|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Przemkowi kaszkę robię ze 180 ml wody... A kaszkę robię gęstą...
![]() Tak spróbuję z tym mlekiem... stopniowo idę spać już ![]() Jutro ciężki dzień ![]() kolorowych snów
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
Chyba przejadę się w week do Factory (tylko muszę kogoś z autem namówić )bo tu u mnie ) się nie chciałoWziąć Ci? u mnie jest dużo...a będzie okazja żeby się spotkać ![]() ale suuuuuuper jak ja tego nie lubiłamMiramej cieszę się że wyniki jałowe Ola Unhola zdrówka a gdzie się podziewa p4w? odezwij się Kobieto!
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-21 o 21:31 |
|
|
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Ada ja nie wiem jaka jest różnica między sokami, bo moja Zośka w ogóle nie lubi-pije albo "swoją" herbatkę, albo rozrobiony sok, a ostatnio bardzo polubiła zwykłą wodę. Cytat:
![]() Wiecie co złapałam się na tym, że jak widzę na zdjęciach (bo w pobliżu siebie nie mam ) takie maluszki, to strasznie się rozczulam Ale też nie mam siły![]() Taaa.... Coś pusto dzisiaj ![]() Piję sobie Łomżę , a co.
|
|
#1384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kombinuje, żeby do nocnika nie robić ![]() Cytat:
Tylko najpierw musi przestać uciekać z nocnika ![]() Kuba już nie jada kaszki ![]()
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też! Nie znoszę tego, na szczęście mnie nikt nie molestował o to. Tak samo jak zaglądania do wózka przez prawie obcych i określenia fasolka ![]() Właśnie . HALOOOOOO......Olaaaaa... ..
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I wcieło mi jakieś cytaty... A co do soków... To Basti jak by mógł, to by tylko pił... staram się mu miksować owoce i rozcieńczam wodą. Czasem dosłodzę miodkiem. Ale nawet jak mu wodę dam to całą szklankę wydoi ![]() U nas też staje przed lodówką, krzyczy "papuuu", otwiera, i krzyczy "jajoo". Kiedyś byłam w pokoju i słyszę że otwarł lodówke i krzyczę do niego żeby zamknoł, a on mi papuuu... zaraz słysze że lodówka sie zamkła, i biegnie. Staje w drzwiach z jogurtem i mówi mama papu... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ola zdrowka kobieto
![]() Cytat:
ale i tak sciaga bo sie bawi spinka, dzisiaj chyba z 20 razy spinalam i powtarzam w kolko ze ma nie sciagac bo pieknie wyglada w spietychWerka juz dawno je deserki na krowim, mleko modyf. pije wprawdzie na dobranoc ale manne, platki ryzowe, owsianke robie na krowim tylko ze moja panna rzadko juz je takie dzieciowe jedzenie Cytat:
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Tru,pytałaś o Svi, tak więc w wyniku sprzeczki opuściła nasze grono
ale wpada czasem na 2 słowa.Cytat:
Wybrałam szaro czerwone adidasy adidasa.W większej części są z siateczki,troszkę ze skóry ?Cieplo kilka dni a nasze buty już 2x w pralce były, i dojrzałam, że po spacerze z mężem jest jakaś plama dziwnego pochodzenia, która nie chcę zejść.Traktuję ją tym i owym i zmienia powoli kolor ![]() weź,plis ![]() Ja tam jestem za, nawet bez pretekstu Dam, dam choć na razie to jest ciąża spożywcza Znów mam problemy z "dwójeczką" Bosheeee, za jakie grzechy.Jeszcze dziś gin pow, że koniecznie muszę co dzień, koniecznie!!!! Więc się okaże czy podołam. Tym miłym akcentem żegnam się, dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moge zapytac dlaczego bedziesz miała USG genetyczne? Twój Gin wszystkim zaleca? ![]() Cytat:
Skład soku jest ok Lubi pic wszystko oprócz mleka (dobrze,ze chociaz nadrobi jedząc inny nabiał - żółty ser uwielbia). A kaszki na mleku krowim juz dawno mu nie robiłam. Kiedys zrobiłam płatki ryzowe na mleku to nawet powąchac nie chciał.
|
|
|
#1391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi też na kolekcji nie zależy...jedne które mi się podobały za 49 były tylko w rozm. 21 i 26 więc pytam Panią grzecznie czy będą inne rozmiary...a ona na to że raczej nie bo to model sprzed 4 latdooooobra jutro wlece i wezme...i się umówimy na przekazanie łupu![]() ![]() P.S. Spożywczą to se moją mogę też podotykać hehehehe to i o Twojej grubszej sprawie będziemy gadać ![]() Cytat:
na usg genetycznym gin mierzy przezierność i sprawdza kość nosową by wykluczyć zespół Downa
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-21 o 22:31 |
|||
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-03-22 o 07:26 |
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale testu PAPA nie miałam, stąd moje pytanie. (trochę nie tak sformułowałam wczesniej pytanie)
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2011-03-21 o 22:47 |
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
p4w
![]() *** Dobranoc
|
|
#1395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jasne że możesz. Nim odpowiem to tu urywek zacytuje :" Skierowanie na badania prenatalne to nie przywilej przysługujący tylko niektórym kobietom ale prawo do pewnej informacji, które przysługuje wszystkim przyszłym matkom! Takie prawo daje im ustawa z dnia 7 stycznia 1993 roku o planowaniu rodziny, ochronie płodu ludzkiego i warunkach dopuszczalności przerwania ciąży, która mówi:..." tu całość http://www.badaniaprenatalne.pl/praw...nia_prenatalne Dziś go zapytałam, czy kieruje mnie profilaktycznie czy ze względu na poronienie i szybką kolejną ciążę, to powiedział wprost, że inni kierują swoje pacjentki, to dlaczego on mnie miałby nie wysłać. Dodał też że to też przez wzgląd na moją zażyłą znajomość z położną,która u niego pracuje. Tak szczerze, to mam obawy przed tym badaniem, bo koleżance wyszło wysokie prawdopodobieństwo że syn jest obciążony Downem, a urodził się zupełnie zdrowy. Jedyne co w tym mnie cieszy, to to mega dokładne usg na wypasionym sprzęcie w najlepszej klinice. Z Laurą przezierność i kość nosową sprawdzał u siebie w gabinecie. Pewnie nie odważyłabym się zapytać o to, ale jak daje to biorę. Cytat:
Ok Jadłam Kolejną miksturę zaparzyłam już na rano, żeby na czczo wypić zaparzone śliweczki.Wczoraj to w ogóle odstawiałam...postanowiła m że przed wizyta muszę! bo jak wejdę na wagę to padnę ![]() Wypiłam siemię lniane jak co dzień, kieliszek oliwy z oliwek,litr maślanki, bakalie i się udało ![]() Czy ja już mogę się odspawać od kompa? wygońcie mnie!!!!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi bardzo
Cytat:
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
p4w, smutne to co piszesz
Bardzo Wam współczuje, przytulam mocno
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie ostatnio otworzyli Smyka i widziałam tam kilka ubranek w fajnych cenach![]() żeby mikstura zadziałała![]() do łóżka teraz Ty mnie, bo jutro muszę wstać jak zwykle
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno wszystko bedzie dobrze. Kasiu, czyli przezierność bedzie sprawdzał inny lekarz? dobrze zrozumiałam? O czym innym myślałam a o co inne zapytałam ![]() ostatnio jakaś zakręcona jestem
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1400 | |||||
|
Zakorzenienie
|
U nas byla dzis piekna pogoda, wiec zaliczylismy dwa spacery,wypralam i wysuszylam dwie pralki prania, ugotowalam obiad, zrobilam pasztet z soczewicy oraz oczywiscie Antonio, Antonio, Antonio i tak nam dzien minal . Dzis Antos wykonal swoja pierwsza rozmowe telefoniczna . Dorwal telefon domowy, a tam w ksiazce telefonicznej na pierwszym miejsuc jest numer tatusia, wiec jakos sie tam dostal i zadzwonil. Maz sie zdziwil, mnie akurat nie bylo, bo bylam na poczcie i pomyslal, ze to ja, a tam mu sie odzywa Antonio ze swoim "halo" i tekstem w jezyku Antosia ![]() Na wiosne ma 23, ale ma jeszcze troche zapasu w bucie ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() ten, ktory kierowal powinien wytlumaczyc na czym polega zabieg i wytlumaczyc, jak sie do niego przygotowac ![]() wspolczuje super Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, a i tak zazwyczaj zostawia. Teraz daje tylko czasamiAda ![]() Cytat:
ciesze sie bardzo, ze wszystko w porzadku ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Wszystkim dziekuje za komentarze p4w przyjmij wyrazy wspolczucia
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-03-22 o 00:26 |
|||||
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi Dobranoc
|
|
|
|
|
#1402 | ||
|
Wtajemniczenie
|
super! Cytat:
tylko gorzej bo mojemu małzowi się nie chce i lata tak w rozpuszczonych, teraz ok ale jak będzie cieplej musze go jakoś zmobilizowac ![]() Cytat:
![]() Zuzę przedwczoraj wysypało na całym ciałku, ale to pewnie po szczepieniu, temp tez miała ale tylko 37,5 wczoraj juz było OK uffff ale buzie ma znów brzydką ![]() narazie smaruje oilatum bo maść robiona nie pomagała no i mu pokazałam efekt.... Miłego dnia ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- p4w przykro mi bardzo
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
p4w
![]() Mariolko-ten, który mnie kierował chyba nie do końca wiedział, jak to będzie wyglądało, w tym sęk Bo jak wczoraj dzwoniłam do nich, żeby wypisali mi zwolnienie na ten piątek (w szpitalu mi nie dali, bo nie mięli podpisanych druków, a lekarz który to robi na imprezie w starostwie ), to się zdziwili (lekarz i położna), że "oni aż takie znieczulenia na to...?" Eh szkoda gadać. To Polska właśnie.Dzień dobry Pięknie dzień się zapowiada, słoneczko od rana, ciepło... Zosia w nocy popłakiwała, znowu zęby na tapecie, bo czułam taki zapalny zapach z buźki ![]()
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Wywaliło mnie
Cass, tak pewnie inny lekarz bo to w innym budynku niż szpital robią, a mój gin nie jest specjalistą od usg gen.Dla mnie to bez znaczenia. Mariolko ![]() Majaho ![]() Karo ja je kupiłam późną jesienią jak nie było sezonu na takie buty, więc marna nadzieja na taki kąsek cenowy.Teraz to kozaki w takiej okazjonalnej cenie nabędziesz
|
|
|
#1405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
muszę Mamę namówić, może w sobotę się wybierzemy
|
|
#1406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze coś ![]() Cytat:
Kubie też znów coś wyskoczyło, pomijając fakt, że na policzku w tym samym miejscu Mu się odnowiło .Cytat:
*** U nas 8 stopni, ale wieje tak, że aż huczy Czy Wasze dzieci na spacery tylko pieszo już chodzą, czy w wózkach też? Bo w taki wiatr Kuba nie chce iść, więc siedzi w wózku.
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie jest mniej ale nie wieje przynajmniejZu potrafi cały spacer na nóżkach iść...dobrą godzinę jak nie więcej Pamiętacie Ahmeda (the dead terrorist)?
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostały 3 trójki i wszystkie 5, nie wiem, które konkretnie jej dokuczają ![]() My cały czas wózkiem. Zosia przejdzie parę kroków i chce na ręce
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
witaj
nie wiem co sie stao, bo nie zdąrzyłam doczytać, ale tak na wszelki wypadek przytulam mocno jak masz chwile to zerknij czy to dobra oferta i czy warto
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też mocno wieje i pewnie zimno, jak to u nas ![]() My zazwyczaj na nogach, chyba, że mam coś do załatwienia i muszę szybko to biorę wózek ![]() Idę przyszykować coś do obiadu i pod prysznic lecę. Małż idzie z Zuzią na spacer ![]() Miłego dnia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

3cm bez kilku mm
Chyba przejadę się w week do Factory (tylko muszę kogoś z autem namówić
)bo tu u mnie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jak ja tego nie lubiłam
NIE LUBIĘ TROLLI
... następnym razem musi się już udać 

) takie maluszki, to strasznie się rozczulam

ale wpada czasem na 2 słowa.
żegnam się, dobranoc 

jedynie ostatnio otworzyli Smyka i widziałam tam kilka ubranek w fajnych cenach