|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
Najgorsze to odklejanie łożyska ![]() dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie |
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, wyślwietliło mi się teraz chyba z 10 postów, których wczesniej nei widziałam...albo mi internet wariuje albo znow się wizaż zacina...nie lubie tak, bo pozniej nie moge się połapać, w któym miejscu wątku jestem
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wiem... po prostu jakieś głupie głupoty chodzą mi po głowie.
I nie mogę się od nich uwolnić...
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Lausanne współczuję
faktycznie przy takim maluchu to o leżeniu chyba nie ma co marzyć...ale może chociaż trochę uda ci się odpoczywać, olej sprzątanie i gotowanie - moze niech ci mama raz na tydzien nagotuje i do zamrażary a skąd się wogóle biorą takie krwiaki? |
|
|
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
natka z tego wszystkiego chyba Ci nie pogratulowałam
A co do chłopczyka w poczekalni to masz rację - chłopaczki są super![]() ![]()
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale na razie mam nadzieje ze nie bede musiała tego sprawdzac, moja mama nawet nie wie ze jestem w ciąży i do kwietnia sie nie dowie
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I życzę zdrówka i żeby wszytko było dobrze Wpadłam tylko na chwilkę - jutro postaram się Was kobiety nadrobić - pędzicie jak burza!
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więcej optymizmu bo twój maluch czuje ten podły nastrój i też mu jest smutno Cytat:
|
||
|
|
|
#1180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
hihihiJutro do pracy
|
|
|
#1181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
twarda jesteś
|
|
|
|
|
#1182 | |
|
kosmitka
|
Archinta
Trzymaj się bidulko, co do zmartwień o Babcię to mam podobnie - ale zmartwieniem jej raczej nie pomożesz. Stąd te nerwobóle? Ja czasem też mam, ale biorę magnez, piję sok i wodę z magnezem i puszcza. Zdrowiej kochana. Cytat:
BordAna, Lausanne - zakaz zamartwiania się. Lepiej leżeć, odpoczywać - więcej niż mnie. Czasem lekarze pozwalają wstawać tylko sioo zrobić, lepiej tego przestrzegać - bo na pewno nie będzie to długo trwało. Glowa do góry! 19natka88 - gratuluję chłopaka i udanej wizyty! Teraz relacja z mojej - nie będę oryginalna - chłopak . Poza tym wszystko raczej w porządku. Też mam dość nisko łożysko (przodujące), ale lekarz mówił, że to się jeszcze może podnieść. Czytałam, że to może być od tych moich operacji ginekologicznych, ale nawet go nie spytałam o to. Dzidzi już w takim "wieku" nie mierzy, tylko zważył. Ciężko byłoby nawet zmierzyć, bo nóżki miał podkurczone, śmiesznie kłapał buzią i połykał wody chyba. Pierwszy raz na wizycie był też mąż i jest baaardzo szczęśliwy.Za 4 tygodnie usg połówkowe, mam do tego czasu zrobić test na konflikt krwi i jakieś antyciała z tym związane.
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak było go widać w całości to miał jeszcze lepszą, ręce za głową, nogi wyciągnięte - jak na wczasach
![]() Cytat:
Mi kazał zrobić obciążenie glukozą a ja dla własnego spokoju powtórzę sobie toxo
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Glukozę robiłam ostatnio, w sumie już 2 razy, mam dobre wyniki i lekarz stwierdził, że nie ma sensu robić co miesiąc i upuszczać mi krew, bo wszystko jest ok. Też tak myślałam, ale teraz bardzo cieszę się z chłopaka. Mają lżej w życiu. Tylko imię trzeba jakieś wybrać!!!!
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Chłopak jak nic
![]() haha jak się chce to będzie odwrotność ![]() aaaaa aaaaa Poczułam ale nie ta się tego pomylić z niczym innym! Dzidzia lubi wodę jak ja
|
|
#1187 |
|
Zadomowienie
|
19natka88: a tak wogole to jesteś w 16 t.c. i juz poznalas pleć dziecka?
W tym tyg sie już zna płec czy po prostu ty tak szybko ją poznalas?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej i dobrnełam do końca
Ale już tutaj nikogo pewnie nie ma Nie jestem w stanie skomentowac wszystkich postów ale gratuluję kolejnych syneczków (my sami mamy nadzieje na synka, chociaz oczywiście zdrówko najwazniejsze!) w sobotę idziemy razem z TŻ na USG ![]() Czs też mi pędzi jak szalony. A teraz jak się już będzie robiło coraz cieplej to wogóle będzie leciało iz anim się obejrzymy a już będziemy miały śliczne duże brzuszki! ![]() Co do wózków to ja soattnio tez trochę szperałam i oglądałam ale jestem kompletnie zielona w tym wszytskim :/ Wiem tylko, ze rączka wózka musi być przekłądana (bo niektóre dzieci nie lubią być tyłem do mamy a nie chcę potem z powodu rączki kupowac nowego wózka!) no i pompowane koła bo podobno takie najlepiej sprawdzają się na wszelkich nierównościach, a TŻta rodzinka mieszka na wsi więc często będziemy po polnych drogach spacerować.
|
|
#1189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejny chłopczyk? ojej! To teraz możecie rozważać nad imieniem chociaz ja coś czuje że chociaż kilka naszych chłopaczków jednak będzie dziewczynkami ![]() a gdzie zrobiłaś zakupy? Bo ja dzisiaj wybieram się po stanik właśnie i jakbyś napisała za ile to bym była bardzo wdzięczna ![]() na zdjeciu ta plamka rzeczywiście wygląda jak jajuszka gdzieś czytałam ze teraz wlaśnie sie moszna tworzy a u dziewczyn jajniczki, ale to wyrzej ![]() jejku nie wytrzymam do poniedziałkowej wizyty ![]() Cytat:
jak usiąde to czuje jak mi bije nawet mi od tego brzuch drży ![]() Cytat:
BordAna, leż kochana i odpoczywaj na pewno będzie ok ![]() no i oklaski dla teściowej jak widać teściowa też człowiek lausanne, Ty kochana też uważaj na siebie, proszę! ![]() agnyska, ja bym do takiej pracy już nie wracała. Zbyt dużo stresu. Tym bardziej, ze jak sama mówisz jest ta dziewczyna, która Cię może zastąpić ![]() no air, a dlaczego miałabyś nie dostać następnego zwolnienia? Powiedz lekarzowi że źle się czujesz i już ![]() anciahk, gratuluje chłopaczka ![]() caroline1988 za nadrobienie, dzielna jesteś co do wózków no to ważne też żeby się ładnie składał, warto sprawdzić czy bez problemu wejdzie do Waszego bagażnika z kółkami i rączką masz absolutną racje dobrze jeżeli jest w miarę lekki, i jeżeli jest "miękki" wiadomo jakie chodniki mamy wszędzie więc miękki lepiej amortyzuje wstrząsy a opróćz tego to powinien być na tyle funkcjonalny na ile jest Ci to potrzebne
|
|||
|
|
|
#1190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
lewaloff, no właśnie zapomniałam o tym napisać
będzie kopał w wózek no i schylanie się żeby wózek prowadzić nie jest zbytnio wygodne mam znajomą która ma 150 a jej mąż ma ponad 2 metry, ciekawe jak oni wózek dobrali
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Kładłam się wczoraj spać o 23 chciało mi się jeść, rano o 7 już musiałam wstać bo chciało mi się jeść
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
dobrze wiedziec TZ nie jest gigantem ale lepiej sprawdzic w sklepie co i jak i jakie ma funkcje
wiadomo babcie sa niższe a one pewnie tez beda dumnie spacerowac z wnukami wiec dla ich wygody lepiej zeby raczka tez była regulowana![]() MalgosiaM8 co ty robisz ze masz taki apetyt?? ja jakos ostatnio szybko syta jestem
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Malgosia nie przejmuj się ja już zdąrzyłam dzisiaj zjeść dwa śniadania
|
|
|
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() koleżanka w niedziele stwierdziła że już coś tam widać po mnie i że jak dobrze się wypnę to przy kasie dla ciężarnych mogę stawać
|
|
|
#1196 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Ja już w pracy. Wstac mi sie okropnie nie chciało, bo mieliśmy wczoraj gości do późna.. Chyba nawet Kubie było łatwiej sie dziś zebrać niż mi ![]() Lousanne, BordAna będzie dobrze! Trzymam kciuki za to ! 19natka super siusiaczkowe zdjęcie ![]() Noair jeśli nie czujesz sie na siłach iść do pracy to gin napewno przedłuży Ci l4 - nie martw sie na zapas ![]() Danika mój P wybiera się na koncert z połową rodzinki prawie ![]() Grennie ja to samo - od razu chwaliłam się mamie ![]() Anciaahk gratuluję synka Super, że wszystko w porządku! ![]() MałgosiaM8 a Tobie gratuluję ruchów
|
|
|
|
#1197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszcze tym, ktore wstaja o 7!Myslalam, ze choc troche przytyje ale na razie nic a nic... |
|
|
|
|
#1199 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do imienia to u nas jest problem bo mojemu tż nie podoba się żadne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spodnie kupiłam w ciążowym w plazie, a stanik w esotiq w Fokusie - 65zł. Niestety na moje wymiary nie ma tanich biustonoszy Cytat:
Mamuśka mi dzisiaj okna umyje Ale za to ja jej muszę przepisać pracę licencjacką
|
|||||
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Natko ja bym się nie sugerowała tym że Twój gin to Piotrek .. wg mnie to nie ma nic wspólnego i jak Ci sie imię podoba, to dlaczego nie
![]() No to spodnie kupowałaś tam gdzie ja A stanik kupiłas zwykły czy taki wygodny, ciążowy?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

Najgorsze to odklejanie łożyska 

I nie mogę się od nich uwolnić...
A co do chłopczyka w poczekalni to masz rację - chłopaczki są super
no ale na razie mam nadzieje ze nie bede musiała tego sprawdzac, moja mama nawet nie wie ze jestem w ciąży i do kwietnia sie nie dowie

Więcej optymizmu bo twój maluch czuje ten podły nastrój i też mu jest smutno 
za dzisiejsze wizyty.
Szczególnie po tym, że moja szefowa jest bez wyobraźni i mam już serdecznie dość tej całej szopki. W czwartek mi jeszcze powiedziała z wyrzutem, że ma nadzieję, że nie wybieram się na L4 
Oby to nie było jednorazowe.
Potwór nie jesteś 

lepsze niż reklama calzedonii