|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
pogadam pogadam z Tż. i Chatka to nie jest tak, że ja się sugeruję jej życiem, bo wiem że moje to moje
a ja po prostu otworzyłam oczy na pewne sprawy i wolę od razu zareagować niż później , więc dobrze, że tak się zrobiło zobaczymy co mi powie TŻ, w sumie dawno nie rozmawiałam z nim o ślubie- jakoś mi przeszedł zapał ślubny ![]() a ja się wzięłąm za porządki, dziś śliczna pogoda za oknem, aż się chce coś robić
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
taka śliczna pogoda a ja za 1,5 godziny jadę na uczelnię. Robić majonez
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do prezentu ślubnego dla męża, to prezentem będę dla niego JA w noc poślubną ![]() Imiona dzieci... kiedyś chciałam po zmarłej przyjaciółce - Kamila (ale na dzień dzisiejszy to nie wiem), drugie imie to podoba mi się Alicja. Dla chłopca nie wiem, zawsze chciałam dać na imię chłopczykowi Łukasz, bo takie mi się tylko podobało, ale mój TŻ tak ma na imię, więc nie pasuje mąż i syn tak samo imienni ![]() DobraDusza, ja też idę w tym roku na wesele i też chciałam kupić sobie sukienkę z Asos, są takie śliczne, ale mam te same obawy co ty. A paręset złoty zaryzykować to mnie nie stać Menipe na jakiej ulicy jest ten sklep z butami do tańczenia? Co do TŻ i rozmów na temat ślubu, to ja mówię do niego: trzeba by było się zabrać za podpisywanie umów. Jego odpowiedź: no trzeba by było. Koniec tematu. Wtedy odechciewa mis ie już rozmów, bo to wygląda, jakby tylko mi na tym zależało, a ja nie chcę sama wszystkiego załatwiać. Tak samo zaczyna krytykować to, że siedzę na takich forach jak wizaż i wg niego później opowiadam jakieś głupoty ![]() A ja przeważnie ważę 47-49 kg max 50 kg, (raz ważyłam 52 kg to się czułam okropnie) i moim zdaniem wyglądam na taka co by ważyła więcej niż te średnio 48 kg to mnie dobijaMy z TŻ w lipcu będziemy mieć staż 8 lat
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Jamee witaj
Dziewczyny, żal mi jej, ale sama sobie to wszystko robi. mam nadzieję, że przejrzy na oczy. A ślubu prędko nie będzie, bo po co...już to słyszałam.
|
#3636 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lipiec odpadal ze wzgledu na brak 'r', wiec padlo na czerwiec 23 i 30 podobaja nam sie bardziej niz poczatkowe i tak padlo na 23 Co to temperatury, to bym nie dramatyzowala, bo teraz wszystkie sale sa klimatyzowane ![]() Cytat:
![]() Co do wzrostu to mam 167. Cale liceum wazylam 48-49 i czulam sie tak b.dobrze. Ale teraz widze, ze to bylo troszke za malo i dlatego daze do 51, choc przy 53 tez jestem calkiem z siebie zadowolona ![]() Cytat:
Hurra, nie moge sie doczekac ![]() Cytat:
Jednak najwazniejsze rzeczy trzeba robic razem i nie wyobrazam sobie, zeby bylo inaczej ...A dziekuje, dziekuje ![]() Baaaardzo dobrze Tylko TZ mojego kochanego mi brakuje Ale dzwoni, piszemy smsy, wiec kontakt jest A poza tym pogoda piekna - jest super!
|
||||
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lece na uczelnię papa
|
|
#3638 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 7 lat to szmar czasu! Fajnie, ze w koncu zdecydowaliscie sie na kolejny krok ja tez ide w tym tygodniu do ksiedza (w piątek) i mam nadzieje, ze nie odesle mnie z kwitkiem. Najwyzej powiem, zeby mnie na jakiejs karteczce zapisal i wlozyl do zeszytu. Ale mam nadzieje, ze nie bedzie problemu, bo mu powiem, ze w Polsce jestem rzadko i nie chce przegapic momentu
|
|||
|
|
|
#3639 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę udanej i owocnej rozmowy z TŻ ![]() U mnie pogoda taka sobie, ale może i ja trochę posprzątam? Minął mi już co prawda ten szał układania wszystkiego, ale w sumie odkurzyć by się przydało.... Cytat:
Zaraz wpiszę do kalendarza.A czemu będziesz musiała się przemóc? jeśli nie chcesz w swojej parafii i w dodatku nie pasuje Wam ona logistycznie, to po co w niej brać ślub? Cytat:
![]() hehe, jagodzia, my też podobnie, 26 lipca zaczęliśmy związek, zaręczyny 27 lutego, ślub 28 lipca 3dniowa balanga
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
My z TŻ też poznaliśmy się przez neta, a konkretnie na fotce
|
#3642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ogólnego braku zaangażowania to TŻ zawsze się wykręca tekstem "bo ty to zrobisz lepiej" i mnie to trochę wkurza bo mam wrażenie że Mu się nic nie chce. Ostatnio nawet mieliśmy poważną rozmowę Grunt to powiedzieć facetowi jasno co nam leży na sercu. Bo on czasem bardzo by chciał okazać, że mu zależy, ale nie wie jak. Wierzę że Twój TŻ po prostu potrzebuje od Ciebie wskazówki
|
|
|
|
|
#3643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3644 |
|
Raczkowanie
|
W ogóle to kiepska sytuacja z tą koleżanką. Nie chcę myśleć co by było jakbym została z moim poprzednim chłopakiem, pewnie też by mu było szkoda kasy na colę w pubie
Obecny TŻ to nawet chce żebym doktorat robiła...
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zadomowienie
|
Jamee- Witaj
. Pierścionek masz śliczny , a co do księdza... Ja byłam w styczniu zapisać godzinę, bo ksiądz na kolędzie mi powiedział, że już jest parę osób zapisanych na 2012 (w mojej parafii w zeszłym roku było 5 ślubów). Poszliśmy i jak się okazało już jeden ślub w naszym dniu jest (dlatego musiałam zmienić godzinę z wymarzonej 13, na 14:15 :/) Jednak ogólnie to na 99% tamta para zgodzi się wcześniej mieć ślub o 30 min żebyśmy mieli na 14, a nie 14:15 :/Cytat:
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się zorientowałam że w maju 19 to sobota to nawet się nie zastanawiałam.ja już wam historię mojej siostry opowiadałam i nic się jej nie da przetłumaczyć ;/ dlatego przez takiego CH.....A jestśmy pokłócone. Eh.... zdradza ją ale ona w to nie wieży spotykają się tylko wtedy kiedy on ma ochotę na sex i to ona musi do niego jeździć 60km. Przez cały niby ich związek który traw ponad rok widzieli się może z 15 razy i tylko wiadomo po co. Ona wraca z holandii a ten znajduje dla niej czas po 2 tygodniach od powrotu śmiech na sali a do niej nic nie dociera głupia!
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Przebrnęłam przez wątek
![]() Witam wszystkie nowe przyszłe PM Miałam jakiś temat poruszyć i mi wyleciał z głowy straszne uczucie![]() Co do butów- na razie o tym nie myślę. Poważnie. Pewnie dopiero w wakacje kiedy ruszę 4 litery aby pojeździć za oglądaniem sukienki pooglądam też buciki. Mój TŻ angażuje się w jakis taki swój sposób w załatwianie wszystkiego. Ale oczywiście ja muszę mieć wszystko pod kontrola i mu przypominać i trzymać ręke na pulsie. Dzisiaj będziemy dzwonić do fotografa umawiać się na spotkanie. Stresa mam nawet nie wiem czemu hehehe.
|
#3649 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe PM-ki
|
#3650 |
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam ciepełko, wówczas się najlepiej czuję. Fakt, że na imprezie dla niektórych może być ciężko, ale sala jest klimatyzowana. Na tarasie można chwilę odsapnąć i podziwiać widoczki gór. Gorzej jeśli będzie padało to z plenerem kicha :/
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałabym z całą moją familią jechać do niego, tam wziąć ślub, po ceremonii musielibyśmy wrócić do mojej miejscowości i dopiero z niej jechać na salę. A tak z mojej parafii od razu jechalibyśmy na salę (to jest jakieś 10 min) a od TŻ mamy na salę prawie 40 min![]() Dziękuję za cudowne przyjęcie liczę na Waszą pomoc bo znając siebie będę wiecznie potracona
|
|
|
|
|
#3652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak oto teraz czas na ślub
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozostaje nam wierzyć że będzie pięknie
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to znam mojego kochanego już prawie 18 lat
we wrześniu osiągniemy pełnoletniość naszego spotkania. A tak fest fest znamy się już 9 lat (intensywne koleżeństwo ). I kto by pomyślał, przedszkole, podstawówka, gimnazjum w jednej klasie... a miłość dopiero na studiach i ciągle czuję, że mi go mało!!!!!!!
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
Sklep nazywa się Stakato i znajduje się na ul. Plebiscytowej.
Wklejam linka dla zainteresowanych z okolic Katowic: http://www.stakato.pl/
|
|
#3656 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam kolejne PMki
![]() Cytat:
Ale fajnie tak... Zawsze byl gdzieś obok.... ![]() Cytat:
![]() Aaaa co do tego zapisywania się u księdza na dany termin..... ![]() My planujemy poprosić o udzielenie Nam ślubu dobrego kolegę TŻ jeszcze z czasów liceum Jest właśnie na czwartym roku teologii hehe Ja mam tylko cykora, czy dostanę od swojego proboszcza pozwolenie na ślub w innej parafii.... Bo jesteśmy z TŻ z innych województw....no i wesele planujemy u Niego, w małopolsce, więc i tam gdzieś w pobliżu sali weselnej chcemy też ślub (przecież nie będziemy targać wszystkich gości łącznie 300 kilosów w dwie strony...OK, znikam do pracy, buziaki dziewczyny!!!
|
||
|
|
|
#3657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Elo poziomki!
Cytat:
Witaj w ojczyźnie mlekiem i miodem płynącej ![]() Cytat:
Cytat:
Nie no super...cieszę się i wogóle, ale dla mnie to mega przezycie, to pierwszy chrześniak i poza tym, nie ukrywam kojarzy mi się to jednak tylko i wyłącznie z obowiązkami, a nie chcę być taką chrzestną dla niego, jak mój chrzestny dla mnie...czyli ja juz nawet nie wiem jak on wygląda, nawet życzeń mi nie przysyła na święta, nawet pewnie nie wie o ślubie, i nie zamierzam go uświadamiać No i niestety Iguś (skrót od Igorka) mieszka kawałek ode mnie, bo z 50 km, ale kocham go już jak swojego A tak jeszcze apropo dzieci, to dziś szef przyniósł się pochwalić swoją pięciomiesięczną Zosią...boże no tak słodkiego dziecka to ja jeszcze w życiu nie widziałamCytat:
![]() Dziewczyny, dostałam info z urzędu celnego, że niestety cło i vat mi szurną na moją suknię z hameryki
|
||||
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dużo cię to wyniesie??
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

a ja po prostu otworzyłam oczy na pewne sprawy i wolę od razu zareagować niż później , więc dobrze, że tak się zrobiło 

to mnie dobija

Co to temperatury, to bym nie dramatyzowala, bo teraz wszystkie sale sa klimatyzowane
bo ja też nie chcę małżeństwa na papierku 

za powierzenie odpowiedzialnej funkcji!!! Świetnie się będziesz spisywać w roli chrzestnej!
A tak jeszcze apropo dzieci, to dziś szef przyniósł się pochwalić swoją pięciomiesięczną Zosią...boże no tak słodkiego dziecka to ja jeszcze w życiu nie widziałam
a dużo cię to wyniesie??