|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Hej Dziewuszki, ja pomimo brzydkiej pogody wyszlam z domu, bo jak zaczelam czytac w necie to znowu wlosy zaczely mi wypadac z nerwow...o jakiejs hipotrofii juz sie naczytalam...Poszlam na pocieszenie kupic dla synka na zmiane przescieradelka do wozeczka i do lozeczka, jutro sie Wam pochwale
![]() Weredka ale sliczna dzidzia andziot no chyba synus nie odziedziczy dlugich nog po mojej rodzinie ale krociutkie po rodzinie mojego meza, czy jeszcze nie wszystko przesadzone :rol leyes:Cytat:
Cytat:
![]() np uciekam myc zabki i spac, bo czarne mysli mnie wymeczyly
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł!
gratuluję udanych wizyt ]Princi głowa do góry ![]() Dziewczonka ![]() ja dziś byłam na usg i jest wszystko dobrze. Marcelek pozostał Marcelkiem z jednej strony dobrze, bo wolę, żeby urodził się mniejszy. mam tyle ubranek na 56 pochwalę się zakupami kosmetycznymi wkładki laktacyjne rossmann 14,99 50szt mydełko bambino rossmann 1,49 hipp szampon rossmann 10,99 krem pielęgnacyjny bambino ok 7zł a i uwaga na allegro sudocrem 250g za jedyne 27,20zł z przesyłką! czekam aż przyjdzie coś jeszcze myślicie dokupić z kosmetyków dla synka? no oczywiście sól fizjologiczna, ale chyba styka?
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-21 o 23:02 |
|
|
|
#1533 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam siły cytować Was wszystkich, bo nadrobiłam ponad 10stron i zasypiam. wybaczcie
|
|
#1534 |
|
Rozeznanie
|
ja tez robie papaap
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
sania To ja w moim uporządkowaniu wkleję Ci moją listę
![]() Za apteki: Octenisept 50ml gaziki jałowe 10x10 - 10szt. Linomag maść 30g Bepanthen maść 30g Alantan plus maść 30g Physiodos, sól fizjologiczna 12szt.x2 Infacol 50ml Kosmetyki: Nivea baby Nutri Sensitive żel/szampon - po 1 mies. życia Nivea baby łagodne mydło pielęgnujące - od 1 dnia życia Nivea baby oliwka Nivea baby aksamitne mleczko nawilżające Nivea baby puder Nivea baby Nutri Sensitive krem nawilżający Tyle
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-21 o 23:36 |
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dobranoc
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co ci na raz alantan, bepanten i linomag?jak alantan to nie linomag a bepanten hmmm zbytek
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-21 o 23:52 |
|
|
|
|
#1539 | |
|
Rozeznanie
|
Nie było mnie cały dzień i miałam do nadrobienia 12 stron
![]() ale jak zwykle wszystko grzecznie przeczytałam Jak czytała to trafiłam na te pomidory i tym sposobem o 00:15 zjadłam 4 kanapki z pomidorkiem. Cytat:
Moniqac jak mi się coś takiego robi na dłoniach (najczęściej od zmian temperatur, jak zapomne na wyjście posmarować rąk kremem lub właśnie od długotrwałego moczenia w detergentach - wtedy mam wrażenie, że skóra między palcami jest przesuszona i taka jakby "obszczypana") nakładam na nie na noc maseczkę do dłoni i zakładam bawełniane rękawiczki. Na ogół już po jednym razie jest efekt. Po takiej "przygodzie" na ogół długo pamiętam o codziennym smarowaniu dłoni kremem i używaniu detergentów w rękawicach No i znowu się nie spotkałyśmy, ale dzisiaj szkoła rodzenia trwała krócej, puściła nas już o 18:40 do domku. Andziot ślicznie wyglądasz Agnieszka_pe mam nadzieję, że synek już czuje się lepiej. No naprawdę jakiś pech cię ostatnio prześladuje. Chyba już czas, żeby się to odwróciło, teraz powinien cię spotkać cały wagon szczęśliwych zdarzeń Dziewczonka trzymam kciuki, żeby malutka jeszcze troszkę poczekała ![]() Mattalewar gratuluje dobrych wieści i skoro chcesz rodzić sn, to życzę, żeby Edzik się obrócił ![]() The_sania gratuluje udanej wizyty
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja już od 4.10 nie śpię... już po prysznicu jestem ![]() Wczoraj się nie dodzwoniłam i pojechałam ale dr ma wolne i moja wizyta dopiero jutro. Jak młody wstanie to idę na badania, postać sobie z moherami w mega długaśnej kolejce ![]() ![]() Wczoraj dobrze się czułam, skurcze były oczywiście ale nie aż tak bolesne. Nasilały się jak wstawałam z łóżka, a dzisiaj od rana już czuję jak mnie piecze ten uroczy ból w podbrzuszu... Jestem już głodna. Dziewczyny wszystkie wczorajsze brzuszki sweet ![]() Lina też ![]() Atiz ale baba będzie dorodna ![]() Princi nie denerwuj się tak...i dziwię się, że dalej grzebiesz w necie, po co? Kasia i Eweska miały prasowanie, dziewczyny możecie przyjechać do mnie? ja jakoś nie mogę zaprzyjaźnić się z moim Azurem. A mam jeszcze tyle prania... Matal Ty już zwarta i gotowa? jeszcze tylko pokój i witamy małego. O filetach się nie wypowiadam... Paulizia zdrówka Anula żeby Twój dzionek był dzisiaj lepszy ![]() Katarzynka wszystkie ciocie dumne z tych 3 cm ![]() Mary ja ostatnio nie mogę oglądać Uwagi jak puszczają o tych zwierzakach... Grazin u Ciebie też dobrze?! no ba przecież musisz dowieźć młodego na koło, nie? ![]() ej ja chyba nie dam rady bez śniadania.... No i wszystkim życzę miłego dnia ![]() Idę powąchać sobie coś z lodówki...
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-22 o 05:57 |
|
|
|
#1541 |
|
Rozeznanie
|
Kwiatecek mi urosły z B na duże C, sutki większe jakies taki i ciemne bardzo.
bzyczka1 termometr mierzy temperaturę dobrze, sprawdzałam ze swoim starym rtęciowy, różnica 0,1 stopnia była. Nie jest to jakiś super wypas ale raczej ok, w przyszłości chce kupić Brauna ale na razie za dużo wydatków. matallewar co do kłótni jak na koniec wyszło na lepsze to się opłacało ![]() Paulizia duuuużo zdrówka, mam nadzieję że po nocy lepiej ? Siasiek ja tez tak nie śpię już dzieńdoberekJa dziś w planach mam spacerek dłuższy ma być śliczna pogoda. Miłego dnia....
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Wiosna w pełni, słońce świeci a ja nadal mam jesienny humor No nic, może w końcu wszystko odwróci się w dobrą stronę, może... ![]() Co do maty to ja na pewno będę chciała kupić. Już dawno o niej myślałam i słowa naszych dziewczyn tylko potwierdziły, że to fajny wynalazek ![]() Mi piersi trochę urosły ale nie są ogromne zawsze miałam raczej mały biust i jakby mi został taki jak teraz byłabym bardzo happy bo są idealne jak dla mnie. Nie za duże, nie za małe Tylko się boję, że po ciąży i karmieniu zmaleją i wrócą do stanu poprzedniego
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() w Łodzi słonka nie ma jeszcze może później wyjdzie![]() nocka spokojna, mąż dał mi się wyspać w końcu i nie rozwalał się na całym łóżku a Zuźka nie kopała w sam dółw leclercu są pomidory za 7 zł (Łódź), a ja kupuję na rynku za całe 3 zł są bardzo dobre24kasia86 mam info co do szpitala trzeba wziąść (Madurowicz) jedna dziewczyna tam rodziła ponad miesiąc temu więc na PW wysyłam
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2011-03-22 o 08:24 |
|
|
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Obraziłaby się za to stwierdzenie.
Taka piękna pogoda za oknem, a ja od rana mam skopany humor. Mąż potrafi mnie wnerwić dokumentnie. Wybierał się rano do pracy, nie dość, że wstał o 6.30, to się tarasił tak, że mnie obudził. I do tego ta gadka, że on jedzie tylko na kilka godzin, bo dziś szkolenie, a faktycznie robotę zaczyna dopiero w czwartek. A miał zacząć 1 marca... Do tego czasu mógł jeszcze spokojnie w poprzedniej pracy robić i przynajmniej byłaby normalna wypłata. A teraz jak dostanie 200 zł na 10 to będzie wszystko... A opłaty zrobić trzeba. Na dodatek jak siedział prawie 3 tygodnie w domu, to nic nie zrobił. Wczoraj prosiłam go, żeby umył gary w zlewie, bo nie miałam siły już przy nich wystać... Jak można się domyślić, gary nadal tam są i czekają aż się nad nimi zlituję. I odpoczywaj tu człowieku... |
|
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mam zaraz rozmowę ze stażystką do siebie - lubie takie rozmowy . wredna jestem .Siaśku żeby było OK. mnie na poczcie taki skurcz złapał że masakra, znowu go czuje to chyba zaczyna się taki okres że jak czuje skurcz to spoglądam na zegarek .Agnieszka.M - zapomniałam !!!!!!!!!!! zapomniałam że jest w poniedziałek sr jakby coś mówiła ważnego możesz mi wrzucić na pw? .to narazie tyle - lece na rozmowę i będę Was nadrabiać - co te kilka ostatnich dni w pracy robią z człowieka - mam taki luz że szok (obym nie zapeszyła sobie).
|
|
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dzisiaj pełne słońce, a ja już z rana podniesione ciśnienie mam, mama na urlopie , my we dwie w domu nie możemy za długo przebywać , a jeszcze się dowiedziałam rano że ona wypisała sobie dwa tygodnie urlopu na termin mojego porodu nie wiem co to będzie z dobrych wiadomości pochwale się że dzisiaj najprawdopodobniej zostanę ciocią moja siostra leży na porodówce
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynka czy chłopiec?To mama dzisiaj ze wzgledu na siostre urlop wzięła ?
|
|
#1549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a mama wzięła urlop bo musiała wykorzystać stary i miała taką nadzieję że siostra w tym czasie urodzi , tyle że to ja mieszkam z mamą a nie siostra
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomoc mamy na pewno się przyda i może nie będzie tak źle
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się słonecznie ..
nocka ok mężula jeszcze nie ma tak zawsze jest wyjeżdża na dzień i zawsze coś wypada że w sumie nie ma go dwa albo i dłużej !!!!1 tym razem mechanik u którego przy okazji zostawił samochód żeby klocki wymienił znalazł jakąś niezbędną rzecz do wymiany i ona dopiero będzie o 11 nie wiem czy dziś za okna się nie wezmę bo mnie już straszecznie drażni brak widoku ![]() słońce świeci ale rano szron na samochodach jeszcze jest ... wyschła jedna patria ciuszków dla Gabryśki, tylko kto to wyprasuje ??????? ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- zosiaaa Gratulacje
|
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
moniak mam nadzieję ze będzie tak jak piszesz
![]() andziot nie gratuluj jeszcze bo mały jest dopiero w drodze
|
#1553 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ale piękna pogoda, otworzyłam okna i o dziwo ciepło jest, super, aż się od razu wszystkiego zachciewa ![]() Ale zaraz robię kawke i jeszcze chwilke posiedzę i później do roboty :P |
|
|
|
|
#1554 | |||
|
Zakorzenienie
|
DZIEN DOBRY
\ ja jestem nieprzytomna spalam, zasnelam szybko ale vco godzine zmiana pozycji i siku no masakra a mala od 7 rano szaleje po nbrzuchu skurcze mzm do tego tz sie zastanawial co ona tam robi musze troche popracowac pozniej bede prasowac ![]() Cytat:
jeszcze troche to beda za 1,5 ![]() a wtedy andziotku nie bedziemy miec ochoty na pomidory w smietance Cytat:
![]() Cytat:
masakra prasuje na raty
|
|||
|
|
|
#1555 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim brzuchatkom
Ja od 6-tej nie spie, maluszka aktywna w nocy, nie dala mi dzis pospac niestety .Ale wiecie co, caly czas jak ja czuje, to chce mi sie usmiechac. Jak sobie wyobraze, ze tam siedzi taki maly czlowieczek, i wymachuje lapkami, cwiczy kopki ...Paulizia, mam nadzieje, ze zdrowiejesz i dzisiaj juz lepiej sie czujesz? Cytat:
Powodzenia u lekarza, oby mohery ustapily ci kolejki .Cytat:
, podrosl o 2 numery i nie obrazilabym sie, gdyby tak juz zostalo...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaa, prawie bym zapomniala. Wstawiam aktualne zdjecie brzucha (fotka swiezutka, z wczoraj wieczorem, 34 tydzien) , Nadia pozdrawia was wszystkie
|
||||
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
To kciuki za siostrę ![]() Camomile Śliczny Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-22 o 09:37 |
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Przede wszystkim chcialam Wam podziekowac za zyczenie zdrowka, bo bardzo mi sie to przyda Lepiej nie jest. Dzwonilam do poloznej no to kazala mi brac Paracetamol czyli lek na wszystko. Wlasnie przechodze etap pocenia sie W nocy o 2 wzielam pierwsza tabletke Paracetamolu... gdyby nie to to mialabym pospane. W ogole spac nie moge tak mnie bol meczy. Cos okropnego. I najlepsze, ze temperatury nie mam. 13 lat nie mialam temperatury i teraz tez nie... chyba wolalabym miec, bo bym spala przynajmniej, a tak to odczuwam wszystko i juz jestem na skraju wyczerpania... Camomile sliczne mieszkanko Nadusi
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Camomile zgrabniutka mamuśka z CIebie
okno salonowe umyte ![]() na więcej na razie sił mi brak ![]() ale przynajmniej w salonie wiosnę mogę już oglądać ![]() zaraz idziemy "papa" |
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wspolczuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

:rol leyes:

po co ci na raz alantan, bepanten i linomag?
a bepanten hmmm zbytek

No nic, może w końcu wszystko odwróci się w dobrą stronę, może... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zawsze miałam raczej mały biust i jakby mi został taki jak teraz byłabym bardzo happy bo są idealne jak dla mnie. Nie za duże, nie za małe
może później wyjdzie
to chyba zaczyna się taki okres że jak czuje skurcz to spoglądam na zegarek