|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Jak D miał tam wypadek samochodowy ( zabrany karetką do szpitala ) to mu paracetamol kazali brać i wypisali do domu
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Dobrze, że u Was wszystko ok ![]() Ja wczoraj byłam na badaniach okresowych-oczekałam się w kolejce 2h Po południu też mam okulistę, ale to już idę do swojego-będę miała badane dno oka-tzn.tak mi się wydaje, bo lekarz ma się określić, jak mam rodzić-czy SN, czy CC. Za tydzień poznamy już płeć Poza tym dół i deprecha, jest coraz gorzej-mam dosyć. Sytuacja z moimi rodzicami mnie przerasta-niby jest ok, ale to tylko obłuda i kłamstwa. Jeszcze mąż twierdzi, że trzymam ich stronę, ale tak nie jest, po prostu czasem powie coś z czym się nie zgadzam, mam do tego prawo!!!Nie mam zamiaru go do nich przekonywać, po tych wszystkich rzeczach, które się wydarzyły....BOŻE kiedy to się skończy ![]() :pro si:
|
|
|
|
#394 | ||
|
BAN stały
|
Witam
![]() trzymam kciuki za wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie te szczurki są śliczne i cud że nie kupiłam go wczoraj na wystawie Króliki to mój mąż powie że " ale ty będziesz sprzątać " i tyle by było a zwierzaki lubi, u siebie dawniej miał zwierzyniec i po prostu tęskno nam za zwierzakami. Chcemy zacząć od mniejszych zwierząt
|
||
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
bella bedzie dobrze nie ma co się stresować
![]() ja do internisty nie ide bo nie mam po co 4 mies przed porodem musze sie do poloznej zapisac
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka a nie mozecie go jakos przekupic, zagadc aby wzial lek
z moi to skutkuje
|
|
|
|
#398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na serio to wytrwałości kochana i zdrówka dla Was [QUOTE=youyou;25882519]hej mamusie ![]() Ja mam dziś wizytę na 16 więc prosze o trzymanie kciuków ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na te nieszczęsne wypadki też ma niestety wpływ antykoncepcja, często jest tak że kobieta się zabezpiecza tabletkami w między czasie bywa tak że mało odwiedza gina pod kątem sprawdzenia czy wszystko jest ok, bo idzie tylko po recepte, a potem chce zajść w ciąże i są problemy... Niestety znam dużo takich przypadków ![]() Cytat:
Cytat:
Polecam Wik taki krem którym się smaruje klatkę piersiową i koło nosa i na czole, świetnie pomaga oddychać. Wiem co przechodzi boroczek, bo Ja miałam to nie dawno ![]() Cytat:
no i potem króliczek był tatusia ~~*~~ Co do pracy kiedy czułabym się w niej doceniona, to pewnie bym siedziała w pracy właśnie teraz... no ale nie raz oczy się za późno otwierają. Ja nie narzekam na siedzenie w domu, dostałam maszynę od czasu do czasu cos uszyję i uwielbiam gotować No i oczywiście WIZAŻ co jakiś czas trzeba tu zaglądać bo potem tyle stron do nadrobienia
|
||||
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
CrazyMachine gratuluję wczorajszej wizyty ![]() Zanka to niedobrze u Ciebie, jak nie chce lekarst brac... youyou, bella za dzisiejsze wizytyOliweczka nie wiem co tam sie u Ciebie dzieje, ale trzymam kciuki żeby się wyprostowało, bo teraz to Tobie stresować się nie wolno! Zmalowana ma chyba kontakt z Nerolą, wiadomo co u niej? Miłego dnia |
|
|
|
#401 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Po prostu nie bo nie Muszę czekolady, więc ktoś sobie zrobi spacer... i to nie będę ja
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam o najważniejszym !
Wczoraj przez przypadek z głupoty weszłam na allegro i zaczęłam sobie oglądać dresiki, bo któraś z Was wystawiła tą świetną krówkę i znalazłam taki piękny brązowy z H&M a ta firmę po prostu uwielbiam ![]() Co prawda pisze że to dla chłopczyka, ale jak się okaże dziewczyną założymy piękną błękitna opaskę na główkę i będzie wyglądała sportowo. Tak więc to mój PIERWSZY zakup dla dzidziusia ! ZARAŻACIEEEEEEE!! |
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
hej
witam wszyskich.ja dopiero wstalam jestem na l4 i pobyczyc sie lubie od czasu do czasu tym bardziej ze malenstwo w brzuszku szaleje zjemy cos i idziemy na dwor pokrecimy sie troszke byczka odwiedze bo nasza mucka(w sumie to tesciow nie nasza) dwa tygodnie temu sie ocielila oj zycie jest piekne
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam 3 króliczki miniaturki, przez jednego to nawet leżałam w szpitalu bo ugryzł mnie w palec i jakieś zakażenie się w darło do kości, ale nic strasznego. Wszyscy chcieli ją udusić że takie coś mi zrobiła, a gdy Ja leżałam w szpitalu tato mi mówił, że królik nie chce jeść, pić i w ogóle wychodzić z klatki, chyba czuła że coś jest nie tak ze mną, potem miałam dwa siusiaki to takie zboczeńce nie daj Boże miałaś wyciągniętą nogę to już była zaatakowana przez króliczka bo on miał ochotę Ja kocham zwierzęta i mogłabym mieć ich masę, ale niestety wiem że jakbym kupiła sobie teraz królika np to on nie ma nawet gdzie pobiegać w domu, bo mam same panele a na panelach z doświadczenia wiem że się będzie ślizgał, a po za tym czekam na moment aż dostanę wymarzonego psa |
|
|
|
|
#405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
udanego polowania![]() http://www.maan.bielsko.pl/firma.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta
za wszystkie wizyty
|
|
|
|
#407 |
|
BAN stały
|
![]() zostawic Was same na kilka dni to trzeba szukac nowego wątku, zatem witam w kolejnej juz czesci mamuski i przepraszam ze Was tak zaniedbałam, miałam ogolnego doła i nie chciało mi się nic, ale teraz to nadrobie
|
|
|
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Witam w tak słoneczny dzień - nareszcie i u mnie słonko
![]() Cytat:
Wiem że to brzmi brutalnie ale ja nie potrafiłam połknąć ogromnej tabletki jeszcze do niedawna i w zasadzie zawsze miałam antybiotyk w zastrzyku ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Obudziłam sie dziś z katarem w miom przypadku to jedyny minus wiosny .Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Zaneta śliczny dresik ![]() Zanka zdrówka dla Filipa |
|
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
youyou, bella
![]() U mnie pięknie świeci słoneczko za oknem i z chęcią poszłabym na spacer, ale nie lubię tak sama maszerować Dlatego też biorę się zaraz za pranie pościeli.Bartessa a co to za doły? Ale dobrze, że już po i powróciłaś. Nerolka gdzieś jest? Mam nadzieję, że to tylko kłopoty z komputerem
|
#411 |
|
BAN stały
|
no znam ten ból jak dzieciak nie chce przyjmowac leków, moj maly o do tego stopnia ze nawet nie chce syropu slodziutkiego pic, antybiotyk na chama ze strzykawki do buzi albo do butli z mlekiem bo innego wyjscia nie ma. inhalacje przez sen zeby sie nie obudzil bo inaczej to bedzie ryk niesamowity, nawet nosa wydmuchiwac nie chce... ciekawe po kim to takie uparte
![]() zastrzyki dla malucha są szybciej dzialające, chwile poplacze i juz, jak nie wymyslisz na niego sposobu to powiedz lekarzowi i popros o zastrzyki, dobrze miec zaufaną znajomą pielęgniarke, moja sąsiadka np mojemu malemu robila zastrzyk za 4 zl bo normalnie biorą okolo 10 zl, a jak masz serie to troche wychodzi dodatkowo... co prawda jezeli chodzisz normalnie a nie prywatnie to Ci sie to przysluguje na kase chorych.. ale ta nasza stara to szkoda gadac wogole.... No Zanka niech Ci się maly kuruje
|
|
|
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już zaliczyłam okuliste i wszystko jest w porządku moge rodzić SN . Ciekawe jak będzie u Ciebie napewno też ok
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
dołaczam do niewyspanych
dziec budzil sie co 2h, w koncu popuscił w portki i sie poryczal (drugi dzien bez pampersa noca, wczoraj sie zsikal, dzis juz tylko popuscil lekko), szybko go na nocnik zaprowadzilam, rpzebralam spodnie i po krzyku. narzeka tylko na ból gardla, psiknelam hascoseptem i spal. maż ma rotawirusa wiec mnie wybudzal łązeniem do wc... podobno malemu sie zaczelo od rota a od wymiotow zdarl gardlo i stad sie angina wziela... a mnie boli gardlo, pije herbate z miodem, mam jakies cukierki olbas, zobaczymy jak bedzie... ja planuje pracowac jeszcze z dwa miesiace. nie mam klimy w biurze, a okna na południe, latem tu jest temperatura nawet 35 stopni, to mam gdzies kiszenie sie tu... zanka - ja mojemu wmuszalam lek i straszylam ze go gardlo bedzie bolalo nadal... skutkowalo (ma prawie 3 lata, chyba twoje tez...) mam strzykawe do lekow i to dobry patent. ale mozna tez z piciem dawac jak pije. |
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam 1.04 wizyte i mam nadzieje ze poznam wkoncu plec ![]() Monia Zanki mały ma 2 latka od jest 3 mies starszy od mojego ja posprzatałam caly domek podłogi pomyłam , odkurzyłam.A Oli zazyczyl sobie bulke -caly dywan w okruszkach a teraz chrupki wysypal na podloge Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-22 o 10:52 |
|
|
|
|
#415 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ano taka jakas melancholia mnie dopadla, ostatnio wogole nienajlepiej się czulam, tu straszą japonią tu wojna, nie poczekają z wybuchami az urodzimy chociaz ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- widac juz was wiosne? u mnie nie ma ani jednego zielonego listka, szukałam wszedzie i nic
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
dobry znowu słonko za oknem
![]() to napiszę troszkę do Was i zmykam z grabiami do ogródka znaczy do tego miejsca, które mam zamiar przekształcić w ogródek przeprowadziliśmy się i od jakiś 7 lat nie było tam koszone jakiś stary króliczok ta stoi stare okna i długa trawa uuuuuu będzie się kurzyło i jeszcze muszę wyciąć stare torki ![]() Ewessa ja miałam szczurzycę Wishy się nazywała i była cudna najcześciej siedziała u mnie w rękawie albo pod arafatką jak miałam na szyji chodziła ze mną wszędzie królika mam takie z uszkami klapniętymi ale uwaga uwielbia gryźć kableBeatko no to bajka jak zeszła taka skórka to prawidłowo jak będziesz smarować regularnie nawet jak już nie będzie świerzbić to nie będzie żadnego śladu tylko wysmaruj całą tubkę ![]() brumek, jacieee, zmalowana, crazymachine super że wizyty udane Brumek co do takich określeń miłych lekarskich to mnie lekarz zapytał jak się czuję to ja mu z bananem na ustach, że fantastycznie a doktor na to konsternacja "oooo jaka miła odmiana po tylu narzekaniach"Dusia no dla mnie to jesteś w 20tc ja w od wczoraj 26![]() Bella, youyou trzymam za Was mocno będzie dobrze Nerola nie wygłupiaj się gdzie jesteś ??? nie ładnie nas straszyć!!!! hallooooooo ![]()
|
#419 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
dzień doberek, u mnie znów pięknie świeci słońce
jak ja tęskniłam już za taką pogodą.. humor popsuł mi tylko bąbel na ustach, z którym się obudziłam no ale mały miał dopiero 12 tygodni więc bałam się wszelkich specyfików. za udane wizyty i za dzisiejszeAgaGuernsey- udało Ci się zdobyć próbkę podkładu? Jestem ciekawa, czy Ci podpasował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
normalnie czasem jak się przewracam z boku na bok to iście to nadludzki wysiłek, rzeczywiście tak, jakby mięśnie brzucha wzięły sobie urlop na czas ciążyCytat:
ja rzeczywiście schudłam w ciąży i teraz uważam, że wyglądam ok- brzuszek mam całkiem normalny jak na początek 6 miesiąca, a poza tym całe ciało nieco zeszczuplało i zamierzam utrzymać ten poziom do samego końca żeby potem nie musieć zrzucać nadwagi bo ja niestety mam tendencję do tycia a tu w końcu w ciąży wyglądam ok. I jem normalnie, nie głodzę się, wcinam to, na to mam ochotę, chociaż przyznaję- na słodycze nie mam w ciąży ochoty (no, poza lodami ) a zawsze byłam łasuch no i jem mniejsze porcje niż przed ciążą ale to dlatego, że więcej zwyczajnie nie mogę zmieścić- tak jakby mi się żołądek zmniejszył w I trymestrze przez te awersje pokarmowe. No a teściowa za każdym razem jak dzwoni to z tekstem "no ale jedz więcej", nosz.... Cytat:
dlatego poszłam na L4 mimo, że nie miałam problemów typu konieczność leżenia itp. Pracowałam do 20 tc i uważam, że wystarczająco. Teraz to zwolnienie traktuję jako "święty" czas dla siebie, dla przygotowanie się do nowej roli, do tego, żeby odpocząć, nabrać sił. A że przy okazji weszłam w rolę kury domowej? W ogóle mi to nie przeszkadza. Mam generalnie trochę inne podejście do życia, do pracy. Gdybym miała tylko taką możliwość, gdyby realia były inne, nie miałabym żadnego problemu z tym, żeby zrezygnować z pracy a zająć się domem i dziećmi. Tylko narazie ze względów finansowych jest to awykonalne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
rozpisałam się z rana jak wariatka a tu słoneczko za oknem, zabieram brzuszek na dłuuuugi spacer
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamusie!!!
I ja sie melduje w nowej czesci. Troche Was zaniedbalam, ale obiecuje poprawe. Ja wizyte mam 7 kwietnia. Mam nadzieje ze dowiem sie kto w brzuszku mieszka Lece nadrabiac. Milego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

Jak D miał tam wypadek samochodowy ( zabrany karetką do szpitala ) to mu paracetamol kazali brać i wypisali do domu

4 mies przed porodem musze sie do poloznej zapisac

i przepraszam ze Was tak zaniedbałam, miałam ogolnego doła i nie chciało mi się nic, ale teraz to nadrobie 
w miom przypadku to jedyny minus wiosny .
Dlatego też biorę się zaraz za pranie pościeli.