|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Dziewczyny szlalejecie...
![]() Witam nowe PM Imiona dziecie- jesli będzie dziewczynka to Alicja, co do chłopca to zmienia mi sie upodobanie ale teraz jestem na etapie Piotra. Buty - napewno nie będą białe I co do nauk - mam szczeście ponieważ od następnej tury zwieksza się liczba apotkań do 3 miesięcy
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
co do bycia chrzestną...
Moja matka chrzestna mieszka jakies 5 km dalej. Widziałam się z nią jakieś 10 lat temu ? Niestety moja rodzina nie utrzymuje z pewną częścią rodziny kontaktów więc niestety i moje były ograniczane.. A teraz niestety jest to dla mnie jakby obca osoba.. no niestety. Nie wiem jak uśmiechnięta będę zapraszać ją za jakiś rok na ślub... Abstrakcja. I pozory. Ale niestety źle bym się czuła z faktem że jej nie zaprosiłam. jakaś dziwna jestem
|
#3663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym chciałabym dodać, że mamy już fotografa i dzwoniliśmy do znajomego DJ'a i akurat miał wolne, więc wcisnęliśmy się mu do kalendarza
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3665 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do bycia chrzestną jestem 3 letnie bratanicy widzimy się raz w tygodniu albo częściej a ze swoją chrzestną mam dobry kontakt. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Edytowane przez Nika0208 Czas edycji: 2011-03-21 o 18:17 |
||
|
|
|
#3666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że kolejną lipcową PM mamy w swoim gronie.Co do odstępnego, to się to tak nie nazywa, hehe... ale jeśli chcecie brać ślub w parafii innej niż parafia Panny Młodej i parafia Pana Młodego, to wtedy musicie z jednego z tych kościołów uzyskać coś, co się bodajże nazywa "licencja" i za ten papier rzeczywiście się płaci - a ile to już zależy od parafii. Najbardziej hardcore'ową sumą jaką ostatnio słyszałam, że zaśpiewali PMce za licencję to było 1500zł To chyba więcej niż za udzielenie ślubu... Ale młodzi poszli w końcu do parafii Pana Młodego po ten papier i tam dostali taniej.
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
acha, ale zapowiedzi będziesz musiała zrobić w swoim oryginalnym kościele i za to się niestety płaci i to różnie... |
|
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
A ja jestem ładnie wściekła na mojego TŻa. Zgubił mojego pendrive na którym miałam tyle ważnych rzeczy, a na kompie ich nie mam
. I jeszcze on ma do mnie pretensje, że ja jestem na niego zła za głupiego pendrive. A dobrze wiedział jakie ma on dla mnie znaczenie i co? I musiał u jakiegoś faceta go wkładać do kieszeni żeby sie nie zgubil. No i po perndrive
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na chrzestnych nie narzekam. Ciocia mieszka w Niemczech (dzieli nas 1000 km), a dzwoni zawsze na święta, urodziny, bez okazji, żeby zapytać co tam, jak mi się żyje. Do tej pory dostaję kartki urodzinowe od niej. Jak się widzimy to potrafimy całe noce przegadać, taka fajna babka z niej i synów ma rewelacyjnych. Szkoda tylko, że mieszkają tak daleko. Ale chyba dlatego mamy taki dobry kontakt.
A chrzestny mieszka w mojej miejscowości, kiedyś mnie próbował na fajki wyciągać, winko też pod stołem nalewał w czasach niepełnoletności. Krył mnie przed rodzicami. Fajny gościu jednym słowem!!!! A teraz idę mojego R. odwiedzić, bo coś się z nim niedobrego dzieje, wrócił wcześniej z pracy, całe piękne popołudnie w łóżku spędził... niepodobne do niego. Więc idę skontrolować sytuację. Miłego wieczoru Laseczki
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe PM
ominęło mnie coś ważnego? nie odzywałam się bo mam depreche po ginekologu
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
a moja chrzestna mieszka 200 km ode mnie. Zawsze tam jeździłam na wakacje. To jest siostra mojego ojca. No i generalnie jak ojciec sie wyprowadził to dużo się zmieniło. Zadnych życzeń ani nic. Kiedyś z TŻ pojechaliśmy sobie tam, do babci najbardziej. Ale przy okazji do niej też wstąpiłam. I chciałam zacząć temat o ojcu, że się na mnie wypiął itd a ona powiedziała, że bez niego nie będziemy rozmawiać. I tak oto kontakt się urwał. A chrzestny to jest ojciec tych moich dwóch kuzynek ukochanych co nie mogę wybrać która będzie świadkową:P Jaki jest, taki jest ale swój z niego człowiek:P
Kindziulindzia co sie stało?
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
Co do naszych facetów to ja mam podobnego
coś mu powiedzieć o ślubie to on od razu zaczyna inny temat albo mówi mamy czas, zrób to sama ja jestem zajęty lub zapracowany po prostu tego nie znoszę jak tak mówi. Śmieje się że siedzę na jakimś forum i głupoty gadam ![]() Jeśli chodzi o imiona dzieci strasznie podoba mi się dla dziewczynki Tosia a dla chłopca Wojtuś ![]() Witam nowe PM ki Gratulują załatwienia pomyślnie spraw wszystkim dziewczynom po prostu tak pędzicie, że już się gubię co która ma załatwione ![]() Dotka4 witaj w Polsce
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2011-03-21 o 19:47 |
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kontakt z chrzestnymi mam ale moja chrzestna to taka raczej pobożna kobieta więc nei mamy wspólnych tematów bo mam inny punkt widzenia na pewne sprawy. Oni nigdy nie biorą alkoholu do ust nie świętują jakoś hucznie żadnych okazji tak jakoś dziwnie ale to moze przez jej matkę która mieszka z nimi. A chrzestnego mam takiego w miarę fajnego w sumie to charakterek to mam po nim bo ze mnie to taki osiołek uparty jest ![]()
|
|
#3675 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam nowe PM ominęło mnie coś ważnego? nie odzywałam się bo mam depreche po ginekologu [/QUOTE] Ojej, co sie stalo? ![]() Co do chrzestnych, to z chrzestnym mam bardzo dobry kontakt Natomiast chrzestna nie zyje niestety .. ![]() I dziekuje wszystkim PMka, ktore mnie tak witaja na polskiej ziemii
|
|||
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
w piątek byłam u Pani ginekolog
zrobiłam cytologię, USG bo nie mam okresu od ponad pół roku po wstępnych "oględzinach" okazało się że nie ma dramatu ale dobrze też nie jest skierowała mnie na badania i na testy na prolaktynę w sobotę rano więc potulnie zrobiłam morfologię, cukier i ten test pomijam już fakt że musieli mnie kuć dwa razy bo tyle krwi było potrzeba no i wyszło że mam jajniki policystyczne co nie jest dobrą wiadomością i co najgorsze czeka mnie dość długie leczenie hormonalne jajniki policystyczne - wysoka prolaktyna = niepłodność jedyne co mnie narazie trzyma na duchu to że TŻ stanął na wysokości zadania i był ze mną od początku do końca
|
#3677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
kindziulindzia o kurcze
ale lipa, dobrze, że TŻ jest z Tobą pamiętaj o tym wiem, że to nie to samo co na żywo...nena informuj nas na bieżąco co z suknią
|
|
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
kindziulindzia - Leczenie na pewno się uda i będzie wszystko w porządku
. Trzymam za Ciebie kciuki
|
|
#3681 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli się ksiundz będzie stawiał i nie chciał wydać Ci świadectwa chrztu, czy jakichś dokumentów, to walisz do Kurii i po sprawie. Zresztą, jeśli to parafia TŻta, to nawet licencji nie musisz mieć. Bez licencji można wziąć ślub w parafii obojętnie którego małżonka. Do ślubu w obcej parafii tylko trzeba brać licencję.Cytat:
Aczkolwiek nie wiem, jak to będzie, bo generalnie nie przepadam za dziećmi... Wiadomo, za swoimi będę szaleć i w sumie jak już poznam jakieś dziecko czyjeś lepiej, to też się przyzwyczajam... Ale nie mam tego "aaa, dziecko, cudo, aaa" ![]() My też stwierdziliśmy, że po Euro, żeby się to wszystko tałatajstwo już rozjechało do swoich krajów i drogi były przejezdne ![]() Szkoda, że Ci ten vat i cło dowalili... Ale rozumiem, że to znaczy, że już całkiem niedługo Vera będzie w Twoim domu? Cytat:
![]() Odstępne to takie durne wymysły niektórych księży, czyli, że niby jak młoda bierze ślub w innej parafii, to połowę tego, co w tej parafii, w której bierze ślub płaci, ma zapłacić księdzu ze swojej - taką rekompensatę, rozumiecie, że zwiała z parafii i odmówiła pakowania w nią swojej ślubnej mamony. Dla mnie to żałosne, ale podobnie gdzieniegdzie praktykowane... A a tak w ogóle to podobno licencja powinna być za darmo, więc księża sobie to wszystko liczą bezprawnie. Jak nie chcą wydać, to czytałam już na forach, że idzie się do Kurii i Kuria wydaje bezpłatnie taką licencję. Cytat:
Na Chrzestnych swoich narzekać nie mogę. Chrzestna mieszka w Hiszpanii, ale zawsze o mnie pamięta, jak przyjeżdża do PL, to się zawsze spotykamy i plotkujemy - świetnie się rozumiemy. Chrzestny mieszka w lubelskim, kiedyś widywaliśmy się dużo więcej, jak tam bywałam na całe wakacje, teraz mniej, bo mniej jeżdżę, ale praktycznie zawsze jak jestem, to się widzimy, bo się bardzo przyjaźnią z moimi Rodzicami (zresztą mój Tata jest chrzestnym jego córki, więc mamy tych samych ojców, a oni te same córki ). Więc swoich Chrzestnych z ogromną przyjemnością już dawno zaprosiłam na swoje wesele i oboje nie wyobrażają sobie na nim nie być
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-21 o 20:38 |
|||||
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane nie jestem umierająca
![]() w tym roku dzidziusia na pewno nie będzie ale w przyszłym to kto wie mam szanse a to jest najważniejsze i tego się trzymam a najlepsze w tym jest fakt (już kiedyś poruszałyśmy ten temat) na dzień dzisiejszy żadna antykoncepcja jest mi niepotrzebna
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku biedulko 3maj się pamiętaj jesteśmy z Tobą. Dobrze ze TŻ jest przy Tobie. Sama wiem jak to jest zmagać się z chorobą niestety nam przyszło zmagać się ze śmiertelną ale daliśmy radę więc i wy to przetrwacie
|
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
kindziulindzia, widzisz, to dobrze, że nie zwlekałaś dłużej z wizytą. Widać, że trafiłaś na porządną lekarkę skoro od razu komplet potrzebnych badań zrobiła. Dzięki temu masz już diagnozę i możesz szybko podjąć leczenie - a jestem pewna, że przyniesie on same pozytywne rezultaty i jeśli tylko zechcecie, to już w przyszłym roku będziecie cieszyć się z TŻ z dwóch kreseczek
A z antykoncepcją to już w ogóle masz farta, hehe W każdym razie czuj się jak gdybyś była już wyleczona, to naprawdę tylko kwestia czasu. I deprechę jak najszybciej wygoń precz, bo to ostatnia rzecz, jakiej Ci teraz potrzeba! Wszystko się ułoży pomyślnie ze zdrówkiem, zobaczysz
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałyście kiedy takie oświadczyny?
Rozbrajające ![]() http://www.break.com/pictures/now-th...our-gf-2015794
|
#3686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a TŻ super się zachował, kochany facetCytat:
|
|
#3687 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czwartek idę date ustalic, tylko czekam aż tż przyjedzie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() która to wkleiła linka do strony wszelkich seriali zagranicznych mozliwych do obejrzenia nie moge sie odkleic od ogladania seksu w wielkim mieście
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
ja to samo już 4 dzień siedzę i ER oglądam masakra ;p ale została mi tylko kilka odcinków ;p
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zamiast rozwiązywać zadania z angielskiego ogladam CSI
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
no to witamy w klubie ;p czy jest jeszcze tutaj ktoś z grupy uzależnionej?? od seriali ;p
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

i dzwoniliśmy do znajomego DJ'a i akurat miał wolne, więc wcisnęliśmy się mu do kalendarza 

Super, że kolejną lipcową PM mamy w swoim gronie.
To chyba więcej niż za udzielenie ślubu...
Ale młodzi poszli w końcu do parafii Pana Młodego po ten papier i tam dostali taniej.

. I jeszcze on ma do mnie pretensje, że ja jestem na niego zła za głupiego pendrive. A dobrze wiedział jakie ma on dla mnie znaczenie i co? I musiał u jakiegoś faceta go wkładać do kieszeni żeby sie nie zgubil. No i po perndrive 

coś mu powiedzieć o ślubie to on od razu zaczyna inny temat albo mówi mamy czas, zrób to sama ja jestem zajęty lub zapracowany
po prostu tego nie znoszę jak tak mówi. Śmieje się że siedzę na jakimś forum i głupoty gadam 
skierowała mnie na badania i na testy na prolaktynę w sobotę rano więc potulnie zrobiłam morfologię, cukier i ten test pomijam już fakt że musieli mnie kuć dwa razy bo tyle krwi było potrzeba
ale lipa, dobrze, że TŻ jest z Tobą
. Trzymam za Ciebie kciuki
A tak jeszcze apropo dzieci, to dziś szef przyniósł się pochwalić swoją pięciomiesięczną Zosią...boże no tak słodkiego dziecka to ja jeszcze w życiu nie widziałam
Ale rozumiem, że to znaczy, że już całkiem niedługo Vera będzie w Twoim domu?
a TŻ super się zachował, kochany facet
w czwartek idę date ustalic, tylko czekam aż tż przyjedzie