1463
migotka03
Zadomowienie

Cały dzień nie mogłam się przybrać żeby coś napisać. Teraz leże przy laptopie i postanowiłam się w końcu podnieść i napisać.

Jak was w końcu nadrobiłam to zupełnie zapomniałam podziękować za miłe komplementy na temat mojej dzidzi. A więc dziekuję wszystkim . Faktycznie zdjęcia są bardzo wyraźne, cieszę sie ze mam taką pamiątkę.

Dzwoniłam dzisiaj do mojej gin, zdałam relacje z wizyty w klinice. A jutro muszę zadzwonić do szpitala dowiedzieć sie co z tą szkołą rodzenia, bo kazali mi zadzwonić po 20tym. Podejrzewam że znowu nie zastanę nikogo kto orientuje sie w tym temacie. A mało czasu mi zostało.

Od paru dni czuję na brzuchu pod prawą piersią dziwny ból, tak jakby skóra mnie bolała, chociaż sama nie wiem nie umiem tego określić, tak jakby siniak, albo tak trochę piecze. I to tylko taki niewielki kawałek skóry, ale nic tam nie widać. Myślałam ze moze gdzieś nacisnęłam i przejdzie, ale boli cały czas zazwyczaj jak dotknę. Dziwne to jest, nie wiecie co to moze być?

Już nie pamiętam co pisałyście ja to potrafię w sekundzie o czymś zapomnieć.

Przede wszystkim trzymam kciuki za Dziewczonke i w dalszym ciagu za Dorkę, oby maluszki grzecznie poczekały aż będą gotowe.

Mam ochotę na superpyszną kolację i do tego szybką, ale nie mogę nic wymyślić...

Aha i przyszły dzisiaj orzechy piorące, które zamawiałam z allegro, szybko i sprawnie, jutro muszę wypróbować. Moria dzięki za radę, kupiłam od natura24.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 20:06   #1464
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
ja z Radogoszcza pewnie mam kawałek drogi, ale to nic...ma być cieplej jakoś na dniach więc nie będzie tak źleto co tak wstępnie jakoś po nd? będziemy w kontakcie dziękuję za zaproszenie te "forumowe" i herbatkowe
no to troszke masz ja mam ten plus ze mieszkam obok szpitala w pon. mam gina, ale rano wiec jak tam chcesz- napisze ci nr tel na PW.

Cytat:

idealnie to ujełaś Kochana!! to jest niesamowite uczucie .

kasia, widzę, że też jesteś fanką serialu Pierwsza Miłość ja to jak z mamą oglądam to pół serialu siedzimy i się śmiejemy, bo to już się komedia zrobiła, takie cyrki się tam dzieją :-P Stefa jest najlepsza i nie mogę się doczekać jak pokażą Majkę z brzuchem, niech już wraca z tego Berlina!
ta stefani mnie rozwala czasem mnie ten film wkurza, ale tylko ten ogladam i tak jakos sie wciagnelam. Z tego co wiem Marysia ma miec blizniaki (bo ona naprawde jest w ciazy) i jestem ciekawa czy w filmie tez to ujawnia czy "bedzie miala jedno".

tż jedzie do domu, ide mu obiad podszykowac
Nikosia

Stary 2011-03-21, 20:06   #1465
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczynki a co myślicie o matach edukacyjnych? Potrzebne czy nie? Jak myślicie?

Do tej pory myslałam, żeby kupić.. ale teraz się zatstanawiam, czy to przypadkiem nie zbędny wydatek i dostatkowa pierdólka
Bo jak dzidzia będzie mieć karuzelę w łóżeczku, i tez leżaczek-bujaczek,, to czy nie za dużo tegoi wszystkiego jeszcze z taką matą?? hmm
ja uważam że to fajny wynalazek, ale trochę później jak dziecko juz się interesuje światem dookoła i jak lepiej i wyraźniej widzi ....

no ale to zależy jak się chce dziecko wychowywać,
bo Zocha to dziecko podłogowe, leżała w łóżeczku tylko wtedy jak miała spać ...
resztę dnia spędzała właśnie na matach dlatego ja uważam że warto zainwestować

ale są rodzice co kładą dziecko do łóżeczka i tam wrzucają mu zabawki i tak siedzi pół dnia, więc jak tak się chce to wtedy mata niepotrzebna tylko jakieś wieszane zabawki, karuzelki itp

Stary 2011-03-21, 20:08   #1466
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Lolko, gratulacje dla Siostry! Ale super No to pewnie rodzice przeszczęśliwi! I niech mi ktoś powie, że ciążą nie można się zarazić

Co do mat edu, to ja mam dla Haneczki. Dostała w spadku. Fajna rzecz. Myślę, że będziemy korzystać

Oglądałam UWAGĘ i kiedy tak patrzyłam na smutne oczy tego husky, to...

BYŁO WSTYD MI ZA LUDZI

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 20:09   #1467
Weredka
Zadomowienie

Nam się mata przydała jak Anulka miała gdzieś 3-4 miesiące. No i potem jak już siedziała i raczkowała. W sumie dość krótko, bo jak już zaczęła chodzić, to mata poszła w odstawkę.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 20:11   #1468
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
ta stefani mnie rozwala czasem mnie ten film wkurza, ale tylko ten ogladam i tak jakos sie wciagnelam. Z tego co wiem Marysia ma miec blizniaki (bo ona naprawde jest w ciazy) i jestem ciekawa czy w filmie tez to ujawnia czy "bedzie miala jedno".

tż jedzie do domu, ide mu obiad podszykowac
a zkim MArysia jest w ciąży ??????? w filmie oczywiście
kiedyś to oglądałam ale przestałam ...
oni chyba się rozeszli kiedyś.......

Stary 2011-03-21, 20:13   #1469
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Kasiula ja stwierdziłam,ze moj synus bedzie wybitnym kucharzem,bo ja w tej ciązy pzrechodze sama siebie w pichceniu wszystkiego co mi do głowy wpadnie
zazdraszczam nowej ksiazki z przepisami,mi sie marzy Jamie Olivier smaki włoskiemusze poszukac na all)
a tak zamowiłam bo ja naprawde malo co umiem gotowac, szkoda tylko ze piecyk mam niesprawny a tak wiele dan trzeba wstawic do pieczenia....no i te ciasta
no coż

a moja corcia bedzie leniuszkiem jak i jej mamusia

dziewczynki uciekam juz, raz ze Tż zaraz bedzie, dwa juz caly dzien siedze na kompie....

dobrej nocy!!!!
Nikosia

Stary 2011-03-21, 20:14   #1470
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jakoś nie widzę mierzenia takim rtęciowym termometrem temperatury w pupie u takiego maluszka
przecież taki termometr trzeba trzymać dłuuugo !!!!!!!!
i cały czas w pupce ???
maluszek się rusza, wierzga i przecież czuje że coś jest nie tak i jak tu 3min utrzymać termometr w jednej pozycji żeby czasem za głęboko nie wszedł ???
poza tym rtęć szkodliwa a termometr szklany, niech się coś stanie, pęknie, rtęć się wyleje .....

ja czasem miałam problem żeby Zosi zmierzyć w pupce takim co w 3s niby mierzy a co dopiero trzymanie rtęciowego ,...
nie sądze aby to był dobry pomysł

choć niby najdokładniejszy

a odejmuje się 5kresek od temperatury w odbycie
podpisuje sie pod tym w 100%

precz z rteciowymi termometrami

andziot pojechalam po smietane i pomidory i robie pomidory w smietance

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości