Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 12:02   #1591
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Uciekam na zajęcia i po przewody i świece - wreszcie autko będzie zupełnie sprawne
Ale rośnie Ci ten brzuszek
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Snieg? Jeszcze...? To rob zdjecie, bo to jego ostatnie podrygi
Zdjęcia młody wczoraj robił, on prawie fotograf, ze swoim aparatem fruwa.
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Ty bezbozniku, sie nasmiewalas z fanek Radia Maryja to Cie pokaralo tym omdleniem One to sobie na pewno wymodlily "Taka mloda, w ciazy? A to sie puszczac musiala!", bo wiadomo, ze one zyja glownie z milosci do innych

A ja Wam opowiem teraz historie z wczorajszego wieczora. Stoje sobie w lazience i ogladam me wielorybie cialo, az tu nagle widze na cos niepokojacego i dre sie do TZ "Aaaaaaaaaaaaaa mam rozstepy!!!!!!!!!". Na co przychodzi moj mega wyluzowany maz, kuca na wysokosci adekwatnej i ze stoickim spokojem stwierdza "Rzeczywiscie mamy tu do czynienia z rozstepem". Sposob w jaki to powiedzial no i co powiedzial tak mnie rozbawilo, ze nawet sie nie zdazylam zdenerwowac, tylko zaczelam sie glupio smiac Jak to dobrze ze chociaz ktos w tym domu jest w miare opanowany, bo bysmy mieli Sodome i Gomore kazdego dnia
A powiem Ci, że te starsze babiczki faktycznie tak dziwnie po mnie patrzą, zarzucają lekką pogardą Wyglądam może z ryjka jak dziecko ale bez przesady

Dobrze, że Twój Tż nie rzekł: " nie ostatni"
Fajnie się masz skoro Cie tak na duchu podnosi...

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
helloo w słoneczny poranek :)

gadałam z moimi kadrami i dowiedzialam sie, ze przez cały okres L-4 i macierzynskiego to moja firma mi bedzie płaciła wynagordzenie a potem oni z ZUSem sie rozliczają
Mozliwe to??
"Moi" też tak robią (Anulinka tłumaczyła, że tak właśnie jest przy większej liczbie zatrudnionych pracowników) dlatego kaskę mam normalnie, zawsze na czas

Mam do Was pytanie nie związane z ciążą.
Ma któraś z Was taki wielofunkcyjny robocik kuchenny? Polecacie jakiś?
Stwierdziłam, że odpuszczę sobie te 10 cali bo dla mnie to zdecydowanie za mało i kupię coś co też się przyda

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-03-22 o 12:06
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 12:11   #1592
zosiaaa
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję w imieniu siostry za kciuki, przydały się , zostałam po raz 4 ciocią... chłopczyka tylko nie wiem jeszcze jak ma na imię. Stawiam dzisiaj szampana

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 12:12   #1593
Weredka
Zadomowienie

Ja uciekam się zbierać i wybywam po dziecko do przedszkola. Wracamy dziś piechotką, bo ślicznie słonko świeci. Tylko czy ja ogarnę całą trójkę Pewnie jak wrócę to będę musiała poleżeć, bo mój brzuch będzie jak kamień.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 12:17   #1594
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
No więc tak:
Bepanthen i tak muszę mieć w domu, bo tż ma zmasakrowane ręce i używa. Więc będzie na wszelki wypadek dla małego.
Linomag planuję do codziennego smarowania, a alantan jakby coś się działo.

Pamiętam, jak mój brat był mały i mama miała zawsze alantan i bepanthen i szły w zawrotnych ilościach. A linomag dokupię, bo położna polecała na co dzień, bo teraz się już nie smaruje profilaktycznie.

Poza tym one mają kilka lat do terminu ważności, na pewno się zużyje po jednym opakowaniu.

Siasiek No właśnie... Pokój... Ehh. Wujek ma opóźnienie w wykańczaniu mieszkania i tż chyba będzie malował, jak będę w szpitalu

andziot Ja dziękuję, wczoraj prasowałam wszystkie ciuszki Edzika i mam serdecznie dość

Camomile Wow, ale masz duży i spiczasty brzuszek! Właśnie, idę cyknąć fotę mojego

Paulizia mam nadzieję, że już będzie lepiej...

Dziś zaczynamy 33 tydzień

Uciekam na zajęcia i po przewody i świece - wreszcie autko będzie zupełnie sprawne
wow jak rośnie Super jest

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję w imieniu siostry za kciuki, przydały się , zostałam po raz 4 ciocią... chłopczyka tylko nie wiem jeszcze jak ma na imię. Stawiam dzisiaj szampana
Gratulacje

a my z Tż nie możemy dojść końca z aparatem fotograficznym
Jak jest jasno nic nie widać na zdjęciach jasne tło tylko, a jak jest robione zdjęcie w półmroku to wychodzi zadziwiająco ładnie. Na dworze w dzień to zupełnie nic nie widać. Grzebał Tż w ustawieniach i nic

??? o co moze chodzic ???

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-03-22 o 12:20
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 12:22   #1595
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

Dziś zaczynamy 33 tydzień

Matal wydaje mi sie czy brzuszek Ci sie opuścił na dół troszkę?
Ty sie jeszcze w normalnych spodniach mieścisz??
nie lubie Cie
Cytat:

gadałam z moimi kadrami i dowiedzialam sie, ze przez cały okres L-4 i macierzynskiego to moja firma mi bedzie płaciła wynagordzenie a potem oni z ZUSem sie rozliczają
Mozliwe to??
ooo ciekawe...
ciekawe jak jest u mnie...
ale nie zamierzam dzwonić i się pytać
własnie dzwoniłado mnie kolezanka z pracy i to co sie w mojej firmie dzieje to masakra. raczej na pewno nie bede tam wracac.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

w ogole to co sie na tym świecie dzieje??
poszłam po trzy pomidory i małego ogórka i zapłaciłam 8 zł!!
heloł??
ale dorwałam pomidorki nie tekturki:P
Stary 2011-03-22, 12:32   #1596
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
a my z Tż nie możemy dojść końca z aparatem fotograficznym
Jak jest jasno nic nie widać na zdjęciach jasne tło tylko, a jak jest robione zdjęcie w półmroku to wychodzi zadziwiająco ładnie. Na dworze w dzień to zupełnie nic nie widać. Grzebał Tż w ustawieniach i nic

??? o co moze chodzic ???
Masz przestawioną czułość matrycy. Zresetuj ustawienia aparatu.

It's not about anger
Stary 2011-03-22, 12:36   #1597
andziot
Zakorzenienie

Paulizia grzej się kochana w łóżeczku !!!

agus87bardzo ładny komplecik i cena też

atiz a wiesz ze mnie wczoraj doszły ploty ze niby dyrekcyjną dopiero od kwietnia przenoszą

24kasia86 czekamy na fotki komody

zosiaaa zanim urodzę to już nic nie będzie widać przez te okna ... serio ! są MEGA brudne

Siasiek biedaczysko, tyle krwi Ci upuścili ??? ale już lepiej ?

matallewarwszystkie ciuszki za jednym zamachem prasowałaś ??????
pokłony ja to będę przez miesiąc prasować

jaki brzucholek !!!!!!!

mimbi ciekawam co kupisz koleżance

ddaaiissyy możliwe

Siasiek ja polecam kupić dobry blender, mniej miejsca zajmuje a wszystko tym zrobisz

zosiaaa no to teraz już mogę GRATULACJE !!! (jakie imie?)

my po spacerze,
Zosia zadebiutowała w wiosennej kurteczce
szpan był na placu zabaw

zasnęła w 3 min

ja chyba też padnę na trochę

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 12:42   #1598
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Mozliwe to??
no pracujesz w dużej firmie która zatrudnia więcej niż 20 pracowników i wtedy wypłaca bezpośrednio pracodawca.

Camomile, ale laska z Ciebie!

Paulizia, kuruj się

Siasiek, oj biedactwo mam nadzieję że już się lepiej czujesz po tym omdleniu. Zjedz coś słodkiego

Zosia, dawaj szampana!

Ja już rano posprzątałam, poodkurzałam i upiekłam ciasto na osłodę tych parszywych dni. Jak mi ładnie wyjdzie to wam wkleję zdjęcie

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-03-22 o 12:44
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 12:45   #1599
Paulizia
Wtajemniczenie

Mimbi mysle, ze Maly czuje sie ok. Mam taka nadzieje... mamuske tylko rozklada. Wzielam cudowny lek co leczy wszystkie schorzenia PARACETAMOL i czuje sie znacznie lepiej. Jednak dziala... gorzej jak przestanie
Ach rozstepy ja na brzuchu nie mam, ale zauwazylam na... boczku i teraz wygladam jak surowy boczek wlasnie! A na tylku to tak nie widac... maz tylko oglada, a jak widac stoicki spokoj go ogarnal

Daisunia ciut lepiej, bo lek dziala nawet udalo mi sie ogarnac w kuchni, bo juz sodoma i gomorrrrra byla... nic mi sie nie chcialo sprzatac, a mezu bidny od wczoraj robi nocki po 12 godzin i musi sie jeszcze mna opiekowac... obiadu mu nie zrobie, bo nie wystoje w kuchni, ale przywozi jakies gotowce.
Stary 2011-03-22, 12:48   #1600
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

Siasiek biedaczysko, tyle krwi Ci upuścili ??? ale już lepiej ?

Siasiek ja polecam kupić dobry blender, mniej miejsca zajmuje a wszystko tym zrobisz

my po spacerze,
Zosia zadebiutowała w wiosennej kurteczce
szpan był na placu zabaw

zasnęła w 3 min

ja chyba też padnę na trochę
Taką ogromną strzykawę z grubą igłą...a tylko morfo i allo robiłam.
Właśnie mam w domu zwykły mikser z końcówkami i blender z zelmera ale chciałam coś pokroju KitchenAida http://kitchenaid.pl/classic.html

żeby mi placki zrobił, fryty pokroił ciasto zamerchał i sok wycisnął, jeszcze jak by mięsko zmielił też by pasowało.
Na Kitchena mnie nie stać i szukam jakiegoś tańszego do tys.

Kurtkę kupiłaś Zosi tą co wklejałaś? ona ma futerko od środka?

It's not about anger
Stary 2011-03-22, 12:57   #1601
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
no pracujesz w dużej firmie która zatrudnia więcej niż 20 pracowników i wtedy wypłaca bezpośrednio pracodawca.

Camomile, ale laska z Ciebie!

Paulizia, kuruj się

Siasiek, oj biedactwo mam nadzieję że już się lepiej czujesz po tym omdleniu. Zjedz coś słodkiego

Zosia, dawaj szampana!

Ja już rano posprzątałam, poodkurzałam i upiekłam ciasto na osłodę tych parszywych dni. Jak mi ładnie wyjdzie to wam wkleję zdjęcie
Monia i w każdej irmie zatrudniającej powyżej 20 pracowników tak jest??
to byłoby super, bo jak słucham opowieści że dziewczyny bardzo długo na wynagrodzenie czekają to mnie ciary przechodzą.

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Właśnie mam w domu zwykły mikser z końcówkami i blender z zelmera ale chciałam coś pokroju KitchenAida http://kitchenaid.pl/classic.html

żeby mi placki zrobił, fryty pokroił ciasto zamerchał i sok wycisnął, jeszcze jak by mięsko zmielił też by pasowało.

dobrze jakby mial jeszcze funkcję prania firanek i czyszczenia wc hihi

siasiu o ktorej masz wizyte bo nie doczytałam chyba
Stary 2011-03-22, 12:58   #1602
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:

Mozliwe to??
Tak robi się w firmach, które zatrudniają 20 osób. Firma ci to fizycznie wypłaca normalnie w terminie wypłaty, ale faktycznie po 33 dniach L4 finansuje ZUS, z którym firma co miesiąc się rozlicza. Także niczym nie musisz się martwić. Ja też tak mam.

Cytat:
Stwierdziłam, że odpuszczę sobie te 10 cali bo dla mnie to zdecydowanie za mało i kupię coś co też się przyda
Ja ci mogę napisać jakiego robota nie polecam Kenwood Prospero KM 266 900 w
http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/Pr...66---Prospero/
Kupiłam go ponad 2 lata temu za 1000 zł, bo wyczytałam w internecie dużo pozytywnych opinii i z wyglądu mi się podobał, ale drugi raz napewno bym się na niego nie zdecydowała. Sokowirówka już 2 razy była w reklamacji, robimy dużo soków, ale przecież do tego to służy. Teraz już gwarancji nie mamy, więc jak się znowu coś zepsuje, to już ameno. Wkurza mnie też to, że to ubijaczka, czy mieszak do ciasta jak chcesz wyjąć, to musisz go taki brudny dotknąć i ręcznie wyciągnąć. Tym sposobem od razu masz brudne ręce, z tego ubijaka jeszcze kapie, bo jest duży (plus tej wielkości jest taki, że naprawdę fajnie i szybko ubija) i wszystko brudne dookoła. Nawet w takich tanich ręcznych robotach po 30 zł jest przycisk, po którego przyciśnięciu mieszadła same wyskakują, a tu niby wypas, a to tylko pozory. Kolejny minus, jak robisz ciasto, do którego potrzebujesz np. mase i piane, to musisz zrobić to ciasto, przełożyć je do innego naczynia, umyć misę, umyć ubijak i dopiero możesz robić pianę, no chyba, że sobie osobno dokupisz drugą misę i ubijak, albo robisz tylko ciasta "jednomisowe". Super za to się robi w tym ciasto drożdżowe, do którego wyrabiania jest taki specjalny hak. Naprawdę 5 minut i mam ciasto na pizze, szybko później wyrasta i jest super gładkie. Maszynka do mielenia mięsa, mieli dobrze pod warunkiem, że nie chcesz od razu zmielić ilości większej, niż 1/2 kg mięsa. Jak chciałam sobie zmielić 2 kg, żeby to zrobić za jednym bałaganem i sobie pomrozić, to musiałam robić kilka 15 minutowych przerw, żeby się maszynka ostudziła, bo inaczej nie działała
Wydawałoby się, że super sprzęt, bo w składzie jest misa i końcówki do ciast, sokowirówka, wyciskarka do cytrusów, maszynka do mielenia mięsa, blender, malakser, ale powiedziałabym że nadaje się on dla osób, które chcą, żeby coś ładnie wyglądało, a wcale za dużo nie gotują, ani nie pieką i będą tego używały sporadycznie.
Ja, żeby się nie męczyć przy pieczeniu i nie wywalić Kenwooda za okno, kupiłam sobie jeszcze taki zwykły ręczny mikser z kauflandu za 29 zł i działam na takiej zasadzie, że np. masa serowa mi się kręci w Kenwoodzie, a ja sobie w tym samym czasie pianę ubijam w garnku ręcznym mikserem, potem tylko wrzucam pianę do masy serowej i mam sernik. Także jakoś sobie poradziłam. No, ale chyba nie o to chodzi, żeby posiadając robot wielofunkcyjny trzeba było tak kombinować.
Sama jestem ciekawa, co polecają inne dziewczyny, bo ja już sama nie wiem, może za bardzo narzekam, a może naprawde są lepsze tego typu urządzenia.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:00   #1603
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

no taaaaki to ja też bym chciała
Neigella ma i zawsze mi żal du.pę ściska jak oglądam

a kurtkę TAKĄ ma

tamtej nie kupiłam, ale muszę jej znaleźć jakąś do piachu, bo w tamtej w piaskownicy ciut dziwnie wygląda

Stary 2011-03-22, 13:00   #1604
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
A kiedy można zacząć jej używać???
Ja kładłam Jule jak tak ze 2 miechy miała,to juz sie rozgladala i troszke interesowala zabawkami na pałąkach, a mam taka jak Weredki na zdj,tylko z lewkiem.)

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A teraz co na wizycię tak więc widok super, mega rozczulający.Dzieciątko ma 3cm bez kilku mm
Z Laurą nie przeżywałam tak tego widoku...Teraz to doceniam bardziej.
Ładnie widać gdzie ma rączki, gdzie nóżki, oczodoły wyraźnie zarysowane, nóżkami przebierało,rączkami ruszało
Wszystko elegancko ufff kamień z serca
Długo mnie badał, oglądał od środka, tłumaczył.Ja i tak zadowolona z niego byłam w I ciąży, no ale teraz to jak pacjent specjalnej troski
Dostałam skierowanie na PAPA i usg genetyczne.Muszę się umówić na dniach.
Kasiu gratuluje i trzymam kciuki,3cm to juz pokazna niunia)

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Nie no ja biust z B na C, ale jeszcze grawitacja nie działa. Mam nadzieję, że FILETY mnie ominą
Co do rozmiaru to mój skoczył z 75b na 75e,czasem 80DD maskara,ale w I ciązy miałam 90 D a rok pozniej 75a-b wiec jest nadzieja.
Ja nie lubie takich duzych,wole malutkie a filety?? no cóz mi to sie teraz wydaje ,ze je mam

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim brzuchatkom .
Aaaa, prawie bym zapomniala.
Wstawiam aktualne zdjecie brzucha (fotka swiezutka, z wczoraj wieczorem, 34 tydzien) , Nadia pozdrawia was wszystkie
Śliczna piłeczka

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
patrzcie co kupilam mojej niuni TUUU

nie moglam sie powstrzymac
czadowe i cena tez

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Całkiem zapomniałam, ja dziś 35 t.c. zaczynam !!!!
a ja jutro 9miesiąc zacznę

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupuje któraś z Was monitor oddechu z niania?
Możecie jakieś polecić?
Co w ogóle o tym myślicie?
Mój mąż się zastanawia nad kupnem i prosił o pytanko do Was.
Więc proszę radźcie
miałam przy Julce,ale moze ze dwa razy uzywałam,teraz mam chuste ,to raczej mały bedzie wiecej pzry mnie,ale mysle,ze w domkach czy dwupoziomowych mieszkankach sie na bank przyda.

[QUOTE=mimbi;25885689]
Ty bezbozniku, sie nasmiewalas z fanek Radia Maryja to Cie pokaralo tym omdleniem One to sobie na pewno wymodlily "Taka mloda, w ciazy? A to sie puszczac musiala!", bo wiadomo, ze one zyja glownie z milosci do innych

A ja Wam opowiem teraz historie z wczorajszego wieczora. Stoje sobie w lazience i ogladam me wielorybie cialo, az tu nagle widze na cos niepokojacego i dre sie do TZ "Aaaaaaaaaaaaaa mam rozstepy!!!!!!!!!". Na co przychodzi moj mega wyluzowany maz, kuca na wysokosci adekwatnej i ze stoickim spokojem stwierdza "Rzeczywiscie mamy tu do czynienia z rozstepem". Sposob w jaki to powiedzial no i co powiedzial tak mnie rozbawilo, ze nawet sie nie zdazylam zdenerwowac, tylko zaczelam sie glupio smiac Jak to dobrze ze chociaz ktos w tym domu jest w miare opanowany, bo bysmy mieli Sodome i Gomore kazdego dnia
QUOTE]

Cytat:
w piatek właśnie zakupiłam to cudo,wczoraj przyszło i jest naprawde fajne,bo ma wsio co mi potrzebne)
polecam, a i pasuje kolorem do mojej zielonkawej kuchni)

Dzien Dobry dziewczynki,nadrobiłam i jestem na chwilke,ale juz mnie tyłek boli

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:01   #1605
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
to byłoby super, bo jak słucham opowieści że dziewczyny bardzo długo na wynagrodzenie czekają to mnie ciary przechodzą.

dobrze jakby mial jeszcze funkcję prania firanek i czyszczenia wc hihi

siasiu o ktorej masz wizyte bo nie doczytałam chyba
A powiem Ci, że firanki zawsze wrzucam do pralki
A wc czyści inny robot -> Tż

Wizytę dopiero jutro o 17... ale czuje się lepiej tzn jak siedzę i nic nie robię bo jak już chodzę to skurczybyk skurczybyka pogania. Na badania szłam tiptopem i nawet pani o kuli (na oko 60 lat) mnie wyprzedziła i zostawiła w tyle.

It's not about anger
Stary 2011-03-22, 13:05   #1606
eweska
Moderatoreska

a ja sprzatam i gotuję, więc na chwilkę tylko przyleciałam poczęstować was truskawami Takie ładne dziś były w sklepie nie mogłam sie oprzeć, no i nawet smaczne :P

Będę później nie piszcie za dużo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_9276.jpg (52,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_9277.jpg (41,3 KB, 14 załadowań)
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:09   #1607
mazianka81
Rozeznanie

Łeeee ,myślałam,ze zbłysne hihi z tym robotem,a tu takie cuda chcecie.no mi sie ten Nigelli tez podoba strasznie ,dobzre pamietam,ze bordowy ma? Jak sobie kolor kuchni zmienie,to naciagne tzta na taki hihi.

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-03-22, 13:09   #1608
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
A powiem Ci, że firanki zawsze wrzucam do pralki
A wc czyści inny robot -> Tż

Wizytę dopiero jutro o 17... ale czuje się lepiej tzn jak siedzę i nic nie robię bo jak już chodzę to skurczybyk skurczybyka pogania. Na badania szłam tiptopem i nawet pani o kuli (na oko 60 lat) mnie wyprzedziła i zostawiła w tyle.
to ciekawe co gin powie. trzymam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
a ja sprzatam i gotuję, więc na chwilkę tylko przyleciałam poczęstować was truskawami Takie ładne dziś były w sklepie nie mogłam sie oprzeć, no i nawet smaczne :P

oj Ty
pysznie wyglądają
Stary 2011-03-22, 13:10   #1609
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2011-03-22, 13:10   #1610
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
tak, jak pracujesz w większej firmie to na pewno dostaniesz kasę na czas i nie musisz użerać się z tym porąbanym zusem

Ja też chcę taki super wypaśny mikser, który wszystko zrobi Ze sprzętów kuchennych marzy mi się jeszcze jakiś fajny ekspres do kawy.
Stary 2011-03-22, 13:20   #1611
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość

Ja ci mogę napisać jakiego robota nie polecam Kenwood Prospero KM 266 900 w
Na tego właśnie stawiałam bo taka full opcja. Dzięki za informację.
Jeszcze są te Bosche Mum http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/spr....html#opinions
i już sama nie wiem
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
no taaaaki to ja też bym chciała
Neigella ma i zawsze mi żal du.pę ściska jak oglądam

a kurtkę TAKĄ ma

tamtej nie kupiłam, ale muszę jej znaleźć jakąś do piachu, bo w tamtej w piaskownicy ciut dziwnie wygląda
Nigellki nie oglądam bo zawsze głodna jestem.
A kurtka śliczna słodko musi w niej wyglądać taki aniołek
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
w piatek właśnie zakupiłam to cudo,wczoraj przyszło i jest naprawde fajne,bo ma wsio co mi potrzebne)
polecam, a i pasuje kolorem do mojej zielonkawej kuchni)
Czyli masz Kitchena? No proszę Cię... mogłaś tego nie pisać
Tak mi się widzi strasznie u mnie...ale za taką cenę...

No właśnie nie widać Mazianka co wstawiłaś i myślałam, że ten wypaśny.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:

Śliczne
Cytat:
to ciekawe co gin powie. trzymam kciuki!!!
Dzięki Aż się boję iść do niego.

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-03-22 o 13:17
Stary 2011-03-22, 13:24   #1612
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Czyli masz Kitchena? No proszę Cię... mogłaś tego nie pisać
Tak mi się widzi strasznie u mnie...ale za taką cenę...

No właśnie nie widać Mazianka co wstawiłaś i myślałam, że ten wypaśny.

.
Bo ja blondynka i zapomniałam linka dac hihi ,mam chyba tego Zelmera co Ty http://allegro.pl/mikser-zelmer-381-...490660609.html sorki

a te kitcheny na all sa zajefajne,a te wsio robiące najlepsze,ale fakt cena makabra,moze kidys na raty sobie wezme hihi i kolory czadowe

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-03-22, 13:25   #1613
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Hej kochane, ale pieknie sie u nas w Lodzi zrobiło
bylam w carfurze dorwałam pomidorki za 4,99 i wlasnie sie zajadam kanapeczkami z szyneczka, pomidorkiem i szczypiorkiem
teraz gotuje buraczkową a na drugie udka z kurczaka i salatkę

(chyba mi apetyt wraca )

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

zalotej sie tam bo urodzisz i zagladnisz czasem, bo myy musimy wiedziec, kiedy sie zacznie
tak tak ja wiem wiec na chwile wpadłam

matallewar
ale ci rosnie fajniutki tak sobie wystaje "od reszty"

mimbi hehe no komórki to za szybko w łapki nie dostanie choć nie powiem 8miesieczny synek mojej kumpeli uwielbia brać jej telefon do buzi, a jak już mu muzyczke załączysz to nic innego sie nie liczy
pilota od TV tez lubi

moj Mąż także spokojnie zareagował na wieść o roztępach na piersiach
najbardziej podobaja mu sie te ciemnobrazowe sutki i otoczki

kurde zjadłam 4kanapeczki i mam mało
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-22 o 13:28
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:37   #1614
the_sania
Wtajemniczenie

jestem zła, bo księgowa nie chciała mojego zwolnienia wziąc, bo nie było wpisane ile dni jest zwolnienie, tylko od kiedy do kiedy dlatego muszę jutro znowu się wlec do przychodni po zwolnienie, bądź poprawkę na obecne.
a dziś na obiadzik mam pierogi z truskawami (mrożone of kors )

zastanawiam się, czy w aptece dostanę pieluchy tetrowe. bo nie mam pojęcia, gdzie je kupić (oprócz allegro)

Siasiek
biedaku Ty. ciekawe co gin jutro powie.

Matall no no konkretna piłka lekarska ale masz dużoooo tych kosmetyków. chyba niepotrzebna aż taka ilość?

Daisy a mąż do końca kwietnia na l4. w sumie z ręką już o wiele lepiej, bo chodzi prawie ciągle bez szyny "bo mnie już tak nie boli"

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:38   #1615
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
jestem zła, bo księgowa nie chciała mojego zwolnienia wziąc, bo nie było wpisane ile dni jest zwolnienie, tylko od kiedy do kiedy dlatego muszę jutro znowu się wlec do przychodni po zwolnienie, bądź poprawkę na obecne.

zastanawiam się, czy w aptece dostanę pieluchy tetrowe. bo nie mam pojęcia, gdzie je kupić (oprócz allegro)

Siasiek
biedaku Ty. ciekawe co gin jutro powie.

Matall no no konkretna piłka lekarska ale masz dużoooo tych kosmetyków. chyba niepotrzebna aż taka ilość?

Daisy a mąż do końca kwietnia na l4. w sumie z ręką już o wiele lepiej, bo chodzi prawie ciągle bez szyny "bo mnie już tak nie boli"
w aptece chybanie. ale w kazdym sklepie z akcesoriami dla dzieci i niemowląt dostaniesz
Stary 2011-03-22, 13:38   #1616
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Na tego właśnie stawiałam bo taka full opcja. Dzięki za informację.
Jeszcze są te Bosche Mum http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/spr....html#opinions
i już sama nie wiem
No ja właśnie po przeczytaniu wszystkich opinii wybrałam tego Kenwooda, bo jest naprawdę polecany i ma wszystko. A z użytkowania nie jestem zadowolona. Nie wiem ... może ja zbyt wiele oczekuję od takiego sprzętu. Ale koleżanka z pracy ma z MPM Product za 370 zł, poza sokowirówką i wyglądem, ma te same funkcje, co mój i sprawuje się podobnie. Też się przegrzewa przy mieleniu większej ilości mięsa itd.
Nie wiem, czy ten Bosch byłby lepszy. Trochę się obawiam, że to jest tak jak mówiła ta babcia w reklamie Ace "jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego"

Stary 2011-03-22, 13:41   #1617
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Matall swietny brzuszek... tylko czy Ci sie lekko nie obnizyl? Czy taka jego uroda?
Gratuluje nowego tygodnia
Raczej mały inaczej się ułożył

A i uwaga - mam informację miesiąca - w ciągu tygodnia urosły mi 3 cm w brzuchu
I mam... 107 cm

mimbi Twój tż mnie rozwalił

Siasiek Ja mam, bardzo go sobie chwalę - chociaż ma już z 6 lat. Mogę sprawdzić w domu jakiej firmy (obecnie udaję, że słucham wykładowcy )

zosiaaa

Grazin Może się opuścił, ale mam wrażenie, że to Edzik inaczej się ułożył. I tak, to są moje spodnie sprzed ciąży Tylko to są biodrówki i do tego rozpięty górny guzik
Nie mam spodni ciążowych ani kasy, żeby kupić, więc muszę sobie radzić...

andziot No, wcześniej wyprasowałam rozmiar 68, a wczoraj wszystkie na 56 i 62 Nie powiem, cały dzień mi to prawie zajęło (poza usg i sr nic innego nie robiłam )

mazianka Czyli mogę spokojnie dopiero w wakacje kupić? Albo poprosić od kogoś po porodzie już??

Grazin, Siasiek U mnie to samo Firanki pierze pralka (a teraz to nawet wieszać ich nie musiałam - ciąża, tż się nie zgodził i sam powiesił ). A wc i całą łazienkę czyści tż

eweska jesteś okrutna... Zaraz zjem netbooka

MoniaK My kupiliśmy mega ekspres, ciśnieniowy, mnóstwo opcji i co? Ja w ciąży i w ogóle nie mam już potrzeby picia kawy, a tż nie może przez chorobę
Oddajemy siostrze...

Dziękujemy z Edzikiem za wszystkie komplementy jego mieszkanka
Strasznie fajnie, bo dzięki temu, że pani na usg powiedziała mi, co gdzie jest, to teraz potrafię rozpoznać gdzie głowa, gdzie nóżka itd.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:44   #1618
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

matal ja tez mam 107cm mierzyłam sie wczoraj chyba i urosły mi 4 cm w tydzien!! masakra
Stary 2011-03-22, 13:45   #1619
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
że jak Ja nigdy nie mam wpisane ile jest dni zwolnienia tylko ginek zawsze wpisuje przedział czasowy. Ta księgowa chyba się chciała przyczepić

Głodna jestem ale nic nie jem, bo czekam na mężowy żurek.

Mattal, nie oddawaj ekspresu! nie szkoda Ci? Ja bym sobie zostawiła chociaż dla gości a poza tym wiecznie w ciąży nie będziesz i kiedyś ochota na kawę wróci

Ja się dzisiaj mierzyłam i jest 96 cm.

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-03-22 o 13:47
Stary 2011-03-22, 13:45   #1620
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:

Pieluchy tetrowe widziałam też w tesco, a w smyku były takie ładne kolorowe. No i w takich wszystkich typowo dziecięcych sklepach, hurtowniach też są.

Jeśli chodzi o L4, to najlepiej od razu jak wychodzisz od lekarza sprawdzaj sobie, czy się zgadzają twoje dane, nazwa i NIP firmy, daty i liczba dni (bo w tym się lubią lekarze też mylić), bo kadrowa/księgowa nie może wypłacić L4 jak jest niekompletnie lub nieprawidłowo wypisane, a właśnie po co później wracać do lekarza.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości